- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee145
tag
Erről esetleg hallott már valaki? Esetleg tapasztalat? Magyarországi beszerzési lehetőség? E-bay-en láttam hong kongból, 27 K HUF-ért.
Amit korábban linkeltem AverMedia usb tuner 16 K, és nem jó arra amire nekem kell. Akkor ha ez 27 K, de jó jobb választásnak tűnik. Ha tényleg jó.
-
zolee145
tag
Elvileg ilyen csatlakozóim vannak: D-SUB, DVI (HDCP támogatással), DisplayPort, USB HUB. Dell P2314H monitorról van szó. Közben a szolgáltatónál rákérdeztem fészen, és írták, hogy a prémium csomag kódolatlan, szóval HD csatornák nem lesznek, de amúgy 56 csatorna jön majd.
Minden esetre még mindig nem értem, hogy miért nincs valami olyan dekódoló eszköz ami pl a tv-ben van, hogy lehessen nézni a HD adást is. Ezek szerint a végleges megoldás egy tv...
Köszi mindenkinek a segítséget, és bocsi az értetlenkedésért, csak valahogy ez az egész nem igazán fért bele a fejembe.
-
zolee145
tag
válasz
wwenigma #17103 üzenetére
Displayport van csak a monitoron. De van hdmi - displayport átalakító. Plusz akkor kell a hangnak is egy külön megoldás, nyilván ott is a hangkimenetre egy átalakító a 3,5-ös dugónak. Akkor így a monitor vagy pc vagy tv?
De azt még mindig nem értem, hogy milyen jel jön tovább a boxból?
-
zolee145
tag
Oké, akkor most tényleg magyarázzátok el nekem, mint egy komplett idiótának, szájbarágósan:
Adott egy kábel, kódolt jellel. Okés. Bejön a lakásba. Van egy LG tv, benne egy kártyahely. Bele megy a kártya, meg a kábel, és nézhető a tv, minden csatorna, HD adások is.
Ugyanez a kábel (el van osztva, szolgáltató kötötte) megy tovább, bele egy boxba. A boxból kifelé egy másik kábel csatlakozik egy kőkorszaki tv-hez. Ezen is nézhetőek azok a csatornák is amik már csak digitálisan jönnek, nyilván HD nincs, azt nem tudja a tv.Majd jön ugyanez a kábel hozzám, bele az analóg tunerbe, és nézhetőek rajta az analóg csatornák. Most jön a lényeg: nekem is van egy boxom, még nincs beüzemelve, dobozban van. A boxhoz van egy kártya. Ha a fentebb említett LCD tv-ben nem lenne kártyahely akkor ahhoz is adtak volna egy boxot. A TV és a Monitor közt szerintem annyi a különbség, hogy a TV-ben benne van a tuner. Az a tuner (vagyis olyan) amit most külső eszközként akarok csatlakoztatni a pc-hez.
Innentől kezdve miben különbözik pl egy kábel -> box -> full hd tv és egy kábel -> box -> külső tuner -> full hd monitor? Miért jön ki kódolt digitális jel a boxból ha PC-s tunerre megy a jel, és miért nem számít ez egy belső tunerral ellátott tv esetében? Ha kódolt jel jön ki a boxból, akkor tulajdonképpen mire való a box?
-
zolee145
tag
válasz
w.miki #17095 üzenetére
Remek. Tehát megy jel tovább. Digitális. Nem akarok plusz csatornákat, semmi olyat amit nem fizettem ki. Tehát amit kifizettem, és dekódolt nekem a box azt tudom fogni egy digitális tunerrel? Mondjuk a fent említett, DVB-C jel fogadására képes eszközzel?
Biztos én vagyok a gyökér, de nem tudom felfogni, hogy miért ne tudnám elkapni azt a kb 60 csatornát amiért fizettem, és amit dekódol nekem a box.
-
zolee145
tag
Mostmár tényleg nem értem ezt az egészet. Elmondom hogyan gondolom, aztán majd elmondjátok miért rossz az eszmefuttatás.
Bejön a házba egy kábel, benne bandukol szomorúan a kódolt digitális jel. Bemegy a set top boxba, amiben benne van a szolgáltatótól kapott kártya. Ez elvileg dekódolja a jelet. Ez a jel egy madzagon kijön a boxból, és belemegy a digitális tunerbe, ami alkalmas DVB-T / DVB-T2 / DVB-C jel fogadására (AVerMedia TD310).
Innentől kezdve van egy program (screenshotok alapján szerintem ugyanaz az Aver TV 3D amit az analóg tunerhez is adtak, esetleg más a verziószám) ami megjeleníti nekem a tv adást.
Ezt így végiggondolva valahogy nem látom, hogy miért ne nézhetném ugyanúgy a tv-t, mint amikor még analóg jel jött? Hol a hiba a fentebb vázolt megoldásban? -
zolee145
tag
válasz
wassermann #17092 üzenetére
Hogy értve plusz kártyát? Van a fentebb írt box, meg van hozzá egy ilyen chipes kártya. Ennyit adtak.
-
zolee145
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hátha van megoldás.
Eddig analóg kábel tv volt, van egy analóg tuner a gépemben. Van hozzá a saját szoftvere, megnyitom, elindul a tv, ugyanúgy mint bármely másik program. Tudok mellette bármit csinálni, ha meghallom, hogy valami olyan megy a tv-ben akkor kiteszem teljes képernyőre, kész. Ezt csak azért írtam, hogy kb ugyanezt a kényelmet szeretném, de már digitális kábellel.
Szolgáltató nem változott, PR-Telecom, a gépemen Windows 7 fut, és a szolgáltató adott egy Amiko HD8140 T2/C set top boxot, meg a hozzá való kártyát. Kérdés az, hogy hogyan tudok tv adást csinálni a gépemre? Természetesen ha már van akkor a HD adások is kellenének. Mint kiderült (legalábbis az AverMedia szerint) a dolog nem olyan egyszerű, hogy veszek egy digitális tunert a gépembe, és ugyanúgy egy Windowsos program a sok közül a tv is.
Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Milyen légkondit a lakásba?
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest