- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bringasisti
őstag
Azt nem értem, hogy az említett frekvencia nullára csökken ( M4 ezért vettem hogy az F1 tudjam nézni) , abban a pillanatban egy másik csatorna RTL vagy Tv2 100 a jel minőség. Azt olvastam másutt, hogy a 586 Mhz frekvencia instabil, de hogy egy másik antenna, vagy mi lehet a megoldás.
-
bringasisti
őstag
Sajnos nem tudom magasabbra tenni, mert a ház falán van az antenna, és így is konkrét haláfélelem mikor szerelem. Az erősítő akkor lett utólag szerelve, mikor már a reggeli esti jelminőség ingadozás jelentkezett. Én próbáltam utána olvasni, hogy esetleg az antenna nyeresége ezen a frekvencián halvány esetleg, vagy mi okozza a térerő ilyen mértékű ingadozását, de sehol nem tárgyalják ki.
-
garga01
őstag
Mindegyik USB-s vevőhöz lehet külső antennát kötni. Van amin normál méretű koax hüvely van, de újabban mcx csatlakozósok. Ehhez egy rövid átlakító kell, pl. ilyen.
#20766BenceShearer: Bármilyen vevőt veszel, arra figyelj erősítő nélküli legyen az antenna, mert ezekben az USB-s vevőkben nem szokott lenni távtáplálás, egy dugsztáp plusban meg nem hiszem h kéne a laptophoz.
Nem tudom milyen pontosan a vételi viszony ott, de gondolom az ingyenes adókra pályázol, az A és B muxon. De kb. pont szemben Siófok mellett van egy adótorony (lásd a linkelt listán).
Ha tudod a frekvenciát (onnan a listából), kézi kereséssel ráhangolod a programot és úgy meglesz. Javasolt persze előre megvenni a sticket és otthon kísérletezni
Főleg, hogy a gyári programok elég butácskák szoktak lenni, helyettük a ProgDVB és DVBDream amiket én ismerek régről, már akkor nagyon jók voltak. (A DVB Dream fizetős volt anno, de lehet van demo verzió. Sok éve virágboltban be lehetett szerezni, SkyStar2-vel jó cucc volt...) -
garga01
őstag
Nem tudom miért kell megint kezdened a "szokásos" értetlenkedésedet, de már csak ilyen vagy
A streamről írtálm meg egy "azt hiszem" ingyenest
Erre próbáltam reflektálni, hogy a mindigtv STREAM-ingen fizetős az M4, szemben hogy antennával meg ingyen jön.
Sehol se írtam, hogy a "sima" földi antennás mindigtv-n fizetős lenne, erre te rákontrázol tök fölöslegesen, hogy bemásolod melyikek az antennás ingyenes adók. -
gulyasa
őstag
Kár összehasonlítani a tetőantennát a (földfelszíni) parabolával...
De mint egyértelmű, az sem a szoba antenna kategória...De ha mindenképp afelé akarod terelni, akkor hadd kísérletezgessen. Van rá még 5 napja.
De szerintem úgyis az lesz a vége, amit javasoltam és jobb inkább azonnal a célravezető megoldást választani.
Tartom a szavazatomat a stream-re. -
gulyasa
őstag
"kültéri minimum" = kültéri erősítős antenna
Erről annyit, hogy nálunk egy, a lakótelepi első emeleti lakásunktól kb. 2,5 km-re van egy 65 méter magas víztorony tetején telepítve a DVB-T adó antenna - tehát elég közel.
Az erkélyről pont rálátnék, ha nem lennének az útban további emeletes házak és magas fák.
A "kültéri min" kategóriának felelünk meg - tehát itt is csakis kültéri erősítős antennával lenne lehetséges a tökéletes vétel.
Az árnyékolás miatt már az erkélyről sincs értékelhető vétel a legjobb nyereségű/erősítésű szobaantennával sem (többel is próbáltam kíváncsiságból), nemhogy a lakáson belülről.
Az adó teljesítménye ehhez a leárnyékoláshoz kevés szobaantennához. A váci kórház tetejére telepített adó teljesítménye is hasonló, ráadásul az Dunakeszitől 20 km-re van és ott is vannak közben magas "tereptárgyak". -
gulyasa
őstag
Mert neked ott van kb. 10 km-re a Száva adótorony és alig van nagy épület a torony és köztetek.
Viszont a Vácon kb. 20 km-re lévő DVB-T adó "csak" egy antenna a Jávorszky kórház tetején. (A Száva torony kicsivel még messzebb van.)
Szóval amint már írtam, lehet próbálkozni Dunakeszin szoba antennával, meg villanydróttal, meg voodoo varázslattal stb., de nincs sok értelme... -
garga01
őstag
Nem is fogsz modult látni
Olvasd el még1x amit írtam, rövid ideig (értsd kb. fél évig) lehetett kérni, de kivezették. Szóval aki most fizet elő, tökmindegy milyen tv-je van, kap egy buta szolgaboxot.
Egyébként mint bármi más, a műholdas is ugyanúgy menne, mint a fizetős kábeltv. Bedugod a parabolát, lekeresed a fizetősökhöz meg bedugod a CI modult.
DirectOne-nál megoldható a CI modul, ott nem kell box akkor hozzá. -
garga01
őstag
De megint belemnél a témába és tök feleslegesen ontod a hsz.-eket, ahelyett hogy a képet megnézted volna.
A fotóról leírtam már a véleményem, meg kéne tanulni használni a printscreent, mert bizony telón is létezik.... Azt én is látom h fotóztál egy másik telót, tök fölöslegesen
A piros led-nek meg semmi köze a jelen témához, de látom pörögsz rajta még mindigNa zártam a témát, megint ott tartunk, hogy vitázni sem érdemes veled mert annyira nem érted az egészet amiről beszélek, csak a széllel szembe *** mégy...
-
garga01
őstag
Megint sötét vagy
Az hagyján, hogy igénytelenség netovábbja vakuval lefotózni egy kijelzőt, amikor mindenen van beépített képernyőfotó, (vagy belinkeltél volna egy webshopos kéept)
de...olvasd már el mi van Jack alá írva!Segítek, IR IN, az az infra bemenet. Na ehhez vehetett volna Jack-RCA káblet és várhatná a hangot, mert egy deka ki nem meg rajta. Ha itt nem tudtad elolvasni, tessék itt a nagy felbontású kép: [link] Ennek az infra vevő kábele megy bele, ha szekrényben, tv mögött, stb. van a box, akkor is tudd vezérelni: [link]
Nem kell mindenhez hozzászólni, ha nem értesz hozzá, mert megint csak azt sikerült bizonyítanod.
Az, hogy van 1 db Amiko boxod még nem jelenti azt, hogy értesz hozzá. Nekem vagy 20 fajta megfordult kezem alatt, beállítás, szoftver csere, javítás vagy antenna felszerelés miatt. Lehet értek is hozzá kicsit már -
garga01
őstag
Berakta a képet a boxról, ha megnéznéd (vagy ráguglizol), láthatod, hogy nincs rajta Jack, mivel ezen Scart van.
(Nincs olyan Amiko box, amin lenne mindkettő... vagy 3 db RCA vagy Scart vagy 4 pin-es Jack van.
@V60: Vegyél egy Scart-RCA átalakítót, azzal simán össze tudod kötni. Arra figyelj, olyan scart kell ami "OUT", azaz kimenet, vagy kapcsolható. Pl. ez teljesen jó hozzá: [link] Persze olcsóbban is meg lehet találni, akár lehet találsz otthon. Lehet csak a dugót is külön venni, sajnos azok elég gagyik, de ilyet is lehet találsz akár: [link]
(Szerk.: Ja látom te is ilyet linkeltél. Az teljesen jó hozzá.)A HDMI konverter lehet bedöglött amúgy, vagy megadta magát a tápja. Nézd meg milyen feszültégű és bekötésű, ha van ugyanolyanod próbáld ki egy másikkal is esetleg.
-
gulyasa
őstag
A következő dolog, ha csak tévével, beltéri eszköz nélkül akarod fogni a műholdas szolgáltatást, akkor a smart kártya mellé kell igényelni egy smart cam modult is (Digi Film előfizetés nélkül havi 200Ft a díja), azzal együtt kell behelyezni a tévé CI+ foglalatába.
DIGI Smart CAM -
cocka
veterán
De most ő melyik szolgáltató TV adását akarja felvenni?
Mert ugye tudjuk, hogy vodkafonéknál hiába a kártya az FBC tuner meg a több százezres box, ha nem vehet fel kártyával sem kettőt egyszerre különböző frekikről.
Szóval kiderült már, hogy Vodáról, Telekomról vagy Digiről van-e szó? Mert ez a topic leginkább a digisek meg a mindigtv-sek Kánaánja. Már persze, ha a műholdas szolgáltatókat nem számolom.
-
gulyasa
őstag
Ezt elhiszem, hiszen (természetesen) az én LG C1-em is tudja ezt.
Viszont azért irreleváns a hozzászólásod, mert nem ennek a funkciónak a "nem megléte" most a probléma, hanem két (vagy több) egyidőben más-más csatornán futó műsorok közül egyiket nézni akarom, a másikat ugyanabban az időben (egyet vagy többet) pedig felvenni. Plusz még kell a (beszerzendő) eszközön az a funkció, hogy bármikor ha otthagynám a tévén éppen nézett műsort, átváltva a beltérire az épp rögzítés alatt álló műsorba belenézhessek, az elejére tekerhessek, stb.Ez egy alap funkció volt a régi beltériken (pl. a már jobb létre szenderült Golden Media 9080 boxomon), de az új beltérik közül - mint kiderült - erre nem mindegyik képes.
-
cof
veterán
Van értelme amúgy. Mondjuk nem kell időre odaülnöd a TV elé a műsorkezdésre, meg ugye bármikor otthagyhatod aztán visszatekered. Ha meg ügyesen csinálod és 20 perccel később kezdesz neki akkor a reklámokkal együtt is beéred a műsor végét mert át tudod pörgetni.
Persze ott könnyű amelyik szolgáltatónál van videótár, de ahol nincs ott ez hasznos tud lenni.
-
gulyasa
őstag
Akkor újra egyértelműsítve:
Azért akarok egy boxot a PVR/TimeShift/stb. képes tévém mellé, mert ha valamit épp felvesz a tévé, akkor másik csatornát nem tudok nézni (hiszen csak egy kábeltuner van benne, más forrás nem nézet vele).
De ha a rögzítendő műsor kezdő időpontjánál később jutok a tévé elé, akkor is meglegyen a plusz lehetőség a boxon, hogy mégis az éppen rögzítés alatt álló műsort nézzem a legelejétől (ha nincs más megtekintésre érdemes műsor egy másik csatornán). -
gulyasa
őstag
Csak egy tévé önmagában nem elég. Az én LG tévém is tudja, de rözítés alatt természetesen csak azt a csatornát lehet nézni, amelyről fut a felvétel.
Ezért szeretnék még mellé egy boxot is.
Volt erre a célra egy ezeréves Golden Media 9080-asom, de az már tönkrement, az utódját keresem. -
SunMount3r
nagyúr
Amlogicra lehet rakni LE-t, arra meg TV headend-et. Itt érdeklődj. Konkrértan milyen Box amúgy?
-
Atomantiii
addikt
Miért lenne reménytelen (gyakorlatilag teljesen mindegy milyen box ha enigma 2 van rajta). Nekem VU+-om van (dupla S2 tuner + DVB-T stick) műholdas adást simán nézem míg DVB-T-ről veszek fel vagy fordítva. Mivel dupla műholdas tuner van olyan is volt már, hogy egyiken néztem valamit míg a másik két tuneren ment a felvétel.
Vagy egyiken nézek valamit, másikon veszek fel, harmadik meg streamel a pc-re. Simán elbírja. De olyan is szokott lenni, hogy felveszek valamit akár több tunerről is és közben meg nézek valamit a médialejásztóval, mondjuk van benne SSD általában arról nézem, de a felvételek USB-s HDD-re történnek.
-
garga01
őstag
"Az én dvd irómnak nincs semmi baja "
Addig örülj amíg műxik, a legtöbbhöz vagy nincs alkatrész, vagy nem lehet egyszerűen javítani az író/olvasó egységet. Pl. Panánál nem feltétlen tudod kicserélni egy másik működőből, mert a RAM digit. panelellel van "párosítva".
Amúgy meg minden DVD felvevőn van legalább 1 db SCART vagy RCA bement, azzal meg lehet felvenni set-top-boxról is (feltéve ha a szolgabox nem tesz az analóg jelre macrovision-t). Persze értelme így sincs sok, ha már lassan mindent le lehet tölteni vagy streamelni.
CRT tv miatt ragaszkodni az analóg kábeltv-ért meg hülyeség, minden tv-re lehet boxot kötni, ha valaki nem akar tv-t cserélni. Kb. 2004-5 óta nem nézek analóg adást, azóta van digitális műholdvevőmElőtte is volt "box", csak akkor még analóg műholdvevő formájában.
-
SunMount3r
nagyúr
Én azt nem értem miért nem gyártanak már ilyen kis TV-ket... Na mind1. A Tablet viszont szintén elég drága az ilyesmire. Vagy te mondjuk ebben mit ajánlanál? Használtan lehet olcsóbban kijön, de a régebbi Tablet-ekkel meg az a baj, hogy az Android elavul rajtuk és akkor pl. a Mindíg TV app is mehet a kukába, mert egyszer csak hírtelen "asszongya", hogy csak már pl. Android 9-től felfelé hajlandó működni.
-
cocka
veterán
Elszívó is van benne, olyan sok minden nem ragad rá.
Na ha már a pénznél tartunk, úgy igen! De ha nincs rá pénz, vagy nincs elszívónak elég hely stb.. akkor máris kapja az ívet.
De nekem nem is ez a fura ebben, hanem az, hogy ha főzöl vagy eszel, hogy tudsz odafigyelni a TV-re? Alapzajnak meg elég egy rádió is, ráadásul negyedakkora helyet sem foglal.Egyébként te említetted meg, hogy valaki azért nem vesz új TV-t, mert nincs rá pénze és marad a régi CRT. Én meg próbáltam rávilágítani, hogy mondjuk egy vinyógyűjtemény vagy egy optikai lemezgyűjtemény sem biztos, hogy olcsóbb, mint egy kis, lapos már HDMI-képes TV. Ez volt a paradoxon lényege.
-
cocka
veterán
konyha tv
Eleve ott kezdődik: Mit keres a konyhában a TV? Hát rátapad az összes főzésből származó gőz vagy a sütésből származó egyéb anyagokkal vagy porral keveredett ragacsos massza. Azt egy élmény letakarítani, a TV-ről meg főleg az lehet.
akinek nem telik másra.
Aki állandóan felvesz mindent, annak bizonyára telik vagy HDD-re vagy DVD-re vagy kazettákra. Tehát akinek számít, hogy legyen minden felvéve, az legyen már annyira igényes, hogy lecseréli a TV-jét egy HDMI-sre, vannak kis TV-k is, ha kicsi a büdzsé. Tehát elég érdekes, hogy új TV-re vagy TV-monitorra nem telik, de felvevősdire meg igen.
Az én dvd irómnak nincs semmi baja csak elavult.
Nincs az az isten, hogy én asztali DVD felvevővel írogassak DVD-t. Ha írni kell, azt kizárólag PC-n teszem a normál vastag optikai meghajtókkal.
Mondjuk adnék hozzá 500 filmet lemezen.
És akinek csak a cucc kell és nem kell a bónusz 500 film? LOL
-
cocka
veterán
Ja, csak ha lekapcsolják az analóg adást végleg, akkor így járt. LOL
A CRT TV a térfogata miatt sem praktikus.A DVD felvevőknél meg általában pont a DVD olvasó része megy tönkre és hát olvasás nélkül írni sem lehet, mivel ugye a tök üres DVD-ről le kell kérdeznie a típust, a méretet stb.. de ha nem tudja olvasni, akkor kuka az egész. Gondolom ezért VOLTAK népszerűbbek a HDD-s DVD felvevők.
Kb. VHS digitalizálásra jó, azt kész.
-
aki a tévé/monitor előtt akarja a felvételt beállítani és megnézni, az nyugodtan csinálja ott. nekem ehhez túl messze van a cucc, és sokkal kényelmesebb, hogy utána a felvételt is el tudom érni távolról. tehát az én igényeimnek jobban megfelel ez az összeállítás, és a meglevő eszközeim mellett olcsóbb is volt. akinek egy önálló stb a kényelmesebb, az vegyen olyat, távol álljon tőlem, hogy le akarjam beszélni róla.
-
SunMount3r
nagyúr
Tehát akkor olcsóbban nincs ilyen "Enigmás" cucc?
Amiko-ból már lett linkleve ez a típus, ami árban még OK, ez elég "jó" a célra? Vagy más ajánlás? De ezzel lehet amúgy olyan időzített felvételt beállítani, hogy amikor kezdődik az adott műsor, akkor elkezdi, amikor véget ér, akkor pedig befejezi a felvételt (pl. a "műsorújság" szerint).
-
SunMount3r
nagyúr
Hát ahhoz még kellen vennem és bebűvészkednem egy "coax elosztót", ráadás kábellel együtt.
Ráadásul a TV-t is be kell kapcsolnom, ha felvételre készülök/leállítani is, kell lássam mit csinálok, stb. A Tuner-el meg itt lenne, "egy pöccintésre" az egész a monitoromon, amikor csak akarom. Sőt, a BOX-ra még gondlom külön rá kellene dugnom pl. egy USB-s winyót, amire rögzít, mert feltételezem olyat pl. nem tudod, hogy egyből hálózatot keresztül mentené rá a "PC-mre", pl. SMB-n keresztül...
Szóval ez így kb. egy árban lenne pl. a linkelt USB-s Tuner-el és még mindig nem látom ennek az előnyeit. ??? -
garga01
őstag
Meglepő, de a VU+-al vagy másik E2-ős boxal se kell gépészkedni. Amikor megvettem az Ustym-et, gyárilag rajta volt az Openatv 6.4, magyar menü, teljesen logkus felépítéssel.
A mostani linuxos-enigmás boxok rég nem az a bűvészkedés, mint ami 10+éve volt az első E1-es rendszerrel. Mellesleg pendriveot se kell ki-be húzogatni, mert FTP-n oda-vissza lehet másolni, akár VPN-ről bárhonnan. -
Bozek
nagyúr
Egyrészt plusz helyet is foglal a box, másrészt ha már úgyis a PC előtt ülsz, akkor egyszerűbb azt kezelni, mint két eszközt egyszerre. Ahogy nézem, a legolcsóbb DVB-C-s Amiko box is 16 ezer Ft, az 50 eurós fentebb említett USB-s tuner se kerül sokkal kevesebbe. És egész addig jó is az egyetlen tuner, amíg nem akar mondjuk valamit fel is venni, miközben néz egy másik műsort.
Mondjuk a kérdező esetében ez lényegtelen, de mutass már nekem egy több tuneres DVB-C box-ot, ami vállalható árkategóriában van egy PC-s tunerhez képest. Mert én találtam 2 tunerest nagyjából 100 ezerért, ugyanez PC-s USB-s megoldásban 70 euró. A 4 tuneres megoldásokról meg már ne is beszéljünk, ott még nagyobb a különbség, nekem egy PCIe-s Hauppauge WinTV-quadHD van a gépben, ami 120 euróért ad 4 tunert.
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Tetőre nem tudom kitenni, csak a padlásra
A mostani lepkével hibátlan a kép, csak ez erősítős. Erősítő nélkülit keresek, van -e valami ajánlott típus, vagy mire kell figyeljek, ha rendelek valahonnan egyet.Éppen a mindigtv oldalát nézem, de csak általános ajánlás van ha jól látom. ( konkrét érdekelne leginkább, pl ilyesmi? )
-
-
vati
senior tag
Amiko HD8265+ szép lila doboz: Nem tudom, mit kellene csinálnom, hogy a "No Satellite Found" állapotból kijöjjön.
Digi TV, koax kábelen jön a jel. Eddig egy Alcor HDC3500 működött mint felvevő, annak nem volt ilyen baja. Ezt üzembe helyezni se tudom.Nem működik. Mit kéne benyomni, hgy jó legyen? Az ALzából vettem, van hozzá cseh meg szlovák leírás, nem értem.
Öreg vagyok, boomer vagyok, hülye vagyok.Mit kattintsak meg?
-
lockdown90
senior tag
hát ez kellemetlen, akkor egyenlore pendriveal tesztelem
@wassermann NTFS, 1 TB Toshiba 2.5-os
-
garga01
őstag
"A Ts mód is szerepeljen a felvételnél, másképp csak ott tudod lejátszani ahol felvetted"
Erre írtam a választ. AMIKO-n belül ez nem box függő, max szoftver! Fel kell rakni az emu/mcas verziót azokban ott a TS lehetősége, ami általánosan igaz, hogy kódolatlanról bármi máson lehet lejátszani.
@lockdown90: Kódolt TS-be egy egyedi vmit raknak a boxok, alapból a PC sem játsza le, de létezik egy batch "decyprt" program, ami le tudja venni róla a védelmet. Valahol már lehet megírtam a nevét, most nem ugrik be, ha érdekel megnézem.
USB-HDD:
Van egy 1 gigás 2,5 WD HDD-m egy Delock házban, ez eddig több Amiko boxal is ment, lejátszás, felvétel minden. Még 2011-2 körül vettem ezt a hdd házat, akkor 10-15 körül volt az ára de megérte. Ennek van saját USB táp kábele is (adaptert nem adtak hozzá). De amit wassermann linkelt Y kábel is jó, ehhez a házhoz olyan nem kellett, mert alapból tudja. -
garga01
őstag
-
-
garga01
őstag
*emu és mcas szoftver (ha keresi valaki, megtalálja)
Bár én emu-val (kártya, modul nélkül) próbáltam, de gond nélkül ment a felvétel.@cocka: sorry, akkor elbeszéltünk kicsit egymás mellett. Persze én csak technikai oldalról közelítem meg a dolgot, a upc/vodát nem akarom védeni, főleg nem ezt a modulos szerencsétlenkedését
(Nekem Digi + saját műholdas rendszerem van.)
-
garga01
őstag
Minél idősebb, annál nagyobb az esélye, hogy elromlik. Ezekben a boxoban nem hinném, hogy van valami figyelő, hogy nézze a kondíciót, hibás szektorok számát és figyelmeztesse a usert.
De nem is érdekes, mert a régi boxonak vezetik ki a támogatását, gondolom már kérni nem nagyon lehet, vagy ha meghibásodik nem igazán fognak adni helyette, csak az új vodást. -
cocka
veterán
De pont az a lényeg, hogy természetesen nincsenek ilyen szolgáltatói boxaim. És a modul+kártya megoldással ellentétben a Ciscok és a Philips esetén valóban a kártya van az eszközhöz párosítva. Teszteltem Technisattal, mert ugye sima smartkártya nyílása is van, bedugtam a UPC-s kártyát, érvénytelen kártya vagy mit írt ki. Nem emlékszem a konkrétumra, de nyilván nem ment.
Viszont ami azoknak a boxoknak a hátránya, hogy egy szép napon majd kidöglenek bennük a hddk és akkor bukó lesz.
Mert ha ez az egész olyan egyszerű lenne, akkor vennék kéz alól egy Cisco-t és betenném a saját kártyámat, de nyilván ez az opció sem működik.
-
garga01
őstag
Ez nem tv függő alapvetően, hanem hogy a kártya/modul mit tud, engedélyeztek rajta. Létezik olyan modul, ami egyszerre 10 csatornát is dekódol, persze ezt fejállomásra/kábeltv központban használják. Valaki itt írt a PH-n, hogy egy kis társasházban saját közösségi antenna rendszert csináltak mindigtv extrával, 2 előfizetés van (2 kártya+modul), amivel az összes kódoltat kikódolja a fejállomás és ingyenesként megy szétosztva.
-
gulyasa
őstag
Hogy mi az olcsó, az relatív...
Ha kapok ajánlato(ka)t, abból el tudom dönteni, melyik lesz a legjobb ár/érték arány.Tudom, annak idején az olyan Golden Media-kba, mint az enyém is (UNIBOX 9080 COMBO+) olyan Ali chipek kerültek, mint a régi Amiko-kba (a tiédnél is jóval régebbiekbe).
Akkoriban az volt jó és rengetegen foglalkoztak vele. -
gulyasa
őstag
Nálad nagyon beragadt ez az Amiko dolog...
Akkor még egyszer: Nekem nem olyan készülék kell, mint a te Amiko-d!
Amit olvastam róla, nem túl erős hardver, sőt...
Egyszer ajánlottad. Nemet mondtam rá. Nem kell erőltetni.Kenderice: Na kb. valami ilyesmire gondoltam. Látom Amlogic S905X2 chipes, nem tűnik rossznak. Köszi!
Amúgy tisztában vagyok vele, hogy egy digitális tunerrel csak egy adott frekvencián lévő adókat tudom nézni.
Nekem a lényeg, hogy amíg a tévén másik műsort nézek előben (a tévé tunerével), addig a háttérben egy másik adó műsorát rögzítse a maximális elérhető minőségben. Semmi más nem kell.
Nem kell, hogy pl. másik eszközön, PC-n, stb. meg tudjam nézni a kimentett felvételt. Azt a mostani Golden Media-m is tudta custom fw-ekkel. -
garga01
őstag
Én a modulról beszéltem, azt is kezelik bizonyos boxok.
Minden Amiko box tud felvenni a kódolt adásokról is, de visszajátszani csak azon a boxon tudod, amin felvetted. (Utána már nem kell a kártya benne, mert vmilyen hw id-vel látja el.)
Nagyon régi boxok voltak még olyanok, amik teljesen kódmentesen vettek fel, meg az enigmás, androidosak teljesen kódolatlanként rögzítik a kódolt adásokat. -
Kenderice
senior tag
Volt már nálam UPC, Telekom. Mind kártyás volt és párosítva a box-szal.
Buta, semmire egyébre sem használható boxok a szolgaboxok.Műholdaztam is. Sosem okozott gondot az időjárás. Box+kártyamegosztás.
Megfelelő méretű antenna kell hozzá, hogy legyen időjárási tartalék.
Most digi van. Box meg egy VU+ DUO2 két dvb-c tunerrel (cserélhetőek).
Kb. mindenre lehet használni.
Én is úgy kezdtem, ahogy norcsu81.
"Elég a butább box is, úgysem kell sokmindenre."Aztán sorban cserélgettem le a boxokat egyre okosabbakra és gyorsabbakra...
-
Gabesz87
veterán
OK, de melyiket
Mert annyi féle van, hogy Dunát lehet rekeszteni belőlük, és ÁK-n némelyikről olvastam azért lesújtó véleményeket.
Másik topikban kaptam ajánlást, miszerint használtan lehet venni amiko alien2 triple boxot 12k-ért, vagy evo nova combo-t 15-ért, amelyek Enigma2-sek. Inkább egy jobb, minőségibb használt, mint egy új, ami gagyi, használhatatlan. -
cocka
veterán
Az "is" mire utal? Mely más márkák vannak még?
Rákerestem, asszem egy két tuneres Amikot lehet kapni, amiben van sata foglalat, de jelenleg az sem kapható.
Meg az jutott eszembe, hogy ha a legtöbb csak USB-n keresztül csatlakoztatott HDD-re vagy SSD-re tud menteni, akkor mi értelme van a fájlokat titkosítani? Hiszen az USB miatt elvileg szempont lehetne a hordozhatóság, de ha le van kódolva, amit ráment, akkor ennyi erővel beépített is lehetne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest