- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
válasz
Gerasz #18243 üzenetére
Csináltam egy gyorstesztet:
aac: AAC (Advanced Audio Coding)
bitrate 64kbit/s, mono, 44.1KHzlibx264: libx264 H.264 / AVC / MPEG-4 AVC / MPEG-4 part 10
deinterlaced, height 240px, hw acc, bitrate 320kbit/sA végeredmény óránként 230-240MB, a minősége elfogadható nézhető, kis kockásodás itt ott... Sajnos eddig le kell vinnem a minőséget és így csak nagyon ritkán akad meg, alapjában véve nézhető... Ha magasabb sorszámra, bitrate-re emelem a video kódolást látványosan javul a minősége, de akkor gyakran be is akad. Talán jobb wifi repeaterrel és antennákkal tudok még majd javítani rajta - úton van egy Xiaomi R3 dualband router, remélem a két sávját felhasználva nagyobb stabilitást tudok majd elérni - de ha ígymarad az se katasztrófa...
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Gerasz #18239 üzenetére
Én is ezt csinálom, csak nem nyaraló, hanem albérlet és vezetékes net van. Az otthoni szerver volt RPi3-is, jelenleg egy virtualizáltan futó OMV. Az RPi-vel nem tudtam átkódolást csinálni, a mostanival igen. És mobilon nem is árt. A kódolatlan adás általában 2-10Mb/s között van, ez TV-re jó is (bár az albérleti net néha megröccen alatta), de mobilneten nem használnám, ezért oda átkódolom a felbontást és a bitebességet is, így 300kb/s-on elmegy. Nyilván nem full-hd, de arra, hogy ha nagyon nincs jobb dolgom, vagy belenézzek mobilon valamibe, ahhoz elég.
Kliensek: TV-hez RPi2-n Kodi és TVHeadend kliens, mobilra TVHClient (ez csak a Tv részt kezeli, a lejátszáshoz kell egy video lejátszó, aminek átadja a stream-et, de erre nekem tökéletes a telón gyárilag levő lejátszó)
Tunert próbáltam több félét, végül a MyGicaT230 lett a nyerő (az újabb verzióval T230C voltak gondjaim, az nem vált be. Hogy azóta javult-e a helyzet vele, azt passzolom...). -
fpeter84
senior tag
válasz
Gerasz #18243 üzenetére
Az PC alapú szerver sem bonyolultabb, mint a málnás - ha utóbbit össze tudod rakni, akkor egy ubuntu telepítése se nagyobb kihívás és utána hasonló linuxos felületen kell dolgozni... Egyetlen apróság, hogy a transzkódolás funkció ha jól rémlik akkor nincsen benne az alap tvheadend csomagban, emiatt sajátot kell fordítani belőle, de ha szükség van rá előtúrom valahonnan hogy hogyan kellett, nem egy agysebészet az sem...
Alacsony fogyasztású szerver pedig lehet akár egy kiszuperált laptop, vagy egy e350 / atom procis alaplap, ami akár egyben lehet egy otthoni mediaplayer is, plussz kiszolgálja a távoli igényeket is!
De akkor első körben próbálkozz meglévő alkatrészekkel, ha megjött a rendelt DVB-C stick... A málnára tegyél otthon egy tvheadend-et, engedd ki netre, a nyaralóból pedig mobilnettel akár egy win pc-re vagy droidos telefonra tabletre telepített kodival próbálj meg rácsatlakozni és tesztelni hogy elég e a sávszélesség.
Az a 4G adatforgalom korlátlan? Mert tényleg elég jelentős sávszél igénye van az átkódolatlan adás streamnek...
-
pjen
félisten
válasz
Gerasz #18245 üzenetére
Szerintem,mindíg egyszerűbb,és elegáns is.Sokkal kevesebb macera és stabilabb kapcsolat.HBO go különösen jój megy,föleg,hogy már az élő adás is megy rajta.Persze én kényelmes vagyok.Egyébként nekem van egy Amiko 8265+ box-om,ami valami hasonlót tud amit Te szeretnél(sose próbáltam)
-
-
pjen
félisten
válasz
Gerasz #18243 üzenetére
Én ezt sokkal egyysőerűbhen oldottam meg.Egy laptop HDMI kábellel össze kötve a Tv vel.A lapost beindítom,a kép a Tv-n jelenik meg mint monitor.Egy vezeték nélküli egérrel kényelmesen tudom váltogatni a csatornákat a fotelból.Horizon go,de a Tv go val is megy gond nélkül.
-
fpeter84
senior tag
válasz
Gerasz #18239 üzenetére
Én pont ezt csináltam/om mostanában... Kérdés, hogy milyen net lesz a nyaralóban illetve milyen van otthon? Mert ha izmos szélessáv akkor otthoni szervernek és néző kliensnek is elég 1-1 málna. Ha gyengébb sávszél / mobilnet akkor kellhet a transzkódolás is, amihez viszont kell a kakaó. Utóbbi esetén tudtommal még egy RPi3 sem elég, kell valami x86 alapú vas szervernek...
DVB-C tunernek én ezt használom - illetve egyből 2 darabot, hogy egyrészt gyorsabb legyen a csatornaváltás, másrészt lehessen egyszerre felvenni és TV-t is nézni..
Nálunk a nyaralóban problémás a szélessávú net - transzkódolva is hajlamos ronda nagyokat akadni - ezért a pendrive-ról futó x86 ubuntu szerver kapott egy vinyót is hogy meg lehessen csinálni azt hogy elindítok egy felvételt a műsorra és csak némi késedelemmel kezdjük el nézni a túloldalon a valóságban, így ha akad akkor sem maradunk le semmiről...
A kliens ízlés kérdése, ha többmindenre is szeretnéd esetleg használni akkor málna raspbian + kodival, ha kizárólag csak media player akkor egy kodis droidos box is elég lehet... Ha málna a kliens, akkor meg lehet csinálni azt hogy ez meg kap DVB-T tuner(eket) MindigTV antennával, szintén futtat egy tvheadend szervert, a kodiban pedig plugin klónozással el lehet érni párhuzamosan mindkét tvheadend szervert - a lokálisat és a távolit is - így az ingyenes csatornákat lehet nézni full minőségben helyben, az összes többit meg butított minőségben otthonról!
Egyedi portokra definiálva és jelszavazva a tvheadend szervert ki kell engedni a netre, a túloldalról meg ehhez csatlakozni... Azt nem tudom, hogy valamivel lehetne e még növelni a biztonságot, hogy illetéktelenek biztosan ne férjenek hozzá...
-
golya87
őstag
válasz
Gerasz #18239 üzenetére
Egy Pi3 elég és hozzá egy USB-s DVB-C tuner (vagy több), rá mondjuk OSMC vagy LibreELEC. Erre a rendszerre még kell egy tvheadend szerver. Az egészet beállítod és kész. Korábban vagy itt, vagy a DVB fórumban volt ajánlott DVB-C tuner és azbest posztolt a tvheadend beállításról is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest