- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Ilyen lesz a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca0
addikt
válasz
PetiCalvus #18858 üzenetére
Nekem [ilyen] diplexerrel megy a sat és a dvb-t.
Semmi gond sincs vele, még csak minőségi romlást, zavarást sem látok soha. -
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Tud valaki Gigabyte U7000 (Dibcom 7700 chip) tunerhez Windows 10 64-bites driver-t? Intel procihoz.
Találtam A64-es driver-t, ami az AMD-s gépemen jó is, de a Corei3-on nem megy. -
Laca0
addikt
válasz
azbest #16974 üzenetére
Azt magyarázd már el légyszi, hogy hogyan is van ez a backend, frontend, kliens dolog.
Mert a backend (service az Openelec-en) önmagában még nem a szerver, mert csak akkor érhető el a konfigja webes felületen, ha a HTS kliens is telepítve van az Openelec-en. (a kliens egyben a frontend is?!?)
Raspian-on elég a tvheadend debian csomagot telepíteni és megy a webes felület is. Kliens viszont nincs, nincs is olyan tvheadend HTS client debian csomag. -
Laca0
addikt
válasz
Brandynew #16941 üzenetére
Szia!
A te leírásodat követve én is ki akartam próbálni raspian alatt a tvheadend-et.
Feltettem alapból a legfrissebbet, ami ma elérhető.
Odáig jutottam a műveletekkel: "sudo apt-get install patchutils"
Ekkor hibákat ír ki: "can't write /var/cache/man..."
Újraindítom a raspit, de nem indul újra. Minden boot folyamat lefut, OK minden. Utána meg csak villog a cursor a bal felső sarokban és fekete a háttér.
Letöröltem az egészet, kezdtem előröl. Ugyanaz a hiba.
Mi lehet a gond?
Van ötletetek? -
Laca0
addikt
Üzenet stornó! Az volt a hiba, hogy a Tvheadend HTSP kliensnél nem adtam meg nevet és jelszót!
Külön kellett feltenni a fw-t a tunerhez, de most már minden jól működik!
Tvheadend server verzió: 4.0.5
Tvheadend client verzió: 2.1.18
A firmware-t innen töltöttem le. -
Laca0
addikt
válasz
golya87 #16928 üzenetére
A kiegészítők, szolgáltatások alatt nézem a verziót: szerző: openelec.tv, verzió: 6.0.3
Igaz, hogy alatta a leírásban Tvheadend (version 4.0.8)-at ír... úgyhogy nem tudom, mi az igazság.Egyre inkább azt gyanítom én is, hogy a tuner driver nem jó, az okozza a hangolási, kódolási problémákat. Hogy lehet lekérdezni, hogy most milyen verziót használok a legegyszerűbben?
Az OSMC-t nem ismerem (igaz, a kodi-val is most ismerkedem). Az mivel jobb, mint a kodi?
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Korábban volt már hasonlóról szó, ezért gondoltam, megkérdezem.
Raspberry Pi2-n fut OpenElec6. Azon belül is Tvheadend szerver 6.0.3 és Tvheadend HTSP Client 2.1.18.
Korábban egy újabb kiadású, beta rendszerrel próbálkoztam, ott működött a Gigabyte USB DVB-T vevővel.
Ezen a hivatalos rendszeren viszont hangolási problémák vannak. Nagyon ritkán találja meg a csatornákat, akkor sem sokáig működik, csak pár másodpercig.
A szerver debug ablakában jellemzően ilyen üzenetek vannak:
2016-01-09 22:20:06.000 mpegts: 786MHz in MindigTV - tuning on DiBcom 7000PC : DVB-T #0
2016-01-09 22:20:06.001 subscription: 001F: "epggrab" subscribing to mux "786MHz", weight: 4, adapter: "DiBcom 7000PC : DVB-T #0", network: "MindigTV", service: "Raw PID Subscription"
2016-01-09 22:20:07.440 eit: invalid checksum (len 3, errors 1)
2016-01-09 22:20:08.954 pat: invalid checksum (len 3, errors 1)
2016-01-09 22:20:09.992 cat: invalid checksum (len 3, errors 1)
2016-01-09 22:20:11.000 mpegts: 786MHz in MindigTV - scan no data, failed
2016-01-09 22:20:18.027 eit: invalid checksum (len 3, errors 19)
comet failure [e=Cannot set property 'innerHTML' of undefined]
Csatorna váltáskor (már amikor valami megjelenik) ilyeneket ír a log-ba:
2016-01-09 17:54:42.109 [ INFO] subscription: 0005: "127.0.0.1 [ Kodi Media Center ]" subscribing on channel "RTL Klub", weight: 150, adapter: "DiBcom 7000PC : DVB-T #0", network: "MINDIGTV", mux: "786MHz", provider: "Magyar RTL TelevŦzið Zrt.", service: "RTL Klub", profile="htsp", hostname="127.0.0.1", client="Kodi Media Center"
2016-01-09 17:54:47.000 [ INFO] mpegts: 786MHz in MINDIGTV - scan no data, failed
2016-01-09 17:54:48.000 [WARNING] subscription: 0005: service instance is bad, reason: No input detected
2016-01-09 17:54:48.451 [WARNING] linuxdvb: DiBcom 7000PC : DVB-T #0 - poll TIMEOUT
2016-01-09 17:54:52.000 [ NOTICE] subscription: 0005: No input source available for subscription "127.0.0.1 [ Kodi Media Center ]" to channel "RTL Klub"
Van valami ötletetek? Köszi! -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Haladván a korral Win 8.1 Pro rendszerek beszerzése/telepítése mellett döntöttem. Az asztali gépre (AMD X4) felment a Gigabyte U7000 USB-s tuner win7 64-bites driver-e, szépen működik. A notin (Core i3) viszont csak ismeretlen eszközként szerepel. Amikor megadom kézzel a driver-t, akkor azt mondja, hogy talált a hardverhez driver-t, de nem kompatibilis ezzel a rendszerrel...
Mindkét rendszer 64 bites, elméletileg ugyanannak kell lennie mindenből. Lefrissítve, aktiválva, minden...
Van valami ötletetek? -
Laca0
addikt
Sziasztok!
A SmartDVB-ben milyen kodekeket kell beállítani, hogy működjön a mindigtv? -
Laca0
addikt
És ott az időzítőnél lehet felvételi módokat választani:
1. bekapcsol és az adott csatornára ugrik.
2. bekapcsol és az adott csatornára ugrik fel is veszi a műsort, idő lejárta után leáll.Köszönöm! Fel sem tünt, hogy abban a sávban választani is tudok!
2 lehetőségem van: "csatorna" és "felvétel" -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Wayteq HD-95CX vevővel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Képtelen vagyok időzített felvételre rávenni. Megtaláltam az időzítőt az EPG-ben, ha beállítom, csak odakapcsol de nem indítja el a felvételt.
Ha kézzel indítom a felvételt, akkor meg nem tudom beállítani a felvétel végét.
Ráadásul ilyenkor bekapcsolva is kell hagynom, mert standby esetén kikapcsolja a felvételt is.
Előre is köszi minden választ!5.1-es firmware van rajta
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Azt hittem, hogy ez az eletronikus műsorújság most már úgy fog működni, hogy nem marad le egy film eleje vagy vége.... tévedtem...
Tegnapelőtt este beállítottam felvételre a Véres gyémánt című filmet a WMC-ben.
Tegnap megnéztem a felvételt: az már tudom, hogy mi történik a Mátyás Király téren, de hogy mi lett a film vége, sohasem fogom megtudni...(12perc elcsúszás történt)
Ez most csak a WMC hibája, vagy tényleg ennyire vacak ez a szolgáltatás? -
Laca0
addikt
válasz
zhagyma #4162 üzenetére
Köszi!
Egy kicsit más téma:
Valaki használ WIndows 7-et, azon belül is a Windows Media Center-t?
Nekem ezzel az usb-s kütyüvel kb fél óra-óra tévézés után lefagy. Nem csak a program, hanem az egész windows. Semmire sem reagál.
Azt vettem észre, hogy legtöbbször csatornaváltáskor, van felvétel indításkor, leállításkor fagy meg. Gyanítom, hogy valami szoftverhiba.
Tapasztaltatok már hasonlót? -
Laca0
addikt
válasz
zhagyma #4152 üzenetére
Hi zhagyma!
Én is szeretem a zöldhagymát!
Azt figyeltem meg, hogy a ház sarkánál egész jó a vétel. 30% körüli a felső sáv a tsreader-el nézve, de a hibaszámok nem nőnek, tehát jó a minősége.
Lecsupaszított végű koax kábellel antennáztam most, ahogyan ajánlottad.
Ami érdekes, hogy a muxC frekvenciája az adóra merőlegesen jobb, a muxA meg ha a végével az adó felé fordítom. Mi lehet ennek az oka? Az eltérő frekik másképpen verődnek vissza?
Mi lenne, ha kb. 20-30 cm lecsupaszított kábelvéget derékszögben meghajlítanék? Nem fogná egyformán jól mindkét frekvenciát? -
Laca0
addikt
válasz
synthmaster #4154 üzenetére
Ez csak a muxA egy része. Sajna nem jó az antenna elhelyezése. Ki kell tenni a tetőre, és ott is sakkozni kell, hogy milyen pozícióban a legjobb. Az antánnát elfektetve is próbálgasd, nekem csak úgy megy.
Én most egy kicsit nagyon pesszimista vagyok... jelenleg éppen nézem a tévét, de az asztalomon lefektetett, szétszedett javítandó PC ház aljára tapasztott antennával megy. Ez nem marad itt sokáig.. legalábbis remélem.. :S
Úgy látom, hogy a spéci antennák sem teljesen kóserek... -
Laca0
addikt
válasz
zhagyma #4150 üzenetére
A csatornák nem a tsreader-ben keverednek, hanem a Windows Media Center programban.
Driver-t nekem nem kellett telepíteni, letöltötte magának a win7.
Biztos nem kodek probléma, mert akkor nem ment volna még egyik műsor sem. De már mindegyiket láttam legalább egyszer, de nem egyszerre az összesetA screen capture-ömet ki tudnád elemezni? Mit látsz rajta?
-
Laca0
addikt
Na. Most megy az M2 a Duna meg az Autonomia.... amiket amúgy sem néznék...
Az RTL, TV2 meg az M1 kellene, ami meg nem megy...
Azt sem értem, miért van, hogy valamennyiszer rákerestetek a csatornákra, szinte mindig más sorrendben jelennek meg! Véletlenszerű sorrendben tapogatná le a frekvenciákat? Elég furcsa... -
Laca0
addikt
válasz
zhagyma #4146 üzenetére
Win7. Sem mpeg4-et, sem driver-t nem kellett telepítenem.
Most megint nem látok 1 csatornát sem! Csak a feketeséget!
Win7 alatt nem úgy megy a tsreader, mint xp alatt. Sajnos ma elszállt az xp-s particiómat tároló winyóm, így csak win7 (64 bites próbaverzió) van.
Itt nem jelenik meg a quality százalék. Ezt látom most: -
Laca0
addikt
válasz
zhagyma #4132 üzenetére
Kivittem a koax végét a ház sarkához. Itt már látja a muxA és a muxC csatornáit is.
De csak a csatornakereső. Nézni ugyanis csak a következőket tudom: M1, RTL, TV2
A többi nem jön be, a műsorsávot viszont látom, hogy milyen programok lesznek rajta. Érdekes, hogy a most nem azt írja ki, hogy nincs megfelelő jel, hanem simán csak fekete a képernyő. Olyan, mintha "fekete adás" lenne rajta...A TSReader Win7 alatt sajnos nem megy DVB-T V2-es forrással, csak a DVB-T kompatibilissel, ami nem ír nekem százalékokat, csak grafikonokat és átviteli sebességeket. Ill. a hibaszámokat is kijelzi. Alig akad 1-1.
Van valami ötleted ezekkel kapcsolatban?
-
Laca0
addikt
Nem megy sajnos a padláson sem, ki kell tenni a tetőre az antennát.
A Bramac betoncserép nagyon beárnyékol. -
Laca0
addikt
Rossz hírem van: nem fog nagyobb teljesítményen sugározni egyik adó sem.
Beszéltem a tokaji adóval. Ez a végleges. Debrecenben 16-án fogják bekapcsolni. Én még abban is bízom, mert az ablakom arra felé néz...
Majd este felé kipróbálom a padlást is, de nem bízom túlságosan a sikerben, mert beton cserepünk van. -
Laca0
addikt
Ez a digitális adás még nagyon gyerekcipőben jár, úgy látom...
Ma reggel sikerült 100%-os minőségű, 140-es erősségű jelet befognom kihúzott, lefektetett antennával az asztalom sarkán!
Nagyon örültem, mert végre úgy látszott, van mux A is, nem csak C.
Mire bementem a powercinema programba, már megint csak a C-s csatornákat találta meg, de azokat sem tudta egy pillanatra sem megjeleníteni. Visszamentem a tsreaderlite programba és látom, hogy nem látom... eltünt megint a jel...
Egyszer még sikerült úgy mozgatni, hogy amíg fogtam a talpát, 80-100%-os jelet produkált, de amint letettem, egyből elment minden.Tudtok valamilyen másik programot javasolni, amivel a tv-t lehet nézni? Aminek jobbak a beállításai.
Szerintem hiába mondják, hogy "beindult a szolgáltatás", igazából még mindig csak tesztelnek...
-
Laca0
addikt
válasz
zhagyma #4099 üzenetére
Köszi zhagyma! Bejött az ötleted!
Elfektetve, az asztalomon forgatva, egy bronz levélbontó kés tálcájával hátulról megtükrözve, 60%-ot sikerült elérnem! Megy a tv akadás nélkül!
Azt hiszem, fabrikálok majd neki egy alufólia tányért(szerinted beválik)
Vagy valami egyszerű antennaerősítőt. -
Laca0
addikt
Egyenlőre magamnak válaszolok:
Notebook-al kimentem az udvarra, egyből megtalálta a csatornákat. Házon belül nem megy.
30-as porotherm téglafal, 8cm nikecell-el.
Ez normális lenne? Állítólag azért döntöttek emellett a szabvány mellett, mert így a meglévő antennák tovább használhatók. Hát nekem a hagyományos szobaantennával sem megy, amivel az analóg adás tökéletesen fogható... -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Vettem egy Gigabyte U7000 vevőt, de nem lát 1 csatornát sem. Pedig Tokaj-tól légvonalban kb. 25km-re lakom, tégla házban. Tiszta időben a szomszéd utcából gyönyörűen látszik a Kopasz.
Az analóg adásokat egy darab dróttal is tudom fogni.
Mi lehet a gond? A hozzá kapott PowerCinema programmal próbálkoztam.
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túra és kirándulás topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Óvatosak a németek, de megadóztatnák az online óriáscégeket
- EA Sports WRC '23
- UHD filmek lejátszása
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Akvarisztika
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- HP 635 laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest