- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
icon
senior tag
Szóval... az Alcor oldaláról lehúztam a "friss" drivert, szolíd 2010-es... meg sem nyikkan vele a tuner...
szóval marad vagy a Windows-é, vagy amit a lemezen kaptam... -
icon
senior tag
válasz
csendes #14698 üzenetére
Nem tudom, mennyire látszik a konfigom, de procim nem annyira gyengus (Core2Duo E8400), hogy ilyen dolgok neki gondot okoznának, bár konkrétan a rádió része a dolognak annyira nem érint...
A driver-t megnézem - pláne, hogy a lemezről telepítés után élből frisstítette a Windows valami 2012 májusi meghajtóprogramra... de tényleg Alcor DTV HS+ a szerkezet.
Amit még megfigyeltem, nem mindegy, hogy milyen programmal próbálgatom, a gyárilag adott Arcsoft-os program érzékenyebb, cserében nem annyira használja a procit, inkább videókártyára hagyatkozik, a HomeSys viszonylag korrekt lenne, de használat után ott marad a futó taszkok közt, csak onnan kilőve lehet másik programot használni, illetve a DVBDream tűnik használhatónak, azzal bírja a legtovább kockásodás nélkül, meg az egyéb infók miatt is, de ott pl. azt lehet látni, hogy jobban a processzort veszi igénybe...
Pár hete szórakozok a dologgal, a legjobb poén a Betacom boltjában történt... elmondom a környezetet, ahová telepítettem a cumóimat, annyit mondott, hogy kész csoda, hogy 55%-os erősségű jelem van egyáltalán... illetve ott mondtak ilyet, hogy erősítővel ne is próbálkozzak,mivel eleve erősítős antennával együtt nem sok jó sülne ki belőle... de azért kedvesen eladta nekem a dolgokat 1 héttel előtte...
-
icon
senior tag
Sziasztok!
Hátha valaki belefutott már ilyenekbe... Alcor DTV+-os Usb-s tuner, direktben rákötve egy tápfeladóra, az belemegy egy ablakkábelbe, az egy zselés kültéri kábelbe és végül egy TechniSat SmartTenne 1HD antennába fut be... változó, de fél-egy óra között elkezdődik a kockásodás, a vételi minőség a fix 100%-ról egészen váltakozóra áll át, egészen addig, amíg a progit kilövöm, és a tunert átdugom egy másik USB-aljzatba... ja az oprendszer win7 64bit...
Már agyalok rajta, hogy energiagazdálkodás viccel meg, vagy valami puffer telik be, amit az másik helyre átdugással resetelek, vagy a videógyorsítás a 7770-emnél ingadozna...
-
icon
senior tag
Az mitől lehet, hogy pár napig relatíve jó volt a vételem (55% strength, 100% quality), aztán az utóbbi 1 hétben a minőség eléggé ingadozik, úgy hogy semmit nem változtattam, és boltokban kapható kábelekkel cserélgetve az antennámhoz adottat sem tapasztalok javulást... csatornák újrakerestetve, de semmi előrelépés... Csináltattam 4m zselés kábellel prémium csatikkal sat-kábelt, hátha javít a helyzeten...
-
icon
senior tag
No ma este próbálkoztam ebben a jó kis esős időben, antenna tartóján állítva, beforgatva az adótorony felé, az erkélyem szegényére téve úgy 80cm magasságban (máshol nem volt stabil pont, ahová tesztként leparkolhattam vele) 55%-os jelerősség, 100%-os minőség, összes csatorna szépen bejön...
Ha beljebb vittem, mert jó lenne saját falra rögzíteni, nem az erkélyem "mennyezetére", akkor kockásodás, képmerevedés... amire még rájöttem, 6 méter hosszú vékony kábel nagyon el tudja magát hagyni, gubancokba szeret rendeződni, ami okoz némi képzavart...
Ez a probléma megszűnik, ha csatornában fut majd és megkapja az antenna végleges helyét... -
icon
senior tag
Egy ilyen antennával fogok próbálkozni, társasház földszintje, nem szeretném az összképet rondítani, akik nem IP-tvzek, azok Digi-tányérosak...
Ma amúgy összejött egy 55%-os jelerősség, meg 10%-os minőség, végre láttam-hallottam 10 csatornát beltéri erősítős antennával, szóval nem halott ügy...
De van egy szerelvény, amin lehidaltam:[link]
Van erről valakinek tapasztalata? -
icon
senior tag
válasz
regvoltrossz #14576 üzenetére
Nem a fizika törvényeivel van a baj... bár tény, pár éve mezei szobaantennával régebben vígan tévéztem itt, míg pár napja max. komoly 10%-os jelet sikerült fognom 610 MHz-en... majd valamit kitalálok... ez a Strong antenna egész korrektnek tűnik
-
icon
senior tag
De most komolyan... az ember egy USB-s kütyüt akar használni, lent lakik pl. a földszinten, belső udvarra néz az a fránya ablak, 2-3 kilóméterre van az adótoronytól, és egy szobaantennával nem képes adást fogni...
Ehhez kéne ezek szerint egy tetőantenna? Lassan már az lesz, hogy a notimra is antennaárbócot kell feltennem?
-
icon
senior tag
válasz
Watt25 #14516 üzenetére
Volt már az is, elhiheted... csak vissza veszik, 2 napos a kütyü... ha meg nem, lehet, hogy valaki fórumtársat felkérek Pestről, hogy próbálja már ki... még nem volt "szerencsém" olyan dologhoz, ami ennyire masszívan nem akart működni... ami megy kb. az a távirányító belőle...
-
icon
senior tag
Sziasztok!
Egy napja beszereztem egy Alcor DTV HS+ tunert, itt Pesten az Ónodi utcában a Száva utcai adótoronytól pár kilóméterre egyszerűen nem tudok jelet befogni... az egy dolog, hogy botantennával nem, de egy Philips SDV5120-sem. Nem tudom eldönteni, hogy a hely ennyire rossz DVB-T szempontból, vagy a kütyü garicserés...
Valami tanács, tipp, útmutatás jól jönne, hogyan tovább... mert nekem ez így SohaTV perpillanat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- EA Sports WRC '23
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- E-roller topik
- The First Berserker: Khazan
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest