Új hozzászólás Aktív témák
-
tthom
senior tag
válasz
golya87 #17929 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek!
1. Azt tudom, hogy addont ha lemásolom, akkor két szerverként felvehető, de sejtettem, hogy nem fogja automatán egyeztetni.
2. Erről master-slave dologról viszont nem hallottam, utánaolvasok.
Röviden a probléma:
Van egy PC alapú tvheadend szerverem egy dupla tuneres sat kártyával, két vezeték, minden. Namost egyik pillanatról a másikra a kártya beadta a kulcsot, nem látják a gépek egyáltalán. Mivel ezek nem olcsó dolgok, arra gondoltam, hogy veszek két - vagy amennyi TV van épp - K1 Plus-t, vagy hasonlót, kisebb helyen elfér, ha nem használom, nem fogyaszt, ami az N3150-ről nem mondható el, az fixen 20-25W körül kér.
Csak belefutottam ebbe, hogy ha két, vagy több szerver, hogy tudom automatizálni a terhelés elosztást? Mert ugye mindkettő ugyanazokat fogná. Persze lehetne opció, hogy mindegyik TV dedikáltan kap egy szervert és csak a kártyamegosztás van közösítve, de jobb lenne valahogy egyben kezelni.
De ez még csak ötlet, nincs véglegesítve. Tény, hogy egy új tuner kártyát csak bele kellene rakni és kész.
-
tthom
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam jobb topikot hirtelen, de láttam, hogy vannak itt tvheadend-es emberek is.
Azt meg lehet valahogy csinálni, hogy a KODI két tvheadend szerverhez csatlakozik és ha vannak azonos csatornák, akkor csak egyet mutat belőlük, de ha netalán két kliens igény van, akkor kiszolgálja mindkettő eszközről?
-
tthom
senior tag
válasz
azbest #17838 üzenetére
Igen, külön tunerként látszik, azért szivatott meg. Maradt mindig az első a bekapcsolt, a hozzárendelt műholddakkal, azért tűnt jónak és csak így derült ki, hogy igazából a háttérben megcserélődött. A kábelezés szerencsére nem vészes, mert eleve dupla fejeket tettem fel, meg ezért van dupla tuner is, hogy legyen tartalék a rendszerben, csak maga a kábel hiányzik még.
Ugyanakkor kijött közben egy tényleg hardveres összeakadás, találtam olyan usb portot, amibe ha beledugom a dvb-t vevőt, akkor néha megdermed az egész gép. Hogy a SATA-val, vagy a LAN-al akad össze, azt nem tudom, de abba nem szabad ilyen pakolni.
-
tthom
senior tag
válasz
korcsi #17836 üzenetére
No, meg lett.. Köszönöm a tippeket. A sorrend lett a gond mégiscsak. dupla tuneres a dvb-s és az lnba-ra van bedrótozva jelenleg. Azt csinálta, hogy ha beleraktam a dvbt-ket, akkor a dupla tunert fordítva izzította be. De a tvheadend ugyanúgy jelenítette meg és így nem az lett a bekapcsolt amiben a kábel van, hanem a másik. Próbából bekapcsoltam a másikat is, amiben elvileg nincs is kábel és lett kép. Köcsög.
Bedrótozom majd mindet, aztán cserélgesse csak, ha akarja..
Kösz még egyszer! Már egy rakat órát szívtam vele.
-
tthom
senior tag
válasz
azbest #17834 üzenetére
Ezt a DVB addont megnézem holnap, most már alszik a család.
A sorszáma elvileg nem változik, legalábbis a tvheadend konfig stabilan az első kettő a dvb-t, a 3-4 meg a dupla dvb-s, egyébként tbs 6981 kártya. Amúgy az USB tunereknél még el bírnám képzelni, hogy összeakadnak, de hogy 1 pcie és 2 usb minek..
-
tthom
senior tag
válasz
azbest #17832 üzenetére
Bármilyen ötlet jó, hátha pont arra nem gondoltam.
Tvheadend 4.0.9-es verzió.
A ki-be kapcsolt állapot mindegy neki teljesen, ugyanazt adja. Tehát kikapcsolom a dvb-t tunereket tvheadend alól, ugyenúgy nem megy a dvb-s.Ha dvb-s + dvb-t-vel indítom és utána dugom rá a 2. dvb-t-t, akkor működik mind a 3 akár egyszerre is, de hogy kihat-e másra, azt még nem néztem, tehát pl. merevlemez kezelésre, vagy bármire.
De ez hosszútávon nem megoldás, mert reboot, kikapcs után megint ugyanaz a szitu.
tvheadend log, semmit, csak annyit ír, hogy
service instance is bad, reason: No input detected
-
tthom
senior tag
válasz
azbest #17829 üzenetére
Hi,
Köszönöm, igazából már Libreelec van, azért írtam csak Openelec-et, mert mintha azt még mindig többen használnák, de az alatt se volt jó.
dmesg szerint minden szuper, mindegyik bekapcsolódik rendesen, a webes felületen is megjelennek a tunerek, megfelelően vannak hozzárendelve a network-ok is, be is van kapcsolva mind.
Szóval ezeket ellenőriztem, mégsem jön az adat..
Ha logokat nézek, ott is max annyi, hogy no signal..
Tomka
-
tthom
senior tag
Hi!
Használ valaki közületek ilyen eszközöket openelec - tvheadend alatt?
Konkrét probléma, adott 3 eszköz:1 x pcie - dupla dvb-s tuner kártya
2 x usb - dvb-t vevőHa 1 x dvb-s + 1 x dvb-t, nincs gond.
Ha 1 x dvb-t + 1 x dvb-t, nincs gond.
Ha 1 x dvb-s + 2 x dvb-t, a dvb-t működik, a dvb-s-en meg nincs jel.. Ránézésre minden jó, felismeri ugyanúgy a kártyát, be van állítva, de kép nem jön rajta. No signal. Kábelek természetesen jók.Van valakinek valami ötlete, hogy ez mitől lehet?
Rendes N3150-es ITX, tele USB porttal, szóval nagyon nincs korlát.Thx.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Xbox Classic / Xbox 360
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest