- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Adamo_sx
aktív tag
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Hieronymus #18660 üzenetére
Felhasználói igény kérdése. Én csináltam külön "streamet", hogy telefonon ne a full (néha akár 5-10 Mb/s-os) streamet kelljen használni, ha mondjuk a reptéren Forma-1-et akarok nézni. Ezért csináltam hozzá egy streamet, ami 500 kb/s és a felbontás is jóval kisebb, mint az eredeti (a függőleges 384 pont, a vízszinteset az arány megtartásával számolja). Tudom, hogy ez már távol van az eredeti minőségtől, de amire kell, arra tökéletes. Nyilván, ahol TV-re kell átküldeni, ott nem butítom le, de azért a ts-nél szinte minden mai kódolás kisebb sávszélességet igényel. (Csak bírj a gép processzorral...)
-
Adamo_sx
aktív tag
Az átkódolást, tömörítést nem itt tudod beállítani, hanem a stream-eknél. Csinálhatsz saját streamet is. Én azonban úgy emlékszem, hogy az RPi buildben nem nagyon volt átkódolási lehetőség, de már pár éve x86-on fut ott elég sok lehetőség van.
De ha csak arra kell, hogy utána visszanézd és törlöd is le és van elég tárhelyed, akkor nem biztos, hogy érdemes vele foglalkozni. -
Adamo_sx
aktív tag
Attól függ, mit szeretnél. Ha a PASS-t választod, akkor átkódolás nélkül lementi a ts-t, ahogy jön. Ez lesz a legnagyobb méretű file. Hasznos lehet, ha valami külön progival akarod konvertálni (ezt is el tudja indítani a TVHeadend, amikor vége van a felvételnek). Ha valamilyen kódolást választasz, akkor beállítható, hogy mennyire tömörítsen, esetleg át is méretezze-e a video-t. (Ugyan nem rögzítéshez, de mobilhoz csináltam egy külön stream-et, ami leméretezi és valami igen alacsony bitsebességgel transzkódolja az adást, így kisebb sávszélesség és ezzel kisebb adatmennyiség is elég.)
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Gerasz #18239 üzenetére
Én is ezt csinálom, csak nem nyaraló, hanem albérlet és vezetékes net van. Az otthoni szerver volt RPi3-is, jelenleg egy virtualizáltan futó OMV. Az RPi-vel nem tudtam átkódolást csinálni, a mostanival igen. És mobilon nem is árt. A kódolatlan adás általában 2-10Mb/s között van, ez TV-re jó is (bár az albérleti net néha megröccen alatta), de mobilneten nem használnám, ezért oda átkódolom a felbontást és a bitebességet is, így 300kb/s-on elmegy. Nyilván nem full-hd, de arra, hogy ha nagyon nincs jobb dolgom, vagy belenézzek mobilon valamibe, ahhoz elég.
Kliensek: TV-hez RPi2-n Kodi és TVHeadend kliens, mobilra TVHClient (ez csak a Tv részt kezeli, a lejátszáshoz kell egy video lejátszó, aminek átadja a stream-et, de erre nekem tökéletes a telón gyárilag levő lejátszó)
Tunert próbáltam több félét, végül a MyGicaT230 lett a nyerő (az újabb verzióval T230C voltak gondjaim, az nem vált be. Hogy azóta javult-e a helyzet vele, azt passzolom...). -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
DonJoee #18138 üzenetére
Olvass bele ebbe a topikba. Sokminden össze van szedve benne, nagyon részletes összefoglalója van.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
flegga92 #18075 üzenetére
A T230C tunerrel nekem is ilyen problémáim voltak, csak az alacsony frekvenciás MUX-ok jöttek rajta normálisan. Bár emlékeim szerint a többit is megtalálta, csak ott szétesett a kép. Egy darabig próbálgattam mindenfélét (RPi alatt kisérleteztem), aztán lecseréltem egy T230-ra. Azzal semmi probléma.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
pusihusi #17905 üzenetére
Én egy MyGica T230-at használok DIGI-hez (igaz linux alatt), nincs vele gondom. (Figyelni kell, hogy ne a 230C legyen, ott vannak driver nehézségek, bár talán Windows alatt rendben van, csak linux alatt van (volt?) gond.)
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
golya87 #17900 üzenetére
Az első kérdésre nem tudom a választ, de a másodikra én a következőt javasolnám: Ha már lakásfelújítás és ilyen szinten megy, akkor ahova TV-t terveznek oda vinnék koax kábelt is ÉS legalább 2 LAN kábelt is. Ha tervben van oda házimozi erősítő, BR lejátszó, HTPC (vagy TV-box), akkor azoknak is. Természetesen csillagpontosan kialakítva.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
korcsi #17890 üzenetére
Meg vagy elégedve a TBS6205-tel? Néztem én is és erősen gondolkodok rajta, de pár fórumon olvastam problémákat vele kapcsolatban, hogy nagyon melegszik és néha (talán emiatt) nem működik rendesen. Nálad hibátlanul megy minden? Én is hasonló felállásban használnám. Jelenleg egy MyGica T230 van, esetleg ebből vennék még párat. Árban olcsóbb lenne, mint a TBS, de rengeteg plusz kábel, USB stickek, stb. A TBS jóval kulturáltabb lenne.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
onedin1 #17458 üzenetére
Üdv Kolléga, van valami frissebb fejlemény ezzel a tunerrel? Sikerült belőni az alacsony frekvenciatartományt?Én is hozzájutottam egy ugyanilyen típushoz és ugyanezt tapasztalom (DIGI ONT adja a DVB-C jelet). Öröm, az ürömben, hogy remekül kiegészítik egymást a MyGica T230C tunerrel, mert az meg csak az alsóbb frekvenciákról képes normális képet adni, igaz, az látja a felsőket is, csak ott szétesik a kép...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali fotós kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fogyjunk le!
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged