- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBmaster
csendes tag
Kedves Mindenki!
Mi lehet annak az oka, hogy az ORF Digital rádiókat nem hozza be a DVBviewer? Minden más megy szépen de ezek nincsenek sehol és a behangolással sem boldogulok.
A transporderen van jelerősség egy külső beltérivel néztem meg, ennek egyelőre egy darab ORF rádió sincs. Fontos lenne.
Bármilyen segítség jó lehet! Előre is köszi!
Ja amúgy egy sima Gigabyte PS700-as kártya.
Ami még érdekes: az utolsó TV adó a 12640V, az utolsó rádió pedig 12574H-n van.
Nekem pedig a 12663H kéne. Miért nem látja ezt? Lehet, hogy a kártya túl gagyi??? -
ph_robchee
csendes tag
válasz
BBmaster #3407 üzenetére
Az antenna beállítása talán már picit off: A beállítást inkább beltérivel végezd, azzal sokkal egyszerűbb. Ráállsz az OE1 tp-jére, és addig ügyeskedsz, amíg nincs megfelelő jelerő/jelminőség. Nem csak az antennát kell állítgatni, hanem adott esetben a fejet is (előre-hátra, jobbra-balra tekergetve). A beltéri és az SS2 nem fog azonos értéket mutatni. Egyrészt más a tunerjük érzékenysége, másrészt az SS2 drivertől, programtól függően mindig mást mutat, nem túl megbízható. Előbb a beltérin kéne bejönnie mindennek normálisan.
A DVBViewerben a csatorna hangolásakor kiválasztod a műholdat. Így automatikusan beállít minden értéket a tp-hez. A csatorna lekeresésekor néha az is segít, ha +/-5 Hz-et csalsz a tp frekijén. Próbáld ki így is! -
BBmaster
csendes tag
válasz
ph_robchee #3404 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget, majd megpróbálom újra behangolni, de most nem vagyok a vevő környékén. Emlékeim szerint a környékéről sincsenek nagyon adók. Az antenna lehet rosszul beállítva mert én csináltam és lehet, hogy nem a legprofibb. De most nem nyúlok hozzá, mert két fontos dolgot szeretnénk fölvenni és azok biztosan jönnek.
Lehet, hogy ezért nem jönnek be a FTA HD adók. Nyilván nem az S2-sekre gondolok.
Milyen progival, vagy DVBViewerben hol lehet nézni a jelerősséget?Mert a hangolásnál 100%-ot írt ki, majd azt mondta, hogy nem talált új csatornát. Amikor állítottam az antennát egy beltérivel csináltam, 70%-os jelerősség és 80%-os minőség volt. Ez gondolom elég... Bár nem tudom, hogy milyen frekvencián néztem. Egy Opticum 4100C-m van.
Lehet, hogy még csiszolni kell rajta??? DVBViewerrel hogyan kell hangolni? Csatornahangolás ablakban mit kell beírni?
Elnézést, de még csak most ismerkedek a témával. Előre is kösz!
Ja amik eddig bejöttek azok 100%-osan mennek, semmi akadás vagy kockásodás.
Üdv
-
ph_robchee
csendes tag
válasz
BBmaster #3402 üzenetére
Szia!
12662.75 H-n nekem bejön SS2+DVBViewerrel, és valóban FTA. Így távolból elég nehéz megállapítani, hogy mi lehet a probléma. Mi történik, amikor lekeresed azt a tp-t? Jelerőt sem mutat? Erről a környékről (+/- tp) bejön valami más? Mert az is lehet, hogy nincs jól beállítva az antennád. Bár a 19,2E esetében ez elég ritka. Nincs véletlenül bekapcsolva egy olyan szűrő, hogy csak tv-adókat írjon ki a csatlistában?
-
BBmaster
csendes tag
Budapesten lakom.
Az ÖR1-t keresem, tehát a rádiót. Ez az orf honlapja szerint "free to air". De még ha kódolt, akkor is meg kéne találni, csak kiírja, hogy kódolt...
Über Satellit ASTRA 1H
Polarisation: horizontal12,66275 GHz, Transp. 115
Symbolrate 22.000 MS, FEC 5/6Itt kéne lennie. "Alle Radioprogramme sind via Satellit frei zu empfangen."
Egyáltalán nincs meg ez a csatorna. DVBViewert használok.
Ha van valakinek tippje, írja meg, hogy kéne behangolni...
Köszi
-
New Age
csendes tag
ph_robchee: Core2Duo T5600 + CoreAVC (nincs CUDA, mert GeForce GO7300)
m2 HD (12mbit) 90%-on járatja a procitnézéskor, felvétel 1-2%
mh197: ha nálad a digikábel nyomja digitálisan is az az 50 adót (ebből négy kódolt) akkor érdemes azt nézni. Hacsak nem az az adó kell ami csak az analógon van. Külső egységnek DVB-C téren nagy választék nincs. Analóg tuner van bőven. Koax-ot bedugot, csatornakeresés és már nézheted is.
DVB-C hez én ezt az anysee + DVBViewer párost ajánlom. Táviránytóját még nem próbáltam összehozni a DVBViewer-rel. -
New Age
csendes tag
válasz
zhagyma #3387 üzenetére
Ahogy én láttam azért van hozzárendelve csak a beltérihez a nagra kártya, mert ehhez értenek. Nem tudják hogyan lehetne máshoz rendelni.
Pedig nálam ezen múlik az HBO előfizetés (kétszer is előfizetnék ha hozzá tudnák rendelni a tunerhez illetve a DVBC tuneres tv-hez).Egyébként leszedtem végül a ProgDVB-t, mert az időzített felvételek szanaszét fagytak.
Megvettem inkább a DVBViewer-t. (3700 HUF) -
New Age
csendes tag
Mai napon megjött az anysee DVB-C tuner (említett USB-s külső), pontosan az anysee E30 C Plus. (Digi kábeltv-re használom)
Röviden: megérte az árát.
Driver a mellékelt CD-n frissebb mint a weboldalukon található. Itt megtalálható a CD-n lévő friss driver
A telepítő felrakja a drivert, vmi sdk-t és a anysee viewert.
Első körben ezzel próbálkoztam, de végül rá kellett jönnöm, hogy egy kalap ....
Le is szedtem csak a drivert és az sdk-t hagytam fent.
ProgDVB volt a következő program. Összességében használható, de nagyon instabil és pár dolog benne szerintem nem logikus. Szépen veszi fel a transport stream-et. Ami nagyon jó ebben, hogy a timer fel tud venni schedule-t a windows scheduled task-k közé is, ami azt jelenti, hogy a megadott idő előtt 1 perccel elindítja a windows a ProgDVB-t.
Ezután megpróbáltam a DVBViewer-t. Ez a program __A__ DVB program.
Minden tökéletesen működik. Egyetlen hiányossága van a 4.0.0.0-nak, hogy a timer csak akkor működik, ha el van indítva a program. Ide is elkélne a windows féle schedule használata.
Ami nagyon jó a NETStream plugin ezt összekapcsoltam a Popcorn playerrel és rögtön tudom használni a DVB-C tunert a nappaliban a nagytv-n is(Igaz ehhez mennie kell a laptopnak, tunernek, popcorn-nak és kell egy pendrive amin rajta van a html amiben a netstream url van
)
Szerintem nagyon jó kis kütyü ez. Leendő HTPC projektem mellé frankó így maradhatok a ION konfignál nem kell komolyabb alaplap a pci slot miatt.
-
BBmaster
csendes tag
válasz
zhagyma #3378 üzenetére
Köszönöm válaszodat. Az általam érdekelt rádiók az Astra 1H-n vannak 19,2fok kelet.
Tehát bármilyen DVB-S képes kártyával lehet rádiót is hallgatni ill. rögzíteni?
Van esetleg ajánlatod DVB-S és S2 szabványt egyszerre támogató kártyákról?
A DVBViewer több kártyát kezel, mint ami a honlapján olvasható. Mert sajnos ez a kártya nem volt rajta...
Köszi:
-
zhagyma
őstag
válasz
BBmaster #3376 üzenetére
Szia!
Mivel a műholdas vételi lehetőség engem is elkezdett érdekelni, körbenéztem a neten. ASTRA név alatt több műhold is található. Ezek közül az ASTRA 3A a keleti 23 fok pozícióban például elérhető számunkra (szükséges parabola átmérő a linkelt oldal alján). Az ASTRA műhaldokról vehető rádiók: itt
Minden esetre szabadon vehető rádió a lyngsat szerint több műholdon is található: német minta keresés. E szerint a műholdas rádió digitális adásrendszerei az alábbiak lehetnek:
ADR
DVB-S / DVB-S2Ezek közül az ADR cégspecifikus (SES-ASTRA), a DVB-S a legelterjedtebb, míg a DVB-S2 a jövő, különösen, ha HDTV-re is gondolsz. Az általad belinkelt Gigabyte GT-PS700 csak a DVB-S rendszert támogatja. Ha a jövőre is gondolsz, akkor az DVB-S2 szabványt támogató kártyát kell keresned.
Az általad említett audió tömörítési szabványok egy PC-n általánosan használatosan hangkódekek segítségével lejátszhatóak. Amennyiben egy általad kinézett kártyához mellékelt szoftver nem nyeri el tetszésedet, alternatív programokat is használhatsz. Csak néhány a bő választékból: DVBViewer, ProgDvb, AltDvb, DVBDream, stb.
k.varga. Úgy tűnik "szél árnyékban vagy", ezért visszavert jelek vételére van lehetőséged. Ez nehés és rögös út. Ha jól emlékszem nrc kollégénak valami hasonló sikerült. nrc cikkei
-
nrc
tag
válasz
Misi1979 #3233 üzenetére
A saját antenna a legtöbb esetben kevés a beltéri vételhez. Erősítős szobaantennával érdemes próbálkozni, ha mégis passzív antennával próbálod akkor érdemes azt az ablakba kirakni vagy azon kilógatni.
Már 3 ezer alatt is lehet venni parabolahálós erősítős szobaantennát, ami egy jól bevált konstrukció.
Dél-pesti vagyok szintén és korábban már leírtam a saját tapasztalataimat a dvb-t vétellel kapcsolatban amiről itt olvashatsz: #1577.
Azóta annyi változás van, hogy a Széchenyi-hegy mellett a Száva utcából is sugároznak, tehát most több irányból lehet próbálkozni a jel befogásával.Ha már sikerült elérni legalább 80%-os stabil jelminőséget, akkor még szükség lehet egy alternatív programra amivel nézni tudod az összes adást. Nekem a DvbViewer 3.9.2.0 vált be, ennek a használatáról is találsz a fórumban leírást.
-
odipapa
senior tag
1.A csatornaváltás működik.
2.Igen, próbáltam még a progdvb-vel (mivel csak ebbe tudtam életet lehelni a dvbviewer-en kívűl). Szintén ugyanezt produkálta.
3.Van egy távirányítóm amit billentyűzetként érzékel a gép. Ezt használom filmnézésre is. Tehát egyszerűen hozzárendeltem a billentyűparancsokat a távirányítóm gombjaihoz.
Mióta volt fent a 3.9.0.0 változat is a tv2-nél meg az RTL klubbnál is stereo hangot mutat az ikon és nem mutatja a jelerősséget sem hanem helyette az aktuális programból eltelt időt mutatja %-ban.
Csatornaváltásnál pedig nincs az a felugrómenü ami mutatja az aktuális műsor tartalmát
Ha jól emlékszem a 3.9.2.0 tudta ezeket?! -
nrc
tag
válasz
odipapa #3182 üzenetére
Valószínű, hogy a DvbViewer-ben lévő bda driver nem teljesen kompatibilis a tunerel, vagyis az inicializálás nem működik megfelelően.
Nekem a DVB Dream produkál hasonló jelenséget, nem tudok frekvenciát váltani vele, így ha másik mux-on lévő adót akarok nézni akkor előbb a gyári szoftverrel át kell váltanom oda. Nálad ez a frekvenciaváltás működik? Tudsz váltani a Viewer-ben pl. az m1HD és a Duna HD között?
Esetleg megnézheted, hogy más programoknál, pl. a TSReader-nél is ugyanez történik-e, vagy csak a DvbViewer nem szereti a tunered.
Igazából ez ellen sokat tenni nem lehet, mert a Viewer-ben nem lehet lecserélni a bda driver-t.Egyébként érdekelne, hogy távirányító használatára milyen megoldást találtál, mert az nekem sem lenne rossz ha működne ezzel a programmal.
-
odipapa
senior tag
Igazad van
a 3.9.2.0 Dvbviewer-el.nem kapcsolt le.Pedig volt fent ez a változat is amikor a hanggal szórakoztam csak akkor még nem jött elő ez a 25 perc után kikapcsos dolog.
Viszont van egy nagyon érdekes dolog:
Először telepítenem és indítanom kell a tunerhez gyárilag adott Presto (tuner program, gyakorlatilag 0 beállítási lehetőséggel) nevezetű fost. A dvbviewer csak ezután hajlandó csatornákat találni a scanelés során.
Ez után lehet élvezni a Dvbviewert.
Ezután:
Gép kikapcs, újraindít.
Dvbviewer bekapcs....se kép se hang.
Dvbviewer kikapcs
Presto bekapcs, van kép hang.
Presto kikapcs
Dvbviewer bekapcs, van kép hang, minden működik
Ezt magyarázza meg valaki. -
odipapa
senior tag
nrc
Csak most azt nem tudom hogy sírjak vagy nevessek fullos mindegyik csatorna képe, nem akad.
100%-ot mutat minden hol a dvbviewer, a rádió adóknál 92%.
Tehát a tuner eredeti softvere egy rakás sz...
Most lehet hogy potyára vettem meg az új antennát?
Azért még nincs minden rendben. Az AC3 hang akadozik, hiába váltogatom a dekódert. -
nrc
tag
válasz
odipapa #3126 üzenetére
A jelerősség és minőség méréséhez használhatod a TsReader programot is. Egyes tunereknél a minőség kijelzéséhez további kiegészítések telepítése is szükséges lehet, erről itt olvashatsz.
Én a DvbViewer 3.9.2.0-ás verzióját használom a tunerhez, aminek beüzemeléséről itt olvashatsz.
A DvbViewer-ből van újabb változat is, amit sokkal könnyebb telepítés után beállítani, viszont ebben a 3.9.4.0-ás változatban nekem nem müködött jól a felvétel funkció. Ennek ellenére neked az újabbat ajánlom, illetve azt amelyikből sikerül vírusmentes példányt beszerezni.
A leírásban ajánlott HD PACK-ból van már újabb is, valószínű az is jó vagy akár még jobb is, mint az 1.8-as.
Egyébként a DvbDream első indításakor kell kiválasztani, hogy melyik eszközt akarod használni, ha itt nem a megfelelő BDA drivert választod ki akkor lehet olyan hibaüzenet, mint amiről írsz. Természetesen később is módosíthatod ezt a beállítást a megfelelő menüpont használatával.
A szaggatás lehet a gép elégtelen teljesítménye miatt is, ellenőrizd a cpu terhelését (ctrl+alt+del Teljesítmény).
-
zhagyma
őstag
válasz
odipapa #3126 üzenetére
Szia!
" ... Lehet-e jobb minőséget elérni egy kimondottan dvb-t-re ajánlott antennával? ... "
A DVB-T-re ajánlott antenna azt jelenti, hogy az UHF sáv felső részén adja a legnagyobb antennanyereséget. A "nagylepke", vagy "erősítős lepke" nem ilyen.
" ... Lehet-e a Duna folyamatos szaggatása a tuner minőségének a hibája? ... "
Nem. Vagy kevés a vett jel minősége, vagy a géped teljesítménye kicsi.
" ... Van-e valamilyen más "tuner program" amit kipróbálhatnék. ... "
DVBViewer, ProgDVB, ... A google sokat segíthet.
-
SzDani
csendes tag
válasz
zhagyma #3030 üzenetére
Hát köszönöm a sok választ . Igen kipróbáltam a Gigabyte GT-U7000-RH tunert. 802 és 746 MHZ-en is a 0.3Mbit-es esett áll-t fenn : ime
Találtam a TSreaderből egy teljes verziót ezt is a modolt pluginnal használtam viszont ez 610MHZ-nél kvázi megtalálta a csatornákat (míg a lite nem...) "rájött" hogy ez DVB-t és SD vagy HD-tól függetlenül olyan 7Mbit körlüli jelet kapok mindenhol, szóval nem nagyon akarja a dolgokat : ez meg így fest a saját bot antennájával is hasonlóak a dolgok...
A Power Cinema, a Blaze HDTV és DVBViewer is 610MHz-n 10% quailty-t mutatnak de csatorna semmi.
Ja amúgy nem nagyon vágom hogyan kell vízszintes polarizációnak helyesen belőni az antennát....
-
zhagyma
őstag
válasz
szendru #2979 üzenetére
Szia!
Mivel veszed a DVB-T adást, ezért a GT-U7000-RH tunered drivere telepítve van (control panel / device driver / usb eszközök meg kell jelennie a drivernek).
A magyar DVB-T adások MPEG4 AVC/H264 kódolásúak. Lehet, hogy a mellékelt Cyberlink PowerCinema program nem tartalmaz ilyet codecet, vagy az általad telepített ilyen codecet nem használja. Alternatív program és telepítése nrc tollából: [DVBViewer]
A DVB-T adások vétele esetén nemcsak jelerősséget kell figyelembe venni, hanem jelminőséget is, amely a mellékelt képek és a leírásod alapján nem ismert. Ezt ellenőrizheted ezzel: [TSReader]
Ha végképp nem jutsz eredményre: A tunered chipset szinten azonos [Leadtek WinFast DTV Dongle]-val (microtune MT2060 tuner / dibcom 7700 demodulátor). Megpróbálhatod használni a Leadtek TV néző programját is: [link].
-
hjoska
csendes tag
Harmadik kerület, Csillaghegy, közel a Dunához. Eddig erősítős nagylepkém volt a tetőtérben, a Száva utca beindulása óta a Duna TV nem jött sehogyan sem (quality 0%). Beruháztam egy tetőantennába, egyelőre az ablakban van (31 elem, kb 1 m hosszú), az eredmény teljesen jó, (95%, 100%). Ostelsat webshop Debrecenből:
1. Three Star Digital S UHF DVB-T antenna INGLAR
[ Q2682 - 1 db. - 5500 Ft ( 5800 Ft / 1db. ) ]
2. Szállítási költség
[ Q7301 - 1 db. - 1000 Ft ( 1000 Ft / 1db. ) ]
Összesen: [ 6500 ] FtJön a három rádió adó (Monogram AAC kodek). Felvettem egy rádióműsort de képtelen vagyok visszahallgatni. A DVB Viewer (DVB Viewer Pro V.3.9.2.0) a fájl betöltéskor hibaüzenetet ad (Cannot create filter graph: 0x80040217, a kapcsolat létesítéséhez szükséges szűrőkombinációk nem találhatók). A DVBviewer a rádió lejátszásakor három szűrőt jelez: DVB_Source, Monogram AAC dekoder és Default DX device. Gondolom a felvett fájl mpeg 2 TS container, LATM tömörítésű HE-AAC audió. Nem tudom mit kellene tennem hogy a DVBviewer visszajátsza a felvett rádióműsort. Más programokkal is próbálkoztam eredmény nélkül. A legjobb lenne az stream-ből kimultiplexelni a HE-AAC anyagot, ezt már sok mindennel le lehetne játszani, de nem tudom hogyan lehetne ezt megcsinálni. A DGAVCIndex ad egy csomó hibaüzenetet, és nem mutat audiót. A Monogram Graphstudio (vagy más hasonló program) használható ilyenre? És hogyan kell őket használni?
Üdv,
hjoska
-
z00mhead
tag
Sziasztok!
Nekem egy BlueMedia márkájú, egyébként a jól ismert AF9015-ös chipsettel szerelt kütyüm van, amit a hozzáadott 10cm-es antennával tudok használni, mert szerencsés helyen lakok. XP és Vista alatt nagyon sokat szívtam a driverekkel és a hozzáadott programmal (valami TVJukebox nevű használhatatlan förmedvény), majd végülis sikerült a DVBViewer-t használhatóra faragni, habár a 3 rádió hallgatása megoldhatatlan feladatnak bizonyult. A kíváncsiságtól vezérelve tegnap letöltöttem és felraktam a Windows 7 RC-t (a már-már megkedvelt Vistám mellé) és le vagyok nyűgözve. Most nem mennék bele, hogy miért tetszik még, de a driver/software problémámat minden további nélkül, automatikusan, ostoba kérdések nélkül megoldotta. Magától megtalálta és feltelepítette a drivert (még csak nem is szólt) és a Windows Media Center pedig 5 perc alatt végigszkennelte a a végigszkennelendőt, mindent megtalált (meglepetésemre még az RTL Klubot is - tegnapig nem tudtam, hogy feltették Teszt1 álnéven), hibátlan a képminőség, alig eszik procit (olyan 10-15% körül mozog egy Core2Quad Q6600, 2GB Ram, nvidia 8400GS vga-s gépen).
Szóval levonva a következtetést, akinek megfelelő gépe van, az tegye fel nyugodtan a Win7-et, hisz ha most tölti le, 2010 nyaráig ingyen licencet kap, nagyon komoly XP támogatása van, és szép és jó. Semmilyen kodek telepítésére nincs szükség (benne van a rendszerben) csak a mentéssel van kicsi probléma, mert valami WTV formátumot használ, de csak idő kérdése, hogy mikor fogják ezt lelkes emberek megoldani. -
nrc
tag
válasz
wwenigma #2873 üzenetére
Ha esetleg másnak is gondja lenne a lejátszással: viszi még a VLC Mediaplayer és a DvbViewer is a file/megnyitás opciót használva.
Persze a DvbViewer-hez kell telepíteni még egy h.264-es codec-et a videóhoz (mondjuk coreavc) és egy AAC dekódert a hanghoz (pl. divx7).
Az mplayer viszont nálam valamiért nem szereti, nem hajlandó lejátszani.
-
nrc
tag
válasz
Core2duo6600 #2803 üzenetére
Kösz, az infót arról, hogy mit kellet csinálni, hogy működjön a Vista-s gépen a DvbViewer új verziója.
A probléma a csatorna megtalálással, valószínűleg nem programhiba, mert nálam a DvbViewer mindig megtalálta a behangolt adókat.
A DvbDream-nél valóban van gondom a csatornaváltással, nevezetesen, hogy nem tud frekvenciát váltani. Ha ezzel a programmal van neked is problémád, az elképzelhető, hogy emiatt a bug miatt van. Nem minden tunernél jelentkezik ez a hiba, de ha nálad igen, akkor a megoldásról olvashatsz egy korábbi hozzászólásomban.
Sokkal valószínűbb azonban, hogy nálad is az okozza a gondot, hogy a hónap eleje óta itt Budapesten állítgatnak valamit az adóknál. Nálam is az a helyzet, hogy ugyanabban az antennapozícióban, amiben tegnap még tökéletes volt a vétel, ma már nem lehet értékelhető jelet venni.
Ez nem a programok hibája és nem is normális üzemszerű működés. Április előtt hónapokig nem kellett az antennát állítani és stabilan jöttek az adások.
Szóval nem érdemes a mostani vételi körülmények alapján végleges következtetéseket levonni sem a szolgáltatással sem pedig a programokkal kapcsolatban.
A használható vételhez egyébként nem csak megfelelő jelerősségre, hanem emellett jó minőségre is szükség van. Sőt ez utóbbi a fontosabb.
Emlékeim szerint a dvbDream az erősség mellett kijelzi a vétel minőségét is alul a státuszsorban.
Érdemes viszont mindenképpen felrakni a TSReader programot aminek segítségével be tudod állítani úgy az antennát, hogy a lehető legjobb jelminőséged legyen. A beüzemelésről itt olvashatsz.
Dél-pesti vagyok én is, de nekem nincs olyan problémám, hogy túl erős lenne a jel, sőt erősítő nélküli szobaantennával éppen a nézhetőség határán lévő jelminőséget sikerült csak elérni, erősítő kell a stabil vételhez.
Nálad lehet, hogy a Száva utca közelsége miatt ilyen jók a vételi körülmények. Ha kinézel az ablakon nem látsz véletlenül egy nagy tornyot antennákkal a tetején, ami eltakarja a kilátást?
Sajnos nem az az általános, hogy a túl nagy jelerősség miatt panaszkodna a többség, sőt a budapesti jelentősen csökkentett sugárzási teljesítmények miatt számos helyen gondot okoz a digitális adások vétele.
ui.:
Nézz meg egy HD adást a Duna HD-n és meglátod, hogy nem csak a szellemkép hiánya az amiben jobb a digitális analógnál. Persze, ahhoz, hogy maradéktalanul élvezni és értékelni tudd a látványt kell egy szélesvásznú (wide) 16:10 vagy 16:9-es képaránnyal rendelkező nagy felbontású monitor is (legjobb persze a fullHD, 1920x1080).Holnap 11.15-kor a Kalandozó ilyen műsor lesz.
Állandó HD műsorok a Duna TV-n (forrás):
Gazdakör - 6ó (Hé-Va)
Léptünk koppan ódon köveken - 9-10ó (Szo)
Kalandozó - 11ó (Va kéthetente) -
nrc
tag
válasz
Core2duo6600 #2780 üzenetére
Ahhoz, hogy menjen a rádió DvbViewer-el, telepítsd pl. a divx7-et, majd pedig a dbviewer-ben a "Settings/Options/DirectX" válaszd ki a divx telepítő által felrakott AAC decodert.
Hogy csatornaváltásnál biztosan ne essen szét vagy torzuljon a kép a "Settings/Options/Tv+Radio" menüpontban kapcsold ki a "Fast Channel Switching" opciót.
Ha jól értem akkor neked a DvbViewer újabb 3.9.4.0-ás változatát sikerült beüzemelni Vista alatt.
Megtennéd, hogy leírod, hogy mire volt szükség ahhoz, hogy működjön?
Végülis el kellett indítanod a Register_DVBSource.exe és Unregister_DVBSource.exe állományokat ahhoz, hogy eltűnjön az általad előzőekben képen bemutatott hibaüzenet vagy másra volt szükség?Az is érdekelne, hogy a tv-adás rögzítése vagyis felvétel opció neked működik-e rendesen. Nálam ugyanis ez a verzió maximum 10mp-et volt hajlandó rögzíteni.
-
nrc
tag
válasz
Core2duo6600 #2773 üzenetére
Próbáld meg ezt: dvbviewer hibajavítás, hátha segít.
Állítsd be a H.264 video decoder-t is: #1676
A neten olvasottak alapján úgy tűnik, hogy a Vista MCE jelenleg nem támogatja a h.264(mpeg4) .ts formátumot.
-
nrc
tag
válasz
Core2duo6600 #2756 üzenetére
A számítógépekhez való tuner-ben nincs különbség mpeg2 és mpeg4 esetén, csak a szoftveren múlik, hogy tudod-e nézni az mpeg4/h.264 adókat.
Ahhoz, hogy általános programot tudj használni az kell, hogy a tunernek BDA kompatibilis driver-e legyen. Ez viszont általában így van főleg, hogy az MCE is egy általános dvb-t program.
Szóval a tuner alkalmas az mpeg4-re a szoftver az ami nem az.
Na igen, sajnos elkerülte a figyelmemet, hogy Vista alatt próbálkozol.
Azon a Dvbviewer régebbi verziója nem megy. Legalábbis más tapasztalatai is ebbe az irányba mutattak (nekem nincs Vista-m, nem tudom kipróbálni).
Amivel talán érdemes lehet még próbálkozni az a a dvbviewer 3.9.4 változata ami a legújabb jelenleg. Ami dvbviewer 4 néven van fent net-en azt ne is próbáld, mert ilyen változat hivatalosan nincs, az valószínű fertőzött.
Sajnos vannak fent fertőzött példányok is a neten még a hivatalosan létező 3.9.4-es verzióból is, de lehet találni tisztát ebből is.
De ha már a Dvbviewer ilyen macerás, akkor előbb próbáld ki inkább a Dvbdream-et. Ez ingyenes, a saját weboldaláról is letölthető.
Ezzel szintén sok külső codec használható, viszont nekem annyi gondom volt vele, hogy nem tudott frekvenciát váltani. Ez azt jelenti, hogy mielőtt elindítod a DvbDream-et az MCE-vel kell kiválasztani pl. a DunaHD adót, majd kilépés után lehet a DvbDream-et indítani és úgy kell rákeresni a csatornákra. Így már az azonos frekvencián (mux-on) lévő adókat megtalálja, tudja kezelni.
Ezeken kívül még van pl. a progdvb, altdvb, ami ilyen általános tunerprogram. Sajnos ezek sem ingyenesek, a próba változat pedig pont az mpeg4-et nem engedi használni.
-
nrc
tag
válasz
Core2duo6600 #2752 üzenetére
Én is azt tudom javasolni, amit zhagyma néhány hozzászólással ezelőtt egy hasonló problémával küzdő fórumozónak: próbálj telepíteni egy alternatív dvb-t programot és hozzá való külső h.264 codec-ket.
A Dvbviewer Pro 3.9.2.0 telepítéséről olvashatsz pl. itt: #2130
A Dvbviewer Pro-ból van újabb változat is 3.9.4.0 verziószámmal, amit egyszerűbb telepíteni, beüzemelni, viszont a felvétel funkció az általam próbált példány esetén 10mp után lefagyott. A tunert kipróbálni mondjuk ez is jó, de tartós használatra egyelőre a régebbi verziót tudom ajánlani.
Első lépésnek lehet, hogy elég a HD codec pack-ot telepíteni, hátha az MCE is tudja használni valamelyik codec-et. Egy próbát megér a dolog..
Ahhoz, hogy rádiót is tudj hallgatni a Dvbviewer-ben, telepítheted pl. a monogram aac dekódert a #2501-es hozzászólásban leírtak szerint, vagy akár a divx7 telepítőben lévő dekódert is használhatod.
A divx telepítése egyszerűbb és kényelmesebb és még akár azt is könnyen megteheted, hogy csak az audió dekódert telepíted a többi komponenst pedig nem.
-
peteris
csendes tag
Köszönet nrc-nek a a tippet a rádió felélesztéséhez DVBViewer-ben, a "Monogram" AAC dekóder kiválóan teszi a dolgát. Nálam kicsit más volt a kiindulás, mert a DVBViewer 3.9.2.0 --ban alapból megy a rádió, a gondok csak akkor jelentkeztek, amikor egy másik gépre a 3.9.4.0 verziót tettem fel. Az újabb verziónál sehogyan sem akartak jönni a Radio Teszt 1,2,3 csatornák, bármit állítottam a DirectX beállítási mezőkben. Ezeknél a csatornáknál a tálcán AC3 kijelzés látható, ezért sem jutott eszembe, hogy AAC dekódert kellene keresni hozzájuk. Egyébként ennek okát most sem értem. Alapból a "system default" jött fel az AAC dekóder mezőben (úgy tűnik, hogy ez alkalmatlan a feladatra) és más választás nem is volt. Most már van.
-
plaja
csendes tag
Sziasztok!
A méltán népszerű DVBViewer programhoz készítettem egy magyar nyelvi fájlt.
Letölthető innen: [link] -
nrc
tag
Na, csak sikerült összehozni nálam is a rádiót DVB Viewer-ben. Köszönet a témához való hozzászólásokért, az általatok adott információk és ötletek nélkül nem sikerül volna!
Szóval a tapasztalatok:
1.
Ez az aac dekóder volt hajlandó együttműködni:
MONOGRAM AAC decoder 0.9.5.0. Fontos a verziószám is mert, pl. a 0.9.0.0-ás nem működött a DvbViewer 3.9.2.0-ában csak az újabb változatban.Telepítés:
A letöltött zip állományból ki kell csomagolni az mmaacd.ax állományt és egy olyan tetszőleges állandó könyvtárba kell másolni, ahol később is megtaláljuk. Ez pl. nálam a "c:\progs\mmaacd" könyvtár.Ezután parancssorból vagy a Start Menü-ben a "Futtatás.."-t választva be kell írni a következőt:
regsvr32 útvonal\mmaacd.axAz útvonalnál annak a könyvtárnak a teljes elérési útját kell megadni ahová az mmaacd.ax állományt másoltuk. Fontos, hogy meg legyen itt adva a teljes elérési út, különben lehet, hogy nem fog működni a dekóder a DvbViewer-ben!
Nálam tehát a telepítéshez ezt kellett beírni:
regsvr32 c:\progs\mmaacd\mmaacd.axAz eltávolítás - amit akkor kell használni ha a már korábban telepített helyett egy újabb verziót akarunk telepíteni ebből a dekóderből - így néz ki:
regsvr32 /u útvonal\mmaacd.axPélda: /u regsvr32 c:\progs\mmaacd\mmaacd.ax
2.
A felti dekóder működik a DVB Viewer Pro 3.9.2.0 és a 3.9.4.0 verziójával is, de érdemes az újabbat használni, mert több hibát is kijavítottak benne.Néhány példa: nem kell a telepítés után az unregister_dvbsource és register_dvbsource.exe-t elindítani, sőt első indulásnál egy varázsló segítségével lehet megadni a legfontosabb beállításokat, valamint működik a PIP h.264 adások esetén is, stb..
3.
A stream rögzítése ezt a dekódert sajnos néhány másodperc után kiakasztja.4.
A Cyberlink (PDVD8) dekóder nálam nem működik az újabb 3.9.4.0-es DVB Viewer-el sem.DarkByte és zhagyma:
Az állományt amit feltöltöttem az Avermedia tunerhez adott AverTv 6 programmal rögzítettem, ami nem tudom, hogy hogyan csinálja, de a rögzített stream paramétereinek nem sok köze van ahhoz, amit lejátszáskor kijelez.
Most, hogy megy a rádió a Dvb Viewer-el csináltam még felvételeket ezzel is:
mr2_dvbviewer.aac
mr2_dvbviewer.tsA MONOGRAM aac dekóder szerint egyébként a stream tipusa LATM (Low complexity),
a bitsebesség pedig 63Kbit körül van. -
nrc
tag
válasz
DarkByte #2489 üzenetére
Kösz a tippet! Telepítettem is a legújabb ffdshow csomagot, viszont sajnos a DvbViewer általam használt változata csak AC3 dekóderként ajánlja fel az "ffdshow audio decoder"-t, az AAC dekóderek között nem jelenik meg.
Igazából a DvbViewer az elöző hsz.-emben említett két codec-en kívül mást eddig nem volt hajlandó felismerni, AAC dekóderként.
Amikor kiválasztok egy rádiócsatornát, akkor egyébként egy kedves "Cannot render Mediafile/Ouput Pin error: ... Nincs több memória" hibaüzenetet ír ki a DvbViewer függetlenűl attól, hogy melyik AAC dekóder van kiválasztva.
Érdekes még, hogy tuner gyári programjával felvett aac állományt pl. Vlc player és a Winamp sem tudta lejátszani, az mplayer viszont viszi faad-vel..
Az faad2-öt használó COREaacDs-t pedig hiába regisztráltam, nem jelenik a DvbViewerben..
Na mindegy, most jól kipanaszkodtam magam..
Feltöltöttem egy rövid részletet az mr2 műsorából, ha érdekel meg tudod meg tudod hallgatni milyen a minőség illetve, meg tudod nézni, hogy pontosan milyen formátumot használ: mr2.aac
bzoley:
Igazából már azzal segítettél, hogy leírtad, hogy nálad müködik a Dvbviewer-ben a rádió.Így már tudom, hogy van értelme próbálkozni.
Az még jó lenne lenne ha leírnád, hogy melyik verziót használod a DvbViewer-ből (About/Info..). Nekem egyébként a DVB Viewer Pro 3.9.2.0 van fent.
Valamint nagy segítség lenne még tudni, hogy a Settings/Options/DirectX menüpontban "ACC Audio Decoder"-nek mi van kiválasztva, illetve, hogy ebben a listában milyen codec-ek közül tudsz választani.
-
peteris
csendes tag
Egy Freecom USB stickem van, DVB Dream-el, DVBViewerrel és AltDVB-vel próbáltam a DVB-T vételt, mindegyikkel jön a Duna I és a Duna II a 62-es csatornán. A problémám az, hogy semmi sem jön az 55-ös csatornán, pedig ott szeretném az m1-et és az m2-t fogni. Az antenna szélessávú gyári lepke, adótól nem messze, rálátás tökéletes, térerő a plafonon.
Választ várnék arra a kérdésemre, hogy jelenleg megy-e egyáltalán az m1 és az m2 kisérleti adása DVB-T-n ? Ha igen, akkor mi lehet a fenti jelenség oka ? Kösz előre is. -
nrc
tag
válasz
DarkByte #2485 üzenetére
Hát ha nem is a legjobb minőségben, de legalább így van hangja a tv adásoknak DvbViewer és DvbDream alatt.
A rádiócsatornák AAC+ hangjának dekódolását eddig nem sikerült megoldanom a fenti két általános tuner programban, ezért a rádió hallgatásához a tuner saját programját használom.
Feltelepítettem pár AAC dekódert, ezek közül a DvbViewer a MONOGRAM AAC decoder és a Cyberlink Audio Decoder (PDVD8) codecet látja, de így sem hajlandó megnyikkanni.
Szóval ha valaki tudja, hogyan lehet DvbViewer vagy DvbDream alatt az AAC+ hangot beüzemelni sokat segítene, ha leírná ide..
-
nrc
tag
válasz
zhagyma #2407 üzenetére
Nálam itt Dél-pesten amíg csak a Széchenyi-hegy-ről sugároztak, addig szobaantennával 98-100% körüli minőséget lehetett kihozni egy visszavert jel befogásával.
Mióta állítgattak a Száva utcai adó kapcsán, már nem tudtam használható jelet fogni abból az irányból. Mióta bejelentették a sugárzás beindítását ebből a toronyból is, ha "Száva irányba" fordítom az antennát, akkor tudok elérni a két csatornán olyan 90-96% körüli minőséget.
Persze az is igaz, hogy most ugyan antenna a torony felé néz, de egy csukott egy fa ajtón, illetve az azon lévő kulcslyukon keresztül..
Tehát nálam az új torony beindítása rontotta a vétel minőségét.
Leginkább azt nem értem, hogy az új adó beindításával miért szűnt meg az a visszavert jel, amit azelőtt a jobb minőségű vételre tudtam használni. Ha levették a Széchenyi-hegyi adó teljesítményét, akkor persze érthető, de erre vonatkozólag nem találtam infót.
Külön kényelmetlen még, hogy oké, hogy a digitális adókat be lehet fogni a Száva utcai toronyból, de az analóg sugárzás nem onnan jön, így annak a képminőségével is gondok lehetnek. Főleg tetőantennát használva lehet érdekes ez, hogy sok esetben most két különböző antenna pozícióra van szükség az analóg és a digitális sugárzás vételéhez.
A mostani ERP teljesítmények állítólag (forrás):
Budapest, OMK (Széchenyi-hegy) 55-ös csatorna 6,3 kW, 62-es csatorna 10kW;
Budapest, Száva utca 55-ös és 62-es csatornák egyaránt 0,6-0,6 kW;
Kab-hegy 61-es és 64-es csatornák egyaránt 20-20 kW;
Szentes 60-as és 65-ös csatornák egyaránt 50-50 kW.ati2:
Ha találsz megoldást a DvbViewer AAC problémára, akkor az engem is érdekelne, mert eddig nem sikerült beüzemelni nekem sem. Addig a tuner saját szoftverével tudom hallgatni a rádiókat, erre legalább használható. -
ati2
őstag
Akinek megy a DVBViewerel a radió, az milyen codec-et használ az AAC-hoz?
Vagy melyik Windows Media Player van a gépén? -
attuska
csendes tag
válasz
MCWRusty #2327 üzenetére
Egy másik fórumom, a netboard.hu-n írta már valaki, hogy neki a xine veszi, a kaffeine lefagy, a mplayer nála is csak hangot ad. Ő ubuntut használ.Próbálkoztam a xine-vel, kb 8 indításból egyszer kapja el, szépen nézhető is egy pár percig, majd szépen öszzeomlik. Xterm-ben indítottam, hogy lássam, miket ír ki. Azt írja ki a vége fele, hogy a stream-ben nem várt dolgokat észlel, amikkel nem tud mit kezdeni, majd belegabalyodik és kilép. Arra gyanakszom, hogy a xine-lib nem megfelelő. Egyébként a kaffeine is a xine lejátszó motort használja, így értehető az összeomlása, az ő kiírása szűkszavúbb. Lehet, hogy kipróbálom frissített xine-libbel. Addig is marad a DVBViewer.
-
attuska
csendes tag
Sziasztok!!
Tudja valaki egyáltalán venni Linux alatt az Autonómia DVBT adást?
XP alatt a DVBViewer-rel vehető nálam csak, ALTDVB ritkán hajlandó csak dekódolni, kaffeine, xine összeomlik az első képkocka kimerevítése után. Mplayer meg nem talál benne videó folyamot. Mindegyik linuxos lejátszó ismeri a h264-et. A HD adások XP alatt nálam szörnyen akadozva ugyan (gyenge a proci), de jönnek, kaffeine, xine meg rövid lejátszás (1-2 perc) után omlanak össze.
Egyébként szemmel láthatóan jobb a DVBT Autonómia minősége, mint a műholdasé! -
attuska
csendes tag
Sajna csak AGP van a lapon és egy régi Nvidia kártya (inno tornado) van benne 64 Mega DDR videó rammal, ez biztos képtelen hardveresen dekódolni, directx-elni nagyon jó. Csodálom, hogy egyáltalán képes a rendszerem az Autonómia h246-os megjelenítésére. Persze szofveresen megy az egész, lehet, hogy az AMD-nek is köszönhető. DVBViewer-el és cyberlink codecs-el működik nálam a legjobban az egész skystar2 és PCTV 300i kártyákkal. Ha lenne egy jó hardveres h246 dekódoló videókártya, ami együttműködésre lenne fogható, akkor mennie kéne szerintem a HD-s vételeknek is. Kételkedem, hogy lenne ilyen kari.
Persze mostanában a PCI express korában AGP-s kártyát venni olyan, mint régi ruhára új anyagból foltot rakni. (klasszikus a bibliából) Csak apróbb javítgatások és felkészülés a jövőre a célszerű.
A TV kártyákat megtartom, gyűjtögetek új procira, alaplapra és ramra. Addig kénytelen vagyok megmaradni az SD területén. -
nrc
tag
válasz
kugyu21 #2189 üzenetére
Szívesen segítettem amiben tudtam, azt hiszem közös erőfeszítéssel sikerült kihozni a konfigurációból amit lehetett.
Ez sajnos azt jelenti, hogy többletberuházás nélkül nem tudod gondtalanul, kompromisszumoktól mentesen a MinDig TV adásait nézni a gépeden.
A tunert nyugodtan vidd vissza, hiszen így nem tudod használni arra amire vetted és nem is a figyelmetlenséged ennek az oka, hanem a hiányos tájékoztatás a csomagoláson.
Tapasztalatom szerint általában könnyen visszaveszik a számítógéphez való kütyüket, mert rengeteg inkompatibilitási gond lehet, aminek a kinyomozásával az üzletek érthető módon nem akarnak foglalkozni.
ui:
Gondolom te mostanában nemigen fogod a DvbViewer-t használni, de azért leírom, hogy mit kell csinálni ahhoz, hogy ne essen szét a kép csatornaváltásnál, hátha más még hasznát veszi:A "Settings/Options/Tv+Radio" menüpontban kell kikapcsolni a "Fast Channel Switching" opciót, ezután már minden esetben jól működik a csatornaváltás coreavc codec használata esetén is.
-
kugyu21
senior tag
A Cyberlink-kel a Duna II. is darabos bár nem annyira mint a HD csatornák. Viszont a DxVA kikapcsolása nem segít rajta, az a kicsi akkor is megmarad.
A Coreavc-re váltva, az kisimítja (bár mintha kicsit csúszna a két a hangtól), viszont azzal meg nem mennek a HD csatik és amikor onnan visszaváltok a Duna II-re teljesen szétesik a kép, csak a program újraindításával lehet helyrehozni.
A linket nem tudtam kipróbálni, de ami szaggatást látok, az szerintem több mint a deinterlace hatása.
A másik gépen megpróbáltam kipróbálni a DvbViewer és új codek párosítást de az meg azért nem megy, mert azon Vista van. Így bezárult a kőr, viszem vissza a tunert
Köszönöm a segítséget. -
nrc
tag
válasz
kugyu21 #2181 üzenetére
Az akadozás oka a következők valamelyike is lehet szerintem:
- a vga teljesítménye kevés a HD csatornák dekódolásához. Ha ez a helyzet, akkor a Duna II Autonomia csatornának jónak, akadozás mentesnek kéne lennie ugyanazzal a Cyberlink codec-el és bekapcsolt DXVA gyorsítással.
- a vga hibásan dekódolja a H.264-es adatfolyamot. Ekkor valószínű Duna II-n is jelentkezik a hiba ha a Cberlink-et használod bekapcsolt DXVA-val. Viszont ha kikapcsolod a DXVA-t vagy coreavc codec-et használsz akkor jónak kéne lennie. Ahhoz már elég kell, hogy legyen ez a gép, hogy a Duna II-t szoftveresen dekódolni tudja.
- a deinterlace miatt eleve lehet kicsit darabosabb a mozgás, mint a hagyományos analóg adásoknál. Itt egy részlet még régebbről, ennél folyamatosabb mozgás nemigen lesz: link. Ezt a videót letöltés után a DvbViewer is le tudja játszani, a gépigénye is kisebb valamivel, mert a kisérleti adás alatt kisebb volt a felbontás is.
- a tuner nem megfelelően jelzi a jelerősséget/minőséget. Erre az utalna, ha a Duna II sem lenne hibamentes sem coreavc sem Cyberlink + bekapcsolt DXVA használata mellett. Erre a variációra igencsak minimális az esély.
Ha biztosan ki akarod zárni, hogy a gyenge gép/vga az akadozás oka, akkor ennek a legbiztosabb módja, hogy feltelepíted az erősebb gépre is a DvbViewer + HD PACK 1.8 + coreavc 1.7 kombót és kipróbálod ott is szofveresen és DXVA gyorsítással is. A próba után persze el lehet távolítani ezek a programokat a gépről.
Tudom, már írtad, hogy a másik gépre telepítés nem megoldás neked, mert azt a fiad használja, így ez inkább csak arra lenne jó, hogy megbizonyosodj róla, hogy tényleg a gépeddel van gond és nem a tuner működik rosszul, esetleg a jelminőséget sem megfelelően jelezve. Bár ez utóbbira igen kevés esélyt látok.
-
kugyu21
senior tag
Igen ezeknél megtaláltam. Amikor néztem, és nem találtam akkor még a Coreavc volt beállítva, annál ezek szerint nem lehet állítani. Most kipróbáltam a Cyberlink és Arcsoft-tal is, a legjobb eredményt a Cyberlink adja. A bekapcsolt gyorsítás mellett már nincs 100% a CPU terheltség (80-90) és olyan akadások sincsenek mint régen, inkább olyan töredezett, mint a régi filmeknél amikor alacsonyabb frame/sec-mal dolgoztak, és a Duna valamiért nem tölti ki a képernyőt (ez műsorfüggő, most már jó). A másik kettő viszont még kockázik és szétfolyik a vizfesték.
2161-re.
Azon csak a gyárit próbáltam ki, hogy a dualcore-ral mit csinál a gyári progi, hogy tudjak érvelni amikor visszaviszem a cumót.
A tapasztaltak alapján a DvbViewer és Cyberlink párossal biztosan jó lenne, de hát nem ahhoz a géphez vettem a tunert (ahhoz én nem nagyon férek hozzá, folyton a játék megy rajta). -
nrc
tag
válasz
kugyu21 #2160 üzenetére
Erre írtam ezt, mint lehetséges okot: #2156.
A leírása alapján a HD2600-on mennie kell a H.264-es gyorsításnak, tehát ha telepítenéd a DvbViewer-t és a Cyberlink vagy az Arcsoft codec-el próbálnád, akkor működne.
Legalábbis nagy az esély rá, nálam HD3850-es vga-val megy rendesen.
-
nrc
tag
válasz
kugyu21 #2154 üzenetére
Tehát először válaszd ki a Cyberlink-et h.264 decoder-nek a Dvbviewer-ben, majd az "Apply" gomb használata után az "OK"-val hagyd el a menüt.
Ezután lépj ki a programból majd indítsd el újra.
Ha most a tv adás megjelenítése közben elmész a "View/Filters" menüponthoz, ott ki tudod választani a "Cbyerlink H.264/AVC Decoder (PDVD8)" nevű codec-et.
Ekkor bejön egy ablak amiben megadhatod a codec beállításait. Itt nálam van egy olyan opció hogy "Use DxVA". Ezt kell elvileg bekapcsolni.
Az Arcsoft codecnél hasonló módon tudod beállítani ugyanezt, csak ott külön lehet a DxVA 1.0 és a DxVA 2.0 támogatást engedélyezni.
Javaslom, hogy a Duna II adó menjen miközben a beállításokat végzed, mert az terheli a legkevésbé a procit, így nem lassul le annyira a gép működése.
Mikor befejezted a beállításokat akkor persze már átkapcsolhatsz a HD csatornákra ellenőrizni, hogy van-e javulás.
A HD2600-as egyébként még sokkal nagyobb valószínűséggel támogatja a hardveres H.264 megjelenítést..
-
kugyu21
senior tag
"Esetleg még érdemes lehet ellenőrizni, hogy amikor Cyberlink vagy az Arcsoft codecet használod a DvbViewerben és megjelenítés közben a "View/Filters" menüpont alatt az éppen használt video decoder-re kattintasz, akkor ott be van-e kapcsolva a DXVA"
Ez hol van, mert nem találom azon az oldalon?
Ebben a programban a DXVA-t külön kell valahol bekapcsolni?
Egyébként a gyári programban volt ilyen opció, de semmi sem változott a ki-bekapcsoláskor, se az én gépemen se a gyerekén (az HD2600). -
nrc
tag
válasz
kugyu21 #2149 üzenetére
Örülök, hogy sikerült valami eredményt elérni, még ha közel sem teljes a siker.
Pedig nagyon bíztam abban, hogy esetleg a VGA gyorsítás megoldja a problémádat.
Nekem egy ATI Radeon 9600-as kártyám van a kisebb gépemben, de a specifikáció szerint az nem tudja a DXVA-t és valóban nem is megy hiába kapcsolom be (ugyanúgy 100% a proci terhelése, mintha kikapcsolnám).
A te 9550-esed viszont egy újabb kártya ami a specifikáció szerint szerint támogatja a DXVA-t és említik itt még a DTV/HDTV dekódolás képességét is.
Emiatt gondoltam azt, hogy esetleg menne így a folyamatos lejátszás.
Esetleg még érdemes lehet ellenőrizni, hogy amikor Cyberlink vagy az Arcsoft codecet használod a DvbViewerben és megjelenítés közben a "View/Filters" menüpont alatt az éppen használt video decoder-re kattintasz, akkor ott be van-e kapcsolva a DXVA.
Ha be van, akkor úgy tünik a leírásban állítottakkal ellentétben mégsem támogatja a kártya ezt a funkciót..
-
nrc
tag
válasz
kugyu21 #2144 üzenetére
Az attól függ, hogy miért visít.
Talál valami nevesített károkozót, vagy azért jelez, mert a DvbViewer esetleg megpróbál valamilyen portot megnyitni, vagy internetre csatlakozni?
Ha vírust, vagy kémprogramot talál akkor beállítástól függően fel szokta ajánlani az irtást/törlést/karanténba helyezést. Ha ez van akkor azt ne hagyd figyelmen kívül, válaszd az irtást, ha lehet.
Ha valamilyen portot akar megnyitni vagy az internetre akar csatlakozni a program, akkor az normális lehet, ilyenkor akár engedélyezheted is, de szerintem ha tiltod akkor is futnia kéne.
Ehhez még esetleg annyit, hogy volt, aki Vistán próbálta és neki nem működött a DvbViewer, XP-n viszont megy gond nélkül.
-
kugyu21
senior tag
-
kugyu21
senior tag
Na mindezek, így együtt, vették el a kedvemet az egésztől.
Most pl. a letöltött DVBViewer telepítésének elindítására kezdett el sikítani a NOD32, nézhetek valami másikat ..... és így tovább.
Pedig milyen jó lenne a TV távirányítóján váltani, és élvezni a kifogástalan minőségben sugárzott, nem kisérleti (sőt sokan irták, hogy az még jobb volt) HD adást! -
kugyu21
senior tag
Na ez egyre bonyolultabb („a DvbViewer csak a digitális adáshoz használható, az analóg sugárzás befogásához továbbra is a gyári szoftverre van szükséged”).
Eredetileg az LCD tv-met akartam felokosítani a korai mpeg2 tunerjével a Mindigtv vételére - már több mint egy éve meg van a jószág és nagyon jó lenne már végre HD-ban nézni (a különböző teszteken kívül még nem tudtam megfelelően etetni ).
Ezért először hosszú heteket töltöttem el a kutatással egy olyan kütyű után ami Tv CI slotjába dugva az mpeg2-ből mpeg4-t csinál, mint legegyszerűbb megoldás.
Mire végre megtaláltam kiderült, hogy nem beszerezhető.
Ezután következett az STB, plusz egy készülék, plusz egy távirányító, a beígért olcsó STB-k elmaradtak, HD adás még alig van és azzal is mindenféle problémák jelentkeznek még.
Gondoltam ezzel várok még és átmeneti megoldásként kipróbálom a PC-s tunert. Bedug, feltelepít, használ.
Már eleve nem számoltam azzal, hogy az antennát folyamatosan dugdosnom kell tv-ből PC-be és vissza.
És ehhez még nem egy, hanem két programot használjak (analóg/digital) különböző kodekekkel?
De az „í”-re az tette fel a pontot, hogy próbaképpen a fiam laptopjára is feltettem a tunert, ő ugyanis játszik vele ezért a gépe kicsit erősebb (AMD Turion 64 X2, 2GHz, 2GB memória, HD2600-as VGA).
Na a Pinnacle szoftver ezen is 85-90% CPU foglaltságot produkált és szaggatás, kockásodás is előfordult
Ezért úgy döntöttem, hogy bár a kíváncsiság miatt megpróbálom a Te általad leírt szoftverekkel is, de hétfőn mindenképpen visszaviszem ezt a tunert a boltba.
Nagyon köszönöm a sok segítségetde ez azt hiszem már túl nagy kitérő az eredeti célhoz képest.
-
nrc
tag
Szia!
Usb-s tunert nem tudok ajánlani, mert ami nekem van (Avermedia Hybrid Volar Hx) az pl. a saját szoftverével codec probléma miatt nem tudja megjeleníteni a hazai digitális adásokat, így csak alternatív megjelenítő programmal tudom használni (pl. DvbViewer). Más tunerrel pedig nem volt dolgom.
Arra mindenképpen figyelj, hogy viszonylag nagyobb teljesítményű gép kell a digitális adások vételéhez. A tunereknél megadott minimum a Core2Duo 2.4Ghz szokott lenni, de a gyakorlatban egy ilyen gépen 50-55%-os a proci terhelése, tehát egy valamivel gyengébb gépen is mehet jól akár.
A legtöbb esetben komoly antenna kell, mert most jelentős korlátozás van a sugárzási teljesítményre. Az igeretek szerint ezen igyekeznek változtatni a közeljövőben.
A 18. ker.-ben a távolság alapján elvileg elég lehet egy erősítős szobaantenna is, de ez sok minden egyéb tényezőtől is függ: rálátás az adótoronyra, mennyire árnyékolt a szoba, visszaverődések, interferenciák. Szóval ha kipróbálod akkor fog tutira kiderülni, hogy megy-e.
Ha vársz akkor, esetleg nőhet a sugárzási teljesítmény és a nem kell bosszankodnod azokon a hibákon, amik most még bizony előfordulnak és ezért nem lehet mindig jó minőségben élvezni a digitális adásokat.
Viszont az is igaz, hogy ha vársz, akkor lemaradsz nem kevés HD minőségben sugárzott filmről, műsorról.
Jelenleg m1HD, m2HD, Duna HD, Autonomia fogható szabadon valamint két kódolt csatorna elérhető az ATV és Hírtévé.
Ezen kívül pontosan mi lesz és mikor, arról jelenleg nincs semmi hivatalos információ.A HD csatornákon jelenleg még többségében vannak a hagyományos 4:3-as képarányú SD felbontású műsorok.
Azért az m1HD-n, m2HD-n már naponta többször is előfordulhatnak 16:9-es SD és HD filmek és műsorok is. A Duna HD is ebbe az irányba halad, ott is volt már HD film - sőt nemsokára az egyik rendszeresen jelentkező műsoruk is HD lesz - és igyekeznek legalább 16:9-ben adni amit lehet.
Az www.hirado.hu-n lévő műsorújságban láthatod, hogy mit adnak 16:9-ben vagy HD-ban az m1HD és m2HD csatornán.
-
nrc
tag
válasz
kugyu21 #2131 üzenetére
Igen, telepítések után a tuner saját programja helyett kell a DvbViewer-t indítani.
A gyári programra valóban nincs szükség, ha alternatív szoftvert használsz a digitális adásokhoz.
Azért nem távolítanám el a helyedben a gyári szoftvert sem, mert a DvbViewer csak a digitális adáshoz használható, az analóg sugárzás befogásához továbbra is a gyári szoftverre van szükséged.
Fontos, hogy egyszerre ne futtasd a két tuner programot, mert akkor valamelyik nem fog működni.A telepítések sorrendje tulajdonképpen mindegy, emiatt nem kell aggódnod.
Ha egy program tud használni a sajátja mellett más codec-et is, akkor a beállításai között meg lehet adni, hogy melyiket használja.
A Dvbviewer esetében a "Settings/Options/DirectX" menüpontban tudod kiválasztani a használni kívánt "H.264 video decoder"-t. Ebben a listában kell megjelennie többek között a coreavc, Cyberlink és Arcsoft dekódereknek is.
A nem használt codeceket pedig nem érdemes leszedni, mert egyrészt egyszerű módon nem is lehet egyenként, másrészt, pedig jól jöhetnek később esetleg más feladatra is, mondjuk videó lejátszáshoz.
A codec beállításainál egyébként meg lehet adni, hogy az adott dekóder legyen az alapértelmezett az adott rendszeren, de az már az egyes programoktól függ, hogy figyelembe veszik-e ezt a beállítást, vagy ragaszkodnak a saját beépített vagy mellékelt codec-jük használatához. Ez utóbbi a gyakoribb sajnos..
-
kugyu21
senior tag
Tehát a telepítések után ne a saját programját hanem a Dvbviewer-t indítsam el a tv nézéshez?
Ez annak helyére lép és ha beválik a saját progit akár le is pusztíthatom?
A telepítések sorrendje lényeges? Mert a Coreavc 1.7-t már telepítettem?
És mivel semmi változást nem tapasztaltam az merült fel bennem, hogy akár a saját driver, akár a Dvbviewer honnan fogja tudni, hogy a sok kodek közül melyiket (az eredetit vagy az alacsonyabb számításigényű szoftveres vagy DXVA -t kihasználót) kell neki használnia?
Ezt valahol be kell állítani vagy egyenként felrakni, amelyikkel működik azt meghagyni a többit meg leszedni? -
nrc
tag
válasz
kugyu21 #2128 üzenetére
Igen, a lényeget jól érted, a részletekről itt van még némi infó :
A Dvbviewer egy alternatív, áltlánosan használható tuner program, amit a Pinnacle programja helyett tudsz használni.
A coreavc 1.7 egy általánosan használható, viszonylag alacsonyabb számításigényű szoftveres - tehát a dekódoláshoz a cpu-t használó codec - amit külön kell letölteni és telepíteni a rendszerre.
A HD PACK 1.8 telepítő pedig több codecek is tartalmaz köztük olyanokat is amivel ki tudod használni a videókártyád DXVA képességeit. Ezek szintén általános codec-ek, tehát telepítés után elvileg bármelyik tuner, videómegjelenítő program használhatja ezeket.
Már ha az adott program hajlandó a külső codec-ek használatára. Bár ehhez a konkrét Pinnacle tunerhez adott szoftvereket nem ismerem a múlt tapasztalatai alapján azt feltételezem, hogy a külső codec-ek használatára a gyári programban kicsi az esély.Ezért ajánlottam a próbához a Dvbviewer-t, mert az biztosan tudja használni ezeket a codec-eket.
Tehát a teendők:
- telepítsd fel a DvbViewer-t, de még ne indítsd el
- telepítsd fel a HD PACK 1.8-at
- telepítsd fel a coreavc 1.7-et
- Csináld meg ezt a kis bűvészkedést, hogy működjön is a telepített DvbViewer.
- Végül indítsd el a DvbViewert, amit már "csak" be kell üzemelni, hogy működjön a tunereddelNéhány tipp még a DvbViewer használatához:
- az ffdshow codec-et ne használd ezzel a programmal, mert fagy
- a "Settings/Options/Tv+Radio" menüpontban kapcsold ki a "Fast Channel Switching" opciót, mert pl. a coreavc codec ezt nem szereti (széteshet a kép csatornaváltásnál, ha be van kapcsolva)
- a "View/Filters" menüpontban az aktuálisan használt video decoder-re kell kattintani, ahhoz, hogy a codec beállításait meg tudd változtatni. Itt lehet pl. a deinterlace módját megadni (a "hardware" és a "wave" a leggyorsabb), illetve a DXVA gyorsítást is itt tudod ki/be kapcsolni.
- ha valamelyik beállítás miatt tartósan fagyna a program, akkor a legközelebbi indításnál érdemes kihúzni az antennát, így el tudsz jutni a menübe, hogy átállítsd pl. a codec-etHa elakadnál valahol, csak írj és megpróbálok segíteni.
-
kugyu21
senior tag
Már letöltöttem a programokat amiket említettél de mível nagyon nem értek hozzá lenne még néhány kérdésem.
Ha jól értettem akkor a Dvbviewer és a HD PACK 1.8-ben található codekek segítségével a VGA kártya tudását is bevonjuk a HD dekódolásba. Illetve ha ezek nem segítenek akkor próbálkozzak a Coreavc 1.7 használatával?
Ezek beépülnek a Pinnacle programjaiba vagy azok helyére lépnek?
A Pinnacle programja mellé vagy helyette kell azokat elindítanom?
Mit kell velük csinálnom?
Biztos nagy hülyeségeket kérdezek, de nagyon fű vagyok hozzá. -
nrc
tag
válasz
kugyu21 #2120 üzenetére
Sajnos a h.264 HD dekódolás valóban meglehetősen erőforrás igényes feladat.
Nekem pl Avermedia usb tunerem van és a kétmagos C2D E7200 2.54Ghz-es proci 50% körüli terheléssel megy mikor HD csatornát nézek.
Tehát egy egymagos 2.4Ghz-es proci kb. éppen a határán lehet annak, hogy folyamatosan tudja megjeleníteni a HD adásokat.
Mivel a pc-s tunerek nem tartalmaznak hardveres támogatást h.264 dekódoláshoz, ezért mindegyiknek hasonlóan magas a hardverigénye.
Ha sikerülne befogni a Duna II Autonomia-t, akkor annak jobban kellene mennie, mert az egy kisebb bitsebességű SD adó, így nem annyira erőforrás-igényes a megjelenítése.
A videókártya segíthet még sokat, ha támogatja az h.264-es mpeg stream dekódolását DXVA-n keresztűl. A jó hír, hogy megnéztem és úgy tűnik a kártyád támogatja a DXVA-at és az mpeg4-et. Már csak a gyakorlatban kell meggyőződni arról, hogy ez használható-e a MinDigTV adásaihoz is.
Ehhez a próbához használhatod pl. a Dvbviewer Pro 3.9.2.0 programot. A beüzemeléshez leírást itt találsz, plusz még egy fontos kiegészítés van a leíráshoz itt.
Mindenképpen telepítsd fel a HD PACK 1.8-at is, mert ebben van a Cyberlink és az Arcsoft codec amikben be lehet kapcsolni a DXVA gyorsítást.
Ha nem menne a VGA gyorsítás, akkor pedig a Coreavc 1.7-es codec-et érdemes kipróbálni, mert ez a többi dekóderhez képest kisebb teljesítménnyel is beéri.
-
nrc
tag
Kösz, hogy leírtad ezeket. Tehát ami egyezik: pc usb-s tuner (igaz más típus), erősítős szobaantenna és a DVBViewer + coreavc codec.
Mondjuk megnéztem a tunerhez adott AverTv-vel is és ott is jelentkezett a hiba, szóval nem valószínű, hogy a tv-néző szoftver lenne a gond.
A tunert pedig azért zárnám ki, mert bzoley sem írta, hogy gond lenne nála, pedig neked is és neki is Leadtek van.
Valójában, akkor marad a szobaantenna, mint közös nevező. Azért az vicces lenne, ha ez lenne az oka.
Nem igazán tartom hihetőnek.
Mondjuk a hibaarány nálam is hasonló, mint nálad, de ennél nagyságrendekkel rosszabb számoknál sem volt ilyen blokkzajos a kép.
Nálam is jelentkezik az a hiba amit az általad belinkelt képen lehet látni és pontosan így néz ki. Szerencsére az m2-n jóval ritkábban jönnek képhibák, így azért nézhető volt ez a film is.
Remélem hamarosan javítják, azt hiszem mi nem tehetünk többet minthogy reménykedünk a mielőbbi valóban jó és problémák nélkül használható digitális adás eljövetelében.
B.Ú.É.K. neked is!
-
ati2
őstag
Gép a konfig a nevem alatt + Leadtek Dongle Gold + erősítős szobaantenna + Kecskemét 4. emelet zárószint (kb. 50km a szentesi adó).
TSReader:
Strength: -16000 (ez passz hány % lehet), Quality: 100
Continuity error: 2-3 db/perc, CRC Error = 0Szoft:
DVBViewer + Cyberlink h264 decoder
MPC + FFDShow
mindkettővel jelenkezik a hibaAz adás folyamatos jön most , nincs szaggatás, van sok szép képkocka is.
Van amikor olyan mintha lekonvertálná az ember 256 színűre a képet, de ez a legdurvább hiba:BUÉK mindenkinek, és jó digitális adást + vételt
-
nrc
tag
Hát igen, az encoder hibának látszik leginkább, viszont az érdekes, hogy vannak olyanok akiknél jó a kép, nem jelentkezik ez a durva blokkosodás az m2 és Duna csatornákon.
Érdekes lehet, hogy mi a különbség oka. Tuner, földrajzi hely vagy esetleg vételi minőség?
Te milyen tunerrel próbálkozol és honnan? Hátha tudunk találni valami közös paramétert, ami miatt mindkettőnknél jelentkezik a hiba.
A saját konfigomat már leírtam már sokszor itt a fórumban, de azért megismétlem most is:
Hely: Dél-pest, XX. ker. északi része, társasház földszinti lakása
Antenna: Szobaantenna beépített erősítővel (70-körüli jelerősség, 98-100% minőség)
Tuner: Avermedia Avertv Hybrid Volar HX (PC, USB)
Szoftver: DvbViewer + Coreavc 1.7 és HDPack 1.8 (több codec-et is próbáltam, mindegyiknél jelentkezik a hiba)
-
attuska
csendes tag
válasz
romulan #2040 üzenetére
Köszi nagyon, hogy válaszoltál.
A DVBT kártya jó, mert a Flórián téren a bátyám gépébe dugva be tudtam fogni, egy darab dróttal, igaz csak az Autonómia.h264-et a dvbviewer -rel (SD) tökéletesen. A Duna HD is jelen van ott, csak az ő gépe is gyenge hozzá, mert ő igencsak darabosan jött. AMD semptron 26000+ van neki.
Milyen antennát ajánlanál? Irányított YAGI a jobb DVBT-re, vagy emeletes nagylátószögű lepke.
Valaha sok antennát barkácsoltam, még az Ö3 URH adást is vettem házi Yagi -val.
Mindenesetre újra felmászok a padlásra, és végignézem a kötéseket, madzagot, meg irányt. -
mmormota
csendes tag
Arra gyanakszom, hogy a Pinnacle hybrid pro 340e usb tunerem térerő mérője hülyeséget mutat, azt is fordítva. Minél nagyobb a jel, annál kisebb a mutatott érték.
Lehet, hogy a hozzá adott program ezért nem találja meg az adókat - kicsinek találja a térerőt?A Tsreader és Dvbviewer viszont megtalálja őket, és a tetőantenna helyett egy szobaantennával kísérletezve tisztán látszik, hogy nagyobb jelnél mutat kisebb értéket.
Ha a jel egész kicsi és már venni se tudja, akkor mondjuk 65, ha már veszi de még akadozik akkor 40-45.
Tetőantennával a Duna, Autonómia 15-18, az m1 és m2 25.Jól gondolom, hogy az m1,m2 térereje Budapesten kisebb mint a Duna, Autonómia-é?
-
mmormota
csendes tag
Köszönöm!
Feltettem a dvbviewer-t. Ez megtalálta a 4 csatornát (atv, hirtv, duna, autonomia).
Képet is kaptam a Duna-ról, sajnos pár másodpercen belül lefagy. A Duna-n nincs hang, az Autonomia-n hang van, kép nincs. A műsorfüzet működik.A fagyás lehet codec gondtól kezdve bármi. A pinnacle saját codec-jét próbáltam, azzal volt kép, ffdshow-val meg valami szürreális változat.
Elképzelhető, hogy a gyenge jelminőség miatt fagy a program? Bár ennek ellentmond, hogy a kép addig az 5 másodpercig amíg le nem fagy elég jónak tűnik.
A gépem dual core 8200 és 3850-es videokártya.
-
nrc
tag
válasz
mmormota #1882 üzenetére
A TSReader Lite nem tudja az adásokat megjeleníteni, arra csak a fizetős teljes változat képes.
Vannak viszont más programok, amikkel esetleg ki tudod próbálni a tunered.
Ilyen pl. a Dvbdream vagy a DvbViewer.
Ez utóbbi beüzemeléséről írtam már korábban ezen a fórumon.Sajnos a leírásból kimaradt egy fontos művelet, ami nélkül nem megy a program. Arról, hogy mit kell bűvészkedni itt olvashatsz.
-
zhagyma
őstag
Tudomásom szerint nincs "szoftveres" megoldás az ATV és HIRTV vételére. A topicban vissza olvasva többször volt szó "ingyenes" dvb-t néző programokra. Az egyik, ilyen a [dvbviewer]. A beállításokról [itt] olvashatsz. A HD adások (mpeg4) lejátszása erőforrásigényes feladat, megfelelő gép szükséges hozzá. Ezekről bővebben a topic elején, vagy [itt] tájékozódhatsz.
-
nrc
tag
A megoldás az amire micro is utalt és ati2 le is írta itt az elöző hozzászólásában.
Még esetleg annyit tennék hozzá, hogy mikor elmész abba a könyvtárba ahová DvbViewer programot telepítetted, akkor
- ha fut a program mindenképpen lépj ki belőle, majd
- először a filters alkönyvtárban lévő Unregister_DVBSource.exe-t
- majd az ugyanitt található Register_DVBSource.exe-t indítsd el.Erre az állítgatásra már sajnos nem emlékeztem, ezért nem írtam bele a DvbViewer beüzemeléséről írt hozzászólásomba..
Főleg azért volt könnyű elfeledkeznem róla, mert több alternatív tuner programot is kipróbáltam egymás után és az nem is maradt meg bennem, hogy pont ennél kellett ezt a kis játékot eljátszani még, hogy menjen a dolog.
-
iref-h
tag
Bocs' az előbb nem a válaszra kattintottam, pótolom, hogy ne kelljen keresgélni!
Szia!
Nálam is vonaglik a digitális adás képei, szinte másodpercenként darabos mozdulatok láthatóak. Megpróbáltam a javasolt megoldást.
Felraktam a DVBviewer 3.9.2.-t és a CoreAVC 1.7. -t úgy ahogy írtad. a telepítés jól ment, de sajnos még kép sem jelenik meg, az adás információi megjelennek, műsor stb.
Az alábbi üzenet jelenik meg:
"DVBViewer Pro Error
Cannot load Source Filter Error: 0x80004003 érvénytelen mutató"
Üdv.: iref-h -
nrc
tag
Nézd meg, hogy van-e elég jelszint az adás vételéhez. A dvbviewer alsó részén alapállapotban az epg alapján kijelzi százalékban, hogy hol tart a műsor. Ha ide kattintasz egérrel, akkor lehet váltani, hogy a hátralévő időt mutassa, vagy a jelerősséget százalékban. Ez utóbbi kell neked, ha itt 50% alatti érték jelenik meg, akkor gyenge lehet a jel.
Esetleg ellenőrizd, hogy a Settings/Options/DirectX menüpontban a "H.264 video decoder"-nél megadott codec megfelelő-e. Ami nekem biztosan müködött az a CoreAvc, Arcsoft, DivX, Cyberlink és az Avermedia, ez utóbbi persze akadozott. Próbálj másikat választani, lehet váltogatni közöttük megjelenítés közben is az "Apply" gombot használva.
A hanghoz is kell valamilyen codec amit az "MPEG audio decoder"-nél tudsz megadni. Bár elvileg ha ez nincs beállítva, attól még képnek kellene lennie.
Fontos még a a "Video renderer" beállítása, elvileg az "unchanged"-ednek, vagy az "Overlay mixer"-nek kéne működnie elsősorban, de próbáld végig. "Apply" gombot itt is használhatod.
A hanghoz kell egy "Audio renderer" is, de ez a képet szerintem megint nem befolyásolja.
Biztos, hogy a DVB-T-n sugárzott két Dunát sikerült befogni? Ezeknek "DunaTV HD" és "Autonomia" a nevük. Van még esély a DVB-H-n keresztül sugárzott mobil készülékre szánt adók, vagy a két kódolt hírcsatorna (ATV és HírTv) befogására is..
Az is sokat segítene, ha tudnám mi az a hibaüzenet ami előjön csatorna váltásnál.
A tunerhez adott eredeti szoftverrel (AverTV) egyáltalán nem is megy, vagy neked is akadozik vele az adás?
-
Rellind
senior tag
üdv Emberek!
Megtudná nekem mondani valaki,hogy Székesfehérváron milyen frekvencián meg milyen csatornán van esélyem digitális tvtunerem képességeit kihasználni? Feltelepítettem a DVBViewer Pro-t de ott hogy milyen beállításokat kellene fogalmam sincs...Végigzongoráztam az A,B,C group-t (ez mi?),terrestic stb....
FujitsuSiemens DVB-T tunerem van,kis botantennával ami kint van az erkélyen....Előre is köszi.
Üdv -
ati2
őstag
Egész jó a HD Pack 1.8.-ban a Cyberlink H264 Decoder, kevesebb procit eszik mint az Arcsoft-os, és támogatja a DXVA-t is.
Az FFDShow-ból az audio decodert érdemes használni a hang normalizálás miatt, de a video decoder-e nem csípi a hibás stream-et, szétfagy tőle a DVBViewer sűrűn -
nrc
tag
Hello!
Amit használok az a Dvbviewer Pro 3.9.2.0 és a CoreAvc 1.7 codec.
Mindkettőt le tudod tölteni, ha gugliba beírod a nevüket (a Dvbviewer-t torrent oldalról töltöttem) .
Ezt érdemes még letölteni, mert jópár H.264 codec van benne: HD Pack 1.8.
A Dvbviewer beállításai:
Settings/Options/Hardware:
Itt kell látnod a listában tv tunert is. Nálam ez "Avermedia Hybrid Tv BDA Tuner" néven jelenik meg. Scan devices gomb segíhet, ha nincs még a listában a tuner.Settings/Options/DirectX:
Itt a "H.264 video decoder"-t kell kiválasztani. Az Avermedia féle codec is megjelenik itt, de ha azt választom, akkor ugyanúgy akadozik a kép mint az AverTv-ben.
A CoreAVC 1.7 vált be eddig még a legjobban nekem, de a HD PACK 1.8-ban lévők közül is sok működik.Channel/Channel List/Channel Editor:
Target Root: Tetszőleges nevet adhatsz a csatornalistának.
Reception Type: Terrestic -> Ez fontos!
A kereséshez vagy használd a "Scan Range" gombot vagy a kis nyilacskákkal állítsd be a "Frekvency (Khz)" értékét, mert ha simán beírod a számot, akkor nem működik..Egyenlőre ennyi jutott eszembe, ha nem világos valami, akkor kérdezz nyugodtan.
Nálad is jelentkezik az a hiba, hogy a gyári szoftvert használva durván akadozik a kép?
Én már két teljesen különböző gépen is próbáltam és mindkettőn rossz volt. Lehet, hogy az Avermedia codec nem kompatibilis a hazai DVB-T adással.
-
nrc
tag
válasz
werne21 #1663 üzenetére
Itt egy teszt: Alcor DTV 1000-ről
Ha igaz, amit itt írnak, hogy nem tudod egyszerűen lecserélni az antennát az egyedi csatlakozó miatt, az komoly hátrány, mert bizony a mostani sugárzási paraméterek mellett a legtöbb helyre kell egy komolyabb erősítős szobaantenna vagy tetőantenna a vételhez.
Szóval a nem szabványos antenna-csatlakozó miatt nem tűnik túl jó vételnek, pláne, hogy nem is túl olcsó.
A leírás alapján úgy tűnik, hogy a tipus egyetlen előnye az, hogy alapból tudja kezelni a h.264-es HD formátumot is.
Nekem is egy gyárilag h.264 és HD képes usb-s tunerem van: Avermedia AverTv Volar Hx. Viszont pár hozzászólással ezelőtt leírtam, hogy nálam nem jó a hozzáadott szoftver, így kénytelen vagyok a Dvbviewer-el használni a tv nézéshez. Ezért nem tudom nyugodt szívvel ajánlani ezt a típust, ha olyan tunert keresel, amit csak be kell dugni és máris tudja fogni a hazai digitális adókat. Peresze az is lehet, hogy csak az én konfigurációmmal akad össze és más gépen jól működne.
A Dvbviewerrel jól működik egyébként és elég kedvező az ára is (13e Ft), ahhoz képest persze, hogy ez egy hibrid tuner, tehát tudja fogni az analóg tv és rádió adókat is.Ha nem ragaszkodsz ahhoz, hogy a gyári szoftver tudja az mpeg4 h.264-et, akkor választhatsz sokkal olcsóbb digitális tunerek közül is, mert a legtöbb használható olyan általános megjelenítő programokkal mint amilyen a Dvbviewer vagy a Dvbdream is.
A topic elején lévő hozzászólások között olvashatsz tapasztalatokat konkrét típusokról is.
Személyes tapasztalatom nincs, de az itt olvasottak alapján úgy tűnik, hogy a Leadtek tunereit olyan gyári szoftverekkel lehet megvásárolni, amiket alkalmassá lehet tenni a hazánkban sugárzott h.264-es kódolású adások vételére. Így mivel a saját szoftverét használhatod, nem kell lemondanod olyan kényelmi szolgáltatásokról sem mint pl. a távirányító használata.
Esetleg aki használ ilyen tunert tud ajánlani konkrét típust is, amivel biztosan lehet fogni az itthoni digitális adásokat.
ui.:
Látom ati2 megelőzött és máris ajánlott egy konkrét Leadtek tunert -
nrc
tag
Hello!
Nekem Avertv Hybrid Volar HX usb tunerem van és a hozzáadott Avert 6-ot használva nálam is kb. 1 képet jelenít meg másodpercenként. A teszt sugárzás alatt volt olyan időszak is mikor folyamatos volt a kép, de nem ez volt a jellemző.
A jelenség okára még nem sikerült rájönnöm, de az biztos, hogy nálam az "Avermedia H.264 / AVC decoder" nevü codec-el van a gond.
Megoldás lehet egy másik dvb-t megjelenítő program használata, amiben lehet más codec-et is választani az Avermedia-n kívül.
Én a Dvbviewer-t használom Coreavc 1.7-es codec-el.
Érdemes letölteni még esetleg a HD Pack 1.8-at mert ez tartalmaz olyan codec-et is amelyik támogatja a DXVA gyorsítást, így tehermentesítve a cpu-t.
-
ati2
őstag
válasz
wassermann #1520 üzenetére
DVBViewer, vagy ProgDVB + ezek közül valamelyik [link] + kód.
Szóval ez csak szoftver kérdése.
Legálisan kódot nem fognak adni az biztos, pedig on-line én is vásárolnék (pl.: féláron, mivel nincs anyagi ráfordítás, nem kell ügyfélszolgálat stb.) -
Rellind
senior tag
Székesfehérvár.DVBViewer_Pro_3.9.4.0 Fujitsu-Siemens DVB-T kis botantennával semmi nem jön be....kevés lehet az antenna?
-
törölt tag
DVBViewer-ben a "Group" = A, B, C az a multiplex akar lenni?
Scan közben hiába max a signal, nem talál semmit.
-
törölt tag
Hát akkor jól átvertek bennünket. Ígérgették a nagy digitális orgiát dec1-re, aztán kiderült hogy Dunán kívül még szerződésük sincs.
Viszont nálam még a Dunát se találja meg a DVBViewer
.
-
ati2
őstag
Valami nagyon el volt cseszve a TS-ben, mert szoftveresen szinte állóképek voltak, DXVA-val kicsit ugrált időnként (PVR2-vel).
A PVR2-vel mentett TS viszont MPC + HAALI Splitter + FFDShow kombinációban akadás mentes volt.Az MPC + MPCHC internal MPEG TS/PS/PVA splittere el sem indította a lejátszást.
A Progdvb + DVBViewer fel sem ismerte a TS-t, gondolom ugyanezen okok miatt.
-
törölt tag
Ti mivel méritek a jelerősséget és -minőséget? Nekem a DVBViewer csak egy százalékos értéket ír ki, 38-42 között szokott lenni, nem tudom ez erősség vagy minőség.
-
ati2
őstag
válasz
DarkByte #1227 üzenetére
Félig takarásban, mert az észak keleten lévő lakótelepen lakok, körben ugyanilyen házak vannak.
Egyenlőre SD adás megy az M1 + M2-n, az ATV + Hirtv kódólt lehet, mert nem jön be semmi.
A rádiók működnek mind.
Bitrate-et még nem tudok nézni, még csak most ismerkedek a programokkal.
A DVBViewer meg egyenlőre elszáll cannot load source filterrel, pedig az ffdshow fent vanA 826 Mhz-en meg 10% a jelszint
Próbálgattam az antennákat is, az erősítős parbola szoba antenna erősítés nélkül is 80-90% -os.
A gyári leadtek pohár alátét 10% -
ati2
őstag
Ez van a GOLD-hoz + 2db CD: [link]
A gyári toldó kb 15 cm, de nekem egy régi 1 m-es toldón van.
A GOLD-nak sokkal jobb a szabványos koax az antenna csatija, mint az a kis biszbasz átalakítóEnnek is BDA driver-e van win alatt úgyhogy, szerintem a támogatás ugyanaz, linuxon passz...
A gyári PVR2-vel viszont meggyűlt a bajom: [link] (XP-n elég, ha az msconfig.exe-vel kidarálja az ember a szolgáltatásból és az autómatikus inditásból ezeket)
A másik baja a PVR2-nek, hogy kb 10 másodperc alatt indul el (DVBViewer 2 másodperc).
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest