- Telekom mobilszolgáltatások
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iGO Primo
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
válasz
mmormota #1905 üzenetére
A DVB-T mpeg transport stream két hibajavító és jelző kódolást tartalmaz (Reed-Solomon, Viterby). A DVB-T vevő számolja az ezek által jelzett és javított hibákat. Ez az érték kiolvasható a vevőből a programok számára.
A DVB-T vevőből a hibajavítás miatt csak hibátlan stream jöhet ki. Amennyiben a beépített hibajavító kódokkal nem tudja javítani a DVB-T vevő a hibákat, akkor nem jön ki semmi. Ekkor az utána következő mpeg4 H264 dekóder is megakad (kockás, szétesik, stb). Szerintem ezért nem látod a "szoros" összefüggést a hiba arány és a képminőség között.
-
nrc
tag
-
mmormota
csendes tag
válasz
mmormota #1890 üzenetére
A Mindigtv honlapján nem írja explicit módon a polarizációs síkot, de azt állítja, a régi analóghoz készült antennák jók lehetnek, azok pedig vízszintesek. Van továbbá egy kép egy Yagi antennáról, ami szintén vízszintes. Ezek erősen arra utalnak, hogy vízszintes a polársík. Akkor viszont nem értem, a szobaantenna miért jobb függőlegesen.
-
nrc
tag
válasz
mmormota #1887 üzenetére
Örülök, hogy végül összejött a dolog.
Coreavc 1.7-es az amit használok, az jól megy csak viszonylag ritkán van olyan, hogy néhány másodperce szétesik a kép. Ez valószínű, hogy vételi hiba miatt van.
Az adóteljesítményről azt érdemes tudni, hogy Budapesten a tervezett maximum kb. 10-15%-ával tudnak csak sugározni átmeneti korlátozások miatt. Ez várhatóan változni fog a közeljövőben, vagy alternatív áthidaló megoldást fognak alkalmazni a jobb vételi lehetőség érdekében.
Egyébként én is Dél-pesten, ott is egy társasház földszinti lakásában fogom a digitális adókat egy Thomson ANT85 erősítős szobaantennával aminek az érzékenysége max. 36Db, de nincs szükség túl nagy erősítésre a megfelelő jelszinthez.
A csokornyakkendő alakú dipol elemnek úgy vettem észre, hogy fontos szerepe van a vétel minősége szempontjából. Ez ugyanis elforgatható az antennámon függőleges vagy vízszintes helyzetbe. Nálam a függőleges a nyerő, mert ha vízszintes állásban van akkor nulla a jelerősség.
Mindent összevetve a csökkentett teljesítmény ellenére a digitális adók nálam jobban foghatók, mint az analóg csatornák pedig az antenna és minden más körülmény egyezik..
-
nrc
tag
válasz
mmormota #1882 üzenetére
A TSReader Lite nem tudja az adásokat megjeleníteni, arra csak a fizetős teljes változat képes.
Vannak viszont más programok, amikkel esetleg ki tudod próbálni a tunered.
Ilyen pl. a Dvbdream vagy a DvbViewer.
Ez utóbbi beüzemeléséről írtam már korábban ezen a fórumon.Sajnos a leírásból kimaradt egy fontos művelet, ami nélkül nem megy a program. Arról, hogy mit kell bűvészkedni itt olvashatsz.
-
nrc
tag
válasz
mmormota #1880 üzenetére
A képen az látszik, hogy a tunered képes befogni a 802Mhz-en lévő adókat.
A Duna HD (6.77Mbps) és az Autonómia (2.17Mbps) adót ezek szerint megtalálja.
Ami látszik még, hogy bár a minőségre (Quality) 100%-ot ír, de a 19-es jelerősség (Signal) nekem elég gyengének tűnik. Nálam a jelerősség értéke 70 körül van, a minőség pedig 99-100% között váltakozik.
Elképzelhető, hogy a 19-es jelerősség miatt nem tudja megtalálni az adókat a tuner saját szoftvere.
Az sem biztos, hogy a TSReader-ben megjelenő 100%-os minőség valódi adat, próbáld meg antenna állítással, hogy ezt le tudod-e csökkenteni, vagy az állítgatástól függetlenül marad a 100%.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged