Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nrc

    tag

    válasz kugyu21 #2120 üzenetére

    Sajnos a h.264 HD dekódolás valóban meglehetősen erőforrás igényes feladat.

    Nekem pl Avermedia usb tunerem van és a kétmagos C2D E7200 2.54Ghz-es proci 50% körüli terheléssel megy mikor HD csatornát nézek.

    Tehát egy egymagos 2.4Ghz-es proci kb. éppen a határán lehet annak, hogy folyamatosan tudja megjeleníteni a HD adásokat.

    Mivel a pc-s tunerek nem tartalmaznak hardveres támogatást h.264 dekódoláshoz, ezért mindegyiknek hasonlóan magas a hardverigénye.

    Ha sikerülne befogni a Duna II Autonomia-t, akkor annak jobban kellene mennie, mert az egy kisebb bitsebességű SD adó, így nem annyira erőforrás-igényes a megjelenítése.

    A videókártya segíthet még sokat, ha támogatja az h.264-es mpeg stream dekódolását DXVA-n keresztűl. A jó hír, hogy megnéztem és úgy tűnik a kártyád támogatja a DXVA-at és az mpeg4-et. Már csak a gyakorlatban kell meggyőződni arról, hogy ez használható-e a MinDigTV adásaihoz is.

    Ehhez a próbához használhatod pl. a Dvbviewer Pro 3.9.2.0 programot. A beüzemeléshez leírást itt találsz, plusz még egy fontos kiegészítés van a leíráshoz itt.

    Mindenképpen telepítsd fel a HD PACK 1.8-at is, mert ebben van a Cyberlink és az Arcsoft codec amikben be lehet kapcsolni a DXVA gyorsítást.

    Ha nem menne a VGA gyorsítás, akkor pedig a Coreavc 1.7-es codec-et érdemes kipróbálni, mert ez a többi dekóderhez képest kisebb teljesítménnyel is beéri.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák