- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Yettel topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
GBogyó
tag
válasz
BBmaster #3459 üzenetére
Nem hiszem, hogy gagyi lenne, ezt szerintem a chipsetnek alapból kellene tudnia,
Két fórumot találtam, ami nagyjából ilyenről szólhat,
http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=83&topicid=20478
http://www.dvbviewer.info/forum/index.php?showtopic=34008
Szerintem keress valami LOF és 22 kHz beállításokat.
Driver friss?
Ha DVB Viewer környéken leszek, akkor igyekszem megnézni, addig hátha van valaki, akinek van működő. -
GBogyó
tag
válasz
BBmaster #3456 üzenetére
Akkor okoskodok tovább is egy picit, majd legfeljebb kijavítotok. ;-)
2.-3.) Az egyes LNB-k nem feltétlenül látják a teljes frekvenciatartományt egyben, hanem kell egy átkapcsolás a tartományok között, amit a kábelen feladott 22 kHz-es kapcsolójel vezérel. A műholdvevő egységekben ezt, mint paramétert lehet állítani, szerintem valahol nálad is kellene, hogy legyen.
ld.: http://en.wikipedia.org/wiki/Low-noise_block_converter Universal LNB fejezet4.) Csak, ha DVB-S2-n adott HD adást akarsz venni. Persze, az lesz, túlnyomó többségben, de nekem is nem rég derült ki, hogy DVB-S-en is adnak HD-t.
Tehát akkor általánosságban nem jön semmi 12400 MHz felett?
-
ph_robchee
csendes tag
válasz
BBmaster #3407 üzenetére
Az antenna beállítása talán már picit off: A beállítást inkább beltérivel végezd, azzal sokkal egyszerűbb. Ráállsz az OE1 tp-jére, és addig ügyeskedsz, amíg nincs megfelelő jelerő/jelminőség. Nem csak az antennát kell állítgatni, hanem adott esetben a fejet is (előre-hátra, jobbra-balra tekergetve). A beltéri és az SS2 nem fog azonos értéket mutatni. Egyrészt más a tunerjük érzékenysége, másrészt az SS2 drivertől, programtól függően mindig mást mutat, nem túl megbízható. Előbb a beltérin kéne bejönnie mindennek normálisan.
A DVBViewerben a csatorna hangolásakor kiválasztod a műholdat. Így automatikusan beállít minden értéket a tp-hez. A csatorna lekeresésekor néha az is segít, ha +/-5 Hz-et csalsz a tp frekijén. Próbáld ki így is! -
ph_robchee
csendes tag
válasz
BBmaster #3402 üzenetére
Szia!
12662.75 H-n nekem bejön SS2+DVBViewerrel, és valóban FTA. Így távolból elég nehéz megállapítani, hogy mi lehet a probléma. Mi történik, amikor lekeresed azt a tp-t? Jelerőt sem mutat? Erről a környékről (+/- tp) bejön valami más? Mert az is lehet, hogy nincs jól beállítva az antennád. Bár a 19,2E esetében ez elég ritka. Nincs véletlenül bekapcsolva egy olyan szűrő, hogy csak tv-adókat írjon ki a csatlistában?
-
zhagyma
őstag
válasz
BBmaster #3380 üzenetére
DVB-S / S2 szabvány 11/12 GHz mikrohullámú frekvenciákra tervezett modulációk és digitális hibajajelzés- és javító eljárások halmaza. Erre ültetik rá az átviendő digitális információt MPEG-2 transport stream keretbe multiplexálva. A transport stream-be multiplexált "program stream"-ek tartalma lehet videó+hang+felirat, csak hang, kódolási információk, stb. Ez alapján lehet rádiót hallgatni rajtuk, akár a DVB-T-én.
Mivel műholdas vétellel nem foglalkoztam, ezért nem mernék javasolni káryát, de kiindulásnak jó lehet:
Hauppauge WinTV-NOVA-HD-S2
TerraTec Cinergy S2 PCI HD -
zhagyma
őstag
válasz
BBmaster #3376 üzenetére
Szia!
Mivel a műholdas vételi lehetőség engem is elkezdett érdekelni, körbenéztem a neten. ASTRA név alatt több műhold is található. Ezek közül az ASTRA 3A a keleti 23 fok pozícióban például elérhető számunkra (szükséges parabola átmérő a linkelt oldal alján). Az ASTRA műhaldokról vehető rádiók: itt
Minden esetre szabadon vehető rádió a lyngsat szerint több műholdon is található: német minta keresés. E szerint a műholdas rádió digitális adásrendszerei az alábbiak lehetnek:
ADR
DVB-S / DVB-S2Ezek közül az ADR cégspecifikus (SES-ASTRA), a DVB-S a legelterjedtebb, míg a DVB-S2 a jövő, különösen, ha HDTV-re is gondolsz. Az általad belinkelt Gigabyte GT-PS700 csak a DVB-S rendszert támogatja. Ha a jövőre is gondolsz, akkor az DVB-S2 szabványt támogató kártyát kell keresned.
Az általad említett audió tömörítési szabványok egy PC-n általánosan használatosan hangkódekek segítségével lejátszhatóak. Amennyiben egy általad kinézett kártyához mellékelt szoftver nem nyeri el tetszésedet, alternatív programokat is használhatsz. Csak néhány a bő választékból: DVBViewer, ProgDvb, AltDvb, DVBDream, stb.
k.varga. Úgy tűnik "szél árnyékban vagy", ezért visszavert jelek vételére van lehetőséged. Ez nehés és rögös út. Ha jól emlékszem nrc kollégénak valami hasonló sikerült. nrc cikkei
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos autók - motorok
- Futás, futópályák
- Androidos tablet topic
- eBay
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- MSI Sword 15 A12VF 15.6" FHD IPS i7-12650H RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Eladó garanciális Hohem iSteady V2S gimbal
- Creative 3D Blaster 3Dfx Voodoo Banshee PCI (CT6760)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged