- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
debianos
aktív tag
Sziasztok! Na, végül is ffdshow és LAV dekóderek keverésével lett tökéletes a DVBViewer. Viszont! Lenne két kérdésem. Mivel Windowst csak azért használom dual bootban, hogy ez a vacak tuner megszólaljon( konkrétan mindent minimalra vettem, csak a DVBViewer, a gyári TotalMedia van fent/bár törölve lesz/, illetve az AIO remote, ezek automatikusan indulnak, ha Windowst indítom GRUB-ból). Na most esetleg tudna valaki valami részletes leírást linkelni(jöhet angol is), ami leírja, hogy hogyan kellene életre kelteni Linux alatt is ezt a masinát? Addig jutottam ,hogy TVheadend kell, meg még egy lejátszó, viszont ennek menetéről fogalmam sincs, illetve arról sem, hogy ez az EVOLVE MARS HD tuner alkalmas-e a feladatra(látva, hogy Windowson is megküszködtem vele). Linux Mint 17.2-t használok egyébként, 5 éve linuxozom kb, de nagyon mélyen nem ástam bele magam, mert nem is volt rá szükség, szóval valami "Step by step" leírás kellene.
A másik kérdésem, hogy ha későbbiekben szeretnék fizetős csatornákat is nézni, akkor nem lenne egyszerűbb egy [ilyen] USB-s video digitalizálót venni és rákötni a dekóderre(mert az van)? Mivel ahogy én néztem elég drága lenne egy USB kártyaolvasó+a mindigTV modulja...
-
debianos
aktív tag
válasz
Kernel #16468 üzenetére
Szia! Köszönöm a válaszod! Igen, azt elfelejtettem mondani, hogy már több programot is kipróbáltam. Köztük a DVBViewert. Egy kiváló programnak tűnik, jól testre lehet szabni, meg van a 16:10-es képarány is, de viszont van egy nagy probléma vele. A HD csatornák nézhetetlenek vele. Kockásak és a hang is akadozik. Valószínűleg a hardver is közre játszik, mert nem túl acélos alatta, de a gyári szoftverrel jön a HD is szépen. Az SD kifogástalan a DVBViewerel is. Esetleg valami ötlet?
-
Kernel
nagyúr
válasz
debianos #16467 üzenetére
16:10 (1920 x 1200) monitoron jól működik a DVBViewer, ami egyébként is a legjobb a műfajban, ámbár nem ingyenes.
Képméretszabályzóval rendesen be lehet állítani, hogy alul-felül ne legyen sáv, inkább vágjon le egy kicsit a bal-jobb szélből, ami gyakorlatilag nem jár hátránnyal, viszont így rendesen kitölti a képernyőt. 4:3-as műsort is jól be lehet állítani.
TotalMedia vackot én csak kipróbáltam, nem érdemes vele foglalkozni szerintem. Úgy látom, adnak hozzá IT9130 drivert önmagában is, TotalMedia nélkül:
-
Gróf...
aktív tag
Igen. Ez nem volt egyértelmű; Két tuneres eszközről van szó!
De mint említettem ez DVBViewer specifikus téma, így inkább itt nem is feszegetném!
Az analóg korszakban szoktam rá erre a tévénézési módra, hogy két csatornát egyszerre néztem (pikcsörinpikcsör) és mindkettőt függőbe is tudtam tenni bármikor. Na ezt nem tudja a Júer! Pedig... -
Gróf...
aktív tag
Ez a jelenség, valami regionális piszlicsáré probléma lehet. Ott ahol tesztelik nem jön elő. Egy kontinenssel odébb meg igen. Már csak azért is, mert meglepően gyorsan jön a helyes meghajtó program.
Viszont! Azt tapasztaltam, de ez már DVBViewer téma, hogy: A kép a képben és az időeltolást nem igazán sikerült egyszerre használhatóvá tenni. Amint "megállítod" az egyik műsort és váltanál a másikra, vagy nem engedi, vagy megszünteti (kikapcsolja. Ez egy választható lehetőség a DVBV.-n belül) az időeltolást. Ami elég puruttya dolog.
Ezt a Viewer-el kellene lelevelezni, de még nem volt hozzá lelki erőm! -
Poplacsek
senior tag
válasz
Gróf... #16437 üzenetére
Hát igen... Meg hogy ha egy éve mikor Te jelezted nekik és rájöttek, hogy van egy ilyen hiba a 6281 DVB-C driverében akkor miért nem gondolkoznak tovább és javítják ki mindben??? Mindegy, nekem a lényeg, hogy a 6290-es most már kva jó!! Meg is vettem 20Eur-ért a DVBViewert, mert mindkét tunert és CI slotot is frankón kezeli.. Egyébként a CD-n átadott TBSViewer-el nem működik a CAM modul elérés és a ProgDVB szintén nem jó az elérhető TbsCIapi.dll-ekkel...
-
Bozek
nagyúr
Na, Animare-vel működik tökéletesen. XEPG-vel behúzva DVBViewer alá és meg is oldódott a problémám. Kellene írnom belőle egy Logout bejegyzést.
-
SlyChocolate
senior tag
Én is köszönöm a válaszokat.
Épp most tettem fel a DVBViewer-t
Ami fényévekkel jobb mint a tunerhez kapott progi csak ajánlani tudom.
De tényleg!
Egy kis kiegészítés.
Most néztem...ez tudja a PIP-et!
Bakker nem is tudtam, hogy ezt is tudja a kinai "csoda" tunerem... -
Kernel
nagyúr
A TransEdit önmaga dekódolja a jelfolyamot egy lejátszóval, így ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy a VLC-n van adás, a DVBVieweren nincs. Nem sokkal több közük van egymáshoz ilyen szempontból.
DVBViewer / Beállítások / Hardver / Eszközök újraérzékelése szokott segíteni inkább, amikor elveszti az eszközöket. Ilyen előfordulhat az USB-konfiguráció valamilyen változása, "kavarodása" miatt például.
-
Bozek
nagyúr
Miért van az, hogy a DVBViewer 0%-os jelszintet ír ki az összes MindigTV-s csatornához és feketeség van mindenhol, miközben a TransEdit-el nézve tökéletesen jön az összes, még a Preview is működik (az ingyenesnél, mert fizetőst az nem tudja)?
-
Bozek
nagyúr
DVBViewer Recording Service szórakozik velem... A dual DVB-T tunerem 0%-os jelszintet írt és be se jött egy csatorna se, azt hittem, hogy elromlott. Engedélyeztem a DVBViewer-ben (az RS letiltja, hogy rajta keresztül menjen) és úgy meg működik...
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Rosszalkodik a kínai dvb-c stickem. DVBviewer-t használok, és még ha az eszközkezelőben ott is van az astrometa cucc, meg a viewer varázslójában is ott van, akkor is azt írja, hogy hardver not found. Újra kell rakni mindig a programot is, meg a drivert is, és akkor jó, de ha kihúzom a gépből, akkor már bukó. (win 8.1)
Esetleg vmi tipp, hogy ne kelljen újra rakni folyton ha nézni akarom?
-
SUPREME7
őstag
-
SUPREME7
őstag
Sziasztok, használ valaki Astrometa DVB-C tunert, DVBViewer + DVBViewer Recording Service-szal, Digi kábellel? Simán DVBViewerben lehúzza frankón a komplett EPG-t, az összes csatornához. De a RS-ban egy csomó csatornáét vagy egyáltalán nem mutatja, vagy nagyon hiányosan. Mi lehet a gond?
-
Bozek
nagyúr
válasz
azbest #16168 üzenetére
Konkrétan én ezt megoldom a DVBViewer Recording Service-el, bár Android-on valamiért az a DVBViewer Controller + MX Player kombó a Direct Stream-et nem akarta lejátszani, viszont van lehetőség a kódolásra is, úgy már jó. Főleg azért is, mert ha otthon megy a gép és Te valahol máshol akarsz TV-t nézni, az se probléma. Persze ehhez vagy DynDNS, vagy fix IP kell.
-
DaeMonS
tag
korcsi kollega jovoltabol hozzajutottam egy Geniatech T230 usb vevohoz,
igy felmerult par kerdesem,hatha van koztetek olvasottab kollega aki tudna segiteni- windows alatt sem nem sikerult eletre birnom a dvb-c reszt, magyarorszagon digitv-el hasznalnam.
- dvbviewerrel neztem de csak kabel (foldfelszini) valasztas jelenik meg, ahol ertelemszeruen a kabeltv mazzagot radugva semmi sem jelenik meg.
- linux alatt is probaltam, 3.19 kernel, openelec fw a helyere telepitve, tvheadend beuzemelve, latja is Silicon Labs Si2168 nak. Multiplexek hozzaadva 100% erosseget lat,de 0 talalat.
barmilyen segitseget orommel fogadok, illetve akinek rendelkezesere allnak a digitvhez szikseges frekvenciak, es reszletes technikai parameterek, kerem ossza meg velem.
halas koszonet,
dms -
Bozek
nagyúr
Az mitől lehet, hogy a DVB-C-s rádiók sokszor akadoznak? Ugyanezen a frekvencián a közszolgálati HD adásokkal semmi baj nincs, sose esik szét a kép, tehát a gyenge jelet én kizártam. Van valami beállítás a DVBViewer-ben, ami hatással lehet erre? Esetleg codec? Mert a TransEdit-tel megnézve nincs hiányzó csomag és ott a Preview esetében sincs hiba.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
RTL2832U alapú USB-s DVB-T tuner + DVBViewer Pro + Omnikey 3521 + MindigTV kártya + Win8.1 - hogyan tudom életre kelteni ezt a kombót?
Csatornakeresőben beírom az E mux frekvenciáját, be van pipálva, hogy van CI kártya, megtalálja a csatornákat, ott a kis kulcs a csatornanév mellett. Ha rányomok, akkor zöld nyíl lesz, de nincs se kép, se hang... Mintha nem szeretné a kártyám...
Az ingyenes csatornákkal megy frankón, és Homesys alatt is megvannak a csatornák, csak ott néha elmegy a hang... -
Nagyon köszönöm!
746000 kHz van beállítva, 8 MHz-es szélességgel -- mindez úgy, hogy az ablakból a Széchenyi-hegyi adó néz vissza rám.
A pontos hibaüzenet az alábbi:Digital broadcasting:
The selected digital tuner does not support the specified parameters.
Please check the preferences.
A bemenet nem nyitható meg:
A VLC nem képes megnyitni a(z) „dvb-t://frequency=746000000:bandwidth=8” MRL-t.A DVBviewer ellen a vírusirtóm tiltakozik.
Köszönettel. MaCS
-
Bozek
nagyúr
válasz
MaCS_70 #16045 üzenetére
Hazaérek este és megnézem, mert van VLC fent, régebben szórakoztam is vele (meg múlt hét végén a DVB-C-vel), de amúgy DVBViewer-t használok. Nekem különben gyanús az a sok nulla a frekvenciánál, próbáltad 746000-el? Na meg azt is kellene tudni, hogy honnan veszed a DVB-T adást, mivel mindenhol más a frekvencia.
-
Bozek
nagyúr
válasz
azbest #16032 üzenetére
Nekem elég Windows alatt is. DVBViewer-rel tökéletesen megy, bár volt egy kis gondom, a 176 MHz-et nem tudtam beállítani. Mondjuk ott csak rádiók vannak, meg a közszolgálati adók SD-ben (184-en meg HD van, úgyhogy azok onnan jönnek). Végül rátaláltam a DVBViewer oldalán a TransEdit-re, ahol simán be tudtam állítani minden frekvenciát és ott van olyan keresés is, hogy csak az kódolatlan csatornákat hozza be. Szóval megoldódott ez a probléma is és a kódoltakat nem kellett kézzel törölnöm.
-
Bozek
nagyúr
Na, megérkezett a kínai csodatuner.
Egyelőre csak melóhelyen tudtam kipróbálni (szerencsére itt is Tarr előfizetés van), tökéletesen működik. Bár a 176 MHz-et nem néztem, mert kézi frekvenciát nem szeret a DVBViewer, de ott elvileg úgyis csak a közszolgálati SD-k vannak, azokat meg befogom a 184-en (pedig csak 184,5-öt tudok beállítani) HD-ban. Végigkerestettem mindent és talált is 150 TV, valamint 10 rádióadót DVB-C-n, igaz, ezek egy része kódolt. Mindenesetre a működésre képtelen Delock után ez kellemes meglepetés, harmadannyi áron.
Gyors felvételi teszt volt a DigiSport-ról, a Windows-os Tulajdonság lapon 6 MBit-et írt, igaz, csak 4-5 másodpercnyi volt az egész, tehát ez nem feltétlenül a valós érték.
Innen rendeltem amúgy 12-én, ma jött meg. Érdekesség, hogy a képpel ellentétben nem a műanyag antenna volt a csomagban, hanem a kihúzhatós fém.
-
korcsi
veterán
válasz
DaeMonS #16019 üzenetére
Ubuntu 14.10 minimal szerver 3.19 RC5-ös kernellel sem támogatta, megkapta GIT-ből a media_build-et, így már kernel oldalról rendben volt, Tvheadend stable csak a DVB-T részét látta, unstable-re váltva rendben látszik a két eszköz, beállításhoz pilóta vizsga kell
, Win 8.1 alatt dvbviewer-rel dvb-t működött, dvb-c-re állítva keresést indítva kék halál, szerintem a wines driver nem támogatja csak a T-s működést. Aztán sikerült az Ubuntu alatt összehozni a DVB-T-t, KODI kliensben tudtam nézni az infó csatornát (azon a mux-on ami bejött, ez volt az egyetlen kódolás nélküli adó), majd az itt szerzett tapasztalatokkal sikerült a DVB-C-t is behozni, TARR kft-s előfizetésem van, csak internetre, de két multiplex jön az ingyenes adókkal. Egy probléma van még, csatorna váltáskor vagy indításkor körülbelül minden negyedik alkalomra müködik, amúgy meg zöld széteső kép, vagy el se indul, esetleg megfagy a kodi. Ilyennel úgy néz ki más is találkozott, megoldásokkal még nem próbálkoztam, lehet csak késleltetni kell a csatorna váltást.
Innen rendeltem darabját 22,50$-ért, plusz a postaköltség meg áfa meg a DHL vámolási költséggel együtt összesen 32000Ft (jajj) körül volt a három darab.
-
klaczi
aktív tag
Amikor a Digi kalamajka volt nálunk feltünt, csak a nappaliban levő HT-PC működik többé kevésbé rendesen. Akkor raktam át a Delockot egy másik gépre amiben egy PCI Technotrend tuner ment.
A Technotrendet letiltottam és bedugtam a Delockot. Elindult a Win telepítő és feltelepített "valamit". Mikor DvbViewert (jogtiszta) elindítottam persze se kép se hang. Kijelöltem neki a Dvb-C "valamilyen" tunert és ha jól emlékszem a program újraindítása után minden további nélkül működött. Nem kellett hangolni vagy bármit is tenni vele.
Én is meglepődtem, mert megjelent az összes csatorna és némi kockásodás árán lehetett vele tévézni.
Aztán hála Digis szerelőknek helyreállt a rend és minden visszakerült a helyére.
Viszont a HT-PCben nem szereti, ha másik USB aljzatba dugjuk mint ahonnan először telepítve lett. Nem néztünk utána, bár szerintem megoldhtó lett volna, ha utánajárunk.
No..........ezért gondolom, hogy a Delock nem rossz választás és az is lehet, hogy az occo kínai tunernek sem fogsz örülni.
Tehát, a kérdésedre is válaszolva szerintem legalább is Win7 alatt bármelyik BDA drájverrel mennie kell. -
klaczi
aktív tag
Több mint egy éve használjuk a Delockot Win7 és DvbViewerrel, DVB-C Digi előfizetéssel.
Gond nélkül megy.
A hozzáadott lemezt be sem tettem a gépbe.
Mikor a házban kábeltévés zűrök voltak még a Digi eredeti box is elhasalt. A Delock meg vidáman ment ugyanarról a kábelről.
Nekem kimondottan jó véleményem van róla. -
zichie
senior tag
Ha csak dvb-c miatt kell tuner, akkor vehetsz olyat is, amiben nincs dvb-t csak dvb-c. Nekem pl. egy ilyen van, ezt próbáltam digikábellel, upc kábellel, winXP, win7, linux alatt, dvbviewer, altdvb, smartdvb, vlc, tsreader, tvheadend progikkal. Mindenhol kifogástalanul működik. Persze picivel drágább, de valamit valamiért.
-
Bozek
nagyúr
válasz
azbest #15946 üzenetére
Megjött, de a DVB-C része valahogy nem akar menni. DVBViewer is csak simán egy tuner-t lát, nem külön a kettőt, míg a gyári programban nincs kézi beállítás, így fogalmam sincs, hogy mivel tudnék rákeresni a 256QAM-os, 6875 symbol rate-es csatornákra... Szerintem megy vissza 14 napon belül, mert én nem szenvedek vele. DVB-T-re van tuner (egy USB-s és egy PCIe-s is), szóval csak azért megtartani felesleges.
Lehet, hogy rendelek inkább egy ilyent, aztán vagy megy, vagy nem...
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Akit érdekel esetleg, van egy hibátlan, minden tartozékával eladó DVBSky S950 PCIe DVB-S2 kártáym eladó. Kifogástalanul működik, Windows alatt (Media Portal, XBMC, DVBViewer, stb) és linux alatt is (pl. Openelec, VDR (én Archlinux alatt is használtam), XBMC/Kodi, stb).
Ami még nagyon fontos, a meghajtók elképesztően jók, nincs resume/standby bug Windows alatt sem, mint majdnem minden Tevii, Skystar, TBS kártyánál, és minden alapból működik (nem úgy, mint pl. a TBS, amivel csak szívás van, volt olyanom, brrr).
HTPC eladva, kártyát megtartottam, mondván, hogy jó lesz ez még és baromi nehéz beszerezni, de úgy néz ki, hogy nem fog kellene, így minek porosodjon a fiókban.
LINK
Privátot írjatok, ha kérdés van!
Tisztelet -
-
csendes
addikt
válasz
galocza #15891 üzenetére
Ez az Alcor is jó, a demodulátor ugyanaz, csak a tuner más. Itt mindent megtalálsz hozzá, a drivereket is: [link]. A homesys alkalmazás tölthető le hozzá ingyenesen Windows-ra, tud mindent, ami kell, de sajnos már nincs hivatalos támogatása. Windows-hoz a dvbviewer-t szokták ajánlani [link], de alap dolgokra a vlc [link][link] ingyenes alkalmazás is megfelel.
Ezek az olcsó eszközök annyit tudnak, hogy demodulálják a DVB-T jelet, majd a teljes multiplexet (vagy abból csak egy kiválasztott csatornát) továbbítják a számítógépnek. Illetve ez a demodulátor támogatja a szoftveres rádiózást is (SDR).
Felvenni természetesen ugyanazzal a kódolással célszerű, amivel az adott multiplex vagy csatorna kódolva van. Elvileg van olyan program, ami képes átkódolásra (pl. mplayer), de ez túlságosan leterhelheti a számítógépet és nincs is értelme általában, mivel a H.264 hatékonyabban tömörít, mint az mpeg2. -
Bozek
nagyúr
válasz
Mike88 #15789 üzenetére
De felgyűrted az orrod... Szemtől szembe is megmondanám, hogy a kínai gagyik ilyen esetben sokat nem érnek. Sima PC-s DVB-T esetén igen, mert vannak programok, amik kezelik és nincs nagy szükség terméktámogatásra, elég ha van hozzá driver. Egy Android-os cuccnál azért már nem mindegy, hogy milyent vesz az ember. De miattam azt csinálsz, amit akarsz, senki nem mondta, hogy vedd meg, csak ajánlottam egyet, amihez létezik program is az operációs rendszerre...
Esetleg megoldható úgy a dolog, hogy a PC-n megy a DVBViewer Recording Service és onnan tudsz streamelni normálisan más eszközre is, ahhoz van Android-os kliens is. -
gK_
csendes tag
válasz
csendes #15747 üzenetére
Közben "áthidaltam" a problémát. A jel lokálisan kimegy a DVBViewer-ből a NetStream bővítményen Unicast stream-ként, a VLC ezt megnyitja, és átkódolva, most 800 kbit-es, de meglepően jó képpel átjön, és nálam teljesen jól működik. Már csak azt kell kitalálnom, hogy mit vadásszak a továbbszóráshoz, mert itt több eszközön is nézném, és talán a szomszédnak is adnék, mert itt senkinek se lehet még tányéros Digi Sportja sem..
Linuxot javasolsz? Milyen csomagok vannak ilyen célra? Vagy ott is próbálkozzak vlc-vel a továbbszóráshoz?
-
unravel
őstag
válasz
jolti05 #15732 üzenetére
"Arra lennék még kíváncsi, hogy az EPG csak ennyire bonyolult és átláthatatlan módon érhető el?"
"E" betűvel jön elő a műsorújság. Akkor "töltődik le" a csatorna epgje ha az adott csatornára kapcsolsz. Viszont nem találkoztam még olyannal akinek jól működött volna a DIGI EPGje a DVBViewerrel. Többen a port.hu-ról vagy musor.tv-ről szedik a "tvújságot""hogyan tudom azt beállítani, hogy csak a kedvenc csatornák között váltogassak"
Channel editorban keresd meg a kedvenceket. Ott állíts be saját sorrendet vagy kategorizálj. Végül pedig a billentyűzetkiosztásban be lehet állítani, hogy melyik gombbal akarod irányítani a kedvenceket. (nekem a távirányító le/fel gombja kapcsolgatja a kedvenceket)Ez itt félig off
Régebben csináltam egy dvbviewer topikot de kevesen látogatták.
-
jolti05
őstag
Opciók.
Régebbi verzióval is úgy sikerült elérni, hogy létrehoztam a Transponders mappába egy .ini-t és a következőket másoltam bele (itt találtam a fórumon) :
[SATTYPE]
1=4000
2=Digikabel Budapest
[DVB]
0=12
1=121500,5,6000
2=354000,5,6900
3=362000,5,6900
4=370000,5,6900
5=378000,5,6900
6=386000,5,6900
7=394000,5,6900
8=402000,5,6900
9=738000,5,6900
10=770000,5,6900
11=778000,5,6900
12=786000,5,6900
13=794000,5,6900
Az előbb ennek segítségével a DVBviewer 5.3-ban szkennelve 98 csatornát találtam, viszont ha bármelyikre kettőt kattintok a listában, leáll a program működése... -
jolti05
őstag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy Technisat Cablestar HD2-es DVB-C tunert. Digi van bevezetve hozzánk.
Elméletben minden szép és nagyszerű, de a DVBviewer 5.3-mal nem találok csatornákat, valamint csatornaváltáskor az az üzenet fogad, hogy "Nincs elérhető hardver!". Van, amikor csatornaszkennelésnél is kiír valami ilyesmit. A tunerhez kapott DVBviewer-er sikerült ~20 csatornát megtalálni, de teljesen indokolatlannak találom a program 1.akárhányas verzióját használni.
Szkenneléshez a következő beállításokat használom: Q256/6875MS/s 354Mhz-794Mhz-ig.
Tudnátok abban segíteni, hogy mi nem stimmel?Köszi!
-
Bozek
nagyúr
válasz
#68216320 #15627 üzenetére
Ennyi van a cardclient.conf fájlban nálam:
newcamd:127.0.0.1:15050:1/0000/0000:teve:mindigtv:000102030405060708090A0B0C0DPersze ha nem teve és mindigtv van beállítva felhasználónévnek és jelszónak, akkor azt át kell írni. A \DVBViewer\Plugins\ mappába kell berakni az Acamd fájlokat. Ha esetleg használod a Recording Service-t, akkor még ezen belül hozhatsz létre könyvtárakat Plugins1, Plugins2, stb. néven. Nálam azért van teve2 és teve3 is, mert kettő a Recording Service-hez tartozik (két fizetős csatorna egyidejű felvétele), míg egy a DVBViewer-hez alapból.
Egyébként a plugin-eket kezeli a demo is, csak az OSD Plugin-eket nem. De szerintem megéri azt a 15 eurót a program, mert sokat tud.
-
azbest
félisten
válasz
#68216320 #15627 üzenetére
Itt a másik topicból a példám [link].
A plugin mappa helye szokott kérdéses lenni, hogy hová kell bemásolni az acamd-t.
Talán közvetlenül ide kell a dll és konfig:
C:\Program Files (x86)\DVBViewer\Plugins\Plugins1
Nekem csak demó verzió van, az nem kezel pluginokat, vagy legalábbis úgy tűnik. -
Bozek
nagyúr
Arra a legegyszerűbb a Recording Service használata, ami a DVBViewer mellé letölthető. Ez még át is kódolja Neked a videót, ha szeretnéd (de van Direct Stream is). És nem is kell igazán kliens hozzá, mivel web-en keresztül elérhető és az általa kreált link megnyitható bármely lejátszóval.
Én múltkor mobilnettel néztem rá a focimeccsre a Digisport-on.
-
Bozek
nagyúr
-
törölt tag
Ott akadok el, hogy nem tudom az ACamd miként használja az oscam-ot. Nem tudom kibogarászni, hogy mit kell konfigolnom. A DVBViewer-el tudtommal nem kell sokmindent csinálni, mivel van valami plugin az XBMC-hez, ami kezeli azt. Az is eredmény lenne a DVBViewer-el tudnám nézni.
Ha jól értem akkor valami ilyen kapcsolat lenne:
SmartCard Reader <-> Oscam <-> ACamd <-> DVBViever (MediaPortal, ArgusTV, stb.) <-> XBMC (ha azt akarom frontend-nek)
Az oscam-acamd kapcsolat kellene most. Azután az acamd-dvbviewer. Utóbbihoz úgy láttam az mdapi a megoldás, de csak találgatok. Bújom a fórumokat, de nem tiszta a dolog.
-
zetecR
addikt
Ahhoz nagyon béna vagyok...
Azt a pár földi adót szerettem volna megtalálni vele (igazából az M1HD kielégíti összes ilyen irányú igényemet), de TV/Radio -> Scan channels-nél elakadtam; műholdak, grouppok, transponderek...
Nem talált semmit.Kernel: USB-s stickem nincs, de megpróbálom a DVBViewer-t, hátha az jobb.
-
Gróf...
aktív tag
Leírom. Hátha születik valami bölcsesség ez ügyben.:
"vacakol a távirányító" ami a TBS6281 tuner kártyába van kötve. Van hozzá egy program is amivel-ben kiválaszthatom, hogy melyik programot akarom vezérelni és néhány gombot be is lehet állítani.
Így néz ki:A gond az, hogy amikor csak simán csatornát váltok egy-két-öt másodpercenként, akkor látszólag normálisan működik. Ha sűrűbben nyomkodom ugyanazt, vagy különböző gombokat, akkor már kihagy. Vagy például amikor folyamatosan nyomom a hangerő gombot, akkor ugrik egy-két értéket-rovátkát, majd mintha elengedtem volna megáll és el is tűnik a hangerő sáv.
Ezt DVBviewer-el és a TBSviewer-el is produkálja.
(kamera tesztet elvégeztem)
Próbáltam a feladatkezelőben a prioritások módosításával. Semmi -
Gróf...
aktív tag
Megoldódott (tam(tuk)!!!
A lehető legjobb eshetőség valósult meg.A levelemet nagy örömmel fogadták a TBS supprotmál:
hello, thank you for the detailed problem description that allows us to get good idea of it. so, it's not normal and i agree with you most likely there is fault on that particular 6281 card. there is no problem to replace it with new 6281 board. please, tell me from where you purchase that card (shop and if possible order number) - that will help me to see which is the best way for getting a replacement.
Majd jött a következő levél, amiben jelezték, hogy a következő levélben küldenek egy új driver-t
Majd egy link az 1.0.0.7 -es driver-hez
Feltettem.
Perfekt!!!
Még a távnyaggató is megtáltosodott. Így, hogy a DVBviewer-nek nem a megjelenítéssel kell küzdenie.
Azóta fent van az oldalukon az 1.0.0.7 (mai dátummal)
Meg még egy. Szintén ehhez a kártyához:
QAMB_Driver
TBS6285 QAMB_Driver V1.0.0.1
Amit nem igazán tudok mire vélni!?!?!Rém büszke vagyok magamra!
-
RockHaRD
addikt
Tegnap tökéletesen beállítottam a kínai usb-s dvb-c sticket a digihez, de most meg nem megy a csatornák egy része. Újra raktam a dvbviewert, majd újra scanneltem, és kb 15-tel kevesebb csatornát talál. Mi lehet a gond szerintetek? Pont az M1-M2 nincs meg, pedig ugyebár nem sokára kezdődik a meccs
-
RockHaRD
addikt
Megérkezett a Kínai DVB-C tuner. T elosztóval csatlakoztattam a fali koax-hoz, és hibátlan képet ad. Astromeda vagy mittoménmilyen drivert raktam fel hozzá, és dvbviewerrel megy minden adó. HD-ban is, RTL Klubon, meg amin lehet ott hang nyelvet is tudok választani, szóval egyelőre nagyon meg vagyok elégedve. Arra nem tudok egyelőre rájönni, hogy a távirányítót tudom-e majd használni, de igazából ez érdekel a legkevésbé.
-
Kernel
nagyúr
válasz
soultrapp #15396 üzenetére
Itt az alapvető probléma, hogy az adott antennával és adott pillanatban nem tudod befogni mindegyik multiplexet, amiből főleg az A és C kellene neked, nem a B, amin a kódolt adók többsége fogható. Az antenna mozgatása és egyéb okból az amúgy is bizonytalan vételi viszonyok később változnak, így a legközelebbi keresésénél megint mást találhatsz.
Tehát először is az antennát kellene megfelelő pozícióba állítani, illetve jobbat használni. Beállításról itt írtam legutóbb: [link]
Total Media vackokat nem mindenki kedveli és használja, ezért nehezebben kapsz hozzá fórumos támogatást, például én sem tudom megnézni, hol tárolja az adatokat, de mintha a menüben valahol láttam volna a rendezés, törlés lehetőségét is, amikor egyszer kipróbáltam.
Vagy itt írtam a VLC használatáról, ami fapadossága miatt kevésbé népszerű, viszont működik, csak a frekvenciákat kell átírni, a vételi helynek megfelelően.
Nekem legjobban bevált a DVBViewer, de az nem ingyenes, vagy vannak egyéb lehetőségek is, ProgDVB például.
-
zhagyma
őstag
válasz
RockHaRD #15348 üzenetére
Én digikábelen használom DVBViewer-el win 8.1 x64 oprendszer alatt. Az aktuális driver innen tölthető (külön DVB-C driver van): Astrometa: Vélhetően ez a cég csinálja és a többiek csak matricáznak. Finoman szólva "megdöbbentő" a belső felépítése (összerakták az összes raktáron lévő akciós chipet így van böven párhuzamos funkció a chipekben), és a szerelési minősge sem a német precizítást juttatja eszembe, de működik és olcsó
-
Kernel
nagyúr
A DVBViewer egyébként a channels.dat fájlba menti az adatokat, ami egy bináris szerkezetű fájl, minden bezáráskor frissül, megjegyzi az utoljára nézett műsort is.
Bár a probléma szempontjából valószínűleg mellékes (hacsak nem valami írásvédettséggel kapcsolatos hiba áll fenn), de lehet csinálni egy olyan trükköt is, hogy a Program Files\DVBViewer mappában van egy usermode.ini fájl:
[Mode]
UserMode=0
Root=CMUV\DVBViewerHa ezt 0-ra állítom, akkor a Root bejegyzés érvénytelenné válik, ehelyett a program a saját könyvtárában keresi, illetve tárolja a beállításokat. Ezután két lehetőség van, vagy összefésülöm a Program Data alatt található beállításokkal, vagy ha nem, akkor tiszta lappal indul a program és új beállításokat hoz létre, ezúttal már a saját könyvtárában.
Nálad pontosan mi látszik az Eszközkezelőben, az alábbi lapon?
Szerk: utána láttam, hogy már megy a VLC.
-
426os
őstag
Ööö, hát igazából nem is kerestem. Most így belenéztem a VBViewer mappájába és a temp-be is, de nem láttam olyat, ami a csatornákra utalna. Illetve a temp mappában konkrétan nem is láttam DVBViewer-re utaló nyomot (lehet valami random néven van benne, ha benne van).
Hol kellene lenniük ezeknek a mentett adatoknak? -
426os
őstag
Sziasztok! DVBViewert-t használnék egy IT9135 belű tunerhez, de ha kilépek a programból, akkor mindig elfelejti a csatornákat. Hiába adom hozzá a kedvencekhez őket, legközelebbi indításkor is ott vannak, de megjeleníteni már nem tudja őket, illetve a csatornalistából hiányoznak, ezért minden esetben újra kell kerestetnem vele őket.
Erre van valami megoldás? Vagy csak nálam nem akar működni normálisan? A program teljes verzió..Illetve jó lenne még, ha a menüsor csatorna menüjében is megjelennének rendesen a kívánt csatornák. Egyszer, amikor a kedvencekhez hozzárendeztem a csatornákat, akkor oda is bekerültek, de a következő újraindítás óta szürkék, tehát nem kattinthatók. Ha újrakerestetem a csatornákat, akkor is szürkék maradnak. Mondjuk ez már csak hab a tortán lenne, egyelőre annak is örülnék, ha nem kellene minden indításkor újrakerestetnem a csatornákat.
-
törölt tag
válasz
Kernel #15255 üzenetére
Azért ha a dekóderei nem éppen jók lehet a kép és a hang is rossz. Egyébként érdekes módon annak a kínai tunernek a saját programja messze stabilabb jelet produkál, mint bármelyik "nagy" program. Nálam pl az egyik mux-on semmelyik másik program nem talál meg egyetlen csatornát sem, a DVBCTVR-rel viszont teljesen jól nézhető azon is minden. ProgDVB, DVBViewer meg meg sem talál ott semmit. Más mux-okon meg rendszeresen előfordul, hogy a saját programjával stabil a kép, más programokkal meg blokkosodik, akadozik. És ezek bizony a felvételeken is látszanak.
Szóval annyira nem triviális semmi sem a digitális tunereknél sem.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Rollee #15229 üzenetére
Egy sima DVB-T tunerrel tudsz nézni felvétel közben elvileg másik adót, viszont csak ugyanazon a MUX-on lévőt. Ha másik MUX-ról is akarsz, ahhoz már két DVB-T tuner kell (biztos létezik dual tuner PCIe-ben, de én USB-s eszközt használok erre a célra). Amennyiben még ehhez a DVB-C-re is szükséged van, az már 4 tuner (mivel ott sincs az összes adó ugyanazon a frekvencián), ilyen egyben biztos nincs.
Programra a DVBViewer-t ajánlom, bár fizetős, de azt a 22 dollárt szerintem bőven megéri. Ez biztos kezel több tuner-t is egyszerre és még a megfelelő plugin-ek segítségével az előfizetői kártya is megoldható.
-
azbest
félisten
Pontosan ugyanarra, mint a smargo olvasó: legyen hová fizikailag bedugni a kártyát, ami képes írni/olvasni
A többi már a szoftverek dolga.(#15197) geolang: oscam és operndszertől függően megfelelő tévénéző program, esetleg plugin hozzá. Például win alatt az ingyenes smartdvb (vagy más mdapi kompatibilis: dvbdream, dvbviewer....) tévénéző program + acamd. Linux alatt tvheadend és vlc.
-
Kernel
nagyúr
válasz
#65675776 #15102 üzenetére
Önálló programokat próbáltam ki, amit nem hardverhez mellékelnek, azok közül nekem legalábbis a DVBViewer jött be legjobban. Testreszabhatóság, távszabályzó konfigurálás, PIP stb. De nem az alap skinnel, hanem ezzel: [link]
Vagy is itt is tettem fel róla képeket: [link]
Például ezt be tudom úgy is állítani, hogy a programléptetés hatására nem vált rögtön programot, hanem először csak az EPG-ben tallózok le/fel, így kényelmesen le tudom olvasni az egyes adók műsorát, majd arra nyomok OK-t, amelyiket nézni akarom. Vagy lehet automatikus késleltetéssel is, de én végül azt is kiiktattam. Monitoron a kis ablak méretét úgy tudom szabályozni, hogy csak fölé viszem az egeret, tekergetem a görgőt, meg egyéb dolgok.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Gróf... #15095 üzenetére
Ezek után szerintem már az sem biztos, hogy tisztában vagy vele, mire van szükséged. A DVB-T ugyanis nem analóg, régi kábelen pedig nem feltétlenül van DVB-C rendszerű adás.
Ha ár nem számít, akkor a fizetős DVBViewer a legprofibb kezelőprogram szerintem, több tunert is kezel, távszabályzót is lehet hozzá szabadon konfigurálni, de azt külön kell vásárolni. Bármilyet, ami billentyűparancsokat képes szimulálni (HID-kompatibilis, USB vevős).
Paraméterezni nem tudom, mit akarsz, vagy itt is valami fogalomzavar játszik, mert paraméterezni én legalábbis parancssori opciókkal szoktam, más esetben.
(#15099) HTCX715
Akad néhány: [link] Csak az elejét át kell görgetni, növekvő árra listáztam.
Vagy most kapcsolok (és coax-ot is lehet rá kötni?), ha esetleg DVB-C-re gondoltál, olyan is van.
-
dokken
tag
Kijött az új Astrometa BDA driver, innen tölthető [link]
Telepítés után indítsd újra a gépet.A DVBViewer megtalálta az összes csatornát de utána összeomlott, a média center látja de nem talál csatornát.
AMDVBT2 BDA driver for DVBC Build 140425 Release Note
- Support third party DVB-C player software
- TVR and DVBC TVR can work regardless of any driver version -
Kernel
nagyúr
válasz
golya87 #14927 üzenetére
Azt itt találtam, csak alakítottam rajta az IrfanView segítségével, hogy a fehér része átlátszó legyen:
http://hu.wikipedia.org/wiki/C8
Viszont épp most láttam egy másikat, aminek csak a széle átlátszó. Itt látszik a különbség:
Több logót netről gyűjtöttem, vagy némelyiken én alakítottam, hogy alkalmas legyen. De legutóbb például a közmédia megújult weboldalain találtam véletlenül olyan transzparens logókat, ami már 1:1-ben jó a DVBViewer-hez.
Így néz ki jelenleg a csomag: http://kernel.uw.hu/MinDigTV_logos.zip
Amikor ezt a képet csináltam, lefelejtettem a listáról az Euronews és Dankó Rádiót, de a csomagban az is szerepel.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kernel #14919 üzenetére
VLC bejegyzés a C8-hoz. Frekvencia a lakóhely szerinti B-multiplex:
----------------------------
#EXTINF:0,C8
#EXTVLCOPT:program=316
dvb-t://frequency=746000000------------------------------------
Transzparens logo a DVBViewerhez:
-
Kernel
nagyúr
válasz
LógaGéza #14776 üzenetére
A tunerprogramok nem kódolgatnak, csak a bejövő streamet rögzíti. DVBViewer stabil is, több műsort is tud rögzíteni egyszerre, külön fájlokba.
Az ingyenes VLC is alkalmas, bár az nem mindenkinél stabil, kihagyások jelentkezhetnek a felvételben, miközben a vétel hibátlan volt, de azért ki lehet próbálni. Vannak persze más programok is.
-
Kernel
nagyúr
Ez 1 db fájl, aminek a vége folyamatosan íródik, közben lehet olvasni az elejét is. Most attól eltekintve, hogy a boxok esetleg szoktak darabolni is, de az is csak egy videónak számít.
Számítógépen a DVBViewernél például van olyan opció is, hogy "időcsúsztatás fájl megtartása" úgy nem törlődik a lemezről, a timeshift kikapcsolása után sem.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Vesztor87 #14593 üzenetére
Én például ebből rendeltem már kettőt is (duplatuneres alkalmazás, DVBViewer PIP / felvétel):
-
Bozek
nagyúr
DVBViewer guruk: van mód arra, hogy a DVBViewer Media Server használja az ACamd plugin-t? Csak mert ez tökéletesen viszi uPnP-n a cuccot telefonra, de csak az ingyenes csatornákat. Jó lenne, ha működnének a fizetősek is.
-
Bozek
nagyúr
válasz
wassermann #14443 üzenetére
Nem erre a részére voltam kíváncsi.
Ezt tudom, de mivel TS-t továbbít, nehéz lenne bármilyen gyári lejátszóval megnézni, lévén azok nem túlzottan támogatják. Ha meg már konvertálva megy tovább az adatfolyam, akkor ott nem a TV2 eredeti hangjával van probléma.
Egyébként nekem mentek a kódolt csatornák is VLC-vel a telefonon, csak a DVBViewer stream-et továbbítottam. Egyébként érdekes, mert a többi lejátszó (BSPlayer, MX Player) nem volt hajlandó elindítani.(#14445) nfsu17: Felvételről TS-t gyári lejátszóval? Az úgy érdekes.
De majd mindjárt megpróbálom Sony-val, bár ahhoz át kell raknom MKV-ba.
-
Rick4
félisten
Helló srácok!
Szegeden lakom, bedugtam a gépbe egy dvb-t sticket, progdvb lekereste a csatikat, de nincs AAC hang, akármit csinálok. Van elecard, ac3, coreavc filter, de egyikkel se megy. Érdekesség, hogy dvbdream, dvbviewer nem is indítja az eszközt. Régi motoros vagyok már, sok éve skystar-ozom, tehát sok újdonság nincs, de ez most megfogott. W7 x64 van fent, friss telepítés, ja, erősítő bekapcsolva.Az itt írt mmace kodek regelése se megy...
-
azbest
félisten
válasz
Toto2000 #14344 üzenetére
Örülök, hogy sikerült és megosztottad a megoldást is
A homesys azért népszerű, mert sima smartcard olvasóval képes használni az előfizetési kártyát. Csak össze kell dugni, feltelepíteni a szükséges drivereket és általában megy, mivel szoftveres cam emulációja van. Más programoknál, smartdvb, progdvb, dvbviewer, mediaportal vagy argus tv programoknál plugin telepítése és konfig fájlokban matatás is kell ehhez. A hardveres cam modult viszont nem biztos, hogy támogatja. A fórumuk már nem érhető el, ahol ez kiderülne.
Az erősítős antenna kapcsán lehetséges, hogy mivel eleve jó a vétel, az erősítés már túl erős jelet eredményez, amit már nem tud kezelni a vevő. Vagy valamilyen közeli zavarforrás (wifi, gsm torony, helyi tv adója) miatt vezérlődik túl.
-
Toto2000
tag
válasz
csendes #14339 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek!
Kb. 10 óra el****sa után sikerült életet lehelni a cuccba. Az volt a megoldás, hogy az Azurewave VP-7070-es "friss" driverét telepítettem (1.0.8-as verzió) és a DVBViewer Pro 5.1-et használom. Így már tökéletesen működik, vagyis kikódolja az adásokat. A drivert ebből a csomagból kell kibányászni: [link]
Megjegyzem, hogy a Homesys továbbra is képtelen érzékelni a CAM modult, a 4.50 sehonnan sem tölthető le, a 4.54 és a 4.46 meg zéró eredmény. Nem értem, hogy miért van körülötte ekkora hype (úgy tűnik, hogy már nem is támogatott termék, honlapja sincs). Ez azért szomorú, mert egész megszerettem a felületét, még használnám is, dehát a Kártya menünpont továbbra is tök üres.
Most csak az alábbi két kisebb gond maradt:
- A távirányítót nem lehet sehogysem működésre bírni. Próbáltam külön a HID eszköz driverét cserélgetni minden létező variációban, de semmi. Tegnapelőtt még a teljesen gyári beállításokkal a DVBViewert tudtam irányítani vele... Most meg hiába próbálom a beállításokon belül "tanítani" a DVBViewer-t, nem érzékeli, hogy nyomkodom a távirányítót. (a homesys sem irányítható vele most) Lehet valahogy tesztelni, hogy veszi-e egyáltalán a jelet?
- Az az érdekes jelenség figyelhető meg, hogy a Thomson beltéri antennám, ha ki van kapcsolva akkor kb. 60-70%-os jelszint mellett gyakorlatilag tökéletes élményt nyújt, míg ha bekapcsolom, akkor gyakorlatilag nem működik (folyton szétesik a kép, leesik nullára a jelerősség). A bekapcsolással nem az erősítőt kapcsolom be, ami éppen arra szolgálna, hogy még jobb és stabilabb legyen a jelerősség? Egyébként fullra tekerve ment pénteken egész este, akkor még nem volt ilyen háklija... -
Kernel
nagyúr
válasz
azbest #14307 üzenetére
Windowsban is tapasztaltam, amikor valamivel kísérleteztem és átállítottam USB 1.1-re a DVBViewert.
Ha ezután elindítottam a felvételt (de akkor még csak egy tuner volt) és szerettem volna másik programra váltani, csak rádióműsort engedélyezett. Másik TV már nem fért bele az USB-sávszélbe. Főleg HD mellett. Csak már nem emlékszem pontosan, hogy SD-nél mi volt, volt még valami kavarása a programnak.
Lényeg, addig én is azt hittem, USB-n mindig bejön a teljes mux, de nem úgy néz ki.
-
Nakivagyok
tag
Sziasztok,
DVBViewer + Oscam + Acamd kombóval nézem az extra csatornákat laptopon. Vagyis néztem október 31-ig, azóta ugyanis nem tudom elérni. Az oscam indulásakor, amikor ellenőrzi a kártyát ezt véltem felfedezni:
[2013.11.16. 17:16:38] - 17:16:38 8005E4E0 r mypcscreader [conax] Package: 1, id: 1010, classes: 01809407, date: 2013/10/01 - 2013/10/31, name: Conax
Itt nekem gyanús az októberi dátum. Október 1-én kötöttem az előfizetést (ami egyébként havidíjas, és fizetve van). Mintha nem frissülne a kártya? Sajnos nem értek hozzá...
Kódolt csatornára váltáskor pedig ezek az üzenetek jönnek az oscamból:
[2013.11.16. 17:25:08] - 17:25:08 80065C50 c teve (0B00&000000/0000/00D2/67:2DFEB5A0132ABB2C69979AA65137C182): not found (368 ms) by mypcscreaderIlletve ezek az Acamd pluginból:
17:27:17.083: Newcamd 0: ECM [083D][0B00/00000000] Pro (0.374)
17:27:17.083: Newcamd 0: ECM [083D][0B00/00000000] not able to decodeValami ötletetek van esetleg?
-
csendes
addikt
válasz
pusi1981 #14099 üzenetére
Ha nem akarsz távirányítót használni, akkor a HID driver-t le lehet szedni. Esetleg másik lejátszót is ki lehet próbálni a DVBViewer helyett; ha a UDST7000Bda.sys driver fent van, akkor bármelyik lejátszó jó lehet, ami támogatja a BDA-t. Itt [link] még annyit írtak, hogy amikor USB3 csatlakozóba dugták, akkor kék halál jött röviddel a DVBVIewer indítása után.
-
pusi1981
aktív tag
válasz
pusi1981 #14090 üzenetére
tehát a bajom:
azóta felraktam 32 bites win7-re is és ott is ez a probléma.
A gép nem ismeri fel hiába rakom fel a cd-ről ill. a gyártó oldaláról a drivert...
Az eszközöknél ott van ugyan de felkiáltójellel
[link]Ha elindítom a saját tv programjával - DVBViewer TE2-vel
Megtalálni még megtalálja az eszközt de ha elindítom a csatorna keresést akkor pillanatnyi kék képernyő után újraindítja a gépet. Ez a jelenség fennáll 32 bit alatt is.
a cablestart használtan vettem,de szerintem ez a kütyü rossz.
Valaki ötlet??? Hogy tudnék életet lehelni bele??? -
Kernel
nagyúr
válasz
adanyi #13912 üzenetére
Gondolom a dual tv kártyákkal ez megoldható.
Én inkább a 7,5 dolláros USB-tunerből rendeltem másodikat is, de nem azért, hanem a PIP miatt. Példának okáért, nézem az X-Faktort, jön a reklám, egy gombnyomás a PIP, utána átlépek más műsorra, így látom a PIP-en, hogy mikor ér véget a reklám.
A DVB-Viewernél (15 EUR) mindez már egy tunerrel is működik, csak akkor egy multiplexen belül.
Úgy látom, azt is tudja, amit írtál:
Elindítom a felvételt egyik műsoron, de akár több műsoron el lehet indítani, amit külön fájlokba rögzít. A PIP is bekapcsolható valamelyikre, ha akarom. Utána átlépek egy másik műsorra, azon aktiválom a timeshiftet. Utána itt az időcsúsztatással lehet játszani, de csak addig, míg nem váltok csatornát, mert akkor leáll a timeshift is. Viszont azt külön be lehet állítani, hogy a végén a timeshift-fájl törlődjön, vagy megmaradjon.
Mindamellett a timeshiftet én nem szoktam használni, szükség esetén inkább nyomok egy felvételt, majd később visszanézem a kimaradt részt. A DVBViewer-hez távszabályzó is konfigurálható, ha az tud billentyűparancsokat szolgáltatni. CI-modult is tud kezelni a beállítások szerint, de az nincs nekem, így nem próbáltam.
Vagy vannak Linux lehetőségek is, azt nem írtad, mit preferálsz.
-
Nakivagyok
tag
válasz
zichie #13792 üzenetére
Köszi a segítséget, Oscam + ACamd + DVBViewer kombóval sikerült beüzemelni.
Közben Homesys-ben is megtaláltam mi okozta a gyenge minőséget: DXVA-t kikapcsolva helyre állt a minőség... Egyébként Homesysben hogy lehet kikapcsolni a rendszerhangokat (pl. navigáláskor pittyegés)? Marha idegesítő...
-
zichie
senior tag
válasz
Nakivagyok #13791 üzenetére
ACamd plugin kell a pc-s usb-s kártyolvasókhoz. DVBViewer-rel biztosan megy, de vélhetően SmartDVB-vel is, mert mindkettő kezeli a plugineket.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest