- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adamo_sx
aktív tag
-
Kernel
nagyúr
válasz
#68216320 #15649 üzenetére
Ha nem titkosított felvétel, vagyis a bejövő stream-et 1:1-ben rögzíti, akkor VLC vagy MPlayer lejátssza, mellékes a kiterjesztés. Kódolatlan adók felvételét kell megnézni.
Ha meg kódolt, titkosított, akkor úgysem tudsz vele mit csinálni.
MinDigTV matrica egyik feltétele, hogy a fizetős műsorokat kódolva rögzítse.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#68216320 #15627 üzenetére
Ennyi van a cardclient.conf fájlban nálam:
newcamd:127.0.0.1:15050:1/0000/0000:teve:mindigtv:000102030405060708090A0B0C0DPersze ha nem teve és mindigtv van beállítva felhasználónévnek és jelszónak, akkor azt át kell írni. A \DVBViewer\Plugins\ mappába kell berakni az Acamd fájlokat. Ha esetleg használod a Recording Service-t, akkor még ezen belül hozhatsz létre könyvtárakat Plugins1, Plugins2, stb. néven. Nálam azért van teve2 és teve3 is, mert kettő a Recording Service-hez tartozik (két fizetős csatorna egyidejű felvétele), míg egy a DVBViewer-hez alapból.
Egyébként a plugin-eket kezeli a demo is, csak az OSD Plugin-eket nem. De szerintem megéri azt a 15 eurót a program, mert sokat tud.
-
azbest
félisten
válasz
#68216320 #15629 üzenetére
A smartdvb ingyenes és sokmindenben hasonlít a többi fizetős programra.
argustv kapcsán ezt a fórumbejegyzést találtam [link].
A mediaportalnál zavaros, hogy direktben támogatja e az ilyen pluginokat, vagy elvi okokból kivették belőle. Lehet hogy azzal a directshow filteres dekóder használható csak. Itt írnak valamit a műholdas tévézés kapcsán, ami dvb-t-re is jó lehet, de nem néztem meg jobban.
Természetesen az itt elhangzott tanácsaimat kizárólag az érvényes előfizetési kártyával való számítógépes tévézés kapcsán írom. Mindig az ÁSZF szerint kell eljárni.
-
azbest
félisten
válasz
#68216320 #15627 üzenetére
Itt a másik topicból a példám [link].
A plugin mappa helye szokott kérdéses lenni, hogy hová kell bemásolni az acamd-t.
Talán közvetlenül ide kell a dll és konfig:
C:\Program Files (x86)\DVBViewer\Plugins\Plugins1
Nekem csak demó verzió van, az nem kezel pluginokat, vagy legalábbis úgy tűnik. -
Bozek
nagyúr
-
hati
addikt
válasz
#68216320 #15615 üzenetére
Ezt kell letöltened hozzá: http://sourceforge.net/projects/mdapiplus/
Utána meg Google: mediaportal mdapi oscam
(a forum.team-mediaportal.com -ra mutató találatokat ne is nézd meg)
A leírást nem mentettem el anno.
A MediaPortal-ról a blogomban is olvashatsz.
-
törölt tag
válasz
#68216320 #15611 üzenetére
Erre nincs ötlet?
Ezen a linken felsorolnak pár backend programot, amivel lehet DVB-T stream-et alápakolni windowson az XBMC-nek. Azt viszont nem látom, hogy a kártyaolvasót oscam és gondolom acamd segítségével melyik tudná használni. Ezzel kapcsolatban kellene segítség.
Jelenleg odáig sikerült beüzemelnem, hogy az oscam az oscamlauncher segítségével látja a kártyaolvasót. Tuner is telepítve van és az XBMC is várja valamelyik plugint. Már csak kellene egy backend soft amivel összekapcsolhatom a mindigtv extra kártyát és a tunert kezelő programot. De melyik is legyen az?
Erre kéne ötlet.
-
csendes
addikt
válasz
#68216320 #12387 üzenetére
Akkor lehet, hogy tényleg a rootnak is kell jogot adnod az oscam beállításokhoz az automatikus indításhoz /etc/init-tel. Ha az oscam vagy tvheadend beállításokkal lenne baj, akkor kézzel se indulna el. Van egy kolléga aki szintén Ubuntu-val használja, tőle tudsz esetleg segítséget kérni: [link]
-
azbest
félisten
válasz
#68216320 #12383 üzenetére
Ezek opcionális konfig fájlok, amik ha megnézed a mappát, akkor tényleg nincsenek ott.
Tvheadend-ben legyen kipipálva az "update card", hogy fel akarja írni a következő havi aktiválást a kártyára.
Az oscam.user -ben "au = 1" sor is legyen a felhasználónál, hogy legyen joga írni a kártyát.(ez utóbbi rendben van a log alapján) -
azbest
félisten
válasz
#68216320 #12373 üzenetére
a logokat kell ilyenkor nézni és hogy mi történik és mi a panasza a programoknak... az init script rendben van, ha kézzel indítod el az oscam-et akkor lehet feltűnik mire panaszkodik. Nem emlékszem, hogy neked volt-e másik eszköz is a gépben amit smartcard olvasóként is felismert (sok az egyben memóriakártya olvasó amiről lespórolták a sim kártya olvasó részt)... ha több eszköz van, akkor lehet megfordult az olvasók sorrendje valamiért és most nem 0adik hanem 1. eszközként találja meg például.
-
törölt tag
válasz
#68216320 #12372 üzenetére
Közben annyit sikerült kiderítenem, hogy a gépr restart után nem indul automatikusan az oscam.
/etc/init/oscam.conf
## oscam server
description "oscam"
author "none"
start on startup
stop on runlevel [!2345]
#respawn
pre-start script
test -x /usr/bin/oscam || { stop; logger -t oscam "cannot execute /usr/bin/oscam, exiting" ; exit 1; }
sleep 5
end script
exec su - media -c "/usr/bin/oscam -c /home/media/oscam-conf/" -
azbest
félisten
válasz
#68216320 #12120 üzenetére
Lehet ezért nem emlékeztem a timeshift-re, mióta a tvheadend feljesztése nyitottabb lett és az eredeti fejlesztő / ötletgazda mellett beszállt még ~ 4 ember, komolyan felgyorsult a fejlesztése.
A kódoláshoz nem kellene, hogy köze legyen. Nézd közben a tvheadend (webes felületen alulról felnyitható élő log mutatás) és az oscam logokat (webes felület 888 port). Általában segít a hiba kiderítésében a log
-
azbest
félisten
válasz
#68216320 #12083 üzenetére
a 127.0.0.1:8888 az egy webes monitorozó felület az oscam munkásságának figyelésére, a 127.0.0.1:15050 portot írtam a konfigba emlékeim szerint, szóval a tvheadend oda próbáljon kapcsolódni
(#12085) hamyka: már elég régóta előfizetője vagyok a mindigtv extrának (első 8000-ben), előtte az ingyeneset is próbálgattam már... tudomásom szerint nem volt sosem disovery náluk. Eleve szűkösek voltak a 2 muxszal a lehetőségek és a 3. nem mindenütt elérhető családi csomagos csatornákat tartalmazó muxba sem került bele. Szerintem egy másik szolgáltatóval kevered.
A Helo Digital és Hello Hd közti különbséget is leírták már neked, tehát ez sem kellett volna, hogy nagy újdonságként érjen
(#12086) hamyka
Ne haragudj, de nézz már kicsit utána magad is az információknak. A cégek oldalán megtalálhatóak a technikai részletek. A UPC Direct az a műholdas szolgáltató egyébként.
Ott írja az árnál a *-ot, ami alatt:
* A tájékoztatás nem teljes körű. Részletek az akciós feltételekbenKicsit lejjebb ott az akciós feltételek fülnél a részletes leírás. Az általános szerződési feltételekben biztosan benne van ez is.
-
azbest
félisten
válasz
#68216320 #12062 üzenetére
Ja maradhat a mostani is, ami már megvan, főleg ha már egy bejáratott rendszer. A tvheadend és linux is megfelelő lehet, csak teljeskörűre akartam a leírást
A csomagnál tényleg elírtam: build-essential
A libcurl lehet csak a tvheadend miatt kellene, így akár elhagyható. LEhet a sima libcurl-dev csomagok is elegendőek.apt-get install -f parancs elvileg felteszi ha hiányos függőségek vannak jelenleg.
-
törölt tag
válasz
#68216320 #12062 üzenetére
Közben rájöttem, hogy elírás volt a listában
Még reggel van nagyon
gondolom ez volna a lista:
build-essential git subversion pcscd pcsc-tools libccid libpcsclite-dev libcurl4-gnutls-dev libcurl4-openssl-dev libavahi-client-dev libavutil-dev libavformat-dev libssl-dev subversionekkor:
The following packages have unmet dependencies.
libcurl4-gnutls-dev : Conflicts: libcurl-dev
libcurl4-openssl-dev : Conflicts: libcurl-dev
E: Unable to correct problems, you have held broken packages. -
azbest
félisten
válasz
#68216320 #12057 üzenetére
A legfrissebb tvheadend helyett a jan5-öset ajánlom egyelőre, mert valamit varázsolni kezdtek újabb dolgok belefejlesztésével. A frissebbeket nem nagyon volt időm próbálgati azóta.
ubuntu 12.10 alatt szoktam pécén használni, azt írom le hogyan kell. Előfordulhat, hogy kifelejtek valami csomagot, amit előtte telepíteni kellene. A hiányzó dolgokat a programok fordításakor kijelzik, szóval érdemes erre figyelni, mert megmondják mi kell még nekik.
szükséges csomagok telepítése:
sudo apt-get install build-esetial git subversion pcscd pcsc-tools libccid libpcsclite-dev libcurl4-gnutils-dev libcurl4-openssl-dev libavahi-client-dev libavutil-dev libavformat-dev libssl-dev subversiontvheadend (2013-jan-5-ös):
cd ~
git clone https://github.com/tvheadend/tvheadend.git
git reset --hard 0b7ac3f
cd tvheadend
./configure --release
(itt figyelni, hogy a listán minden a libeknél ok-t ír-e)
make
sudo make installAhhoz, hogy automatikusan induljon a géppel, kell egy script: [link], értelem szerűen a saját felhasználónevedre átírni.
A kártya kezeléséhez oscam:
cd ~
svn checkout http://www.streamboard.tv/svn/oscam/trunk oscam-svn
cd oscam-svn
make pcscHa minden jól ment akkor a Distribution mappában lesz, valami oscam-1.2-unstable.....-gnu .
Ezt másold át a /usr/bin/oscam fájlként.
Ahhoz hogy a géppel együtt működjön, itt egy init script: [link]
Persze a felhasználó nevet, a conf mappa elérési útját írd át arra ami neked lesz.Az előbb említett mappában pedig hozd létre az oscam.conf, oscam.server, oscam.user fájlokat, amelyek lehetséges tartalmát felsoroltam itt [link]
A tvheadend webes felületén a cwc fülön vidd fel a felhasználót aki az oscam.user-ben szerepel, a DES key-nél két karakterenként : kell, ami egyébként az oscam.conf key részén van megadva.A user pedig amit az oscam.user részen adtál meg. A tunert is állítsd be rajta ezután, így a kódolt - kártyával engedélyezett csatornák is bekerülnek a listájába. A tuner beállításánál ki szomtam pipálni a "Use SID as channel number during mapping:" részt. Ja az újabb verzióban az összes többi frekvenciát is automatice felviszi, először hagy úgy, majd ha végigpróbálta őket és a map dvb services...gomb feléled, utána kiveheted a nem létező muxok elől a pipát.
Azt hogy a gép látja -e a kártyaolvasót a pcsc_scan segédprogival lehet megnézni, azt is kiírja ha kártyát helyezel be. Ha nem látja, akkor lehet valami csomag még hiányzik a listából amit a legelején felsoroltam.
Körülbelül ennyi az XBMC mögé felállítani a backendet a MindigTV előfizetés használatához.
Raspberry pi eszközön is kb ennyi az egész a raspbmc rendszert használva. -
azbest
félisten
válasz
#68216320 #11839 üzenetére
Egy kártya és kártyaolvasó kiszolgálja a tvheadend minden tunerjét. A ci/cam megoldást azt hiszem nem is támogatja jelenleg a tvheadend. Helyette a sokkal rugalmasabb szoftveres dekódolást támogatja, amihez kell mellé egy program ami az előfizetői kártyát kezeli (newcs 1.67rc1, ami MALLOC_CHECK_=0 ./newcs,i686.pcsc -vel indul. Zárt forrású progi, kicsit régi és bugos, de működik.. Helyette jobb lehet a nyílt forrású oscam-et beüzemelni).
-
azbest
félisten
válasz
#68216320 #11832 üzenetére
a jelenlegi tunereddel is megoldhato az elofizetoi kartya kezelese. Ehhez egy bankkartya olvasot szukseges a gephez kapcsolni, amelyeket 10 usd koruli osszegert talalni ebayen vagy a dx.com-on.
Ezt kezeli a linux beepitett drivere is [link], vagy a masik bevalt olvaso az ez100pu ebayrol, de annak zart drivere van linuxhoz.szoftveresen a kovetkezokre van szukseg: newcs vagy oscam kartakezelo program, tvheadend ami felcsatlakozik az elobbi programra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Vegyszerek, permetezés, Élettani hatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged