- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
Új hozzászólás Aktív témák
-
béke
aktív tag
válasz
csendes #14582 üzenetére
köszönöm már meg kaptam a tuti infót gb4400 ajánlásával ma veszem meg őt Strong 8113 Este írok leírok rólla mindent amit csak tudok.
-
törölt tag
válasz
csendes #14582 üzenetére
A STRONG 8102+ viszi a DIVX-XVID videókat, csak az alap firmware nem játssza le a DD5.1-es hangot videókról. Egy firmware frissítés után már igen. A tévéadásoknál minden ismert hangsávot visz. Én egy Synaps THD-2880 CX beltérivel tudtam összehasonlítani. A Synaps ugyanarról az antennáról olyan elviselhetetlenül akadt, hogy legszívesebben kivágtam volna az ablakon. A kis STRONG pedig vígan vitte az adást, akadás nélkül. És egyes adók HE AAC hangjával sem volt semmi baja.
Ez persze csak saját tapasztalat, más vételi viszonyok között eltérő eredmény is születhet.
Synaps THD 2880CX:
Jelerősség: 95%
Jelminőség: 90%
Elviselhetetlen akadás.STRONG 8102+:
Jelerősség:100%
Jelminőség: 100%
Sima, problémamentes vétel.Mindkettőnél ugyanaz az antenna használva.
-
kodmen
aktív tag
válasz
csendes #14565 üzenetére
Elsősorban nem TV-zésre használom, mert kb csak a híradót nézem meg rajta, meg néha pár filmet, a nosztalgia miatt
. PCI kártyám nem sok van (lan, Wifi, Tuner), de lehet, hogy azoktól is meg kellene váljak, mert eljárt felettük az idő... 1 PCI port azért nem árthat, de sajna már nem pörögnek nálam úgy az alkatrészek, mint 10 évvel ez előtt
Negyon tetszik a linkelt eszköz!!! Akár két hely között hurcolhatom is, ha akarom. De azért a zsebembe kell nyúlni. Nem bizotos, hogy az alaplapon meg akarom spórolni az árát, de reális alternatíva, szóval megnézem, mi jön szóba. UPC nem nagy érvágás, igazából ingyenes MinDigTV-vel is ellennénk simán...
Jelenleg UHU linuxozok, de Tervezem az átállást Linux Mint-re, mert ott működik az új nyomtatóm simán, tárolóból telepítve a driver-t. Szóval Ubuntu alapú rendszerrel használnám. Köszi a linkeket is!Köszönöm a kimerítő választ!
u.i.: Ha jól sejtem, nem nagy ilyenekből a kínálat, felesleges alternatívát keressek.
-
-
LógaGéza
veterán
válasz
csendes #14477 üzenetére
Akkor segitesz megoldani azt, hogy a meglévő analóg TV kártyám - ami csak Linux alatt megy rendesen - műsorát tudjuk gépen, Windows alatt nézni. A kártya egy home serverben van, amin UbiLTS Server van. Ha erre van megoldás, akkor szivesen veszem (nálunk még véletlen sincs digitális UPC
).
-
LiquidCool
csendes tag
válasz
csendes #14368 üzenetére
köszi a választ, ha csatornát váltok időnként kiírja hogy nincs jel, időnként tökéletes a kép, de valamikor "szétesik" a kép, átmegy lilás árnyalatba. Ezt kb. 1 óra alatt 5-6 alkalommal jelentkezik. Antenna forgatásával, mozgatásával még ennyi sincs. Ezért gondolom hogy másik antenna kellene.
-
Toto2000
tag
válasz
csendes #14339 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek!
Kb. 10 óra el****sa után sikerült életet lehelni a cuccba. Az volt a megoldás, hogy az Azurewave VP-7070-es "friss" driverét telepítettem (1.0.8-as verzió) és a DVBViewer Pro 5.1-et használom. Így már tökéletesen működik, vagyis kikódolja az adásokat. A drivert ebből a csomagból kell kibányászni: [link]
Megjegyzem, hogy a Homesys továbbra is képtelen érzékelni a CAM modult, a 4.50 sehonnan sem tölthető le, a 4.54 és a 4.46 meg zéró eredmény. Nem értem, hogy miért van körülötte ekkora hype (úgy tűnik, hogy már nem is támogatott termék, honlapja sincs). Ez azért szomorú, mert egész megszerettem a felületét, még használnám is, dehát a Kártya menünpont továbbra is tök üres.
Most csak az alábbi két kisebb gond maradt:
- A távirányítót nem lehet sehogysem működésre bírni. Próbáltam külön a HID eszköz driverét cserélgetni minden létező variációban, de semmi. Tegnapelőtt még a teljesen gyári beállításokkal a DVBViewert tudtam irányítani vele... Most meg hiába próbálom a beállításokon belül "tanítani" a DVBViewer-t, nem érzékeli, hogy nyomkodom a távirányítót. (a homesys sem irányítható vele most) Lehet valahogy tesztelni, hogy veszi-e egyáltalán a jelet?
- Az az érdekes jelenség figyelhető meg, hogy a Thomson beltéri antennám, ha ki van kapcsolva akkor kb. 60-70%-os jelszint mellett gyakorlatilag tökéletes élményt nyújt, míg ha bekapcsolom, akkor gyakorlatilag nem működik (folyton szétesik a kép, leesik nullára a jelerősség). A bekapcsolással nem az erősítőt kapcsolom be, ami éppen arra szolgálna, hogy még jobb és stabilabb legyen a jelerősség? Egyébként fullra tekerve ment pénteken egész este, akkor még nem volt ilyen háklija... -
2ning
tag
válasz
csendes #14316 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a gyors választ!
Ha jól értem, amin az a keskeny nyílás van amin csak éppen a kártya fér be, az a kártyaolvasó (Conax beépített kártya olvasó). Amin a szélesebb nyílás (is) van, amit a kártyával együtt teszünk be az a CI modulfogadó.
Ha így van akkor elvileg ez jó lenne: [CRYPTOBOX]
[Amiko]Akkor ha csak a STB-ban van kártya, ha felvétel éppen megy, akkor a tv-n csak analóg csatikat tudok nézni? Ha nincs felvétel csak akkor nézhetek digitálist? Jól értem?
Bocsi.
-
csendes
addikt
válasz
csendes #14122 üzenetére
A Főnix TV [link] DVB-T adás vételének gondjai miatt megnéztem dvbsnoop-pal a NIT-et, illetve a befogott mux-ot, ez a két eltérés van:
$ dvbsnoop -n 1 0x10
PID: 16 (0x0010) [= assigned for: DVB Network Information Table (NIT), Stuffing Table (ST)]
NIT-decoding....
Table_ID: 64 (0x40) [= Network Information Table (NIT) - actual network]
Code_rate_LP_stream: 1 (0x01) [= 2/3]
Guard_interval: 0 (0x00) [= 1/32]$ dvbsnoop -s feinfo
Stream code rate (lo prio): FEC 1/2
Guard interval: 1/8Lehet, hogy nem töltötték ki rendesen a NIT-et?
A tvheadend-git-et telepítettem, az már megengedi, hogy a web felületen módosítsam a guard interval-t (1/8-ra vagy AUTO-ra), és megy is XBMC-vel, de ha csatornát váltok és visszaváltok, már nem megy, mert visszaírja az 1/32-t a NIT-ből, megint át kell írnom -
golya87
őstag
válasz
csendes #14126 üzenetére
Tudtommal a tőlem 1,5km-re lévő Avasi toronyról kapom az adást, de a tévedés jogát fenntartom.
Viszont itt is a C multiplex a leggyengébb. Tesztelem majd holnap, hogy mennyire rossz így az adás.
Gondolom az antenna áthelyezések és az antenna teljesítmény növelések - amik jövő év elején végbemennek - ezt gondolom orvosolni fogják.
Ha ezt a kis "csodát" forgatom/döntöm/mozgatom, akkor várható javulás? -
sellerbuyer
őstag
válasz
csendes #14047 üzenetére
Értem, köszönöm!
A kártyalehetőség csak azért kellene, hogy ha később áttérnék, akkor ne kelljen másik készüléket venni. Egyelőre értelmetlennek és drágának tartom a MindigTV csomagokat egy Digikábelhez képest pölö.
Szóval egyelőre csak az ingyenes csatornák kellenének úgyis.
Igen, láttam, hogy szoftver gond van. Ha a firmet magam fel tudom rakni (gyárilag adott a lehetőség), akkor nem gond, csak szervizbe ne kelljen rohangálni vele. Mondjuk jobb lenne ha egyszerűen csak jól működne a cucc. Nem is értem, egy ilyen egyszerű készüléknél hogyan lehet ilyen gond, hogy nem bootol... Eléggé nevetséges, hogy még ezt sem tudják rendesen megcsinálni, pedig a Wayteq azért nem annyira rossz név más készülékeknél.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
csendes #14043 üzenetére
Az a baj, hogy elolvassa az ember a paramétereket, nagyon megörül, hogy viszonylag olcsón van szuper készülék, majd elolvassa a véleményt róla és tessék:
"Klassz volt amig működött! 2 hónap alatt kétszer volt az Ecseri u. 1-3 alatti szervizben!..."
Új szoftvert kellett rátenni a szervízben, majd megint boot hibás lett...Na hát így nagyon nehéz dönteni. Lehet, hogy ez a vevő épp kifogott egy rossz darabot és egyébként tökjó a készülék, de ezt nem lehet tudni. Ezért próbáltam szélesebb körben tapasztalatokról érdeklődni.
Tényleg nincs kidobni való pénzem és nem szívesen rohangálnék a szervizbe sem a cuccal, ugyanakkor szeretném a lehető legolcsóbban megúszni a dolgot, mert nem gondolom, hogy a drágább készülékek jobban működnének, valamint nincs szükségem extrákra (mint pl. felvétel lehetősége).
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
csendes #13855 üzenetére
A RTL2832P demodulátor a DVB-T/FM/DAB/DAB+/SDR support miatt van, az MN88472 demodulátor pedig vélhetőleg a DVB-C/T2 miatt. Az R828D tuner pedig all-in megoldás, (minden analóg/digitális cuccot tudó tuner. Ezt még meg kéne fejelni egy analóg áramkörrel, durva all-in megoldást kapnánk.
-
azbest
félisten
válasz
csendes #13614 üzenetére
Arra még figyelni kell, hogy a realtek chip mellett sokféle tuner chip lehet. Mivel a 3.10-es kernel környékén jött be a kínában most elterjedt r820t támogatása, így nem sok esélye lehet annak, hogy a 3.1.x android kernel kezelnél. Minimum backportolni kell a drivert a régi kernelhez.
-
válasz
csendes #13612 üzenetére
Realtek chipes tunerem megy androiddal de csak SDR rádiózni tudok vele, nem találtam még dvb szoftvert rá.
Viszont a proci igényt nem értem, nem úgy van hogy hardveres gyorsítás van videólejátszásra?
Amúgy egy egymagos WM8850 + mali400 gépről van szó 4.1.1 rommal. Ubuntu van még rá, de azt nem akarok meg sok minden nem megy még rajta. -
tomy_cz
senior tag
válasz
csendes #13491 üzenetére
Köszönöm! Most nekiugrottam a leírásnak, hátha segít. OE verziót próbáltam már a legújabbat is, de abban sem támogatott ez a konkrét típus. Ez szerint RT2832U chip, a windows-os driveréből kibugázva RTL2832U... A kettő közötti különbséget passzolom...
-
mexel
veterán
válasz
csendes #12675 üzenetére
Nézegettem a WayteQ HD-95RF STB-t. Úgy látom ez kell nekem a nyaralóba, mert a kis tv-ken nincs csak antenna bemenet. Ezen viszont az alap csatornákon kívül mást nem tudok fogni ha jól sejtem. Úgy látom az árakon, hogy ez talán az egyik legolcsóbb STB. Ez a minőségén nem vehető észre?
A nagyobb TV-hez amin van SCART ahhoz érdemes másmilyet venni?ha nem RF-es kimenetes kell akkor ez a DPS HD60 milyen lehet? Jobb vagy rosszabb a Wayteq-nél?
-
törölt tag
válasz
csendes #12385 üzenetére
És ha a /etc/init/oscam.conf-nál az utolsó sorból kiveszed a "/"-t a végéről?
Most a log-ban már helyesen szerepelnek az útvonalak, de persze nem találja őket, ami szerintem nem jelent hibát csak egyszerűen jelzi, hogy azokat nem töltötte be.Ja, és elnézést, lemaradt egy "t" a "biztosított"-ból.
Ezt nem értem mire írtad.Továbbra is manuális módon kell indítanom az oscam-ot.
-
törölt tag
válasz
csendes #12379 üzenetére
/usr/bin/oscam a jó útvonal, jogosultság is rendben.
a config és a log a /home/media/oscam-conf könyvtárban van. a könyvtárra a user van owner-nek adva. lehet root kellene tulajnak?viszont ezekkel még nem találkoztam és a dupla // is fura:
2013/03/19 08:16:10 0 s ERROR: Cannot open file "/home/media/oscam-conf//oscam.srvid" (errno=2 No such file or directory)
2013/03/19 08:16:10 0 s ERROR: Cannot open file "/home/media/oscam-conf//oscam.tiers" (errno=2 No such file or directory)
2013/03/19 08:16:10 0 s ERROR: Cannot open file "/home/media/oscam-conf//oscam.provid" (errno=2 No such file or directory)
2013/03/19 08:16:10 0 s ERROR: Cannot open file "/home/media/oscam-conf//oscam.guess" (errno=2 No such file or directory)
2013/03/19 08:16:10 0 s ERROR: Cannot open file "/home/media/oscam-conf//oscam.ird" (errno=2 No such file or directory)
2013/03/19 08:16:10 0 s ERROR: Cannot open file "/home/media/oscam-conf//oscam.whitelist" (errno=2 No such file or directory)
2013/03/19 08:16:10 0 s ERROR: Cannot open file "/home/media/oscam-conf//oscam.cacheex" (errno=2 No such -
_Petya_
őstag
válasz
csendes #12205 üzenetére
Szia, nem felvenni szeretném az adást, hanem streamelni hálózaton. A helyszínen, ahol ezt elkövetném, csak analóg adás áll rendelkezésre. (Azaz van digitális is, de Set-top-Box-hoz kötött kártyával... így az nem használható)
A stream "szerver" egy Raspberry Pi vagy valami OpenWRT-s router lenne, szóval nem nagyon nyerő a szoftveres MPEG2 tömörítgetés sem. Ezért keresek olyat ami hardveresen tudja az MPEG2-t.Petya
-
aag
őstag
válasz
csendes #10441 üzenetére
Nekem nem jöttek be ezek az erősítős szobaantenna-megoldások. Jelenleg is van három-féle, de egyikkel sem olyan jó a vétel, mint a stick saját kis pálca-antennájával. Én inkább abban látom a trükköt, hogy meg kell találni a helyét az antennának. Ez napokon át történő hajladozást jelentett. Edzésnek sem volt rossz
, de bevált. Ugyanazon a helyen az erősítős antenna nem ad képet. Szóval én nem pártfogolom ezt a módszert.
-
aag
őstag
-
aag
őstag
válasz
csendes #9864 üzenetére
Itt van egy próbafájl. Van nálad hangja?
-
aag
őstag
válasz
csendes #9862 üzenetére
Ez így van, de nekem nem ez kell. Nekem az kellene, hogy tudjam vágni átkódolás nélkül a .ts DVB-t-vel felvett filmjeimet. (szélezés, reklámok kivágás) Sajnos ilyenkor nem lesz hangja. Ugyanis a VLC-nek saját kodekgyüjteménye van, a vágóprogram pedig a linux saját kodekeit tudja csak használni. A VLC-ét sajnos nem. Ugyanezen okból a Kaffeinnel történő tévézéskor nincsen hangja egy csomó adónak. Más szavakkal: AAC hangkodek kellene a linuc alá. Sajnos ez évek óta nem megoldott. Mint ahogyan más sem. Cserébe van csicsamicsa-unity.
-
-
-
-
vtechun
veterán
-
azbest
félisten
válasz
csendes #9702 üzenetére
Igen, a korábbi chipsethez is kell firmware és mint zárt bináris az nincs a linuxhoz mellékelve (de például az ubuntu automatikusan letölti mint zárt drivert).
Az af9015 a kedvencem, az szépen megy mindenütt már egy ideje, v4l fordítgatás nélkül is, csak most ezt hozta a kínai posta. Egyelőre nem sikerült beüzemelni még win alatt sem, se az automatikusan települő sem a mellékelt cd sokkal újabb driverével sem. Lehet eleve hibás példány. Ugyanilyen műanyag tokban más fajták is szoktak lenni, azokat is macerás használni. Ennyi lutri van a kínai cuccoknak, hogy nem tudod melyik változat az, sőt még akár szállítmányon belül is lehet eltérés. -
Core2duo6600
veterán
válasz
csendes #9459 üzenetére
Ez itt is így van nem?
Egy arra alkalmas tv be betolod a kártyát és megy az adás nem ?(#9461) BeLac
Jahh, de egyébként nem egészen korrekt ez szerintem
Miért fáj az a szolgáltatónak, ha nem egyenes adásban nézem meg az adott műsort, hanem 3 óra mulva ?
Hiszen nem a tv adásért fizetek, hanem azért, hogy elhozzák hozzám, lévén kereskedelmi csatornák, amik ingyenesen foghatóak, azért kell perkálni, hogy terjessze a szolgáltató,HBO ról nem beszélünk, a torrent világában nincs jelentősége !
(#9463) piadex2
Melyik szolgáltató :?
Ekkor talán tud valaki segíteni !(#9452) Kernel
Hát nekem nem kell a Set Top Boxa egyik szolgáltatónak sem, azt már nem, hogy ne tudjak a gépre közvetlenül felvenni !Nekem egyedül akkor kell digitális bárnely szolgáltatótól, hogyha kinálnak gépbe való tunert, lévén, TV készülékem sincs, és nem is tervezek beszerezni !
Olvastam ugyan, hogy van lehetőség kártya olvasó + 1-2 progi használatára, de ez vagy megy, vagy nem, lutrira meg nem szerződök le senkihez !Maradok az analóg kábel tv nél, ahol legalább normálisan tudok felvételt készíteni + az ingyenes mindig tv
-
zhagyma
őstag
válasz
csendes #9459 üzenetére
Köszi. Bár a CI+ egy "speciálisan" megépített TV-t/STB-t feltételez. Többek között az eszköz kimenetein downgrade-elt videó / hang stream-k állíthatók be. A vezérlést a szolgáltató küldi a kódolási rendszerrel együtt a transport stream-ben ezért.ez a megoldás egyirányú kommunikációt tesz lehetővé. A felvétel lehetséges ugyan egy CI+ felvevős TV-vel, de a szolgáltató ezt le is tilthatja, illetve "minőségromlást" állíthat be. Az tény hogy még kevés a "felvevős" TV és a CI+ rendszerre felkészült szolgáltató.
A videótár esetén kétirányú kommunikáció szükséges. Ehhez STB kell, vagy DOCSIS rendszerű kommunikációra felkészített TV.
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
csendes #9312 üzenetére
Keresgélek én is azóta is (akár usb, akár belső pci, pcie) dvb-c tunert, de a fent említett korábbi modellen kívül nem találok semmit. Az viszont ilyen 20e körül mozog. Kérdésem hogy van ennél valami olcsóbb megoldás, vagy ne is nagyon keresgéljek mert esélytelen
bár aztán lehet egy set top box is vagy nem tudom mi más lehet -.- nem feltétlen kell belső egységnek lennie magyarul
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Synology NAS
- Motoros topic
- OLED monitor topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged