- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- VoLTE/VoWiFi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Második bétánál jár a One UI 8
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
válasz
tomy_cz #13451 üzenetére
Ezeket találtam az RT2832U-ra (ha tényleg az van a tunerben):
Openelec: Próbáld meg a teszt verziót: [link]
Ha nem megy, akkor bármelyik nagy linux (Ubuntu, stb.) legfrissebb kiadását próbáld meg.
Ha így sem megy még, akkor így tudod telepíteni a drivert, de kézzel kell beírogatni néhány dolgot: [link]. A tunert annak nevezed, aminek akarod (a példában KWORLD szerepel); az azonosítót mindenhol át kell írni (a példában 0xd394 szerepel, nálad ez 0x8202)
A linuxtv.org-on szerepel egy másik példa [link], ahol hasonló tuner szerepel, de az azonosító eltér:
Bus 001 Device 003: ID 1d19:1101 Dexatek Technology Ltd. DK DVB-T Dongl
(első négy számjegy a gyártó, második négy számjegy a típus) -
gurabli
őstag
-
Piedon
tag
válasz
tomy_cz #13455 üzenetére
Openelec alatt nincs sajnos pcsc_scan.
Próbáltad már a pcsc-t debug módban elindítani? Ha nem akkor:
/storage/.xbmc/addons/service.system.pcscd-addon/bin/pcscd.start fájlban így nézzen ki az indító sor: "pcscd.bin --foreground -d -c $ADDON_CONFIG_DIR/reader.conf"Ekkor szép színesben kiirogatja, hogy mit lát és mit próbál lekérdezni (lesz benne kék színű is, szóval nem egy szemkímélő)
-
azbest
félisten
válasz
tomy_cz #13451 üzenetére
Úgy látom ez a korábban Hybridbox néven futó gép, amit annó a homesys-esek árultak [link]
Akkor nem tudtam, hogy milyen cuccok lehetnek benne, de a kommented alapján ők is olyasmi alcor micro smartcard olvasót használnak, mint amit ajánlottam
A tunerhez hiányozhat valami driver vagy firmware. A dmesg -et érdemes nézegetni, hogy mire panaszkodik.Nem is történik semmi látványos, ha elindítod a szolgáltatást. a pcsc_scan jelzi ha látja az olvasót és a kártyát.
-
azbest
félisten
válasz
tomy_cz #13448 üzenetére
Persze, csak értelem szerűen át kell írni a megfelelő helyeken a saját rendszer útvonalaira. Az oscam fordításánál arra kell csak figyelni, hogy pcsc támogatással legyen, erre van kapcsolója a fordításkor.
A kártyaolvasónál pedig, ha a zárt driveres castlet választottad, akkkor a driverét kell felmásolni. Ha a másikat, akkor pcscd, pcsc_tools, ccid csomagok (pontosan nem emlékszem a listára, de a fórumban lehet már leírtam korábban). Arról, hogy a rendszer jól kezeli a kártyaolvasót és a kártyát úgy a legegyszerűbb meggyőződni, hogy elindítod a pcsc_scan progit és ha benn a kártya, akkor kiírja az adatait. -
Piedon
tag
válasz
tomy_cz #13445 üzenetére
Üdv!
Én két tunert használok: egy ITE9135 és egy RLT2832 (RT810 tuneres) típusút. Az előbbihez van driver alapból Openelec alá, a másodikhoz még nem próbáltam ki, hogy van-e már driver a legutolsó verzióban , mert én fordítottam magamnak egyet forrásból.
Kártyaolvasóból meg működik az Omnikeyes és a Castles is, csak utóbbinál driver kell alá ami simán letölthető.Na közben mire megírtam, azbest megelőzött
-
azbest
félisten
válasz
tomy_cz #13445 üzenetére
Ha usb tunerben gondolkodsz, akkor az it9135 chipsetesek [link] talán a legelterjedtebbek, ezeket 3.5ös kerneltől alapból jól kezeli a linux, de persze a hozzá való firmware fájlt a helyére kell másolni a /lib/firmware-be.
A realtek chipsetesek is gyakoriak, ezeket onnan ismerni fel fm és dab+ rádiót is támogatnak. Újabban r820t [link] rf chipes változatok is vannak (ebay-en gyakori). Ezek a legújabb 3.10-es kerneltől támogatottak alapból. Kínából 8-10 dolcsi közt kapni őket.
Az itthon kapható tunerek közt is gyakoriak ezek a chipsetek, akár márkás, akár kevésbé ismert márkanév alatt futnak. Ha van letölthető win driver hozzá a gyártó oldalán, akkor az inf fájlt kibányászva a hardver és vendor id alapján általában be lehet azonosítani, hogy mi van benne.
Piedon:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Futás, futópályák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Erőgép kompakt tábla formájában a Redmitől
- Milyen videókártyát?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Eladó garanciális Hohem iSteady V2S gimbal
- Creative 3D Blaster 3Dfx Voodoo Banshee PCI (CT6760)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB Újszerű,Kétkártyás,Töltővel. 1év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged