- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy_cz
senior tag
válasz
csendes #13491 üzenetére
Köszönöm! Most nekiugrottam a leírásnak, hátha segít. OE verziót próbáltam már a legújabbat is, de abban sem támogatott ez a konkrét típus. Ez szerint RT2832U chip, a windows-os driveréből kibugázva RTL2832U... A kettő közötti különbséget passzolom...
-
tomy_cz
senior tag
válasz
gurabli #13467 üzenetére
Hol találtál OE támogatottsági listát? Mert ami a Wiki-jében van, az nem éppen mondható naprakésznek.
-
tomy_cz
senior tag
válasz
azbest #13452 üzenetére
Átnéztem a logokat, de nemigazán akadtam rá a két eszközre vonatkozó infóra. Legalábbis nekem nem derült ki belőle, hogy mi kínja van..
Ha van időd, belekukkantanál?
/var/log/messages
dmesgA pcsc_scan parancsra...
"openelec:~ # pcsc_scan -sh: pcsc_scan: not found"
..adja vissza. -
tomy_cz
senior tag
válasz
Piedon #13447 üzenetére
Haverom hozott egy mini pc-t ION gpu-val van szerelve, amiben van integrált dvb-t tuner és conax olvasó is.
Feltettem az OE-t (3.1.5-ot és a 3.0.6-ot is próbáltam), de tvheadend feltelepítés után nem látja a tunert, illetve felraktam a pcscd addon-t is, de az pedig még futni sem akar...
pcscd.start parancs hatására, nem történik semmi sem.Úgy nézem, hogy a tuner ez:
Bus 001 Device 004: ID 1d19:8202 Dexatek Technology Ltd. DK DVBC/T DONGLE
Az olvasó ez:
Bus 003 Device 002: ID 058f:9540 Alcor Micro Corp.A tuner RT2832U chipsetes, amit ha jól látok elvileg tudja az OE, de ennek ellenére sem műkszik. OE alatt lehet driverezni?
-
tomy_cz
senior tag
válasz
azbest #13449 üzenetére
Okés, először szerintem OE-vel fogok próbálkozni, ha összejön a tuner és reader OE alatt, akkor jó lenne, mert egyéb másra nem lenne használva a pc, szóval pl Ubit így felesleges rá pakolnom, csak ha nagyon muszáj. Úgy látom ezek szerint a linkelt cuccokkal kell a legkevesebbet trükközni.
OE-hez pedig úgy látom van pcscd addon is. -
tomy_cz
senior tag
Nagyszerű, köszi a választ mindkettőtöknek!
Valszínűleg akkor külföldről berendelem a cuccokat.Szoftveres szempontból, oscamhoz, a conf fájlok még aktuálisak ugye?
-
tomy_cz
senior tag
SZiasztok!
Szeretnék DVB-T adásokat (mindig tv extra csomagot is) linux alatt nézni, xbmc frontend-el, viszont érdeklődnék milyen hardvert ajánlanátok linux alá?
Szoftvere szempontból oscam+tvheadend párossal talán elboldogulok, találkoztam már vele, viszont DVB-T hardverben (tuner+reader) nem vagyok biztos mit érdemes, ami tuti műkszik linux alatt. Sőth ami a legjobb lenne, ha OpenElec alatt is menne. Valaki esetleg használ ilyet OE alatt?A tanácsot előre is köszi!
azbest: Most nézem, hogy milyen olvasót ajánlasz, akkor azt me gis rendelme, mert elg sok idő míg ideér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest