Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Szemtelenül olcsó lett a Nubia Fold
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Úgy érzem nem teljesen értetted amit írtam. A Steam gépe pont azért nem lesz olcsó, hogy ne vásárolják föl tömegével azok, akik nem játékra használnák. Veszteséggel csak akkor árulható egy ilyen gép, ha garantált, hogy később az játék eladásokon megtérül.
És tök mindegy, hogy PC-nek is használható, ha a játékosok részéről nem lesz rá igény. Anno a TV-s és Kinect funkciókat is nagy ívben lesz@rta a publikum. Játékra akartak venni egy gépet, és láss csodát, az olcsóbb játékgépet sokkal többen vették.
-
PTM
senior tag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Most komolyan próbálod invalidálni a preferenciáimat és a tapasztalataimat, amit a kérdésedre válaszolva megoszottam?

Én ezzel nem akarok győzködni senkit, akinek az XBOX tetszik az használja azt.A Sony-nál a refund policy egy botrány igen, és az is hogy paywall mögé teszik a felhős mentéseket és a multit. Szarjanak sünt érte. Az Astrót teljesen félreérted viszont, a Wipeoutot pedig nagyon-nagyon ajánlom, bár nekem személy szerint egy gyerekkori nosztalgia is. A Demon's Souls egyelőre nálam is csak kívánságlistás.
Azokból jóval hosszabb amúgy a lista ami PS-re van de XBOX-ra nincs és egy bitang élményt adott. De ezek a tipikus Sony címek, amik szerintem az emberek könyökén jönnek már ki, illetve szinte az összes elérhető PC-n is.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Az Intergalacticnak még meg is kell jelennie, maradjunk ennyiben
Egyébként a Gears of Wart egyedül többre tartom az összes PS címnél, utóbbiak közül semmi sem érdekelt sosem, egyedül a Death Stranding, de az már megjelent Xboxra. Amit írtál a GamePass-re, konkrétan jah, ez lesz.@BE4GLE: Azon is gombnyomásra futni fog egy Xbox felület. Ha a Win11-et akarod majd használni, azt is megteheted, ahogyan pl. egy Steam decknél, Rog Ally-nál stb..ott is inkább előny, mintsem hátrány. Ezt a vírusírtó, anti-cheat, drágulás dolgot nem is értem, hogy hogyan jön ide.. Mivel teljes értékű PC-nek is használhatod majd, persze, hogy drágább lesz. A Steam Machineről pedig az hírlik, hogy egyáltalán nem lesz egy erőmű, sőt, ezenkívül még drágább is lesz, mint a hasonló teljesítményű PC-k. Akkor miért is vásárolnák fel a cégek?
@PTM: Jah, értem, fut rajta egy kontroller techdemó, amit ingyen kellene adniuk a konzolhoz, egy soulslike niche, plusz egy réteget kiszolgáló, elfeledett versenyjáték. Szimpatikusabb trófea rendszer? Számít ez valamit? Jobban kézre áll a felület? Kinek a pap, kinek a papné, ki melyik rendszert szokta meg jobban.. Ennyi erővel mondhatnám, hogy nekem a PS kontrollere egy shemale, nem esik kézre, ellenben az Xbox-é telitalálat, jobb a formája és bejött az aszimmetrikus analóg elrendezés. Érdekes, nekem az Xbox supportjával soha semmi bajom nem volt, mindenre van "gomb", működött a refund is, egy félrevásárlás miatt. Ellenben a PS-nél azt hallottam, hogy még mindig nyögvenyelős és nem nagyon akarják visszaadni a pénzt, ha baj van.
-
PTM
senior tag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Nekem a PS mellett az szólt, hogy jobban kézreállt felülete, az app is, és szimpatikusabb a trófearendszere. A supportot hívva emberekkel tudtam magyarul beszélni telefonon, akik mindig megoldották a gondom. Pár játékban hozott látványos pluszt a PS5 Pro is, az mellett, hogy pofátlan az ára. És igen, nekem tetszik, hogy PS-en van Astro Bot, Demon's Souls vagy Wipeout.

Az MS supporttal viszont istentelen szar tapasztalatom volt, amikor csak robot küldött automata mailt már nem működő linkekkel, a működésképtelen programot (Outer Wilds game guide) pedig nem refundolták mert kicsúsztam a 14 napból (nem csúsztam ki). A panaszaimmal egyidőben ezt a programot egyébként levették az áruházból. Érdekes egybeesés is lehet, de szerintem nem az. Ez csak az én tapasztalatom, de nálam ez nagyot nyomott a latban.
Az XBOX Series X-et pedig csak egy picivel adtam el olcsóbban, mint amennyiért a megjelenéskor vettem, mivel az európai XBOX jelenlét nagyját az MS fölszámolta és kilőttek az árak. Így én is kiszálltam, főleg hogy ezer éve nem játszottam rajta. A Gears és Ori miatt fájt a szívem, de azok megvannak PC-re is. Nem szeretem a PC-t, de legalább tudom őket játszani rajta, ha ahhoz van kedvem.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
"Egyébként miért fáj az egyeseknek, ha valóban ilyen lesz a következő Xbox?"
Nekem személy szerint akkor fog fájni, ha bármilyen módon eszembe juttatja, hogy egy PC előtt ülök. Ha bármilyen frissítés, beállítás, ui nyűg visszaránt abba a közegbe, amiben a munkaidőmet is töltöm. Amúgy meg bármilyen formában nyitnak a PC felé, a vírusírtás, anti-cheat, drágulás stb. garantáltan probléma lesz. Az árazás pl. azért is gond lesz, mert ha ez egy PC is egyben, akkor nem adhatják kedvezőbb áron. Máskülönben akár munkagépnek is felvásárolharják a cégek. A Valve-nak is ez az egyik problémája a Steam géppel.
"Tényleg érdekelne, hogy miért kellene PS irányba menni, mi szól mellette?"
Ezt majd meglátjuk amikor odajutunk. De arra tippelek, hogy egyszerűbb és olcsóbb lesz. Hasonló szituácíó állhat majd fönt mint a PS4 vs XBOX ONE esetében. Ott is az XBOX volt a drágább konzol. Itt az lesz a különbség, hogy később sem tudnak majd belenyúlni az árazásba a fentebb taglalt okok miatt. És itt a parnereikre is gondolniuk kell majd, mert egy nyomott árú saját konzollal eladhatatlanná tennék az XBOX partnerek termékeit. És ehhez add hozzá, hogy várhatóan minden XBOX címmel játszhatsz majd PS6-on is.
-
szarnyasdino
junior tag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Igaz One X óta "konzolos" is vagyok (van ps5-öm is de a sony tesz róla hogy csak dísz legyen) de a MS egy külön "faj" ezen a piacon....
Amiket leírtál az meg max csak papíron létezik és hangzik szépen...
- tele van pénzzel a ms és nem érdekli őket a veszteség... He??? Ilyen nem létezik. Ott vannak a tömeges studió bezárások, game törlések. Ez mindent mutat csak azt nem hogy van égetendő pénzük. Szerintem végre rájött a vezetés hogy lehet olyan opció kell ahol nem csak a pénz égetés megy hanem bevételt is ki lehetne ebből szedni....
- erősebb lesz a gép.... Most is sokra ment vele a series x hogy erősebb volt.. kb minden jbb fut ps5-ön...
Szerintem az az intergalactic így látatlanban is odaveri majd a ms játéait haloval, gears of warral együtt.. A ms-nál egyedül max mennyiség van minőség az nem igen... De ezt mindenki látja. Fable-t is már nincs ki fejlessze mert leépítették a studiót aki csinálta és a Forzás csapatnak kell csinálnia. Biztos jó lesz akkorát bukik majd öröm lesz nézni
Tömeges game pass lemondások.... Minden usernek üzenem figyelgesse majd a következő ms pénzügyi jelentést..Elég lesz csak arra a részre koncentrálni ahol a game pass bevételét írják majd. Egy petákkal nem lesz kevesebb mint korábban hanem erőteljesen több lesz a bevétele. Meg se látszik majd hogy jaj a fél világ lemondta. Dehogy mondták le , divatrinya
-
Neurotoxin
őstag
Nem gondolnám, hogy elengedné a konzolpiac kezét a Micro. Inkább elmennek ebbe a hybrid PC irányba, rengeteg videó van YouTube-on, személyes kedvencem ColtEastwood csatornája. Egyébként miért fáj az egyeseknek, ha valóban ilyen lesz a következő Xbox? Akkor is konzolként fognak rá tekinteni és ugyanúgy a TV mellett lesz, sőt (megint) erősebb lesz a megjelenő PS 6-nál. A mostani konzolok is architektúra szintjén, lényegében PC-k..Az Xbox bukását is a Sony-t felszopó, fizetett újságírók hada vízionálja, ezáltal a bizonytalan emberekre hatnak. Most a soronkövetkező Call of Duty-ra fújnak, hogy meg fog bukni. Akkor bukik, az MS-nek így is elegendő égetnivaló játékpénze van. Az a tömeges GamePass lemondás se volt olyan mértékű, mint egyesek gondolják, hiába feküdt meg az oldal (egyébként az oldal adminisztrációja valóban egy idejétmúlt trágya…). Tényleg érdekelne, hogy miért kellene PS irányba menni, mi szól mellette? A roguelike, soulslike címek? A játékaikba erőltetett woke tartalmak? Az Intergalactic? Utóbbit is halasztják, a végén csak lesz haja a főszereplőnek, mert zúgolódnak a játékosok..
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
5-600 játék? Olyan számokkal dobálózol ami az xbox játékosok többségénél egyáltalán nem reális. Na meg hiába van egy felhasználónak több évre visszamenőleg, hatalmas mennyiségű felhalmozott játéka. Az számít, hogy játszani is akarna e azokkal egy következő generációs masinán. Akkor érvényesül igazán a régi játékok marasztaló ereje.
Azt nem vitatom, hogy létező jelenség, amit írsz. És zárt platformokra valóban jellemző. De ha a Microsoft vonalon nem lesz konzol, akkor az aki egy egyszerű, vegytiszta, megfizethető konzolra vágyik, más háza táján fog keresgélni. És úgy vélem itt a Microsoft borzasztó rosszul kalkulál. Szerintem nagyjából akkora harakiri van készülőben, mint anno az XBOX ONE megjelenésekor, amikor a tévés funkciókat, a mozgás vezérést, meg az online DRM-et tolták a felhasználók arcába. -
szarnyasdino
junior tag
Elveszíteni persze...
Ez olyan mint a sírás "világszerte" jaj csa szemét ms lemondok mindent is mert drága a game pass... ajánlom majd megnézni a kövi pénzügyi jelentést. Sehol nem fog látszodni hogy a világ 90%-a lemondta nővekedés lesz látható ez 100000%
Nos a röghöz kötés is ilyen... az boxoson user akinek van 5-600 + játéja és 300+K gamerscore-ja az biztos hogy nem fogja a boxot otthagyni a ps-ért se a switchért hanem venni fogja ugyanugy a boxot vagy félpc-boxot akármi is lesz
De nem kell messzire menni ilyen pc-n is van hiába van 5-6-7 nagyobb app sokan ha nincs steamen nem játszanak valamivel mivel nem akarják 78 helyen tudni a játékaikat csak 1 helyen.. Igen ha hiszed ha a röghöz kötésnek ekkora "ereje" van -
BE4GLE
aktív tag
Olyan mintha ezzel akarnák "kierőszakolni", hogy az ő gépeiken MINDEN elérhető legyen. Pl. így a Sony kénytelen lenne beletörődni, hogy a PC-s kiadásaik XBOX-on is játszhatóak lesznek.
Szerintem az XBOX brand lerombolása, és a konzol egyszerűségének feláldozása túl nagy ár. És azt a maradék hűséges felhasználót is el fogják veszíteni akik még maradtak. Nem ez lenne az első eset, amikor a Microsoft rossz lóra tesz, és fogalma nincs a várható felhasználói reakciókról.
-
Cassi
őstag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Konkrét példák vannak rá Amerikában. A lehetőséget bele kell írni a végfelhasználói szerződésbe, ezért elképzelhető, hogy az EU-ban ezt nem lehet megtenni.
-
Cassi
őstag
A Switch 2-nél sincs egyelőre teljes jailbreak. Kisebb exploitok vannak. Vannak viszont következmények, ha a rendszer illegális tevékenységet érzékel, letiltás a hálózatról stb.
A vásárlók nagy része akkor sem fogja használni ezeket, ha elérhető, nem jelent nagy problémát a Nintendo vagy az MS számára. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A módosított telepítő vagy a hamis szerver önmagában nem elegendő az átveréshez, mert megbukik a gyártói aláíráson és a megbízható hitelesítésen. A telepítő megvizsgálja, hogy a fájlt a Microsoft (vagy az OEM) digitálisan aláírta‑e, ha azt átírod, akkor az aláírás sérül és a telepítő nem futtatja. De ha mégis megpróbálkozik a rendszer a kapcsolattal a szerver felé, akkor maga a kommunikáció TLS‑sel és szerveroldali tanúsítványával van védve, és a licencet a kliensen a Pluton modul hitelesíti, aminek a hamis szerver nem tud hiteles, TPM‑alapú bizonyítékot produkálni. Szóval csak egy átírt telepítő meg egy kamu szerver önmagában nem elég az átveréshez. Ezért jövünk a rohadt drága hardveres módszerekkel, mert az ilyen jellegű védelemhez ilyen jellegű törés kell.
Tehát még egyszer. Elméletben lehetséges a dolog, de nagyon nem izgatják magukat rajta a cégek, mert a user több évtizednyi fizetését költené a törésre, az meg nem feltétlenül kifizetődő.
Olyan jellegű törések lehetnek, mint például az Xbox Full Screen mód engedélyezése. Az viszonylag könnyen megvalósítható. De a mélyebb változásokhoz nem elég csak beállítást mókolni, mert a szükséges állományok hiányoznak, így a plusz teljesítmény mindig a gaming kiadás sajátja lesz, az nem hozható normál Windows 11 verzióval.
-
Ribi
nagyúr
De nyilván ha mondjuk maga az eszköz nem törhető, akkor már a telepítő lesz módosítva, vagy a lekérés lesz átirányítva és simán visszakapja hogy minden ok. Nem is kell pont magát az eszközt feltörni. Mindig azt a nyüves chipet akarjátok feltörni a már eddig is ismert rohadt drága módszerrel. Lesz itt csomó más ahogy megkerülik az egészet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem kizárható 100%-osan, hogy valamilyen módon kinyerhető, de itt a lényeg az, hogy egészen kicsi eséllyel támadható csak. Tehát például ha van egy olyan Windows verzió, aminek a telepítését ezzel szabja specifikus gépekhez a Microsoft, akkor egészen nyugodt lehet, hogy otthon senki sem fog kb. egy autónyi árát olyan speciális módszerekre költeni, hogy valahogyan megkerülje ezt a védelmet. Egyszerűen nem éri meg a nyereség a ráfordított anyagiakat és erőforrást. Van olyan dolog persze, ahol megéri, de az nem ez a terület. Állami szinten valószínűleg a titkosszolgálatok számára rendelkezésre áll a megfelelő pénzmennyiség, hogy valamit kitaláljanak, de kb. ennyi.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Tudom hogy működnek az intelligens kártyák vagy HSM vagy stb. De mégis mennyi hiba derült már ki RSA-val kapcsolatban vagy mással. Otthoni körülmény is megy ha már kiderül egy hiba. Mint mondtam, nem a koncepcióval van a gond, hanem a megvalósítással mint mindig.
-
Cassi
őstag
Nehéz elhinni, hogy ez komoly. Hasonlóan borzongató, mint mostanában magyar politikai híreket olvasni. Sok sikert hozzá...
-
Neurotoxin
őstag
Olyan ez, mint Rogán Úr szellemi "találmánya" a digitális aláíró szoftverrel. Generálsz magadnak egy privát kulcsot, aminek segítségével létrehoznak neked egy tanúsítványt az aláíráshoz. Ha a privát kulcsod törlődik/megsemmisül vagy elhagyod, kérned kell egy privát kulcscserét, kezdheted az egész folyamatot elölről. Nah ezt képzeld el, hogy hardveresen 'rejtve van' a Plutonban, mintha magmába öntötted volna (innen a neve). Visszafejteni pedig otthoni módszerekkel, ahogy Abu is írta, lehetetlen.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A kulcsok fizikai elrejtése nem akadályozza az autentikációt, mert a hardveres biztonsági modul maga végzi el a kriptográfiai műveleteket, például az aláírást, titkosítást, stb., majd a művelet eredményét adja csak vissza.
Vegyünk egy challenge-response példát. A szerver küld egy challenge-et, amit az alkalmazás továbbad a Plutonnak, ami a belső privát kulccsal aláírja azt, majd visszaküldi magát az aláírást, a szerver pedig a publikus kulcs segítségével ellenőrzi az aláírást. És ezzel a folyamattal az eszköz identitása anélkül ellenőrizhető, hogy a privát kulcs elhagyta volna a modult.
Az összes hasonló rendszer így működik, mert ezzel a módszerre a biztonsági modul privát kulcsát kellene megszerezni a kerülőúthoz, de az sosem hagyja el a hardvert, így nehéz kiolvasni szoftveresen. Helyette bonyolult hardveres megoldásokat kell alkalmazni az ismert gyenge pontok kijátszásával. Ezért tekintik ezt relatíve biztonságosnak, mert olyan bődületesen drága ezt otthoni szinten elvégezni, hogy senkinek nincs meg hozzá az anyagi háttere.
#39 paljani : Ha az ki van kapcsolva, akkor nincs ellenőrzés sem, így a szoftverfuttatás is megakad azon a ponton.
-
PTM
senior tag
Az magában egy szuper ötletnek tűnik, hogy XBOX és Steam játékokat is futtat, csak a kozolos rendszerek pozitívuma, hogy teljesen nagyképernyőre szabták őket. Elég hozzá egy kontroller, bekapcsol a tévével együtt és megy is. Remélem, hogy ezt nem adják fel, nincs szükségem egy újabb PC-re.
Hardveresen pedig az vonzó az XBOX-ban, hogy egy bőven 10 liter alatti házban milyen korrekt hardvert adtak, kiváló hűtéssel és még olcsón is. Szkeptikus vagyok, hogy mennyire akarják PC alapokra helyezni és ezekből is mi mennyire marad meg.
-
Kaiku
senior tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
A válasz, pénz, pénz, pénz!
Az M$ nem akar többé hardware-re költeni, mert mindig alul marad a PS-el szemben. Így csak liszenszelni akar, fizesse más a HW fejlesztéseket, garanciáztatást.
"Csak" pénz, pénz, pénz, semmi más. -
Kaiku
senior tag
Megint azokat kell sajnálni akik csalnak, mert vehetnek mondjuk új CPU-t. Persze a Youtube amúgy bőven fizet nekik annyit a stream-elésért, hogy meg tudnák vennie, de akkor mi lenne velük, ha végül nekik is tisztességes keretek közöt kellene játszaniuk és nem menne a 4-24 es K/D.
Persze megint az van büntetve, aki tisztességesen játszik és amúgy is évtizedek óta csak bosszankodik! -
slmSIG
tag
Igen tudjuk, mint a 'törhetetlen' operációs rendszerek úgy zusammen vagy épp, Denuvo, Apple, Playstationok(legelsőtől 5-ig), Xboxok..., telefonok, sőt minden IS-bármin, ami 'törhetetlen' volt ez idáig!
Semmit se törtek fel soha és amikor ilyesmivel hencegtek maguk a gyártók a 'zárt' termékükről, na akkor meg pláne, egyáltalán senkinek eszébe nem jutott még a próbálkozás sem, nem hajtott senkit a késztetés, mert senki nem érezte kihívásnak, soha!
Épp ezért van az, hogy minden totál legál és nincs is tört verzió semmibű...
-
-
Hunwar
tag
Kb igen,valami hasonló kategóriába képzelem el a történetet.
Amúgy meg van benne fantázia és realitás,szerintem lenne piaca is,mégsem egy méregdrága PC-ről lenne szó,hiszen azért most megnézzük a piacot,volt egy Kriptó válság és GPU,most meg az AI válság RAM,HDD,SSD,aztán majd jön a CPU válság.
Még ha FIX hardveres is,az sem baj,de az jót tenne ha kicsit szélesebb körben is lehetne használni.
Talán még én is befizetnék egyre.
Én amúgy pont ezért nem Konzolozok(gyenge)sem Mac,sem Linux,számomra sok a korlátja ezeknek a rendszereknek.Persze attól függ,ki mire használja.
Bár Mobiltelefonban csak is Apple,fix és stabil.
-
szarnyasdino
junior tag
Már a pletykák kezdetén se láttam értelmét és a dolognak.
Tételezzük fel ok lesz egy hibrid gép ami tudja vinni az xboxos és pc-s játékokat (hurrááá) No de mivel ez fix hw optimalizálni is kéne a már most is piacon lévő cirka 100+ EZER db játékot... Ezt meg ki fogja utolag megtenni? Meg kiknek akarják ezt eladni? Pont ezért van a konzol ha nem kell pc akkor veszel konzolt... Ki fog méregdrága 1000+ $-os ilyet venni amikor ebbe max az ssd-t meg a tárhelyet bővítheted majd?
Totál értelmetlennek találom a dolgot de hát ők tudják. Az fix hogy 5 év alatt elment 3x milla series s+x akkor ebből az 10 se fog fogyni...
Nem értem mit akarnak.Ez kb olyan mint Varga Irén a megasztár válogaton..érthetetlen..Ez a mély gödörben vagyunk így is a döntéseinkkel,de megmutatjuk van még lejebb is

-
wjbhbdux
veterán
válasz
Busterftw
üzenetére
Előbb lássuk meg van-e egyáltalán értelme, ami FPS számban kimutatható, vagy pl csak a laptopok/kézikonzolok üzemidejét tolja ki.
ÉS jó lenne ha nem érintené hátránnyal a játékost valami olyan verzióval, mint ami most van egyes játékokból az Xbox áruházban ami nem crossplayes a Steames játékokkal, hanem csak az xbox konzollal. Az akkor csak egy ál-PC.
-
Baltazár123
őstag
Nekem például ez lesz a tökéletes megoldás. Jelenleg egy ryzen4700g + 1660 super gépem van, casual géming, Főleg WoT, bár tolom már vagy 1 éve
a RDR2 -t meg most megvettem akcióban a battlestar galacticát, mert kivezetik a játékot és azzal. Kb ennyi meg ilyesmi játékok. Mondjuk amíg volt GP előfizetésem, addig AoE-t, meg ilyesmiket játszogattam rajta.Na most van konzolom series x, egyébként van ps5, nem ezen akarok pattogni, nem érdekel a konzol vitat, csak az érdekel, hogy én az asztali PC-t casual géming + alap dolgok, böngészés, néha összerakok egy doksit, excelben adózást, lakáskiadás elszámolását, ilyesmire használom, ennél nincsenek komolyabb igényeim. Főleg a gémingnek kell az erőforrás, de nincsenek nagy igényeim
Tehát nekem már egy asus rog x is bőven megfelelne asztali dokkolóval, gondolkodom is rajta, de ha kijön a következő xbox generáció és teljes értékű asztali PC-ként el tudom indítani, akkor én meg fogom venni és ezzel megúszom az asztali PC bővítését is. Egy gép lesz akkor majdnem mindenre. Esetleg begurul egy PS6 majd mellé, ha megéri és a család igényli, de már kezdenek a gyerekek is leereszteni a gémingben.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw
üzenetére
Ezt nem lehetséges szoftveresen áttörni, mert a rendszer koncepciója az, hogy a titkos kulcsok és a kritikus állapotinformációk egy fizikailag elkülönülő biztonsági modulban vannak tárolva, és azok soha nem hagyják el azt. A szoftver csak előre definiált parancsokat küldhet, de a kulcsokat nem olvashatja ki. Ezért hardveres beavatkozás szükséges a védelem megkerüléséhez. Egy tisztán szoftveres támadás általában nem képes áttörni ezt a védelmet, mert a modul csak korlátozott, előre definiált parancsokat fogad el. Kvázi nincs hol támadnod a rendszert szoftveresen.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw
üzenetére
Sok szerencsét a Pluton ellen. Az egy beágyazott RoT megoldás. Technikailag mindennek van gyenge pontja, de most tényleg külön hardverelemeket akarsz forrasztani a CPU és az alaplap közé, eltávolítva a tokozást, hogy talán a telepítéskor a rendszer olyan attestationt küldjön az aktivációs szervernek, ami visszaadja a telepíthetőség engedélyét?
Igen, elvileg megtörhető. Gyakorlatilag viszont hardveresen szét kell kapnod az egész rendszered, az alaplapról a tokozást le kell venni, hogy extra hardvereket szúrj be oda, hogy kijátszd a Microsoft védelmét. És nincs garancia a sikerre. 100-ből 99-szer el fogod rontani, mert nehéz. Megér ennyit neked?
#17 JohnyX : Eddig ezt a rendszert nullaszor hackelték meg. Szó se róla, elméletek vannak rá, de olyan elképesztően drága, hogy maximum a kormányok engedhetik meg maguknak, ha valamit nagyon akarnak. Pont az a lényege a Plutonnak. Átlagfelhasználó szintjén legyen a feltörése megfizethetetlenül drága.
#18 k1smono : Van külön SSD bővítőkártya. Arra bármit telepíthetsz. [link]
#19 Kaiku : Amire a Microsoft nem ad támogatást. De itt nem ez a gond. Itt magán a Plutonon kell átjutni, ami nem egy szimpla TPM, hanem egy beágyazott RoT megoldás. Több külön hardver kell neked, amit valahogy beforrasztasz a gépedbe, a processzor tokozása alá, hogy elhitesse a Microsoft szervereivel, hogy az a gép, amire telepíteni akarsz olyan gép, amire telepíthetsz.
A csalások pedig nem lettek kikerülve. A bannokat nem osztotta ki a rendszer, de mindent feljegyzett. Ezért tesztelték, hogy tudja-e a szerver, hogy csalsz, és tudta. Mindegyiket észrevette. Azért nem azonnali a ban, mert ha kibannolnak téged véglegesre, akkor a géped processzorát bannolják ki. Tehát többet az a processzor nem fogja tudni elindítani a játékot, akkor sem, ha ezerszer megveszed újra. Ezért ezeket a bannokat körültekintéssel osztják majd ki. -
Kaiku
senior tag
Ezt a TPM 2.0 is csak egy humbuk. Évek óta létezik TPM mentes Win11. A TPM2.0-hoz köthető játék csalások is ki lettek kerülve.
Szóval az XBOX PC-k-re is lesz mindent megkerülő, "bármire" feltelepíthető OS. A csalásokról már nem is beszélek. Megint adtak a szarnak egy pofont. -
k1smono
csendes újonc
mármint úgy, hogy kiszereled az ssd-t, veszel egy nagyobbat, gparted vagy clonezilla, aztán vissza az újat a gépbe. Az xbox360-nál ezt relatíve egyszerűen meg lehetett oldani, mert olyan volt a hardware design, hogy lehetővé tette a könnyű szerelhetőséget, bővíthetőséget ebből a szempontból. A Series sorozatnál csak usb-n keresztül lehet disket hozzáadni ha jól tudom, és onnan sem lehet játékot futtatni, csak tárolni rajta. Xbox one esetén meg a disk csere csak 1-2 gyártó 1-2 diskjével volt megoldható és ott is spéci tool-ok kellettek hozzá a saját firmware meg partíció kialakítás miatt.
Én ilyen cserélhetőségre gondoltam...
-
k1smono
csendes újonc
Miért nem tudnak egy darab sima hagyományos konzolt legyártani, amiben később lehet storage-t bővíteni?
Nem kell lite, meg S, meg ohne zucker verzió egy adott konzol generáción belül, csak egy darab árva standard vas, amit a fejlesztők 1-2 év alatt kiismernek és a végtelenségig optimalizálhatják a kódjukat.Mindenki is boldog lenne. A felhasználók is, mert kapnának egy erős konzolt amihez nem kéne "vasügyileg" évekig hozzá nyúlni, és a fejlesztők is, mert egy vasra kéne csak kódot írni, optimalizálni.
Biztos velem van a baj, vagy túl öreg vagyok, vagy korlátolt szellemileg, de nem értem tényleg, hogy ez így miért nem jó a microsoftnak? Ha a Sony esetében működik, akkor ők miért nem képesek erre? A kevesebb, néha több! Én értem, hogy cloud meg diverzifikáció, de akkor azt meg kezeljék külön azokat a felhasználói igényeket egy side-brand-ben, felhőből, streamelhetően, akár tv-re is, oszt kóc.
De ennek a variálásnak, így ebben a formában már megint bukta szaga van ...
És őszintén sajnálom, mert 15 éve van xboxom, mindig az aktuális generáció és piszkosul kár érte, hogy így szétbarmolják... 
-
peet05
senior tag
Én most úgy érzem, hogy elég szépen építkeznek.
ROG Xbox Ally - Xbox Full Screen Experience (rolls out to third-party handhelds)- Xbox Play Anywhere, ezzel lefedve a mobilitást, de ha akarod, akkor teljes értékű PC-ként funkcionál, akár monitorra kötve is (persze, iGPU, de optimalizáció, és beállítás kérdése).
Ezek eddig kézzel fogható dolgok, már itt vannak, van tapasztalat velük - és egyelőre úgy tűnik, hogy a hardver és a szoftver is korrekt. -
Hunwar
tag
Pont mindig ez szokott lenni a vita tárgya,hogy egy konzolt vagy egy pc-t mire is lehet használni...A konzol egy zárt rendszer,amit most az MS-Xbox próbál kinyitni bizonyos szinten.
Akik csak Gamelni akarnak azoknak ár/érték arányban jobban megéri a konzol,viszont aki dolgozik is + egyéb annak nyílt világ a PC.
Egy dedikált hardvernek mindig lesz előnye egy Stream szolgáltatással szemben,mivel az adattárolási lehetőség adott,és annak a beolvasása,feldolgozása,futtatása.Kivételt képeznek azok,amik csak is onlinemód-ra épültek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A legtöbb Xbox PC ugyanaz lesz a platform szintjén. A gamingesített Windows OS-t is úgy tervezték, hogy csak egy maréknyi SoC-re települjön. Ha nem talál egy specifikus TPM 2.0 azonosítót, akkor vissza fogja utasítani magát telepítést. Emiatt nem számít, ha esetleg kiszivárog, mert csak azokra a gépekre telepíthető, amelyek hivatalosan Xbox PC-k.
-
-
martonx
veterán
Amikor már a TV-k is egyre okosabbak, amikor már TV-n is tudsz cloudon keresztül akár Xbox játékokkal játszani, akkor ott az Xbox dedikált hardvernek tényleg egyre kevesebb értelme van. Viszont a gyerekeim osztálytársai között tudok több olyanról is, akinek nincs PC-je (se laptop, se desktop), csak egy Xbox vagy PS és telefon. Náluk pl. lehet vásárlás ösztönző Xbox felé, ha azon nem csak játszani, de akár egy beadandót megcsinálni is tud a gyerek.
Az biztos, hogy a sok Xbox PC (vagy dedikált Xbox konzol) közül választani viszont nagyon nem lesz triviális, eléggé zűrzavart fog mindezzel az MS teremteni. -
hunluki
senior tag
Mindeközben én békésen eljátszogatok a series s-en amit anno 89k hufért vettem és már most van kb 3-4 évnyi backlogom rá (kétgyermekes apuka tempóban)
-
slmSIG
tag
Leszögezném, hogy kíváncsian várom a végeredményt!
DE!
"..A szóban forgó operációs rendszernek ez a kiadása csak ilyen formában lesz hozzáférhető, külön nem lehet majd beszerezni..."
Itt azért lesz, 'fogd meg a söröm!'
-
wjbhbdux
veterán
Nagyon hasonlít a helyzet, mint amikor a Windows Phone vonalon a sajátjuk senkinek sem kellett de még gyorsan megpróbálták rányomni pár kínai gyártó cumójára lepapírozva az amerikai szolgáltatóknál hogy úgy tűnjön mintha lefednék a piacot
.Game Pass 10 éves évfordulója is közelít, itt lehet egy olyan határvonal ahol majd a fejesek átnézik, hogy megéri még ezt az Xbox dolgot nyomatni, addig meg ezzel kapkodnak alattuk.
-
Várható plecsnik a jövőben:
● Compatible with Xbox™
● Optimized for Xbox®
● Compatible with Optimized for Xbox™
● Optimized for Compatible with Xbox®
● 'Better, than Compatible with Xbox™, but not as good as Optimized for Xbox®' ©
● Compatible with Xbox © ****** Updates to the Services or Software, and Changes to These Terms
a. We may change these Terms at any time, and we’ll tell you when we do. Using the Services after the changes become effective means you agree to the new terms. If you do not agree to the new terms, you must stop using the Services, close your Microsoft account and, if you are a parent or guardian, help your minor child close his or her Microsoft account.
b. Sometimes you will need software updates to keep using the Services. We may automatically check your version of the software and download software updates or configuration changes. You may also be required to update the software to continue using the Services. Such updates are subject to these Terms unless other terms accompany the updates, in which case, those other terms apply. Microsoft isn't obligated to make any updates available and doesn't guarantee that we will support the version of the system for which you purchased or licensed the software, apps, content or other products. Such updates may not be compatible with software or services provided by third parties. You may withdraw your consent to future software updates at any time by uninstalling the software.c. Additionally, there may be times when we need to remove or change features or functionality of the Service or stop providing a Service or access to Third-Party Apps and Services altogether. Except to the extent required by applicable law, we have no obligation to provide a re-download or replacement of any material, Digital Goods (defined in section 13.i), or applications previously purchased. We may release the Services or their features in a preview or beta version, which may not work correctly or in the same way the final version may work.d. So that you can use material protected with digital rights management (DRM), like some music, games, movies, books and more, DRM software may automatically contact an online rights server and download and install DRM updates.
-
GreatL
őstag
Hát ez már most nem hangzik túl jól. Megkeverik jól az embereket is meg mást is. Ezt is az AI mondta meg nekik?
-
Ribi
nagyúr
Nah mégis lesz értelme a 720p-s teszteknek?
Mondjuk nem jó az irány, de na. -
modd3r
őstag
Huhh, még éppen időben szálltam ki...
-
Cassi
őstag
AZ MS-nél valakik túltolták a ketamint. Más magyarázatot nehéz erre találni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Temu
- Sweet.tv - internetes TV
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- Hullanak a fejek az Apple-nél
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB GameMax STORM ADATA 600W
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- PlayStation 5 SLIM DIGITAL 1 TB + kontroller 2026.12.09-ig garanciális, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Egyébként a Gears of Wart egyedül többre tartom az összes PS címnél, utóbbiak közül semmi sem érdekelt sosem, egyedül a Death Stranding, de az már megjelent Xboxra. Amit írtál a GamePass-re, konkrétan jah, ez lesz.
Ez olyan mint a sírás "világszerte" jaj csa szemét ms lemondok mindent is mert drága a game pass... ajánlom majd megnézni a kövi pénzügyi jelentést. Sehol nem fog látszodni hogy a világ 90%-a lemondta nővekedés lesz látható ez 100000%

És őszintén sajnálom, mert 15 éve van xboxom, mindig az aktuális generáció és piszkosul kár érte, hogy így szétbarmolják...