- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Üdv mindenki!
Van egy Medion CTX948-as tunerem, ehhez keresek valami univerzális (vagy gyári) programot, amivel le tudom tesztelni a DVB-S részét. Annyit már megtudtam egy másik topikban, hogy a T-Home parabola elvileg elég ahhoz, hogy pár adást befogjak a teszt erejéig.
Köszi a segítséget előre is!
-
válasz
danielsun89 #9932 üzenetére
A szolgáltatóknál kérdezz utána az analóg/digitális témának, mert lehet, hogy a kábelen ugyanúgy analógban kapod az adást, hiába digitális a móka...
-
-
válasz
danielsun89 #9928 üzenetére
Lehet, hogy rosszul tudom, de nem 50Ohm-os koax kell az analóg kábelTV-hez? Szóval hiába digitális az adás, egy régi TV-készülékhez attól még analóg módon kell érkeznie - 50Ohm-on.
-
Aki akadás illetve "pixelesedés" nélkül szeretné élvezni a DVB-T adásokat, annak javaslom, hogy a mobiltelefonját tegye távol az antennától és a tunertől egyaránt. Tegnap szívtam vele én is. Kb fél óránként megszakadt az adás. Elkezdett mosódni, majd kifagyott a program.
Aztán kis próbálgatás után leesett, hogy a telefon miatt csinálja - fél óránként frissít az e-mail kliensem, és ez okozta a hibát.Szóval célszerű a szoba másik felébe elvinni a telefont, amíg TV-zel.
-
-
-
VLC-hez még annyit, hogy valamiért nem jegyzi meg, ha beállítom a "deinterlace" funkciót. Ötlet?
-
Igen, megtaláltam, amit mondtál. Én "vegyítés" módban hagytam a VLC-t, illetve bekapcsoltam a "váltottsorosság-megszüntetés"-t is. Pont a Rex felügyelőt néztem én is, és vártam, hogy mozduljon már meg valaki. Nos, se bekapcsolva, se kikapcsolva nem tapasztaltam a csíkozást.
Elég érzékeny a szemem az ilyenekre, szóval valószínű, hogy ez a film már eleve "deinterlaced".
Délelőtt is próbálkoztam, de akkor még a HomeSys programmal. Akkor ment a TV2-n az a hulladék műsor...a jóslós. Kénytelen voltam azt nézni, és ott durván látszódott a csíkozás.Néztem az előbb M1-et és M2-t, ugyancsak VLC-vel, és ott nagyon érződött a különbség a be- illetve a kikapcsolt mód között.
Egy szó, mint száz, VLC-vel sokkal jobb a helyzet! Sajnos a HomeSys nem tudja ezt a módot, legalábbis én nem találtam...
Köszi a segítséget!
-
@ Murphistic ; @Watt25: Köszi a választ. Biztosan ezzel lesz a probléma, mert ugyanaz a jelenség tapasztalható, ami a linkelt oldalon is látszik.
Sajnos a programban össz-vissz 2 beállítási lehetőséget találtam:
- Built-in H264 decoder
- Enable DXVA
Ezek be vannak kapcsolva. Kipróbálom VLC-vel, és meglátjuk, mi változik. Úgy tudom, hogy abban a programban nagyon sok beállítási lehetőség van.Köszi a segítséget!
MOD: érdekesség, hogy a TV2-nél és az RTL-Klub-nál nem jelentkezik a már említett csíkozás - talán más kódolással jönnek ezek a csatornák?
-
Üdv!
A "HomeSys" nevezetű programot használom "DVB-T" adások vételére - egy Pinnacle PCTV 72e típusú tunerrel. Megtaláltam minden csatornát, és természetesen nézni is tudom az ingyneseket. A kép teljesen folyamatos, nem akad egyáltalán, illetve a hang is jó.
A problémám az, hogy a mozgásoknál jól érezhetően "csíkozza" a képet. A kontúroknál lehet igazán észrevenni. Ez a jelenség akkor nem áll fenn, ha HD-ben jön az adás.
Azért gondolom, hogy a programmal lehet valami probléma, mert más TV-s progikkal nem jelentkezett SD adásnál sem ez a "csíkozás".
Felmerül a kérdés, hogy akkor miért nem használok másik progit?! A válasz: bár a kép teljesen jó volt, ellenben a hang akadozott, illetve rendszeresen fagytak a programok.A HomeSys - ezt az apróságot leszámítva - tökéletes, és az erőforrásokkal is jól bánik: a többi progi 60%-on forgatta a procit HD adásnál, ellenben a HomeSys a 10%-ot sem éri el HD-nél.
Valaki tud mondani valami megoldást a "csíkozós" problémámra?
Köszi előre is!
-
-
-
-
Üdv mindenkinek!
Nemrég vettem két USB-s Pinnacle DVB-T tunert (használtan). Az egyik PCTV 70e, a másik PCTV 72e kódjelű. Adódott néhány problémám, és itt talán megoldást találok rájuk.
A Pinnacle saját szoftverét, a TVCenter 6.4.1.858-as verzióját használom. Tudtommal ez a legújabb.
Tehát a problémák:
Pinnacle PCTV 70e:
Működik, a szoftver felismeri. Csatornákat megtalálja, de 1-2 perc után kifagy a program. USB ből kihúzom az eszközt, majd ismét csatlakoztatom, és 1-2 percig ismét működik.
Használat közben meglehetősen felmelegszik a tuner, ez okozhatja esetleg a problémát?Pinnacle PCTV 72e:
Működik, a szoftver felismeri. Csatornákat megtalálja, és a 70e-vel ellentétben nem fagy ki a program 1-2 perc után - teljesen stabil (bár ez is melegszik, de annyira talán nem, mint a 70e).
A HD műsorok akadás nélkül mennek, viszont a TV2 és az RTL Klub nézhetetlen (pedig ez nem HD). A minősége jó ennek a 2 csatornának is, már amennyire az SD jó lehet, de a hang is és a kép is akadozik, valamikor pár másodpercre eltűnik a hang, majd visszajön - így élvezhetetlen! A jelerősség 90 körül mozog ezeken a csatornákon (az M1-nél 60-70%-os, és az mégis hibátlan).Ha valaki már találkozott ezekkel a problémákkal, és tudja a megoldást, kérem, jelezze!
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest