- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
Hirdetés
Aktív témák
-
Allien
veterán
[link]
[link]
Ami a progikat illeti, a PS kicsit macerásabb, mert Neked kell megadni a pontos értékeket (zársebesség stb...), Photomatix Pro viszont teljessen automatice ebből a szempontból. A gépem 3 képet készít, egy közép, egy alul, egy túl expósat, de a ps nem így adja be, és figyelni kell, melyiket hozza fel elsőnek, ahoz megadni az adatokat (igaz, elég 1x rájönni az ő sorrendjére). Az tuti, hogy ha nem raw-ból csinálod, tehát (minimum) 3 képből, annak stimmelnie kell (semmi bemozdulás), már ami a fő témát illeti, bár modjnuk megérné ezzel is játszani, hogy 3 kép, és bizonyos elemeket megváltoztattni. Alapban ilyenek a közeli faágak, de ha kicsit lassu a gép (pl bridge), akkor akár a felhők is elmászhattnak egy kicsit.Ami pedig az értékeket illeti, nálam max -+1 lehet, de néha inkább manuálba csinálok 3 képet. Ja, ha nem 1 raw kép, akkor szigorúan fix ''f'' értéket megadni! De, ha igazán jót akarsz, akkor (bár ez szigorúan szvsz), a 3 képpel jól eljátszol. Az első lehet középértékü, majd a második a legvilágosabb részhez állítod, majd fordítva, a harmadik a legsötétebb részhez. Így előfordulhat, hogy még nagyobb külömbségeket tudsz kihozni belőle, mint amit esettleg az expokorrekcióval tudnál elérni. (de ugye, ez is gépfüggő, pl nálam a raw az erőssen felejtős sajna, stb...)
[Szerkesztve] -
Extremdigita
tag
Szia!
Nos igen a HDR az egy hasznos dolog, viszont nem feltétlen mindig kell alkalmazni
A következő a SZV-m róla:
A raw mi is ugye? Tömöritetlen file ami minden információt tartalmaz amit a CCD vagy a CMOS tud érzékelni 12 biten, éppen ezért annyira nagy pontosságra nem kell törekedni mint a jpg nél, mármint beállítás kérdésében ugyanis ez egy digitális filmhívás, itt te tudsz mindent megadni a képről..igen tág határok között tudod az értékeket változtatni, így gyakorlatilag alulexponálom 2 értékkel hát nem kell megilyedniA megfelelő programmal láss csodát, minőségváltoztatás!!! nélkül beállítod a megfelelő értéket és ott a kép, mehet jpg exportba!
Eme kis szemelvénnyel arra akarok rávilágítani, hogy a te képed amit csináltál, azt egy raw feldolgozó progival is kvázi hasonló ''minőségre'' hozod mint egy HDR progival!
DE mi is az a HDR? Mint azt utánaolvastál, magas dinamika tartalmu kép, azaz a 12 bit képből, ő egy matematikai algoritmus segítségével 16 bitet varázsol úgy, hogy fog 3-4-5 képet, majd a különbségeket a tónustartományban összegzi, és eléd virítja a kész képet...persze hozzá kell tenni hogy 16 biten HW es szinten csak a digitális hátfalak mennek....szóval a hdr jó megoldás, de vannak hátrányai, úgy mint csak mozdulatlan témán használható, pepecselős (bár nem sokkal mint egy jó raw konverzió), és néha bántja a minőséget is itt ott.Kérdésedre még annyi tapasztalatot adnék hogy általában HDR nél érdemes használni az expozició sorozatot, ezen belül 0,5 vagy 0,7 Fé vel használva az egyes képek közt ( én 0,7 et használok). így a 3 vagy 5 képet bevághatod a progiba és hajrá!
Ha valamelyik kérdésedre nem kaptál választ sikííííts
Üdv
Acid -
Smogus
őstag
A csónakot én is sajnáltam csak ha levágom akkor már nekem szűk lett volna, de csak itthon vettem észre
Egyébként ez az egybeolvadás fel sem tünt nekem de most hogy mondod tényleg jobb lenne úgy, ha a víz lenne a háttere az egész alaknak, csak ezt nem tudtam volna megoldani, mert ekkora vagyok sajnos -
hali01
őstag
Köszi.
A makron az egy zengőlégy.Ami úgy repked,h megáll a levegőben időnként néhány másodpercre.Itt egy Chinon 135/2,8-at használtam.A rekesz 5,6 volt és a záridő 1/200-ad,ami kevés ahoz,h a hátteret megmutassa az erdőben,de vakuval szépen előjön az előtér.Élességet az obi előre/hátra mozgatásával állítottam. -
macy
addikt
Most voltam először a tropicariumban a Camponában. Barátnőmnek volt céges buli hétvégén Pesten, úgyhogy elmentünk megcsodálni az állatokat
Jó sötét van ott. Bár egyeseket nem zavart a felirat, miszerint nem szabad vakuzni. Mondjuk az akváriumokat nem tudom minek vakuzták. Milyen jó lett volna egy 50/1.4. Lehet nem kellett volna 1600-as iso-n nyomnom
Ja és köszi
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Köszi
200-as elég volt meg akkor még nem is volt meg a 300-as. Néha már olyan közel jöttek, hogy nem tudtam olyan közelre fókuszálni közgyűrűsorral sem, meg nem fért bele a csibe fele sem a képbe. Nem valami félénkek, kint vannak a Margit szigeten a halastóban. Múlt kedden még egész kicsik voltak, szombaton csináltam a képeket, addigra már kicsit nagyobbacskák lettek de még mindig kicsik, érdemes kimenni jó időben ha valaki réce csibéket akar fotózni. Majdnem karnyújtásnyi távolságba jönnek.
-
macy
addikt
Pontosan erről van szó
Többször elkezdett szemelni az eső, tényleg csak kattogtattam. A rácshoz sajnos sok helyen nem lehetett odamenni, mert még plusz korlát is volt. A struccnál bezzeg akkora lukak voltak a fejem is befért volna. Csak mindig odajött a dinnye ha közel mentem
Majd elmegyek szafarira ott nincs rács, csak ott meg lehet megesz a tigrincs
Allien: csináltam vagy 3 változatot PS-sel ha gondolod este megmutatom.
[Szerkesztve] -
-
Hydra SR
addikt
Használhatatlanul csúnya lett a HDR-próbálkozás de még a hisztogram állítgatásával se sikerült jobban láthatóvá tenni mert a színeket kigyilkolta a zajt meg kiemelte, ha meg toltam még a színekre akkor még zajosabb lett és az égen is fura színű foltok jelentek meg, zöldes csíkok. Szerintem ez most ennyi de lesz még vihar az idén nyáron és én ott leszek
-
Hydra SR
addikt
Aham, erre én is gondoltam, hogy HDR-ezek belőle
Tegnap nagyon sűrűn csattogtak, csodáltam is, hogy nem lett olyan kép amin több is van. Nem tartott olyan sokáig, nem telt meg az 512-es kártya, úgy 25 kép után abbahagytam mikor elcsitult a villámlás. Sajna épp akkor jutott eszembe egy tök jó kompozíció amit egyszer már megcsináltam villámok nélkül ([link]) és már úgy is tetszett. Na mindegy, lesz még vihar az idén, majd legközelebb... -
biggamer
veterán
A 2. kupacban sokkal jobb képek vannak ( gondolom ezeket lőtted Te ;) )
Az első, a harmadik, a negyedik, a hatodik és a hetedik tetszik, ezek tök jók lettek.
A harmadiknál a jobb alsó sarokban lévő fatörzs darabkát levágnám, vagy kiretusálnám, és talán eltűntetném a háttérben látható drótkerítést is homályosítással.
És nyomnék mindegyikre élesítést, meg sötétíteném.
Az ötödik képnél a madarak fején lévő árnyékos részt viszont világosítanám.
Egyenlőre ennyi.
És köszi a véleményt a képeimről.
Az objektívem egy Sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC Macro, egyenlőre még csak ez az egy objektívem van.
De ezzel nagyon meg vagyok elégedve. -
biggamer
veterán
Nagyon jó képek, grat.
Ebből a kupacból a fülelő őzfejes, és a kukkoló nyest ( vagy nyuszt, vagy menyét vagy a vejét, vagy mit tudom én , de inkább mittudomén ) meg az utolsó kismalacos tetszik.
Viszont lehetnél bátrabb a képszerkesztő programmal, sötétítés, élesítés, világosítás stb.
Mikor melyiket kívánja a képed, vegy ezek mindegyikét egyszerre, a részletekhez igazítva. -
biggamer
veterán
Nagyon jók lettek a képeid grat, és az is jó, hogy változatosak.
Legjobban tetszik a 2. ( én kipróbáltam 90 fokot elforgatva jobbra, úgy is jó, sőőőt ), és a többi is tetszetős.
Nagyon jó lett a kék virágos is, meg a kis tőkésrécék is aranyosak.
A tündérrózsát megnézném kinyílva, gondolom délutánra kinyílik teljesen.
Imádom őket.
Csak így tovább. -
_seth_
veterán
Azzal a képpel sokat szórakoztam mire sikerült egy jót összehozni, hétvégén majd megnézem, hogy állnak a virágok
Harmadik: ehhez a géphez az akkori körülmények nem feleltek meg és az iso-t is 400-ra kellett állítanom a záridő asszem 1/1000 körüli volt, a kép már így is ''javítva van''Majd legközelebb ha lesz elég fény megpróbálom újra
drkbl: köszi! -
Jeannie
senior tag
Jinxx: Nekem a második nagyon tetszik, a lepkés meg olyan kisérteties kicsit, ha más színvilágba tennéd simán lehetne DC-borító
yolti: nekem a fekete kutya direktből szembevakuzva elég vakmerő próbálkozásnak tünik, viszont a szemeikkel tényleg csinálhatnál valamit mert így nagyon ... nem is tudom, olyan idegen
j.bravo: jók a bogárkák, bár én nem szeretem őket és nem is szivesen nézegetném nagy méretben és sokáig egyiket sem, így nem tudok véleményt mondani. Valami virág, vagy tájkép esetleg...?
[Szerkesztve] -
Mercutio_
félisten
Háde ippen ezt magyarázom tezsvír, hogy nem 1rem1!
Nézted amiket linkeltem, színre összhatásra kitobi-kategória szerinted? Makróban mondjuk csak 1:3-at tud[link]
Boxiné: Picit tudsz még javítani a képen, a vörös-t húzd le, nyomj rá egy kis kéket és egy élesítést. [link]
Allien: Én 2 obival 1GB SD-vel 100 alatt vagyok a használt Pentaxommal, már csak az S5600-at kellene végre eladni, de nincs időm vele foglalkozni, a PH meg nem épp a célközönségPersze esküvő előtt +50k meredek igény az tuti
Oracle: Az a pittypangos nagyon állat!!!!
j.bravo: Az az állat nagyon pittypang!!!akarom mondani, minden madár nagyon sirály!
És azért 2 kép is, bár nem tudom sikerült-e átadni a hangulatot[link]
[link]
-
Boxiné
aktív tag
És mennyire jön be?
Egyébként nem szőrös állat, hanem szőrös állatok. Anya a hátán a picinyével.
Egyébként úgy nézzétek, hogy párás levegőben fotóztam, 24x-es nagyítással (Panasonic Fz 10). A kicsi majmocskák pedig üveg mögött voltak. Ja és persze totál amatőr vagyok.
[Szerkesztve] -
Mercutio_
félisten
De ezt a kitobit a pentax gyártja!
Komolyrafordítva, szvsz kitobi kategóriában elég korrekt, nekem legalább is tetszenek a színei [link] [link] [link] (a foltokat ne nézd, még friss volt a gép és azt hittem a korábbi tulaj letakarította a ccd-t, de tévedtem....)
Próbálok beszerezni egy olcsóbb analógra készült 28-200@42-300''túrista''obit, mert az esetek 70%ában a tele és a nagylátó is kell felváltva, obicserélgetéssel meg sokszor lemaradok 1-1 jó képről
Allien: Jó lett a mókus
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
Jó képek ezek mit akarsz
Kicsit nekem talán túlszaturált az első kettő, de nem vagyok benne biztos, vagy mégis?
Szépen megtaláltad a tulipánágyás mögött azt a házikót, olyan ''gyere Hollandiába merazjó'' fíling, tetszetős. Az utsó pedig szép kompozíció.
Hydra SR: hmm, nem is rossz. Általában nem szokott ilyen jól kinézni az egy db raw-ból gyárott hdr, ügyesen csinálhattad. A többit nem mondom, úgyis tudod -
Hydra SR
addikt
hali01-nek voltak ilyen képei, neki van ilyen obija. Én is kipróbáltam csak ott és akkor épp nem találtam hozzá passzoló témát, egy rém unalmas képet csináltam Szentendrén a Templom dombon, meg egy csoportképet a fotóstaliról amin a szélső emberek 20-30 kilóval könnyebbnek tűnnek, meg egy portrét werttzuiról akinek olyan hidroglóbusz feje lett amilyet még nem láttam
Makrózni is egész jó, egyetlen baja, hogy az élességet nagyon rosszul látod rajta, ezért gáz az MF, ezért nem ér meg nekem 45000-et.
De a szentendrei fotóstalis képeim fönt vannak a Nagy PH!otóstalálkozós topicban, ha esetleg érdekel. -
Hydra SR
addikt
Ezek is nagyon jók
Minőségen még lehet javítani de a kompozíciók kifejezetten jók, eleve szeretem a nagylátószögű képeket mikor már elkezd torzulni a perspektíva.
Halszemet akarok beszerezni de 45000-ért hirdetnek 16mm-es M42-es Zenitart ami tök jó meg minden de azért mégiscsak egy full manuális obiért kicsit sokallok ennyit. Jó-jó, F2.8 de akkor is -
Hydra SR
addikt
Köszi
1db RAW (ezért nem mozdult be, és még vakuztam is), 2 féle kidolgozással, abból enyhe HDR, majd kontraszt és hisztogram birizgálásával még némi egyengetés, CA szűrés (kitobival ellenfényben gyűjtött némi kék-lila kontúrokat maga köré a két obeliszk és az épület teteje). Jobb széléről vágtam egy kicsit mert egy fehér pólós ember félig belelógott. -
Hydra SR
addikt
Kétszerező nélkül közgyűrűztem már vele, teljesen jó. Most viszont nem tudtam olyan közel menni, hogy indokolt lett volna a közgyűrű. Először is elsüllyedtem volna a sárban (PH!otóstalis topicban BEE linket képet a helyszínről), másodszor pedig tényleg szétrebbentek a békák ahogy az árnyékunk rájuk vetült és recsegett alattunk a nád.
A kétszerező meg néha kényszerhelyzetben jól jön, 2900 Ft-ot ehhez megért.
Most meg egy elcseszett minőségű képen megtanultam, hogy jobban járok a croppal. Sokat nem buktam rajta, nem életem fő műve lett volna egy békapár, még csak nem is megismételhetetlen. -
Hydra SR
addikt
Közgyűrű ennél nem volt de próbáltam már úgy is. Frankón használhatatlan, mindkettő levesz a DOF-ból, a közgyűrűsor kb 1fé-t a fényerőből, a kétszerező meg 3-4-et, és még rekeszelni is kéne a mélységélességhez, és a 640mm ekv. miatt nem ártana elérni kézből az 1/640-et...höhö, sok sikert
ISO12800-on esélyes, nyáron délben
-
Zozzant
addikt
ebből ne csináljunk ügyet szerintem, véleménykülönbség vagy világnézeti mittomén
nem a személyedet érinti, bocs ha úgy hangzott, ''sajnos'' én örökre szerelmes lettem és 28-án lesz az esküvőnk ezért ha ezen pad felé járunk egyszerre akkor remélem megosztuzunk, te ülhetsz a dedikált felére
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Windows XP
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (200 vagy 970 expoval)
- ELADÓ Canon 80D tükörreflexes váz + EF 50mm f/1.8 + EFS 18-55m
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 ( Canon ) - Újszerű -
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest