- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
kricsi81
senior tag
válasz
D4rkm4n #24354 üzenetére
A dolgok tisztázásra. A Flickr szerintem a legjobb ilyen feltöltős hely.
Ha eléred a 200 feltöltött képet (mindegy mekkora milyen stb), akkor utána vagy veszel PRO acc-ot, vagy nem tölthetsz fel több képet. nem tilt le, csak nem tölthetsz fel több képet, és kész.D4rkm4n valamit eléggé elnéztél, mert egy évre 4750 forint a PRO account
és ez bizony nagyon megis éri.azért a National Geographic még kicsit odébb van
-
Cassidey
senior tag
válasz
D4rkm4n #24314 üzenetére
En ugy gondolom, h nekem is nagyon sok tanulni es fejlodnivalom van meg.
Chapel teljesen ugyes volt, ahhoz kepest, hogy ez volt az elso portrefotozasa, DE.. en talaltam ki a stylingot alapvetoen, a lighting setupot, es 2-3 szett kivetelevel en fotoztam eloszor a modellt, amibol tudott kovetkezteteseket leszurni, illetve szabadon hasznalhatta az objektivjeimet es a fenyeket belatasa szerint. Volt olyan koncepcio amit teljesen egyedul csinalt, olyan is, amit abszolut az alapjan amit en, de ezzel semmi gond nincs, mert azert jott, hogy gyakoroljon. Az soha nem fog kiderulni mit alkotott volna ha nem vagyok ott, es nem befolyasolom akar jo akar rossz iranyba, de a technikat, a modellt, a sminket, a stylingot a rendelkezesere bocsatottam, tehat erre ne fogjunk semmit inkabb ha lehet...
Hozzateszem mielott valaki teves kovetkezteteseket vonna le, engem abszolut nem zavar, h hasonlo kepeket keszitett, es az sem esne rosszul, ha jobbakat keszitene/keszitett esetleg mint en, ha ilyen hozzaallasu lennek nem segitettem volna ilyen modon.. es az o erdemeit sem szeretnem elvitatni, megegyszer mondom, hogy ugyes volt. -
kiskornel
addikt
válasz
D4rkm4n #24262 üzenetére
Csökkents a hőfokon. Adj rá temérdek kontrasztot, vegyél le az expóból, a Tint-et állítsd kicsit zöldebbre. És voalá. Kicsit nézhetőbb lesz.
Tényleg sokáig volt nyitva... rövidebb expo időt kellett volna, és ott helyben beállítani a WB-t. Nem utólag xarakodni ilyennel, bár RAW esetében szabad. -
eastsider
nagyúr
válasz
D4rkm4n #24267 üzenetére
igazából ami engem zavar az az, hogy túl van exponálva a kép... túl nagyok a lámpák csillagai, kisütik az ember szemét... itt a képeden szétesik a kép... ilyenkor azt kell csinálni, hogy korábban kimenni, amikor nem kell annyi ideig nyitvatartani a zárat...vagy, ha megelégszel világosabb képpel rövidebb ideig nyitvatartani...
vagy közelebb mész, kevesebb lámpa legyen a képen, vagy ne legyan, csak a fényük.
mint pl itt: [link] túl sok ideig hagytad nyitva a zárt. ki kell tapasztalni... ha én is nyitvahagytam volna percekig nekem is ilyen sárgás maszlag lenne, mint a tied (igen lett már ilyen képem is, tényleg ki kell tapasztalni...)
én elég sokat hosszú expozom, nem egyszerű azértérdekes szerintem
jah és F8 ajánlott az ilyen képekhez (nem látok exift)
-
máyköl
veterán
válasz
D4rkm4n #24267 üzenetére
Igazából, nem veled a fotóssal van baj, hogy valamit rosszul csináltál, naggyából minden rendbent látok a képnél, egyszerűen nem jön át, nem ütött szívbe.
A lámpák szép csillagosak, ez előny, ezzel nincs semmi gond, a kompozíció is rendben van szvsz. A főépületben az ablakon belátni, nagyon ki van égve, bár ebben nem tudok segíteni, hogy tudtad volna kikerülni, lehet sehogy, csak valahogy PS-el lehet kiretusálni. Igazából nem is ez az erős kiégés zavart meg, hanem a kép hangulata, bár ez szubjektív. Nekem személy szerint nem jön be ez az erős sárgás színárnyalat, én valami hidegebbet adtam volna neki, pl. kéket. (természetesen utómunkával). Bár lehet, hogy már uncsi, mert sokszor mondogatom, de itt is csak ezt tudom mondani, nagyon jót tett volna a képnek, ha naplementénél készült volna a fotó.
-
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
D4rkm4n #23636 üzenetére
Húha, ez tényleg ennyire rossz képminőségű, mint amennyire látszik? Nagyon furcsa, hogy ilyen beállítások mellett hogy lett ilyen
De lehet csak a kicsinyítéstől/tömörítéstől van. Mindenesetre a színek nem az igaziak, nem sikerült a wb-t jól eltalálni, de kis utómunkával ezt legalábbis jóval korrektebbre lehet dolgozni
-
j.bravo
addikt
válasz
D4rkm4n #22775 üzenetére
Lemaradt az aposztróf. Helyesen "won't" . Csak ha már a nyelvhelyességnél tartunk
BEE: D4rkm4n láthatólag provokatív tartalmú képet akart készíteni - sikerült neki
(amúgy én is felháborítónak tartom a dolgot, de ebbe itt nem mennék bele; a politikának is van topikja, meg a fotóknak is)
A gramofontölcsérek tényleg jók! -
skrabi
senior tag
-
skrabi
senior tag
-
skrabi
senior tag
-
*Ropi*
félisten
-
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
D4rkm4n #21127 üzenetére
Bármilyen, csak ne ez
Nyílván egy lányportrénál megpróbáljuk az alanyt úgy bemutatni, hogy az minél előnyösebb legyen. Ugyanolyan szögből ugyanolyan beállítások mellett is születhetnek az arckifejezéstől függően teljesen különböző képek, jó is és szörnyű is, no meg egyes arckifejezések, mosolyok egyes szögekből katasztrófálisak - ezt sikerült neked is kifognod, és elég fura, hogy nem érzedSzerintem kezdetnek nyugodtan fényképezd a szemmagasságából, úgy is van bőven tér a játékra szögekkel, mélységélességgel, mindennel, utána lehet továbbvinni a témát - és tényleg, próbáljuk a szépet láttatni a fotóalanyainkban.
-
*Ropi*
félisten
válasz
D4rkm4n #21083 üzenetére
Annamarinak jobban állt volna, ha nem tekered ki ennyire a nyakát, mert így a járomcsontja lesz uralkodó a képen és ettől nagyon megerősödik az álla.
A másik dolog az arány a teste többi részéhez viszonyítva: keveset látunk a felsőtestéből, látszódhatna a bal vállából is egy darab, hogy ne legyen a fej és az arc nagyon túlsúlyban. És abban a szögben már a hajával is lehetett volna játszani: a felénk eső oldalon hátrébb, a túloldalin előrébb lazán leejteni, mintegy keretet adva az arcának. Csak ehez a kátteret is jobban ki kellene exponálni, hogy kijöjjön a hatása.
Orsinál jobban kijött a gépen lévő vaku árnyéka, legközelebb ha olyan a fal színe, hogy nem tudsz deríteni róla (mint pl. itt lila), akkor tartsd a tenyered a vaku fölé terelőként, a bőrszíneket gyönyörűen deríti. Kellemesen kontrasztosan harmonizálnak az öltözéke és az ékszerei, ezt ki lehetett volna használni azzal, hogy többet mutatsz belőle. Mondjuk nekem kicsit disszonáns a mosolya, inkább olyan "essünk túl rajta"-jellegű (de ez magánvélemény).
-
pitman
őstag
válasz
D4rkm4n #20996 üzenetére
Na jó, a lámpák és az épület alulexponáltan. Mindezt mondom úgy, hogy kalibrált monitoron nézem.
Egyébként inkább égjenek ki a lámpák, mint ne látszódjon a kép kétharmadán semmi.
Ha pedig egy kicsit lerekeszeled, akkor a lámpák csillagszerűen fognak kiégni, úgy még esetleg HDR sem kell, hogy normálisan nézzen ki. -
*Ropi*
félisten
válasz
D4rkm4n #21028 üzenetére
Ne menj a piacra alkudni, mert átvernek...
"Neked lenni kék szem, most nagyon olcsó a piacon, mert lenni sok belőle. Van szerencséd, mert így pont annyiba kerülni, mint a képfényezőgép. Csak most, csak neked mondani ilyen ló ajánlat, mert lenni nekem nagyon szimpatikus, kicsi csillagszeműm..."
Van rá egy huszasom, hogy visítva menekülne.
No tényleg: ne OFFoljunk itt kérem, tessék továbbhaladni, nincsen itten semmi látnivaló...!
-
*Ropi*
félisten
válasz
D4rkm4n #21026 üzenetére
"A kedvencem az volt, mikor odajött a delikvens és elkezdett kérdezősködni, hogy mégis mennyit ér a cuccom, meg hogy hol lehetne eladni. Na összepakoltam aztán elhúztam a gyászba.
"
Miért nem kezdtél törtoroszul/ukránul beszélni, és előadni neki, hogy a fotózáshoz nem értesz, de az emberi szervek feketepiaci árait vágod a munkádból kifolyólag...
Mellékesen megemlíthetted volna, hogy pont ilyen vesére várnak az ügyfeleid, mint az övé...
Amire felsoroltad volna a főbb szervek árait, a lista végére biztos nem lett volna már ott...
-
*Ropi*
félisten
válasz
D4rkm4n #21021 üzenetére
Ilyen alkalmakra hasznos egy 2,5 kilós Manfrotto állvány (+ még a fej rajta)...Megnézném, hogy miután azzal megsuhintom a delikvenst, lesz-e még kedve elprivatizálni a cuccomat...
Szerintem előbb áll neki összekirakósdizni a diribdarabra tört kezét-lábát-fejét-stb. (a megfelelő rész opcionálisan aláhuzandó)...
"Bocs, véletlen volt, beleszaladt...Na de 12-szer ?!?!?!"
-
eastsider
nagyúr
válasz
D4rkm4n #21021 üzenetére
leütöm az állvánnyal XD (monjuk nemhiszem, hogy a kis pihe alu kárt tenne benne. sőt azt adná le először a méhbe....ki ne mondd, h c... mert rögtön rasszista, antiszemita stb...állat vagy...
a turisták meg ált amúgy sem magyarok...sőt rendesek...
mondjuk pesten lehet, hogy nem csinálnám meg... de kisvárosunkban... csak nem.. bár siok a tahó paraszt az igaz -
Sir Riccio
addikt
-
*Ropi*
félisten
válasz
D4rkm4n #20967 üzenetére
Ez a kép egy HDR sorozat része lenne? Csak mert az EV kompenzáció mínuszban volt erős 1,5 Fé-vel...
EXIF: ISO 100, F4, 8 mp záridő, equiv. 27 mm fókusztáv.
Hogyan állítottad be a fókuszt? Először automatán, aztán átkapcsolva manuálba végtelenre tekerted? Nekem így tűnik, ugyanis az AF-pont a szemközti partvonal síkjában lévő, a vízbe nyúló mólóra mutat, ami viszont még az innenső parton van.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
D4rkm4n #20951 üzenetére
Szerintem leginkább azért nem válaszol senki, mert ekkora méretben kb. semmit nem látni az egészből
Sok objektívet túl lehet tekerni a végtelen álláson, hoy ilyen-olyan adapterrel se vesszen el a végtelen fókusz lehetősége - ezeknél az objektíveknél, ha normálisan, közvetlen a gépvázra csatlakoztatva használod őket, a végtelen fókuszhoz nem kell kattanásig tekerni a fókuszgyűrűt, hanem valamivel előtte meg kell állni - nekem a részemről így abszolúte látatlanba ez jutott eszembe, nem biztos, hogy ez a megfejtés, de egy próbát megér. -
sztyui2
őstag
válasz
D4rkm4n #20774 üzenetére
Én meg akkor határoztam el, hogy majd veszek a 30D-hez markolatot, amikor először kipróbáltam
Ugyanis annak a fotósnak, akinek a 30D-jét volt szerencsém először kipróbálni, markolat volt a gépén, és nagyon kényelmes volt meg minden
Nameg utána viszonylag sűrűn fogdostam 1D-t, és hát azután markolat nélkül nem az igazi a 30D.Nem beszélve arról, hogy markolattal több mint 2000 képet lehet készíteni, ha fullra van töltve mindkét akksi.
Viszont még nincs rá zsém. Mondjuk már most is meg tudtam volna venni, ha nem veszek 18-55-öt meg tatyót, de először a képalkotás, és csak utána a kényelem
Pont ezért először még veszek egy 430ex-et meg valami rádiós kioldót. Majd ezek után jön a markolat, tehát még jó soká
Aktív témák
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 vagy 3800 expoval)
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- DJI Pocket 2 Creator Combo +NDPL szűrők
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iKing.Hu OnePlus 13 Brutális teljesítmény, elegáns külső 12/256 GB Black Eclipse 3
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest