- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
eastsider
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #21032 üzenetére
köszi a véleményt!
ha jól értem a fényaurát, akkor nekem tetszik, hogy ilyen nagya másodikon is....bár nagyban ezerszer jobban néz ki pl a Gömbkilátó.. így piciben csak egy paca... de majd felkerekedek,s megnézem milyen szűkebb rekesznél
igazából amúgy a domb körülötte nincs kivilágítva, szóval csak a gömb világított. szabad szemmel minden fekete volt körülötte...
(jah, így már rájöttem, hogy mire jó az M mód...a P-t meg már tényleg nem használom....sokkal jobb képek sikerülnek A-ban, és S-ben
)
-
-
Darkness1
aktív tag
válasz
kiskornel #20559 üzenetére
Azért a mezőn is találni szépségeket. A mezei virágokban az a legjobb, hogy szinte mindig van rajtuk valami kis bogár/rovar/hangya, amit csak akkor veszel észre, mikor otthon letöltötted. Az egyetlen kivétel a méh, az nem zavar ha rajta van. Gyakori probléma még, hogy a virág nem hibátlan. Ezért én mostanában mindig alaposan megnézem a fotózásra kiszemelt egyedet.
-
D.Orion
veterán
válasz
kiskornel #20547 üzenetére
Thx az észrevételeket. Kb. 1méterre a madártól volt egy pad oda ültünk le és engedtem le a kezemben a gépet. A kijelzőt nem igazán láttam, csak körvonalakat nagyjából. Letérdelni meg nem mertem, mert tuti elrepült volna. Nagy szerencse, hogy így sikerült a kép. Kicsit bánt, hogy a feje nem annyira éles. Egyébként elfelejtettem leméretezni és azért raktam fel nagyba, csak már este nem volt kedvem újraszerkeszteni az egészet.
Cayman: Thx, igyekszünk. Szerencsére mindkettőnk lakóhelyén vannak ilyen szelíd madarak. Barátnőd ötleteset alkotott.
-
BLiNk3r
senior tag
válasz
kiskornel #20466 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, legközelebb majd jobban odafigyelek a beállításokra (egyébként a már említett AI servo miatt maradtam sport módban, a záridő 1/1000 (!) volt, rekesz 5.6, ISO pedig furcsamód csak 400 (LCD-n nem is tűnik zajosnak egyébként)
runner 125: köszönöm, valóban jobb így!
-
Murderer69
őstag
válasz
kiskornel #19983 üzenetére
Hol voltál ha szabad kérdeznem mert tényleg iszonyat szép hely lehet..
a képekről csak annyit hogy hozod a szokásos minőséget talán az 1.be tudok belekötni abba is csak azért mert bele lóg a növényzet a bal aljába de ez nem a te hibád így is elég nehéz lehetett becserkészni a madarat.. Grat hozzájuk -
Murderer69
őstag
válasz
kiskornel #19678 üzenetére
"Ha van egy fehér pötty a kép közepén, én nem látom az elnyomó tankok vonulását, lánctalpaik nyomát abban az egy pontban, mint egyesek... És számomra A Magyar ugaron is csak egy tájleíró vers..."
ez nagy volt
ha lesz időm csinálok egy újragondolt felhőset is a cseppest is kipróbálom amit lesz egy kis eső..jah és köszönöm a komentet
-
törölt tag
válasz
kiskornel #19419 üzenetére
Köszi
Módosíthatod nyugodtan a színeket, ha van hozzá kedved, én a hideg színekeben nagyon nem vagyok otthon még.
Stitch köszi
Ha arra járok megpróbálom újra majd. Ezt tele állásban makró módban készítettem szélben is volt rendesen, szerencsém volt hogy éppen nem mozdult be. A legkisebb közelpontosra esélyem se lett volna abban az időjárásban.
-
sanyixXx
senior tag
válasz
kiskornel #19420 üzenetére
nem a mosás az én gondom. pont az a szép az ilyen kis mélységélességnél, hogy az éles átmegy elmosottba. mivel ez ilyen átmenet, ezért a vágást nem igazán lehet pontosan belőni és ezért néz ki úgy, mintha ráragasztották volna utólag.
megnéznék mondjuk egy olyan PS plugint, ami az exifből kinézi a blendét és ahhoz mérten tudja az éles területet nagyjából belőni. kb. mintha feather-t adnánk egy kijelölésnek, csak a blende határozza meg a kijelölést
-
-
jorden06
senior tag
válasz
kiskornel #19400 üzenetére
Utolsó előtti nagyon király. Alul a kilógó szálakat sajnálom, de mint kompozíció, és színek (még úgy is, amit sztuyi említett, hogy kicsit alexpós) is marha jók. Viszont csodálkozom hogy 13-as rekesznél is ilyen elmosódott a háttér. Nekem nagyon bejön.
üdvmod.: ja most olvasom/látom, hogy akkor azt a hátteret szerkesztetted...
-
Timyyy
őstag
-
Murderer69
őstag
válasz
kiskornel #19310 üzenetére
köszönöm neked is örülök hogy tetszettek
a kamillánál sajnos ennyi a max többet nincs értelme élesíteni mert nem tesz jót neki a becsillanást mindenki említi de én direkt hagytam benn lehet hogy csak nekem de egy kis "pluszt" ad hozzá
a pókra úgy néz ki hogy meg kell várni Hydrát Ő biztos vágja
"öcséd: (remélem nem tévedek)"
igen Ő az öcsém most ez az egyik kedvenc képem szórakoztam is vele egy jó darabig amire megtaláltam a megfelelő vágást mélységélet stb stb ..de a jelek szerint azért nem nyúltam mellé -
ottkar
addikt
válasz
kiskornel #18949 üzenetére
Ebben tévedsz. Ahány annyiféle. Nekem van 1,7x-ezőm ami alig észrevehetően befolyásolja a képet. Van kétszerezőm ami még bőven jó. oszt ott vannak a direkt egyes optikákhoz készített kétszerezők amik a legjobb eredményt adják nekem is van ilyenem a Tamronhoz. Fel lehet két jó TC-t tenni és nem lesz olyan rossz mint amit gondolsz. Azt meg ne felejtsd el hogy a feltett több kétszerező automatikusan rekeszel.
-
sztyui2
őstag
válasz
kiskornel #18949 üzenetére
Ha lesz a projektből egyáltalán valami, akkor mindenképp rakok ide is képet.
Egyébként ilyen kétszerező, és 1,4-szerezőről van szó, ami természetesen lágyítja a képet, de sztem még bőven jó minőséget ad. Azért csak L-es cuccokról, meg egy fix L-es teléről beszélünk. Szerintem a képminőséggel nem igazán lesz gond(max a kenko kétszerezővel), inkább, amitől félek, az a bemozdulás, mert gyors guglizás után megállapítottam, hogy a nagyobb méretben feltöltött képeknél, a legtöbbön látszik bemozdulás. És valószínű, hogy ők se kókánnyal csinálták. Szóval szvsz leginkább erre érdemes gondolni, mint hátráltató tényező. -
jorden06
senior tag
válasz
kiskornel #18818 üzenetére
Mérne lehetne 105mm ?
Ha 100-on vagy esetleg 80-on van akkor mivel vagyok beljebb?
Ne haragudj, de nem értek veled egyet, hogy bele kell kötni a fókusztávba. Ha nem így van, javítsatok, ki, de nem látom értelmét. Tisztába vagyok vele, hogy nem tájképfotózáshoz való fókusztáv, de a téma, illetve a "kompozíció" ezt "követelte meg"...
Bírom, hogy okos mindenki.. (akinek nem inge ne vegye magára)
Bocs, ha erőszakos voltam, csak keveset aludtam, és most kicsi kirívónak találtam a hsz-t -
Murderer69
őstag
válasz
kiskornel #18691 üzenetére
Meg is köszöntem Ottkar-nak a segítséget de ezt a lol-ozást nem tudtam hova rakni mutasson jobbat mint pl Ottkar és hátha tudok belőle tanulni ne lol-ozon itt nemkem kezdő vagyok ez az első "komolyabb" gépem és próbálgatom és ha segítségre van szükségem akkor jövök ide rinyálni hogy valaki segítsen de nem azért hogy lol-ozon nekem itt .
[ Módosította: philoxenia ]
-
*Ropi*
félisten
válasz
kiskornel #18509 üzenetére
Persze, hogy tud méretezni a Maxthon meg a Firefox is, de tiszteljük már meg egymást annyira, hogy nem raboljuk egymás idejét feleslegesen. Életszerű példa: Gipsz Jakab lefotózta élete első tuttifruttis-mentolos pizzáját. Lelkesedésében meg szeretné osztani velünk, ezért mind a 10 megagixert, ami kiesett a gépéből, tömörítetlen jpegként teljes terjedelmében lendületből feltolja a képfeltöltés.hu-ra. Mi megpróbáljuk megnézni...Csak próbáljuk, mert a nevezett oldal amúgyis harmatgyenge harvere nem képes megbirkózni még egy olyan egyszerű feladattal sem, hogy csúcsidőben egy kis 2xx kb képet megnyisson, nemhogy egy több MB-osat...A másik fele meg, hogy aki netán lassabb interettel rendelkezik, ne szívjon ilyenek miatt, hogy nem elég, hogy piszoklassan csurog le az anyag, ráadásul nem is nyújt katartikus élményt...Ha megtetszik valakinek a képe annyira, hogy mindenáron háttérképet akarok belőle faragni, akkor PÜ-ben vagy mailben elkérem tőle eredetiben. BTW nem kell PS actiongurunak sem lenni hozzá, hogy egy képet átméretezzek x pixelnyi hosszabb oldalméretre, majd vízjellel lássam el és sRGB jpegként mentsem. A Faststone Image Viewer alapból tudja, egész könyvtárnyi anyagokat lehet pár kattintással leméretezni webes felhasználásra. És tudja a BSpline algoritmust is, ami az egyik legjobb leméretező.
Természetesen tisztelet a kivételeknek.
Kiegészítés: most látom, amit írtál közben. Legjobb a 720 pixeles hosszabb oldal lenne, mert az még a notik kicsi kijelzőjén is görgetés nélkül látható.
-
sztyui2
őstag
válasz
kiskornel #18509 üzenetére
Teljes méretben nem kell élesíteni. Ennyi. A teljes méret úgyis csak nyomtatásra van, ott meg nem számít az élesítés, vagy csak nagyon minimális mértékben. Ezt az utómunkás mondatodat nem értem. Egyszerűen lemented JPG-ben, aztán nyitod PS-ben, ctrl+alt+i és máris kicsinyítheted. Aztán a kicsinyítettre egy kis élesítés akkora mértékben, amekkorában kell, és ennyi. Ha alapból PS-ben dolgozol(lásd, akik jpg-ben fotóznak), és nem lightroom-ban, és mondjuk vannak layereid is, akkor meg csak egy flatten image, aztán kicsinyítés, élesítés, és máris mehet netre.Eztuán meg törlöd a kicsit, és csak a nagyot hagyod meg. Ennyi.
-
*Ropi*
félisten
válasz
kiskornel #18075 üzenetére
Nekem az egész olyan mosottnak tűnik, valszeg az ággal együtt mozdult be, ahogy a szélben lengett. Mögötte látszik is egy atomul bemozdult ág. Arra gondolok, hogy a 3. generációs képstabidnak sok az a 1,5x-ös fókusztáv kiterjesztés (a vége 400 x 1.5 x 1.6=960 mm ekvivalens
).
-
jorden06
senior tag
válasz
kiskornel #17810 üzenetére
Nem is szabad/kell más művészekhez hasonlítani magunkat.Elvégre attól vagyunk tőlük "jobbak", másabbak mert egy egyedit, sajátot mutatunk be. Ha kimész, és leülsz egy virág mellé, és közbe azt gondolod "áh,ilyennel tele van a net,ezt már mindenki lefotózta", akkor nem lenne témánk, nem tudnánk fotózni..
-
Fejo
őstag
-
jorden06
senior tag
válasz
kiskornel #17601 üzenetére
Ez világos. Nézegettem D80 hypefocal táblázatát, de minden mm-en más és más, elég sok szám van, végére már annyira belekavarodtam, hogy nem tudtam ki kivel van
Sztem ezt egyszer nagyon alaposan érdemes átnézni, és nagyjából megjegyezni, hogy hol mi az érvényes. nem lehet ezt minden külön esetben, minden külön fényképtípusnál pontosan alkalmazni -
jorden06
senior tag
válasz
kiskornel #17593 üzenetére
Először is köszönöm a részletes értékelést
Nem tudom ki mennyire tudja, holnap lesz 1 hetes a D80: 18-105öm. Szóval, mint kezdő DSLR-es, nem vagyok benne ebben a magasan űzött fényképezésben. A probléma az, hogy mikor fotózok, nem azt nézem, hogy hány mm-en van a fókusz, és abban az esetben épp mi esik a hyperfocal-ba, csak lövöldözöm.Csak a "kompozíciót" próbálom figyelni,hogy szerintem mi kellene még a képbe, és mit lehetne még kiszűrni.Szinte még sosem figyeltem oda(sajnos) ilyen részletekre. De azt hiszem mostantól már ilyenekre is oda kéne figyelnem. Miután nincsen (még) obiparkom, ezért a 18-105 adta lehetőségeket próbálom kiaknázni, kisebb nagyobb gondokkal. Valamikor kevés, valamikor sok. Tájfotózáshoz, jó fényekben milyen záridőt ajánlasz?
Holnap ismét kitekerek a helyre, megpróbálom más beállításokkal, talán más szögben is megörökíteni a dolgot.
addig is egy másik, hátha erről is van vélemény [link]Kazimír: Bocsáss meg, én sem úgy gondoltam, csak végre itt a tavasz, muszáj mindenkinek virágot fényképeznie
-
mutyi
senior tag
-
Oliverda
félisten
válasz
kiskornel #16957 üzenetére
A katica színe jobb lett.
Szerintem nem minden esetben illik egy képhez az erős szaturáció, de ebben az esetben valóban jól jön a meleg színekkel egyetemben.
A tavasz is lehet egy üzenet. Egy kedves ismerősöm azt mondta a rá hogy "társasház".
Amúgy nyugodtan maradhat.
A csíkokat én nem látom, de kíváncsivá tettél. Esetleg nem tudnád bekarikázni ezeket a csíkokat?
-
Oliverda
félisten
válasz
kiskornel #16955 üzenetére
Hát hogy pontosan hol mennyit állítotttam azt már így nem tudom, de a szaturációt nem raktam maxra az biztos, zajszúrés sem volt, viszont kotrasztot én is adtam még neki.
Amúgy pedig én is elég kezdő vagyok retus téren tehát nem feltétlenül az a legelőnyösebb ha tőlem próbálsz meg tanulni.
-
Hacker75
aktív tag
válasz
kiskornel #16818 üzenetére
Kiderül, csak egy kis kereséssel. Jobb oldalon...
-
*Ropi*
félisten
válasz
kiskornel #16082 üzenetére
A természetfotózás nem arról szól, hogy megváltoztatod (neadjisten megkárosítod)
a természetet a készítendő kép kedvéért, hanem neked kell olyan nézőpontot találnod, ahonnan a legjobbat tudod kihozni abból, amit láttatni szerenél. Nem azt mondom, hogy egy ágat nem lehet félrehajtani, de levágni semmiképpen!
Gondold el: ha mindenki, aki természetfotósnak képzeli magát, csak egy kis gallyat vágna le itt-ott, eléggé kopaszak lennének az erdők (stb.) rövidesen.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
kiskornel #15958 üzenetére
Vazz, ez nem gyenge!!
-
KrAt
veterán
válasz
kiskornel #15958 üzenetére
Én meg ugrasztottam szegény eladó közvetítőt.. Erre tökre normális dolog..
Kibaszott szarul érzem most magam, feleslegesen "vádoltam meg" hogy valami nem ok a géppel az eladót (aki csak közvetített) holott full normális dolog.. Geciszar érzés..
Köszi mindenkinek a segítséget, mostmár nyugodtan mehetek aludni, rendeződött minden..
És rettegjetek, hamarosan teliszórom a topicot a jobbnál jobb képekkel
Aktív témák
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest