- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
Aktív témák
-
nesa
veterán
Koszi!
Itt meg az elozo kocsi pora nemszalt el ezert volt ekkora por, a szinek megvoltak csak kicsit rasegitettem+ kontraszt....Vimeo erdekes ff alatt akad, opera alatt jo.
(#39982) cOxeR!
Nagyon jo lett!
-
tbs
addikt
Hmmm... Ha poszterképet készítek, azzal sem szoktam fél óránál többet foglalkozni. Vagy alkalmas rá a kép - vagy nem.
Nem konkrétan pár játékképről van szó, hanem a játékképek előállításából gyakorlatot csinálássál. Néha én is kipróbálok egy-egy új workflow-t, elemet, szórakozom vele, és eldöntöm, hogy akkor a repertoár része lesz, vagy kuka...
Szóval mindenki máshogy dolgozza fel a képeit. Nálunk a családi fotókat a párom válogatja, oszt néha nekiülök a "megcsinálásuknak", évente 2-3 alkalommal készülnek családi/hobbi reprók. Azokkal sem foglalkozom többet. Igénytelen állat vagyok.
szerk: MCPite: mentsél azért előtte..!
szerk: Coxer #39946: persze érthető, hogy a számára "ritkán"/"drágán" látható dolgokból mindent megpróbál kihozni az ember.
-
Throme
veterán
Azt elárulod, hogy tájképnél (és most vegyük a legutóbb belinkelt 2 képed) milyen utómunkát végzel? Persze csak címszavakban.
Illetve azt, hogy ezekre azért készülsz (kinézed a helyet, majd felszereléssel visszamész), vagy nálad a cucc és kiránduláskor lősz ha látsz valami jó témát? -
Throme
veterán
Ejnye de jó lett ez is. Mint egy makett a sok kis apró (ebből a távolságból ) lego házzal.
Mennyivel jobban tetszenek az ilyen képek, szemben mondjuk egy fürtös családtagról 360°-ban, percről percre lőtt sorozat, némi faragott kőfeszülettel fűszerezve
Miért nem dobsz fel többet az oldaladra? Ennyit utómunkálsz, vagy 2 napopnta jársz nyaralni?
-
rumos14
nagyúr
köszi. melyiknél ír error-t? reggel eléggé köhögött a panoramio, sztem az lehetett a gond.
runner Máté: köszi neked is. igen, van HDR, a tag-eknél látszik is h melyik az. első nap annyira szürke idő volt h anélkül sok kép lapos, fakó lenne. az általad emíltett képnél kicsit megszaladt a kezem, valóban. nekem így tetszett -
tbs
addikt
Hmmm... Akkor rossz példány volt nálam, mert icipicit volt aberráltabb és vinyettáltabb (nem csoda, szerintem nem fullframe ez az obi), mint a fix 300F4 canon, felbontásban kb. ua. hozta, bokeh-ja meg nekem jobban tetszett, mint a canon-é. Mondjuk tavaly 1.4x-zővel és vadra kerestünk megoldást. Sigma lett, örömmel és produktívan használja a tulaj. Az árkülönbözetből meg vett egy nagyobb vázat...
-
Sir Riccio
addikt
Az elsőnél ez kb. lehetetlen volt mert abban pont az a különleges, hogy megfordult egy autó a szántás mellett és megvilágította a keresztet. A következőkben szerintem egyébként az lesz majd, mert a Perseidákat mindenképpen szeretném fotózni.Köszi, hogy megnézted illetve a tanácsot is!
-
Sucuka
senior tag
Nagyon tetszetős pók-portré, főleg így ff-ben. Ha jól "tippelek", akkor Pisaura mirabilis (Csodáspók) ugye?
(#39268) forceberg: elég érdekes portré, csak a nagylátószög közeli torzítása van benne, vagy tettél még hozzá?
Apropó, ebből most vettem 2 db-ot, remélem megérte, 1-2 nap és érkezik. Elsősorban itthoni babafotózáshoz, meg gyakorláshoz tervezem, remélhetőleg ahhoz használható lesz...
Ha esetleg érdekel még valakit, javaslom intézkedjen, mert fogyogat. Az ügyfélszolis "kisasszony" elmondása szerint kb 30 db van még belőle. -
kiskornel
addikt
Arra állítottam. Nálad tök jó volt, egy gombnyomás, és kint volt a szélén. Itt 3 kell hozzá, mire kiér a szélére. Ez sokk idő. Nem profi. De van megoldás. Lehet memorizálni a fókuszpontot.
[link]
Eső, eső, eső. Már majdnem belehülyülök. Egész héten szabin vagyok, erre eső, eső, eső... Marad a gyakorlatozás:
-
BV92NTZ
csendes tag
Koszonom szepen, hogy vetted a faradsagot es mindezeket leirtad, szamba fogok venni mindent. Es igen....mar a tavaly ota a gep kapott egy jokora porfurdot az egyik rallyn es azota mind keszulok elvinni de valahgy azota nem volt meg idom de ezen a heten elviszem. Amugy a piszokot a szenzorrol minden forumon megemlitettek
Na megegyszer koszonom a figyelmet
-
Sucuka
senior tag
Még próbálom a Lightroom-ot is beállítgatni, hogy jó legyen, de hogy rugalmas legyen, ahhoz ide-oda kéne állítgatni a pozíciót, kötegelt exportnál meg ugye nem célravezető...
Örülök, hogy tetszik, legalább van értelme ide járnom! Utómunkában lesznek kérdéseim mindenkihez, akitől csak lehet valamit tanulni. -
pisti
őstag
Ez a kép nem is akar az lenni amit te kérsz úgymond.
Tájkép ami egy részletet emel ki, ami épp látványos volt a tájban. Nagy látószögű képbe is bele lehet talán komponálni a részletet, hogy szép legyen a végeredmény, de az egy más kép, más fajta.Engem inkább a jobb felsőben az egész pici ég darab zavar és nem is hogy kiégett, mert úgy is lehetne jó akár, de vagy legyen rendesen a képbe komponálva, vagy egyáltalán ne, szerintem. Meg még kéne valami a képbe, kicsit üresnek érződik. Több domboldal ív, vagy az előtérbe valami épület, vagy egyéb téma.
Szépnek tényleg szép, kellemes látvány egyébként.Sok szép került fel mostanában, gratulálok hozzájuk a készítőknek, sajna nincs időm mindre írni valamit most.
-
Sucuka
senior tag
Ha azt veszed, akkor az összes szoftveres érték (az érzékelőlapka alap érzékenységének kivételével, itt meg erősítést használnak.), hisz az iso csak filmnél létezett, csak a kompatibilitás miatt maradt meg a digit technikában
Bocs az off-ért, de az adott topikban nem kaptam rá választ. Ez volt a kérdésem.
Köszi! -
Sada88
aktív tag
ilyenkor nem árt a külső vaku használatának ismeret ... spot fénymérés megfelelő sötétebb pontra színfólia ha muszáj ETTL és -1,5 -2 fé érték beállítás
kicsit derít de ha béna a fénytechnikus jót tesza képnek
gzola : zaj az csak nyomtatásba lesz zavaró
[link] múltkor dürer csak,hogy rakjak valamit
beszólni lehet de 40fok volt meg 2 deci pálinka meg alapba nem dolgozni mentem
bővebben facebookon
off: de rég voltam itt
-
kiskornel
addikt
(#38938) cOxeR: Ropi módszerével próbálkozz sötétben. Túlexponálásig tekert magas ISO (max 1 Fé), Csúcsfény árnyalat elsőbbség bekapcsolva, majd uófeldolgozásnál visszahúzva az egész.
(#38927) Peethy: az első kompozíció tetszik. Színhőmérséklet kicsit hibázik, és a lány homályos.
(#38926) aginor: esetleg 5letként - ha álló témával próbálkozol, próbáld meg a focus stacking technikát.
-
Sucuka
senior tag
Sok boldogságot kívánok!
(#38898) Sir Riccio: Mindkét sorozat nagyon jó lett! A Katás nekem is "bejövös"
-
Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi hangfal építés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Könyvajánló
- Asztalos klub
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest