- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
rumos14 #32605 üzenetére
Ez PL egy sima expo lehet nemugyanaz de ennek nincs jelentosege, az latszik hogy meglett dolgozva.
BEE
Akkor ezen meg dolgozom.
-
BEE
addikt
válasz
rumos14 #32607 üzenetére
Nagyon jó ez a sorozatod !
A képeidnek van tartalma, jók a nézőpontok, jók a kompozíciók,
tetszenek a vágások.
Ráadásul te vagy az első, akinek megdicsérem a hdr kezelését.
Nem a tartalmat akarod pótolni a látvány felturbózásával, hanem arra használod
amire való. Így szerintem hozzátesz a képhez.
Ami nekem nem tetszett azok a FF konverziók.Az látszik hogy általában borult idő volt, javítani kellett a színeket meg a dinamikát,
de belül tudtál maradni egy ésszerű határon, nem húztad koccig a csúszkát
mint az manapság nagy divat.BEE
-
Terapeuta
őstag
válasz
rumos14 #32314 üzenetére
Volt az indexen egy fórumos, azt tanácsolta csak úgy általánosságban, hogy aki jó képeket akar csinálni, az ne drága cuccot vegyen, hanem inkább egy olcsót, a különbözetből meg menjen világot látni és lesznek jó képei....
Szétirigykedem az arcom, jó a képeket nézni...
-
kiskornel
addikt
válasz
rumos14 #32271 üzenetére
Szerintem ezek a képek egy a tájról szóló könyvbe simán elmehetnének illusztrációként. Profi munkák mind. Nagyon szép fotók.
(#32257) BLOODSHOT Nincs mit hozzátenni.
(#32250) Fejo: a 2. nagyon szép. (igazából mind az).
(#32241) eastsider: Kb. a zselic szélén van Kaposvár (ott lakok). Sokat szoktam kirándulni... Több a sűrű erdő, lápok, vizesárkok, kis tavak, nagy búzatáblák, rettentő nagy kék ég, felhőkkel, sok kis faluval, völgyek, rétek (és néha néha napraforgók is), mint ezeken a képeken látható. Sötét/világos váltakozása a táj, uralkodó zölddel. Szerintem a széles-látószögű látásmódodon még van mit csiszoni. De ne izgulj! Menni fog ez...
Ezek a képek egy kicsit letisztultak. -
bubi92
őstag
válasz
rumos14 #32201 üzenetére
van olyan is ahol látszik a száj, de nekem úgy volt fura az összhatás
kricsi81: megcsináltam ps-ben mielőtt feltöltöttem volna a képet, de mikor megnéztem a kettőt egymás után, akkor vettem észre, hogy a ps állított a színeken magától míg a lájtrúmból átimportálta a képet. nem vágom miért van ez, de többször próbáltam máshogy berakni, akkor is ezt csinálta.
Valami elvan állítva a ps-ben, vagy miért csinálja? valaki help
-
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
rumos14 #31890 üzenetére
Most ebből nincs kedvem ujabb vitát nyitni, de ha csak nem sportfotós lennék, akkor (sem) vennék Nikont. Egész egyszerűen a fokusz rendszere miatt, mert a Canoné egy fos.
Az 5D-é meg végképp. Ennél még a D300-é is jobb.
Azért nem mert pl nincs, illetve eddig nem volt f/4-es fullframe nagylátója.
Mostmár van, 270ért a 16-35 kontra canon 17-40 200-ért.
Ez az egyik.
Másik hogy pl canonnak 5, azaz 5 70-200-a van, nikonnak 2.
Nem mintha érintene az f/4-es verzió, de valakinek pl elég egy 70-200 f4 IS (ami gyalázza az uj 70-200 2.8 nikont) fele annyiért majdnem.
Meg sorolhatnám a dolgokat reggelig...Én nemtudom mit irgyelnék a Nikontól. Főleg hogy nincs 1.2 fényerejű obija sem.
Nekem most személy szerint egy 50-es fix kell. Ha nem jön ki frissítése az 1.4nek tavaszig (az eskövőszezon kezdetéig) akkor megveszem az 1.2L-t.
És itt válaszolok nagyon okos ricsikének is, aki szerint nagyon fontos a ngylátónak a 2.8 ha nincs fény.
Már egyszer leírtam, hogy a 24-70 elég, mert fullframen a 24 elég nagylátó. ISO-t felnyomod 2500-ra, alá lövöd 2/3-al és valamit lehet vele kezdeni. Ahol már ez sem jó, oda meg nem zoom kell, hanem fix. Pl 1.2 vagy 1.4. -
eastsider
nagyúr
válasz
rumos14 #31879 üzenetére
jó áron volt (135) és új állapot. napellenző, stb... 10-20-nál szerintem jóval komolyabb obi. csak a sarokban (legszélén) van kis lágyulás, de ennyi belefér...amúgy nagyon penge képen van. széleken, mindenhol...nagyon tuti obi. jó az SWM motor is, gyors is
elégedett vagyok vele.
a 300k-s ár egy vicc valóban -
-
kricsi81
senior tag
válasz
rumos14 #31879 üzenetére
A 11-16-tal csak az a gond, hogy szinte olyan mintha fix lenne. Amúgy a 12-24-nek tényleg érthetetlen ára van... Használtan 330k-ért lehet már kapni 14-24/2.8-at, ami egy álomobi (FX-en). A 12-24-ek 130 körül mennek használtan. Az is elég fura, hogy nincs egy normális árú normális átfogású 2.8-as nagylátó szerintem (pl 12-24/2.8, vagy 10-24/2.8)...
-
-
pisti
őstag
válasz
rumos14 #31592 üzenetére
Szép táj. Kicsit borongós volt az idő, bár arrafelé az sokszor ilyen ha jól gondolom.
Mindenesetre csináltam egy kicsit "szexibb" színekkel egy változatot a képből utólagos engedelmeddel.
Top Gear style.Jah jut eszembe legközelebb kicsit más pózba is állíthatod az autót, ha majd direkt fényképezni állsz meg. Kicsit oldalról szemből, esetleg lehet kísérletezni azzal is, hogy az első kerekeket is kicsit elfordítva hagyod, feltéve, hogy szépek a felnik.
-
kiskornel
addikt
válasz
rumos14 #31584 üzenetére
Az 1. és a 3. Tyutyúúú... te asztán szép helyeken trappolsz.
- A 2. esetében más szemszögből próbálkoztam volna. Ez így nem "az igazi".
- az 1. és a 3. igazi profi kép lenne, ha a megfelelő napszakban fényképezted volna. Persze nem volt az a tűző nap, az látszik, de nem is volt napfelkelte, vagy napnyugta. Viszont sokat lehet rajtuk javítani.
- Az elsőn a hídnál és attól lefele levő területnél -1Fé-vel csökkentve a fényerőt sokkal inkább érvényesülni fog mind a híd (megnéztem fotós progival), mind a vízesés.
- A harmadiknál, meg ha hagyod középen a témát, akkor kicsit ki kell emelni. Itt a kis sziget, és az azon levő tárgyakat mutatnak jól világosságukat +1Fé-vel növelve, s a hátteret elsötétítve. Úgy olyan, mintha a hátteret nem világítaná meg a nap, mert felettük felhők lennének, míg a középső szigetre zavartalanul sütne a nap.A 4. esetében profi képet készíteni minimum 20 perc lett volna. Mire a kalkulátor kinyomta volna azt a legkisebb beállítási értéket, aminél még/már érvényesül rendesen a mélységélesség... Ez igazából akkor mutatna jól, ha minden tű éles lenne rajta, az előtérben levő kavicsokkal együtt. Tehát kicsit feljebbről kellett volna lőni, vagy az obi alját alátámasztani, hogy több látszódjon az égből, és kevesebb az aszfaltból. Az autó meg mehetne a szentháromság metszetébe...
-
pdave
aktív tag
válasz
rumos14 #29988 üzenetére
köszi! csináltam egy pár képet több szögből, ha látszik az alja - ebből a nézetből - akkor az túl sötét lett volna. más szögből meg látszik az alja is, mindenesetre csináltam itt pár képet, de igazán nem tudom melyik lenne jobb, talán ez tetszett a legjobban
van ilyen is, itt jobban látszik az alja, csak itt meg kevesebb a tükröződés
egyébként én se tudom mi a funkciója az oszlopnak, csak mivel telepakolták csikkel a közepét, ezért hamutartónak tituláltam
jó lett a képed, ötletes, szerintem nem cseszted el a színeket
kicsit űrhajó feelingje van -
-
eastsider
nagyúr
válasz
rumos14 #27213 üzenetére
tegnap voltam vagy 3 órát lenn fotózni... áldom, mikor ilyen idő van... nem szabad kihagyni egy percet sem, ha már időm van...
ilyenkor a legkülönlegesebb, meg ősszel.. nyáron csak klisé naplementéket lehet lőni (persze nem, de mennyivel különlegesebb ez a látvány)
örülök, hogy tetsziknesa: nagyon jó lett a HDR-ed! talán nekem is picit túl sötétek a tónusok, de nem mindenhol, csak foltokban! ez miért van? az expozíciós eltérések így jöttek ki! amúgy abszolút sikerült érzékeltetni, amit szerettél volna! érdemes volt újralőni!
bee: gratulálok, szép képek!
-
Fejo
őstag
válasz
rumos14 #25756 üzenetére
"gépre valamit, esetleg? vagy legalább bementél a B&H-be, és elámultál, hogy minden vázat, obit kézbe lehet venni?"
Igen egy Canon 50/1.4 USM obit vettem a B&H-nél. Hihetetlen hely, ami ott nincs fotózás terén az nem is létezik...
Ráadásul csak 2 utcára volt a szállásunktól így voltam ott többször is.
Amikor mondtam a pasinak, hogy ez az obi érdekelne, kérdezte milyen gépen használnám, mondom 40D-n. Erre hozta az obit egy 7D-n, hogy progálgassam nyugodtan...Mellettem a srác egy 600/4L IS telét probálgatott...
-
vth
tag
válasz
rumos14 #25378 üzenetére
USA, Arizona állam, a település neve pedig Sedona. A vicces az benne, hogy nincs messze a Grand Canyontól, ami ugye hiresebb, de volt szerencsém két napon belül látni a két helyszint, és nekem Sedona sokkal jobban tetszik. Tehát akinek van lehetősége elmenni a Grand Canyonba, ezt sem szabad kihagyni.
-
kiskornel
addikt
válasz
rumos14 #25334 üzenetére
Khm... Akkor inkább így fogalmazok: a háttér a légköri viszonyok miatt rendkívűl kontrasztalan. Az extra kontraszt, amit rárakhatsz a HÁTTÉRRE (tehát nem az előtérre, ami jelen esetben a FÁK-at jelenti) akár növelheti a látótávolságot, ugyanakkor nagymértékű zajt generál.
Valjuk be: az eredeti kép elég lapos. Tanulj meg úgy fényképezni, hogy mikor ott vagy a helyszínen, már ott próbáld meg elképzelni, hogy mit fogsz belőle csinálni. Ezt a fake HDR-t meg hagyd a *****ba... Csak néha ad olyan eredményt, ami megfelel.
Kicsit átalakítottam a képedet, hogy ne legyen annyira lapos. Ha nem örvendsz neki, szólsz és én törlöm:
Azt nem állítom, hogy olyan hűde nagy szépség lenne, de az eredeti laposnál 1000x jobb (már szerintem). -
kricsi81
senior tag
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
rumos14 #25337 üzenetére
Na, ez nem rossz
Ez egy prospektusba illő kép lett, igen, pont olyan, amilyet a szállodatulajdonos szívesen betenne a prospektusába. Eselteg megmutatod az eredetit is? Vagy, bár lehet fura kérés, de ha nem gond, esetleg átküldöd RAW-ban az adatlapom email címére? Kíváncsi vagyok valamire, konkrétan arra, hogy HDR nélkül, csak a raw konverterre támaszkodva, mennyire tudom a kiindulási alapból elérni ezt. Semmi komoly, csak kíváncsiság, játék a képpel és a raw konverterrel, ha úgy tetszik.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
rumos14 #25334 üzenetére
Lehet. Mindenesetre én nem látom célravezetőnek. Egy jó fotó nem ettől lesz jó és egy erős, feelinget adó fotó sem ettől ad feelinget, én úgy gondolom. Szerintem egy ilyen HDR ahhoz mű, hogy igazi lehessen, de ahhoz nem elég mű és főleg nem úgy mű, hogy digitális illusztrációnak lehessen tekinteni és úgy jó legyen. És az ilyen jellegű HDR-ezés soha nem lesz egyik sem és másik sem, valahol mindig egy "ennek sem jó, annak sem jó" kategóriát képvisel. Még mindig a személyes véleményem persze, de úgy érzem, hogy sokkal többet és jobbat ki lehetne hozni nagyon sok képből, ha nem akarnánk egyfolytában HDR-rel megbolondítani.
[link] - érdemes a tájképeket megnézni - mindhárom számban.
[link] - a landscapes rész érdemes megnézni.Ezek baromi ütős tájképek, baromi ütős tájakról. És nyílván, nem utómunka nélküliek, a kontrasztok is szépen meg vannak dobva, de nem műanyag-HDR. Persze, mondhatjuk, hogy ilyen tájakon könnyű jó fotókat készíteni, de szerintem pont hogy itt még könnyebb olyan hibába esni, hogy HDR-t akar az ember, mert majd az mutat jól meg mindent. És mégsem.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
rumos14 #25329 üzenetére
Sorry, de nekem ez nagyon nem. Ez az én szememnek nem visszafogott HDR, hanem igencsak műanyag. Én úgy a HDR-ért generel nem vagyok oda. Bár biztos lehet finoman alkalmazni, úgy, hogy az adott képet nem teszi tönkre, hanem csak úgy dobja meg a dinamikáját, hogy természetesebb legyen, ne pedig természetellenes, de általában, amilyen HDR-eket látok, azokra nem ez jellemző. Azt sem mondhatnám, hogy festményszerűen mű, mert azok is sokkalta természetesebben adják vissza a színeket és a tónusokat. Érdemes azt is megfigyelni, hogy az igazán jó tájképek, vagy éppen az ilyen-olyan albumokban szereplő, profik által készített, igencsak ütős és gyönyörű tájfotók nem HDR-ezettek, nem ezzel próbálnak elérni ilyen-olyan hatást, mégis remek dolgokat lehet látni. Szóval így összességében azt hiszem, hogy legalábbis az ilyen útja a HDR-nek zsákutca, és nem hiszem, hogy jó errefelé haladni. Ez persze az én személyes véleményem.
-
eastsider
nagyúr
Aktív témák
- Suzuki topik
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kikristályosodik a Razr 60
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Mobilinternet
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest