- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Sada88
aktív tag
ja ahassselbados ürge az jó arc
ha a csigás képes fotósra gondolunk , de ő normálisan is kommentel nem parasztozik
amit a végén mondasz olyat én is szívesen találnék . fotóvilág van még de ott nehezen rakják be elemzésbe.
magyar oldalak kifújt.flickR csak dícsér devianArt úgyszint ...
szóval critics oldalt ahol van forgalom engem is érdekelnének , bár én amúgy is hülyére tudom fikázni a saját képeim
-
Sada88
aktív tag
akkor 1,2,3,4 minek van ??
csomóan elvannak ott szállva azt még a 4re is nyávognak. mert jön a sok pajtija felnyomja 5ösre vicces amikor látni ugyanazt az 5-10embert egymás képeit agyondícsérni és mindig ugyanazok az accok
főleg amikor már úgy kezdi,hogy gondoltam,hogy ez kinek a képe ... insider klikkesedés de évekkel ezelőtt is az volt.
-
x123456
aktív tag
De még jobb, ha nagy ívben kerülöd az oldalt, mert a hülyeség fertőz és még összeszedsz valamit...
Hogy lehetne képes valaki _korrekt_ elemzést írni egy fotóról, aki most kezdi tanulni a fényképezést? Pláne egy ennyire szubjektív műfajban hogy lehet a "korrekt"-et definiálni?
De úgy általában: az elmúlt évek tapasztalatai alapján feláll a szőr a hátamon, ha elém kerül egy-egy ilyen pontozós oldal... ezeknél még a flickr is elviselhetőbb a kevesebb sértődés miatt. -
attika89
senior tag
Köszönöm pisti!
Hát igen első gépem, szóval eléggé a nulláról indulok (ezért is vagyok rossz tokikban szóval elnézést!).
A horizont ferdesége eddig fel sem tűnt, pedig tényleg zavaró!
A középre helyezett téma amúgy csak azért rossz, mert nem túl különleges, vagy más oka is van?
Mik azok az irodalmak, amik nagyjából alapnak számítanak?
HA van időd, mondanál a többiről is véleményt?
Természetesen privátban...a többieket nem biztos, hogy érdekelné -
Sada88
aktív tag
ja de szerintem még amit linkeltél azon is látszik,hogy 2nd shutter ha megnézed a nadrág szárát a mozgás előzménye elmosott és aztán merevedik ki . a vkau meg tuti valami derítővel megfejeli még mert elég nagyot szór vagy lehet studio vaku akksikkal .
mellesleg a vakut erősíti ,hogy a szemüveg mögött látszik az arca ami természetes fénynél nagyon alacsony napszögnél lenne csak jól láhatóDe majd mindjárt megkérdezem a Géza cimborám
ő már csinálta ugyanezt majd jól megszakérti
Biker amúgy te használsz vakukat ?
-
biker
nagyúr
a mozgással nincs irányban a "svenkelés", mivel ez csavart, körkörös elmozdulás, mintha forgatná a kamerát, míg a kerékpáros nem forog, hanem előre repül.
ezt mivel magyaráznád meg?
egszerűen egy pont, valahol a jobb felső sarok körül, forog el az egész.
miért van a bal szélen egy darab ág, ami nincs elmosva?
miért van az egyik fatörzs kettévégva, fele mosva, fele nem? a másik fatörzs miért nincs elmosva?de ha a flickr-en nézed, ott van olyan kép, ahol szembe jön a kerékpáros, és el van svenkelve a háttér. ott mit svenkelsz, ha szembe jön? menekülsz? de alatta a függőhíd szerű pallósor nincs elmosva
ha követek valamit, ami mozog, akkor elmosódik ami áll. de nem az álló tárgyak fele, hanem minden álló tárgy.
ha közben rávillantasz egy rövid időre, akkor kimerevedhet a közeli tárgyak többsége, de marad szellemkép. ellenben itt erősen stabil és kontúros -
-
Olcsi
senior tag
Sajnos a háttér, a környezet adott volt, nem akartam szegényt arrébb pakolaszni... Igy is alig akart kibújni a hazaból, valószínű ezért a furcsa pozíció! Nekem Igazabol a háttér is tetszik,de nyilvan ízlés dolga...
Meg azért tetszett még meg ennyire, mert még sose sikerült ennyire jol eltalálni a mélységélességet! Ennek kifejezettem örültem...szvsz ezzel a géppel nehéz ez! Egy fuji s5600ról van szó! Nagyon sok fény kell neki és nagyon el kell találni a távolságot! Ez épp sikerült.
Köszönöm, hogy leírtad a véleményed!
-
-
kricsi81
senior tag
Jók a linkelt képek is, de ott én úgy érzem az a kút vagy micsoda a téma, a szép tó csak kiegészítés. Én a tavat és a gyönyörű tájat szerettem volna bemutatni, ha lehagyom az eget szerintem eltűnt volna ez az érzet
Sajnos az ég ilyen lett
(majd ha lesz időm kipróbálom hogy kicsit bekékítem)Köszönöm a véleményeket!
-
killerjohn
addikt
köszönöm a véleményed! sajnos nem vágás volt, hanem így sikerült... esélyem sem volt a rohanó macskát rendesen a kép közepére tenni, aztán vágni
egy tapasztalt fotósnak biztos ment volna, de én csak hobbista vagyok, és örültem mint majom a farkának, hogy egyáltalán sikerült a kép
-
-
Nézelődtem felhős képek között és azért fotóztam azokat, de valahogy ez a kettő megtetszett. Tudom, hogy semmi kirívó nincs bennük, de még is tetszenek. Persze egy repülő, madár sereg... biztosan dobott volna a képeken
A panoráma képed hol készült? Egyébként nekem tetszik nagyon.
(#29578) máyköl
Érdekes kompozíció, de talán éppen ezért tetszik(#29593) aginor
4. kép az már 18+Egyébként jók lettek.
-
kiskornel
addikt
Pisti: a 2. határozottan tetszik. Borzasztó nehéz lefényképezni egy ágat úgy, hogy az érdekes legyen. Neked sikerült.
Fejo: Köszi a tanácsot. Megfogadom. Legközelebb többet mokolok a gép pozíicójának kiválasztásával.
Mentségemre: ezt a panorámát ferdén dölten kellett fényképezni.
(#29517) Kh@oSz: Valahogy nem kaptad el a pillanatot. A hátulja nem sokat mond... Az elölről fényképezettnél meg "nincs hová futnia" a motornak. Nincs előtte tér.
Olyasmi érzése marad az embernek a fotók láttán, mintha lesifotók lettek volna... -
A második kép tetszik nagyon, de az első nem... Túl erőteljes a nap, szinte semmi nem látszik a képen szerintem. Ha sikerült volna úgy, hogy a nap előtti virágok élesek, akkor tuti lenne. Így nekem az a kép nem igazán jön be. A második viszont nagyon tetszik. Abból esetleg nagyobb verzió, mondjuk háttérképnek?
-
máyköl
veterán
Flickr az más egy kicsit, ott sokan azért véleményeznek, hogy ők is sok kommentet kapjanak, mert az jó (szerintük). Az ottani véleményekre nem igazán tudok alapozni, azt hiszem egyedül Cayman írt ott kommentet, aki ezen a fórumon is jelen van, a többiektől vártam igazán véleményt.
Köszönöm a véleményed!
-
Dorian
félisten
Én általában kiscsirkének érzem magam az itteni többség mellett ahhoz, hogy véleményezzek, általában inkább nem is teszem, mert pl. sokkal több fotó tetszik, mint a nagy profiknak. De pl. Májk képe igenis tetszett. Lehet, hogy semmi igazán különös, de azt gondolom, hogy nem kell kiemelkedőnek lennie egy képnek attól, hogy jó legyen.
-
j.bravo
addikt
Mondtam én hogy rossz? Egyébként én is rá voltam kattanva az átvilágításra (csak azért múlt időben, mert mostanában keveset fotóztam; ha ilyen témát fotóznék, sanszos hogy megint élnék vele).De ha mellétenné a zöld almát 8akár átvilágítva, akár simán), szerintem még jobb lenne.
-
Sir Riccio
addikt
Kutyás fotó, amit Gyenis barátom lőtt, AF NÉLKÜL.
-
törölt tag
Igen, tényleg az a baj a tónusgörbével, hogy ha túlhúzom, akkor a képzaj is erősen növekszik, mondjuk számít a használt formátum, a jpg-ben igazán nincsen sok szufla. A rétegek világában sajna eléggé nem vagyok otthon, pedig ha szebb jövőt akarok magamnak, akkor illene ráfeküdnöm a témára.
Ropi: Samsung 910T DVI 19 col.
-
törölt tag
Köszi, hogy foglalkoztál vele. Nekem tetszik így is.
Igazából szerintem a sötétség/világosság kérdése egy kicsit monitorbeállítás, és egy kicsit ízlés kérdése is. Mutatok lentebb egy before/after nézetet, amin látszik, hogy a sötétebb részeket már én is világosítottam jelentősen, és ezen a képen az is látszik, hogy a nyers fotó meglehetősen rossz (szerintem). Persze húzhattam volna még világosabbra is, de én itt itthon egy kicsit drámaibb hatásra törekedtem, ami persze kockázatos, mert sötétebbre hangolt monitorokon be fog bukni a kép, és nem fog tetszeni a nézőnek, vagy pedig eleve az van, hogy a világosabb megoldás tetszik neki, mint például Máténak.
Természetesen érdekel a megoldásod, hátha valami hatékonyabb módszert alkalmazol szelektív világosításra mint én. Én a tone curve-t használom legtöbbször (screenshot-on is látszik), de volt olyan eset mikor átmenetes szűrőt kellett alkalmaznom.
-
máyköl
veterán
Jó kép. Hoztad a formád.
Ez a homályosított keret spontán nem jön be, de ehhez a képhez pont illik.
Jó a háttérben a falu panorámaképe is, feldobja a kép hangulatát. Nagyon tetszik ez a kék, sárga színvilág. Illenek egymáshoz, nagyon tetszik, ahogy fokozatosan váltja fel egymást a két szín. A nyár és a tél színeire emlékeztet, nagyon jó a kép.
Máyköl
-
kiskornel
addikt
Igen manuálisan... Sztem ez egy 5 perces melo lenne, és akkor perfectté válna a kép. Persze, ahogy érzed.
Valahogy egy kicsit idegen a fehér vonal a narancs és fekete találkozásánál. Olyan nem természetes. Valóban vékony, ám roppant hangsúlyos helyen van. Ha még természetes lenne az a fehérdés, még akkor is azt mondanám, hogy legjobb eltüntetni onnan.
Persze, ahogy érzed... ez már amúgy is csak ahhoz kell, hogy tökéletes legyen a kép...Amúgy meg maga a kép nagyon szép. Gratula.
-
j.bravo
addikt
pisti: szép! A téma is, és az ég is (utómunka?) A többit Ropi elmondta
forceberg: igen, nekem is van igen hasonló képem, de attól még jól néz ki! A címeren szépen adja a térbeliséget a fény-árnyék, a is szép (bár picit kiégett alul, a címerpajzs felső részére pedig jó volna még egy kis fény. Tudom; magasan van)
-
kricsi81
senior tag
"Egy kis megjegyzés még a lapoddal kapcsolatban.
Nemtudom más hogy van vele, de a sötét alapon világos szöveg olvasása után, rendesen csíkosan látok, eléggé terheli a szemem. Talán nem egyedi dolog."Hehh, egyik nap pont ugyanezt mondtam az egyik ismerősömnek az ilyen temetkezési vállalatos weboldalakról
-
makimano
tag
Köszi az ötleteket.
Igazából csak próbálgatom a gépemet, hogy mit is lehet kihozni belőle.
Van rajta egy csomó gomb, meg tekerentyű, no meg 228 oldal olvasni való.
És ezt mind össze kéne gyúrni, amivel lehet is kezdeni valamit.
Így első olvasatra most nem szivesen vizsgáznék belőle holnap.
Tudod én még csak most kezdem a "szakmát".
Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest