Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
berniemaci #12598 üzenetére
A kepfeltolto.hu -ra könnyen tehetsz fel képeket. Tallózás-kiválasztod a feltöltendő képet-feltöltés.
-
berniemaci
csendes tag
válasz
rumos14 #12585 üzenetére
Koszi a valaszod, a nappali, kinn keszult fenykepekkel nincs gond. Akkora. Inkabb a vaku nelkul keszult benti kepekkel, meg a tavoli alakos kepekkel, meg amikor lampa eg. Meg az elejen, telen egy indianfesztivalon keszitettunk rengeteg kepet, de a tancolo, mozgo alakok szines foltok es csikok lettek, es ettol felforrt az agyvizem.
Kosz, felteszem a kerdest a masik topikban is.
Nagyon koszonom, meg egyszer.
berniemaci -
Jinxx
senior tag
válasz
toth_janika #12594 üzenetére
Vettél?
-
Chapel
addikt
Jövőhéten veszem a Pentax K200D-t
Csak megakartam osztani veletek,mert sokat nyomott a latba ez a fórum h rákattanjak a fotózára
-
Pilács
senior tag
válasz
Motion_Blur #12591 üzenetére
Ó nem lesznek szarok
-
biggamer
veterán
Köszönöm mindenkinek a véleményezést.
Főleg a poénosakat.berniemaci
Rakjál fel ide egy elmosódott képet, aztán megnézzük, mit tudunk kiolvasni az adatokból.
Lehet, hogy nagy a záridő, vagy a stabi krepált be.
Egyébként van még rá garancia ?Motion_Blur
Ahogy gondolod.
Mi vasárnap megyünk, mert van akinek csak akkor jó.[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
-
rumos14
nagyúr
válasz
berniemaci #12584 üzenetére
amire te gondolsz, az biztos nem lehet a hiba forrása. esetleg éjszaka a gonosz manók kikapcsolták a képstabilizátort? nézz utána a beállításoknál. ha nappali, jó fényviszonyok mellett készült képek is bemozdulnak, ott vmi probléma lehet a fényképezővel.
amúgy a kérdés leginkább az Azonnali fotós kérdések topikba illett volna. -
berniemaci
csendes tag
Hello, ugy latom, regen irtatok ebbe a forumba, de azert megprobalok a kerdesemre valamilyen valaszt kicsikarni beloletek, hatha, valaki meg olvassa.
Tavaly vettunk egy Panasonic Lumix tok uj digit fenykepezot, es mar ismerem a markat, mert egyet mar elloptak tolunk, de annyira tetszett, hogy ujra olyat vettunk, tudom, hogy gyonyoru kepeket csinal, de amiota kijottunk Kanadaba, egyszeruen elmosodnak a kepek, ha nem all ugy az ember, mint a covek. Mar megprobaltunk minden beallitast, Es van rajta mozgasstabilizator, ha jol tudom. Arra gondoltam, amire eddig nem, hogy talan az atalakitoval nem tolti fel ugy az aksit, es ettol lesz lassabb az exponalas. Letezik, hogy jol gondolom? Itt nem 220V van, hanem fele. Mit tanacsoltok?
Az emilem berniemaci@yahoo.com, ha valakinek van otlete, nem irna meg?
Koszi Betty -
biggamer
veterán
Kicsit vidámabb téma.
Voltam ma szép verdákat fotózni, ez is besikerült, talán még határeset. -
pisti
őstag
válasz
philoxenia #12570 üzenetére
Megvannak a hibái a Sony kompaktjainak, ezt tudom H7 tulajként.
Nade, a gép legfeljebb a képminőségben lehet hibás, a kompozíció vagy a koncepció összeállításáért már a fotós felel. -
runner 125
nagyúr
válasz
philoxenia #12570 üzenetére
Visszamenőleg valahol úgy rémlik írta
Nekem még mindig nagyon sötét,túl kontrasztos.
Üdv.M -
biggamer
veterán
FIGYELEM !!!
PHotóstalálkozó időpontja a Vasúttörténeti Parkban [link]
megrendezésre kerülő VIII. Közép-Európai Mozdonyfesztivál és IV. Nemzetközi Étkezőkocsi Találkozóra 2008. szeptember 14.-e ( vasárnap )." A gőzmozdony tökéletesítésében élenjáró, Stephenson-ra emlékezve idén szeptember 13-14-én nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Közép-európai Mozdonyfesztivált a budapesti Vasúttörténeti Parkban.
A magyar mozdonyvezetők legjobbjai mellett Ausztria, Csehország, Szlovákia, Németország, Lengyelország és Szerbia legnagyobb gőzmozdonyait látjuk vendégül.
A mozdonytalálkozó során a méltóságteljes masinák felvonulásakor idén is megválasztja a több ezres közönség a felvonulás „Mozdonyszépét”, melyet tavaly a 424.009-es pályaszámú gőzmozdonyunk nyert el.
A gőzmozdonyfesztivált egy nagyszabású gasztronómiai eseménnyel kötjük össze: a IV. Nemzetközi Étkezőkocsi Találkozóval. A találkozóra eddig ismét több környező ország jelezte részvételi szándékát, mely szerint a nemzetek konyhái előreláthatólag 5 étkezőkocsival mutatkoznak be.
A Közép-Európai Mozdonyfesztivál és a Nemzetközi Étkezőkocsi Találkozó a Park életében minden évben a legrangosabb és a legtöbb látogatót számláló saját esemény.
Tavaly több, mint 8000 ember volt kíváncsi erre a különleges eseményre. Biztosak vagyunk abban, hogy ebben az évben még több látogató érkezik az egész ország területéről, minden korosztály képviseletében.
A történelmi gőzmozdonyok versenye az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyedi és különleges szabadtéri programot jelent Budapest kulturális életében."Belépőjegy árak:
Gyermek, nyugdíjas: 600 Ft
Felnőtt: 1 200 Ft
Családi (2 gyermek+2 felnőtt): 2 400 FtBelépőjegyeket elővételben a MÁV Nosztalgia Jegyirodában (Budapest, Nyugati pályaudvar 10-es vágánya mellett) lehet váltani, vagy a Vasúttörténeti Parkban (1142 Budapest, Tatai út 95). "
Eddigi jelentkezők :
BEE
Terapeuta
biggamerJelentkezni lehet itt : [link] vagy Privátban.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
biggamer
[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
Kölcsön kaptam egy napra egy ismerős Canon D40-ét a gyári 18-55 obival.
Kész vagyok!!!!
Mintha ha a mindennapi astra után egy S Class mercit kaptam volna
Kész vita lezárva magamban,DSLR-t kell vennem,nincs mese!!!
13. havi fizu fejben már elköltve -
Jinxx
senior tag
válasz
j.bravo #12549 üzenetére
Türelem rózsát terem nem tudtad? A képed annyira művészi, hogy ezt egy átlag embernek nehéz egyből megemésztenie, és csak hetekkel később meri véleményezni, ha egyáltalán meri.
Szóval: Szerintem a színvilága lehetne vörösesebb, vagy teljesen fekete-fehér és kontrasztosabb. Kicsit még forgatnám, és vagdosnám is, hogy a lehető legszimmetrikusabb legyen. Ennyi.
Ja, jöhet a többi mester!
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz
sztyui2 #12551 üzenetére
Határozottan kell a FF... és jó az is hogy sötét. Kell a hangulathoz. Esetleg egy olyan verziót érdemes lenne megnézni, ahol nem egyedül van a lány a képen, de az az egyetlen másvalaki, aki rajta van, láthatóan nem hozzá tartozik.
(minden gyermek árva a képen, vagy csak ő?) -
drkbl
őstag
A pirosas árnyalat onnan jön, hogy a flickr-en linkelt oldal szerint némi kisérletezés után barna alapon fényképezték a kódexet, ez lesötétítve, kontraszttalanítva adta adja a vöröses árnyalatot.
@j.bravo: Nekem a te verziód tetszik, ürességével, hangsúlytalan hátterével több árvaságot sugároz, mint sztyui2 képe.
@sztyui2: Nekem az első feldolgozásod tetszik a sötétségével; szerintem adja azt a hangulatot, amit mondjuk az ötvenes-hatvanas években terepen, nem profik által készített, előhívott képek adnak. Ha akkor éltek volna ezek a gyerekek, könnyen lehet, hogy hasonló képeket találnánk az "emlékkönyveikben"...
Tetszik a madaras kép is, szerintem a vezér épp hátraszól: "Vigyázz, kerüljük ki a mazsolát!" -
biggamer
veterán
válasz
j.bravo #12555 üzenetére
Dehogy hisztiztél, csak jelképesen " mondtam ".
Jöhetnek a további képek, ne kímélj minket.
Egyébként ezt a témát is szeretem, engem minden kép megfog, amiben van valami szépség, érdekesség, különlegesség.Vakut se vettem, BEEbá adott kölcsön egyet eskövői fotózásra, csak pojén volt.
-
biggamer
veterán
válasz
sztyui2 #12553 üzenetére
És ha minden színes lenne, csak az alak lenne fekete-fehér vagy fordítva ?
j.bravo
Nekem nagyon teszik a felvételed, csak nem írtam meg a véleményem, kiváncsi voltam, hogy hisztizel-e majd.
Ja, és köszi.
Egyébként annyira nem zavar a homlokán a becsillanás, csak megelőztem a szakértő kritikusok lehordását, emiatt a tény miatt.(#12541) BEE
Aki nem issza el / vagy visszaváltja az üres üvegeket/.
[ Szerkesztve ]
-
sztyui2
őstag
válasz
philoxenia #12552 üzenetére
ilyet én is tudnék, ha akarnék, de nem akarok. Nagyon nem
Tudom hogy gyorsan csináltad, de nagyon gagyiiiii
Nem ilyenre akartam. Valami olyasmire, mint az első verzió, de nem tudom mit csináljak, mindenki azt mondja, hogy jó,c sak sötét, de ha lejjebb veszek a cuccokból, szinte semmi nem változik, csak a betonfal. Az meg inkább nem változzon -
sztyui2
őstag
válasz
toth_janika #12545 üzenetére
Sony H50-el készülnek a képeim.
Itt az eredeti:Úgy döntöttem marad az eredeti, amin többen vannak, de egy kicsit világosítottam rajta.Így jobb?
Az a baj, hogy(látjátok az eredeti kép világos) szinte bármennyire tudnék világosítani, de én szándékosan sötétítettem be. Most megpróbáltam visszavenni sok dologból, amit ráraktam, de a középen lévő kislánynak így is ugyanúgy néz ki a szeme, tehát egy sötét folt marad, de sztem az jól is van úgy. Inkább az a baj, ha ennél többet világosítok, akkor teljesen elveszti a kép a hangulatát, amit el akartam vele mondani.Szándékosan csináltam ilyen sötétre. Sok embernek tetszett(más fórumokon is), és ugyanannyi, csak annyi kivetni valót talált benne, hogy sötét.
Benyomom még egy képemet is:nincs benne photoshop, csak +két madár, tehát a repülő tényleg ott volt, és tényleg ezer évig vártam, hogy így menjenek el a madarak alattamod:most így, ahogy megnézem, szinte csak a betonfal világosodott, aminek meg semmi értelme.
[ Szerkesztve ]
-
pisti
őstag
válasz
j.bravo #12549 üzenetére
Előbb forgattam kicsit -3 fokkal kb, hogy nagyjából vízszintes legyen a bal oldali "osztás". Aztán vágtam, hogy a jobb oldalon amennyire csak lehet egyenletes legyen a fényes rész, meg átlóba kerüljön az éles rész. Klónozással kijavítottam a kis figyelemelterelő hibákat a közeli részeken, kapott +20 kontrasztot, meg a színegyensúlyt eltoltam +20 sárga +20 piros irányban. Ezek a + dolgok Gimp-ben történtek, nemtudom PS-ben ez mennyinek felel meg kb.
-
j.bravo
addikt
Köszi! Vágtál belőle illetve kicsit a kontraszton húztál (talán a telítettségen is. Az eredeti baromi színes volt egyébként
) De ha tévedek, javíts ki!
Többiek? Vélemény a #12531-ről? Ha nem írtok rá semmit, kaptok még egy csomó hasonló "témájút"... (igen ez fenyegetés!)
[ Szerkesztve ]
-
Jinxx
senior tag
válasz
toth_janika #12547 üzenetére
-
toth_janika
őstag
Már elég rég írtam ide, de pls help me!
Nem tud valaki egy jó EOS30D-t ami még eladó is?
-
pisti
őstag
válasz
sztyui2 #12537 üzenetére
Még mindig nagyon sötét.
Több kis hiba is van, pl a fal vonala lekonyul egy helyen, meg erősen torzult, nomeg a libikóka alatt ottmaradt egy darab a balszélső lányból.
De egyébként ügyesen eltüntetted őket, azzal együtt is, hogy látszik a sietség az eredményen.Így hogy egyedül van, az üres udvar és a kép közepén a kislány így már sokkal "hangulatosabb" a kép.
Viszont azzal tényleg kezdj valamit, hogy ha más nem, legalább a kislány legyen világosabb, mert a szemei így két fekete folt pl., az arcából is alig látszik valami, mint valami zombi. -
-
hemaka
nagyúr
válasz
runner 125 #12467 üzenetére
A második jó nagyon, nekem tetszik :]
~~~
Ndruu
Jó ez a paradicsomos~~~
sztyui2 Ez akkor lenne a legjobb (az árvaházas), ha a lány csak egyedül állna ott
De így sem rossz... :]
[ Szerkesztve ]
-
pisti
őstag
válasz
j.bravo #12531 üzenetére
Örülök, ha tetszik a fotóm.
Érdekes ez a kép, vmi nyugágy ha jóllátom.
Variáltam vele kicsit, csak amolyan próbálgatás szintjén,
ez lett az eredménye.
Majd a tapasztaltabbak megmondják, hogy volt-e értelme változtatgatni rajta.
Ha gondolod leírom pontosan, hogy miket csináltam rajta (bár azthiszem a lényeg látszik), vagy töröltetem a linket ha gondolod, meg a képet is természetesen.[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
drkbl: Igen, igen! Nekem is ez tetszik eddig a legjobban. A háttér-kódex talán még egy cseppet lehetne sötétebb, hogy csak "felderengjen", de ez már még inkább ízlés dolga.
Ndruu: jól néz ki az! Főleg az árnyékkal együtt. Valami ütős címmel, amit ráírsz a képre... (a King of All nem rossz, de a képre is mehetne... vagy "King and Guards" vagy ilyesmi)
biggamer: Szerintem nem vészes a homlokbecsillanás, de úgyis kifotosoppolod mindjártA lepke tényleg szép, és szépek a színek. Nem baj hogy nem mindenhol tűéles, valahogy rögtön a mozgásra gondoltam belőle.
pisti: a vizslásat nagyon elkaptad, gratula!
Hogy már tegyek fel én is valamit:
Az alábbi kép "elmegy" absztraktnak? Vagy még valamit csinálni kéne vele? Máshogy vágni, esetleg kontraszt, más színvilág, akármi?[ Szerkesztve ]
-
Az árnyéka olyan, mintha egy korona lenne (csak nagyban nézve vettem észre), mellette a két sárga paradicsom pedig olyanok mint az alattvalók.
Direkt vágtam így, mert az árnyék is szerves része a képnek.
A keret miatt elnézést, de jobb nem jutott eszembe.
Bár nincs oly' szép, mint biggamer lepkés képe, de én még csak bontogatom a szárnyaimat.[ Szerkesztve ]
-
drkbl
őstag
válasz
biggamer #12509 üzenetére
Ajánlom az hu.OpenOffice.org project betűkészleteit, pl. 91 darab Ray Larabie font ő/ű-vel...
24 képponttal beljebb tettem a szövegek kezdete/végét, gondolom, így gondoltad
Szép színkavalkád a pillangós kép
[ Szerkesztve ]
-
biggamer
veterán
-
biggamer
veterán
válasz
Pilács #12514 üzenetére
Köszi szépen, örülök hogy tetszik.
Az az igazság, hogy így is szerencsém volt, mert a lepke körbe körbe mászkált, miközben nyalogatta a szirmokat.
De az még nem volt elég neki, ki s be csukogatta a szárnyát, ezt a képet is mozgás közben kaptam le.
Sokkal könnyebb lett volna, ha csak napozgat a virágon. -
biggamer
veterán
Na, rég tettem már fel pillés képet.
Örülök neki, mert lassan jönnek az ínséges idők, oszt mindennek kell örülni. -
biggamer
veterán
(#12467) runner 125
Jók lettek a svenkelt képeid, de legjobban a 2. és a 4. tetszik.
Grat.(#12476) Terapeuta
Az első képed nagyon érdekes lett, grat.
Viszont nekem olyan fura, az a sötétebb maszat a kép közepén.
Szerintem az egészet kellene sötétíteni, vagy hagyni az eredeti színében.(#12480) Pilács
Hú, azok a szép régi verdák.
De jó megfotóztam volna őket.(#12487) Jinxx
Grat, az első és az utcsó tetszik.(#12495) pisti
Tök jó lett a vizslás képed, nekem bejön.(#12506) Hacker75
Thx, thx, thx ...[ Szerkesztve ]
-
biggamer
veterán
-
j.bravo
addikt
Kipróbáltam, a Garamond szerintem jól nézne ki. De egy próbát tehetsz ezekkel is: Bookman Old Style, Book Antiqua, BatangChe, Batang, Georgia, Lucida Bright)
Ja, bármelyiknél jól mutatna szerintem hogyha nem éles körvonala lenne a betűnek, hanem mint amikor egy nagyon régi, magasnyomással készült nyomaton a papír egyenetlen nedvszívó képessége miatt kicsit girbegurbák a betűl körvonalai. (mint egy nagyon régi Bibliában, például, csak mindez nagyban, és persze a megfelelő színnel, színekkel). De ez csak brainstorming részemről[ Szerkesztve ]
-
drkbl
őstag
Köszönöm a véleményt, természetesen nem sértődöm meg. Te hogy képzelnéd a szöveget? Fonton vagy színezésen változtatnál?
Személy szerint én a díszesebb, "méltóságteljesebb" betűkészletre szavaznék ("New Roman", "Garamond") - te is kézírásos/barokk cizellált betűket látnál szívesebben?Hát igen, a súroló fénynek megvan a maga látványa. Egyébként emiatt először volt a fotó, a többi az már csak továbbgondolás, mire lehetne használni.
-
Hacker75
aktív tag
(#12273) biggamer - Az 5,7,8,15,21 nagyon ott vannak!
A többi se rossz...
(#12283) Fejo - A két svenkes (is) nagyon jó lett...
(#12289) Bandesz99 - Jól sikerült képek grat! Az elsőnél nehezen jöttem rá hol kezdődik az állat...
Hydra SR - Nagyon jók a madaras képek, nem semmi az az obi
(#12326) sztyui2 - A két első nagyon állat!!A harmadik hol készült?
(#12335) Brumi - Elküldenéd a három eredeti képet a mailemre?
(#12345) BEE - Nagyon szép képek, a másodiknál nagyon félelmetes az a felhő, mintha egy hatalmas szökőár közeledne...
(#12349) Ndruu - 3,6,10 tetszik!
(#12369) Stitch - Gyönyörű képek gyönyörű helyről! Grat!
(#12394) Bandesz99 - Ez valami állat jó lett!
A többiekét később... -
Fejo
őstag
Mindenképpen a B, de az a szöveg az nagyon csúnya lett (ne haragudj, nem bántani akarlak, pusztán a véleményünket kérdezted
).
Mind színeiben, mind karakterében nem illik a képhez. A fotó nem roszz, sokkal jobb a vágás, kompoziciós beállítás, megvilágítás, mint az A-nál. A szöveggel kellene kezdeni valamit és nem lesz ez rossz! -
Jinxx
senior tag
A te ötleted vonalán maradva:
A betűtipusok közzül akkor inkább maradjon az eredeti verzió, csak én sötétebb tónusú sárgával körvonalaznám, és az éve szó után hagynék egy kis teret. A csík nélküli verziódon látszik, hogy nem is néz ki rosszul, ha a betűk felénél változik a háttér, ezt meglátva jutott eszembe, hogy lehetne a képed egy mozivászonszerű dolog, ahol a kép alja és teteje egy csíkban fekete. A kép közepén lehetne egy korhű bibliai oldal képe annyira lesötétítve amenyire csak lehet, esetleg megfotosoppolni, hogy a papír sötétnek (majdnem fekete), a betűk pedig halvány, sötét tónusú szürkék, sárgásszürkék, tehát az egész ne legyen figyelemfelkeltő, csak háttér! Erre a háttérre jöhetne a nyitott bibliáról készült fotó, aminek a körvonalát valahogyan eltüntetném, hogy ne ugordjon ki annyira élesen a háttérből. A mozivásznat kihasználva felülre balra írnám, hogy 2008, betűközépnél felezve, ahogy írtam az elején, alulra jobbra, pedig A biblia éve. Hirtelen ennyi. -
drkbl
őstag
Köszönöm, itt van a csík nélküli, illetve kézirásos verzió (jobb fontom nincs (illetve van Fiolex Girls, szívecskékkel
)). Szerintem nagyon súlytalan vonal nélkül. A színek a honlapról valók, illetve maga az átlag Károli biblia fekete-arany borítós, halványsárga lapokkal . Cél: képernyőn megjelenítés.
Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One mobilszolgáltatások
- Windows 11
- Politikai mémek
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...