Hirdetés
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung topic
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Aktív témák
-
Jinxx
senior tag
Elég látogatott topik, úgyhogy elnézéskéréshegyek közepette ide is berakom, bocs.
Üdvözlet kedves kollégák!
Egy próblémával fordulnék hozzátok. Egy masszívabb állványra lenne szükségem augusztus 16-18 között, szóval ha valaki megszánna, és tudna egyet kölcsön adni, akkor nagyon örülnék neki. Köszönömmel, illetve kisebb mennyiségű sör vagy csokiadaggal tudnám meghálálni eme jótettet.
Előre is kösz: Jinxx
-
drkbl
őstag
válasz
Picilány #11595 üzenetére
A harmadik tetszik, képeslap jellegű
A kutyusos jó beállítás, csak túl nagy a fényesség-különbség a háttér és az eb között, háttérben pl. valami olyan fényességű elemmel, mint a jobb oldali fa, szerintem jobban érvényesülne. Hasonlóan a piros virágnál, így számomra úgy tűnik, egy átlós villám kelti épp életre
-
drkbl
őstag
válasz
szabokarlo #11594 üzenetére
Ezért sem akarok részletekbe menni, mert megismételhetetlen, beállítás híján módosíthatatlan. Szerintem pillanatképnek nagyon jó, jól elkapott és komponált.
-
drkbl
őstag
válasz
szabokarlo #11588 üzenetére
Ezekután szójakbe? Nanemán.
Hangulatos kép, kellemes a kisugárzása. Ki volt épp lemaradásban?
-
Xantomas
őstag
válasz
rumos14 #11590 üzenetére
Sajnos a kép nem adja vissza, de lehett látni, hogy a szmoghatár felett voltam. Nagyon durva volt úgy ránézni a városra.
Semmi zajszűrés, pedig nincs is magas ISO (100), f/3,2-es rekesz, 63,0 mm-es gyújtótávolság, 1/800s-os záridő.
Nekem az a véleményem, hogy csak a mazohisták fotóznak ezzel a géppel jpg-be
Mindenki más azt gondolja én vagyok az. Ha elmegyek fotózni, megszoktam, hogy takarékoskodok. 512MB-ra fér 44 RAW kép, hát annyit lövök. Ha elfogy, szortírozok.
-
-
Pilács
senior tag
válasz
rumos14 #11586 üzenetére
Helló!
Kis vágás a tetejéből, némi egyensúly állítás, keret, kicsinyítés és ennyi, semmi effekt
Teljes méretben meg a képfeltöltés nem tudta fogadni, mert 2.4 mega, de igen S5600-tól azért csodákat nem kell várnimaximálisan bele lehet kötni
Xantomas:
Biztosan nagyon szép lesz! Krka is gyönyörű lehet! Várom majd a képeidet!!!![ Szerkesztve ]
-
szabokarlo
tag
Ez milyen szerintetek?
link
Én elég elfogult vagyok[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
válasz
rumos14 #11586 üzenetére
S5600, teljes méret? felejtős
Két kép a városról, a hármas határhegyről lőve, maximális zoommal, kézből. Kicsit be van szürkülve a szmogtól minden.
Már lassan két hetes képek, csak RAW-ból lettek jpgbe átalakítva, de valamiért az exif hiányzik belőle.Nem nyúltam hozzájuk.
[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
válasz
Pilács #11566 üzenetére
Ezért, imádom a plitvicei nemzezeti parkot. Negyedévente visszamennék, hogy minden évszakban lőhessek róla képeket.
Idén ősszel viszont tuti megyünk, állitólag akkor is gyönyörű, pirosban, sárgában, barnában, és zöldben pompázik minden, valamint köd lep el bizonyos részeket. Előre csöpög a nyálam.[ Szerkesztve ]
-
BEE
addikt
MINDENKINEK köszönöm a véleményét !
BEE
-
sto1911
veterán
válasz
Szten Márs #11579 üzenetére
Igen, sajnos ez egy abszolut belep a digitalis fenykepezesbe
Azert koszonom a tippeket, es tovabbi hasonlo fantasztikus kepeket kivanok!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
sto1911 #11574 üzenetére
Igen, tök fehér képet fogsz kapni. Egyrészt te nem állíthatod a blenderekeszt, szóval nem tudsz rekeszelni, másrészt az automatika sem tud túl sokáig rekeszelni, szóval eléggé esélytelen. Szürkeszűrő kéne, de A460 elé meg aligha rakható. Szóval menj hajnalban/este, amikor kevés fény van, de azért még van, és akkor talán esélyes.
-
biggamer
veterán
Pilács, BEE
Gratula, grat, grat. -
sto1911
veterán
válasz
Pilács #11572 üzenetére
Koszi mindkettotoknek a valaszt!
Ha a long shutter = hosszu zarido, akkor van rajta, 1" - 15"-ig, eleinte 1/3-onkent. Akkor elvileg lehet ilyet loni az enyemmel is, vhol kiprobalom! Ugy emlekszem viszont, ha erre beallitom, es van eleg feny amugy is, akkor tok feher kepet kapok eredmenyul... De holnap megnezem.
[ Szerkesztve ]
-
Pilács
senior tag
válasz
sto1911 #11570 üzenetére
Állvány, manuális mód, kicsit hosszabb záridő a szokottnál, és eeeeenyyyiiii
Nem ismerem a géped, de már szinte minden gépre tesznek manuális módot, nem hinném, hogy buherált firmware-re lenne szükség.
BEE:
Köszi, neked se kell a szomszédba menni jó képértmondjuk a piros virágról lepöcköltem volna a bogarat, vagy az direkt?
Cassidey : Nálad meg 6mp-el gyorsabb voltam
[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
Nézzetek profi fényképezésért Top Gear-t
Most indulok 2 hétre a dunára fotózni,majd készítek egy sorozatot
Üdv.
-
Pilács
senior tag
Mára asszem utsó
-
Pilács
senior tag
tükör
A vágással is és a kivitelezéssel is szembe tudnék magammal szálni, de sajnos a pillanat akkor ezt adta ki -
drkbl
őstag
válasz
Brian_RL #11559 üzenetére
A Lepkém két ok miatt nem jön be: egyrészt üres a jobb fele, másrészt (és az előző ezt jobban kihangsúlyozza), nagyon alul van a lepke.
A csúcsratörő engem inkább egy kifutópályáról nekifutással felszálló lepkére emlékeztetSokkal jobb a kompozíció, jól kihasználtad az átlót és a DOF-ot is. Kár, hogy ez az egyszerű mintázatú lepke ilyen bonyolult mintázaton állt.
A Figyelem tetszik, jól kihasznált átló, V alak, szépen elmosott, kellemes színű háttér.
-
Brian_RL
aktív tag
Üdv!
Jó rég jártam már itt, de igyekszem bepótolni a dolgokat
[Lepkém]
[Csúcsratörő]
[Photoshopban jártam]
[Figyelem]
[Repceföld][ Szerkesztve ]
-
Cassidey
senior tag
válasz
Motion_Blur #11557 üzenetére
Miskolc plaza
van meg de ez lett a legerosebb sztem
-
Pilács
senior tag
Jaj még ez is fel szerettem volna tenni, csak az időlimit elszállt
[Tribunj, part] -
Pilács
senior tag
[a ház hátsó kis tava..]
De klassz lenne egy ilyen hátsó "park"[ Szerkesztve ]
-
Picilány
tag
válasz
Szoles #11544 üzenetére
Igen bemozdult
siettem a fényképezéssel mert aznap reggel indultunk haza így ezt még gyorsan
A virág tényleg lehet hogy túlexpos, nem rémlik már, de lehet hogy csak nagyon sütött a nap és még vaku is bevillant... -.-" makrot meg nem találtam rajta mert nem a saját gépemmel készült (ősöké) és azt aztán abszolút nem tudtam kezelni így ilyen lett -
biggamer
veterán
Figyelem, vasárnap / 07.27.-én / PHotóstalálkozó !!!
Akinek lenne kedve eljönni a budapesti Tropicariumba [link] fotózgatni, utána beülni valahová egyet kóóólázni / nem kötelező /, az ne tartsa vissza magát, jelentkezzen.
Minden régi és új résztvevőt szeretettel várunk.
Eddigi 100%-os jelentkezők :
adik
BEE
Terapeuta
werttzui
biggamer99%-os :
Allien és b. neje50%-os :
Hydra SR
Jeannie25%-os :
*Ropi*Aki nem jön utána ne sírjon
, hogy fúúúú, de kár hogy nem mentem veletek.
Találkozó a Nyugatiban 11.15 körül / én már ott leszek 10.55 környékén / a főbejárattal szemben lévő hirdetőtáblánál / indulást érkezést mutató tábla, az újságossal szemben kb. 4 méter magasságban látható /.
-
Cassidey
senior tag
tegnapi
[ Szerkesztve ]
-
Szoles
senior tag
válasz
Picilány #11539 üzenetére
Az első kettő, de főként a második tetszik, érdekesek a fények rajta.
A harmadik mintha "kicsit" bemozdult volna?
A negyedik nekem sűrű, nem találja a szemem az igazi témát. Szűkebbre vágnám valahogy így, meg kicsit mintha túlexpós lenne? (Ez nem biztos, én alulexpó mániás vagyok.)
Ezeket a virágokat én igazándiból makróval támadnám be. A virág mellesleg tényleg érdekes és szép. -
drkbl
őstag
válasz
Picilány #11537 üzenetére
A ribizlis kép tetszik, lehet, hogy jól nézne ki álló formátumban. Második helyezett a dupla szivárvány, nagyon jól kiexponált a város elő és háttérben is. A pompomgörl-virág szerintem kicsit túlexponált, sajna elvesznek a részletei - lehet, hogy csak azért, mert ezen az LCD monitoron nézem...
-
-
drkbl
őstag
válasz
flegos #11534 üzenetére
A színkavalkádnak szerintem nem tett jót a sekély DOF. A nagy fa árnyékában: tetszik az ötlet, a bal oldalra bővítve és állóra vágva két kép lenne: egy hangsúlyos emberalakos és egy fatörzses, nekem így a a fatörzs sokkal hangsúlyosabb, mint a pár. Ott kinn... : karácsonyi képeslap
Útvesztö: jó háttérkép lenne - bár nagyon hangsúlyos expoziciókülömbségekkel - ha a jobb oldalon nem lenne a DOF-on kívüli ág. Tetszenek a színei: bleach bypass szűrő? Napra várva: képeslap/üdvözlőkártya
Foltoska: nekem személy szerint nem jön be, ha a hozzám közelebbi rész életlen. Ellenben a színek és a háttérelmosás nagyon bejön!
-
flegos
senior tag
Üdv!
Pár újabb kritikára váró fotó:
színkavalkád
fókuszban
A nagy fa árnyékában
Ott kinn...
Útvesztö
Napra várva
Üres...
Foltoska[ Szerkesztve ]
-
Fejo
őstag
válasz
ArthurMiller #11530 üzenetére
FF-ben a holdas kép?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Chapel #11527 üzenetére
Megnézni meg szoktam mindent, attól, hogy általában kussolok
Amúgy szivesen véleményezem is, ha gondolod, de mondom, nálam sokkal hozzáértőbbek is vannak itt (is).Xantomas: Igen a devianartot én is szoktam nézni, elsősorban rajzokat, jó kis oldalnak tűnik számomra is. Ettől nem bojkottálom a fotozz-t, tudni kell szelektálni a vélemények között, igaz néha idegtépő dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
válasz
Szten Márs #11526 üzenetére
Ezt a hozzászólást, viszont én is köszönöm. Nem azért, mert szólt valakinek, hanem mert így leírtál mindent.
Részemről a fotozz.hu-t bojkottálom, pont az általad leírt emberek miatt, akik azért, mert tellet full frame fényképezőgépre, vettek egyet, majd iparos módjára nekiálltak fotózni, és azt hiszik ők az istenek, mert nekik van... Na nem feltétlenül tehetségre gondolok. Pont az ilyenek miatt csalódtam óriásit a magyar fotós társadalomban. Azt hiszik, mert szó szerint bebiflázták 10 évvel ezelött Dr. Sevcsik Hefelle Fényképészet című könyvét, ők a mesterek. Holott inkább szakbarbárok, mint művészek. Művészlelkű kontárok. Sajnos sokszor pont ezek alapítanak "iskolát" (sic!) De azért a hosszászólásaik végén ott a link a saját oldalukra, hogy nézzék meg az ő képeit.Az ember technikája a gép használata közben óriásit fejlődik, sőt, ha néhány könyvet el is olvas mellette, akkor a megszokott dolgok szépen fokozatosan tudatossá válnak, és tudni fogja, miért csinálja azt amit.
Inkább a DeviantArt-ot preferálom. Feltöltöm, megnézik, "favolják", kommentálják, válaszolok, de többnyire nem érdekel mit a véleményük. Ide tényleg mindenki tesz fel képeket, rajzokat, festményeket. A kezdő rajzoló 13 éves kislánytól kezdve, a hozzám hasonló, inkább mérnök szeműeken keresztül (akik nincsenek tehetséggel megáldva, csak szeretik nyomkodni az exponáló gombot), a komoly, és tényleg profi, kreatív stúdió fényképészig, festőig.
DA-n több magyar közösség van, nem is kell angolul írni, úgyis megérti az aki akarja.
-
flegos
senior tag
drkbl/Xantomas/D4rkm4n: köszi a válaszokat!
-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs #11526 üzenetére
A cserép és duna, öregmotoros,ezekhez nem nyúltam,semmilyen módon egy 20k alap kompakt géppel készültek,tudom h a cserepek nem jók (fájt is feltenni) de az előttem szólora reflektáltam,h vajon ilyenkere gondolt-e. Ezen kivül még egy dolog:
Nem tudok mást mondani....megtiszteltél,komolyan!
Két hétig kint leszek a dunán,ha feljöttem pestre,összeállítok egy sorozatot (tényleg a jó képekböl),remélem megnézed,ha nem is mondasz véleményt.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Chapel #11514 üzenetére
Na jó, akkor nézzük a képeidet. Nem nagyon szoktam véleményezni, mert nem tartom magam elég jónak és hozzáértőnek ahhoz, hogy véleményezzek, bár a legtöbb véleményező oldalon az emberek többségét nem érdekli az ilyesmi, így iszonyat balgaságokat is lehet olvani értékelésekben, pont ezért eléggé fenntartással kell fogadni ezeket a dolgokat. Mindenesetre ehhez mérd az én véleményezésemet is.
11453-as hsz-ed:
cserép: Sehol nem látok élességet. De tényleg sehol. Ezen kívül sem túl izgalmas sem a szög sem a téma sajnos. Megörökíteni a látványt saját magunknak, hogy tudja az ember hogy nézett ki jó, persze, szóval ilyen célú kép.cserép2: a címével ellentétben talán a házikó kiálló része, az éles része tűnik témának számomra. Viszont az előtér túl sok, bár valószínűleg az lett volna a téma. Néha meg lehet úgy is mutatni a témát, hogy nem ez az éles, ha az lett volna a téma akkor viszont ez nem az az alkalom. Agyonnyomja a nézőt az előtér súlya szerintem. Fura szögben sikerült elcsípni, nem hagyományos szögben, ez jó, viszont mégsincs hatása ennek a szögnek túlzottan. De jó kezdet.
Duna: Na ez tetszik. Talán ha a nap nem ég annyira a képbe, kicsit lejebb van jobb lett volna a képnek, de kifejezetten tetszik az előtér jobb oldala, szóval jó kivágást választottál a fotódnak.
Öregmotoros: ha megfordítod és álló formátumban teszed fel, akkor kifejezetten jobb lett volna, így le kell tölteni és megfordítanunk, de hát istenem legalább mi is melózunk
Egyébként jófej állatka, szintén emlékfotónak tök jó, meg poénnak, hogy nézzétek mit találtam
11488:
Magad fotózása ilyetén módon elég kényes téma, ügyesnek, körültekintőnek, tervezettnek kell lenni, hogy tényleg jó fotó jöjjön ki belőle, nem csak egy poénnak ellőt kép. Digitálisból a fekete fehér létrehozása is körültekintést érdemel, mert ha csak simán átteszed fekete fehérben, akár még a fényképezőgépben, akár bármilyen programmal csak deszaturációval, akkor nem fekete-fehéret kapsz, hanem szürke-szürkét, tónusszegény lesz, szóval nem az igazi. A fekete fehére képek készítésére digitálisból van néhány praktika, meg képenként játszik az ember, hogy mi is a jó. Amúgy meggyőződésem szerint FF fényképezésre a film az igaziA fénnyel is óvatosan kell bánni - gondolok itt a bal oldalra pl.
11516:
Szintén szürke-szürke. Igazából nem rossz szerkesztés, mert sokan valószínűleg sokkal szerencsétlenebbül oldották volna meg. Hozzátenném azért közel sem a legjobb szögből fényképezett madár, de mint mondtam lehetne sokkal roszabb is.Kicsit begondolkozós feje van a madárnak, ez jó pont
Igazából még tetszik is, de teljesen szubjektíve. De a tónusszegénységgel tényleg kéne kezdeni valamit.
Még pár gondolat:
Tudom, nem vagy az utófeldolgozás híve. De az utófeldolgozás nem feltétlen a műanyagképek gyártását jelenti. Tudom mostanság divat, hogy nem is fotókat tesznek fel az emberek, hanem digitális illusztrációkat, agyon HDR-ezett giccses ocsmányságokat, hasonlókat. Viszont ez egy véglet, hasonló ahhoz, hogy egy késsel lehet paradocsomot szelni, meg nyakakat vágni, attól, hogy sokan nyakakat vágnak, még fel kell valamivel szelni a paradicsomot, ha nem akarod egészben enni, és nem kell ilyesmi miatt idegenkedni az eszköztől. Ugyanúgy a kéfeldolgozás nem is azt jelenti, hogy készít az ember egy képet, aztán majd utólag kitalál valami vágást, ami épp jó, lehet az eredeti kép 10%-a, mert tökvéletlen az még jól is néz ki, aztán 640*480-ban úgysem látja senki, hogy agyon van vágva. Meg lehet még így használni a szerkesztgetést. Felejtsd el. Utófeldolgozás mindig is volt, filmes korszakban is és nem ezeket jelentette, nem kell most sem. Kis zajszűrés. kis CA leszedés, a fekete fehér képek normális megcsinálása, eltolt fehéregyensúly helyrehozása, stb. De ne idegenkedj tőle, sokat dobhat egy képen, méghozzá úgy dobhat sokat egy képen, hogy nem alakoskodó és tolakodó és műanyag - ha az ember jól nyúl hozzá. De Hydra is jól leírta ezt előttem.Véleményezős oldalak: (konkrétan kis fotozz.hu, ahogy én látom)
Régebben az volt a divat, hogy iszonyat aprólékosan, részletbe menően mindenbe belekötve szétcincálták a képet, minden apró hibát megtaláltak, felhoztak, bele az ember arcába, sokszor nem is a kép értékét nézve, hanem szigorúan technokrata, szabályokba és pixelekbe gyógyult módon. Ha technikailag nem tökéletes egy kép, arra halál alapon. Ilyen mentalitás megmaradt még sokakban, szóval találkozhatsz ilyennel. Lehet fentebb gonosznak tűntem, de ez egy más kategória, amiről én beszélek most
Aztán van a laikus, de nagyonhozzáértő. Kreditet akar gyűjteni, és minden képhez beír valamit, miközben a többiek marják magukat és keresik a szívgyógyszerüket. Ilyeneket olvasni: jó kép lenne, de a téma nincs középen, így csak 3-as az 5-ből, meg hasonlók. Szóval kockázatok, mellékhatások, stb.
Aztán láttam olyanokat, akik minden képre 5-öst adnak, akkor is ha az nem, hogy nem jó, de még közepes sem. Van ennek egy változata, aki úgy ad 5-öst, ha tudja kinek adja, mert felismeri már képről, és ő jókat szokott készíteni, tekintélye van, ott az 5-ös. Pedig 2 körül mozog a kép.
Ezen túl van az, aki keményen mondja a kritikáit, de tökjó ötleteket ad, tökjó meglátásai vannak és tanulhatsz tőle. Na ez a fajta kevés. Nagyon.Amúgy ilyen oldalakra olyan képeket érdemes csak feltölteni, amit tényleg és komolyan jónak gondolsz. Első próbálkozásokat, szárnypróbálgatásokat annyira nem, mert kegyetlenül letörhetik az ember kedvét és nagy valószínűséggel nem is tanul sokat a véleményekből, amik érkeznek ilyenkor. Szóval elindulni nem a legjobbak ezek az oldalak.
Elindulni mi jó? Hát nem tudom... nézni mások mit csinálnak, főleg a "profik", fotós oldalak, fotós blogok, régi fotós könyvek, magazinok, etc, minnél több és még több és még több... nézni a véleményezős oldalakat is lehet, olvasgatni az értékeléseket, minnél többet, szigorúan nagy fenntartásokkal. Előbb utóbb letisztul az emberben, hogy mi is a jó és mi nem és mitől lesz jó vagy nem jó egy kép. Nem feltétlen gyorsan, de alakul valami.
-
ottkar
addikt
Ez a házikedvencem. Nagyon szelid és szereti ha simogatják.
-
BEE
addikt
válasz
Motion_Blur #11521 üzenetére
A második pelikánt pont jókor kaptad el !
A szárnya bemozdult kicsit, de a teste meg a feje nem.
Még a gyík ami tetszik.BEE
-
BEE
addikt
Hátha valakit érdekel...
Tamron 75-300mm F4-5,6 LD Tele-Macro (1:3,9) Még a filmes időkből.
Pixel méretű vágott kép, kevés utómunka a végén egy alap életlen maszk.
RAW-ba fotózva korlátra támasztott géppel.
Nagy méretű kép !BEE
-
Chapel
addikt
[ Szerkesztve ]
-
ottkar
addikt
"De egy szál piros rózsa, sötét éjjel is rózsa......."
[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs #11513 üzenetére
Köszönöm!
(sajna amiket ide tettem fel szóra sem méltatták, gondolom mert olyanok is
)
üdv.
-
Chapel
addikt
Tudtok olyan oldalt írni ahol véleményezik a feltett képeket? Lehetőleg magyar legyen,mert angolból jó vok, de nem perfekt
thx
[ Szerkesztve ]
-
D4rkm4n
őstag
válasz
philoxenia #11437 üzenetére
-
flegos
senior tag
Sziasztok!
Pár kísérlet, jöhetnek a vélemények:
pia cigi rabja
páromról egy pillanat
kút
piros virág
narancs virág -
Jinxx
senior tag
válasz
Motion_Blur #11503 üzenetére
És közülük az egyik lőtte ezt a képet.
Nagyon off! Ebből a képből az EOS topikban már elég nagy vita kerekedett, ne fokozzuk.[ Szerkesztve ]
-
Jinxx
senior tag
Szóval:
Cassidey #11407: Nagyon szép helyen jártál, augusztusban megyek én is..Grat a képekhez, jók lettek.
Hydra #11416: Csak a szokásos, minőségi makrók!
Bee #11395,11421: Jók az állatkerti fotóid. A címek mégjobbak.Látom megszenvedtél az akváriumos képekkel. Hihetetlen néha milyen dzsuván keresztül lehet csak fotózni, ez néhol látszik is, mindenesetre grat. a kitartásodhoz.
Fejo #11446: A negyedik nagyon jó lett! A csillagjárásost csak nem ezzel a kompozícióval képzelted el?#11451: Ezek is nagyon jók, itt is a 4. tetszik a legjobban! #11467: Nagyon széép! Valami hasonló kompozíciót keresek már elég régen én is a holdfotózáshoz, de eddig sehogy sem sikerült, grat, nagyon tetszik!
Hirtelen ennyi... Jóéjt mindenkibe...
Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Revolut
- Robotporszívók
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Automata kávégépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...