Hirdetés
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
Aktív témák
-
sztyui2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #13185 üzenetére
Ezek mind EOS1000D-vel és kitobival készültek? Nagyon szép, élesek. A színek is elég jók! Módosítottál a képeken valamit, vagy eredetileg is ilyenek?
Sürgősen el kell kezdenem gyűjteni egy DSLR-re a Sony H50 helyett.
Jah, és legközelebb úgy tedd be a képeket, hogy legyen egy bekezdés köztük, mert így nagyon egybefolynak, meg nem nagyon lehet igazán érezni a kompozíciót... -
drkbl
őstag
válasz
Allien #13186 üzenetére
A kilences tetszik, szerintem egy szűkebb vágás (ugyanez a méretarány, balról a levélszerű kiálló tolltól) és élesebb szem feldobná.
@Viszlát: Hangulatos kép, tetszik a színes felső/szürke alsó "világ" ellentét, és az átlós világosból sötétbe átmenet. Egy kis forgatás hiányzik, hogy a függőlegesek függőlegesek legyenek.
-
pisti
őstag
Viszlát: A madaras képek tetszenek, főleg az tetszik, ahol a víz van a háttérben. Viszont sajna egyik sem lett éles.
Az éjszakainak tetszik a szerkesztése meg a hangulata, kár hogy szanaszét égtek a fényesebb részek, meg elég életlen is.Balise7: Nem rossz, jól néz ki. De tényleg egy egyszerű tárgyfotó ami nem nagyon fogja meg általában az embereket. Az élesség kicsit "hátracsúszott" úgyérzem, a középső "i" betűs gombnak kéne szerintem tűélesnek lennie, de nemaz.
rumos14: Tényleg szépek az őszi színek a képen. kár hogy a felhők beégtek és beleolvad a templomtorony.
Terapeuta:
Nekem nem begyere ez a zöldes szín, de a tartalom az poén, így a címmel.
Alvin: Jó képek, nagyon jó a részletgazdagságuk. A 2. zöld túristajelzéses kép tetszik a legjobb, nagy kár a beégett háttérért rajta.
Allien: Az sárfürdő volt?
Jópofa állatok, jópofa képek. Az utolsó meg főleg "pofás" kép lett.
Chapel: Nikotin kúrán vagy?
[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Szten Márs #13187 üzenetére
értettem, legközelebb akkor így csinálom
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #13185 üzenetére
Szia!
Nos, kellemetlen erre felhívni a figyelmet, főleg egy PH! félistennek,de a PH-n nem szoktunk ekkora képeket egymás alá linkelni, vagy úgy általában akárhogy natúrban betenni. Némileg nehezen áttekinthető itt ezen a forumon. Ebben a topicban általában olyan thumbnaileket használunk, amelyeknek hosszabb oldala 150-160 képpontos. Aztán a thumbnaileket pedig linkké alakítjuk (esetleg linket teszünk mellé)
Mondjuk a flixkr-en van thumbnail méret a képeknél, szvsz azt is lehet használni, vagy esetleg akár a small méretet is. Ennek fényében valahogy ilyesmire gondoltam, itt a flickr-es thumbnail méretet használtam:stb stb
Tudom, ez most nem feltétlen jófejül hangzott, sokkal inkább valamiféle kioktatásnak, de nem annak szántam.
Egyébként kezdésnek nem rossz, amit most másodikként linkeltem, pl kifejezetten tetszik.
(MOD: persze, hogy elrontottam a linkeléstHelyrehozva.)
MOD2: na igen, meg van, amit kétszer írtam, asszem már késő van megyek is lefeküdni inkább.[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
Egy házi cicát mutatnék. Természetessen, már megy a fűtés, a cic hol is érezné jobban magát?
szundiKét kacsa a kertben (sorozat):
1. pancsi, ____ 2. mit találtál?,___
3. kiszállok a medansziéból,___ 4. Oh, mindjárt elpirulok,
5. fürdés után testedzés,___ 6. súgok valamit, gyere közelébb,
7. mindent a helyére,___ 8. jól be kell kenni,
9.idekatt
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
Túl vagyok életem első szabadtéri DSLR fotózásán, a végeredményt ítléjétek meg ti
Sajnos a fényérzékenységet ISO800-on hagytam, de remélem ez mit sem von le a képek érdemeiből
Furcsa egy művészlélek vagyok, úgyhogy ha a kompozíciók nem nyerték el valakinek a tetszését, akkor a hiba nem az ő készülékében van
Ha szeretnéd megtekinteni az itt látható képeket nagyobb méretben, kérlek látogass el a Flickr oldalamra. Véleményedet nyugodtan fejtsd ki a képek alatt található kommentek részben, legyen akár az rajongással vagy undorral teli
Minden segítségből tanulok
-
rumos14
nagyúr
még tavaly október vége felé készült, az ősz szebbik arcát mutató képem, a kedvenc FZ5-ömmel. most elővettem, minimálisan állítgattam a színeket, sztem igazán jó kép
[link] -
Blaise7
tag
Ez az első komolyabb képem:
[link]
Vélemények?[ Szerkesztve ]
-
biggamer
veterán
válasz
philoxenia #13176 üzenetére
Arra nem találok utalást.
Az volt a címe, hogy " Bence meg a többi jómadár ".
Bemutatta a film, hogy készíti a leshelyét és mutatták " élőképen " hogy isznak a madarak a mókusok a mesterséges itatóhelyén, ahol készültek a díjnyertes képei.
Azt is mutatták, amikor búvárruhában töri a jeget a tónál, majd nyakig vízben állva sátorral a fején fotózza a gémeket halászás közban kb. 3 méterről. -
biggamer
veterán
Máté Bence természetfotósról van film a m2-es adón.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Motion_Blur #13173 üzenetére
fel van téve otthon az iMac-re, de most nincs nálam és órán nem vennék jól, ha BPR helyett elkezdenék képszerkeszteni
Memkártyaolvasót pedig direkt hoztam
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #13172 üzenetére
A melléket lemezről tedd fel a Digital Photo Professional-t, szerintem jól használható progi
-
Alvin_ti4200
félisten
Na végeztem a délelőtti fényképezéssel, sikerült pár szép képet lőni (szerintem), ha este hazaérek, akkor megcsinálom őket, mert RAW-ban vannak és gondolom azt hiába töltöm fel bárhova
Az idővel többnyire szerencsém volt, bár én inkább a művészi elvont fotók híve vagyok
(majd meglátjátok mire gondolok)
-
Viszlát
addikt
válasz
j.bravo #13169 üzenetére
Egyrészt nagy crop, másrészt az egész utazást elcsesztem, nem vettem észre, hogy 1600-on maradt az iso...
Most próbálgatom menteni a menthetőt.
drkbl: egy szikla szélén állva készítettem. Nem tudom hogyan kell utólag elmosni a hátteret, de ha gondolod belinkelem az eredetit.
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #13159 üzenetére
Viszlát: az első tájkép nekem begyere, ahogy van. Ehhez a képhez nem kell a tűélesség, így sejtelmesen abszolút jó. A sirályosak ellenben kár hogy kissé életlenek (nagy crop kellett?), mert a pillanat és a kompozíció azoknál is bejövős.
Alvin_ti4200: A nappalra azért írtam hogy nehezebb lesz, mert a nappali fényben (legalábbis napsütésben) vélhetően kevésbé fog látszani az ájfón kijelzője.
Ha nem fekete háttérre rakod, akkor pedig részleges fényméréi módot válassz hozzá (vagy M módban játssz vele. Ha a "környék" nem elég sötét, az ki fog égni a képen)Általánosságban persze nyilván könnyebb nappal bemozdulásmentes képet lőni
[ Szerkesztve ]
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #13157 üzenetére
Általános jótanács, hogy esti képeknél bizony az iso-t kell emelned (vagy állvány és akkor lehet 100iso), hogy korrekt képet kapj.
Ha kézzel lősz és a 100as iso mellett nem tudsz bemozdulásmentes képet készíteni (este v. akár nappal) akkor tekerd fel nyugodtan a záridőt gyorsabbra még ha sötét is lesz a kép (de ne legyen bebukott), max késöbb Photo shop-ban v. lightroomban adsz rá egy kis expo-t és kész is.Nappal sztem nem érdemes a nagyobb iso, mert felesleges (jó fényviszonyok között pláne napsütésben), kivéve persze ha van valami speciális alkotói szándék.
Tájképnél a blende mehet az egekig, ha az a célod, hogy minden éles legyen, de ez igaz más esetben is...pl ha sok arcot akarsz élesben tudni egy képen (pl osztályfotó) akkor ugyanígy szűkebb (ami ugye nagyot jelent) blendével érdemes operálnod.Nekem ugyan Nikonom van, de sztem canonnál is van olyan, hogy a keresőbe ajánl egy záridőértéket, vagy blendeállást..érdemes figyelni mert sokat segít/tanít ha manual módban lősz.
-
Allien
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #13164 üzenetére
A szép idő relatív fogalom.
Pl én a János hegy-re szoktam néha-néha feljárni. Akkor "jó az idő", ha a fotózás elött relative nagy szél volt, és a párát, szmogot kikergeti a város fölül. Ilyenkor, ha szerencséd van, tényleg messzire ellátni. Volt olyan, hogy a Mátra vonulatait is lehetett látni, a Ferihegy-ről a felszálló gépeket még szin alapján is meg lehetett külömböztettni. De, ha párás, akkor még a Gellért hegy is éppen látszik.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Allien #13163 üzenetére
azt viszem magammal természetesen, csak a legszükségtelenebb dolgokat dobálom ki a dobozból, mert sajnos táskát még nem vettem
Viszont felapplikáltam a nyakpántot, úgyhogy nem kell kézben hurcolászni egész végig, igaz így a nyakam fog zsibbadni tőle
Ha lesz 3G fent, akkor lehet az iPhone-ról majd pötyögök ezt-azt
Viszek kártyaolvasót, úgyhogy ha ebéd után beértem a suliba már lehet tudok szolgálni 1-2 képpel
Továbbá viszek akksitöltőt is, mert 2 óra alatt csutkára tölt és pont egy 2:15 perces órám lesz
Utána megint 2 óra lyukas, lehetne menni valahova fotózni
És ahogy kinézek most az ablakon látom, hogy szééééép idő van hurrá
[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #13151 üzenetére
Lehet, érdemes lenne mondjuk automatán kezdeni. Átállitod a tájképre, megnézed milyen értékeket állított be, megnézed az elkészült képet, mennyire megfelelőnek érzed, és ez alapján megpróbálod beállítani a gépet manuálissan. De, nem feltétlenül kell, full manuálban (M mód) próbálkozni, van még záridős progi is, ott beállitod a záridőt, a gép meg hozzá rendeli a többi dolgot. Lehet, érdemes lenne magaddal vinned a használatit is.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #13159 üzenetére
Ezen hiába állítasz élességet, szerintem egyszerűen bemozdult. Jó lenne tudni milyen záridővel csináltad. Kompakt gépedben ugye ott volt a stabilizátor és nem volt benne tükörcsapódás. Már 1/30-as záridőt is nehéz kitartani 50mm-en. Szerintem bátran tekerd fel az érzékenységet, nem kell sajnálni.
Érdemes egyébként raw-ba fotózni, utólag még nagyon sokmindent tudsz korrigálni, látom megva hozzá a 24"-os képernyőd is
Témákat én sosem használtam, rakd szépen 'A' módra a gépet, és add meg a rekeszt. Canonon nem tudom van-e auto iso, ha van, belövöd 1/60-as záridőre, később ha már "biztosabb" kezed lesz 1/30-ra.[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
Kezdő DSLR-es lévén köszönöm én is nektek a gyorstalpalót
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
j.bravo #13158 üzenetére
Letettem az asztalra, a gép pedig a kezemben volt. Annyira azért nem remeg a kezem, hogy ne tudjak majd nappal éles képet lőni, legalábbis remélem, az előző képstabos Pana kompaktommal azért mindig ment
Bújom közben ezerrel a kézikönyvet és lehet élességet kellene állítanom, mert 0-7 között lehet és a Normál picture style-nál csak 2-esen van, míg a tájképnél 4-esen...
-
j.bravo
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #13157 üzenetére
Ha AF-et használsz, akkor nincs rá hatással. Manuális fókuszálásnál is csak azáltal, hogy a szemedre hagyatkozol, de ha a szemeddel nincs összehangolva a kereső, akkor nem lesz jó
A kijelzőről a képet kézből lőtted, vagy letetted az iPhone-t is és a gépet is valami stabil felületre? (Napfényben nehezebb lesz, ellenben "állványról" vagy bármi sima pontról, önkioldóval - hogy az expogomb lenyomással se rázd be a képet - pöpec lesz.) -
Alvin_ti4200
félisten
Szinte korom sötétben próbálkoztam lőni egy éles képet az iPhone kijelzőjéről, hát látszik, hogy nagyon gyík vagyok még a témában
Sebaj, majd napfényben
A kereső élességének állítása hatással van az elkészült kép élességére?
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz
Motion_Blur #13141 üzenetére
Ha maradt még a régi gépről makró előtétlencséd, egy próbát megér feltenni a 18-55-re
Nekem sikerült már úgy kifejezetten kellemes képeket lőnöm.
Például egy anno kölcsönben nálam járt 350d-vel ezt.Ja, a M mód jó dolog, főleg ha az ember megtanul úgy fotózni - biggamer mester jól leírta, hogyan lehet használni a keresőben levő "segítséget" - de az esetek túlnyomó többségében nem indokolt. Ha manuális obid van, vagy az adott szitu miatt csak úgy valósítható meg a kép, vagy úgy a legegyszerűbb, az előfordulhat, de az esetek túlnyomó többségében az A vagy S (kanyonnál talán Av és Tv) mód nagyon kényelmesen és hatékonyan használható, és nem ciki használni. Szerintem
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #13153 üzenetére
Persze, hogy lehet
Én kb. 2x szedtem le az obit a vázról, akkor is csak megmutatniSemmi értelmét nem látom annak, hogy két részben cipeljem, úgy több esély van arra, hogy megsérüljön a tükör. Táskája még sajnos nincs, de ez még pont az a kategória, hogy "elfér" nyakban
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Motion_Blur #13152 üzenetére
thanks
Alapból a kiértékelőn van
Akksit lehet tölteni anélkül, hogy megvárnám, hogy lemerülne? Szállítani össze- vagy szétszerelve kell a gépet?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #13151 üzenetére
Kiértékelő mérés (*), vagy részleges mérés ()
Utóbbit akkor, ha a háttér sokkal világosabb, mint az ellenfényben lévő téma.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Motion_Blur #13146 üzenetére
3,5-5,6 az obi, bár F29-ig is el tudom tekerni a tárcsán, az nem tudom miért van
Én élethű színeket akarok, nem tudom a Landscape mód milyen (meg a többit se tudom
). Fénymérést mire érdemes állítani a három közül?
-
biggamer
veterán
válasz
Motion_Blur #13148 üzenetére
Nem.
Van a tárcsán az " M " azaz manuális mód, de elötte a gép oldalán lévő főkapcsolónál a legfelső, vonalas részre át kell kapcsolnom.
Alvin_ti4200
Nálam a záridőt az exponálógomb melletti besüllyesztett / félig látszik ki a gépből / tárcsával tudom állítani, a blendét pedig a gép hátulján a kijelző mellett lévő nagy tárcsával lehet állítani
[ Szerkesztve ]
-
biggamer
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #13144 üzenetére
Ha manuálba fotózol, akkor ha nem fontos ne vigyed le a záridőt 1/60-ra, az már gázos, főleg ha nem szoktad meg a kitartás kézből.
Inkább 1/125 legyen.Nekem úgy van a 30d-nél, hogy a főkapcsoló 3 állású.
Van " ki ", " be " és egy ferde vonal.
Na az utolsóhoz kell állítanom, hogy minden paramétert kézzel tudjak állítani
/ elötte persze beállítom a tárcsát manuális fotózásra /.Utána beállítom az ISO-t 100-ra, a záridőt legalább 1/125-re.
Van egy beosztásos vízszintes vonalas ikon a kijelzőn, aminek a közepén van a
" 0 " érték, akkor jó, ha ott áll a vonás.
Attól jobbra és balra is el lehet térni, akkor vagy alulexponált, vagy túlexponált lesz a kép.
Úgy kell állítani a blendét, hogy amikor tekergeted, minnél közelebb legyen a vonás a nullához, de elméletileg az a legjobb ha pont nulla az érték.
Nem tudom, hogy érted-e ?Akár melyik paramétert állítod, annak a vonásnak az értéke mindig fog változni.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #13144 üzenetére
Az F (rekesz) érték makrónál kicsi, pl. 2.8 környéke (ha tudja az obi), de egy tájképnél lehet F10 fölött is jóval. ISO100-hoz én nem biztos, hogy ragaszkodnék, főleg nem borús időben, vagy szürkületkor. Ezek a gépek ISO800-on is szinte zajmentes képet produkálnak
Bár, ha állványt is viszel, akkor lehet hagyni a hosszú záridőt.
+ használd a Landscape módot, az elég jól kihozza a kék és a zöld színeket. Már amennyiben ez a cél
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #13142 üzenetére
Ezen a héten szabin vagyok, gondoltam rá, hogy felmegyek fotózni (esti Parlament, Vár, Lánchíd, stb.). De holnap a Vértesben fogunk járni egy jókorát, feltéve, ha nem szakad le az ég, márpedig nagyon úgy néz ki
Kíváncsi vagyok a képeidre, mindenképpen töltsd majd fel őket!
Ehhez mit szólsz?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
biggamer #13143 üzenetére
DSLR-rel még soha
Az alapszabályokat azért tudom, csak ennyi mindent nem babráltam ezelőtt egy gépen
Főleg attól parázok, hogy ott helyben rögtönöznöm kell, kitalálni, hogy mit miért és merre állítsak ahhoz, hogy jó képet kapjak
Feltételezem, hogy ISO100 az elég lesz, F5.6 is (vagy hogy tudom kiszámolni, hogy milyen F értékkel kell dolgoznom? Ez mélységélességet állít vagy mit csinál?
Sorry, ha baromságokat kérdezek
) Záridő értelemszerűen nem lesz magas, olyan 1/60-1/250 között valahol, egyelőre ennyi, ami tuti
-
biggamer
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #13140 üzenetére
Na, a PC GURU fotózik ?
Attól függ, hogy merre szeretnél fotózni.
Tudod, szembe fénybe nehéz jó képeket készíteni, mármint a tájképnél.
Abszolult nem fotóztál még ilyen géppel ? -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Motion_Blur #13141 üzenetére
igen azom van, de már sikerült makrót lőnöm itthon, gondolom nem szuperközelit csak tudok már vele csinálni
Mellesleg jöhetnél velem a Hármashatár-hegyre
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #13140 üzenetére
Na, ezt akár én is megkérdezhettem volna: holnap megyek az első dslr-es őszi fotózásomra
Annyi biztos, hogy csak RAW-ban fogok lőni
Ha 18-55-ös kitobid van, akkor a makró szerintem felejtős, legalábbis én ezt tapasztaltam.
-
Alvin_ti4200
félisten
Holnap ha minden igaz délelőtt felkúszom a Hármashatár-hegyre vagy a Hárs-hegyre, és szeretnék tippeket, hogy makró és tájkép fotózáshoz milyen beállításokkal készüljek?
Tegnap is és ma is sötétben értem haza, így kvázi nem tudtam megismerkedni normálisan a géppel
Próbálok minden nem átlagos fogalomnak utána nézni, de bonyolultabb, mint vártam
-
Xantomas
őstag
válasz
Motion_Blur #13135 üzenetére
Gondoltam, de inkább rákérdeztem.
-
toth_janika
őstag
válasz
Jó képek egy jó kártyához!
-
Chapel
addikt
válasz
Csak belejössz a DSLR-be látom
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Xantomas #13134 üzenetére
Hali! Videokártya
-
Xantomas
őstag
válasz
rumos14 #13119 üzenetére
Jaja, de ha az ember telézni akar, nem kell obit cserélnie. Ok, van alternatíva, tamron 18-300 de amit az ember olvas róla, az alapján hanyagolnám. Ha tényleg huzamosabb ideig használok DSLR-t és nem órákra kölcsön kapott gépeket, akkor biztos megjön az obicserélgetés íze, de addig nem. Félek, hogy tönkre vágom a bajonettet. Két dolog van amiért a dslr felé húz a szívem: a DOF, és a bokeh. Csak erre a technikára 2 tonna ötletem lenne, és ha csak 10 tetszene másoknak, már megérné.
(#13118) Allien, én tuti a vízparton hasalva szedtem össze a vérszívó csajokat, nem az erdőben.
(#13126) polika, nem, mert így a gép dolgozott, nem én. Inkább szórakozok azzal, hogy hogyan automatizáljam a folyamatot, minthogy megcsináljam kézzel. Lusta vagyok, no.
(#13131) Motion_Blur , de jó ez a miez, de komolyan... mi ez?
mindenki másnak, köszönöm. A DA-s galériámban vannak még képek, de annyira nem jók, hogy mutogassam, inkább csak haveroknak szólnak
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Szten Márs #13132 üzenetére
Köszönöm
Gondoltam, hogy a bal felsőt kiszedem, vagy egyszerűen levágok belőle, de úgy nincs meg a hatás. Így jön ki, hogy mekkora batár állat ez a cucc
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Motion_Blur #13131 üzenetére
Aztafene, le a kalappal, ez igen ütős, jó kép lett
Elmehetne simán valami hatásos marketingfotónak. -
Motion_Blur
félisten
-
Chapel
addikt
2 hete várom h lődőzhessek a pentax-al erre ma szabadnap és egy rakás fos az idő
Természetesen a melós napokon meg száz ágra süt a napBocsánat....de szétcsesz az ideg már
-
polika
senior tag
válasz
Xantomas #13106 üzenetére
Egy rakat munkát megtakaríthattál volna magadnak ha előbb csinálod a HDR-t képeket és csak a végeredmény 5 képet fűzöd össze...
Egyébként meg igazából csak a bridge gép korlátai miatt volt szükség a HDR-re mert a témában nincs annyi dinamika ami miatt szükség lett volna rá, ha tudsz RAW-ba fotózni, szerintem.
-
Chapel
addikt
válasz
toth_janika #13122 üzenetére
.....őőő ez a link döglött!
Cassidey:akartam már javasolni, de sztem biztos nem kell bemutatnom neked Diane Arbus képeit...tetszenének neked!
-
Cassidey
senior tag
válasz
stefanitsr #13117 üzenetére
nekem is nagyon tetszik, szeretem a portrekat
egy kis utomunka meg jobban feldobna szerintem
-
toth_janika
őstag
Következő fotóstali Tetétlenben lesz!
-
Jinxx
senior tag
válasz
Hatalmas kép! Nekem nagyon tetszik, jó hangulata van. Talán a paci szemét is megpróbáltam volna benne hagyni, de akkor lehet elveszne ez a fajta szűk vágású portrés kép fílingje.
-
johnjohn
addikt
válasz
Ez jó ! Nekem tetszik, bár Én elfogult vagyok ha ló van a képen !
-
-
stefanitsr
senior tag
-
Köszönöm
Az első kicsiben tényleg olyan mint valami csápos szemű izé...
Az ötödiken ~96-96%-os vágás van csak, amit a vízszintes korrigálás miatt (forgatás) le kellett vágnom. A gyerek nem szériatartozék, csak ott szaladgált a kút körül, de végül is jó hogy pont beleesik a képbe.
A tizedik... Ha lenne valamilyen állványom, akkor megcsináltam volna picit hosszabb záridővel (mert így nem tudom kitartani, mindig keresnem kell valami alátámasztást, ami jelen esetben egy másik pad volt) és rövid záriővel hogy a lámpabúra is szépen látszódjon, ne égjen be a fénye.
Amúgy másodszorra fotózom ezt a témát, ami mindig megfog benne az az, ahogy a lámpa fénye azon a göcsörtös fán árnyékot vet. Mivel most a padot is megláttam, az is belekerült a komozícióba.[ Szerkesztve ]
-
drkbl
őstag
Keret valóban jogos, főleg ezen a háttéren. A színnel vitába szállnék, kék a tiszta víz jege, a zöld szvsz itt is apró vizinövényeket jelent. Bővebben [link], a cikk végén látható barlangba kéne fotóstalit szervezni
@Ndruu: az első, ötödik, és tizedik tetszik legjobban. Az első olyan, mintha valami rovar leselkedne a fűből, az ötödik szerintem nagyon jó vágás lett, a tizedik szép, sejtelmes fa, jobb csak úgy lehetne, ha a lámpa keretéből iis látszana valami, de az masszív HDR lenne. Szeretem nézni a parkban az utcai lámpák fényét a fákon, főleg, amíg zöldek a levelek.
Igen, jégkrém jegesmedvének -
-
conchris
csendes tag
ASA tanfolyam végzőseinek fotókiállítása:
-
Xantomas
őstag
válasz
rumos14 #13097 üzenetére
Ma, munka után egy Fuji S100FD-t szorongattam. Nem akartam megválni tőle. 100x jobb a fogása, mint az S9600-nak, olyan kényelmes, mint a k200 portrémarkolattal, sokkal kevesebb a zaj, (sikerült olyan képet lőni ISO 64-en amin alig volt
) a nagyobb érzékelő miatt (2/3").
Majdnem 1 Kg.(#13104) Brian_RL, gyere
15 perc sétára van a cinkotai autóbuszgarázstól. Ellenben fújd be magad kullancs ellen. 2-t szedtem ki magamból, és másik kettőt meg éppen mászás közben nyírtam ki rikítottak a fehér zoknimon,. Most van a szezonjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
válasz
Allien #13096 üzenetére
Fuji S5600. Ilyenekre még jó
Sztem nincs is az exif kitöltve. L-HDR RAW-ból (-2,-1, 0, +1, +2 expóval), ráadásul panoráma, rekesz prioritás módban lőve. 5x 25 kép, ráadásul 2x kellett végig zongorázni expónként a 25 kép összeillesztését, mert mindegyik expónál máshogy tette össze, és nem passzoltak egymáshoz, mikor HDR-t csináltam belőle.
Izzadt szegény 3200+ Barton mire végzettAz utómunkát meg az eredeti 30Mpixeles képen végeztem egy bögre kávé mellett.
ISO 100, F6.4, a többi változó.
-
zsokica
csendes tag
Szia! A kevésbé színes verzió jobban tetszik!
-
drkbl
őstag
válasz
Chapel #13098 üzenetére
Igazából nem. Barlangrajz a nézet meg a részletek miatt, Ausztrália a háttér miatt.