Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Tasker
Aktív témák
-
drkbl
őstag
válasz
biggamer #10485 üzenetére
Nagyon tetszik a sakkozó, elég súlyosnak tűnik a helyzet
Összeérő fakoronák mint téma tetszik, de a hangulatot igazán visszaadó képet még nem láttam, készíteni meg nem sikerült - lehet, hogy ehhez mindenképp HDR kéne?
@Hydra SR: Hangulatos kép lett: úgy örülök, hogy nem olyan helyen lakom, ahol már hajnalban ilyen a levegő!
Talán kedvcsinálónak: szinkron a hátsó redőnyre
biliárdjátékosok előnyben -
Hydra SR
addikt
Köszi
Jah, kicsit sok kezdett lenni a "te biztos tudod, milyen fényképezőgépet/objektívet/táskát/állványt érdemes venni..."- privát
Aztán meg fele annyira se tudom, mint akik az ide vonatkozó topicok rendszeres résztvevői, és a szempontjaim is általában teljesen mások, mint azoké, akik megkeresnek privátban.
-
stol
addikt
"szísza"[link]
-
johnjohn
addikt
-
drkbl
őstag
válasz
Szten Márs #10462 üzenetére
Egy hangyányit többet az orrból, de igen, ilyenre
-
drkbl
őstag
válasz
Szten Márs #10451 üzenetére
Nekem jobban tetszene a jobb alsó sötét folt nélkül. Próbáld meg, hogy letakarod egy fehér lappal a linkelt képen, szinte négyzetesre - nekem úgy nagyon bejön a """tükör"""szimmetria, a kéz az arc tükörképét adja, legalábbis fényességben.
-
Fejo
őstag
válasz
Szten Márs #10451 üzenetére
-
Zola007
veterán
válasz
Szoles #10003 üzenetére
Helló Szoles!
Vettem a fáradtságot és legalább az egyik ilyen pörkölős dolgot megkerestem a Raynox-ról.
Mondjuk ez nem olyan gáz, de volt egy sokkal durvább is vhol (srác lerakta a gépet a tatyóra, míg matatott benne és volt 10-15 másodperce finom ropogosró sülnie vmelyik alkatrésznek.Na mindegy csak írtad, hogy érdekel, hát tessék: [link]
-
Ijk
nagyúr
válasz
*Ropi* #10445 üzenetére
Nem értem én félre ne félj
. Csak azért írtam mert, mert tényleg úgy tűnhet, hogy más a fehéregyensúly, de tényleg így néz ki az eredetin is. Valóban kicsit egyensúlytalan az összkép, mindenestre még kigondolom, hogy lehetne javítani.
Nyugodtan mondhatod a véleményedet, nem leszólásnak szántam az előző hsz-t. -
Ijk
nagyúr
Ma kimentem pihenésként (vizsgaidőszak) kattintani, pont volt a távolban egy felhőszakadás. Ezt két képből fűztem össze: (photoshop)
[link] -
werttzui
addikt
válasz
Hydra SR #10427 üzenetére
Nahát ezek a koncertfotók egész jók némelyiknél az átérzést is elkaptad grat .
ui: a természet fotók is szépek de nekem már túl elvontak pontosabban természet ellenesek színben jók csak nem a természetesség jut róla eszembe kivéve a varjút az az egyszerűségével egész jó. -
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR #10430 üzenetére
ízlések és pofonok. Ez az adag nekem sokkal jobban tetszik.
Oké, hogy csak a pillanat meg a nézőpont érdekes rajtuk, de nekem sokkal kellemesebb egy jól megkomponált képet nézni, ami megvezeti a szemed és központban a hangszer, vagy az előadó arca van, és bárhol kezded el nézni, ezeknél ragadsz le a végén. A szűkre vágott képeknél pedig csak ugrál a szemed a sarokban lévő arc és a félbevégott gitár között. Abban igazad van, hogy fix gyujtótávval, meg sötétben vaku nélkül egekig emelt iso-val művészet fényképezni, szóval megértem, ha nem minden kép hasonlít egy naplementéhez, de ez jól is van így.
Amiket csináltál tökéletesek, de nekem itt-ott ez a kis plussz hiányzik róluk. -
Hydra SR
addikt
válasz
philoxenia #10431 üzenetére
Ne tudd meg, mit melóztam azzal a képpel itthon, mire élvezhető minőség lett
ISO1600-on 2 fényértékkel alulexponálva, gyakorlatilag ISO6400-nak felel meg. Tudod a fekete ruhás mozgó ember a sötétben, kézből
-
Hydra SR
addikt
Portréra nem jellemző az aranymetszés, legalábbis nem úgy, mint a tájképen a magányos fa, de egyébként a fix gyújtótávú obik is korlátoznak a szabad komponálásban. Megnéztem pár koncertfotót amiket hivatásosak készítettek és szinte sosem komponálják őket túlzottan, csak a pillanat, a nézőpont és a téma a lényeges rajtuk meg a technikai dolgok, élesség, zaj, fények, színek. Nagyon ritkán jön össze mindez kompozícióban, ráadásul a sok láma kocakattintóst is kerülgetni kell, akik a színpad előtt alulról fotóznak kompakttal vagy mobillal nagylátóban, vakuval a fényes mikrofonállványt, fej fölé tartott géppel. (Azt nem értem, hogy az ilyen képeket utána megnézi valaki, vagy csak jó érzés koncert közben gombokat nyomkodni?)
Itt van néhány komponáltabb kép de szerintem ezek kevésbé érdekesek:
Mindenesetre próbálkozom még majd a komponálással is. -
philoxenia
MODERÁTOR
Hydra: Mindkét sorozat tetszik, de a Lepkeverseny és a Lábatlan gyík különösen.
-
-
Mercutio_
félisten
Pentax 50/1.7 manuálobis mókák
a második adag a makrós topicban
-
drkbl
őstag
válasz
Bandesz99 #10417 üzenetére
Sajnos, a központtól errefele panelek vannak
Innen más a kilátás, de ehhez tervezni kéne
-
Jinxx
senior tag
Fejo #10373: Szép, és jó, de tőled már elvárható, hogy legyen valami látványos abban a cseppben, ez így kicsit snassz.
#10375: Itt az első már alakul, a második annyira nem megható. #10388: Valami ilyesmi, talán ez a legjobb. A Légkondi tükröződik a cseppben?
(látom már vita is van ebből #10399, nem baj, nem törlöm ki amit eddig írtam, szerintem jók a képeid, én szívesen nézegetem őket, de volt már fentebb is a színvonal. Szóval semmi megsértődés, többségünket, ha nem mindenkit érdekli a "munkásságod", arról nem is beszélve, hogy szerintem itt a fórumon benne vagy az első 10 legjobb fotós között, szóval hozzád mérten ezek a képek is jók, de tudjuk, hogy tudsz te többet is.) Hajrá!
Vegesj #10389: Nagyon szépek a színei, élőben biztos kellemes látvány lehetett.
Biggamer #10410: Jól sikerült kép, hangulatos, nagyon tetszik. Grat!
Oliverda #10413: A koncertes képeid közzül szerintem itt, ez az első sikerült a legjobban, legalábbis nekem tetszik.
Jó hétvége volt ez is, az eső miatt nem tudtam menni sehova.....Oliverda: Ja, bocs: Basszusgitáros....
[ Szerkesztve ]
-
Bandesz99
tag
az egesz egyutt kb 2,5 meter maximum.. nem egy hatalmas szobor, de jol nez ki... a kep egy kifejezetten pipazasra (snorkling) kialakitott lagunban keszult. sok mas erdekes dologot rejt meg... koszi a kommentet.
A soproni kepnek jo a szine, de vmit hianyolok... talan kicsit tobbet a varosbol... -
drkbl
őstag
Köszönöm mindenkinek a véleményeket! Igen, vakuval készült, ez az egyetlen vakus képem, aminek szerintem jól áll az árnyék, bár igaz ami igaz, egyúttal a legkönnyebben eltávolítható is lenne a homogén háttér miatt.
biggamer: ez az a rovar, ami olyan furcsán repül, sokáig egy helyben áll, majd hirtelen arrébbrebben? Nem túl méhszerű a porzók megközelítése, gondolom, hagy másnak is
Oliverda: a rajongó tetszik
-
Oliverda
félisten
Köszönöm a véleményeket! Az elsőnél szerintem kell oda az a jobb oldal, a másodikból viszont csináltam egy módosított verziót.
Van még két fotó a pénteki buliból: A basszusgitáros és a rajongó
A soproni napnyugta szép lett!
-
biggamer
veterán
hemaka, philoxenia, drkbl , Jinxx thx, thx, thx
hemaka a gémeskutas királyságos.
drkbl szemből szerintem jobb lenne, nem látszódna az árnyék annyira, ja és a számozást is eltüntetném.
-
biggamer
veterán
Végre egy kicsit kisütött a nap.
péter007
Üdv.
Nagyon aranyos kis emberke, látszik rajta, hogy szereti a gép.
Viszont a felvételt alakítgattam volna szívem szerint.
A színvilágot, egy vágás is ráférne, no meg a vörösszemet is eltüntettem volna.
Így hírtelen ennyi. -
Xantomas
őstag
Nehogy emiatt húzd fel magad. Általánosságban véve tetszenek a képeid, csak az utóbbi nem igazán. Pont olyan eset, amikor éppen az arcod felé lendül egy saller, nem biztos, hogy pont az illető gyűrűjét fogod szemrevételezni, hogy milyen pontos ötvös munka szüleménye. Egyszerűen a klíma volt a hangsúlyos.
Hűen tükrözte, hogy általában véve, mindíg a képek apró részleteiben el tudtam merülni, ez egy 4 napon intenzív, napi 15-16 órás matek vizsgára felkészülés után az ember fáradt agya pont rááll az ilyen dolgokra. Észreveszi, majd szemet is szúr. Ráadásul az előzőnek hála lassan egy hete nem láttam a fotoaparátot, van benne némi irígység is.
Egy profi fotóstól úgyse fogsz kritikát elfogadni, mert neki célja, hogy mást kiüssön a nyeregből, egy részükről akiket személyesen is ismerek, meg van a véleményém. Hát ki mondja meg, ha valami nem tetszik neki, ha nem a laikus?
-
Bandesz99
tag
Elso vizalatti fotos elmenyem!
Klassz elemeny, csak picit tartok a beazastol. egy rendes vizalatti tok vagy 1000USD, egy kompakt dry bag-et hasznaltam, kolcson kaptam. ara kb 300usd, s kb 10meterig biztonsagos... egy komoly tok akar 30-40 meterig is... jaaaaj de draga hobbink van sracok.
[link] -
vegesj
tag
Tudom hogy könnyű azt mondani de mégis mondom hogy nem szabad megsértődni
.
Lehet már holnap olyan hozzászólást fogsz kapni a fotódra hogy nagyon tetszi, mint ahogy már többször kaptál is ilyet és valóban sok jó képet raktál már te is fel ide.
Gyerekek vegyük figyelembe a véleményeknél egymás érzékenységét.
Azonban a kritikát is el kell tudni viselni nem csak a dicséretet, sőt azt kell csak igazán tudni elviselni és abból lehet a legtöbbet tanulni(egyébként én is jobban szeretem ha a dicsérik
a képeimet de azért azt is túlélem ha kritizálják - azért teszem fel őket).
A lényeg hogy a képeid szerintem jók, de te sem gondolhatod hogy mindegyik osztatlan sikert kell hogy arasson.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- World of Warships
- Szólánc.
- Automata kávégépek
- Google Pixel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...