Hirdetés
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung topic
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Aktív témák
-
Hacker75
aktív tag
válasz
biggamer #10650 üzenetére
Ez nagyon állat lett, gyönyörűek a szinek! Grat!
10660 D4rkm4n - Aranyos a "bocid"
10666 pisti - Nagyon jó lett! Hány képből áll, milyen utómunka van rajtra, és mivel raktad össze?
10677 morceaux - Tetszik nagyon mind3 képed! A "vizes" az HDR gondolom... Bár fekvőbe tényleg jobban mutatna, de így sem rossz!
10695 biggamer - A 2 és 3 nagyon jó lett!
10696 Fejo - Tetszik az ötlet, jó kép!
10697 johnjohn - Jó lett, grat! -
johnjohn
addikt
-
Jinxx
senior tag
válasz
hemaka #10680 üzenetére
Az alapötlet tetszik, viszonylag jól megvalósítottad azt is, hogy a gyümölcsök élethűek maradjanak a képen is, viszont egyik féle vágás sem tűnik számomra jónak. Konkrét problémám az, hogy nincs mit nézni rajta, tehát vagy az egész kupac gyümölcsöt mutatnám meg, vagy mégjobban vágnék, összpontosítva valameik gyümölcs egy konrét részletére. Ebből a szempontból talán az első jobban tetszik.
Egyébként sikerültek annyira jól, hogy meginduljon az ember nyálelválasztása, szóval ha ténylegesen a reklám volt a célod, és az, hogy nyáron együnk sok gyümölcsöt, akkor ez sikerült, csak kár, hogy nincs itthon semmi. -
Jinxx
senior tag
válasz
morceaux #10677 üzenetére
Mindhárom kép, vagy elgondolás tetszik! A tüzessel annyira nincs gond, az jó lett, a vizes is nagyon tetszik, de fekvő vágással sokkal jobban nézne ki, a hegyeset pedig nagyon sötétnek találom. Lehetett volna legalább annyira világosítani, hogy a hegyeken a hó ne szürke, hanem fehérhez közeli legyen. Egyébként grat!
-
biggamer
veterán
Fejo , drkbl köszi szépen.
marsu
Remélem már jobban vagy.
Látod, a szlovák kajáktól nem lettünk rosszul.pisti
Mindkét képed naggyon jó.morceaux
A tűzes és a hegyes jön be, várjuk a folytatást.hemaka
Gratulálok, rég láttam ilyen látványos " gyümölcs " fotókat.
Simán elmehetnének akármelyik igényes lapba illusztrációnak.rumos14
Háttérképnek sem utolsó a felvételed, csak így tovább. -
anri-ur
tag
-
Hydra SR
addikt
Megújult a honlapom. Szeretnék néhány véleményt, tanácsot, észrevételt kapni, hogy szerintetek mit lehetne még házilag, webdesign szakértelem nélkül javítani rajta. Van-e valami hibás link, ilyesmik.
Egy dologra felhívnám a figyelmet: hetekig azért nem működött, mert folyamatosan visszatért rá egy vírus. Most úgy tűnik, sikerült végleg leirtani de azért védtelen rendszerrel ne látogassátok. Nem egy rafinált vírus volt rajta, leszámítva, hogy folyton visszatért de sem az ingyenes Avast vírusfigyelőn, sem a Kaspersky 30 napos próbaverzióján, sem a Norton Antiviruson nem jutott át arra a gépre, amiről épp megnyitottam, csak rikácsoltak, hogy egy ismert trójai vírus próbál bejutni de blokkolták. 2 hete viszont már semmi jele vírusnak.
A link tehát:
Honlapom -
rumos14
nagyúr
tegnap megvolt első élményem a Lightroom-mal. eddig abszolút nem dolgoztam meg a képeimet, de most kedvet kaptam rá. elsősorban annak akarok utánajárni, hogy a kompaktokra jellemző dinamikaveszteséget vagy tököm tudja hogy mondják, tudjátok, amikor a képen beég az égbolt, és/vagy a fák, épületek sötétek. na az ilyen műtétekre várok ötleteket, tanácsokat.
ja és stílusgyakorlatként lőttem egy képet a Panasonic DMC-FZ18 géppel, ablakból kihajolva tele zoom-mal (504 mm), majd ezt kicsit feldogoztam LR-mal, néhány csúszkánál széndékosan túlzásba estem, tesztelve a lehetőségeket.
az eredmény [link]
85%-ra le kellett "minősítenem" hogy felmenjen a kepfeltoltes.hu-ra. -
pisti
őstag
válasz
Szten Márs #10669 üzenetére
Dömös melletti hegyről, ami szembe látszik az a Börzsöny, én meg a Pilishez tartozó oldalon állok, jobbra Visegrád van (ez részben látszik, vagy látszana ha nem lenne a köd) balra meg Esztergom (nem látszik csak arrafelé), remélem így mindenki el tudja kb. helyezni magának, hogy merre készült a kép.
A köd alatt a Duna folyik. De ezen látszik is a táj, nyári kép, nulla felhővel.
Akinek van kedve keresse meg rajta a Visegrádi vár pár pixelét.[ Szerkesztve ]
-
pisti
őstag
Hi mindenki.
Énis ráharaptam a fotózás ízére.
Szórakozásból kattintgatok énis (Sony H7).Itt egy kép, kérek rá kritikát.
Nagyon szeretem az ilyen ködös látványt, néha van ilyen de akkor ha tudok rohanok fotózni. -
Dtomi
őstag
Köszönöm mindnekinek az elismerő szavakat.
-
Jinxx
senior tag
Dtomi: Jó kép lett, a Bigma pedig jó kezekben jó objektív!
Zozzant: Hogyne menthetnéd le, a tied. -
D4rkm4n
őstag
Íme egy kép az általam világra segített bociról.
Kb. 60kg és fiú. Származását illetőleg pedig holstein-fríz
Mobiltelefonnal lett lőve a kép és mindenféle művészi célzat nélkül! Csak gondoltam megmutatom nektek is.
-
Szoles
senior tag
Jó, hogy nem bántottad. Bár ha esetleg nem sikló lett volna, akkor sem kell (és nem is szabad, mert védett) bántani. Elmegy magától, utálják az embert. (Valamit tudnak!)
Egyébként nekem gyanús, hogy nem haragos, hanem erdei sikló, de ahhoz meg túl szürkés-barnás. A feje és nyaka mintázata viszont mintha nem a haragosé lenne.
-
Ez milyen állat lehet? Ma jött be a kapu alatt, de aztán el is iszkolt, biztos megijedt tőlem, no és a kutya is ugatta.
-
biggamer
veterán
[link]
Csak a színek miatt tettem fel, semmi korrekció csak vágás.Jinxx , drkbl, BEE
Köszi szépen a véleményeket.BEE
Nem volt ott a kabrió, vagy nem oda tartott amikor láttad vagy nem akart elázni a zuhéban és inkább kihagyta.Hacker75
Thx, thx, thx és grat a fanatikussághoz.[ Szerkesztve ]
-
Hacker75
aktív tag
-
:AMF:
senior tag
Köszönöm szépen mindegyikőtöknek.
Az első kép Qtpfsgui-val készült, és tetszett, hogy olyan festményszerű lett. A második még a jó öreg Photomatix-al. -
brumi1024
veterán
válasz
Szten Márs #10644 üzenetére
nincs harag épp a véleményekre voltam kíváncsi
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
brumi1024 #10642 üzenetére
Most lehet kissé gonosznak fogok tűnni, de leírom amit látok, ha már kérdezted, remélem nem lesz harag.
A négyes csúnyán túlexpózott, az elsőn pedig durván kiégett pár felhő.
A kettesnél zavaró a középre szerkesztettség, valamint nagyon háttér sincs, majdnem minden éles, ettől kissé túlzsúfolt lesz a kép. A hármas nem lenne rossz, de ezen a monitoron úgy látom, hogy a virágszirom itt is eléggé túlexponált lett. Az ötösön nem értem mi a téma, egy kusza halom az egész, élességet sem igazán látok sehol. Lényeg a lényeg, hogy az előző képed alapján azt lehet mondani, hogy ennél sokkal jobb és sokkal kreatívabb képeket is tudsz te
Viszont gyakran egy jó képhez több kell, mint egy negyed órás séta a kertben.[ Szerkesztve ]
-
Dtomi
őstag
Mivel sokan sokszor kíváncsiak a Bigma teljesítményére így bátorkodok feltölteni egy RAW-ból konvertált teljes képkockás felvételt. Aztán nem ám meglátom valami tizemeletes oldalán
(mielőtt valaki leugat vicc volt.) ISO 400 F8.0 1/500
01
TFT-n konvertáltam uh lehet fos az egész[ Szerkesztve ]
-
biggamer
veterán
Sajna esett az eső, fújt a szél az időjárás nem fogadott a kegyeibe.
Jaaaa, szűkre kellett vágnom őket, mert mindenhol táblák, oszlopok, kerítések autók stb. rondították a látványt.Jinxx
Nem volt rá időm, mert ide oda futkostam, nem értem rá tökörészni.
Közben elég jól esett az eső, a gépet is kellett védenem, arra is kellett vigyáznom nehogy elcsapjanak.
A törlőkendőt meg otthon felejtettem / mosás miatt / aztán féltem, hogy telepöttyöződik az obim, aztán tönkrevágja az összes felvételemet.[ Szerkesztve ]
-
biggamer
veterán
Dtomi
Büntess minket a felvételeiddel.:AMF:
Nekem tetszik mindkettő, a színek nagyon látványosak.
Az első kicsit meseszerű, de bejön nálam.Zozzant
2 , 6 , 7 , 8 , 9 , ezek tetszenek.
A legjobban a 7, 8, 9. -
zsity
tag
"Klassz kép lett, megvan benne, amit zsity-től hiányolni fogok"
Ezt kifejted nekem?
Hadd tanuljak...
Végignéztem, sajnos nincs az igényeknek megfelelő kép...
De legalább tudom, hogy legközelebb próbálkozzak ilyennel is... Arra sajnos rá kellett jönnöm, hogy repülőkhöz sajnos néha elég kevés az ekv. 300mm gyutáv...
-
drkbl
őstag
Klassz kép lett, megvan benne, amit zsity-től hiányolni fogok
@zsity: Nekem inkább a földhátteres (meg földről nézve a füstcsíkhúzó, a többinél hiányzik az a bizonyos szemmagasság dolog) képek jönnek be, nincs esetleg a memkártyán pár elé vagy utánnalövős kép a kétfedelüek le/felszállásáról, ami kitöltene egy képkockát?
@:AMF:: Ezek a képek a mai játékprogramok világára emlékeztetnek, az alsó FPS, a felső valami szörnyen UFO/kisértet kalandra
@brumi1024:Nagyon tetszik a kép, kivéve a DOF-on kívüli előteret
Jó fotosopp lecke a dátum eltüntetése
-
Jinxx
senior tag
Dtomi: Nagyon jó lett, kíváncsian várom a többit. Úgy látom, nem vagyok egyedül azzal hogy nincs időm kimenni fotózni...
Zsity:
AMF: Le a kalappal, mindkettő nagyon jó kép, de az elsőt szerintem eltúloztad, pedig iszonyatosan látványos kép lehetne, ha hagysz benne részleteket, és nem HDR-ezed szét.
Jóéjt mindenkibe! -
Zola007
veterán
válasz
biggamer #10602 üzenetére
Hát ez ilyen negyedórás próbatúra volt a kertben, mert meguntam a vizsgaidőszakot. Igazából csak lődöztem arra ami mozgott. Pontosabban arra ami nem, mert már a hangyát is nehéz volt elkapni ilyen dof mellett. Hátteret rendezgetni meg végképp nem volt időm, egyelőre csak a beállításokkal trükközöm, ha megy a mechanika, akkor majd jöhet a fantázia.
-
brumi1024
veterán
Hydra SR: Köszi figyelek ezekre.
És itt egy másik kép, tudom hiba a dátum elfelejtettem kikapcsolni, a régi gépemen.
virág[ Szerkesztve ]
-
Dtomi
őstag
Voltam ma fotózni végre
1 képet feltöltök csak 1 re van időm sajna.
01 -
biggamer
veterán
Fejo
Szokásos minőség, szerencséhez párosulva.
/ még egyszer sem láttam szendert, amikor gép volt a kezembe/
Hydra SR
Grat az elismeréshez.drkbl
Egyik kedvenc filmem a Gladiátor volt, imádom azt a kort és a ruházatukat, felszerelésüket.Zola007
Szöcskés jön be a legjobban, kár hogy kicsit életlen.
Próbáld erőltetni az olyan képeket, ahol szebb a háttér a környezet.
Elhiheted, meghálálja a felvétel.
Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Revolut
- Robotporszívók
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Automata kávégépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...