- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keliontom
csendes tag
válasz
svgyula #1501 üzenetére
Szerinted ez lehet Rom probléma is? Arra gondoltam, hogy ez csak hardware kompatibilitási probléma. Más a szalagkábel, bár érdekes, hogy a másik két alaplappal tökéletesen működik a mind a három kijelző. Azok az alaplapok nem egyformák, úgy értem mindkét alaplap 1.5 GHz-es változatból való, viszont a boot logojuk különbözik.
-
manolo77
csendes tag
válasz
svgyula #1473 üzenetére
most kínlódtam fel egy tronsmart t7s-re gyári romot:
Tronsmart NEW TS7 MTK6582 stock firmware by PC_V0.2_20131127
valami vírusos vacakság volt vele, két napja szenvedek, mire ezt megtaláltam és fel tudtam tenni...
build szám:G820_C1_F1_TRONSMART_V0.2_20131127
kijelző 720*1280
1 gb ram -
Gyula196906
senior tag
válasz
svgyula #1449 üzenetére
köszönöm mindkettőtöknek a kimerítő választ
annyira azért nem "bonyolult" a belső tárhely átparticionálása inkább a helytelenül alkalmazott módszerekkel van baj
jelen esetben pl abból adódhat probléma hogy ebből a telóból többféle is piacra került ( belső tárhely mérete, kijelző , proci stb)különböző eltérésekkel.
arra lettem volna volna kiváncsi hogy mivel a telefonban a szabad tárhely ketté van osztva( belső tárhely és telefon memória) erre lenne e gy olyan megoldás mint más telefonoknál , hogy a kettőt összevonni telefonmemóriának címezve ebből kifolyólag pedig a belső tárhely szerepét az sd kártya venné át
Valami ilyesmire gondoltam -
quailstorm
félisten
válasz
svgyula #1447 üzenetére
Én rootolás után megvonom a system jogosultságot a gyári appoktól, csak az áruházat meg a play servicest hagyom meg többi törölve, aztán ami kell visszateszem. Onnantól mehet a natív app2sd. Gigant játék-nak a mappáját meg felcsatolom foldermounttal, vagy GL2SD-vel.
Szűkös így is de eddig megúsztam a link2sd-t.
Ja és nincs fenn se az FB se a messenger. Cleanmaster is nagy helyzabáló szemét.X-Plore tartalmaz egy Windirstat-szerű nézetet ahol mutatja a foglalt helyet.
-
svgyula
addikt
válasz
svgyula #1288 üzenetére
Asszem kifelejtettem egy dolgot
Ezzel a SPMultiPortFlash programmal CSAK módosítunk!!! Az MtkDridTools programmal flashelünk! Ehhez viszont addig a másik progit be kell zárni! Azért is mert csak a bezárással módosítja a ROM-ot Ill az UBOOT.img file-t!(ebben állítjuk be az illetékes drivereket az előzőekben leírt módon)
-
bakopi07
újonc
válasz
svgyula #1238 üzenetére
Köszönöm a választ, gondoltam egyértelmű, hogy nem a telefon hangszóróját fogja használni, természetesen erősítőre dugja rá. Közben egy külföldi fórumon megtaláltam a megoldást, egy mikrofonos (beats audio) fülhallgatóval probáltam és az a helyet, hogy a kínaiak a telefon jack csatlakozójában, a föld csatlakozást nem ,a megszokott helyre vezették ki, és akkor szól rendesen a telefon, ha nyomva tartom a mikrofon gombját a fülesen. Erre ez a csatlakozó a megoldás: http://www.ebay.com/itm/221326952237?_trksid=p2047675.m570.l4467&_trkparms=gh1g%3DI221326952237.N19.S2.M-34513.R2.TR2&rmvSB=true
Remélem segíthettem annak akinek ugyan ez a problémája. (Lehet az újabb szériákon javították ezt a hibát, mi még akkor vettük mikor megjelent a telefon a tinydeal-en.)
-
vastam
csendes tag
válasz
svgyula #1204 üzenetére
Általánosságban igaz amit írtál, de szerintem az én esetemben az alacsony ár a 3G hiányának köszönhető. A telefonom szinte biztosan a Cubot One gyártójától van apró módosításokkal, mint a Tronsmart TS7, Glacier, KVD K7, HDC One, Karbonn KS808, Blackview JK808, QUMO Quest 474 néven eladott készülékek is. Ezeket vagy nagy webáruházak, vagy egyes országok nagykereskedői számára saját névvel logóval és a megrendelő igényei szerinti kisebb változtatásokkal látja el a gyártó. Így árul pl. tableteket saját név alatt a miskolci Alcor is. Tehát valószínűleg megtartom Nuqleót, úgyis 99 %-ban wifin használom. Ha esetleg nagyon lelassul és nem használ a "biztonsági mentés és visszaállítás" majd eladom...
-
vastam
csendes tag
válasz
svgyula #1202 üzenetére
Sejtettem! Amúgy teljesen elégedett vagyok a telefonnal, minden tökéletesen fut, én még a kamerával is elégedett vagyok, pedig ez csak 8 Mpixeles. De Cubot One-ra sajnálnék dupla annyit, mint amibe ez került,miközben szinte ugyanaz a kettő... Simán el is adnám, ha találnék max 120 Dollárért egy olyan telefont ami ugyanennyit tud, csak hiába keresek, ilyet nem találok (fontos hogy lekerekített sarka legyen ami miatt tok nélkül sem sérül komolyan leejtésnél, négymagos, 1 GB Ram, 8 Mpxl kamera, 720p). Ezeknek az elvárásoknak a Conot One csak az árában nem felel meg (153 Dollárért találtam). Tudsz valahol olcsóbban?
-
Uthenger
aktív tag
válasz
svgyula #1186 üzenetére
Szerintem tobbnyire olyan mondja ezt, akinek csak a samsung s3-tol kezdodik a telefon, meg persze mobilnettel hasznalja, es agps rasegit 1 kicsit...
Igen, sokat megy, sokszor keveset
Amikor okos kollegam kijelenti hogy a "te csajnafonodon ugysem fog menni " xy app... Aztan syzinte soha nem volt meg semmi kompatibilitasi baj sem, hogy valamit nelehetett volna felrakni.. -
Uthenger
aktív tag
válasz
svgyula #1181 üzenetére
Szia,
TS7 Cubot rommal. 4.2.2
a clean master nem takarítja azt a részt, korábban már volt fent.azzal, hogy az sd kártyán legyenek a dolgok, nem értek egyet
nem az a baj, hogy fogjak a helyet az alkalmazások,
az a baj, hogy mi a fene fogja a különbözetet... az hol lehet eldugva, mert kitakarítom én a TC-vel ha meglelem...annak hogy a belső tárhelyen vannak az appok az az előnye, hogy ha rádugom a gépre, akkor nem áll le jópár program, a widgetek is csak a belsőről működnek, valamint van olyan app, ami ilyenkor nem is indul el, csak ha restartolva van a telefon.
Alapértelmezett írás lemeznek az SD kártya van megadva.
értem én hogy valamelyik app szemetelhet, de hova?
van valami olyan app, amivel a konyvtár méretét is ki tudom iratni, mint a PC-s TC esetében?köszi
-
válasz
svgyula #1170 üzenetére
Nem azért látszik úgy, mintha nem lenne benne semmi, mert jelszóval védett (a jelszó: geekbuying.com)?
Nekem így egy "Glacier-TS7_130805__recovery_130815-142418.img" fájl van benne, 5,4 MB a mérete, még jó is lehet.@PixelRambo
Egyéb recovery-t nem tudok, nekem Cubot One-om van, az ahhoz való CWM nem jó a Tronsmart TS7-hez.
XDA forumról lépések a recovery telepítéséhez. -
Szaraz
tag
válasz
svgyula #1112 üzenetére
Szia!
Ezt mind értem. De nem sok program van feltelítve, másrészt zilipapa is hasonlóan járt, és neki a faktory reset segített ( #1097 hsz ). Nem particionálni akartam a telefont, csak megérdeklődni, hogy melyik könyvtárak lehetnek tele szeméttel ( #1094 hsz ), hátha az segítene a problémámon, hiszen jelenleg egy vibert nem tudok telepíteni újra, mert kiírja, hogy nincs elegendő tárhely ( pedig a viber telepítve volt, de ma reggel rákattintottam az ikonjára és kiírta, hogy az alkalmazás nincs telepítve ).
De ha így nem lehet kideríteni mi szemeteli tele a belső tárhelyet, akkor megpróbálom a faktory restet. -
csemeteim
tag
válasz
svgyula #1078 üzenetére
Szia
A gyári recoveryt lecseréltem Cappa arany betűs Cubotra gyártott recoveryére azt pedig sikeresen frissítettem a 6.0.4.4re amivel csináltam egy mentést végigcsináltam a törlés procedúráját installáltam az új romot aminek a végén kiírta hogy complet az instalálás.
Még sem megy tovább a bejelentkező Cubot logónál.
Ha nem is cserélem le a romot egy másikra azért érdekelne a megoldás mi miatt nem tud bebootolni az új rom.
Máshol is olvastam erről a problémáról, mi lehet a megoldás?
Szívesen venném ha valaki biztos tippel segítene.
Előre is köszönöm. -
Dirtyz
őstag
válasz
svgyula #1044 üzenetére
Francba, root-olva volt...
, így ugrott a gari
Akksira rámértem, teljesen jó.
Úgy kezdte az egészet, hogy elkezdett fagyogatni, kiírta, hogy: com.google.process.gapps folyamat leáll, majd még 2-3 folyamatra is jelezte ugyanezt.
Csak úgy tudtam életet lehelni bele, ha az akksit kikaptam.
Egyszer csak rányomtam az adatkommunikációra (nem kapcsolta vissza az egyik újraindításnál), fekete lett a képernyő és onnan semmi.
Hardveresen kivel tudom megnézetni? -
FalconKnight
aktív tag
Szia! A TS7 valóban 720p videót készít, becsapós lehet, hogy a FHD intro miatt 1080p-ben lett fölrakva a videó, de ez a fölkonvertálás nem sokat változtat a videó minőségén.
A Cubot One jött ki előbb, az az eredeti, egyértelműen a nagyobb cég is a Cubot. Nem hiszem hogy azt állítaná be másolatnak a cikk, de lehet hogy nem fogalmaz teljesen világosan.
Köszi a visszajelzést, majd egyértelműsítem -
tyetya
csendes tag
van root a telefonomon, oda mégsem enged írni. mind1, kipróbálom, hogy a belső tárhelyre másolom, hátha... (bár azt hiszem ezt már próbáltam.) ami furcsa nekem logikailag, hogy a belső tárhelyet ugyanúgy leválasztja pc-hez csatlakoztatáskor mint az SD kártyát, így nem igazán értem, hogy innen mitől kéne működnie, miért nem fog ugyanaz történni, mintha SD-ről választanám, de kipróbálom, hátha.
a kameráról csak annyit, hogy értem mire gondolsz, és igazad is van, több fotós is van családban/baráti körben, így némi alapismeretem van a témában. De sajnos amikor a cubot csak egy fekete képet mutat/sötétséget lát, akkor nincs hova fókuszálni, míg ugyanott a nokia simán fókuszál és vaku nélkül éles és jó képet készített. ilyen esetben véleményem szerint a felhasználói hiba kizárható. -
tyetya
csendes tag
szia svgyula!
köszi a tippet, de sajnos nálam nem ez a gond. a BT füles nem kér kódot, a kocsi magnó igen, de mind a kettővel ugyanazt csinálja a telefon. ráadásul a médialejátszás mind kettőn működik, akár 12 órán át is (tesztelve), csak a hívásoknál van gond.
a másik ok, amiért nem gondolom, hogy a kód lenne a kulcs, hogy a probléma nem csak az, hogy simán megszakad a hívás, hanem a térerőt is teljesen eldobja, majd a kapcsolat megszakadása után keresi újra és csatlakozik újra a hálózatra, minden hívás próba alkalmával. (ráadásul ilyenkor a sim2-re is minden alkalomal kiírja, hogy nem talál kártyát - mivel nincs is benne - noha, ezt az értesítést már korábban leokéztam) -
csucsu71
újonc
Ez egy Cubot One illetve inkább Half mert akkor tuti nem jó valami, valószínüleg a fénymérőjével van valami gond, mert ha lámpa elé teszem akkor vissza adja a képet. Viszont ha a fényerőt automatára reszem akkor az rendben működik. Lehetséges, hogy valami beállítási probléma ez. Esetleg ha rootolom a gépet akkor be tudom állítani? Egyáltalán mivel lesz jobb a teló ha rootolom? Visszaküldéssel mik a tapasztalatok?
-
tyetya
csendes tag
kipróbáltam az MTK-t, de sajnos csak az első újraindításig írja, hogy kész a root (bár root checker, akkor is azt írta, hogy nem root-olt). ez után lefuttattam a recovery telepítőt, de sajnos megint semmi. lefut szépen, megkérdezi, hogy akarok-e újraindítást recovery-be? aztán amikor igen-t nyomok, akkor recovery helyett csak szines csíkok, majd fehér háttér és újraindítás következik.
újraindítás után mtk megint visszavált sárgára és azt írja, hogy possible to get root shell.
Van valami tuti módszer, hogy melyik recovery-t kell telepíteni és hogy hogyan tudnám teljesen root-olni a telefont? Honnan kellene tudnom, hogy melyik recovery verzió a jó?
köszi! -
tyetya
csendes tag
Szia Svgyula!
Köszönöm szépen a jó tanácsot! alapvetően nem a ROM csere miatt érdekel a téma, hanem, hogy teljes backup-ot tudjak csinálni és hogy root-olni tudjam a telefont, hogy egyéb app-ok is teljes körűen működjenek. (nem vagyok teljesen új a témában, több HTC-m is volt, amiken cseréltem recovery-t meg rom-ot, stb.)
Sajnos az XDA-s leírással nem volt szerencsém, a gyári recovery-t kinyírta. Most a recovery helyett csak színes csíkok (majd utána fehér kép) jön be, aztán fél perc múlva reboot. A ROM viszont szépen fut.
Egyébkén a legnagyobb problémám a gyári rommal pont a launcher, hiába rakom fel az általam kedvelt HOLO-t, nem tudom default-tá tenni.
Kérlek segíts nekem, hogy miként tudok root-olni és egy touch recovery-t installálni!Köszönöm szépen!
-
Szia, "cwm"-re keresve a találatok között mindenki csak arról beszél, hogy fent van, itt van, nem működik stb. Konkrét verzió számot, és hogy azt milyen firmware-rel használja, nem írja senki. Meg azt sem, hogy "sima" vagy touch? De köszönöm, majd átolvasom a topikot, hátha csak a kereső bénázik. Egyébként én úgy működöm, hogy ha megvan az infó, vagy a tapasztalat, akkor megosztom, akkor is, ha már korábban leírták.
-
DAVE_CH1
tag
Root jog kell hozza. Majd keresd meg a sajat tarhelyen a telefonnak, media mappaban egy bootaudio.mp3 nevezetu fajlt. Atnevezed es kesz, nincs tobbe dalolas. Igy kell kivenni One eseteben is. Tenyleg elszomorito hogy 1nap az uzemido. Adhattak volna 4000mAh aksival is!
(amugy van mar Cubot X6 topic)
-
Szaraz
tag
Szia!
Nem tudom miért nem jó a link, csak kimásoltam.Keress rá a Cubot-okra a pandawill.com-on.
Csodálkoztam én is de én most is látom:
http://www.pandawill.com/cubot-ones-p87429.html
Az S208 után találtam. Érdekes egyébként a gyártó honlapján sincs fenn, de akkor honnan szedték? -
-
methyl
tag
Szia!
A ROM update látszólag sikeresen végigment, a csík betöltötte teljesen a ROM-ot.
Előtte csináltam wipe cache-t.
De lehet hogy mégegyszer meg kellene csinálni, de a kérdés , hogy mi a sorrend..
-wipe cache
-wipe dalvik cache
-stb-stb.A régi rom nem lett lementve, mert nem gondoltam volna hogy gyári rommal így hanyatt-b*ssza magát.
Amúgy vmi wifi problémája volt a gyári romnak, de már bánom, hogy nekiálltunk. Root-olva sem lett.
de köszi, felveszem vele a kapcsolatot...
-
okiszPSX
tag
Szia!
Igen, teljes mértékben igazad van, ez is igazából csak kényszer tesztelés volt, mert munkahelyi téma volt, de én is próbálom nem tele szemetelni.De közben talán rájöttem még egy dologra. Nem biztos, hogy a levelező progi volt, mert (na és itt előjön egy másik bajom), kb ugyanennyi idő óta csinálja azt is, hogy ha mms-t kapok, akkor nem a képet jeleníti meg egyből, hanem egy szöveget, hogy töltsem le a képet, ha meg akarom nézi az mms-t. És ha rányomok, hogy letöltés, akkor nem csinál semmit,majd pár mperc múlva kidobja, hogy hiba a letöltésben. Eddig semmi gondom nem volt, van is net a telón, igaz nincs mindig bekapcsolva, de az a beállítás meg bevolt pipálva, hogy ha nem vagyok neten, a képet akkor is töltse le automatikusan. Na most ezt nem csinálja pár hete és úgy vettem észre, hogy lehet ezzel kapcsolatos a feléledés is, mert szerintem olyankor rápróbál az mms letöltésre a teló, csak nem sikerül neki és egy "képernyő csak felvillan"-t látok belőle. Tudom, hogy ez valszeg nem telóhiba, hanem szolgáltató lesz, de nem értem, hogy eddig heti 10-20 mmst kaptam gond nélkül, most meg csinálja ezt a szart..
És lehetséges, hogy ezzel függ össze a feléledés.
Na igen, és a gyári beállítást meg a resetet ilyenkor megpróbálja elkerülni az ember, hogy ne vesszenek el a beállítások, appok stb.
-
-
pigster
senior tag
Már meg is oldódott, köszi. Tényleg a "vitamax."-t kellett törölni az APN beállításnál. Azért belinkelem ide a hivatalos vodafone-os beállítást.
-
Ott már nincs pipa, de az nem is a kimenő, hanem a bejövő hívások jelzésére van. Nekem pedig akkor rezdül egyet, ha én indítom a hívást és abban a pillanatban csinálja, mikor felveszik. Szóval, ez egy értesítésszerűség, csak nincs rá szükségem és gondoltam kikapcsolható.
Nem találkozott senki ezzel? 4.2.1 az Android és G800 CUBOT D1 v0.6_20131213_MJK a build száma.
Hasonlóan nem tudom például a homescreen-ek számát csökkenteni. Alapból 5 volt, most már 6 van, mert hozzáadni sikerült
de a kivételükre még nem jöttem rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kutya topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest