- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
tyetya
csendes tag
ja, és néha abbahagyja a töltést, mintha kihúztam volna a töltőt, pedig a telefon békésen fekszik az asztalon töltőre dugva. (több töltővel is próbáltam, így a töltő hiba is kizárható, ill, azzal, hogy a telefon mozdulatlanul fekszik, gondolom a kontakt hibát is elfelejthetjük.)
-
svgyula
addikt
Szia! A fényképező fény mérő beállításait lehet/kell állítani valószínűleg a nokia szélesebb spektrumban dolgozik ennél meg kell állítani. De ha beállítod a HDR képkészítést akkor világosabb képet készít kapásból. Sajna nem minden telefonnak van automata rendszere. Én pl nagyon szerettem a sony k900 fényképezőjét persze annál volt optika is mert eleve ~2cm vastag volt a teló és a kamera még ki is állt belőle
Az gyönyörű képeket csinált a maga 3,14Mp felbontásával de sajna a teló megadta magát. Viszont a videó az -0 volt
-
svgyula
addikt
Szia! Root nélkül természetes, hogy nem enged írni! De én nem a "gyökérről" beszéltem hanem a telefon tárhelyéről. Ezt úgy találod meg (pl. totalcommander.) hogy kiveszed az sd kártyát és indítás után még mindig lát a rendszer egy "sd" kártyát na az ahova kell egy könyvtárat csinálni. DE ezt pc-vel is megcsinálhatod. Még egyszerűbb is ottazt kell kiválasztani amelyik mérete 5,2Gb. Az a telefon leválasztott "tárhelye".
A fényképezőgépről csak egy rövid gondolat. Rengeteg eszközzel készítettem fényképet. Mégsem vagyok profi. De sem ezzel sem másik telefonnal nem lehet úgy fényképezni, hogy rákattintok aztán kitalálja hogy mit szeretnék és csinál egy jó képet! A múltkor csináltam vagy 50 képet a szobában mire megtaláltam a megfelelő beállítást és jó lett a kép. DE ugyanott a sony dsc.w610 sony fényképező ami csak fényképező! sem csinált jobb képet a maga 14,1Mp rendes optikával!
Hiába próbálom elmagyarázni embereknek azt, hogy a fényképezés az egy szakma! Meglehet tanulni ha valaki megtanítja! Amikor nekiáll valaki "fényképezni" messze nem jelenti azt hogy tud is és amikor egy profi akár egy "pajtás"fényképezőgéppel is tud szép képet csinálni addig egy amatőrnek vagy hozzá nem értőnek egy nikor D5300 tükörreflexes géppel sem lenne jobb.
Ott a legutóbbi példa a CUBOT X6 fórumon ahol a jiayu g4 vs. cubot x6 két kép a példa. Az elsőnél a virág van fókuszban és a lehúzandó x6-nál meg a mögötte levő levelek. Az ítélet meg hát ilyen sz@rt kaptam! Hát ennyi.......... -
svgyula
addikt
Szia! Olvass vissza nekem is volt ilyen gond a megoldást meg leírtam valahol január elején.
Lehet még egy megoldás is a telefon gyökerébe létrehozol egy "ringtones" könyvtárat és bemásolod a csengőhangodat újraindítás után látni fogja. FONTOS! csengőhangot ne jelöljetek be soha az sd kártyáról! Az addig marad beállítva amíg a telefon újraindul vagy rádugod a számítógépre! mert abban a pillanatban amint leválasztod a telefonról az sd kártyát elfelejti.A launcher pedig úgy "müxik"
hogy feltelepít ami, tetszik nem indít megkeres az alkalmazások között és áthelyez "belső tárhely" telefon újraindít. A launchert elindít és ebből indítasz egy programot ekkor fel kell hogy tegyen egy kérdést ahol választani kell indító launcher és a mindig csak egyszer és egy kis pipa ha a pipa bekapcsol és a mindig a launcher katt. akkor jó lesz. Arra figyelni kell ha elb@szódik a recovery-ben való indítás akkor visszaáll az eredeti "indító"-ra és kezdeni lehet előröl. A normál használatnál nem lehet gond. Legalább is én a next launchert használtam és tökéletes volt.
-
Szaraz
tag
Szia Tyetya!
Nekem is volt ilyen problémám a Nokia Headsetemmel, írtam is ide a fórumba ( 435 hozzászólás ), cappa72 szerint:
"Igen, valahogy ez valami MTK-s hiba is lehet, sokan panaszkodnak ilyenre.
Viszont, nekem egy BCK-08-as BT headset-em van, és 4 MTK-s telefont próbáltam vele. Egyszer sem dobta el a hálózatokat, vag kér újra pin-t.
Mondom, sok fórumon olvastam ez a gondot, de nekem nem volt ilyen.".
Szerencsére volt az asszonynak egy Sony headsete, azzal viszont tökéletesen működik azóta is.
Kihangosítom nincs, azzal nem próbáltam. -
svgyula
addikt
Szia!
Csak egy kérdés ezzel kapcsolatban! Hogyan párosítottad a két eszközt? A múltkor utána olvastam mert nálam "anno" semmilyen hívást nem tudtam vele sem indítani sem fogadni pedig a rádió is "tezsdvér"
Annyira hogy minden beállítás nélkül azonnal párosodtakDE ahogy utána olvastam pont ez a gond! az android nem szereti a jelszó nélküli adatátvitelt! Próbáld meg úgy párosítani, hogy csinálsz hozzájuk saját jelszót. Mondjuk nekem ez teljesen érthető ki a franc kíváncsi valaki más hívására az autóban.
-
Csak a kocsiban használtam eddig BT-t. A gyári ROM-mal kezdetben minden jól működött, majd olyan bibi jött elő, hogy a hívás gyorslistát nem tudta letölteni mikor beültem. Mikor indítottam volna egy hívást, akkor nem volt lista, csak egy kérdés, hogy újrahívok-e (persze azt sem adta meg, hogy kit). Emellett automatikus névjegy letöltés is be van állítva, és ekkor már az sem működött (hiba a névjegyek letöltése közben).
Most hétvégén kapott egy MIUI ROM-ot a telefon, de azzal még nincs kihangosító tapasztalat. A kocsiban egy Nokia CK200-as üzemel.
-
Keliontom
csendes tag
Szia.
1 hete nem jártam a forumon, úgyhogy csak most olvastam a problémádat. Nézd meg ezt a videót, ha ugyan ez a problémád, akkor tudok segiteni. VideoFelvettem a kapcsolatot Cappa72-vel és Ő készített nekem egy CWM Recoveryt, az én általam lementett gyári recoveryből, ami hála Istennek azonnal működött, ugyhogy mostmár van CWM Backup-om és minden tökéletesen megy.
Cappa72 ezt írta nekem:
"Hát akkor a tesztverzió:
Cubot one, (2014-04), CWM 6.0.2.8 (forrásból fordította apeelme, módosította cappa72)
Letöltés
md5sum: 65c97ba98afd8c5a81696384ebb49427
Ha esetleg fejtetőn áll, arra is lehet gyógyír."Hala Istennek tökéletesen működik.
Ha érdekel a megoldás menete, akkor itt: LINK elolvashatod. Az 1010 hozzászólásnál kezdődik.
Örök hála CAPPA72 -nek.
-
mong08
tag
Vigyázz a recovery telepítésekkel, mert március óta új firmware van a Cubot one telókon.
Az indító képernyőn régebben egy zöld CUBOT felírás jött be, most pedig egy arany színű 3D-s CUBOT felírás, más a teló más recovery kell rá.
Keliontom fórumtárs már csináltatott egy recovery-t cappa72-vel és működik. De nem tudom,hogy az övé 4 vagy 8 gigás...
Itt a cappa72 blogja, itt kérjél egy működő recoveryt:
[link] -
hunnia1969
csendes tag
Szia!
Megpróbálok segíteni, hátha sikerül. Az én telefonom Cubot One 1GB/8GB MTK6589T 4x1,5GHz.
Én így csináltam.Root
1. Töltsd le a Framaroot nevű progit innen: [link]
2. Másold az SD kártyára és telepítsd fel az alkalmazást.
3. Indítsd el a Framaroot alkalmazást, felül válaszd ki az "Install SuperSU" lehetőséget, alul pedig Faramir lehetőséget. Ha sikeres a root, akkor kiírja, hogy "Success :-) ..........." Ezután idítsd újra a telefont.
4. Tölts le valamilyen root checker progit a play-ről és ellenőrizd, hogy rootolt-e a telefon.CWM telepítése:
1. Töltsd le a Play-ről a Mobileuncle MTK Tools nevű alkalmazást. Telepítsd fel.
2. Töltsd le a Cubot One-hoz való CWM-et. Innen a 6.0.4.4 sima recoveryt töltheted le: [link], innen pedig a 6.0.4.4 touch recoveryt:
3. A leöltött CWM-eket másold az SD kártyára (én a sima recoveryt telepítettem).
4. Indítsd el az Mobileuncle MTK Tools alkalmazást, válaszd a "Recovery Update" menüpontot. A betallózott recovery img fájlok közül válaszd ki azt, amelyiket fel szeretnéd telepíteni. (pl nálam Cubot-One_recovery_6.0.4.4.img)
5. Telepítés után a telefond kapcsold ki, majd a bekapcsoláskor nyomd egyszerre a hangerő fel és power gombot addig, amíg el nem indul a CWM.A CWM-ben tudsz készíteni mentést, viszont azt csak CWM-ből lehet visszaflashelni a telefonra. CWM-ből tudsz romokat is telepíteni (kizárólag azokat, melyeknek a leírása tartalmazza, hogy CWM-ből telepíthető).
De minden buhera előtt MENTÉS! Lásd az 880-as hozzászólásom.Én azt mondom, svgyulával ellentétben, hogy érdemes kipróbálni több romot is, már csak azért is, mert pl: a fényképek minősége eltérhet más-más rommal készítve. Ezen kívül pedig szubjektív, kinek mi jön be.
Én pl. ezt a MIUI romot használom nagy megelégedéssel: [MIUI 4.1.19]
Nekem tetszik, jó képeket tudok vele lőni, wifi tökéletes, GPS pár másodperc alatt talál jelet és tartja folyamatosan, kiegészítő hasznos programok, stb.Sok sikert!
-
svgyula
addikt
Szia!
Alapból a telefon az sd kártyára pakolja az alkalmazásokat többek között a feltelepített launchert is!
Először az alkalmazáskezelés menüben át kell helyezni a telefonra! Figyelj arra ha képet, témát, akarsz futtatni azt mind a telefonra kell rakni mert az sd kártyát a rendszer indítás után tölti be. Így ezek a beállított dolgok addig nincsenek jelen. Ennek az a következménye, hogy visszaállítja alapbeállításra ezeket a funkciókat.Ha elkezded futtatni a launchert és indítasz alóla egy alkalmazást megkérdi a telefon, hogy mit tegyen "indító" vagy "telepített launcher" és be kell pipálni azt hogy mindíg és a telepített launcherre katt!
Mentést pedik MtkDroidTools v2.5.3 letölt-futtat-jobb alsó sarok "root"-jelzés kék vagy zöld és bacup.
Ezután a Chinaapp fonkció amivel a kínai alkalmazásokat tudod letörölni. és felszabadít egy csomó helyet a telefonodon. -
svgyula
addikt
Szia! Legyél szíves olvass vissza pár hozzászólást! NEM lesz jobb a telefonod másik ROM-al!! Ha a kinézeten akarsz változtatni akkor a launchert cseréld le! Már írtam a next launcher-hez van ~100 különböző téma ikon módosításokkal, akadás mentesen simán fut. Én használtam decembertől minden gond nélkül! Ha felrakod a MIUI rendszert az első frissítés után lehet. hogy tégla lesz a telefonodból.
Kérdés: nem mindegy neked az hogy az amit nem látsz (ROM) hogyan működik?
Alapból a gyári ROM hibamentes legalább 99%-banamit beleraktak hardwert azt mindet normálisan kezeli.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Revolut
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Macska topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest