Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tyetya
csendes tag
sziasztok!
nincs itt esetleg GYŐRI fórumtag, akit megkérhetnék, hogy töltse fel a cubot one-om akku-ját, hogy tudjak csinálni egy factory reset-et?
köszi!
-
tyetya
csendes tag
tud valaki szervízt, ahol meg tudom javíttatni a cubot one-t?
köszi -
tyetya
csendes tag
sajnos újabb fejlemény van, most már olyan, mintha csak kijelezné, hogy tölti a telefont, de a töltöttség nem megy följebb egyáltalán (egyik akku 1%, másik akku 8%).
létezhet az, hogy tönkrement a töltő csatlakozó és a telefon csak azt hiszi, hogy tölt, mert érzékeli a bedugott töltőt, de valójában valami hiba miatt a töltés már nem jut el az akkuba? -
tyetya
csendes tag
ja, és néha abbahagyja a töltést, mintha kihúztam volna a töltőt, pedig a telefon békésen fekszik az asztalon töltőre dugva. (több töltővel is próbáltam, így a töltő hiba is kizárható, ill, azzal, hogy a telefon mozdulatlanul fekszik, gondolom a kontakt hibát is elfelejthetjük.)
-
tyetya
csendes tag
sziasztok,
sajnos múlt hét vége óta egy új parajelenség kísérti a cubot-ot. nem hajlandó 100%-ra tölteni, 60-70% közötti értéknél megragad mind a két akku. Hiába jelzi azt, hogy még töltődik, hosszú órák után is ugyanott áll a százalékos mérő, ahol előtte. Utána használat közben kis túlzással ugrál az akku szint. +-5 %-ok csak úgy jönnek-mennek. olyan mintha, nem lenne teljesen tisztában, hogy mennyi is van az akkuban. próbáltam battery calibrator app-al újra kalibrálni, de mivel nem megy 100%-ig a töltés, így csak ott tudtam nullázni, ahol abbahagyta a töltést.
van bárkinek ötlete?
előre is köszi!
-
tyetya
csendes tag
van root a telefonomon, oda mégsem enged írni. mind1, kipróbálom, hogy a belső tárhelyre másolom, hátha... (bár azt hiszem ezt már próbáltam.) ami furcsa nekem logikailag, hogy a belső tárhelyet ugyanúgy leválasztja pc-hez csatlakoztatáskor mint az SD kártyát, így nem igazán értem, hogy innen mitől kéne működnie, miért nem fog ugyanaz történni, mintha SD-ről választanám, de kipróbálom, hátha.
a kameráról csak annyit, hogy értem mire gondolsz, és igazad is van, több fotós is van családban/baráti körben, így némi alapismeretem van a témában. De sajnos amikor a cubot csak egy fekete képet mutat/sötétséget lát, akkor nincs hova fókuszálni, míg ugyanott a nokia simán fókuszál és vaku nélkül éles és jó képet készített. ilyen esetben véleményem szerint a felhasználói hiba kizárható. -
tyetya
csendes tag
válasz
kmarci25 #958 üzenetére
szia!
ha fontos a kamera, akkor nem ajánlom a cubot one-t. nem tudom milyen az iNew, de a korábbi HTC-mhez nem hasonlítható ennek a kamerája, sem a vakuja. a fényérzékelője nagyon gyenge, ahol a barátnőm lumia kilencszáz akárhányasa még vaku nélkül jó képet csinál, ott a cubot csak tök sötétséget lát. csak vakító fényben tudsz vele szép képeket csinálni, videózásnál pedig folyton elveszíti a fókuszt. a vakuja pedig kb annyit ér mint egy kimerült öngyújtó, még tök sötétben is alig világít le a földig.
a telefon többi részét bátran ajánlom, én nagyon elégedett vagyok vele, ha valaki meg tudná oldani a bluetooth problémámat, akkor számomra ez tökéletes telefon lenne. (de számomra nem fontos a kamera)
remélem tudtam segíteni.üdv,
tyetya -
tyetya
csendes tag
válasz
markoooh1992 #948 üzenetére
szia!
ezzel én is küzdöttem. nem emlékszem már pontosan, de azt hiszem az volt a megoldás, hogy root-oltam a telefont, felraktam a system app mover-t és rendszer app-á változtattam az általam használni kívánt launcher-t, a gyárit pedig letiltottam az alkalmazások menüben. Ekkor már be tudtam állítani a nem gyári launcher-t alapértelmezettnek.
nekem a csengőhangom "állítódik vissza" mindig az alapértelmezettre. erre tud valaki megoldást?
-
tyetya
csendes tag
szia svgyula!
köszi a tippet, de sajnos nálam nem ez a gond. a BT füles nem kér kódot, a kocsi magnó igen, de mind a kettővel ugyanazt csinálja a telefon. ráadásul a médialejátszás mind kettőn működik, akár 12 órán át is (tesztelve), csak a hívásoknál van gond.
a másik ok, amiért nem gondolom, hogy a kód lenne a kulcs, hogy a probléma nem csak az, hogy simán megszakad a hívás, hanem a térerőt is teljesen eldobja, majd a kapcsolat megszakadása után keresi újra és csatlakozik újra a hálózatra, minden hívás próba alkalmával. (ráadásul ilyenkor a sim2-re is minden alkalomal kiírja, hogy nem talál kártyát - mivel nincs is benne - noha, ezt az értesítést már korábban leokéztam) -
tyetya
csendes tag
sziasztok!
sajnos fény derült egy komoly problémára a telefonommal (annak ROM-jával) kapcsolatban, érdekelne, hogy bárki más tapasztalt-e hasonlót?
A jelenség: sokat használok bluetooth fülest és bluetooth autós kihangosítót, de a cubot-tal akadt egy komoly gondom. Amennyiben BT eszköz van csatlakoztatva a telefonhoz és próbálok kezdeményezni egy hívást, akkor 10-ből 9 alkalommal eldobja a térerőt (csak 1 sim-et használok, a nagyot, a másik üres) és értelemszerűen megszakad a hívás.
Van valakinek valami ötlete, hogy mit tudnék ezzel kezdeni?köszi!
-
tyetya
csendes tag
válasz
Keliontom #918 üzenetére
Szia!
most láttam csak mind a két üzeneted (nem voltam gép előtt). kb ugyanez a hiba nálam is, csak anniy különbséggel, hogy ahol neked a CUBOT felirat "meredevedett ki" a képre, nekem ott egy sima szürke/fehér kép van saroktól sarokig.
amit nem értek, hogy neked mivel lett jó a cappa féle cwm. mert nekem is elküldte amit te kaptál, én rátettem mobiluncle-lal, de semmi változás. ezt el tudnád magyarázni, hogy te hogyan csináltad?előre is nagyon köszönöm!
-
-
tyetya
csendes tag
válasz
hunnia1969 #911 üzenetére
sajnos ez sem nyert, de nagyon köszi!
-
tyetya
csendes tag
válasz
hunnia1969 #907 üzenetére
kicsomagoltam a gyökérbe (átneveztem recovery_stock.img -re, hogy egyértelműen azonosítani tudjam), mobiluncle-lel telepítettem, de újraindulás után csak fehér kép jön be, aztán a szokásos automatilkus reboot a ROM-ba.
-
tyetya
csendes tag
válasz
hunnia1969 #907 üzenetére
kicsomagoltam a gyökérbe (átneveztem recovery_stock.img -re, hogy egyértelműen azonosítani tudjam), mobiluncle-lel telepítettem, de újraindulás után csak fehér kép jön be, aztán a szokásos reboot a ROM-ba.
-
tyetya
csendes tag
válasz
hunnia1969 #905 üzenetére
köszi, de ezt én is megtaláltam. sajnos nem jó, és mivel nem tudok spanyolul, így azt gondoltam nem ez az... :/ (a másik 3 link a német fórumokon meg vagy halott, vagy nem engedélyzett még reg. után sem)
-
tyetya
csendes tag
válasz
hunnia1969 #903 üzenetére
már az összes (5 v 6) xda-s recoveryt próbáltam. sajnos nics eredmény.
szerencsére egy kedves itteni "kolléga" (aki velem ellentétben ért is a cubot-hoz) segített, az eredeti recovery file-t kell visszatennem, úgy elvileg jó lesz. már csak az a problémám, hogy az eredeti recovery-t nem találom a neten.
nincs meg valakinek véletlenül ez a file?
Cwm_cobotOne.zipnagyon hálás volnék!!
köszi!
-
tyetya
csendes tag
válasz
hunnia1969 #901 üzenetére
sajonos az eredmény változatlan. szépen lefut az egész, majd újraindításkor cwm helyett jön a színes csíkos kép, majd az üres képernyő, s aztán a tel. újraindul immáron rendesen a ROM-ba.
-
tyetya
csendes tag
válasz
hunnia1969 #898 üzenetére
szia Hunnia1969!
először is, neked is köszi a segítséget!
másodszor egy "hülye" kérdés, amikor én rámegyek a "recovery update"-re, nincs semmilyen tallózás, magától kiírja, hogy talált "recovery.img"-t, noha az én file-omat "Cubot-One_Touch_recovery_6.0.4.4.img"-nek hívják. hogyan tallózom be azt a file-t? -
tyetya
csendes tag
kipróbáltam az MTK-t, de sajnos csak az első újraindításig írja, hogy kész a root (bár root checker, akkor is azt írta, hogy nem root-olt). ez után lefuttattam a recovery telepítőt, de sajnos megint semmi. lefut szépen, megkérdezi, hogy akarok-e újraindítást recovery-be? aztán amikor igen-t nyomok, akkor recovery helyett csak szines csíkok, majd fehér háttér és újraindítás következik.
újraindítás után mtk megint visszavált sárgára és azt írja, hogy possible to get root shell.
Van valami tuti módszer, hogy melyik recovery-t kell telepíteni és hogy hogyan tudnám teljesen root-olni a telefont? Honnan kellene tudnom, hogy melyik recovery verzió a jó?
köszi! -
tyetya
csendes tag
Szia Svgyula!
Köszönöm szépen a jó tanácsot! alapvetően nem a ROM csere miatt érdekel a téma, hanem, hogy teljes backup-ot tudjak csinálni és hogy root-olni tudjam a telefont, hogy egyéb app-ok is teljes körűen működjenek. (nem vagyok teljesen új a témában, több HTC-m is volt, amiken cseréltem recovery-t meg rom-ot, stb.)
Sajnos az XDA-s leírással nem volt szerencsém, a gyári recovery-t kinyírta. Most a recovery helyett csak színes csíkok (majd utána fehér kép) jön be, aztán fél perc múlva reboot. A ROM viszont szépen fut.
Egyébkén a legnagyobb problémám a gyári rommal pont a launcher, hiába rakom fel az általam kedvelt HOLO-t, nem tudom default-tá tenni.
Kérlek segíts nekem, hogy miként tudok root-olni és egy touch recovery-t installálni!Köszönöm szépen!
-
tyetya
csendes tag
Sziasztok!
tegnap kaptam kézhez a cubot one 8G-os telefonom a geekbuying-tól. Próbálkoztam az xda-s leírás alapján root-olni és recovery-t cserélni, de sajnos nem sikerült.
tudnátok kérlek szájbarágósan elmagyarazáni, vagy segíteni, hogy miként tudom kicserélni a recovery-t ill. rootolni, hogy tudjak másik ROM-ot telepíteni?előre is köszi mindenkinek!
tyetya
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Dell notebook topic
- OLED monitor topik
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Telekom mobilszolgáltatások
- RAM topik
- Hobby elektronika
- Milyen autót vegyek?
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged