- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
válasz
csemeteim #1495 üzenetére
Szia! Csak a gyárit használd ne kísérletezz mert a kijelző, kamera, senzor, nem fog működni! Már nincs hozzá fejlesztés! a "főzött" vagy más szóval buherált ROM-ot pedig leírják, hogy a saját felelősségedre használ vagyis ha téglát csinálsz a telódból akkor magadba sirdogálhatsz.................
.
-
svgyula
addikt
válasz
csemeteim #1444 üzenetére
Szia! Miután felraktad csináltál Factori reset-et vagyis letakarít minden és üres állással indít. Vagy használtad tovább? Én megpróbálnám: ezek közül valamelyiket
Nincs kizárva, hogy valamelyik rendszer alkalmazás nem működik rendesen. Én sajna már nem tudom kipróbálni mert régen nincs már meg a teló.
Ja fontos mindenképpen olvasd el az egyes ROM leírásokat a típus miatt! Én inkább a "zöld" címkés "official" verziók között nézelődnék. -
válasz
csemeteim #1279 üzenetére
Szia,
Mindenek előtt legyen mentésed a jelenlegi (gyári ROM-ról) állapotokról. Ehhez érdemes átolvasni a következőket:
- MTK657x/658x root és backup MTKDroidTools segítségével
- SP Flashtool ReadBack (kiolvasó) opció használata gyári ROM mentésére
- MTKDroidTools mentés visszaállítása SP Flashtool-lalMegmondom őszintén én nem voltam ilyen körültekintő, egyszerűen csak a CWM-ben nyomtam egy backup-ot, amit először ki sem próbáltam, majd 3 ROM után (és közben a recovery is carliv lett cwm helyett), gondoltam kipróbálom, hát nem áll vissza. Mondjuk az is igaz, hogy nem is hiányzik a gyári ROM, így megvagyok. Illetve, még a geekbuying oldaláról letöltöttem az elején a gyári ROM-ot, ez megvan és SP Flashtool-lal szerintem vissza lehetne állítani, de mint mondtam, jelenleg nem áll szándékomban (még próbaképpen sem).
Miután úgy érzed van mindenből mentésed (akár többféle) és belevágnál, akkor:
- A ROM-ot másold az SD kártya gyökerébe.
- Recoverybe én a Mobile Uncle Tools segítségével szoktam bootoltatni a telefont.
- Recoveryben jöhetnek a wipe-ok (dalvik, cache és data). Minden adatod el fog veszni, kivéve az SD kártyán lévőket.
- Ezután Install from SD card menü, megkeresed a ROM-ot, kiválasztod, OK.
- Még egyszer megkérdezi, hogy telepíteni akarod-e, igen, és elindul a telepítés.
- A telefon újra fog indulni, az első boot hosszabb ideig szokott tartani.Ezeket a lépéseket a ROM készítője is közölni szokta a needrom-on, tájékozódj ott is, nézd át a kommenteket. Felelősséget nem tudok vállalni a fentiekért. Eltérő a telefonunk is, a tiéd újabb verzió és erre kevesebb ROM-ot találni, én magam nem is olvastam a témában semmit.
-
válasz
csemeteim #1277 üzenetére
Szerintem a bootloader már nyitva, hisz van CWM-ed. Nagyon kell figyelni az új ROM választásnál. Az "öregebb" Cubot One-hoz rengeteg van needrom-on, én is onnan használok most egy MIUI-t, de az újabb Cubot One-hoz, mint amilyen a tiéd (V0.8), még nem kerestem (attól még lehet hozzá).
A legtöbb főzött ROM-nál említik is, hogy az új verzióra ne telepítsék, gondolom ezért futsz te is fekete képernyőre. Példa: "This Rom is made for 1st and 2nd generation phones (MT6589 and old MT65989T)
Do not install Roms made by me on a Cubot One with original Rom Version 0.8 and up, or on Cubot One S"Próbálj úgy ROM-ot keresni, hogy V0.8-ra (G800_CUBOT_D1_V0.8_20140124_MJK) és ha a kommentek között is megerősítik, hogy ezen a típuson megy, akkor az jó lehet nálad is.
-
Picimarko
csendes tag
válasz
csemeteim #1275 üzenetére
Én próbáltam bootloadert kene nyitni csak en odaig nem jutottam mert lefőztem az egész romot.
Be se kapcsolt ugy flasheltem vissza rá az eredetit.
Bootloadert kell nyitni és azt hiszem azt is tudom hogy csk felkellene frissiteni a dolgokat és a sajátomon kipróbálni elötte. Utána már tudsz rakni reoveryt ujat és romot is. Sd ről akár flashelve. -
Picimarko
csendes tag
-
válasz
csemeteim #1262 üzenetére
Szerintem ez ilyen, nekem is egy ideje (de lehet, hogy a kezdetektől, sokat nem nyomkodom) lefelé nehezebben megy, fel meg nincs gond. Például a telefon ébresztését is kiraktam a hangerő gombokra is, hogy ne mindig a bekapcsolóval kelljen ébreszteni és a fel gombbal mindig ébred, ha a le gombot nyomom, akkor van hogy kell egy második nyomás is.
-
svgyula
addikt
válasz
csemeteim #1147 üzenetére
Szia!
Azért nem töltődik a telefonod mert nagyobb a navigáció+kijelző fogyasztása mint amennyit a töltő képes nyújtani!Kell egy legalább 2a-es töltő és képes lesz feltolni! Az én telóm is merül igaz minimálisat de ha kikapcsolom a navit akkor tölt igaz nem úgy mint a gyári mert az max 2 óra és feltolta max-ra jó! nem a cubot one-t de ez nem számít!
-
svgyula
addikt
válasz
csemeteim #1079 üzenetére
Próbálj egy olyat. Telepítés nem reboot hanem kikapcs akku ki-be és indítás.(ha még nem volt meg) Ha így sem megy akkor felejtős az a ROM! Arra azért érdemes gondolni ha x.alkalommal nem indul megéri-e az x+1. alkalom után levélnehezéknek használni a telefonból készített "téglát"
-
svgyula
addikt
válasz
csemeteim #1077 üzenetére
Szia! Nézz körül a needrom-on. A gyári recovrey-vel nekem sem ment fel anno a miui(nálam csak kb 20prcig volt fent
)
De akkor a telepítés előtt le kellett cserélnem a 6.4.4-es thuch recovery-re. Ezt a mobiloance val tudod megcsinálni HA? recovery.img állományt felrakod az sd kártyára.
Ha nem jó a recovery soha nem fogod felrakni a ROM-ot.(#1075) lacix76
Szerintem neked valami apk. állította el a szenzorodat. Azon gondolkozz a hiba megjelenése előtt mit telepítettél vagy milyen apk frissítette magát? Az a tény egy akp-nál, hogy nem találsz szenzor beállítást a te telefonodnál még nem jelenti azt ha másik típusú telefonra van feltelepítve ami támogatja ezt az opciót ott nem működik. Sajna ezek érdekes dolgok. Nálam a múltkor az egyik apk. simán szét kapcsolta a GPS-telefon kapcsolatotA GPS indítása után kiírta az alkalmazás sajnos leállt! hiába volt a törlés, újraindítás, csak a rendszer újra rakása segített. Konkrétan az xposed telepítés után történt !úgy! hogy semmilyen beállítást nem csináltam vele a gravitibox nem telepedett így simán takarítottam róla mindent! Ennek ellenére már szétcseszte a rendszer beállítást és nem is állította vissza! Ezt a gondot csak a ROM cseréje oldotta meg. Sajna sokan bele sem gondolnak akkor (nem rád értem) amikor hozzáértés nélkül elkezdik telepakolni a telefont! Aztán meg jön a sírás-rívás meg a telefon szidása "mert ilyen sz@r megy olyan f.s eza kínai telefon" pedig a gazdival vannak gondok
-
csemeteim
tag
válasz
csemeteim #1076 üzenetére
Megpróbáltam feltenni a már beszélt romot az álltalad írtak szerint.
A végeredmény ugyan az , megállaz arany cubot feliratnál, ment vissza az előző mentés.
Tett már valaki új romot arany feliratos 3D logós telóra, segítsen kérem.
Mi a törlési folyamat sorrendje , lehet recoveryt frissíteni (-Cappáét-)-
MIUI rormról beszélünk.
Nosza.
Köszi -
válasz
csemeteim #1073 üzenetére
Szia,
Azt mondják az első indulás kicsit tovább tart, nem tudom mennyit vártál, de valóban, a Cubot logo után a Mi logonak kellett volna jönnie. A törléseket talán más sorrendben csináltam (data, cache és dalvik cache), de nem tudom, hogy számít-e a sorrend, illetve elvégeztem többször is. Az én recorey-m CWM 6.0.4.4, de mintha valakinek lett volna problémája ezzel, mert arany Cubot feliratos a telefonja és ezért készült a Cappa féle recovery. Szóval, elvileg szerintem mindened adott volt a váltáshoz.
A MIUI-ra azt mondanám, hogy sokkal szebb, látványosabb (témázható), mint a gyári ROM, nem eszik többet az akkuból, nem omlik össze (bár néha mikor hívnék valakit, kiírja, hogy az xy process leállt, akarom-e jelenteni a MIUI-nak, nem, majd újrahívom az illetőt és minden ok). Szóval, azóta nem álltam vissza korábbi mentésre / gyári ROM-ra.
-
svgyula
addikt
válasz
csemeteim #1011 üzenetére
Szia! Nagyon figyelj a HW-ra! Ha nem ehhez való romot teszel fel tégla lesz! Ez nem számítógép ahol majd a "setup" megkeresi milyen alkatrészekből van összerakva!
Az utolsó állás szerint 3 féle cubot one és kétféle ts7 van(ebben nem vagyok teljesen biztos)
Először kijött a cubot one az MTK6589 4x1,2 a TS7 is. Utána a TS7 szerelte az MTK6582 4x1,3 a cubot one akkor hozta ki az MTK6589T 4x1,5 procival egészen idén januárig.
Mivel erős a gyanúm, hogy a TS7 nem fogyott a megfelelő nagyságban egyszerűen átszitázták a telefont. Ezt arra alapozom, hogy egy cég sem annyira hülye hogy egy befutott terméket aminek amúgy is esik az ára kiad még egyszer lebutítva!Mivel a cubot ones kijelzője is gyengébb valószínűleg a kamerája és minden más. Nálam volt az "eredetiből"
2db semmi gondja nem volt napokig bírta nekem teljesen jó fényképet csinált és a videó is FHD azaz 1980x1080/30fps volt!
A TS7 tulajoktól elnézést kérek nem fikázni vagy lenézni akartam a telefont! A két készülék közötti ár nagyságával ad többet a cubot ennyi. -
válasz
csemeteim #1009 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy a simát Tronsmart TS7-nek hívhatjuk. Ebben van 1.2-es "sima" proci. A Cubot One pedig az 1.5-ös T-s processzoral van szerelve.
Persze nem is egyforma a két proci, mert az egyik M6582 míg a másik M6589T, ha jól emlékszem. A T meg talán a turbót jelenti.
-
Skót
aktív tag
válasz
csemeteim #965 üzenetére
Szia!
Én ezt rendeltem: [link] De van mindenféle színkombinációban is, ha esetleg nem feketére vágynál, csak az aliexpressen rá kell keresni
Mint mondtam nem tökéletesen fekszik fel, de egy kis adjusztálással az elérhető amit láttál a képeken, és ~2300ft-ot szvsz megér. -
BRTZU
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged