- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Andibaba813 #1440 üzenetére
Szia!
Korábban USB csati cserében fagyalllo kolléga tudott innen a fórumról segíteni. Ő a Westend mellett dolgozik. Szerintem a tisztítás gyerekjáték számára, de hogy van/lesz-e Cubot One-ba való hangszórója, azt nem tudom. Persze az is lehet, hogy nem is lesz rá szükség.Aztán mintha quailstorm is foglalkozna hardverrel, szoftverrel biztos.
-
válasz
ricsko72 #1410 üzenetére
Megvan még a készülékem, de rég nem használom. Nekem a következő MIUI van rajta és jól működik: MIUI 4.1.19 by stas2z
Viszont az enyémnek G800 CUBOT D1 v0.6_20131213_MJK volt a build száma, szóval a tiéd frissebb és ahhoz nem biztos, hogy jó ez a ROM. -
A MIUI nem biztos, hogy megoldja a SIM vagy elérhetőségi problémát.
Egyébként nem volt nehéz feltenni, itt a topikban is volt már leírás a root-ról és cwm telepítésről. Ez az alapja, hogy főzött ROM-ot kipróbálhass például a needrom.com oldalról.
Arra kell még figyelni, hogy milyen típusú a készüléked, ugyanis talán 2014 február környékétől frissített verzió került forgalomba (V0.8). Ismertetőjele például, hogy bootoláskor a Cubot felirat nem sárga, hanem aranyszínű és talán 3D-s. Nem merültem bele soha egyéb különbségekbe, nekem még a sárga logos van. A lényeg, hogy a korábbi verzióra portolt ROM-ok nem jók az újra.
-
Közben térerő is van a telefonon?
Amire még gondolni tudok, ha esetleg van valamilyen aktív számtiltási szabályod beállítva (bár ehhez kellene tudni, hogy milyen rendszert használsz). Nálam MIUI fut és ott lehet feketelistára tenni számokat, vagy például, ha ismeretlen a szám (nincs szám), akkor ne fogadja (nem csörög, nem is veszem észre). -
válasz
csemeteim #1279 üzenetére
Szia,
Mindenek előtt legyen mentésed a jelenlegi (gyári ROM-ról) állapotokról. Ehhez érdemes átolvasni a következőket:
- MTK657x/658x root és backup MTKDroidTools segítségével
- SP Flashtool ReadBack (kiolvasó) opció használata gyári ROM mentésére
- MTKDroidTools mentés visszaállítása SP Flashtool-lalMegmondom őszintén én nem voltam ilyen körültekintő, egyszerűen csak a CWM-ben nyomtam egy backup-ot, amit először ki sem próbáltam, majd 3 ROM után (és közben a recovery is carliv lett cwm helyett), gondoltam kipróbálom, hát nem áll vissza. Mondjuk az is igaz, hogy nem is hiányzik a gyári ROM, így megvagyok. Illetve, még a geekbuying oldaláról letöltöttem az elején a gyári ROM-ot, ez megvan és SP Flashtool-lal szerintem vissza lehetne állítani, de mint mondtam, jelenleg nem áll szándékomban (még próbaképpen sem).
Miután úgy érzed van mindenből mentésed (akár többféle) és belevágnál, akkor:
- A ROM-ot másold az SD kártya gyökerébe.
- Recoverybe én a Mobile Uncle Tools segítségével szoktam bootoltatni a telefont.
- Recoveryben jöhetnek a wipe-ok (dalvik, cache és data). Minden adatod el fog veszni, kivéve az SD kártyán lévőket.
- Ezután Install from SD card menü, megkeresed a ROM-ot, kiválasztod, OK.
- Még egyszer megkérdezi, hogy telepíteni akarod-e, igen, és elindul a telepítés.
- A telefon újra fog indulni, az első boot hosszabb ideig szokott tartani.Ezeket a lépéseket a ROM készítője is közölni szokta a needrom-on, tájékozódj ott is, nézd át a kommenteket. Felelősséget nem tudok vállalni a fentiekért. Eltérő a telefonunk is, a tiéd újabb verzió és erre kevesebb ROM-ot találni, én magam nem is olvastam a témában semmit.
-
válasz
csemeteim #1277 üzenetére
Szerintem a bootloader már nyitva, hisz van CWM-ed. Nagyon kell figyelni az új ROM választásnál. Az "öregebb" Cubot One-hoz rengeteg van needrom-on, én is onnan használok most egy MIUI-t, de az újabb Cubot One-hoz, mint amilyen a tiéd (V0.8), még nem kerestem (attól még lehet hozzá).
A legtöbb főzött ROM-nál említik is, hogy az új verzióra ne telepítsék, gondolom ezért futsz te is fekete képernyőre. Példa: "This Rom is made for 1st and 2nd generation phones (MT6589 and old MT65989T)
Do not install Roms made by me on a Cubot One with original Rom Version 0.8 and up, or on Cubot One S"Próbálj úgy ROM-ot keresni, hogy V0.8-ra (G800_CUBOT_D1_V0.8_20140124_MJK) és ha a kommentek között is megerősítik, hogy ezen a típuson megy, akkor az jó lehet nálad is.
-
válasz
PixelRambo #1266 üzenetére
MIUI-t használok és abban van ilyen funkció is. A gyári ROM-nál nem emlékszem, hogy lett volna ilyen.
-
válasz
csemeteim #1262 üzenetére
Szerintem ez ilyen, nekem is egy ideje (de lehet, hogy a kezdetektől, sokat nem nyomkodom) lefelé nehezebben megy, fel meg nincs gond. Például a telefon ébresztését is kiraktam a hangerő gombokra is, hogy ne mindig a bekapcsolóval kelljen ébreszteni és a fel gombbal mindig ébred, ha a le gombot nyomom, akkor van hogy kell egy második nyomás is.
-
válasz
svgyula #1170 üzenetére
Nem azért látszik úgy, mintha nem lenne benne semmi, mert jelszóval védett (a jelszó: geekbuying.com)?
Nekem így egy "Glacier-TS7_130805__recovery_130815-142418.img" fájl van benne, 5,4 MB a mérete, még jó is lehet.@PixelRambo
Egyéb recovery-t nem tudok, nekem Cubot One-om van, az ahhoz való CWM nem jó a Tronsmart TS7-hez.
XDA forumról lépések a recovery telepítéséhez. -
válasz
PixelRambo #1165 üzenetére
CWM-et én Mobileuncle Tools-szal tettem fel, play-ről tudod letölteni.
Telefonodnak megfelelő cwm-et letöltöd és az SD kártyád gyökerébe teszed. Mobileuncle elindít a telefonon, majd Recovery Update menüpont, ami az SD gyökerét pásztázza és ha ott van a cwm, akkor a listában megjelenik, kiválaszthatod és települ. Szintén ebből az appból tudsz recoverybe bootolni, az Into Recovery Mode menüponttal.
Azt hiszem az egészhez root kell, azt pedig farmaroot apk-val csináltam, még az elején.
-
-
-
Érdekes, nekem így néz ki most MIUI alatt, Internal, SD és Phone storage:
Fordítva volt problémám szinkronizálással, ha be volt kapcsolva a MI fiók is, akkor az exchange fiókomat teleszórta, az 1000 kontaktom bekerült az Outlookba 40-szer, meg is adta magát, mindenkit törölnöm kellett, 20 percig dolgozott rajta az Outlook. Neked viszont most a telefon memóriája fogy.
Nálad hogy néznek ki a meghajtók?
-
válasz
csemeteim #1073 üzenetére
Szia,
Azt mondják az első indulás kicsit tovább tart, nem tudom mennyit vártál, de valóban, a Cubot logo után a Mi logonak kellett volna jönnie. A törléseket talán más sorrendben csináltam (data, cache és dalvik cache), de nem tudom, hogy számít-e a sorrend, illetve elvégeztem többször is. Az én recorey-m CWM 6.0.4.4, de mintha valakinek lett volna problémája ezzel, mert arany Cubot feliratos a telefonja és ezért készült a Cappa féle recovery. Szóval, elvileg szerintem mindened adott volt a váltáshoz.
A MIUI-ra azt mondanám, hogy sokkal szebb, látványosabb (témázható), mint a gyári ROM, nem eszik többet az akkuból, nem omlik össze (bár néha mikor hívnék valakit, kiírja, hogy az xy process leállt, akarom-e jelenteni a MIUI-nak, nem, majd újrahívom az illetőt és minden ok). Szóval, azóta nem álltam vissza korábbi mentésre / gyári ROM-ra.
-
Az akkumulátorokkal ki hogy áll?
Nekem a kettőből az egyik már az elején gyengébbnek tűnt, mintha hamarabb lemerült volna, mint a másik.
Most is inkább ezt erőltetem, de mintha három hónap után most egy nagyobbat lépett volna a leépülés felé.Képes 40-50%-ról pár perc alatt kikapcsolni. Például hazaértem 50%-kal, bekapcsoltam a wifi-t, megnéztem pár hírt, amivel még mindig 45% felett volt, majd egy óra múlva nem tudtam már a telefont életre kelteni. Töltőre dugás után is várni kellett félórát mire be lehetett kapcsolni, pedig töltőn igazán hagyhatná, hogy már a 0%-os akkuval is elinduljon. Aztán mire be tudom kapcsolni már 60%-os töltöttséget mutat.
-
válasz
csemeteim #1009 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy a simát Tronsmart TS7-nek hívhatjuk. Ebben van 1.2-es "sima" proci. A Cubot One pedig az 1.5-ös T-s processzoral van szerelve.
Persze nem is egyforma a két proci, mert az egyik M6582 míg a másik M6589T, ha jól emlékszem. A T meg talán a turbót jelenti.
-
válasz
kmarci25 #958 üzenetére
Hasonlók a tapasztalatok. Kamerát csak ritkán használom, napsütésben még jó is. A többi szerintem is rendben van. Még a gyári ROM-mal és Launcherrel is jól haszálható a mindennapokban. Akkuidő kiváló, az összeszerelés és anyaghasználat nem rossz. Lehet rootolni, recovery-t és ROM-ot cserélni, tehát ilyen fajta támogatása is van. Burkolat kicsit csúszós és az ujlenyomatot is gyűjti, gyári tokja ezt enyhíti és még véd is.
-
Csak a kocsiban használtam eddig BT-t. A gyári ROM-mal kezdetben minden jól működött, majd olyan bibi jött elő, hogy a hívás gyorslistát nem tudta letölteni mikor beültem. Mikor indítottam volna egy hívást, akkor nem volt lista, csak egy kérdés, hogy újrahívok-e (persze azt sem adta meg, hogy kit). Emellett automatikus névjegy letöltés is be van állítva, és ekkor már az sem működött (hiba a névjegyek letöltése közben).
Most hétvégén kapott egy MIUI ROM-ot a telefon, de azzal még nincs kihangosító tapasztalat. A kocsiban egy Nokia CK200-as üzemel.
-
válasz
csucsu71 #937 üzenetére
Erre nem nagyon van beállítási lehetőség és rootolva sem lesz több lehetőséged. A root egyébként akkor jöhet jól, ha mondjuk launchert akarsz cserélni, gyárilag telepített programokból akarsz valamit eltávolítani, másik recoveryt és esetleg ROM-ot szeretnél telepíteni.
-
Beállítások --> Tárhely --> Preferált telepítési hely
Itt tudsz választani, hogy belső tárhely, SD kártya vagy döntse el a rendszer. Nekem az utóbbi van bejelölve és a belső memóriába telepít mindent. Kíváncsi vagyok, ha az megtelik, akkor a rendszer úgy dönt-e, hogy az SD-re telepít? -
válasz
hunnia1969 #880 üzenetére
Szia, kösz szépen az infókat!
Én is ezt a recovery-t tettem fel gond nélkül. MIUI-ból is azt szedtem le, amit linkeltél, de még nem tettem fel. Egyelőre nyúzom a gyárit, de most már egyre jobban érik, hogy kipróbáljak vele másik ROM-ot is, ha nem jönne be, akkor meg visszaállok a gyárira.
-
válasz
bmilan20 #872 üzenetére
Talán nekem a második jobban tetszik, viszont azzal tuti nem kamerázol tokkal együtt. A másikon már van kivágás a kamerának, de a vakunak csak oldalra, nekünk meg ugye lefelé van, szóval ez sem tökéletes.
Én egyébként a gyári tokkal használom csak, igaz abból rendeltem feketét, mert a fekete teló a fehér (vagy világos) tokkal érkezett és nem a legszebb vele. A feketével (bár ez sem igazán fekete) már pöpec.
-
Szia, "cwm"-re keresve a találatok között mindenki csak arról beszél, hogy fent van, itt van, nem működik stb. Konkrét verzió számot, és hogy azt milyen firmware-rel használja, nem írja senki. Meg azt sem, hogy "sima" vagy touch? De köszönöm, majd átolvasom a topikot, hátha csak a kereső bénázik. Egyébként én úgy működöm, hogy ha megvan az infó, vagy a tapasztalat, akkor megosztom, akkor is, ha már korábban leírták.
-
Ki, milyen cwm-et használ? Most tennék fel valamit, csak nem akarok melléfogni.
-
Én azt vettem észre, hogy az ékezetekkel van gondja a tárcsázómnak. Például Bárány vezetéknévre keresve csak a Baranyi jön fel, de a Személyek menüben, ahol már írhatok ékezettel is, a "Bá" után már látom is a delikvenst. Mondjuk ez semmit nem jelent, mert a Zoliban nincs ékezet és őket nekem is hozza szépen. v0.6_20131213 gyári.
-
Sziaszok, ma navigaltam egy kicsit a Cubot One-nal (iGO), de nem akarta elforgatani a kijelzot. Pedig ugy emlekszem, hogy az elso tesztnel ez szepen mukodott. Kijelzo forgatasaval kapcsolatos beallitasok rendben. Tapasztalt valaki mar ilyesmit?
-
Szia,
Geekbuying oldalán nálam mindig No record volt, vagy talán az elején In the query...
Viszont kellett kapjál egy email-t benne a tracking numberrel. Sokáig nekem itt sem volt találat (DHL-lel adták fel), ezért írtam az order_track@ címükre egy levelet. Ezután a válaszban már kaptam egy linket is a kínai DHL tracking oldalához, illetve egy új tracking számot, mert nekem egy spanyol csomagét adták meg először. Na itt már tudtam követni. Egy hónap volt a teljes utazása, de ez is inkább csak a magyar vám miatt (és amíg náluk állt a DHL oldala is hallgatott)... -
Ott már nincs pipa, de az nem is a kimenő, hanem a bejövő hívások jelzésére van. Nekem pedig akkor rezdül egyet, ha én indítom a hívást és abban a pillanatban csinálja, mikor felveszik. Szóval, ez egy értesítésszerűség, csak nincs rá szükségem és gondoltam kikapcsolható.
Nem találkozott senki ezzel? 4.2.1 az Android és G800 CUBOT D1 v0.6_20131213_MJK a build száma.
Hasonlóan nem tudom például a homescreen-ek számát csökkenteni. Alapból 5 volt, most már 6 van, mert hozzáadni sikerült
de a kivételükre még nem jöttem rá.
-
Sziasztok, ha hivok valakit, kapcsolas utan rezdul egyet a telefon es kezdodhet a beszelgetes. Nem lehet ezt vhogy kikapcsolni? Menuben meg nem talatam sehol...
-
Sziasztok!
Január 21-én rendeltem meg a Cubot One-t, múlt héten meg is jött. Egyelőre jók a tapasztalataim.
Átrágom magam az egész topikon és jövök vissza.Üdv,
vinpilu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest