Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Semplar
őstag
válasz #41133696 #10561 üzenetére
Azért ártani nem árt, ha lefuttatjuk és jól beállított Comodo tűzfal mellett megadja a maximális pontszámot.
Már szorgalmazták náluk, hogy jó lenne egy ráncfelvarrás a CLT -tesztnek, de eddig még nem reagáltak rá.Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
blattida
nagyúr
válasz #41133696 #9720 üzenetére
Ez oké és érthető.
Mondjuk én Sosem voltam olyan, hogy egy totál friss és még gyakorlatilag nem kész win op rendszerre azonnal föltegyek egy szintén totál friss védelmi programot fölrakjak, pont a szinte biztos kompatibilitási és egyéb okok miatt. Érdemes megvárni a valóban stabil kiadásokat.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz #41133696 #9718 üzenetére
Ezt elég sok védelmi cég kiírta, miközben még nagyon nem mennek normálisan, ami mondjuk leginkább az ms-nek köszönhető, a most még nagyon gyakori patch-ek miatt...
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Rusher
őstag
válasz #41133696 #6933 üzenetére
Értem, Én nem váltogatom a profilt, de igen akkor újra kell a szabályokat csinálni.
Értem, hogy 10 pont különbség, de nekem eleve csak 330 van és az mind pipa, viszont nálad meg 340....
Amúgy a Firewall Security profilnál nagyon helyesen ki van kapcsolva alapból a Sandbox Ezt mire érted amúgy?
[ Szerkesztve ]
-
< CyberBob >
őstag
-
RpPRO
őstag
válasz #41133696 #6696 üzenetére
Koszi. Kozben gugliztam picit, feltetelek normalis teszthez. Az 1. soron elcsusztam: nalam internet security volt.
Amugy sosem sandboxozom. Igy oke.Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
RpPRO
őstag
válasz #41133696 #6691 üzenetére
Nyomtam neki egy CLT-t. Most 340/320.... CIS legujabb, win XP
Nagy kövér FAIL a 21. InfoSend: DNS Testben és a 25. Impersonation: Coatban.
Van valami beallitas, amivel e serulekenysegeket ki lehet iktatni?
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
törölt tag
válasz #41133696 #5919 üzenetére
Ma már nem tervezem, hogy többet írok a topicba, de ezen tapasztalatok amiket itt megosztok másoknak hasznosak lehetnek.
Szóval az iménti megoldás esetében Bekapcsolt homokozó mellett, de nem a homokozóban futtatva maximálisan 340 /340 -es eredmény jön ki. Így oké is lenne .
Viszont a Core Temp -ami nincs digitálisan aláírva a fejlesztője által - nem fut .
Konklúzió .
Három megoldás van. Vagy lemondunk a Core Temp használatáról , és akkor minden oké, vagy ha nem akkor a másik kettő :
210 /340 -et produkálunk bekapcsolt alapbeállításokat tartalmazó Sandbox mellett...
vagy kikapcsoljuk a Sandboxot és akkor 340/340 -nek kell lennie, és a Core Temp is fut.
-
-
félisten
válasz #41133696 #5913 üzenetére
"Az IPv6 szűrés itt mit takar egyébként ?"
Hogyhogy mit takar? Hát IPv6 szűrést...
Jelenleg IPv4 alapú IP címek vannak még, de ezek lassan(vagy nem is annyira lassan, mert idén februárban hivatalosan is kiosztásra került az utolsó szabap IPv4 tartomány...) el fognak fogyni, ezért volt szükség az IPv6-ra... Pl a W7 otthoni csoportja is IPv6-on kommunikál...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Razim K.
tag
válasz #41133696 #5908 üzenetére
A skypera mutattam egy képet,az szerint állítsd be,s nem lesz ennyi szabály hozzá és biztonságos is
(a router-modem combos rész pedig,vagy eltér,vagy ki is marad nálad)Az AV részében sajna nem tudok mondani semmit,ugyanis van előfizum másik antivírus progira és csodálatosan megférnek és együtt működnek...úgyhogy az előfizetett AV-t használom a COMODO tűzfallal
-persze ha lejár az is,akkor jöhet fel mellé az AV része is[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
-
L7wy
őstag
válasz #41133696 #5906 üzenetére
Volt egy tesztvideó valahol youtuben, pár száz vírussal. Még alacsony heurisztikán volt, kevesebbet talált jóval, miután közepesre majd erősre tette sokkal több vírust fogott meg, persze gondolom növekszik a FP szám is így. Ha megtalálom a vidit, belinkelem.
mod:
1.
2.
3.
az első videóról lenne szó.[ Szerkesztve ]
Windows 10 x64 ----- Qihoo 360 TS
-
Razim K.
tag
válasz #41133696 #5901 üzenetére
A webböngészőt egyediről rakd át predefiniált és webböngésző beállításra.
A skype pedig nálam így néz ki:
festett jelölések értelmezése:
narancs= a SKYPE portja (ez saját,a skype beállításaiban találod)kék=én egy router-modem combo mögött vagyok,ezek a beállítások ahhoz tartoznak
zöld=a router-modem combo (saját) kommunikációs portja
(ezekre neked nem biztos,hogy szükséged van)fekete=az a törvény,amivel a COMODO azt az értelmezést kapja,hogy "minden egyéb kérés tiltása-naplózása" Ezt úgy éred el,ha megalkottad a szabályokat a végére ezt szúrod be:
tilt
ki-be,
forrás,cél,ip >>bármi
tűzfal naplózáshoz pipa__________________
Ez pedig tapasztalat:
Hogy könnyedén megértsd a COMODO beállításait és könnyebben személyre szabhasd,így állítsd be a tűzfal viselkedését:egyedi
szabályok...biztonségos akl..... pipa
ipv6...pipa
riasztás sűrű (megjegyzi és mutatja a potokat is! )
ICS szerver kivételével minden más pipa(...persze ez is pipa,ha átjáró vagy,stb...)
speckónál is minden pipa...Ha így használod,sokkal egyszerűbb lesz személyre szabnod.
-
L7wy
őstag
válasz #41133696 #5879 üzenetére
Mivel az ilyen jellegű adat semmit sem ér (már el lett magyarázva, hogy miért), így tényleg iszonyat feleslegesnek minősíthető az a hozzászólásod. Ha nem lenne az, hogy minden egyes logout cikkedbe valahogyan belecsempészed symantec-et valamilyen formában, akkor azt mondanám, hogy biztos véletlen találtad az említett linket, de így valahogy nem tudom elhinni, hogy nem ismét reklámozni akarod a kedvenc terméked, viszont azt akkor a termék topikjában levő fanok biztos nagyobb boldogsággal nézegetnék.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #41133696 #5861 üzenetére
Látom kommentárra szorul a kommentár
Szóval itt arra akartam rámutatni, hogy a hagyományos értelemben vett szignatúrák tekintetében az általam nagyra becsült Norton szintjétől már nem áll messze , és hogy ez igencsak dícséretes dolog tekintve azt, hogy ingyenes cucc. Mondhatni , hogy az ingyenesek között az egyik legjobb választás a Comodo. Itt most nincs szó a HIPS -ről ami szintén remek . Csak a tradicionális értelemben vett AV -ről.
Ami az ingyenes konkurenseket illeti, sem az Avast-ról, sem az AVG-ről, sem az MSE -ről nincs ilyen irányú adatom.
-
Arki
tag
válasz #41133696 #5876 üzenetére
Akkor meg, már megbocsáss, de feleslegesen kevered azt a bizonyos képlékeny masszát túlságosan egyszerűen félreértelmezhető kivonatokkal.. -.-
Comodo:http://comodo.freegamespalace.org, blog: http://geza.freegamespalace.org, olcsó tár: http://secure.hostgator.com/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=gabrielg
-
Arki
tag
válasz #41133696 #5861 üzenetére
Ebbe szerintem kár belemenni.. Fogok és betömörítek egy virnyákot UPX-szel és más eljárásokkal, te meg örülhetsz, mert így más-más vírusminta számot tudsz elérni.. Mennyivel lennék előrébb? Semmivel.
Leírom a Norton és a tradícionális AV-k gyengéjét egy már ismert példával, az ajtón kopognak:
1. Tradícionális AV:
- Ki az?
- Mz/X atomtöltettel!
- .. nos, nem vagy a feketelistán, gyere be...
- BUMM!
2. CIS:
- Ki az?
- Mz/X atomtöltettel!
- .. nos, a fehérlistán nem vagy rajta, nem jöhetsz be.
- megmentetted a világod...
Ennyire egyszerűComodo:http://comodo.freegamespalace.org, blog: http://geza.freegamespalace.org, olcsó tár: http://secure.hostgator.com/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=gabrielg
-
vv5204
senior tag
válasz #41133696 #5815 üzenetére
Ha jól látom Aug 5-ei adat, tehát nagyjából megfelel a valóságnak.
Mondjuk sosem szoktam nézegetni, mivel valójában lényegtelen.
Ami fontosabb, hogyha letöltesz a netről egy kártevő csomagot, mondjuk
amiben van 1000 fájl, mennyit ismer fel belőle az adott program.
Köztudott, hogy ebben plö az MSE a futottak még kategóriába tartozik,
a CIS pedig az élmezőnybe.
De ami ennél is fontosabb, hogy a maradék fel nem ismert kártevőket
futtatva, hogyan reagál a védelmi rendszer. A CIS D+-al, homokozóval
ebben a tekintetben pedig -szvsz- verhetetlen, legalábbis IS-ek között
mindenképp. -
L7wy
őstag
válasz #41133696 #5811 üzenetére
BOClean, now a part of Comodo Internet Security, runs silently in the background, monitoring your PC and waiting to root out and destroy malware whenever it enters.
Jól látod, nem tartalmaz antispyware-t. Viszont van benne felhő alapú viselkedéselemző.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
blattida
nagyúr
válasz #41133696 #4250 üzenetére
Miért, ezeket nem kell eltávolítani...
Amúgy csupa heurisztikus riasztás, meg kettős fájlkiterjesztés és a clt.exe.. vedd lejjebb az érzékenységét és akkor nem fog ezekre riasztani, ennyi.
erre nem mondanám, hogy fp gyár.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
félisten
válasz #41133696 #3422 üzenetére
Hali!
A 3-ashoz készült az idők folyamán, de a 4-eshez nem tudom, nem tudok róla.
Van egy remek ingyenes alkalmazás, ami minden uninstall feladathoz remekül használható: Revo Uninstaller FreeFire.
UI: Revot kell indítani, azzal/abból kell eltávolítani, amikor a CIS vagy bármely alkalmazás pl újraindítást kér, akkor azt nem megtenni, hanem a revoban tovább menni(egyértelmű lesz) és csak ha a revo befejezte a munkát, akkor restart.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
blattida
nagyúr
válasz #41133696 #3409 üzenetére
Ha bejelölöd a homokozó értesítésénél, hogy mindig odabent fusson, akkor a későbbiekben a homokozóban történő futtatásról külön értesítést nem kapsz.
140 pontot csak akkor fog elérni, ha nem a sandboxban futtatod és a feldobott kéréseket engedélyezed, valamint akkor lesz következetesen ennyi vagy annyi, ha a válaszaidat megjegyezteted.
Ha korábban már volt fönt a gépeden a comodo és nagytakarítást nem csináltál utána, akkor tud érdekesen viselkedni a program, saját tapasztalatból is írom.
Nálam konzekvens eredményeket produkál a clt, akár bent, akár kint futtatom,a legfrissebb kiadás óta 340/340 folyamatosan az eredmény.
Akkor szokott 330-at írni, ha az egyik teszt az adott rendszeren nem futtatható valamiért...
És még egyszer: figyelni kell a válaszokra és azok megjegyeztetésére vagy nem megjegyeztetésére, illetve hogy engedélyezed vagy sem a kéréseket, mert ezek függvényében kapod az eredményeket...
-
félisten
válasz #41133696 #3414 üzenetére
Hali!
A Matousec is ugyanilyen visszásságot mutat, nálam olyan tesztek futottak le kifogástalanul, amik a honlap szerint nem és fordítva, olyan teszt nem futott le, aminek meg a honlap szerint mennie kellene...
Szóval el lehet velük "szórakozni", lehet futtatni őket stb, valamennyi támpontot adnak, de mint hivatalos teszt, nem állják meg a helyüket (a korrábban linkelt HSZ-m miatt)...
Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz #41133696 #3411 üzenetére
Hali!
Bár én is el szoktam játszadozni ezen tesztek futtatásával, de alapvetően ez a véleményem róluk
Fire.
-
törölt tag
válasz #41133696 #3410 üzenetére
Meggondoltam, a dolgot nem uninstallálom, mert megnéztem Matousec aktuális jelentését, és mert alapvetően tetszik a Comodo. De a problémám a CLT-vel változatlanul fenn áll, hogy miért méricskél összevissza...
Másik ilyen programot meg nem tudok, na meg hát ez a "gyári" ....
-
blattida
nagyúr
válasz #41133696 #3376 üzenetére
Mivel a dragon, csakúgy, mint az alap chrome, használ a programon belül homokozót, ezért a homokozóban futtatva nem fog minden modulja megfelelően működni.
Ráadásul ez a sandbox alapvetően azért van, hogy a gyanús, ismeretlen alkalmazások ott elszigetelve, megfigyelésre kerülhessenek és dönteni lehessen a "sorsukról".
Ezért amikor valamit letöltesz, amit a comodo nem ismer és futtatni akarod, a comodo a sandbox-ban fogja futtatni őket, hacsak te másképp nem döntesz.
Illetve bármit be tudsz rakni a homokozóba, amit akarsz.Ezért azt mondom, hogyha böngészőt is odabent akarsz futtatni és letölteni is szeretnél vele, használd az opera-t vagy a firefox-ot, esetleg az explorer-t...
A comodo létrehoz a rendszerpartíción egy virtuális mappát vritual root néven, ott kerülnek futtatásra a z alkalmazások, ott hoz létre virtuális közeget számukra.
ehhez a mappához kívülről hozzáférsz, vizsgáltatni tudod külsős alkalmazásokkal, ha akarod.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
-
-
félisten
válasz #41133696 #3300 üzenetére
Hali!
Igen, ez teljesen "megszokott" jelenség. A 3-as is eljátszotta és a 4-es is ezt teszi. Azt hozzá kell tenni, hogy nem minden usernél, tehát van ahol kikapcsolja a tűzfalat, van ahol nem és ez az OS-től és utasításkészlettől (x86/x64) is független.
Fire.
-
Arki
tag
válasz #41133696 #2769 üzenetére
(NIS user? :X)
Kérdések:
1. a \\192.168.x.x\ elérés működik az intézőből/parancssorból xp-> vista és vica-versa?
2. vista-k kérdezzenek mindent, a bibi ott lesz: Tűzfal|Láthatatlan portok varázslója: Értesítés..
3. Hálózati biztonsági házirendek| Saját hálózati zónák: ez okés mindkét helyen? Pl.:Gépek címei:
192.168.10.1
192.168.10.2
192.168.10.77
192.168.10.123"Helyi háló" (valaminek nevezted):
IP Be [192.168.10.akármelyik / 255.255.255.0] ennek néz ki mindnél? (IP cím maszk)Comodo:http://comodo.freegamespalace.org, blog: http://geza.freegamespalace.org, olcsó tár: http://secure.hostgator.com/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=gabrielg
-
-
HZoli87
veterán
válasz #41133696 #2193 üzenetére
Igen, megjelent: Comodo Internet Security 4.0.135239.742 - x86 / x64
Changelog:
- NEW! Seamless livePCsupport Integration
- This version has a built-in Live Support for getting instant help from the experts for any type of problems.
- NEW! New User Interface Theme
- A new user interface theme has been introduced with this version.
- NEW! New Web Based Installer
- Now, there is a single setup file which downloads and installs the required products according to operating system the computer has. The product installers are created with Microsoft Windows Installer for native installation/uninstallation support.
- NEW! Integrated Sandbox
- Proactive Defense i.e. Defense+ now includes a built-in sandbox which combines file system/registry virtualization and least-privileged user account principle in order to combat with unknown malware.
- IMPROVED! Default Deny Protection
- Defense+ now automatically sandboxes all unknown applications/executables until they are analyzed.
- IMPROVED! Significantly fewer number of popup alerts
- Defense+, with the help of new sandboxing technologies, has a more powerful default security policy while having significantly fewer number of alerts compared to previous versions.
- Also in this version, Defense+ and Firewall, by default, do not create automatic rules for already known safe applications.
- IMPROVED! Popup alerts layout
- The new popup alerts now include additional options which allow the users to take COMODO Time Machine snapshots or set Windows system restore points, submit suspicious files for immediate analysis.
- IMPROVED! Antivirus Engine
- Antivirus engine is improved for better detection and cleaning. The new engine now has disinfection support for the infected files.
- A new command line virus scanner (cavscan.exe) has been introduced in order to address the need for scanning the computers in windows safe mode or scanning files transferred from MSN etc. -
W666W
tag
válasz #41133696 #1443 üzenetére
Ez nagyon tetszik....
Én annyit tennék még hozzá, hogy nagy általánosságban azt vettem észre hogy a legtöbb Angolszász programnál , meg egyéb nyelvezetü programnál / tisztelet a kivételeknek, mert azért olyanok is vannak / sajnos Magyarország igen messze van..Konkrétan a CIS honsítás azért maradt le a telepítöböl , mert nem készült el idöra ????
BLATTIDA jól emlékszem ??Ez még a CIS ebben idöszakában történhetett megvoltak a fordítók, hogy kik is fordítják magyarra, el is készült a magyarosítás, csak a CIS-nél hamarabb kiadták a meglévö nyelvekkel ????
CIS MagyarosításItt visszamenöleg nyomon lehet követni a fordítások alakulását..Angol CIS fórum
[ Szerkesztve ]
-
Sdi
addikt
válasz #41133696 #603 üzenetére
A honlapon én sem találtam meg, de ez az utolsó cucc és ez free.
Most néztem meg jobban, nem úgy van kitéve, hogy free CIS, hanem a free Antivirus alatt találod meg, de ugyan az.
[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Politika
- Need for Speed: World Online
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest