Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!

Valaki találkozott már azzal az igen érdekes problematikával, hogy az ("új") Crimson Edition-os drivert felrakta, majd (esetleg) ha szükség volt akkor frissítette azt és onnantól kezdve a Radeon Beállítások programban a "Hardver" fülnél meg volt adva az adott Hardver elem neve és utána nem az alábbi szöveg volt olvasható: "(csatlakoztatva)" hanem a következő: ("letiltva") de ugyan akkor teljesítményben nem vette észre a problémát ?
Nekem ez a gép egy Dell Inspiron 3537-es laptopon jelentkezik amiben van egy intergeált gpu is - (intel hd 4400) nem tudom, hogy ez mennyire befolyásolhatja a dolgokat.
Minden féle driverrel (hivatalos!) próbálkoztam már, illetve mindenféle driver telepítési sorrenddel is. (GPU driver sorendek cserélése)Valaki látott már ilyet ?
- Ötletek a megoldásra, hogy ne "Letiltva" legyen hanem a jól megszokott "Csatlakoztatva". ? -
Találkozott már valaki ilyennel?

-
R3nts
senior tag
Szép napot Mindenkinek!Az aláírásomban szereplő kissé idejétmúlt,de kifogástalanul működő konfigomon belül ,egy ASUS HD7770-es karihoz érkezett ma update. Ami most fenn van :17.2.1 (16.60.2011-170210a-311142E-ATI)
Felajánl: "recommended"-ként : 17.2.1 (16.60.2011-170210a)-t !
Vagy : "új opcionális frissítés"-ként : 17.3.3 (16.60.2911.1011-170316a)-t. Ez gondolom béta driver.
Új,mostani játék nincs,és nem is lesz feltéve erre a konfigra,viszont PC-s filmlejátszás megy erőforrásigényes módon (MadVR high profile). Egyedül a Battlefield Hardline van még a gépen,az megy szépen.
De mivel a fenn lévő mostani driver is csinál néha érdekességeket,kiterjesztett asztal módban (2X 1920X1080),ezért csak frissítenem kéne,hátha megjavul.
Frissíthetem e az alkalmazáson belül(nem "gyors",hanem "egyedi" opcióval), vagy az AMD Cleanup Utility-vel takarítsam le,és úgy...?
A "recommended" vagy az "optional" drivert tegyem fel...?
-
chungee
addikt
Napot!
Ez mitől lehet

-
TIT
veterán
Az ég rogyjon az amd-re,pár naponta eljátsza a kékhalált ezzel:THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER
-
hibavissza
veterán
válasz
watador600
üzenetére
Köszi, kipróbálom.
(#35584) SP4C3: már rég nem garanciális. Elég régi kártya, nem is túl erős. Ára sincs már. Épp gondolkozom a cseréjén....
de köszi! -
SP4C3
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Garanciavesztéssel jár.
-
watador600
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére
MSI Afterburner-el simán betudod lőni a kívánt venti fordulatszámot egy grafikon segítségével. Próbáld ki, el lehet vele szöszölni.
Fontos, hogy induljon a windows-al a progi, mert ugye akkor egyértelmü, hogy nem lesz beállítva a venti-profil. -
Lacccca87
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
BIOS-t tudod mókolni a megfelelő programokkal, de kéréds hogy hány állapotot tudsz meghatározni azon a VGA-n.
Ha meg fontos a félpasszív üzemmód akkor eladod a kártyát és vagy 1050ti vagy 470 be beruházol és akkor gyárilag csinálja azt mit te el szeretnél érni. Na meg ne mutolsó sorban renderelés is gyorsabb lesz meg a fogyasztás is kisebb. -
hibavissza
veterán
Pár újraindítás és most megjelent nekem is.....
Mindegy, működik.Viszont az új felületen le lehet vinni nullára a manuális fordulatszámot. Nincs valami segédprogram amivel át tudom írni a gyári venti szabályzást? Netezés közben, nullára vett fordulatnál 29 fokos a videokártyám....teljesen feleslegesen pörögnek rajta a ventik, de nem szeretném renderelés közben megfőzni egy elfelejtett visszakapcsolás miatt. Akkor azért felmegy 50-60 fokra.
-
-
golyani
addikt
Újrahúztam a gépet, és AMD driver telepítésnél BSOD-t kapok kernel security check failure üzenettel. 17.3.3 és 17.2.1-et próbáltam eddig. Mi lehet a megoldás?
-
chungee
addikt
Napot!
Melyik volt az utolsó Catalyst amelyiknek itt több beállítási lehetősége volt

-
AtHoS
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Nálam ugyan ott van ahol eddig 17.3.3@RX470
-
toncsit80
újonc
Sziasztok. Elég elmaradt vagyok a számítástechnikában
Ezért kérnék egy kis segítséget... :p Toshiba laptopom
van Ati Radeon HD6480g video kartyaval és a COD 2is akad rajta... Miért lehet ez? -
Érdemes fel rakni a legújabb drivert?
Crimson ReLive Edition 17.3.3 Optional -
hibavissza
veterán
Üdv, nem tudjátok hová bújt a venti szabályzás az új Catalystban? 17.3.3 HD7850
-
Lacccca87
addikt
válasz
Palesztin994
üzenetére
Elég rossz helyen kérded, van saját téma hozzá gondolom ott többet tudnak majd mondani.
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Palesztin994
üzenetére
Tehát a program fut, de ha indítom a telepítőjét akkor is azt írja, amit már írtam. plusz a programfiles/intel/graphych (nem pontos a név,de ez a telepítő mappája) csak egy uninstall mappa van. magyarul ez tuti nincs rendesen felrakva... hagyjam így? vagy hogy tudnám tisztán újratelepíteni? kell egy MAC!!!!

-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Palesztin994
üzenetére
Még 1 érdekes :
Újraindul a gép uninstall után. Felbontás nem full hd-s hanem kicsi. Majd jön a hang, mint amikor egy új hardvert felismer, ugrik a kép és full hd lesz. Ez után a vezérlőpultban a HD graphic program ott van a telepített programok között... Sőt, el is indul a program, most, ahogy nézem. A legfrisebb kiadás vant fent. nem értem!!! Nem lehet uninstalálni? Mostmár hagyom így, inkább, mint új windows, de valaki elmondhatná,hogy ez mi..

-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Palesztin994
üzenetére
Arra gondoltam még, hogy tömörítve szedem le az intel honlapjáról a drivert, és az eszközkezelőben a hd530nál frissítem az illesztőprogramot úgy, hogy betallózom a 64bites telepítőt. De attól félek ez is csak elcseszi. Valahogy az egész nem oké, mert friss windowson is 1 lövésem van felrakni a drivert... Lehet az uefi boottól, de akkor is... ezek szerint nem bootolhatok csak legacyval? nevetséges...
-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tud segíten,mert szétbsz az ideg!?Win10 PRO x64-en frissíteni akartam az intel hd graphic 530-at a laptopomon. Gondoltam tiszta telepítés legyen, leszedtem a régi drivert, laptop restart. Fel akartam tenni az újat, erre ezt írja :,, A telepíteni kívánt illesztőprogram nincs bevizsgálva ehhez a számítógéphez. Szerezze be a megfelelő illesztőprogramot a számítőgép gyártójától."
Olvastam erre, hogy akkor távolítsam el eszközkezelőből a vga-t (egyébként van mellette egy gtx960m a laptopban). Megcsináltam, erre eltűnt a gtx 960 és a hd 530 is, és valami windows akármi vga-t írt ott. Ekkor fel akartam tenni megint a drivert, hogy majd akkor felismeri a vga-t és jó lesz. Erre hiba történt (kék windowsos háttérben, mint a speciális rendszerindításnál) és újraindult a gép, majd cseszhettem az egészet.Úraraktam a windowst (formázással),meg minden programot... Felraktam drivereket, minden jó volt. Most gondoltam jó lesz, akkor,meg kíváncsi is voltam, megint leszedtem az intel graphic drivert a gépről és amikor újra fel akarom tenni, megint ezt írja. Mi a *** ez? Addig jó volt amíg legacyban volt a boot, de win10el sokkal gyorsabb meg jobb uefi módban a boot (ssdvel).
Rendszer-visszaállítás sehogy se működött, hibát írt ez a fosadék....
Nem szeretném minden driver frissítésnél ezt végigcsinálni, hogy a rákba tudnám feltelepíteni ezt a szart?Előre is köszi!
-
belaazallat
addikt
-
vigyori78
őstag
válasz
belaazallat
üzenetére
Nálad az lenne a legjobb opció ha vennétek egy olyan monitort ami tud 2 bemenetet kezelni.
Nem csak két bemenete van hanem lehet váltani is köztük a monitoron, lásd kép.
-
Csupingo
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
Egyedi felbontást már próbáltál létrehozni a driverben?
-
válasz
belaazallat
üzenetére
Fail!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Legalább el tudod adni az a dobozt, azokkal amúgy is csak nyűg van. Én is használtam melóban egy ilyet..
-
Lacccca87
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
Lehet hülye kérdés de mi lenne ha kivennéd a kapcsolód a képletből és simán rádugnád az egyik gépet DVI-vel a másikat meg D-SUB-al aztán a monitoron váltanál a bemenetek között?
Régebben én így használtam egy Samsung 931C-t két gép között és tökéletesen működött. -
5150
aktív tag
válasz
belaazallat
üzenetére
És ha ezen opciók aktiválása után beállitod a (másik) monitor felbontásait cru-val?
Van egy ilyen is, nem tudom segit e: http://www.addictivetips.com/windows-tips/different-resolutions-for-multiple-monitors-in-windows-10/
-
5150
aktív tag
válasz
belaazallat
üzenetére
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Monitor átkapcsolóval használok két gépet 1 monitoron(Samsung Syncmaster S22B300). Az egyik gépbe van egy HD 5850-es vga, Ati Catalys van feltéve hozzá, de sehogy sem akarja beállítani az 1920x1080 felbontást, nem jelenik meg a menüben.

Monitorátkapcsoló csak vga kábellel müxik, ezért csak átalakítóval tudom használni. Ha külön monitorra rákötöm DVI kábellal rendben működik, ez utóbbi sajna nem opció, mert hely hiány miatt nem fér el két monitor.
Van valakinek ötlete, hogyan lehetne a Full HD felbontást előcsalni?
-
Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.3.3
New Multi GPU profile:
Mass Effect™: Andromeda (DirectX®11)
Multi GPU can be enabled from command line using "-RenderDevice.AmdCrossfireEnable 1"Fixed Issues
Texture flickering may be observed in Mass Effect™: Andromeda in Multi GPU system configurations.
-
AtHoS
nagyúr
-
steele80
senior tag
Hát elég érdekes a szitu. A W8-hoz kiadott driverrel tökéletesen működik a W10 mindaddig, amíg az update fel nem rakja a legutolsó drivert. Azzal persze dobja a hibát ismét. Viszont ha a képernyő fényerejét maximumra veszem akkor nincs hiba. Úgy tűnik a páciensnek ezzel a kis hiányossággal együtt kell tudnia majd élni. Aztán, hogy ez az AMD vagy a Microsoft sara talán soha nem fog kiderülni.
-
steele80
senior tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy nálam van egy Asus x54h típusú laptop, mely lefrissült valamikor Windows 10-re. Kb 1 éve nem volt bekapcsolva és most naprakésszé lett téve és kifogástalanul működik, de amikor kihúzom a hálózati töltőt a kijelző kikapcsol. Az akksi rendben van. Odáig jutottam el, ha letiltom a HD 7470m drivert akkor nincs ilyen probléma. Ha engedélyezem akkor van. A drivert töröltem és felraktam az utolsó kiadású amd drivert a kártyához, de a probléma ugyanúgy megmaradt. Van valami ötletetek?
-
L4CI2
aktív tag
hi
feldobtam a 17.3.2-es eszközillesztőt és eddig minden ok vele
.
Viszont ami vicces az hogy AMD Problem Report Wizard startmenü ikon még mindig rossz helyre mutat.
Ilyen amatőr hibába esni amd már nekem fáj.
-
G33Z@
tag
Sziasztok! Mi lehet az oka, hogy 8bpc-re ki van szürkülve a színmélység beállítás, nem tudom módosítani. Lehet köze ahhoz, hogy milyen icc profilt használok? Köszi a választ előre is.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
tzsolesz
üzenetére
Esetleg ezzel tehetsz egy próbát.
-
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok. Meg tudja nekem mondani valaki hogy win10 x64-en miért nem indul el a catalyst? Radeon 4830-ról van szó, és 13.1-es driverről.....
Mindent megpróbáltam már.
Kínlódjak vele, vagy mehet vissza a Win7? -
MK VII
veterán
válasz
S e t h
üzenetére
Nem tudom mit csinálsz, vagy milyen windows-od van, de nekem szinte megjelenés óta RX460-am van és sosem találkoztam semmilyen driver gonddal..
Pedig az enyém unlockolva is volt..
Most visszaraktam rá a gyári bios-t és egyből mindenféle macera nélkül felment a legújabb crimson driver...Autodetect programokat ne tegyél fel. Felesleges...
Illetve, ha windows 10-et telepítettél akkor azt meg internet nélkül telepítsd, hogy ne szedjen le semmilyen drivert a kártyához... Aztán Te rakd fel a drivert.
17.2.1-es drivert tedd fel...
Előtte DDU-val pucolj le mindent.Szerk.:
Na látom megoldódott.. -
S e t h
nagyúr
Sosem volt amd kártyám, most van.
De amit szoptam eddig vele az számomra meglepő.
Drivert telepíteni hozzá nem egyszerű, aztán jöttek a bugok, elsősorban az, hogy amikor a képernyőkímélőnek kellett volna aktiválódnia, akkor nemes egyszerűségel kilőtte a képernyőt és onnantól fogva nem is jött vissza.
Most raktam újra a rendszert, letöltöttem vmi amd autodetect programot( radeon crimson relive), le is szedte a legújabb frissítést, vélhetően telepítette is, mivel a driver illesztőszoftverén látom az eszközkezelőben, viszont fél órája azt az üzenetet látom, hogy " A grafikus kártya majdnem készen áll"
WTF?
Most akkor oké már vagy sem, vagy van még vmi teendő?
Egyébként rx 460, nem tudom ezzel van-e összefüggésben a probléma.szerk:
Kiváncsiságból rákattintottam a crimson update gomba és utána kiírta, hogy a grafikus kártya készen áll.
Logikus. -
repvez
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
igen , de a gyári toshiba nincs win 10es drivere ehhez a tiushoz és a support is gondolom lerázna annyival. hogy ez a tipus már nem támogatott és vagy használjak régebbi oprendszert a hozzávaló driverekkel vagy vegyek uj laptopot.
De minek ha még tökéletesen müködik most is és hamár megvettem akkor szeretném a win 10et is használni rajta, hogy minden eszközömön egyforma oprendszer legyen annak minden elönyével és hátrányával. -
repvez
addikt
olyankor mit lehet tenni,Đ ha a driver illesztó program ajánja fel az uj drivert majd mikor végigfut a telepitő akkor Error 182 hibakódot dob, hogy nem tudja beazonositani a VGA tipusát?
Az rendben van odáig, hogy egy régebbi toshiba Satellite L750D-16k laptopról lenne szó dualgarfics kivitelben HD 6250G dedikált VGAval és A6 3400 as procival.
A toshiba oldalán nemhogy nincs friss driver ,de még win10/64bit-es sem. szóval, hogy tudnám lefrissiteni a VGA driverem?
Mivel az AMD oldalán még támogatott ez a tipus igy gondolom, hogy müködnie kéne vele.
Az amd oldalán a hd 600ashoz felajánlott utolsó 2016 12es driverről van szó, most még a 2015ös driver van fenn a gépen, de ezzel 2 perces a bootidó a bekapcsolástól a win felállásig.
Win7esnél ez nincs 1 perc sem . -
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Valaki tudna nekem MSI csavar matricáról közeli,éles képet készíteni? ( A sajátomról már nem igazán tudok, ) Jöhet PÜ-ben is ! ( Mert szerezni nem hiszem hogy lehet még pénzért sem, ha lehetne vennék . kíváncsi lennék ha tennék rá komoly Thermal Pad-ot és MX4 pasztát milyen lenne.
Mert én megpróbáltam leszedni de nem igazán jön le, szakadás nélkül, pedig melegítettem kicsit hajszárítóval.Nekem még mindig szarakodik a venti rajta néha néha feleselgessen teker 70-74 fokos és 70%-n tekeri a ventiket. Mind kettő venti megy eközben.
Bár ne MSI-t vettem volna, pedig sokat vacilláltam az XFX GTR BE-n.
-
mmdms
addikt
válasz
darkstreet89
üzenetére
Érdekes, megnézed ennek a drivernak a support listáját:
Note that AMD Radeon™ R9 Fury, Radeon™ Pro Duo, and Radeon™ RX 400 Series graphics are only supported by Radeon Software Crimson ReLive Edition on Windows 7/8.1/10 64-bit.Tehát ugye 8.1-et is említik, de külön kikeresem a kártyámhoz/oprendszerhez tartozót, ami ugyanúgy 17.3.1, az
általad linkelt 393, az általam kikeresett 423 mega.
-
darkstreet89
tag
Végül is ha úgy nézzük, akkor feb22 volt kiadva a rossz driver (amit március 1. frissítettek), így 12 nap telt el a két driver között. De amúgy most a Ghost miatt jött leginkább,minden nagyobb AAA megjelenésnél jön egy No- WHQL driver. Mondjuk jobb mint mikor 1 hónapba egy jött, vagy egy se.
-
SP4C3
veterán
válasz
darkstreet89
üzenetére
Minden napra egy update?

-
darkstreet89
tag
Windows 10 / 64bit: Crimson ReLive Edition 17.3.1 Optional [No-WHQL]
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Technikai kérdés: R9290X-DC2OC-4GD5 VGA, X79 lap+i7-4820K CPU esetén, ASUS MG279Q (2560 x 1440) monitort használva, mi lehet az optimális itt beállítás itt:

-
-
Ricko
tag
"A Radeon Software Crimson Edition 15.11 lehetővé teszi a Windows 10 operációs rendszer munkaasztalához való használatát is...
Mivel a skálázás a Radeonok kijelzőmotorjában történik, az egészből a felhasználó csak annyit vesz észre, hogy megnövekedett a munkaasztal mérete..."Na ez történt az én esetemben is. Viszont miért nem áll vissza, ha kikapcsolom a funkciót? Valakinek ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
- Fel is rakom de azok után tapasztalom ezeket !
- Ötletek a megoldásra, hogy ne "Letiltva" legyen hanem a jól megszokott "Csatlakoztatva". ?

Driver cserével megoldódott a próbléma

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)