Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacccca87
addikt
Én meg amióta lehet rátelepíteni azóta ugy használom gond nélkül.
Az a baj hogy az emberek még mindig ugy gondolnak 1-1 driver frissítésre meg úgy csinálnak mintha egy nagy szeánsz lenne.
még jó hogy nem irjátok oda hogy egyes lépések között áldozatok fel egy tyúkot amit szüzek nyálával kell bekenni előtte. -
TIT
veterán
válasz
Pityu.
üzenetére
Ja,hallgass rám én több éve így csinálom és semmi gond.
Ddu a registryből is kiszedi,az amd uninstallnál nézd meg a program files és x86,appdata mappákat,valamint a users/appdata/local/temp és roaming mappát,lesz benne rendesen és a registrybe is.
1 éve nem is volt már támogatott az uninstall progi.
Ha neted van akkor meg a win gyorsan felteszi a saját driverét,persze nem a legfrissebbet és bekavar. -
AkosBoy93
kezdő
SOS!!!
Sziasztok segitséget szeretnék kérni felraktam a GTA5-öt ami a régi kártyámon ment semmi baja nem volt és most meg 5 perc játék után kb igy befagy a kép és csá semmit nem tudok csinálni csak ujrainditani a gépet tipp esetleg? SOSElőre is köszönöm a válaszokat.
-
tippm86
aktív tag
-
AtHoS
nagyúr
válasz
AkosBoy93
üzenetére
Virtuális szuperfelbontás: lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az adott programot a natív felbontásnál részletesebben számoltassák ki, majd azt a képet a rendszer visszakonvertálja a natív felbontásra [link]
GPU méretezés: ez akkor jön jól, ha a monitorod nem tudja kezelni a beállított - natív felbontástól eltérő -felbontást és gyakorlatilag széthúzza a képet a teljes panelre. (pl. régi 4:3 arányú 800x600 játékot indítasz és ezt a monitor széthúzza neked a teljes panelre, így elnyújtva a monitor arányaira a képet. Ilyenkor a GPU méretezéssel visszakapod az eredeti 4:3-as képet oldalt fekete sávokkal kiegészítve)
A méretezési mód pedig az előbb említett GPU méretezés engedélyezése esetén használatos méretezési módot határozza meg.
Csak akkor érdemes a GPU méretezést bekapcsolni, ha gond van egy "alkalmazással"
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Pityu.
üzenetére
Én megpróbálkoznék így vele:
- uninstall az AMD cuccaira
- újraindulást követően AMD Clean Uninstall Utility használata (ez mehet pl. csökkentett módban is)
- újraindítást követően driver telepítés, amit úgyis egy újraindítás fog követniAkosBoy93
Az a válasz nem neked lett címezve, de Asus nem tiltja a fejlesztői driver telepítését, így AMD-től szedd le és azt telepítsd. Gyorsabban jönnek a javítások, mint Asus-éknál [link]
-
-
AkosBoy93
kezdő
Sziasztok! Egy kis segitséget szeretnék kérni nem rég vásároltam egy ilyen kártyát: https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/asus/radeon-rx-480-8gb-gddr5-256bit-pcie-dual-rx480-8g-p356809303/#
Az lenne a kérdésem,hogy a drivert az asus oldaláról vagy az amd oldaláról töltsem le?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Hogy lehet ez,az előző rx480 kártyám után ddu val le töröltem a drivert aztán igye maradt a baépített videokártya,most be raktam az új rx480 as kártyámat és valahogyan van radeon driverem,pedig semmit nem telepítettem,hogy lehet ez?
És az a fura az előző driverből ott van két játéknak a profilja,a ddu biztos,hogy törölt mindent?

-
default.
őstag
Sziasztok!
Radeon szoftverben hol tudnám beállítani, hogy a böngészős illetve egyéb videóknál használja a vertikális szinkronizációt, de csak ezeknél, (tehát játékoknál pl. ne)...
Köszönöm!
Üdv! -
Nos jelenleg nincs videokártya a gépemben,de a mai nap folyamán meg fog érkezni az új,a kérdésem az lenne most ugye intel(R) HD graphics 630 az alap értelmezett

Ezt kell e uninstallálni,vagy mehet fel az amd driver? -
mokus1
addikt
Sziasztok!
7850-es VGA. Feltettem a legújabb 17.4.3as drivert azóta ezt produkálja. Mi lehet a baj?

-
vigyori78
őstag
-
Bocy18
csendes tag
válasz
milkabrams
üzenetére
Sziasztok remélem jo helyre irok..
Adott egy konfig..
asus p5n-d lap
4x1gb ddr2 corsair ram
c2d e7400
r7 260x vga
xigmatek 500w táp
Olyan kerdesem lenne hogy hetek ota nem tudok jatszani mert azt irja ki a gep hogy a kepilleszto nem valszolt es utana helyreallt.. ezt mi okozhatja..? szoftveres vagy hardveres gond..? Nagyon szepen koszonom a segitsegeket.. -
5150
aktív tag
válasz
milkabrams
üzenetére
Olyan képfrissitési frekvencián (vagy felbontáson) próbálnak elindulni, ami túlmegy azon, amit tud a monitorod. Monitor driver fent van?
Lehet hogy szükséged lesz pár módositásra:
Az Alien Isolation steames? Mer ha igen, akkor az inditási opcióknál be tudod állitani előre, hogy milyen felbontással induljon.
-
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám hogy amikor elindítom az Alien Isolationt vagy Far Cry 4-et, elsötétül a képernyő és nincs kép, de megy a játék hang is van meg minden csak kép nem. Azt írja ki, hogy Out of Range. Csak ennél a 2 játéknál fordul elő, most telepítettem őket,a korábban telepítettekkel nincs gond. -
5150
aktív tag
válasz
Pityu.
üzenetére
Csinálsz egy rendszervisszaállitási pontot. Elinditod a DDU-t rendszergazgai jogokkal, erre közli, hogy csökkentett módot javasol. Kiválasztod a csökkentett módot és rányomsz az újrainditásraa programon belül. Újraindul illetve csökkentett módban bebootol a win és vele együtt automatikusan elindul a DDU felülete. Onnantól szerintem már tudni fogod merre hány óra.
-
Nos akkor,hogy is kell drivert uninstallálni DDU csökkentet módban?Vagy van még valami mozzanat?
-
Radeon beállításokban van ilyen függőleges szinkron ki/be kapcsolása?
-
mmdms
addikt
válasz
Pityu.
üzenetére
Bolti gari lejárt már, ők 1 évet vállaltak, a gyártói garit érvényesítettem, amihez taiwanba kellett küldeni a lapot. Ezalatt a cirka egy év alatt míg garizták, gyakorlatilag kijött az új generáció, az első i7/5/3, én meg csak nézegettem a c2d e8200-esem, amit pár nappal a meghibásodás előtt vettem.
-
Hát a tekercsek ciceregnek terhelés alatt ha sok az fps általában azt mondják v syncet be kell kapcsolni úgy enyhébb a cicergés,aztán cseréltem tápot is az is halkította,de nem szüntette meg.Sokat olvasgattam más márkák is ciceregnek és mindig volt cicergős kártya 2006 ig vissza olvastam csak mintha egyre több lenne és független nvidi/amd mind a kettő cicereghet van hogy a 300EFt os gtx1080 is cicereg pl.Csak nekem bassza a fülem igaz most kicsit halkabb az új táp óta.Aztán az msi a fentebb írtakat ajánlotta de nem biztos,hogy ez meg szüntetné van aki cicergősen vette és 5 éve cicereg.
Táp csere előtt ilyen volt igaz élőben hangosabb volt [link]
Ja és azt mondják nem garanciális hiba,mert a kártya élettartamát nem csökkenti tehát kárt nem tesz benne,csak az ilyen érzékeny fülűeket idegesíti mint pl én.#mmdms
Pont egy ismerősömmel beszélgettük,hogy vajon nincs e erre valami törvényi dolog,hogy ha xy ideig szarakodnak esetleg ujjat lehetne kérni vagy ilyesmi,mert 6,5 hónap az túl sok,sőt már 1 hónap is sok lenne.
Melyik cég volt ez? -
Egyszer majdnem én is jártam szarul alaplappal,úgy érkezett,hogy a tűk el voltak nyomva a foglalatban de mé a procit ki sem bontottam,hogy bele tegyem.Aztán vissza küldtem gariban közölték,hogy ki kell vizsgálni ez meg lesz 2 hónap is mert ki kell küldeni külföldre,na mondom jó az új alkatrészek meg itt állnak a szekrényben.Na basztattam őket aztán 1 hét múlva mondták,küldjek számlaszámot és vissza utalják az árát,mondom ok és már szaladtam a helyi boltba ugyan ilyen alaplapot rendelni,meg is rendeltem indultam haza nagy boldogan erre jött a telefon,hogy mégsem küldik vissza a pénzt mert véletlenül találtak a polcon egy ugyan ilyen lapot és ezt el küldik nekem,erre irány vissza a boltba rendelés le mond.Szóval kis basztatás és a hónapokból 1 hét lett.
Egyébként hogyan működik a wattman?Mert az msi ezt küldte nekem a cicergésre,hogy ezt próbáljam ki,de sosem tuningoltam még
"Content:
Dear Sir/Madam:
Thanks for contacting MSI Technical Support Team!
Regarding your concern, usually the noise is caused by heavy load of the graphics card and it does nothing to the performance. Also you can check this by using the card at low load.there are something you can try to reducing the noise:
1) Overclock your card.
2) Overvolt it.
3) Change a more power PSU for a try,bad PSU will cause this problem." -
5150
aktív tag
válasz
Kiratheonly
üzenetére
Innen távolról egyelőre ötletem nincs, viszont az felötlött bennem vajon mit fogsz csinálni vele majd a nyári rekkenőben...
-
Kiratheonly
tag
válasz
Walter_White
üzenetére
Új hírek! Az új driverrel nincs semmi gond, a videókártya tökéletesen megy, alulfeszelés nélkül. Amire szüksége van, az a ventillátor módosítás Wattman-ban. Ha a célértéket 60fokra veszem, akkor nem fagy a FireStrike alatt. Valószínűleg túlmelegszik a lelkem és a ventillátorait nem pörgeti kellően a házban. Ezt nem értem miért, a legújabb BIOS van rajta, magának kéne kezelni ezeket a dolgokat. Ötlet esetleg?
-
Ciccuka
veterán
-
TIT
veterán
válasz
Walter_White
üzenetére
Nagyon ne húzogasd mert elszáll.
-
Kiratheonly
tag
válasz
Walter_White
üzenetére
Nos igen, itt is volt némi anomáliám. Egy 144Hz-es BenQ monitor tulaja vagyok, ha HDMI-n használom, akkor csak 60Hz a frissítése, a régi tápommal voltak gondjaim, sokszor kilépett a játék közben is. Most viszont még nem próbáltam, mert elsődlegesen DVI-n szeretném használni, ha már tudja a 144Hz-t. Tegnap nyomtam egy adag OW-t, alulfesszel és stock CPU-val, minden rendben volt.
-
Walter_White
senior tag
válasz
Kiratheonly
üzenetére
a 16.7-es verziókkal nem volt semmi problémám, és most a 17.3.3-al sincs. Egyedül a 17.4.2-es ami kékhalálozott...
Ja igen, és nézd meg, hogy a Monitorodnak a képfrissítése a Windowsban mire van állítva, ne térjen el, a Winben lévő, a játéktól. (CS:Go-nál, minden egyes kilépésnél, vagy Alt-Tab után, fekete képernyő fogadott,és csak a HDMI kihuzás, és visszadugás segített.)
-
Kiratheonly
tag
válasz
Walter_White
üzenetére
Valami ajánlott nincs amúgy? Én a 16.7.1-et és a 16.7.2-t olvastam, hogy az úgy mindenkinek egész stabil lett.
-
Walter_White
senior tag
válasz
Kiratheonly
üzenetére
Én feltennék, régebbi Drivert is, hátha, nekem a 17.4.2-es Memory Managementes BSOD-ot dobált, random...
-
Kiratheonly
tag
Most egy érdekes eredményre jutottam, ha a CPU-t meghúztam az eredeti 3,8-ról 4,2-re és IBT alatt stabil volt, akkor a Fire Strike ugyanott ugyanúgy kifagyott, még a undervoltage után is. Szóval valami nem stimmel és nem vagyok benne biztos, hogy a vidkari az. Holnap tudom tesztelni egy haverom gépében, ami már egy Strix 470-et futtat minden gond nélkül. Kíváncsi leszek az eredményre, illetve ma még kísérletezgetek vele.
-
Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.4.2
Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.4.2 Highlights
Initial support for Windows®10 Creators Update.
Fixed Issues
SteamVR Asynchronous Reprojection feature may not function or enable correctly on supported hardware.
Battlefield™1 may experience poor scaling in Multi GPU mode using DirectX®11 API.
Radeon ReLive may experience flickering when recording with an extended display connected on Windows®7 system configurations.
Application profiles in Radeon Settings may fail to retain after system log off or reboot for some gaming applications.
Windows® Security popup may be experienced after install and reboot on some Hybrid Graphics system configurations. -
5150
aktív tag
válasz
Kiratheonly
üzenetére
Figyi ha hibás darabot fogtál ki akkor ez csak a kezdet. Ha garanciális, én gariztatnám, de előtte felvenném mit csinál, mert újabban az aqua meg hasonló gyökér cégek beveszik a kártyát, ráülnek 1 hónapig, majd közlik, hogy "megjárta kinát" a cucc és a "gyárban" azt mondták kutya baja és fizess 3000 forint munkadijat. Eddig 2x jártam igy. Egyik esetben elsőre ott tesztelték le előttem és ŐK is közölték, hogy szar a GPU, valahol elvált. 30 nappal később visszakaptam azzal, hogy "a gyárban ezt meg azt mondták és semmi baja". Viszont ha már új korában alulfeszelgetni kell, akkor később csak romlani fog ahogy fáradnak a kondik, vagy a fostos ROCH szabvány conform forraszanyag például. Esetleg megpróbálhatod tesztelés jelleggel átpakolni másik PC-be is ideiglenesen és megnézni ott is produkálja e ezeket a hibákat.
-
Kiratheonly
tag
Nos, a reinstall önmagában nem volt elég. Ma eldöntöttem, hogy alulfeszelve is kipróbálom. Úgy látszik, ezzel megfelelő lesz. Stabilan futtattam, már vagy 3 alkalommal a Fire Strike-ot, most majd játékok alatt tesztelem. Ezek a beállítások maradtak, teljesítménye szinte semmit nem változott.
-
5150
aktív tag
válasz
Kiratheonly
üzenetére
Nézd meg win reinstall után is csinálja e. Ha igen, akkor igy látatlanban: nem kizárt, hogy hibás kártyát fogtál ki.
-
Kiratheonly
tag
Sziasztok!
Ide is beírom a bajomat, mert már nem tudom hova fordulhatnék. 1 hónapja vettem egy Asus Strix RX480-at 8GB OC-t. Kezdetben, amikor beindítottam, minden flottul ment, legújabb driver fel, minden okés, majd olyan 30 perc OW után, no signal a monitoron és fagyás a gépben. Restart, megint eljátszotta. Itt kezdett gyanús lenni. A gép most OC mentes, új Win10, legújabb driver, legújabb BIOS a gyártó oldaláról. De a 3Dmark FireStrike a Graphical Stress-nél kifagy, eddig 1-szer futott le normálisan, de a beállítások ugyanazok voltak. A tápot most vettem, AX760-as Corsair, akár 2 kártyát is elbír ebből. Gyanakszom arra, hogy régi az alaplapom (Maximus IV Gene-Z és 2600K van most a gépben) ezen még PCI-E 2.0 van. Ma fogom UEFI-sre rakni a Windows-t is, de eddig Legacy módba kapcsolva a BIOS-t az alaplapon, ment. Tanácstalan vagyok, valakinek van valami ötlete, hogy mit csináljak? Igyekszem másik gépbe is átrakni, hogy megtudjam mi a gond.
U.I: Furmark nem fagy, Uniqe Heaven is tökéletes, csak a FireStrike meg az OW fossa össze magát, de volt már DOOM alatt is halál.
-
Lacccca87
addikt
válasz
milkabrams
üzenetére
Felbontás / Frissítés játékon belül gond?
Nem ír ki a monitor semmit mielőtt elmegy standby -ba? -
milkabrams
őstag
Üdv!
Miért van az, hogy indítom az Alien Isolationt és az fogad, hogy a monitor látszólag lecsatlakozott a vga-ról?
giga hd 7770, driver legfrissebb. A hangokat viszint hallom a játékban.
Bocs ha rossza topicban teszem fel ezt a kérdést, de a problémámhoz jobban passzoló topicot nem találtam. -
Pala
veterán
válasz
Walter_White
üzenetére
Huhh, valami Video Scheduler Internal Error, vagy mi a szosz volt. Meglatjuk, mit muvel a kovetkezo 1-2 napban, ha nagyon rosszalkodik, akkor visszaterek a 16.8.2-re, nekem az valt be a leginkabb.
-
Walter_White
senior tag
Milyen kékhalál volt? Mert nekem is dobott 2x random, Memory Managementre hivatkozva.... Egyszer ujraindításnál, egyszer pedig Curse (wow addon kliens) feltétele után... Nem tudtam mi a .... miatt, de akkor a 4.1-es Driver miatt volt
Most a AMD_17.3.3 -al egész nap fainul ment a rendszer. kopp...kopp...
-
Pala
veterán
-
SP4C3
veterán
Crimson ReLive Edition 17.4.1 Optional - Linkelni nem tudom mert AMD driver letöltős oldala egy fos. Nincs hozzá (az oldalhoz) konkrét link. Egyébként BETA.
17.2.1 - Ez pedig WHQL. (513 MB!!!!)
-
philoxenia
MODERÁTOR
Töröltem, ne folytassátok!
-
bivalyolo
őstag
válasz
Walter_White
üzenetére
örülök, hogy tudtam segíteni.

-
bivalyolo
őstag
válasz
Walter_White
üzenetére
-
5150
aktív tag
válasz
Walter_White
üzenetére
Melyik OS?
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok! Ilyen érdekes buggal még nem találkoztam... 16.10.x-es driverekkel ilyen gond nincs...
Viszont a 17.x.x-el CS:Go-ban- tökéletesen fut minden, viszont ha, alt-tabolok, vagy kilépek a játékbol, teljesen mintha nem kapna jelet a Monitor, full sötét az egész... Megoldás: HDMI kábelt kihuzni menet közben a kártyából, és vissza, ismét ott a kép a monitoron
. érdekes... 
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Eddig ez a leghosszabb életű msi termékem