Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Adott egy régi Acer laptop amibe HD4670 vga van.Win10 64bit el szeretném használni,viszont drivert sehol se találok.Tudtok ebben nekem segíteni? Egy win8as elvileg települt,de amint elindítok egy kis játékot ki is fagy a gép. Én nem találtam win10 drivert,de hátha van aki akár egy korábbi drivert tud linkelni ami neki működött win10 alatt. Köszönöm szépen.
-
hahakocka
őstag
Nálatok is van olyan 1-2 driver óta talán a 19.12.2 óta hogy kikapcsol a monitor ha netezek vagy youtubeozok és random teszi mindezt ? Néha vissza lehet hozni be s ki kapcsal néha csak újraindítás segít. Ez eddig 14 év alatt az első AMD-Ati bugom melyet driver okozott mert a külföldieknél is fenn áll ez a driverhiba így tuti driver okozza és szeptember óta semmi gond nem is volt a karival. Mit lehet tenni hogy megoldjam? Játék alatt nincs gond elvileg. RX 5700 am van és ezeknél a kariknál szokott lenni állítólag mostanság ez. Előre is köszönöm!
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Boldog Karácsonyt!
Kérdésem: eddigi monitoromon működő PC-t HDMI kábellel átkötöttem a szobai Samsung 1920x1080x60Hz TV-re, mint egyetlen kijelzőre.
A PC-n ROG-STRIX-RX580-T8G-GAMING kártya van és Adrenalin 2020 Edition driver.
Minden működik, csak a TV-n a "kép kilóg a keretből", egészen konkrétan lefelé és jobbra nem láthatók a Win10 ikonok.
Hol a francba kell keresni a 2020 Edition beállításaiban a képernyő méretezést, hogy a win10 kép beleférjen a képernyőbe?
Vagy ez nem is driver beállítás?
-
-
dik
őstag
válasz
Daffni2
üzenetére
Megvan igen ez már telepítettem így megvan. Igen egyik másik beállítás nem ez volt. Valami nekem ennek ellenére sincs ezt betudom annak nem valami új kártya ez. De ez a klónozás történet ez nem jó. Vagy az egyik vagy a másikkal oké. A TV még valahogy szoknom kell olyan érdekes a képe. Remélem megszokom gyorsan...
-
Daffni2
addikt
Mibe nincs benne?
Milyen VGA van a gépedben?
Ami az adatlapodon szerepel?[lihttps://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-hd/amd-radeon-hd-6000-series/amd-radeon-hd-6870nk]
Valahol meg kell keresned a pixel formátum beállítását 4:4:4 PC standard-ra kell állítani.
-
dik
őstag
Helló!
Egy samsung LCD TV össze kötöttem a gépemmel HDMI kábellel, de küzdök vele mert valamiért a kép nem valami szép színek eltorzultak és a minősége sem valami acélos. Érdeklődtem másfele is és ide irányítottak. Mondták kérdezzem meg a vga driveren belül hol lehet megnézni, hogy milyen kimeneti minőség van beállítva hdmi esetén? Esetleg valaki tud ebben segíteni olyan legyen a kép a tv-n mint a monitoron? Azonos a felbontás. A cataliyst 13.9. Nem tudom milyen adat szükséges még... Nagyon idegen ez a terep számomra remélem hamar megoldódik...
A válaszokat előre is köszönöm!
-
pontyos
senior tag
Hello!
Fel lehet rakni ezt az üj AMD drivert, hogy csak a grafic drivert telepítse a sok sz.r nem kellene, és nem dobja fel sehol a kézi telepítés lehetőségét!? Felrakja a nyavalyás bővített menüt, tele hülyeségekkel
Köszi -
szagnes69
aktív tag
Szép estét mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. Az öcsém apósának a gépével gondok voltak, ezért újra telepítettem. Több Windows operációs rendszerrel próbálkoztam, de telepítés után mindegyik esetben villogó, változó hosszúságú, vízszintes csíkok jelentek meg a monitoron. Más monitorral, másik VGA kábellel, többféle driverrel is próbálkoztam a probléma megmaradt. A kártya ATI RADEON GRAPHICS 3000 és az alaplap ASROCK 960GM-VG3S FX.
Ha az eszközkezelőben letiltom az ATI kártyát, akkor a monitoron a kép rendbe jön, de nyilván csökken a felbontás és nem annyira tiszta a kép.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?A válaszokat előre is köszönöm!

-
droti25
őstag
Sziasztok
Ma vettem egy rx 570 sapphire pulse itx kártyát. Melyik catalyst a javasolt mostanában?
-
dethroner
veterán
Mi különbség van a radeon software és a radeon pro software között? Miért van két ilyen fül az amd oldalon?
-
zodo
nagyúr
Hol kell kikapcsolni az automata frissítést?
Nyáron a 19.8.1 csomagot tettem fel és (nem szokásom frissíteni) most néztem és már 19.20 ketyeg amiben nincs Relive. -
_DiEGO_
őstag
Szerintem téged is a Telekomos HD kábel szivatott meg , egyszer én is a szívemhez kaptam, az volt kéznél ... még pöttyözött is a kép , mint VRAM hiba esetén
Kicseréltem a HD kábelt aranyozott minőségire , aztán jött a megnyugvás , huhhh . ba...a meg Telekom a beltérihez adott kábelét
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok, ide iranyitottak, vadi uj XFX 580 TriX 8GB, hibas a kep 3D-ben.
Ez szerintetek lehet driver hiba, vagy hw hiba lenne?
[link] -
beef
őstag
Tud valaki megoldást a Chill beizgatására Xbox game pass-os játékok alá?
-
Piftuka
veterán
Sziasztok, segítsetek, kérlek az alábbiakban!
- A rendszer: Win7 x64, Sapphire Radeon HD5770 Vapor-X VGA, az ahhoz kiadott legutolsó Catalyst (15.7.1)
- Korábban DVI-DVI kapcsolattal volt egy monitor, és DVI-HDMI kapcsolattal egy televízió csatlakoztatva
- Amikor a tévét használtam, akkor az "AMD HDMI Audio" szépen átküldte a hangot arra, így a számítógépen futtatott alkalmazások a tévén szóltak (lévén, ez volt az egyetlen, a gépre kötött eszköz, ami a HDMI Audio-t használta.)
- Nemrég viszont vettem egy új monitort, amin van Audio kimenet, és már HDMI-HDMI kapcsolattal is kapcsolódik a géphez/VGA-hoz. A televízió változatlan.
És bizony már nem szól a hang a tévén. 99%-ban biztos vagyok benne, hogy azért, mert az új monitor Audito kimenetét tekinti az elsődleges, HDMI Audito-t használó eszköznek.
--> Ugyanis ha a szokott módon a tévére is kiküldöm a számítógép képét, ezúttal már azt írja ki a Windows, hogy a "HDMI-DVI kapcsolat mellett külön audio csatlakozót kell használni, ha hallani akarja a készülékén a hangot". (Nem szó szerint idézve.)
--> Ha viszont a monitort teljesen letiltom, akkor azt írja a Windows "Hang" beállításoknál az "AMD HDMI Outputra", hogy "nem talált eszközt".
És természetesen hang így sincsen a tévén.
- Mivel a CATALYST Contol Center-ben nem találtam hangra vonatkozó beállítást, az a kérdésem, hogy milyen módon lehet feloldani a fent említett problémát?
Van valami "Tweak" utility, amivel tudom priorizálni a számítógép VGA kártya HDMI portjait (illetve kapcsolatát) használó eszközöket.
- Át tudom valahogyan állítani, hogy a Windows és a Radeon is tudja, hogy a hangot az AMD HDMI Audio-t haszálva az én SONY tévémre kell küldenie, nem pedig a BENQ monitoromra?
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv: Piftuka -
-
Mizol29
senior tag
Ja ok, hogy auto-n megy 0%-al. Értem. Ok csak aki meg custom görbét akar csinálni ott nem lesz zero rpm. Én ezért használok AB-t mert egyedi venti profilt csináltam neki és wattman-ben nem megy 18% alá. Annak akinek jó auto beállítás mellett a venti vezérlés akkor felesleges más progikkal szórakozni.
-
Nekem ez bevált maleware irtó,nem egy gépnél segített már.A driver amúgy működik mert játszani is tudok csak a fenti két dll-t hiányolja a gép bár indulásnál jön csak elő a hiba felírat meg ha indítani akarom a radeon beállításokat
Na most pótoltam a windows system32 könyvtárban a két dll fájlt így indításnál nincs semmi kiírás.Csak a radeon beállítások indításánál van most ez

-
-
Mizol29
senior tag
válasz
Pityu.
üzenetére
A kép elszíneződés már nincs jelen. Nekem is csak akkor volt a korábbi drivereknél amikor telepítettem, de gép restart után már nem volt. A venti vezérlés még mindig nem jó. Ez alatt azt értem, hogy nincs zero rpm. Szóval egy bizonyos % alá nem engedi vinni az rpm-et. Én AB-t használok venti vezérlésre. Egyébként semmi baja nincs ezen kívül a drivernek. Tedd fel a legújabbat és mellé AB-t ventit vezérelni.
-
Néha szokták írni a ventilátor vezérlést vagy kék halál vagy egyéb elszíneződést meg ilyesmiket. Anno azért is raktam fel ami most van mert írták,hogy ez a driver volt anno az utolsó legstabilabb az újjak előtt.
-
Hogy állnak az új driverek,van amit már érdemes telepíteni?Nekem ez a verzió van most Win10-64Bit-Radeon-Software-Adrenalin-2019-Edition-19.5.1-May13
-
mediaplayer
csendes tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Ott csak annyit mondtak hogy lehet a kártya hibás de kérdezzek rá itt is. Az adapter tulajdonságainál van az Illesztőprogram frissitésre rámegyek kiválasztom hogy internetről keressen, elkezdi letölteni és telepíteni és telepítésnél sötét képernyő fogad, a gép nem reagál semmire csak ha újraindítom.
-
Gyuri27
félisten
válasz
mediaplayer
üzenetére
De magától rak fel valamit (azaz kép van)?
Ha igen szedd le a drivert (ha kell csomagold k, ne telepisdt hagyd otti). Majd eszközkezelőnél frissitsd a drivert.
Win 10 topikban mondtak valami okosat? Mert hiszem itt a 10 a ludas nem az amd driver. -
Gyuri27
félisten
válasz
mediaplayer
üzenetére
[link] próbáld a crimsont.
Amúgy a 10 autó rakta fel a drivert? -
Gyuri27
félisten
válasz
mediaplayer
üzenetére
Melyik drivert?
-
mediaplayer
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte HD6870 videokártyám. A probléma az hogy amikor drivert telepítek elsötétül a kép és a gép nem csinál semmit. Tápegységet is lecseréltem egy nagyobb 600W-osra, a win10-et is újra telepítettem akkor is ugyan ez a problém. -
Roxkex
senior tag
válasz
Visormail
üzenetére
Gondoltam, van arra lehetőség, hogy ne kelljen újra rakni a Windowst, hiszen most volt felrakva frissen s azóta csinálja ezt, hogy a cimmanifest.exe nem jó.
Illetve amióta egyszer kiszedtem a rublikából a pipát azóta nem tudom előidézni azt a telepítés végére.
Illetve reménykedtem benne, hogy AMD driverben jártasabb emberek (ti) tudjátok, hogy hol található. -
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex
üzenetére
Ismét sziasztok !
Felraktam a 15.12-es drivert (ami eddig jó volt és a telepítés közben nem fagyott meg a gépemen). A frissítések ellenőrzése továbbra se megy.
Viszont amikor a telepítés végez és szeretném kipipálni azt a lehetőséget, hogy automatikusan keresse az updateket nem lehet, hiszen a telepítés végén nincs ott ez a kis rublika.
Persze mielőtt felraktam a drivert teljesen letöröltem + DDU-val is, illetve minden AMD releváns cuccot a gépemről....
Hogyan lehet újra elővarázsolni a rublikát ? -
Qmi
tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
19.9.2: Folyamat-random el kezd zöld kép bevillogni. Terhelés nélkül is.
17.8.1: Néha be-be villan a zöld kép játék közben is, ritkán de megesik.
17.7.2: Eddig stabil, zöld kép nélkül fut.Azért írtam le hátha másnál is generál hasonlót és verzió csere megoldás lehet rá.
-
Qmi
tag
Sziasztok.
Meg tudjátok mondani Gigabyte RX570 melyik Catalyst-al nem csinálja a "Green Screen" hibát?
-
Roxkex
senior tag
válasz
Visormail
üzenetére
Hmm.. Az a nagy gond, hogy eddig ha DELL-es amd drivert raktam fel akkor mindig meghalt az alvás sose tudott felébredni belőle ....
De majd meglesem, hogy azzal mit csinál a masina.
Érdekes módon az intel driverrel sose volt gondd, akkor se ha az intel oldalról szedtem le.
Amdvel se 15.12 felettig.... Azóta minden szar .. -
Visormail
addikt
válasz
Roxkex
üzenetére
Egy csomó laptop nem támogatja az amd oldaláról letölthető drivert, csak a saját honlapjukon lévőt, mert össze vissza módosítgatnak. (Meg pl a gyári dell stb asztali gépekre sem megy fel sokszor az intel honlapján lévő graphics driver, ami pedig ahhoz a processzorhoz lett kiadva.)
Ez az utolsó kiadott hivatalos hozzá [link] a többivel szerintem nincs garancia a működésre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Bontatlan Sandisk SSD Plus 2TB
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
bár még annyi kérdésem lenne hogy az emlitett win8 as driver-rel kell ezt megcsináljam?
Bár az érdekes,mert én egy 2012-es modellt (Samu)hajtok PC-ről,sima full HD, backlite LED-es, "nemokos" TV,és tud 8-10-12 bit-et. Boldog Karácsonyt!