Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sungoo
addikt
válasz
Askformore
üzenetére
Basszus! A tévé beállítások, a levágás nélkült kellet beállítani!
Ég a pofám, köszönöm a türelmeteket!
-
PuMbA
titán
-
Sungoo
addikt
válasz
Askformore
üzenetére
Az Adrenalin 20.1.4 van fent, és nem találok ilyen opciót.
Illetve a GPU méretezést bekapcsoltam, nem változott. -
Sungoo
addikt
Sziasztok! Szert tettem egy Gigabyte R9 290 kártyával szerelt gépre, és ilyen képet ad, hdmi-vel tévére kötve. Más gép tökéletesen jelenít meg a tévén. Segítségetek kérném, hogy merre induljak. A felbontásokat végig próbáltam, a tévén is végig zongoráztam a képmegjelenítési beállításokat. Annyi még, hogy a gépet telepítve kaptam, a win10 eszközkezelő a szoftvert naprakésznek írja.
-
Rohir
tag
-
Gyuri27
félisten
Olvasom ezt és sok más topikot. Az esetek 95%-ban win 10 kavarodik össze valamivel.
Ha van fent bármilyen progi ált azzal. De van, hogy nincs 3rd fent és mégis akad valamivel.
Amit jó néhányszor egy win 10 reinstall megold.
Nem újkeletű ez. Az okát senki nem tudja (nyilván egy egy elbacott frisités). Persze érdekes módon csak random jelentkezik.
Én ezért maradok még kicsit 7-en.
-
AtHoS
nagyúr
-
Rohir
tag
Üdv!
Nagyjából egy hete olyat tapasztalok, hogy játék (lol) közben egyszer csak fekete képernyő, hang marad, majd kb. 15 másodperc után visszajön a játék és a driver Tuning alapbeállításokra áll, márha nem azon volt ( ReportArchive-ban egy Radeon AppCrash és egy Kernel szerepel).
Jelenleg 20.1.4-es driver van, 20.1.3-mal is csinálta, 20.1.2-vel nem vagyok biztos, előtte meg nem nagyon észleltem mivel nem régóta van AMD kártyám. Más játékban nem tapasztaltam, igaz mással nem is játszok annyit. Általában napi egyszer előfordul, akár fél óra akár 5 óra játék után, de volt már hogy 1 kör alatt 2-szer is csinálta ezt.
Kártya az Gigabyte RX Vega 56 OC, minden up to date. Ez várhatóan csak driver probléma? -
törölt tag
válasz
FragMaster
üzenetére
Windows 10 64 bit. Felraktam a 20.1.3-at. Játékok fagytak. (WOT, F1 2018) Még a feladatkezelő is fekete képernyőt adott. Csak a reset segített.
Felraktam ezt. 20.1.4. Itt mát nem volt fagyás, csak a játékok kiléptek simán néhány perc játék után.
Vissza raktam a 19.12.2-t és hiba nélkül megy minden.
Kíváncsi lennék mi ennek az oka. Szívesen meghallgatnék egy mérnököt, programozót AMD részről. Néztem a Windows hiba naplóját, de az nekem nem mondott semmit. -
Weaver
senior tag
az driver beállítások részében látom hogy van lehetőség az újabb driver keresésére. a letöltést felajánlja, de innen nem próbáltam tovább. csak letölti, vagy frissíti (rátelepíti) is a drivert? (vagy a driver uninstall után újra kell telepíteni, amit letöltött?)
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Tudnátok mondani valami ötletet [erre] ? -
Likvi97
friss újonc
Sziasztok!
Kipróbáltam a videórögzítő funkciót és nincs hangja a felvételnek, nem veszi át az alap kimeneti hangot (fejhallgató). Csak HDMI-vel összekötött monitorral veszi a hangot. Nem lehet ezt valahogy megoldani?
-
Kékes525
félisten
válasz
FragMaster
üzenetére
Eddig jól teljesít.
-
FragMaster
addikt
-
csucsotke
aktív tag
válasz
Gabor777
üzenetére
Le vagyok maradva a játékokkal , a 2012-es év ami még csak előrejelzésekben csillan fel. Nálam az Nvidia physics ami vacakol, így egyszerre csak 1 játékkal játszhatok, mert a többi ha meglátja a verziót akkor csókolomot dob. Tehát uninstall physics, és az aktuális játékét be. Újabb után jöhet a régebbi. Utána indul. Ez csinálta nálam hogy hibaüzenet nélkül nem indult. De adrenalin 19.5. asszem tehát nem 2020-as. Az csak 8 év múlva lesz képben

-
Gabor777
aktív tag
Délután sikerült elindítani a mass effect 2-t, illetve az assassins creed első részét...van egy olyan érzésem, hogy az EA akkoriban egy enginet használt mindegyik játékhoz és ez nem tetszik az AMDnek...
Szerk.: Igen.."Speed" nevezető enginet használták a hot pursuit 2től kezdve, egészen az undercoverig.. -
AtHoS
nagyúr
-
Gabor777
aktív tag
válasz
Askformore
üzenetére
Mindent próbáltam, sajnos nem megy. Admin jogok, win 7, winxp sp3 kompatibilitas...semmi se mukodik.
-
Gabor777
aktív tag
Sziasztok,
Remelem jo helyre irok. :) adott egy 250 g4, r5 m330 as vgaval. Na most nosztalgiazni szerettem volna, de semmilyen dx9es regi jatek nem indul el. Azt olvastam, h az AMD 2 eve kb. megszuntette a dx9 tamogatast. Eszkozkezelobe letiltottam az r5t, es csak az intelt integralt vgajara probaltam hagyatkozni. Ugy se indult el semmilyen regi jatek. Vajon mi lehet a probléma? Rocket league, Heroes of the Storm gond nelkul elindul.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Askformore
üzenetére
Minden jó, ha jó a vége
Gratula a szerencsés megoldáshoz
-
Askformore
senior tag
válasz
Askformore
üzenetére
A monitor volt hibás, kaptam egy újat, ez most teljesen rendben van, ráadásul az IPS glow is szinte 0

-
Weaver
senior tag
válasz
Askformore
üzenetére
-
Weaver
senior tag
frissen telepített win7 -re feltettem az elérhető legújabb 1.3 drivert, nincs is gond vele, de a jobb felső sarokban random felugrál (elég sűrűn) egy ablak, " radeon software: a megnyitáshoz nyomja meg: alt + R " . miért csinája ezt? hol lehetne kikapcsolni?
-
FragMaster
addikt
-
AtHoS
nagyúr
Megnéztem neked ezt a downgrade dolgot. Tényleg Nálad van probléma, mert nálam - igaz Vega64-re - 2 perc alatt felkúszott a 19.12.2 úgy, hogy nem gyalulgattam fölöslegesen semmit
Amúgy, ha 19.2-t írsz miből kellene megértenie bárkinek is, hogy igazából 19.12.2-ről akartál írni? Ugyanis volt 19.2 sorozatú driver is....csak nem alverzió jelöléssel
-
R3nts
senior tag
Pontosan erről beszéltem,bár elírtam a WHQL-ként feltűntetett verziószámot,de Aki akarta, bizonyára megértette. A 20.1.3 volt fenn, a 20.1.1 kellett vissza helyette, letöltöttem a 19.12.2-t, és a telepités legelején megállt,mert az istennek sem volt hajlandó felismerni a hardware-összetevőket.Az utóbbi hónapok Win update-jeinek köszönhetően (hiszen előtte volt fenn,tehát,amikor 3-4 Windows-frissitéssel ezelőtt aktuális volt ez a driver - 19.12.2 - akkor felment ugyanerre a hardware-re gond nélkül... )
-
AtHoS
nagyúr
Fogalmazz úgy, hogy Te nem tudod telepíteni. Az lenne a korrekt kijelentés részedről
Amúgy valamit Te nagyon benéztél AMD driver letöltő oldalán, mert 570-hez 2 drivert kínál:
- Adrenalin 2020 Edition 20.1.3 Optional
- Adrenalin 2020 Edition 19.12.2 Recommended (WHQL)A Previous Drivers résznél pedig a legrégebbi amit ajánl: Adrenalin 2019 Edition 19.7.5 Optional
Szóval Te hogyan jutottál 19.2-höz (ami amúgy nem is volt, mert 19.2.1, 19.2.2 és 19.2.3 volt kiadva februárban) az viszont számomra rejtély
-
R3nts
senior tag
válasz
Lacccca87
üzenetére
Downgrade-elni akartam,a 20.1.3-ról kellett volna visszaállnom a 20.1.1-re, azért gyalultam le az egészet.De megoldódott,én voltam a figyelmetlen, a 19(!!!!!).2-t töltöttem le, mert azt kínálta az utolsó WHQL-kiadásnak az AMD oldala, és az a verzió (19.2)nem engedte telepiteni magát,a telepitő elindítása után,nem észlelvén a hardware-összetevőket... Előbányásztam a 20.1 setup-ját,az probléma nélkül felment...viszont érdekes,hogy a legfrisebb Win10 verziónál és a legeslegujjabb update-ekkel rendelkező oprendszerre,már fel sem tud települni a 19-es verziójú Adrenaline driver...

-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Az aláírásomban szereplő konfigon a 2020 edition 20.1.1-e volt fenn,lefrissítettem a 20.1.3.-ra... mivel a videolejátszásnál a képpel voltak gebaszok, a szoftverben lévő eltávolitóprogramjával,csökkentett módban legyalultam a 20.1.3.-at,letöltöttem a 20.1.1.-et telepítés elindításakor bejön a főablak : "kérjük várjon a hardver észlelésére", pörög,pörög,és ennyi,sehová tovább...
Expressz, és egyéni telepités kiválasztásakor is ezt csinálja...
Az AMD chipset driver nincs telepitve az alaplaphoz, a 2020 Radeon Relive, a régebbi verziókra települt rá mindig,programon belül... -
Sz_Imre
senior tag
Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.1.3
-
TIT
veterán
válasz
Askformore
üzenetére
Persze,mivel nem tudja a 60 és 75Hz-et,pedig kéne.
-
Askformore
senior tag
válasz
Askformore
üzenetére
Ha beállítom 50hz-re a képfrissítést, akkor nem csíkozódik.. 60, és 75hz-en is csíkos a kék és a narancssárga szín... emiatt visszaküldhetem szerintetek?
-
[Erre a hibára tud valaki bármi más workaround-ot?]
Mert nekem az említett egyedi felbontást nem engedi létrehozni...Vagy szépen másszak vissza az utolsó nem 2020-as Adrenalinra, oszt csókolom...

-
Askformore
senior tag
válasz
Askformore
üzenetére
-
Askformore
senior tag
Két képernyő van rádugva a vga-ra (RX480), egy TV és a monitor. A TV-n nem csíkos, csak a monitoron. Ha elindítom ezt a tesztet [link] , akkor a monitor sem csíkos az egyszínű háttereken. Próbáltam másik kábellel is, ugyanúgy csíkos. Otthon lecserélem a drivert és meglátjuk, remélem ennyi a baj.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Askformore
üzenetére
Első olvasatra VGA hiba, vezérlő szoftver ritkán szokott ilyet produkálni, de ugye egy másik verziót felrakni helyette egyszerűbb feladat, mint másik VGA-t keríteni tesztelésre
szerk.
Kékes525 +1
-
Kékes525
félisten
válasz
Askformore
üzenetére
Ha lecseréled a drivert, akkor kiderülhet.
-
Askformore
senior tag
Van egy IPS monitorom (Dell Se2419HR). Ha kirajzolodnak vekony fuggoleges csikok egyszinu hatter elott, az lehet driver hiba? Masik topikban linkeltek egy webes monitor tesztet, elinditottam es nem volt csikos a kep, viszont pl a windows hatterem csikos..
-
Kékes525
félisten
Tapasztaltam. Úgy tűnik a DDU segített és az utolsó stabilt (19.12.2) tettem vissza, most jónak tűnik. Az utána következők is hasonlóan rosszak! A hatásuk nem azonnali és nem mindig jelentkezett nálam. Így lehet, hogy ez sem jó, majd kiderül. Pontosan melyik verzióról írtál? A kártyám: SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ 4GD5 videokártya 4GB GDDR5 Egyáltalán melyik az a legújabb driver, ami még egészen biztosan jó?
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
egy Dell 5537-es típusú laptopban lévő Radeon HD8850M videókártyához keresem a legutolsó drivert.
Az AMD oldalán ha kikeresem a videókártya szerint, akkor a legfrissebb drivert ajánlja fel, azt letöltve, majd telepítve nem történik semmi.
Teljesen friss Windows 10 64bit (1909 - eredeti) reinstallt csináltam, ezért kellene a driver.
Hol tudnék ehhez megfelelőt találni?
Köszi! -
beef
őstag
Visszakapcsolható
A cikk végén van kész formában letölthető reg script is, ha nem akarsz a registryben túrkálni. -
beef
őstag
Én pont nemrég futottam ugyanebbe, ott egy nvidia quadro adta meg magát. Semmi sem segített. Visszaállítási pont szokása szerint használhatatlan volt, sőt a rendszer reset sem tudott végig futni csak az újratelepítés segített.
A problémát az egyik megsérült registry file okozta. Másik futó Windows alá sem lehetett betölteni semmilyen registry szerkesztővel.
Mivel MS marketingesei gondoltak egyet és a szerintük haszontalan automata registry biztonsági mentést lekapcsolták a 1803 óta, így esély sem volt visszamásolni egy korábbi jó verziót, pedig így 1 perc alatt vissza lehetett volna hozni az élők sorába. Köszi MS. -
HANDO88
senior tag
Valamelyik drivernél volt ilyesmi problémám.Gép kikapcs,tápegység kikapcs,4-5 perc múlva inditás.Próba,hátha.
-
-
AtHoS
nagyúr
Hú, akkor a Division2 crash-nél megúsztam ezt, bár asztalra dobott csak ki, nem BSOD volt.
Ezzel a helyreállításos problémával találkoztam már, akkor 3rd party virnyákkergető volt a probléma oka, azt leszedve megszűnt a hiba. Itt viszont, ha el sem indul a rendszer nem lehet lekapni a virnyákkergetőt (hacsak nem csökkentett módban engedi leszedni - pl. gyári cleaner cuccal - vagy a telepítési mappáját át nem nevezzük és így nem töltődik be a visszaállítási procedúra alatt)
Minden esetre most dobtam egy rendszermentést biztos mai ziher alapon, bár az adatpartícióval még nem végeztem, az folyamatban van éppen
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
A Microsoft fiókból ki lehet bányászni valahogy a telepített Office kulcsát?
Egyszer valahogy sikerült elnavigálnom egy oldalra,ahol megtaláltam.
No azóta se...... -
Játék közben kifagy, újraindítod a Windows-t, ami erre BSOD-zik (kék képernyős halál, Critical Process Died hibaüzenet). Ha megpróbálsz helyreállítani, nem sikerül (rendszer-visszaállítási ponttal sem, sőt, alaphelyzetbe se lehet állítani, annyit mond, hogy valami miatt nem lehetséges). Ugyanez minden opciónál, csökkentett módnál is (akár csak parancssoros indítás esetén is).
-
huby80
senior tag
kifagyott egy játék és azóta windows logo után fekete képernyő . csináltam már rendszer visszaállítást is sikeresen lefutott de ugyan az lett! még ma annyit kiprobálok hogy telepítő usb röl javítás vagy csoketntett modba leszedem a gpu drivert! talán meguszom a win ujrahuzást
-
-
pistabyte
tag
Valóban óvatosan az uj 2020-as driverrel.Nekem is bsod-t okozott,kicsit elkapkodták ezt az uj drivert szokas szerint,mert a tavaly ev vegi kiadassal is hasonló gondok voltak nalam rx 580 alatt. En vissza is tertem az eggyel elottire,abban még megmaradt az mrtc is 😃. Fölöslegesen dobaljak havi szinten a drivereket,inkabb akkor legyen negyed evente uj driver,hibamentesen.
-
Az új Adrenalin 2020 driverrel óvatosan Win10 alatt. Egyre többen jelzik, hogy olyan szinten képes fejreállítani a Windowst, hogy utána nem lehet életet lehelni bele (se rendszer-visszaállítási ponttal, se alaphelyzetben állítással, utóbbit simán nem engedi). Szóval masszív Win10 reinstall az egyetlen megoldás.
Példák vannak a korai GCN szériával (nekem R9 390-el volt esetem), de a késeivel is (RX460, RX480) és a Navi-val is.
-
Askformore
senior tag
válasz
Askformore
üzenetére
Jól elbeszélgetek magamban..
szóval működik, az volt a baja, hogy rá volt dugva a gépre egy TV is a monitorral együtt.. ahogy lehúztam a tv-t (no meg visszaléptem egy driververziót, amiben még van FRTC a Chill helyett), azonnal ment a Freesync, és úgy is működik, amire számítottam
csúcs! -
Askformore
senior tag
válasz
Askformore
üzenetére
Ennek gondolom nem így kellene kinéznie, ha csak a Freesync van bekapcsolva:
[link] -
-
Gyuri27
félisten
válasz
Askformore
üzenetére
[link]
Azt jó lenne tudni mi a monitor és melyik csiticsatin (by beles) próbálkozol. -
Askformore
senior tag
Sziasztok,
légyszi valaki magyarázza el, hogy állítsam be a Freesyncet. 75hz-es a monitor, RX480 a VGA és legújabb driver van fent. Az addig oké, hogy engedélyezem a driverben a fő panelen a Freesyncet. Radeon Chill-lel beállítom 74FPS-re a framrate limitet (más opciót nem találtam), engedélyezem a kibővített szinkronizálást szintén a fő panelen. A gondom az, hogy ha a Vsyncet kikapcsolom, van egy kis tearing.. ezt mi okozhatja, illetve mit és hogy állítsak, hogy jól működjön?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ég a pofám, köszönöm a türelmeteket!
Eddig szinte csak R9 290 és 3xx kártyákkal írtak be ilyen problémával. Én AMD-vel más kártyáknál sosem találkoztam ezzel, mert amúgy alapértelmezetten jónak kéne lennie.
Illetve a GPU méretezést bekapcsoltam, nem változott.

El se indul...