Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
Klusi86
üzenetére
Kábel? Sajnos lehet hibás a grafika része a CPU-nak. Ha frissek az operációs rendszerek, több driverrel is próbáltad, ráadásul több kijelzővel is, akkor már csak a kábel, a CPU és az alaplap marad. Az alaplapnak mondjuk elég kicsi a valószínűsége. Ettől függetlenül a BIOS frissítést meg lehet próbálni, ha nem a legújabb van az alaplapon.
-
Klusi86
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a következő témában: Vadonatúj gép ryzen 3200g vega8-cal, dvga nincs, ezeréves monitor tévével aminek a felbontása 1680x1050. Frissen telepített win 10 és win11-gyel is ugyanaz volt a helyzet, hogy miután telepítettem a Radeon Software-t (Adrenalin 21.11.3; Adrenalin 21.10.2) full installal a képet széthúzza (nem látszik a tálca és asztal sarkai) a szöveg pedig szinte olvashatatlan lesz, mert annyira pixeles. Amint eltávolítom a drivert és a windows basic drivere hajta akkor visszaáll normálra, de így a játékok nem indulnak el
Olyan mintha felbontást váltana mert 1080p ír ki egy pillanatra a jobb sarokban, de az asztal felbontása továbbra is 1680x1050. A raedon softwareben is próbáltam egyedi felbontást állítani (1680x1050) nem sok sikerrel
Valaki tud rá megoldást? -
beef
őstag
válasz
speedernet
üzenetére
Én arra tippelnék, hogy a Windows nem ismeri fel a monitort 60Hz-esnek.
-
speedernet
aktív tag
Üdv urak!
Van egy kis gondom a 4K 60Hz el TV-n, játéknál ha V-Sync-et be kapcsolom akkor 30FPS a max.
Adott egy Sapphire Pulse RX 5500 XT kártya ami elvileg tudja, mert a hivatalos oldal azt írja.
A kábel HDMI 2.0b.
A tv egy LG 55UM7450PLA ami szintén tudja a 4K 60Hz-et.
Tudtok esetleg valami megoldást? AMD Driver beállításra vagy valami hibára gyanakszom.
Köszönöm -
Findzs
addikt
Letöltöttem a legújabb drivert és azt írja hogy nem kompatibilis a Windows -mal.
Ez érdekes mert win10 64 bitem van és azt is töltöttem le már 2x is próbálkoztam.
-
westlake
félisten
-
Érdemes ilyen sűrű kijövetellel telepíteni mindig a legújabb drivert?Én még a 21.8.2-nél járok az van feltelepítve érdemes felrakni a legújabbat?
-
korpas15
tag
Szia!
Sajna ez se oldotta meg a problémát. -
AndrewBoyHUN
csendes tag
válasz
korpas15
üzenetére
Szia!
Napokban én is belefutottam ebbe. Safe mode-ban a DDU-val leszeded az intel drivert először (ha van), utána restart vissza safe modeba és leszeded az AMD drivert a DDU-val. Közben kihúzod a lan kábelt, vagy még legelső lépésben elfelejteed a wifit a géppel. Újra safe mode indul el akkor restart normál módban, feltelpíted a drivert és utána el kell, hogy induljon a radeon software. Ne kérdezd, nem tudom, de nekem így működött. RJ45 vissza, wifi be és mehet minden tovább. -
westlake
félisten
Bocsánat a korábbi (pontatlan) beta kifejezésért. A non-HWQL nem ugyanaz, mint a beta. Hozzáteszem, hogy ezek csak kijezések. Egy beta státusz nem jelenti azt, hogy valami biztosan nem stabil.
-
Gyuri27
félisten
válasz
korpas15
üzenetére
Sérült a .net, visual C++, általában ilyet és ehhez hasonlót akkor produkál.
[link] .net repair.
A visual verziószámát meg kell nézni. Vagy ugyanazt vagy egyel újabbat vagy a legujabbat kell telepiteni (ha gondja van a legújabbal akkor megmondja melyik verzió, upgrade kell előtte, ezért szoktuk az egyel frissebbet felrakni). -
korpas15
tag
-
westlake
félisten
válasz
korpas15
üzenetére
Minden bizonnyal a Windows-szal lesz valami probléma, nem a driverekkel. Esetleg megpróbálhatnál egy driver "tisztítót", hátha megoldja a problémát.
-
korpas15
tag
Sziasztok!
Felraktam a 21.10.2 WHQL drivert és az lenne a problémám hogy hiába elindítom az AMD Radeon Softwaret nem történik semmi, és még a tálcán se hozza fel. RX590 vga-m van. Erre mi lenne a megoldás? -
Lehet hülye kérdés de létezik tri és quad cf?
Kimenet nélküli (firepro, insinct) de ugyan azon gpu-s kártyákkal megy-e a cf/dx12 mgpu?
Technológia megvalósítása érdekel, tudom hogy a cf halott. -
westlake
félisten
-
https://forums.guru3d.com/threads/driver-mod-nimez-radeon-software-21-9-2-whql-gcn-legacy-pack-released.436611/
moddolt driver win10-re a régi kártyákhoz dx11-es terrascale-t válassz az kell neked.
Bár amit felrak a win10 update az se feltétlenül rossz, ha megy rajta minden akkor hagyhatod. -
Joshi
titán
Ja rájöttem hogy ez nem a sima 5700-as széria, hanem a HD 5700-as. Szerintem a számozás is egy nagy ratyi AMD részéről na mind1. De miért nem tudja kiírni az új Driver telepítő hogy "BA_KI, EZ EGY EZER ÉVES KÁRTYA"!!!!? Vagy ez annyira régi kártya, hogy már az AMD se ismeri?
Szerintem tök gáz az egész. Azért köszi. 
-
beef
őstag
Mivel egy régi 10+ éves kártyát akarsz telepíteni egy új driverrel. Ez nem fog menni.
Használd a legacy drivert: https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-hd/ati-radeon-hd-5000-series/ati-radeon-hd-5770 -
Joshi
titán
Sziasztok. Van egy régi konfig amire felraktam a Windows 10-t. A videókártya elvileg egy Radeon 5770Xt. Azért írom hogy elvileg, mert a kártyán semmilyen felirat nem jelöli, hogy ez tulajdonképpen milyen kártya. Na szóval a gondom az, hogy semmilyen drivert nem fogad el a telepítésnél arra hivatkozva, hogy ez nem kompatibilis kártya. Kérdésem az lenne, hogy AMD-nek van olyan telepítő drivere ami kitalálja hogy milyen szutyok kártyája van a gépben? Mert ez komolyan felháborító, hogy a saját gagyi kártyáját egyetlen egy telepítő sem ismeri fel.

A GPU-Z ezt látja, de elvileg ez egy 5770XT. Most akkor milyen drivert ajánlanátok? -
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
Üdv!
Arra van mód, hogy parancssorból betöltsek egy profilt, vagy épp reseteljem a beállításokat a performance-tuning részen?
-
Laca333
tag
Próbálj meg föltenni egy monitor drivert.
-
ryger
aktív tag
Sziasztok,
Ujra kellett raknom a gepem mert mar 8 eves volt az OS, 7-rol lett 10-re upgrade-elve es most nem akarja az VGA SW kezelni az ultra wide felbontasom a megfelelo reszleteseggel.
Elvileg 3440x1440 kenne, hogy legyen de csak 2560x1440-et enged. Mar 3 kulonbozo drivert is feltettem de egyik sem segitett csak a WIN alap driver engedi a normalis felbontast.
VGA egy R9 280x, monitor egy Iiyama XUB3493WQSU de mint irtam az uj install elott minden ment.
Valakinek valamilyen otlete van mi lehet a baj?
Koszi elore is! -
westlake
félisten
-
M.T.
senior tag
Akkor megválaszolom a saját kérdésem, csináltam clean instalt iso bol és 1 -esével tettem fel a programokat és teszteltem kikapcsol e a képernyő. A megoldás a Razer Synapse 2.21 es verzió okozta a bajt és hát szívás de az orb weaver chroma -t ami nekem van csak ez a progi támogatja a synapse 3 már nem...
-
Ha esetleg valakinek kellene moddolt driverek. Azaz régebbi gpu-khoz moddolva a mai modern driverek. (Dx11-es kártyáktól)
https://forums.guru3d.com/threads/driver-mod-nimez-radeon-software-21-9-2-whql-gcn-legacy-pack-released.436611/ -
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
mzso
veterán
Helló!
A Radeon képernyőfelvevőjéhez el lehet érni valahogy több beállítást azon kívül mai a GUI-ban megjelenik?
Gondolok PL lossless módra, vagy rgb-re, 4:4:4 subsampling-re. -
M.T.
senior tag
Sziasztok nem tudom van e valakinek ötlete arra, hogy win 11 et (betát tetmeszetesen) hasznalok és a monitorok nem kapcsolnak ki a megadott idő után. Kiprobaltam már sok mindent még a win t is alaphelyzetbe allitottam de semmi. Majd a legutobbi drivert telepitve clean install csináltam és pont ujrainditasra vart a gep mikor telefon hívást kaptam, és azt vettem eszre a kepernyok kikapcsolnak. Majd az ujrainditas után ismét nem. Valakinek ötlete mi lehet ez? A gep ryzen 9 5900x, Radeon Rx 6800
-
VSR működik ablakos módban? (fallout4, skyrim, l4d régebbi címek)
Tehát azt szeretném hogy a windows asztalom maradjon fullhd de maga a játék amit futtatok eddig 720p-ben ment viszont szeretném hogy az nagyobb felbontáson menjen arányosan a 720p méretű ablakban. Magyarán csak a játék fusson nagyobb felbontásban de ugyan akkora asztali területen. (régi progijaim vannak amik nem skálázódnak jól fullhd felett, illetve más user is használja a gépet, és nem lenne jó ha desktop a másik profilban is nagyobb felbontású lenne)
Ilyet tud vajon? -
westlake
félisten
A 21.9.1 újabb build is és kevesebb is benne az ismert hiba. Ráadásul a 21.8.2 WHQL valószínűleg ugyanaz, mint az augusztus 25-ei Béta.
-
westlake
félisten
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Na ezt nem tudom mert a monitorom nem freesynces csak sima 60Hz de ettől függetlenül ez a probléma nálam is fennáll
-
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Neked is az a problémád,hogy időnként idleben felpörgeti a ventilátorokat a kártya és melegebb mint kéne?
-
Sziasztok!
Eddig úgy örültem, hogy végre nincsen az a probléma, hogy maxon pörgeti a memóriát idleben, erre most tessék, megint csinálja. Tényleg nem lehet ezzel csinálni valamit, illetve mi lehet az oka, hogy most ez csak így előjött?
Köszi!
Szerk: Meg van a megoldás. Ki volt kapcsolva a Freesync, nem véletlenül, hanem tudatosan, azért csinálta. De miért csinálta, emiatt?
-
Visormail
addikt
válasz
Komplikato
üzenetére
Ja tehát ez a bűnös, marha jó, kösz.
-
MR ME
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy van egy Dell E6440 laptopom, melyben egy Radeon HD 8690M vga dolgozik, és egy ideje windows első indításnál kék halált kapok "DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL, hibajelenség: amdkmpfd.sys" hibaüzenettel, majd újraindul a gép, és utána megfelelően betölt a windows, a kártya működik rendesen, tudok vele gamelni is.
legújabb driver van fenn, volt már tiszta windows újratelepítés is, nem oldotta meg a problémát. esetleg tudtok rá valami megoldást? neten keresgéltem elég sokat, de nem találtam rá sajnos megfelelő gyógyírt
válaszotokat előre is köszönöm
-
westlake
félisten
-
R3nts
senior tag
válasz
Komplikato
üzenetére
Szia! Nálam ugyanez van hónapok óta, kisebb nagyobb rendszereséggel, 95%-ban HW-es filmlejátszáskor, de webböngészőben is előfordult... RX570 4GB OC Sapphire Radeon. Én csak a 21.5.1-ig "mentem vissza", de azok is csinálták, viszont, mivel a 21.7.1-nek van csak normális képe, az van fenn,de az is crashel... megpróbálom a 2021 márciusit, az a 21.3.1 volt.
-
R3nts
senior tag
Szép napot Mindenkinek! Az aláírásomban szereplő 2 éves konfigomban lévő, kiterjesztett módban 2db FHD(!)
megjelenítőt hajtok. (TV+monitor, mindkettő natív 1920p60Hz-en) Hónapok óta van problámám az Adrenaline driverrel. Hardware-es videolejátszáskor (kitéve a TV-re olyankor), némelyik lejátszó átvált a TV-n a kadenciahelyes 23,976Hz-re, másik lejátszó ugyanúgy hardware-es dekódolással, de 60Hz-en hajtja a filmeket. Ez rendben van, mert az egyik lejátszó tudja a kadenciahelyes lejátszást, a másik felskáláz, ez nem gond.Hónapok óta változó AMD-driverekkel (WHQL, és opcionális is, alkalmazáson belüli rátelepítés, és AMD CleanUpUtility-s tiszta telepítés is) már a 21.5.1-es driver óta is... a hibajelenség, hol ritkábban - pár naponta - hol sűrűbben - naponta többször is, a következő:
Mindig videolejátszás közben... ami mindig HW dekódolással, az RX570-es Sapphire nitro OC4GB-os kártyát használja... akár kiterjesztett asztal módban, a TV-n folyik a teljesképernyős lejátszás, akár, ha átállítom a képmegjelenítót a Windows-ban 1 kijelzőre (akár csak a monitoron, akár csak a TV-n), a videolejátszás: befagy... a kép megáll, a hang néha megy tovább, vagy az is egy statikus zúgás lesz...
Régebben 10-20mp múlva újraindult a gép, ma már (1-2 Win frissítés óta)nem indul újra, csak ha én resetelem a gépet... kurzor befagy, Ctrl+Alt+Del-re is meg se nyikkan... Újraindítás után ALAP FELBONTÁSON feláll a rendszer, a 2 megjelenítőn ugyanaz, kiterjesztett asztal semmi... és NINCS driver, vagyis a megjelenés alapján sincs (nagy ikonok, nagy betűk, sz.r felbontás), és a tálcán sincs a RadeonSettings. Újra kell telepítenem a letöltött setup-ból ugyanazt a drivert..... Az utolsó 21.8.1 is sz.r volt, onnantól elkezdtem visszafelé felrakni őket, de még a 21.5.2. is csinálja, plusz még a kép is rossz volt, feltettem a 21.7.1-et, az is csinálja, de a képe egyedül annak volt korrekt a HW videólejátszásokkor. (csak FHD .mkv-ket, és FHD BD, vagy BD remuxokat nézek, semmi UHD).
Tegnap már dobott egy ilyet (mellékelt kép), amikor megállt a kiterjesztett-asztalnál az egyik kijelőn a teljesképernyős hw-dekódolású videolejátszás. Újraindítottam, de most " nem tűnt el a diver", "csak" befagyott a video (hang ment tovább).
tudom, hogy az RX570 nem egy mai darab, de nekem tök elég a HW videolejátszáshoz (MPCHC+MadVR, ill SplashPRO), kizárólag FHD-re.
Elképzelhető, hogy ezen a konfigon VGA-limitem van, és akkor nyikkan meg a kártya?
Elképzelhető, hogy csak az AMD sz.rakodik, és már nem kompatibilisek igazán az új drivereik az RX570-nel?
Elképzelhető, hogy a 2 éves VGA-m döglődik?

-
beef
őstag
válasz
Komplikato
üzenetére
A youtube AV1 és/vagy VP9, attól függ mit állítottál be a profilodban.
A netflix H264 és HEVC/VP9.
Felbotástól függően kapcsolgatják.
Esetleg másik böngészővel? -
Komplikato
veterán
Van egy jó öreg RX470-4GB kártyám (GigaByte G1 széria), és van egy olyan gondom, hogy a 2021 márciusi WHQL drivernél frisebbet teszek fel, akkor csontra fagy a gép random Netflix vagy Twitch alatt HW videólejátszás okán, ritkábban böngésző alatt pl. Animált GIF vagy más GPU gyorsította webes izéktől is.
Nevezett driverrel vagy régebbivel meg NEM.
Ezért gondolom, hogy nem a kártyában van a hiba. A W10 napi szinten frissítve van, így ez nem lehetne a gondja. A fura az, hogy YouTube nem fagy, pedig az is h265 mint a Twitch vagy a Netflix.
Bárkinek tippje, hogy mi lehet ez? -
A driverben hol lehet ventilátor vezérlést állítani?Nem találom.
-
Melyik drivert érdemes felrakni?
Adrenalin 21.6.1 Recommended (WHQL) vagy Adrenalin 21.8.1 Optional? -
westlake
félisten
-
beef
őstag
-
mzso
veterán
Annyira nagy dolog a mai világban, hogy egy nyavalyás driver frissítés rendben lefusson, és utána működőképes maradjon a rendszer?
A szerencsétlen radeon frissítés elszáll 1603-as hibával, ha meg leszedem a telepítőt akkor ilyet dob ki a windows telepítés közben, amikor visszaváltott volna normál felbontásra:
No comment...
Bár a telepítő lefutott, gondolom összefosná magát a rendszer újraindítás után. Ez első, frissítés hiba utáni újranidítás is kínkeserves volt már...
Na most mi legyen?
-
westlake
félisten
válasz
Bence0421
üzenetére
Ha egy driver nem jó egy adott hardverhez, akkor azt a telepítő kiírja és nem is telepíti a drivert.

#37910: Az önkicsomagoló AMD driverek már egy ideje a rendszermeghajtóra (C:\AMD) csomagolnak ki mindent. Ezek csak ideiglenes file-ok, a telepítés végeztével minden esetben törölhetőek.
-
-
beef
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Mindent. Telepítés után felesleges, nem is értem miért nem pucolja maga után.
-
-
csucsu52
aktív tag
Sziasztok!
Radeon R9 290 videókartya, friss azűz win10 pro. Általános windows videokártyának ismeti fel automatán.
adrenalin legfrisebb letölt amd honlapról, install, full install kiválaszt, telepít és a vége előtt kicsivel fekete képernyő, videokártya ventije minimumra visszaesik, innentől se kép, se hang.
Csak hardveres kikapcsolást tudok a gépen.
Újraindítás után már nem is indul a windows, ahogy bejelentkő képernyő jönne ismét vga visszaveszi a fordulatot, fekete képernyő.
Csökkentett módba be tudok lépni.
Mit tudtok javasolni? -
westlake
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)

Szerintem tök gáz az egész. Azért köszi.