Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Tomdriver
üzenetére
Legegyszerűbb megoldás, ha kézzel leszeded a drivert, majd ezt követően csökkentett win módban futtatod az AMD Clean Uninstall Utility-t [link] (ez letakarítja az uninstall után megmaradt maradék beállításokat)
Ha ez megvan, akkor normál módban indított win alatt mehet fel a neked tetsző driver és már nem lesz aktív a Wattman (újra aktiválni kell majd - el kell fogadni a felhasználási feltételeket -, ha használni akarod)
szerk.
Aztán, hogy így mennyire fog bekavarni AB-be azt nem tudom, de nálam pl. OverdriveNTool ezen felállással rendben működik [link].
Nem resetelődnek a beállított értékek, restartolt vagy leállítás után indított winen a leállításkor beállított értékek töltődnek vissza -
Tomdriver
őstag
Erről a wattman dologról jut eszembe, hogy tegnap telepítettem a 17.11.1 drivert (előtte jóval régebbi volt), viszont nem őt használnám tuningra hanem AB-t.
A korábbival működött ez jól, most viszont a játékból kilépve (!) rendre furcsa dolgokat művel a rendszerem, többek között hogy wattman újból átveszi az irányítást.
Ezt értsétek úgy, hogy a menüjébe belépve azt látom, hogy visszaálltak az alapértelmezett beállítások, tehát amit korábban kivettem pipát (frequency), az most megint ott van (annak ellenére, hogy a változtatást elmentettem.)
Gondolom emiatt akadnak össze.Hogy lehetne ettől a wattmantól végleg megszabadulni??

-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Brenor
üzenetére
Ez instabil tuningra utaló jel, amikor is a probléma fellépésekor a driver reset-eli a beállításokat. Viszont az utóbbi driverek a wattman beállításokat nem gyári alapértelmezettre rakja vissza ilyen esetben, hanem a felhasználó által beállított értékekre, tehát újra elő fog fordulni, ha nem lesz kézzel módosítva.
Ezt okozhatja alacsony beállított GPU feszültség, kitolt power target limit, emelt memória órajel, stb...
-
Brenor
aktív tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek egy olyan problémája van, hogy játszik és néha elsötétűl a képernyője, mintha kikapcsolta volna a gépét. Annakidején nekem is ugyanilyen problémám volt és egy jó ideje elmúlt a baj, de nem tudtam kideríteni az okát.
Mi lehet a probléma? Ez driver hiba? Valamit kéne állítani a driveren belül? Nem melegszik túl a kártyája többször mérte. 63 fok volt a max. Radeon rx 470es gpuja van és már több játéknál előjött ez a probléma. Anno feltettem több topikban, egy kérdést erről, de sajnos senki tudott erre válaszolni. Megköszönném, mert elég bosszantó tud lenni pláne online játékok közbe.
-
-
savior
őstag
Ti letudjátok tölteni az új drivert?
Nekem a weboldaluk napok óta mindenhol ezt írja: Sorry, something went wrong. -
wwenigma
Jómunkásember
Crimson ReLive Edition 17.11.4 Optional
Win10 x64 link
Release Notes -
M.T.
senior tag
Sziasztok!
Van egy Rx Vega 64 em és akadt 1 kis problémám ami elég idegesítő.
2 napja néztem 1 videót a Youtube on majd egyszer csak elkezdett akadozni a kép (ilyet utoljára valamelyik megjelenéskori meghajtóval tapasztaltam).
De észrevettem hogy azóta újraindítás után is létezik ez az akadozás, ha nem megy video akkor is, es nem azonnal jelentkezik.
Hozzá kell tennem, hogy 2 monitorom van a HDMI re van kötve 1 Acer R241Y (72Hz OC), az egyik Displayportra meg 1 Samsung C24FG70 (144Hz freesyncel).
Szóval az Aceren megnyitva böngésző es görgetéskor vagy ha egyszerűen nyitok 1 másik fület nem történik semmi amíg át nem kattintok az egérrel a másik monitorra.
Videolejátszáskor is ugyan ez van mindegy melyik monitoron van a kép elindítás után 3 fpsel megy kb, majd ha átkattintok a másik monitorra átvált folyamatosra.
Játék közben pl World of Warcraft -al játszok majd egyszer csak kiírja hogy screen captured es 3-4 fps amíg nem alt tabolok vagy kattintok a másik monitorra majd vissza addig nem változik.
A fura hogy ekkor még a 17.11.2es driver volt fent.
Hasonló gondom volt megjelenéskori driverekel de ez már jó pár napja fent volt es semmi gondom nem volt vele 2 nappal ezelőttig.
Amit eddig próbáltam:
Megszüntettem az undervoltot, power save módba raktam a kártyát, először clean install ugyan az a driver, majd 17.11.3, majd ma a 17.11.4 a CPU és a memória tuning is megszüntetve semmi változás. -
AtHoS
nagyúr
Pont azt állítottad be azzal a kapcsolóval, hogy minden körülmények között látszódjon

Nálam is előfordult ez a jelenség pár alkalommal. Kiraktam start menübe az indító ikonját, így ha nem jelenik meg az óra mellett és persze észre is veszem
, akkor gyorsban tudom indítani, majd alul Beállítások és a Rendszertálca engedélyezését ki/be kapcsolom (mert persze ott engedélyezettnek mutatja
) és ettől megjavul, jó ideig nincs vele hasonló probléma -
VGYke
addikt
Sziasztok! Valaki meg tudja nekem magyarázni, win10 alatt miért van az, hogy az "Amd Radeon setting", tehát ez:

Vagyis ami elérhető asztal, jobb egérgombra legfelül:
Miért nem jelenik meg a tálcán jobb oldalt az óra mellett, szóval itt:

Illetve hol megjelenik fent, aztán újraindítás után nem.
Van itt bizonyos windows, vagy AMD titok egészen biztosan, mert ezzel a jelenséggel szembesülök kezdeti win10 és ki tudja tudja milyen catalyst óta

-
zgmzgm
tag
December közepén megemelkedik az Adrenalin.

-
mtibee2
tag
Sziasztok!
Van egy MSI R7 370-esem, amihez feltettem a 2017. november 16-i "Crimson ReLive Edition 17.11.2 Optional" drivert. Nos, ti ne tegyétek, 3x annyi ideig bootol a Windows (10 Pro v1709 HUN), gyakran fogja magát a monitorként használt TV-m, és visszaveszi a felbontást 640x480-ra bejelentkezés előtt, vagy éppen villódzik össze-vissza. Nem tudom, hogy az időnkénti lefagyás is a drájver hibája-e, de annak telepítése előtt ilyen gondjaim nem voltak.
Szóval, csak óvatosan a frissítéssel!
Üdv.:
M. Tibor -
BK87
senior tag
Szaisztok. Valaki már próbálta az új 17.11.3-as drivert? Többek között az érdekelne, hogy a Forza Horizon 3 normálisan elindul-e vele, vagy állandóan csak a töltőképernyőig jut a játék, mint a korábbi driverrel? Előre is köszönöm.
-
FragMaster
addikt
-
TIT
veterán
11.2-es driver és néha 2 ikon van a tálcán.
-
wwenigma
Jómunkásember
Valakinek van tapasztalata Mini displayport 1.2ből HDMI 2.0-ba átalakító adapterrel? 4k60-hoz kellene... CLUB3D CAC-1170 36€ lenne (a biztosan mukodo) de Ugreen MD110 11$ (a nagyon nagy eséllyel működő)...

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
HegyiZerge
üzenetére
Na nekem ez a kari egy nyolcéves gépben van, most másodikos a suliban, nem akarom másik iskolába íratni.

Engem az MS hozzáállása jobban zavar, ezzel kezdte a gép a frissítést, fél óráig azt se értettem, mi van, csak elb..dott a felbontás és nem lehetett mit csinálni. Aztán visszakapcsoltam a régi drivert, mire a gép közölte, hogy a frissítés letöltve, alkalmazzam, ha gondolom. Azt nem írták, hogy gyakorlatilag órákig fog tartani a frissítés és a végén újra el lesz b.va a felbontás.
A régi driverrel még a Diablo 3 is megy, de majd megkeresem, hogy ez-e az utolsó Ati-s driver.Most megnéztem ezen a gépen. 2015.01.13. driver, méghogy a 13 szerencsétlen....

-
moordavid
aktív tag
válasz
HegyiZerge
üzenetére
Egyébként pont ezt tettem, mármint nem a módszert amit írtál, hanem elmentem az egyik helyi boltba, megvettem a konkurencia kártyáját, ott berakták, drivert frissítettek és most vígan dolgozom tovább.
-
HegyiZerge
újonc
válasz
moordavid
üzenetére
Eszközkezelő -> videokártya tulajdonságai -> rollback driver.
Nem baráti hozzáállás az AMD részéről, inkább hagyták volna meg a legutolsót, semmint tenyerüket dörzsölve hinni, hogy majd náluk kattog a pénztárgép, az "elromlott a kártya" okán. Erre mondom, hogy lóf*t, inkább 2x a konkurenciája, vagy méginkább linux.... Ma már nem akkora impact windoz - linux váltás szerintem.
-
moordavid
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Ugyanez történt nálam is, most konkrétan e miatt áll a meló itthon. Mi a megoldás? Vegyek egy új karit gyorsan és ennyi, vagy van rá valami gyors megoldás itthonra is?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
philoxenia
üzenetére
Személy szerint most egy a win által megőrzött régi driverrel futtatom a 4850-et.
A windows driver nem ismeri az 1680x1050-es felbontást. -
philoxenia
MODERÁTOR
[link]
Itt válaszoljatok rá! -
Lacccca87
addikt
válasz
Zsöti90
üzenetére
Ha bírja a panel akkor használd így. Én korábban a Dellu23..... monitoromat használtam így WIN 7 mellet mivel ott még volt mókolt monitor driver amivel 75Hz-re állíthattam.
Szerintem az élettartam nem csökken jelentősen vagy egyátalán nem. De biztos vannak okosabban akik majd megmondják még
-
Zsöti90
tag
Sziasztok!
Most vettem egy AOC monitort, ami 60 hz gyárilag és egyedi felbontás állításnál beállítottam 75 hz-re a g frissítési sebességet és megy 75 hz-en a monitor is ezt jelzi ki. Lehet bármilyen baja a monitornak? Jó lenne így láthatóan folyamatosabban futnak a játékok. Annyi hogy máshol olvastam cvt csökkentett kihagyás kapcsolót írják, de nekem kézi van és így is engedte.
-
_DiEGO_
őstag
Sok újítást kap a decemberi AMD Radeon driver
ReLive Redux Driver a jelek szerint kínál majd olyan diagnosztikai eszközt, ami a képernyőre rakhat különböző rendszer adatokat. Az AMD fejlesztői elég gazdag funkcionalitással készítették el az újítást, így az aktuális FPS teljesítmény mellett a GPU kihasználtságát, órajelét, hőfokát, a hűtőventilátor fordulatszámát, a CPU kihasználtságát, valamint a VRAM és a RAM kihasználtságát is meg lehet majd jeleníteni ( még nem tudni miket még ). OSD funkció egyébként már egy ideje van több programban is, tehát a ReLive csak olyasmivel bővíti a repertoárját, amihez eddig külön szoftver kellett.
Várjuk

-
Sziasztok!
Mitől függ az, hogy a driverben milyen játékra tudom ráerőltetni az AA-t, AF-et és melyikre nem?
NFS Hot Pursuit 2010 és Most Wanted 2012 játékokra próbálom rátolni, de egyiknél sem megy.Kössz!
-
Debilon
addikt
válasz
FragMaster
üzenetére
ok, akkor félreolvastam valamit
bocsánat a kérdezőtől!nézem, nálam is aktiválható (R7 360)
-
Looserke
őstag
Ez a Radeon Chill feature működik szerintetek egy őskövület 7870XT-n is? Most nézem, hogy a legújabb driverben már támogatja a World of Tanksot is, az egyetlen játékot amivel játszok.
-
AtHoS
nagyúr
AV is tud ilyen hibát okozni, szóval eléggé megfoghatatlan a történet, ki tudja mi futott éppen a háttérben, ami beakasztotta a telepítőt. Próbáld simán ráfrissíteni, mert az is jól szokott működni...kivéve, amikor ott is beakaszt valami. Na olyankor jöhet csökkentett módban az AMD Clean Uninstall vagy kinek mi szimpatikus
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Közel egy évtizede Radeonos vagyok, de még ilyenbe nem futottam bele:
Telepítettem a 17.11.1 drivert/szoftvert, R290X kártyára, win10 64-re.
A telepítés zátonyra futott!
Előzmény: minden új telepítése előtt Vezérlőpult / Programok és szolgáltatások alatt eltávolítom a "régi" drivert és biztos ami biztos, futtatom a AMD Clean Uninstall Utility-t (2016.nov 3 kiadás).
Telepítettem a 17.11.1 és ez a kép fogadott:
A Error 1603 hibáról itt a leírás, csak nem tudom értelmezni.
A sikertelenségről ennyi még az infóm:
Ezek után uninstall az egész előző 17.11.1 telepítés (be kellett vetni a AMD Clean Uninstall Utility-t is!), visszatettem a korábbi 17.9.3 drivert, az problémázások nélkül simán települt
Van tippetek, mi lehetet vagy lehetett a baj
-
fireman123
őstag
Nem tudom, hogy tűnt el a gépről. Eredetileg azzal a tünettel került szervízbe, hogy egyre sűrűbben nem adott ki jelet a monitor felé se a videókártyáról, se az alaplapi igp-ről működtetve (ez általában akkor jött elő, ha használtam a gépet több óráig ...használat közben mindig jó vol ....és kikapcsoltam, de mondjuk fél óra múlva újból bekapcsoltam, no ilyenkor nem ment át a jel a monitorra) ....emellett ilyen "melegen" történő bekapcsoláskor beindult a gép (ventik felpörögtek, fény kigyullad a házon ...stb.), majd 2-3 sec után megszűnt az áramellátás, majd további 3 sec után újból kapott áramot, majd megint nem ...és így tovább.
Több mint egy hétig tesztelgették/próbálgatták hogy mi okozhatja, mire kijött hogy tápegység csere kell. Azt el tudom képzelni, hogy a próbálgatás közben törölhették valamiért és utána nem lett visszatelepítve
....(a videóhártyát áttették másik gépbe is próbaként, hogy esetleg nem-e az a hibás ...stb.)
No mindegy, most feltettem és minden működik, ...köszi a segítséget mindenkinek.
-
Tomdriver
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
OK, ezért kérdeztem...

-
TIT
veterán
válasz
fireman123
üzenetére
Ok,csak a driver kell a complett,nem az alatta lévő kisebb méretű.
A bios frissítéstől nem törlődik semmi a vinyóról,azt letörölték,csak tudnám minek? -
Tomdriver
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
Windows 7 van fent?
-
fireman123
őstag
Azért érdekes, mert kb. 1 hónapja biztos fent volt (állítottam a teljes képméretet a monitorra), ...lehet, hogy a napaokban a szervízben valahogy "lekerült"
róla, ..pl. bios frissítéskor?
Ezesetben fel kell telepítenem? .....megkeresem az and.com-on és letöltöm, telepítem? .... minden driverhez és videókártyától ugyanaz kell? ...vagy keressem meg a kártyámhoz a drivert és azt is töltsem le? (azzal együtt települ vagy külön kell telepíteni?) -
TIT
veterán
válasz
fireman123
üzenetére
Szia!
Ha nincs a telepített progik között és a tálcán se akkor nincs fent,de már nem catalystnek hívják hanem crimsonnak.
Elvileg a játékok is szaggatnának vagy el se indulnak ha nincs fent. -
fireman123
őstag
sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni,
Szervízben tegnap cseréltek az asztali gépemben tápegységet és biost is frissítettek, a gépben HD7850 videókártya van,
Most, hogy visszakerült hozzám a gép, a monitoromnak a teljes felületetét nem tölti ki a kép (minden oldalon van 1-2 cm-es fekete csík), ezért szeretném beállítani a catalyst control centerben hogy kitöltse a teljes felületet, ...viszont ezt a progit most nem találom a gépemben.
Hol keressem az amd catalystot? (start/minden programban sem találom, ....win7 64 van a gépen)
Az eszközkezelő szerint a videókártya működik megfelelően, .....akkor ennek biztos rajta kell lennie? ...korábban rajta volt, mert a monitort kb. 1 hónapja vettem és akkor is be kellett állítani teljes képernyősre ebben a progiban.
Nem nagyon értek hozzá, csak használom, légyszi szájbarágósan ha kérhetem, hogy mit is kellene csinálnom.

-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
turistakolbi
üzenetére
OBS se terheli ha Xaymar VCE kodeket hasznalsz...
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Jelenleg már a leguccsó'.
De az az elottivel is ez volt. -
VGYke
addikt
Sziasztok! Bocs a kérdésért: Crimson ReLive Edition 17.11.1 driver WHQL?
-
válasz
MasterMark
üzenetére
akkor lövésem sincs mi lehet a gond :/
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Nálam minden jó, ugyanígy két kijelzővel.
-
suits
tag
Hali!
Van egy régi gépem HD5830 kártyával ami netetzésre ,film nézésére,youtube stb van használva.Kb 2 éves driver van rajt 15.201.xxxx .Van értelme felrakni újabbat vagy hagyjam ezt?Történt vmi létfontosságú biztonsági/performance-beli fejlesztés azóta?Mármint ami nem a játékokakt illeti.
-
schottgun
tag
SZiasztok,
8650 APU + MXM 8970M (R290X) párosításhoz 2015 óra nem tudok működő drivert feltenni.
Esetleg van valami bütykölt frissebb váltható grafikus rendszeres driver, amivel működne? -
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen kiterjesztet.
A monitor 144hz a TV 60. -
Sziasztok.
Egy érdekes jelenséggel állok szemben, remélem valaki tudja rá a választ vagy a megoldást.
Adott a gépem benne egy R9 380 karival, ami tök szuperül teszi is a dolgát a legutolsó kiadott driverrel.
Adott még egy monitor is, egy LG 34UC79G személyében, display portra akasztva, illetve egy Samsung E8000 plazma tv hdmi-n.
Tökéletesen képes kezelni a vga az eltérő felbontást (2560x1080 illetve 1920x1080) viszont amit észrevettem, hogy ha engedélyezve van a TV-n a kép megjelenítése, akkor a freesync ahogy nézem nem működik.
Legalábbis az amd "windmill" demójában ekkor hiába van bekapcsolva a freesync (ahogy a driverben is azt írja, hogy be van, valamint a monitor menüjében is) mégis jelen van a "tearing"
Ahogy letiltom a tv-t, vagy kihúzom a kábelt egyből okés a dolog.
Van erre valami megoldás, hogy ne kellene ezt a letiltós műveletet végrehajtani állandóan? -
válasz
Lacccca87
üzenetére
Mondjuk a programok telepítése,beállítgatások akkor ami kell vissza másolása a c meghajtóra ,adatok rendezése.Én el hiszem,hogy te nem tudod elképzelni mi lehet ez de nem tudok mindent leírni és mindenkinek más a rendszere mást telepít fel mást használ,mást állít be.
-
turistakolbi
aktív tag
Sziasztok!!
A driweren belüli RELIVE - részhez lenne egyetlen kérdésem.
Ezidáig OBS-el prociból streameltem, DE. Kipróbáltam a Relive-t és Szinte ugyan az a minőség. viszont egyáltalán nem terheli a számítógépem.Egyetlen prbobléma van vele. Hogy elkezd csúszni a beszéd hangom. Nincs szinkronba a Webkamera képe, a beszédem hangjával (látom hogy beszélek, de később jön a hang. 0,3 0,4 sec kb a delay. Nem zavaró, de sokan észreveszik. és növekszik. 2 óránál már 0,5 sec kb.
OBS-el semmi ilyen problémám nem volt.
próbáltam , az audió kb/s jét növeltem, 126 ról felfele. max ig. az sem segített.pls help help

-
Lacccca87
addikt
Meg töröl egy rakat dolgot amit nem kellene, amiből később a hibák jönnek amit már a DDU se rak helyre és majd megint az AMD lesz a hibás mert tuti hibás drivert csinált. Kösz de kösz nem.
Akinél annyira gáz van hogy egy sima driver telepítés/újratelepítés sem oldja meg ott érdemesebb WIN-t újrahúzni.
Mai eszközökkel USB-ről SSD-re driver+programok telepítésével/beállításával együtt sem több mint 20P. -
Laca333
tag
Ha valaki nem akar DDU-t használni, az AMD saját Clean UP Utility-jével is törölheti a régi drivert.
-
bivalyolo
őstag
válasz
petyusz851
üzenetére
Én ugyanígy jártam. Nem sűrűn használom a ddut-t, de most muszáj volt. Tisztítás után rendesen felment a 17.11.1.
-
Pokesz007
senior tag
válasz
petyusz851
üzenetére
Ennek én is örülök. Napokba írtam valakinek,hogy próbálja a ddu-t. Csak csinál valamit az a ddu. A fejemet kapták majdnem,igaz nem írták le.

-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Egy régi HD7770-es Asus Radeonom van Win 7 x64 sp1 alatt. Játszani egy két régebbi játékon kivül,nem játszom,csak filmnézésre használom a gépet (MPCHC&MadVR). A jelenlegi driverrel nincs gond, egyedül aRadeonSettings menüje a fos,akadozik,hol betölt,hol nem.Érdemes erre a verzióra drivert frissítenem,vagy hagyjam békén?

-
válasz
petyusz851
üzenetére
Ha kipróbáltad a drivert majd írd már le,hogy szuperál a régebbiekhez képest.
-
petyusz851
tag
válasz
petyusz851
üzenetére
Közben a problémát orvosoltam DDU helyrerakta a dolgokat és láss csodát feltelepült 17.11-es driver.

Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, akkor gyorsban tudom indítani, majd alul Beállítások és a Rendszertálca engedélyezését ki/be kapcsolom (mert persze ott engedélyezettnek mutatja