Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Ciccuka
üzenetére
Akkor ugrik fel UVD frekikre ha kepet kell adnia a masodlagos monitorra, tökmindegy hogy az ki van kapcsolva vagy sem. Ha alapbol nem skalaz vissza egy monitor eseteben, akkor DDU es reinstall.
R3laX: arra gondoltam hogy miert nem nativ felbontasban hasznalod es akkor nem kell skalazni. Ha skalazni kell akkor valami nem okes.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Ciccuka
üzenetére
Közben rájöttem, hogyha a HDMI kimenetre (DVI csatlakozós monitorral használom) van kötve valami és legalább StandBy módban van, akkor egyből 400/1400-on járatja.
Úgy tudom visszaállítani, hogy jól működjön az energiafogyasztás, ha lehúzom a HDMI eszközt vagy kikapcsolóm és újraindítom, utána tökéletes lesz egészen addig, amíg újra áramot nem kap a HDMI eszköz.
Ugyanazt a képet adja mindkét eszközön (HDMI+DVI) egyébként. Lehet a MultiMonitor-ral gyűlik meg a baja, egyszerűen nem tudja kezelni és többet zabál a kártya. -
R3laX
addikt
Leirtom DDU-val és így is, sőt ahogy észrevettem, egész addig jó tükrözve is, amíg a wattmann ki nem írja, hogy default beállításokkal működik majd. Egyébként akkor is normálisan működik, mikor még nincs fent a driver
. Nem hiszem el, eddig semmi bajom nem volt a driverekkel, de most már kezd kilenni a faszom....Rájöttem közben... :S . Akkor lassul be, ha a HDMI méretezést felrakom 50%-ra a tévén, ami persze kéne, mert így kilóg a kép... hm, ezt eddig nem csinálta. Van vmi más módszer, ahol összehúzhatom a képet a TV-n?
-
R3laX
addikt
Heló!
Mióta megvan az rx 480-as kártyám, azóta ha tükrözöm a képet játékokhoz, illetve kiterjesztem, jóval megnőtt az input lagg a tévénél, illetve a gépen is ha megfogok mondjuk egy ablakot, akad a kép(laggol), tévén is... Nem értem, régebbi driverrel + r9 280x-el semmi gond nem volt. Előtte DVI-HDMI-vel volt rádugva a monitor, HDMI-HDMI-vel a tévé, most DP-HDMI a monitor, HDMI-HDMI ugyanúgy a tévé. Mi lehet a gond? 16.7.3-al 16.8.1-el 2-vel is ezt csinálja. Rise OF The Tomb Raider-nél is mondjuk tükrözve/kiterjesztve iszony sokat késik és rohadt idegesítő.
-
janos666
nagyúr
Arról van valami hír, hogy mikor és mely GCN verziókhoz lesz WDDM 2.1 támogatás?
Nem azért kérdem, mert tényleg szükségem van rá (bár laikus tippre talán lehetne némi előnye az egyik gépemen, az nVidia driver-ekből kiindulva, de ez lehet csak véletlen egybeesés), pusztán kíváncsi vagyok (és bevallom, hogy néha szimplán trollkodásból is jól esik ilyesmit kérdezni a "jövőbiztos/előremutató" AMD tech. kapcsán, mert csak onnan tudom hogy létezik már ilyen, hogy az nVidia-nak van hozzá driver-e).
-
janos666
nagyúr
válasz
Thrawn
üzenetére
Nem az a bajom, hogy túl sok verziót adnak ki (ennek a mennyisége szerintem kb. pont jó most, tekintve hogy viszonylag sűrűn jönnek friss termékek és játékok), még a WHQL plecsnisek is egész jó arányban és sűrűséggel jönnek (bár még nincs Win10 RS1 + Secure Boot kompatibilis WHQL csomagjuk, vagyis kézzel kell felbűvészkedni a telepítő helyett a driver-t és CCC2-t).
Engem csak az zavar, ahogy ezeket nevezik. A "hotfix" elnevezésnek szerintem így egyszerűen nincs értelme, ha nem volt előtte egy akár jelöletlen/stable, akár beta/test verzió, tehát pl hasra ütve:
16.8.1-WHQL
16.8.1-hotfix(-WHQL)
16.8.2-Beta
16.8.2-hotfix
16.8.2-hotfix2
Régen az AMD is így csinálta (mint a világ nagy része), jöhetett Hotfix a WHQL plecsnis és Beta verziókból is (előbbinél vagy szintén WHQL plecsnivel, vagy anélkül), de csak mikor ez (a megjelenés és elnevzés is) indokolt volt.Most a Beta szót (ami lehet, hogy kicsit félrevezető volt) Test (vagy valami más, jónak tűnő megnevezés helyett) Hotfix-re cserélték, ami szerintem rosszabb, mint a Beta volt. Hozzányúltak egy megkérdőjelezhető, de legalább megszokott sémához, és csináltak belőle egy teljesen inkonzekvens, még rosszabb sémát.
A "kell-e WHQL, vagy sem?" kérdésből pedig, mint látjuk tovább tüzelte a háborút az MS a Win10 RS1 + Secure Boot-al, így azért most nem ártana mondjunk ~3 havonta egy ilyen kiadás (és mihamarabb egy olyan csomag, amiben nem csak a display driver, de a telepítő is aláírt drivert használ).
-
Simi37
őstag
Sziasztok!
Van egy problémám: új gép minden patent,HD5970 betesz, driver nélkül ad képet(...), drivert felrakva meg winlogó bejön majd black srceen 15 perc után meguntam és pár ugyan ez után (ott nem vártam) a win mondta, hogy javítsam és rendszer visszaállítással 'megjavult' a dolog. Eddig raktam fel 13.12 és 14.12 drivert de mind2vel ua. Variáltam, hogy csak a drivert rakom fel és a kis izéket nem, semmi változás. Ötletek?

-
Sz_Imre
senior tag
Radeon Software Crimson Edition 16.8.2 Hotfix
Driver Version 16.30.2511.1001Support for:
No Man's Sky™
Paragon™ Open Beta
Fixed Issues
Overwatch™ may experience an intermittent application crash when browsing the hero gallery.
With a Freesync supported display and Freesync enabled, some users may experience flickering on desktop during system idle.
A small number of Windows 10 Anniversary Edition systems may experience install issues with secure boot enabled. -
Truman
senior tag
Miért törli le mindig ez a szemét Windows 10 önkényesen a Crimson kezelőfelületét?

Kezdem már nagyon unni. Pár napig működik, utána eltűnik mindenhonnan.
Egyszer már eljátszotta. Most felraktam a legújabbat (16.7.3) és megint ez van.
Mit tudnék ellene tenni? -
R3laX
addikt
Heló!
Mióta megvan az RX 480-as kártyám, crimson wattman minden második megnyitásra hibával leállítja a crimson-t. Minden újabb driverrel csinálja. Szerintetek mi a gond?
-
Van egy másik problémám is. Szintén RX 480-on 4K TV-n nem lehet állítani a pixel format-ot, mert üres a lista. Így csak limited RGB van 4K-ban, ami szinek terén számomra használhatatlan. GTX 960 alatt nem volt ilyen gondom, ott ment a chroma 4:4:4 RBG.
-
A W10 remek Anniversary update az RX 480 HDMI hang kimenetet elb@szta. Nem szól, a hangvezérlőben tone test fail van. Új driver javít ezen? Vagy csak nálam jelentkezik ez?
-
Popes
őstag
Az application profile properities-be felvettem a RadeonSettings.exe-t és az application detection level-t none-ra állítva jó lett.
Viszont eddig ezt nem kellett megcsinálni, nem tudom honnan vette hogy szükség van az on-screen display-re a Crimson panelon.

Lacccca87 A Rainmeter ebből szedi az infót, +játék alatt sem árt ha látom hogy mi a helyzet.
-
Lacccca87
addikt
Lehet hülye kérdés de tesztelsz vagy fagy a gép vagy van valami reális oka hogy ki kell íratnod ezeket az érdkékeket? Vagy mire kellenek?
No offenze csak érdfeklődök mert sose tartottam fontosnak. kb online játékban ami érdekes lehet az a kapcsolatra vonatkozó infok ( de ougyis észreveszed ha gáz van
) -
Laja333
őstag
Kint van az új 16.8.1-es Hotfix. Valaki próbáltam már?
[link] -
TIT
veterán
válasz
RoMix85
üzenetére
Nekem is azt tette fel,pedig fentvolt a 16.7,de ez win8 upgrade után volt és az lehetett a baja,hogy nem win10-es driver volt.
Gpedit mókázással beállítottam,hogy frissítésnél ne szedje le ha nem engedem,de a nagyupdate után ez se megy,de előtte is lekapta a hdmi audiot se szó se beszéd. -
AVarice
tag
válasz
irhejja
üzenetére
Nem volt kedvem szórakozni vele. A PlaysTV letörlése után (ami csökkentett módban sikerült), indulás után még mindig újraindult gép Win betöltése után. Mivel friss volt a rendszer biztosabbnak láttam, ha 0-ról újrahúzom. Most csak a drivert raktam fel, semmi fancy program és most tökéletes.

A kártya első használatbavételénél, még nem volt gond ezekkel a programokkat, csak amiután átköltöztem SSD-re, lehet valamit én rontottam el. Első használatoknál, viszont be volt állitva alapból a felvevő program, ami 2-3 óra játékot felvett, csak utána vettem észre. AMD-nél mennyire használható ez a tool - már ha majd lesz bátorságom felrakni? Esetleg van valami alternativa? Maga a videó amit felvett, elég jónak tünik és a játékban sem éreztem akadozást emiatt, bár még barátkozom a kártyával.
-
apatyas
Korrektor
Ó, hogy a farok állna beléjük. Cleanuputility most futott le, eszközkezelőben általános microsoft videokártya van, az autodetect utility most meg azt mondja, hogy a legfrissebb driver fent van, ha tovább nyomom, kilép.[kép] Elegem van.
Upd: Kitöröltem a C:/amd mappát, és letöltöttem a 16.3.2-t. Ez most így feltelepült webes ellenőrzés nélkül. De a probléma továbbra is fennáll, miszerint lagzik a gép, és atikmdag.sys 20%-ot eszik.
-
apatyas
Korrektor
Üdv!
A8-6410 és R5-M230 házassága egy Lenovó laptopban (mindkettő GCN2), a hozzáadott legál eredetileg fent levő win 8.1 64-el.
Igyekszem a szitokszavakat elfojtani. Tegnap az automata frissítés felrakta a 16.7.3-at, előtte ha minden igaz, 16.3.valami volt (ott van a telepítőfájlok garmadája a helyén).
Na azt csinálja, hogy öt másodpercenként beakad minden, akár asztal böngésző játékok. Feladatkezelőben System folyamat 25% körül (1 maga négyből fullon), process explorer mutatja h a System folyamatnál az atikmdag.sys+0x9352c a ludas, 22% körüli használattal. Ezt csak maga a display driver csinálja, amint felkerül.
Driver újratelepítés, drivertakarítás DDU-val, win fájlok hibaellenőrzése megvolt már. NET 4.6.1 és VisualC++ 2013 megvan, meg win frissítéseket is hagytam hogy felrakja most emiatt.
Mi afaszttudok vele csinálni?
Próbáltam a gépen levő korábbi crimson drivereket felrakni, de a mocsok megnézi neten h mi a pálya, és csak a legutolsót hajlandó felrakni, ill ha kihúzom a kábelt, visszapofázik hogy nincs internet és nem telepít semmit kilép a telepítőből.
Kapjabe.
Catalystot rakjam vissza? Odáig nem fajulnék, ha lehet.
Köszi a segítséget! -
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
280 OC 3gb-t lett cserélve a gépemben teszt célzattal egy sima 380 4gb-t ra.
Lefrissült a legújabb driverre...az óránál a beindulás után mutatja is a kis fura ikon-t h ott a wattman stb...radeon beállítás..de amint föléviszem a kurzort becsukja, és elősem lehet hívni a start menü által sem.
Lehetséges az h a Gpu tweak nevű program fentléte okozza? -
RoMix85
aktív tag
válasz
irhejja
üzenetére
Nem tudom ti hogy vagytok vele de mióta ez a crimson kijött, több a probléma a driverekkel

Amíg 8.1-es win volt fenn, úgy ahogy valamelyik crimson működött, de valamiért mindig vissza kellett térnem a catalistra konkrétan a 15.8 béta volt nálam a befutó, de jelenleg is ezt használom win 10 alatt mivel az órajeleket néha elfelejtette visszavenni a legújabb crimson is.Egy kis érdekesség: Amióta megjelent a cirmos el van írva "beállításokv"ha tálcán jobb egérrel szeretnénk megnyitni...
Ez nem kötekedés, csupán egy észrevétel
A lényeg, hogy a mai napig így áll. -
irhejja
tag
válasz
AVarice
üzenetére
Mindenképp legyen leszedve az AMD Gaming Evolved/Raptr, illetve szerintem célszerű lenne lefuttatni egy DDU-t a driver eltávolításához és ha már fent van akkor mehet egy CCleaner is.
Utána próbáld meg újra rakni a drivert (a legújabb Crimson Edition 16.7.3-ast), de ne legyen kipipálva az AMD Gaming Evolved kliens.
-
AVarice
tag
válasz
irhejja
üzenetére
PlaysTV-t már töröltem, de még valami más is bezavar indulásnál...
Reggel már nem volt időm tovább szórakozni vele.
Megpróbálom még leszedni az összes fancy programot, ami AMD-hez felmegy, de attól tartok ez sem fog segíteni. Legrosszabb esetben újrahúzom az egész rendszert. -
AVarice
tag
Tegnap raktam újra a gépem, mert visszajött a garanciából egy új SSD. A rendszer stabilnak tűnt, felraktam a drivereket, legújabbat mindenből, viszont a PlaysTV (azt hiszem ez a neve) indulásakor dob egy hátast a gép és újraindul. Csökkentett módban töröltem, de most valami végtelen töltésbe kezd induláskor a gép.
Ez második körben csinálja.
Első körben nem volt gond, mert letiltottam minden olyan induló programot CClear-ben amire nem volt szükségem, viszont akkor a driver-el volt gond - szerintem - mert játék alatt nagyon lecsökkent az FPS, mintha a GPU órajel nem emelkedett volna, azt hiszem 168 körül mozgott - és a hőmérséklet is meglepően lassan csökkent, álló ventik mellett.
Volt már valakinél hasonló jelenség? Esetleg valami tipp? Előre is köszönöm a segítséget.
-
Tomkaa
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéréssel fordulnék hozzátok, hátha valaki tud segíteni. Nem böngésztem túlzottan át a forumot lehet volt már róla szó, ez esetben elnézést.
6 hónap után frissítettem a catalyst drivert, (nem volt használatban a gép) a legújabb verzióra és iszonyat fps dropp jelentkezik játék közben 20-25 perc után. Kicsit nézelődtem amd forumokon de csak 4-5 hónappal ezelőtte bejegyzéseket találtam, és konkrét megoldást nem írtak ott se.
A kártya egy sapphire 7850 2gb oc kártya. Witcher 3 -nál jelentkezett a probléma.... ami alapból 35-40 fps-ment rajta, ha beüt a hiba akkor diavetítés van. oprendszer win 10 64 bit
Grafikai beállítások változatlanok, mikor legutoljára játszottam a régi driverrel tökéletesen futott.
Van erre valami megoldás vagy térjek vissza a régi driverhez?
Előre is köszi a segítséget!
Üdv -
Thrawn
félisten
válasz
Viktor77
üzenetére
Itt a notigyártóknak is van bőven vaj a fülük mögött, mert az abszurd, hogy kiadnak 1 db VGA drivert az adott gép megjelenésekor és aztán meg le van tojva az egész magasról. BIOS-t néha adnak ki de semmi egyebet nem szoktak. Az AMD így hiába támogatná évekig az adott hardvert driverből, ha a "kedves" gyártó meg nem érdekelt a frissítésekben.
-
Viktor77
titán
válasz
Thrawn
üzenetére
Azt nem értem igazából, hogy tudtommal nincs noti vagy akármilyen gép csak különálló 8750M-mel (vagy akármi más 8000-es szériás vga-val), csak úgy, hogy az Intel vagy AMD prociban van vga, és azzal együtt.
Ezért nem megy fel ez a driver ilyen gépekre, és hónapok óta így van a release notes. -
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, ha nem előre is bocsánat!
Egy Sapphire HD7770 1GB-os videokártyával rendelkezem.
Tegnap feltetettem rá a legújabb crimson (7/28) driver frissítést, mivel ki akartam próbálni az ingyenes Rainbowot, csak annak meg textúrahibája volt és kérte a ubisoft, hogy tegyem fel rá a legfrissebb drivert.
Feltettem, eltűnt a textúrahiba. Viszont ma meg Lolozni akartam, menüben nem látszik, viszont játék közben a kijelző alsó harmada villódzik és vonalkás.... Ilyenkor mit csináljak vele?
Más játékot még nem próbáltam, mindjárt megnézem azokkal is, viszont, ha netezek akkor nincs gond. -
Viktor77
titán
válasz
Thrawn
üzenetére
Most Win7, de 10-zel is próbálkoztam. És nem a 16.2.1-re reagáltam (azt fel lehet erőszakolni, csak éppen nincs értelme, kevesebb a beállítási lehetőség, mint a 15.11-ben), hanem a tegnap megjelentre, ahol szintén fel van tüntetve a 8750M ("AMD Radeon™ HD 8500M - HD 8900M Series Graphics"), mint amire fel lehet tenni.
No, hát nem lehet. -
Tibircke
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte R7 370 vga, két LCD monitor mindkettő dsub csatival. Lehet egyszerre üzemelni a két monitort, úgy hogy az egyiket Dsub-->Dvi-i a másikat Dsub-->Dvi-D átalakítóval használják?
Köszi előre is!
T.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Thrawn
üzenetére
AMD Radeon HD 7640G + HD 8750M Dual Graphics
Itt ment vissza a tavalyi legfrissebb Catalyst driver. Az új egyszerűen nem jó hozzá. Röhej az egész.
Úgy tudtam megoldani hibrod módban nagy nehezen hogy 7640G-re Catalyst 8750M pedig ment a legújabb Crimson, de nem volt valami stabil. Az install-t is trükkösen lehetett megoldani csak. Pár hónapja egyik Crimson driver hírnél le is írtam. -
Thrawn
félisten
-
Zoshi85
aktív tag
Rendben értem. Köszönöm mindenkinek.
Majd jövőre akkor ha öszejön a gép fejlesztés. -
Sz_Imre
senior tag
Radeon Software Crimson Edition 16.7.3 - Driver Version 16.30.2311 (nem hotfix, normál whql)
Release Notes
Letöltés -
Zoshi85
aktív tag
..... Régebbiek, újabbak tudják. Pont ezt hagyták ki?
Na mindegy. -
Zoshi85
aktív tag
-
Csupingo
veterán
válasz
Zoshi85
üzenetére
Milyen vga-val próbálod?
A kártyák elvileg.
Megfelelő driver.
Némi leírás.
Annyira nem megy az angol, de mintha azt írná, hogy csak 2016-os cucokkal megy hdmi-n. A régebbiekkel csak dp-on van. Esetleg egy dp -> hdmi átalakítóval meg lehet oldani. -
vlevi
nagyúr
válasz
Zoshi85
üzenetére
Nekem nincs ilyen monitorom, de a gugli első, vagy második találata:
https://www.asus.com/hu/support/faq/1011625/
A kulcs, DisplayPort. Nálad pedig, mintha HDMI-n lenne összekötve.
Mondjuk, itt meg angolul, mintha írna a HDMI-t is, de mintha nem minden monitoron menne ez a feature.
http://www.amd.com/en-us/innovations/software-technologies/technologies-gaming/freesync

-
Zoshi85
aktív tag
Sziasztok. 2 napja vettem egy monitort. 2 kérdés. Elvileg tudja az Amd Freesyncet. 1. mi az egész pontosan?
2. A drivernél miért írja mégis hogy nem támogatott?Pedig dobozon, leírásban ott van. [link]
-
core i7
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Fú elnéztem késő volt már
elnézést kérek mindenkitől
Egymás mellett volt az Azonnali vga-s kérdések topikjával -
core i7
addikt
Sziasztok REF GTX 780-nál mennyi a normális terhelés nélküli alap hőmérséklet?
Nekem ilyen 40 körül van az normális?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Nem hiszem el, eddig semmi bajom nem volt a driverekkel, de most már kezd kilenni a faszom....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Reggel már nem volt időm tovább szórakozni vele.