Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
szerk.
-
Kinek,hogy működik a Crimson Edition 16.9.2 Hotfix?Lehet újra rakom a gépet és gondolkodtam lehet meg kéne próbálni ezt az új drivert.
-
AtHoS
nagyúr
-
Prison85
senior tag
Azt telepítettem közben. Megy szépen, hiba nélkül. Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Ettől függetlenül bosszantó, hogy amd oldalán nincs egy naprakész driver ehhez a típushoz, pedig nem egy 10 éves laptopról van szó. Ráadásul több HP link, amit a google kidob is inaktív volt.
-
Prison85
senior tag
bárcsak felrakná. akkor én sem írtam volna ide. Az intelt látja, de a radeon sajnos továbbra is nemet mond a működésre. Hisztis a kicsike.
HP oldalán most találtam valamit, remélem jó lesz.
szerk:
AtHoS: erőltettem AMD drivereket, de csak fagyásokhoz és lassulásokhoz vezetett. Ezért fordultam a fórumhoz - hátha valaki már megoldott korábban hasonló problémát -
AtHoS
nagyúr
válasz
Prison85
üzenetére
Így jártál el a VGA telepítésekor vagy AMD-től leszedettet próbáltál erőltetni?
"Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is."
-
Prison85
senior tag
Sziasztok!
Remélem, hogy jó topikba írok, de már felment az agyvizem az egekbe.
Adott az alábbi HP laptop, amire újra kellett volna rakni a win10 -et.
Minden rendben ment, de a Radeon driver -t nem sikerül lenyomni a gép torkán, pedig igyekeztem mintha ludat tömnék
. Az automatikus VGA felismerő ugyan látja a 6870M -et, de telepítés után iszonyatosan belassul a gép és minden újraindításkor kiírja a "hardverbeállítások alkalmazásához újra kell indítani a rendszert" stb stb. Próbáltam manuálisan kikeresni AMD oldalán a drivert, de ha leimádkozom az összes csillagot sem találom. Gondoltam, hátha van a csoportban valaki, aki közelebb tud taszítani a megoldáshoz. Jelenleg úgy vagyok, hogy kipróbálom nyílik-e a laptop 360 fokban 
-
Anubis_9
addikt
Ma megérkezett az új AMD driver (16.9.2.). Ezzel annyit változott a helyzet, hogy már látom azt az egyetlen egy választási lehetőséget, amit maximum elfogad az Onkyo erősítőm. Eddig semmit sem lehetett itt a Képpont formátumban legördíteni.
-
Sz_Imre
senior tag
Radeon Software Crimson Edition 16.9.2 hotfix
Kiadási jegyzék
Support For: Forza Horizon 3™ -
csako84
csendes tag
Hello. AMD Drivereknél a Teljesitmény Szabályozása csúszka ( -20% to + 20% ) Az mit jelent? Van e valami értelme? köszi
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Találkozott már olyannal valaki,hogy az eddig kifogástalanul működő PC, ill. VGA, egy régebbi Crimson driverrel (nem tiudom fejből melyik,mert most fel sem áll a gép - év eleji WHQL lehet), ma a gép bekapcsásakor üveghangon jár a VGA venti... ? Kikapcsoltam gyorsan a gépet,nem tudom egyáltalán felállt volna-e a rendszer,de nem mertem kockáztatni,ki ne nyírjak valami hardvert ... A gép a CIS,és a MBAM szerint is vírusmentes. A mostani driver után már volt vagy 3-4 beta,és vagy 2 WHQL,de olvastam,sokkal gebasz volt,az enyém egy régi konfig,pár 3-4 éves játék,és PC-s FHD filmlejátszása fő profil,kifogástalanul muzsikált vele,az aláirásomban lévő konfig,semmi nem indokolta nálam a driver frissitést. De most a VGA-val van valami gebasz,elképzelhető hogy driver-szinten...?
-
duronx
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
Esetleg lépj be eszközkezelőbe s töröld ki vagy a progi részét cccleanerrel próbáld meg leszedni.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Helló!
Alaplapi HD4250 vga-m driverét törölnöm kellene, mivel új kártya érkezett.
De a programok eltávolítása menüpont alatt a gépem nem látja feltelepítve a többi program között.
Nem értem mitől lehet ez.Hogyan tudom törölni a programot?
Hisz addig nem tudom betenni a 7750-et.
Köszönöm.
-
zso73
veterán
AMD 6970-hez melyiket érdemes felrakni ? Mert ugye sem nagyon mennek rajta az új játékok. Illetve a dréjver sincs optimalizálva rá.
-
MeghaL0L
addikt
Sziasztok.
Újrahúztam a laptopomat és a legfrissebb drivert szerettem volna telepíteni, de 3x is sikertelenül jártam. 62%-nál lefő az egész Win 10 (nem mozog az egér se) és nem tudok mit csinálni csak bekapcs gombbal kikapcsolni. Eddig nem volt semmi gond, előző rendszerre még ma felment gond nélkül a 16.9.1. Egy R9 M265X (HD 8850M) van a notiba. Mitévő legyek?
Üdv

-
Anubis_9
addikt
-
Anubis_9
addikt
Az Onkyo TX-NR636-os erősítőm manuálját olvasom újra. Van egy ilyen sor a HDMI infóknál: Video Resolution - Pass through: 4K 60 Hz (YCbCr 4:2:0). Vagyis akkor elvileg és gyakorlatilag sem tudja a full RGB range-t (teljes RGB tartományt) átvinni 4K@60Hz mellett, csak a YCbCr 4:2:0-t. Kár volt ennyit erőlködnöm!

-
Anubis_9
addikt
válasz
Anubis_9
üzenetére
Sziasztok! Most kicsit meghazudtolom saját magamat: kipróbáltam, hogy milyen, ha közvetlen a Samsung 55UEJU7000-es TV-re kötöm a számítógépet, ezzel kihagyom az Onkyo TX-NR636-os erősítőt a sorból. 4K@60Hz alatt így már lehet állítani Képpont formátumot a Catalyst menüben!
Persze ehhez kellett, hogy egy PH-s kolléga figyelmeztessen arra, hogy a TV-n a HDMI UHD COLOR-t engedélyezzem az aktuális bemeneten. Egy szó mint száz, az Onkyo-val van van a gond, bár ennek simán kéne vinnie a 4K@60-at. Viszi is, csak nem tudok mellette Képpont formátumot változtatni. 
-
dzsóbácsi
aktív tag
Hello!!
16.9.1 van a W10es gépemen.. Eddig Win7-et használtam különösebb problémák nélkül, de ugye haladni kell a korral..
Azt még csak emésztgetem, hogy a gépre kötött TV lett az első számú kijelző és így kénytelen vagyok duplicate üzemmódot használni.. Na de hogy a 60Hz-es monitorom miatt a Tv is ilyen frissítést kapjon a 24p helyett azt már elég nehezen veszi be a gyomrom..
Esetleg tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan használhatnám min2 kijelzőt a megfelelő Hz-en??

Köszi!!

-
Dtomka
veterán
Nekem is volt hasonló problémám
Coin miner volt a gépemen. Szedd le az alábbi progit hátha neked is megoldódik
(remélem!)
Malwarebytes Anti-Malware -
dzsóbácsi
aktív tag
Hello
16.9.1 -et telepítettem szűz W10re. Tv +monitor kombóm van... Most a Hdmi-re dugott tv az elsődleges kijelző.. Hol tudom felcserélni őket? Köszi! -
vlevi
nagyúr
Most kínálta fel a 16.9.1 WHQL-t az AMD.
Érdekesség, hogy végre az AMD Gaming Evolved már nem része a csomagnak. -
Hilpi
csendes tag
Emberek lehetne egy kérdésem ? (ezen kivűl)
most terveztem venni vidokártyát és ez lenne MSI R9 390X GAMING 8GB
viszont nem vagyok biztos benne hogy rendesen ki lesz használva a kártya ezzel a konfival:
i3 2120
asrock z77 extreme 4
team group vulcan 2*4 gb 2400 mhz
corsair tx750m
régebben volt ezzel a konfival egy 7950 es kártyám de szaggatott low játékoknál is
Köszönöm előre is. -
Lacccca87
addikt
válasz
gyurman
üzenetére
Ezért: "Elvittem megsütni a video kártyát"
Egyébként nem kellene tönkre tennie, habár én azt tapasztaltam régebben hogy kicsit melegebbek a kártyák WIN telepítés alatt.
Lehetséges hogy nálad már bennevolt a pakliba hogy meghal a VGA csak msot jött elő,és a sütögetés se úgy alakul ahogy kellett volna, és inkább rontott a helyzeten mint javított volna.
Üdv.
-
törölt tag
Valami infó, hogy miért adták ki tegnap újra a 16.9.1-et ? Ahogy látom a méret nagyobb, de changelogban erről semmi.
-
gyurman
tag
Windows Telepítő tönkre teszi a videó kártyát?
Sziasztok! Érdeklődöm, hogy találkoztatok -e ilyen esettel?
Telepítettem az asztali pcmmel windows 10et usb meghajtóra. Sikerült azon mindent beállítani, majd újra indítottam az előző windows telepítésbe, de ekkor a képernyő csíkos képet mutatott, és bejelentkezés után szétesett a kép, és kifagyott a gép. Elvittem megsütni a video kártyát. Azóta nem csíkos, csak bejelentés után lefagy széteső képpel.
Mitől lehet? Valaki látott már ilyet? -
Csupingo
veterán
válasz
Askformore
üzenetére
Nem dual bios-os a kártyád? Azt még megpróbálhatnád átkapcsolni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Askformore
üzenetére
Nem lehet legacy modot választani?
-
Askformore
senior tag
válasz
Askformore
üzenetére
Your Vga card is not supported by uefi BIOS driver... Ilyenkor mit csináljak? Vissza lehet tenni egy előzőt?
-
Csupingo
veterán
válasz
Askformore
üzenetére
Gondolom a boot sorrendet kell beállítani. Vagy boot sequence -et, vagy boot menu -t keress, vagy valami ilyesmit.
-
TIT
veterán
válasz
Askformore
üzenetére
Ez nem táp,vga vagy alaplap,de szerintem vga.
-
Apucy01
őstag
válasz
Askformore
üzenetére
Szia
innét leszeded a legfisebb biost fat 32 formázott pendrivere kicsomagolod
[link]és a biosban van valami ilyen hogy easy flash vagy mi és ott mondod neki hogy a pendrive ről firistse a biost
elvileg ennyi
-
Askformore
senior tag
válasz
bobalazs
üzenetére
Na most letöröltem az AI Suite II-t, vagyis csak a Fanexpert volt fent, valahol olvastam, hogy az megoldotta másnak a gondot. Így majdnem egy órát játszottam, amikoris egyszercsak elment a kép és a hang, és a monitor zöld lede narancssárgára (std by) váltott, és semmire nem reagált... ez egyre furább..
Lehet biost kéne frissítenem, tudsz te, vagy valaki ebben segíteni? Asus M5A97 R2.0
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Askformore
üzenetére
Fú hát eléggé körülményes lett az egész, reméltem hogy egyszerűbben megoldódik. Ha megvan a hiba oka jelezd hogy mi volt. Tápot egyszerűbb cserélni mint lapot szerintem, kezdd ott.
-
Askformore
senior tag
válasz
Askformore
üzenetére
Mindkét RAMmal csinálja.. marad a táp, és a lap, szerencsére még mindkettő garis egy hónapig...
Új hozzászólás Aktív témák
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5430 - i5-1245U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ennyit erről...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. Az automatikus VGA felismerő ugyan látja a 6870M -et, de telepítés után iszonyatosan belassul a gép és minden újraindításkor kiírja a "hardverbeállítások alkalmazásához újra kell indítani a rendszert" stb stb. Próbáltam manuálisan kikeresni AMD oldalán a drivert, de ha leimádkozom az összes csillagot sem találom. Gondoltam, hátha van a csoportban valaki, aki közelebb tud taszítani a megoldáshoz. Jelenleg úgy vagyok, hogy kipróbálom nyílik-e a laptop 360 fokban 

Ezt amúgy ki mondta, vagy hol olvastátok?

Persze ehhez kellett, hogy egy PH-s kolléga figyelmeztessen arra, hogy a TV-n a HDMI UHD COLOR-t engedélyezzem az aktuális bemeneten. Egy szó mint száz, az Onkyo-val van van a gond, bár ennek simán kéne vinnie a 4K@60-at. Viszi is, csak nem tudok mellette Képpont formátumot változtatni.