Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nekem eddig semmi baja, pár kisebb bug van (hotkeyeket nem lehet átrendezni, színbeállítások hiányoznak a speciális beállításokból, VRM szenzor eltűnt a HWINFO-ból), de amúgy jó. A felvevő is nagyon jó minőségben vesz fel, ráadásul nem is rontja láthatóan a teljesítményt.
Borderless Freesync is működik ami nagy + egyik legjobb feature.
Ez csak egy játék (SWBF) majd megnézem a többivel is. -
Gabisan
tag
Nekem mindig crashel,a desktop is mar szarra fagy eloszor aztan 1 perc mulva eszhezter es a VGA-t 100% on terheli,ez meg egy nagyon osszecsapott verzio sztem majd jonnek az updatek .
Win 7 x64 R9 290 kartyaval.Visszaraktam a legutolso betat azzal tokeletesen muxik minden. -
DragoonFly
csendes tag
Nekem a végén már a radeon beállítások megnyitására már csak 1 átlátszó ablakot nyitott meg.
6X indítottam újra a gépet, ebből kétszer eltűnt a relive menüpont majd a végén az összes menü és csak 1 átlátszó ablak maradt. (ja és elcsesztem a dologgal majd fél napot Tökjó!
) -
Tomdriver
őstag
válasz
asturel
üzenetére
Hogy hogy nem jelenik meg? A telepítés 2. felében ajánlja fel, ott lehet kiválasztani akarod vagy sem.
Nálam az első csalódás, hogy a spec. beállítások egyre soványabbak lesznek. Szoftveresen itt már nem tudok a kijelzők színeit, kontrasztját, fényerejét állítani és eltűnt az audio panel is.
Elképesztő, miért jó ez..
A másik, hogy ez Wattman rögtön összebalhézott az AB-vel és fekete képernyő lett a vége. Csak csökkentett módban tudtam AB-t leszedni. Nem tudom Wattmant ki lehet e kapcsolni, de nem is keresgéltem, ment vissza a régi driver nálam is.

-
asturel
őstag
DDU után nekem nem jelenik meg a ReLive menüpont, járt már valaki így? (win10 pro x64)
-
Zoshi85
aktív tag
válasz
DragoonFly
üzenetére
Ahogy látom akkor ez is ráér.. Marad a jó öreg 16.11.1
-
laceszgamer
addikt
Van egy olyan érzésem, hogy akkor egyenlőre kimarad ez a driver. Pedig egy Shadowplay szerű cucc lassan tényleg összejöhetne.
-
DragoonFly
csendes tag
Na ennyi volt! (pá pááá 16.12.1)

Megy vissza a régi driver! (16.11.5)R9 380x kártyám van és bug-ol az új crimson.
Többszöri újraindítás után is lefagy, vagy csak nem enged semmit állítani, plusz amivel játszok már az is laggol.
Szerintem nem ajánlott felrakni, vagy legalábbis még nagyon korai (majd talán fél év múlva).

-
TIT
veterán
Nekem nem ilyen,egymás alatt vannak jó nagy hézagokkal és a ventinél a target hőfokot nem is lehet beállítani.
-
DragoonFly
csendes tag
Sajnos az új driver-el a játékfelvétel nem megy (csak fekete képet rögzít).
-
Apucy01
őstag
nem lenne ez az uj csoda progi olyan rossz ha! mondjuk a radeon speciális beálitások müködne és ha már megy a watman 300 as szérián akkor legalább meglehetne találni a megcélzott hófokot.. én nem találom lehet azért mert asus kártyám van?
-
törölt tag
válasz
MikaVejneGI
üzenetére
CTRL+F5
-
törölt tag
-
beef
őstag
válasz
Sz_Imre
üzenetére
Igen, de akkor már mezei halandókat inkább ez érdekli:
https://www.techpowerup.com/228451/amd-radeon-software-crimson-relive-drivers-information-leaked -
Sz_Imre
senior tag
Valami készülőben van...
AMD Radeon Software Crimson ReLive Pro Drivers Information Also Leaked -
GRaul
őstag
Sziasztok,
Nem, tudom hogy jo helyre irom e a kerdesem, de remelem, hogy igen

Adott egy 480as nitro kartya, 2 darab dell SE2717es monitor es egy LG 4K-s tv.Az mitol van, hogy ha hdmi-n keresztul kotom ossze a tv-t a geppel a HDMI 2.0as porton akkor csak 8bpc szinmelyseget engedelyez? Azonban, displayport hdmi kabellel akkor 12 bpc-t engedelyez, de csak 30nel es alatta. A monitoron alapbol csak 8bpc-t engedelyez, teljesen mind1, hogyan kotom ossze.
Volt errol korabban egy cikk, hogy lehetseges, hogy a hdmi 2.0b-s port a szuk keresztmetszet ezesetben, es ahhoz, hogy a tv legjobb kepi megjeleniteset megkapjam activ displayport hdmi atalakitot kell hasznalnom?
Koszonom a segitseget elore is.
-
Pala
veterán
Hat en ilyet meg nem lattam.

Mondjuk Chrome-ban en nem hasznalok GPU-gyorsitast, mert mind AMD, mind NV kartyaval a legkulonfelebb problemakat tapasztaltam, de konkretan ilyen befeketedeseket meg sosem.
szerk.: en 16.8.2-t hasznalok, ez valt be a legjobban, bar mas kartyank van.
-
Pala
veterán
A problema egyszeruen orvosolhato:
Eszkozkezeloben ramesz a vga-ra, majd a Details fulon a comboboxbol kivalasztod a hardware ID-t es az egyik ID-t kimasolod a listabol.
Utana bemesz a Group Policy Editorban ide:
Computer Configuration > Administrative Templates > System > Device Installation > Device Installation Restrictions. Es itt megnyitod ezt: Prevent installation of devices that match any of these device IDs. Enable, majd Show, es beszurod az elobb kimasolt id-t. Leokezol es bezarsz mindent.Orom es boldogsag, a budos eletben tobbet nem frissul a vga driver a te engedelyed nelkul, akkor sem, ha be van pipalva az a bizonyos checkbox a Crimsonban. (Ha manualisan akarsz kesobb drivert telepiteni, akkor a telepites idejere ki kell kapcsolni a fenti beallitast.)
-
SP4C3
veterán
A crimson software fejlesztőinek tényleg ebben kimerül a felfogóképességük? Hányszor kell levenni azt a szaros check-et, hogy nem-nem szeretném, hogy automatikusan okoskodjon ez a fránya sz@rware?!
Nem elég, hogy havonta jönnek a non-whql buildek, amit általában 7nap után kísér ugyanaz a verzió, csak whql pecséttel, chrome meg villog ha bekapcsolom a hardware-es gyorsítást...
-
válasz
apatyas
üzenetére
AMD fórumon is van hasonló probléma, tökéletes megoldást nem találtak, de ezt érdemes lehet kipróbálni
-
apatyas
Korrektor
válasz
apatyas
üzenetére
Üdv újra.
Az előző sztori után:
Zsír új win10 telepítés, ráküldöm a 16.9.2-t, és amint fent van a display driver, a system folyamat terhel, azon belül is az atikmdag.sys 13-25% közt terhel, vagyis a négymagos gépen egyet telibenyom.
Mit lehet ezzel tenni? Gépadatok tán az előző hozzászólásban, mindenesetre a8-6410 + R5-M230. A többi crimsonos driver is hasonló volt korábban, vagyis egyre rosszabb.
Köszi, ha bárkinek bármi ötlete lenne. -
Anubis_9
addikt
válasz
Atti777
üzenetére
Próbaképp leszedtem a Gigabyte VGA - XTREME ENGINE nevű programot. Itt teljesen szabadon lehet konfigurálni, hogy hány fokon és %-on induljon be a hűtés.

-
válasz
Anubis_9
üzenetére
Szia!
Ez valami egyedi hiba lehet, vagy a Giga video bios hibája, a legutolsó bios van rajta?
Esetleg kipróbálhatod a WattTool-t, a Minimum rpm-et vedd kissebbre, hátha segít (én ezt a Wattmanban nem tudtam állítani)
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Rajtam kívül senkit sem zavar, hogy az RX460-asotok (esetemben GB) IDLE alatt amikor eléri a 45 fokot, ~1500 fordulat/perc-re felpörgeti a ventiket egy pillanatra, amitől lehűl 1-2 fokot, de szinte azonnal újra eléri ezt a hőmérsékletet és ismét 1500-ra pörgeti a ventiket. Majd ezt ismétli megállás nélkül. Vagy a tietek nem csinálja ezt? Én már lassan megőrülök ettől! Még ha ezt úgy tenné, hogy alacsony fordulaton kezdene pörögni a venti és csak akkor gyorsulna fel, amikor már nagyon forró a GPU, akkor megérteném. De egyből 1500-as fordulatra, vagy affölé emelni a 0-ról, hááát...
Akinek van tapasztalata WattMan-on belül a ventifordulatot szabályozni a hőmérséklet függvényében, legyen szíves írjon nekem! Köszi! 
-
cintula187
addikt
válasz
MikaVejneGI
üzenetére
A temperature a power limit felett legyen manual -on.
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok.
Nálam a 16.10.3. crimsonnál a wattmannban a feszültség limitet beállítom +20% -ra . A következő indításnál vissza áll 0%-ra. Ez valami hiba , vagy én csinálok rosszul valamit? Minden beállítást elment ezt nem. -
Ugyan a főoldalon kint van már, de legyen meg itt is: Radeon Software Crimson Edition 16.11.5 Hotfix
Support For:
Watch Dogs®2
New AMD CrossFire profile added for DirectX® 11:
Dishonored™2
Fixed Issues
The Division™ game world may flicker during game play when using AMD CrossFire technology.
Battlefield™1 flickering may be experienced while using AMD CrossFire technology mode. -
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Tud segíteni nekem abban, hogy WattMan-on belül konkrétan hol tudom azt beállítani, hogy az RX460-as Gigabyte-om IDLE-ben ne kezdje el 1 pillanatra felpörgetni a ventiket, amint eléri a 45 fokot? Ezt egymás után 3-4x megcsinálja, amitől is lehűl, de amikor ismét eléri ezt a hőfokot, újra ez fog ismétlődni. Egyre jobban kezd zavari már... Hangra olyan, mintha valaki gázfröccsöket adna egy motornak.
Legújabb driver van fent. Igazából az a kérdés, hogy hol mit kell állítani a csúszkákon, hogy ne kezdjen felpörögni a venti 45 foknál, hanem csak 50-nél mondjuk.Köszi!
-
cintula187
addikt
válasz
bozont
üzenetére
Hello!
Ez erősítő könyvében nem láttam frekire vonatkozó paramétert csak felbontást. A game és BD bemenetben próbáltam. A videón látni, hogy miután kilépek az erősítő menüjéből megeszi a 60hz-et. Épp a BD kimenetben van. De ha utána restart és megint menjen extendedre, csak az 50 és 24p -n hajlandó működni. Jó játék ez hülyegyerekeknek.

-
bozont
veterán
válasz
cintula187
üzenetére
Az erősítő képes-e a 60Hz-re? 30Hz-en működik? Próbáltad minden HDMi bemenetet? Lehet van külön bemenet amire PC-t kell kötni hogy rendesen működjön (régebben a TV-knél volt ilyen ha jól tudom). Ha az erősítő nélkül működik a dolog, akkor valószínűleg ott lesz a probléma.
Azért van mellette NTSC mert az 1080p/60 ahhoz a szabványhoz tartozik, de ez manapság igazából mindegy, mert a mai TV lekezelik szinte az összes szabványt.mod.: Nekem most PS4-gyel volt olyan, hogy az erősítő 2-es bemenetén nem adott képet (hang az volt), a 3-asra kötve viszont gond nélkül megy.

-
sklopp
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
Semmi.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Adott pár éve az alábbi problémám. Pioneer vsx827 en keresztül van összekötve HDMI -n keresztül a tv a pc vel.(Tv Panasonic 50ut50. HDMI kábel Kácsa Audio Kcs-hh2.) Szoftveresen akármit állítok a windowsban a kijelzőn extended asztali mòdban 60hz en nem jelenik meg a kép. Ez már a harmadik vga amivel ez van. A pc -n Kodi fut. Biztos hogy az erősítő vagy a catalystban valamilyen beállítás a gond okozòja. Ha közvetlenül van összekötve a pc a tévével az erősítőt kihagyva megjelenik rajta minden freki legyen akár extended/duplicate vagy csak az a megjelenitő. Az alábbi videót készítettem a jelenségről. Itt sikerült összehozni a 60hz-et.
A fura, az hogy a calaystban a rendelkezésre álló 1080P 60hz -mellett NTSC van írva nem PAL. Az érthető, hogy nem a tv van, mint kijelző írva, hanem az erősítő.

-
HUNAdam
csendes tag
Srácok egy nagyon egyszerű kérdés érdemes mindig mikor megjelenenik egy uj amd driver letölteni a legfrissebet? vagy kb milyen időközönként célszerű lefrissiteni ? a válaszokat előre is köszönöm
-
válasz
laceszgamer
üzenetére
Néha arra gondolok lehet maradhattam volna a még a réginél,most újabb van fent,de nem győzné cserélni az ember a drivert

-
Dtomka
veterán
-
zolee0307
őstag
válasz
KillBorn
üzenetére
Nálam vga csere után volt alacsony az fps, nekem a support ezt tanácsolta:
Próbáld ki, hogy törlöd az alábbi fájlokat:
PlanetSide2_x64.exe
UserOptions.ini
SoundSettings.xml
LoadingScreen.xml
InputProfile_Default.xml
InputProfile_User.xml
vivoxoal_x64.dll
vivoxsdk_x64.dllUtána csinálsz egy verify game files. Igaz be kell utána megint mindent állítani, de nekem így jó lett.
Egyébként maga a játék nem nagyon használja ki a gpu-t, nekem olyan 1000 mhz, meg alatta járt a gpu freki. AMD driverben felvettem az anizotrópikus szűrést 16x-ra, a minázat szűrést magasra, a vonalsimítást adaptívra. Így a vga hellyel közzel a max frekvencián megy és még így is nőtt az fps-m.
A legújabb driverrel most nekem pl. jobb lett, igaz csak warpgate-n próbálgattam.
Driver frissítés előtt én csinálok egy amd-s uninstallt, meg egy DDU-s tisztítást, utána megy fel az új.
-
Radeon Software Crimson Edition 16.11.4 Hotfix
Support For:
- Sid Meier's Civilization® VI
Fixed Issues
- H.264 content playback may experience playback issues on internet browsers with hardware acceleration when also running gaming applications or content.
- Radeon R9 Fury Series products may experience minor graphical corruption in Titanfall™2 when inside a titan. -
Van egy kis problémám, segítséget szeretnék kérni.
Adott egy asztali gép, benne R9 380-as kártya. A kártyára rá van kötve egy monitor DVI-vel és a tévém HDMI-vel. Feltelepítettem a legfrissebb Catalyst drivert. Ám azóta azt csinálja a gép, hogy ha alvóba küldöm, majd felébresztem, akkor nincs kép a kijelzőkön. Ha kihúzom, majd visszadugom a HDMI-t a gépben, akkor megjön a kép a monitorra, de nincs kép a tévén. Ha megint kihúzom, és visszadugom, akkor lesz kép mindkettőn, de akkor ha megint hibernálom, akkor visszatéréskor megint nincs kép egyiken sem, és kezdődik a huzigatás meg dugdosás.
Van valakinek ötlete?
-
Szevasztok!
Annyira szenzációsra sikerült a 16.9.2, hogy mióta telepítettem, azóta a gép nem hajlandó visszatérni alvó állapotból, amit gondolom nem kell mondanom, hogy jelentős gondokat okoz!
-
laceszgamer
addikt
Application profiles tulajdonképpen mit csinál valójában a VGA driverben?
Eddig sose tettem fel, most utolsó driverhez feltettem, gondoltam ártani nem árthat.... hát először az volt a gyanús, hogy Win asztalon hangosabb a gép... GPU-z vel nézve az volt az érdekes, hogy mindkét kártya azon az órajelen állt ami amúgy videolejátszás stb mellett aktív, sose mentek le az alap órajelre.
Játék közbe viszont nem kapcsoltak fel a rendes órajelük, pontosabban a gyári értékekre igen, de a tuning értékre nem, holott mindkettőn változatlanul a tuning bios az aktív.
Első próbaképp letöröltem ezt az Application profiles nevű cuccot, és rögtön visszaállt a rend...
Tehát innen az a kérdés, igazából mire is jó ez a cucc, mert még azt se mondhatnám, hogy a CD-hez kell, mert az előtte is működött szépen, és most is. -
Getaka
csendes tag
válasz
Killer man
üzenetére
heló, el nézve a képet nem driveres hiba, hanem mikor több kijelzős rendszernél előfordul az ilyen hogy a program túl"szélesre" van húzva ezáltal átmegy a másik monitorra ( nálam is volt ilyen) fogtam lekicsinyítettem a progit aztán szépen széthúztam a képernyőméretre, nekem így jó volt, de ezt az adobe dreamweaver-nél tapasztaltam
-
Killer man
tag
Hali! Több kijelzős rendszernél van egy gondom. Egy programnál azt tapasztaltam, hogy az egyik menüben nem látszanak az ablakban lévő dolgok. Minden működik csak az "Audio setup" ban levők nem. Tehát a bal oldalon felsorolt menüelemeknél néhol a hozzá tartózó ablakban nincs semmi a jobb oldalon.
Mind a 2 monitoron ugyan ez a helyzet de ha kikapcsolom a kiterjesztett módot akkor minden oké.
Mi lehet a gond? Talán driver vagy más egyéb?
-
Pokesz007
senior tag
MK VII Nah milyen a 460-as?hogy muzsikál? hd7850-asomat nem nagyon akarom lecserélni
Inkább CPU-t vennék. -
SP4C3
veterán
Driver telepítés után:
Beállításokv - Ugye nem csak én látok rosszul, másnál is ilyen szépen fogalmaztak?

Megjegyzés: Nem saját gép, én nem használok magyar software-t.
-
Getaka
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám merült fel hogy Windows logó után befeketeképernyőz és se kép se hang, újraindit csökkentett módban tökéletesen megy, akkor mondom letöröljük a Crimson-t és felteszünk egy két évvel öregebb drivert, nem engedte törölni a drivert és elő állt ezze a dumával " Érzékelő illesztőprogram hiba, forduljon az AMD-hez " hibaüzenettel jó, akkor DDU-val eltávolítok mindent és úgy felpakolom a régi drivert utána újraindítás és Windows logó után lefekete képernyőz, vissza csökkentett módba eltávolítottam teljesen a drivert és azóta betölt normálba is, VGA: ASUS HD 7970 DirectCU II túlhajtva húzva nem volt soha, anno játékra vettem de kb havonta 4-5 órát tudok játszani, szóval eléggé kímélve van
Re
amin keletkezett a probléma az egy win 7 pro 64 bites rendszeren lett, fel tettem most a win 10 pro-t feltettem az alaplap drivereit, minden oké, le szedtem a legújabb Crimson drivert el kezdtem telepíteni é 19%-nál be fekete képernyőzött, ki vettem a kari bele tettem egy HD 7770-et driver fel, tökéletesen megy, vissza a HD 7970-et előtte a drivert letöröltem, el kezdtem újra telepíteni és 19%-nál újra fekete képernyő, gyanakodtam arra hogy a táp, de meg néztem teljesen jól mennek rajta feszültségek -
motkany91
csendes tag
-
motkany91
csendes tag
Helló , sziasztok!
Na szóval kicsit hosszú leszek ,de hátha tapasztalt már valaki hasonló problémát. Adott a pc-m ( Hd7770 1g, 8gb ram, intel i5 2,8ghz, 500w táp, azért írom le hátha fontos lehet a későbbiekben)
A következő probléma áll fent már egy jó ideje, hdmi kábellel össze van ugye kötve a gép és a tv (sony full hd led tv) és időnként el megy a kép vagyis elveszti a jelet a gép teljesen tehát a catalyst kezelőjében se látom az eszközt,az adott kijelző másolva van , próbáltam már úgy is hogy csak a tv-t használtam kijelzőnek ,de úgy is elvesztette a jelet. Meg figyeltem most ,hogy akkor megy el ha valami nagyobb teljesítményű készüléket is bekapcsolok mellé teszem azt pl. porszívót bekapcsolom akkor csak egy pillanatra megy el és jön is vissza, ha a mosógép dolgozik akkor teljesen el megy és ameddig nagy leterheltség alatt van a rendszer addig nem is jön vissza. Eddig ilyen gond nem volt , nem tettünk be más elektromos kütyüt, egy frissítés óta csinálja. Olyan mintha több áramot zabálna a videó kártya és a táp nem bírná el, valakinek valamit ötlet esetleg vagy találkozott már ilyennel ?!
Az olyan apróságokat már nem is mondom , hogy a nagyszerű új frissítés óta a másodlagosnak beállított kijelzőn van egy fehér törés hosszában... az elsődlegesnél nem látszik. A monitort nem támogatott eszközként tartja számon és most már a tvt is...
Válaszaitokat előre is köszönöm !
-
Palafi
aktív tag
válasz
bozont
üzenetére
Vírusírtó tűzfal modul: Interaktív mód - minden kommunikációra rákérdez.
Mindenről szabályt lehet létre hozni. Két nap rá megy a beállításra, de utána többet soha nem lesz vele gond. Profilt pedig el lehet menteni, tehát többször nem kell vele szórakozni. Mindent úgy állítasz be, ahogy neked megfelel. -
R3laX
addikt
válasz
FragMaster
üzenetére
Heló!
Nekem a BF1 igencsak rosszabbul fut rajta RX 480-al. A minimum leesik 50-re is. 16.10.3-al 78FPS volt a minimum KB
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)

, nem figyeltem hogy ez már a másik, pont egymás után volt ez két TPU cikk. Sebaj ezt most benéztem, szóval az én posztom sztornó.

Legújabb driver van fent. Igazából az a kérdés, hogy hol mit kell állítani a csúszkákon, hogy ne kezdjen felpörögni a venti 45 foknál, hanem csak 50-nél mondjuk.

.