- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Blue Mobile
Aktív témák
-
Vigyorka
aktív tag
Csak ma!
Akinek még nem volt +BLUENET megrendelés az első hónap = 0 Ft és 333 MB. (Teszt hónap...)Vigyorka
-
rsanyi20
tag
Most váltanák iPhone 6s-re majd, és a kérdésem az hogy lehet-e igényleni nano sim-et? Mert ha igen, igényelnék, + még ez a sim kártyám amúgy se 4g-s szóval itt lenne az ideje.
Ha nem lehet nano simet igényleni, lehet váltok, nem fogok farigcsálni a sim kártyából itthon mert náluk nem lehet kapni..[ Szerkesztve ]
Szeretem az energiaitalt. Az energiaital is szeret engem.
-
g0dl
addikt
Ha számhordozásnál nem otthonra akarom a sim-et kérni, hanem munkahelyre ( hiszen munkaidőben ott vagyok), akkor azt a címet hova kell megadni?
-
DS39
nagyúr
nektek működik a bejelentkezés? (online ügyfélszolgálat)
azt írja:
Hiba!
Technikai hiba történt.most lett aktiválva a kártya (levélben lévő kóddal), majd beállítva az 5 jegyű jelszó a 1777-en.
[ Szerkesztve ]
-
mickemoto
őstag
Ebben a pöcegödör világban sohasem lehet tudni.
-
mickemoto
őstag
Most akkor ingyenes a *102# egyenleg lekérdezés a blue mobilnál vagy nem?
-
ztibor
senior tag
Ha feltöltöttem 3k-val, és egy hónap múlva rátöltök 1500-at, akkor ugye megmarad a 3k-s feltöltésnek a 366 napos ideje!?
-
DS39
nagyúr
köszönöm a választ mindenkinek
-
tonyrulez
őstag
Rendelkezésre állási idő, ÁSZF 2. melléklet:
A rendelkezésre állási idő 366 nap, kivéve az 1.500 Ft és 2400 Ft közötti feltöltéseket, ahol 180 nap és a 15.000 Ft értékű feltöltést, ahol 488 nap.4 8 15 16 23 42
-
DS39
nagyúr
a lidl üzletekben 1500 és 3500 -as feltöltés van (honlap szerint), 3000 nincs.
ha neten 3000-rel tölteném fel, akkor a rendelkezésre állás 180 vagy 366 nap lesz?
(régen ez volt a standard a szolgáltatóknál, amire már járt az egy év)[ Szerkesztve ]
-
Mat86
tag
Nem találom az online egyenlegfeltötőt, én vagyok bamba vagy eltűnt?Én vagyok bamba
[ Szerkesztve ]
-
HXY
addikt
Most beszéltem a chaten a Telekom weboldalán keresztül a Szilvia ügyintézővel, és azt mondta, hogy márkaváltásnál megmarad az egyenleg. Vagyis Telekomról -> Blue Mobile-ra
Én eddig ezt nem tudtam, így megosztom, hátha valakinek hasznos.
-
g0dl
addikt
Számhordozásnál lehet/érdemes jelezni, hogy 4g képes kártyát kérek?
-
tonyrulez
őstag
Emailben lehet igényelni 4G kártyát? Lehetőleg kihagynám a félórás telefonos győzködést hogy létezik Blue Mobile és létezik náluk 4G-s kártya.
4 8 15 16 23 42
-
McLaca
őstag
válasz Murphys2 #4335 üzenetére
Nekem márciusban Görögországban nem ment a hívásindítás. Raoming aktív volt, a mobilnet szépen működött is, bőven 2000 Ft feletti egyenleggel nem tudtam hívást indítani. Számok nemzetközi formátumban vannak a telefonomban, mióta világ a világ. A telenoros kártyámmal viszont ment a dolog. Amúgy buli volt a topicban, hogy moderálni kellett? Hogy miből maradtam ki...
Apropó roaming: nem értem a különbséget. Blue mobile roaming és blue mobile roaming direkt van említve az ÁSZF-ben.
De csak egy kód van a bekapcsoláshoz (*104#). Az lejön, hogy az egyiknél USSD-kóddal kell indítani a hívást, a másiknál normál módon, de mindkettőnél nemzetközi formátumban kell a szám, akkor meg mi értelme megkülönböztetni, illetve a kódosnak miért kell egyáltalán léteznie, ha egyébként azonos a díja?
Hamarosan Szlovéniába megyek, majd ott is kipróbálom. A görögöknél a kódos verzióval nem kísérleteztem, nem volt idő rá és kéznél volt a telenoros telefon, de a szlovénoknál majd megnézem azt is (az egyenlegem valószínűleg ott sem lesz 3000 Ft felett).Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
proci985
MODERÁTOR
Topik kitakarítva, kérem mindenki tartsa be a fórum szabályait. Ne személyeskedjetek és térjetek vissza ONba.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Murphys2
tag
Érdekes dolog történt párommal, talán tanulságos is. Olaszországban használta a kártyát tökéletesen ment a roaming. Amint 5000 Ft alá esett az egyenlege, hívást lehetett fogadni, de hívni nem. Egy olasz pacák mondott be valamit, de sajna nem lehetett még angolra sem váltani. Ami furcsa, hogy minden egyes hívási kísérletnél kb 50 forintot lecsapott a számláról, amit online felületen tudtam megnézni. Amint Olasszal szomszédos országban próbálta, egyből minden működött megint. Persze érdeklődtem az ügyfélszolgálaton, de semmi érdemi infót nem tudtak rá mondani. Szóval Olaszország a blue fekete foltja.
[ Szerkesztve ]
-
tonyrulez
őstag
válasz kissjani85 #4332 üzenetére
Így van, pont erre van példa ÁFSZ mellékletben:
"Az akciós 333 MB adatmennyiség 30 napon keresztül használható fel, tehát például május 31-én történő aktiválás vagy május 31-i fordulónap esetén június 30-ig."[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
McLaca
őstag
Ez így van, de közel sem olyan hatékony, mint a mini.
A Chrome nálam 33%-on áll az elmúlt hónapban, a mini meg 84%-on.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
kissjani85
csendes tag
Sziasztok!
Most majus 30an jar le a 100 megas netem ami akcio kereteben 333 megat ad. Jol gondolom, hogy mikor majus 31en megujitja magat akkor meg a kovetkezo honapra is 333 megat kapok majd? -
Black_Raven
veterán
Igen Én is Ominit használok a lassitotthoz,csak ez működik,a Dolphinom meg se nyikkan a lassitottal.De a lényeg a másik kérdésem:van valami" Okos"megoldás a giga körüli netre is,vagy csak a 33-133-ra van olcsóbb verzió?
cineDOG1:a telenor nekem nem jó,blue vagy T-játszik csak.De köszi..Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.
-
-
nagyúr
válasz Sir Sparrow #4326 üzenetére
4G-n használnám, ha olyan telefonom lenne
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
McLaca
őstag
válasz Black_Raven #4317 üzenetére
Lassított netre opera mini (esetleg mellé még opera max., bár a kettő szerintem üti egymást, mármint a mini nem a maxon keresztül kommunikál). Bár így is lassú, de ha nagyon muszáj valamit megnézned, még mindig előbb be fog töltődni, mint a teljes böngészőkkel.
33-133MB: melóhelyen van wifi. Itthon szintén , így csak addig kell net, amíg nem a munkahelyemen és nem itthon vagyok. Wifi nélkül a 333MB-os csomagból tudok kijönni.
Üdv!
-
Zeki
nagyúr
2 giga net van a DPI Telenoros flottában havi 2400Ft-ért,mint adatkártya. Hűség nincs, ellenben van korlátlan email meg web böngészés, így asima weboldalak gyorsan töltődnek be akkor is, ha lefogy az adatkeret és lassítás van.
-
Herbali
tag
Èn is ezt akartam kèrdezni. Akkora varázslás megy itt a nagy semmièrt. 33 Mb mèg Viberezni is kevès.
-
törölt tag
Ha alapvetően wifizni szoktál, amellé. Amúgy persze smire
-
Black_Raven
veterán
Nekem csak egy kérdésem lenne,mire elég a 33-133mb net?Mert én 1gb alatt még nem jöttem ki.A lassitottnál meg idegrohamot kapok mire betölt valami.A gigásat nem lehet valahogy jóárasítani?
.Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.
-
törölt tag
válasz Sir Sparrow #4303 üzenetére
Egyébként az is lehetséges, h nem órapercre megy, hanem fordulóóraperc van, amikor minden aznap esedékest átállítanak, és esedékes az, akinek letelt a 30x24h-ja, és akkor lehet látszólag 1 napot is nyerni.
De h vki képes legyen ezen ennyit vergődni?.... ... -
McLaca
őstag
válasz rsanyi20 #4314 üzenetére
Nagyon úgy tűnik, de mindenképp írd be az eredményt, mert azzal egy homályos foltot tudunk tisztázni.
A váltást ugyanis én is úgy értelmezem, hogy aktív csomagból átváltani nem lehet, de lemondott és megszűnt csomag után simán megrendelhető újra az akciós régi csomagok valamelyike. Ez fog most kiderülni, szóval rajtad a világ szeme!Vigyorka: árul olyat a telekom?
Többiek: már értem, hogy miért nem értitek a teóriámat (keverednek az egységek, az induló értékek, viszont én meg arra jöttem rá, miért nem egyértelmű a blue ÁSZF a témában...
Keverednek a "megkezdett" és "eltelt" fogalmak is.
Az autópálya matrica és a napinet azért nem jó példa, mert mindkettőnél konkrétan meg van határozva az érvényesség. Pályamatricánál a kezdőnap + 9 nap van írva, tehát 10 eltelt nap (egy nap eltelése éjfélkor történik, tehát igen, 23:59-kor ha aznapot jelölöd meg kezdőnapnak, akkor 1mp-ig tartott az első nap, de ez egyértelmű a +9 nap meghatározásból). A napinet is szóba jött, de ott is konkrétan le van írva, hogy a megrendelés napján 23:59:59-ig érvényes (így benne van az ÁSZF-ben).A többi netnél azonban ködösebb a megfogalmazás. "30 napos időszak", "30 naponta megújul", "30. nap végéig", "aktiválástól számított 30 napig érvényes", de nincs olyan pontosan meghatározva, mint a fentieknél. Így ez simán értelmezhető 30 eltelt nap ("eltelés" az éjfél ugyebár, tehát akkor a megrendelés napja 1-nek számít), vagy megrendeléstől számított harmincadik napra is - utóbbi esetben a megrendelés napja a 0. Ha azt írnák, hogy megrendelés + 29, azaz összesen 30 napig érvényes, akkor nem lennének kérdőjelek.
Javaslom, hogy egyezzünk ki egy döntetlenben, az alapvető probléma ugyanis abból fakad, hogy hol egy nappal hosszabb, hol eggyel rövidebb a ciklus. Ha mindig "29" napos lenne, az nyilvánvalóvá tenné, hogy az első nap 1-nek értendő és akkor az valójában 30 nap. De mivel +-1 nap a differencia, ez nyilván értelmezhetetlenné teszi, mert sem a 29, sem a 31 az nem 30.De itt még mindig felvetődik az a probléma, hogy amikor volt "29" napos ciklus az utolsó 3 hónapban, akkor csak úgy jött ki az utolsó aktiválástól számított 90 nap a következő kedvezményes árú csomaghoz, ha azt a 29-et bizony 29-nek vettem. Ha 30-nak számolom, akkor az így kiadódó 90+1 napon még nem engedi a blue kedvezményesen rendelni a netet, ez utal arra, hogy márpedig az csak 29 napnak számolandó, és akkor a 90+1 nap csak 89+1, ezért kellett várni még egy napot, hogy újra kedvezményes áron tudjam rendelni a csomagot.
Üdv!
-
rsanyi20
tag
Szeretnék kérni egy kis segítséget. Én is el akarom kezdeni ezt a 90ft-os netet, de mikor megrendelném a 1777-en, azt mondja hogy a bluenet (sima) miatt nem rendelhetem meg az S-t, ezért mondjam le. Megtettem, sms-ben elküldtem a -BLUENET-et, jött is a válasz hogy a következő időszakban nem vonja le az havidíjjat. Ez után újra 1777, de megint ugyan ezt mondta. Ha jól értem akkor meg kell várnom míg ez a netcsomag lejár (ami a napokban lesz valamikor) és utána megrendelhetem a S-t 90ft-ért?
Szeretem az energiaitalt. Az energiaital is szeret engem.
-
Sir Sparrow
tag
Kezdjük az első dologgal!
Ha 1015.12.28 a megrendelés időpontja és ehhez hozzáadok 30 napot, nekem január 27 jön ki. A december 31 napos!
Nincs olyan, hogy egyszer 30, egyszer 29 napig tart a csomag. Ezekben az esetekben valószínűleg elszámolhattál vmit. Mindig 30 nap!Van biztos megoldás! Megrendeled és pár nappal a második 30 nap lejárta előtt lemondod, hogy még véletlenül se hosszabbítsa meg automatikusan (...ha esetleg mégse tudnád pontosan az időpontot. Mellesleg, nem tudom, hogy mit rögzítenek, mert ha nem csak napot, hanem a rendelés napján az órát és a percet is, akkor az tovább bonyolítja a számontartást.) Szóval mindig le kell mondani előtte, nehogy megszívd, attól még használhatod tovább, mivel kifizetted.
Sztem te lehet kicsúsztál a vmelyik akciós csomag 2x30 napjából és felszámolta a teljes díjat.
Tisztázd az ügyfélszolgálattal. Ha valóban vmi gond volt a te net csomagod számlázásánál, akkor pedig tegyél panaszt.
Nekem eddig nem volt gondom. Mindig rendesen kiszámolom és eddig minden klappolt, remélem ezután sem lesz gond!
[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
válasz #73820095 #4301 üzenetére
Mi volt 31? Mert írtam pár dátumot... Konkrét 29 napot 01.28-02.26 közé írtam, aztán már csak általánosan említettem, hogy nem mindig 30 a 30 . A megrendelés napja pedig a 0. nap. Na nem mintha a 31 nap jobb lenne egy - elméletben - 30 napos szolgáltatásnál. De ha neked 01.28-02.26 közt 31 nap telik el, akkor talán mégsem az én készülékemben van a hiba. Vagy a te stílusodban: számolni tudni kell(ene) meg írni is, mert 2 sorban 5x ... a . helyett kissé érdekes.
De ha gondolod, holnap (most telefonról írok, de gépen van a táblázat) beírom az összes eddig feljegyzett intervallumot.
Üdv!
Aktív témák
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!