- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Blue Mobile
Aktív témák
-
nagyúr
mobilnetem leginkább kikapcsolva van, és akkor is ki volt kapcsolva
tehát:
Mobilbnetwork: off
Network Mode: WCDMA onlyElőtte Vodafonos voltam és használtam Telenor Klikk-et is, és azok mindig működtek. Ha az a megoldás, hogy GSM-re kapcsolom, akkor az nem igazán megoldás, mert azt jelenti, hogy nagyon régi (ami még jóval kisebb terhelésre lett méretezve) a hálózatuk
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
én inkább a t-mobil ügyfelek előresorolásában és a blumobile ügyfelek háttérbe rakására gondolok
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
McLaca
őstag
válasz Dluinet #2295 üzenetére
Az nagy valószínűséggel vonatkozik a telefonálásra is, a kettőt nemigen lehet szétválasztani.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
nagyúr
ma voltam Kaposvár mellet a a Katica tanyán
minden hálózat tökéletes volt (Vodafone, Telenor, Tesco mobile), a Katica tanya dolgozói T-mobilt használnak
De, a Blue Mobile nem működött, egyszerűen kiírta, hogy csak segélyhívás."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Tomikaa.
tag
Üdv. Ha van egy 2010-es évjáratú telefonom a magenta szolgáltatótól, akkor abban fog menni a Blue-s SIM?
-
ZS3NI
őstag
Sziasztok!
Faternak kell SOS-be egy olcsó telefon, ki is néztük a bluemobilos samsung e1200-at, 3k-ért dobálják. Kérdésem, hogy belemegy a T-s sim?
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
-
dptrsk
addikt
Hát nekem eddig bármikor microbol minit kellett csinálnom, teljesen jól működött, hogy visszateszem abba amiből kitörtem, több féle mini foglalatba is kellett tenni, s minden esetben egyben maradt ki-be rakáskor is. A régi "szigetes" verzióval nem volt dolgom, de az valóban macera lenne.
-
cocka
veterán
Hát az agyam eldobom mennyi szopás van az ilyen mini-micro sim kártyák cseréjével. Ha berakod egy modembe vigyázni, hogy ne jöjjön szét a két rész, ha régebbi telóba rakod, ahol esetleg nincs ráhajtható ajtó vagy átfogó fém rész, hanem csak oldalt tartja két pöcök, akkor is még pluszban oda kell mókolni az akksi alá vmi fost, hogy ki ne essen a közepe. Ki találta ki ezeket a kombó kártyákat?!
-
betyarr
veterán
köszönöm a válaszokat! az üfsz azt mondta,hogy valami "háttércsoport" foglalkozik ezzel az üggyel és majd csak hétfőn várható,hogy fognak keresni.
ami érdekes,hogy 2x is hívtam az üfsz-t,először azt mondták,hogy már él az új sim,tegyem bele a telóba és indítsak hívást (persze semmi),másodjára mondták a "háttércsoportot",de ott is elég furi volt a srác,mert kért egy számot,amin elérnek majd (?) és mondtam,hogy ezen,mire mondta,hogy de ez egy T-s szám ez már nem él,mert ez a szám,amiről hívok már blue-s.mondom nem,ez még a T-s kártyám és a blue-s még nem működik... erre persze jött az "jaaa,igen-igen,egy kicsit összezavarodtam" szöveg.mondom neki,hogy esetleg valami probléma merült fel a hordozás alatt?azt mondja,á,nem,semmi gond,hétfőn fognak keresni és aktiválják.elég érdekes a dolog...
[ Szerkesztve ]
-
dptrsk
addikt
válasz betyarr #2269 üzenetére
Amint megkaptad a SIM-et, ha gondolod felhívhatod az üfsz-t és beaktiválják neked a Blue SIMet, kb 15 perc míg a Telekom már nem s a Blue még nem él.
Ha nem hívod őket, pár munkanap után, mikor a GLS visszaérkezik a pénzzel, keresnek, hogy mikor szeretnél átállni.
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
tegnap járt nálam a futár és hozta az új sim karit a márkaváltáshoz.azóta nem történt semmi,ugyanúgy él a t-s simem.nem mintha türelmetlen lennék...
-
cocka
veterán
És azt esetleg tudja valaki, hogy hány sim kártyát engednek venni? Mert akkor lehet veszek egy tést smshez, egy blue-st meg a dumára. Vagy az azonos adatok miatt eleve nem is lehetne megoldani ilyet?
-
Doosa
aktív tag
A lassított net egy érdekes állat (legalább is nekem). Sokan használják VoIP-re nagy megelégedéssel. Böngészni is lehet vele, pl fórum olvasásra teljesen jó. Cikkeket is lehet olvasni, de a képek nagyon lassan töltenek be, viszont navigálni egész jól lehet vele.
Ami miatt azt mondom hogy "furcsa" az az, hogy néha a lassított net kb a 0-val egyenlő, nem tölt be semmi üzeneteket sem kapok meg, pedig rendesen van térerő fel vagyok csatlakozva a hálózatra. -
cocka
veterán
Egyébként itt a bluemobile-nál igénybe vehetők azok a szolgáltatások, amik a ténél? Gondolok itt pl. erre:
Mert a díjszabásukból ez ki van hagyva.
-
Doosa
aktív tag
Igen. Az első 60 napban L, aztán 60 nap M és így most 120 nap elteltével ismét L
Igazából lehetett volna úgy is hogy 60 nap L és 30 nap M és így csisszesen meg van a 90 nap (ahogy kbn is írja), de nekem jó így. Legalább biztosan nem számolom el. -
nightshadow
veterán
Érdekes cikk a mobilnet árképzéséről: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
Honnan lehetne megtudni, hogy akciós-e a megrendelendő net? Ügyfélszolgálat megmondja?
-
-
Doosa
aktív tag
Ma sikerült 120 nap (2*2*30) elteltével ismét aktiválnom kedvezményesen a Blue Net L-et. Úgyhogy még mindig jóság van
-
addikt
nem a mini sim-et mutatom, hanem hogy ez is olyan minisim, amiből kitörhető a microsim. de nem csak hidak tartják oda. a blue mobile-os sim is majdnem ugyanilyen
szemben az olyan mini-micro sim kombóval, mint ez, ahol tényleg könnyű véletlenül kitörni a közepét
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
addikt
mini sim, amiből ki lehet törni a micro-t, de olyasmi, mint itt a baloldali. véletlenül lehetetlen kb kitörni, tegnap törtem ki egyet, annyira pászentos, hogy a minisim-es készülékbe úgy vissza tudtam tenni, hogy még cellux se kellett hozzá, egyszerűen visszaraktam a keretbe és az megtartotta.
@(#2252) cocka
ilyen bajod nem lesz vele, de egyébként telefonon lehet direktben kérhetsz mini-t is, hátha van még raktáron nekik
[ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
cocka
veterán
Azt tudja valaki, hogy a lidlben vásárolt kártyák sima mini simek vagy már ki van bennük előre törve a micro sim hely is?
Előbbi jobb lenne, mert úgy nem esik szét a kártya.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
a telefonos ügyfélszolgálat elismerte az imei alapú szűrést, de miután bediktáltam az imei-t, megnézték és nincs tiltva. persze az imei-t vissza se olvasta, így azt nem tudom, hogy jót olvasott-e be (vagy hogy az imei-ben van-e checksum)
egyre érdekesebb...
-
addikt
válasz #73820095 #2243 üzenetére
második felére: a magyar google szerint ezzel az imei szűréses témával csak ez a fórum foglalkozik (meg egy gyak. kérdések thread valami régi Nokia-val). de itt viszont sokszor előjön és logikus is, hogy csak imei-vel történhet ez a szűrés. a lopott, vagy nagy számlatartozásos telóknál elismerik a tiltást, tehát a mechanizmus adott.
-
törölt tag
Ez így van, lehet menni panaszra a fogyasztóvédelemhez és a versenyhivatalhoz, ha vban függetlenként adták (mint ahogy az összes csak imeisnek lehetne, ha függetlenként vette), és ha van az egészhez időd és ideged.
Egy kérdés viszont: van bhol is nyoma annak, vagyis a tré vha is elismerte, h csinál imei-alapú korlátozást?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
ténylegesen a készüléken nincs hálózati zár. ha hivatalosan függetlenül adta el a telekom, akkor igen versenykorlátozó, ha ennek ellenére letiltja. ha hálózati zárral adta el hivatalosan, akkor jogos.
de mindegy az eredeti tulaj majd mond valamit, hogy mi van a szerződésen.a blue mobile honlapján csak arra hívják fel a figyelmet, hogy sim lock-olt telefon nem megy a sim-mel, azt nem, hogy imei alapú tiltás is van.
-
dptrsk
addikt
Versenykorlátozó magatartás, hogy a saját lowcost csomagját nem engedi fel egy saját maga által nem lowcost használatra értékesített telefonnal? Csak díj ellenében.
Ennyi erő vel az, hogy bluesoknak nincs 4G az is verdenykorlátozó magatartás...Mellesleg erre fel is hívják a figyelmet a honlapon:
"A Magyar Telekom Nyrt. által értékesített készülékekben a blue mobile SIM kártyák kizárólag akkor használhatóak, ha a szolgáltató (Magyar Telekom Nyrt.)a készülékeken lévő hálózati korlátozást feloldja. A hálózati zár feloldásáért a szolgáltató külön díjat számol fel, melynek mértékét a mindenkor hatályos díjszabás tartalmazza."
[ Szerkesztve ]
-
addikt
az szerintem nem így van. ha a telefon hálózatfüggetlenként lett eladva, akkor jogalap nélküli versenykorlátozó magatartás, hogy a hálózatán lévő másik márkát letiltja (külön vicces, hogy a blue mobile-os szerződéseken is a t-mobile a szolgáltató, tehát a másik márka is igazából ő)
ha hivatalosan függőként lett eladva, de valami szerencse folytán mégis működik másik hálózaton, akkor az egy nem várt plusz, de ez esetben jogos az IMEI tiltás. ezért érdekel, hogy függőként adta-e el a T, vagy sem.
egyébként, hogy most ebbe a sz*patásba belefutottam, a legolcsóbb megoldás (azonkívül, hogy visszakérem az árát a gyerektől, ha hivatalosan nem független a teló), ha átmegyek a telenor-hoz. és akkor legalább egy fillért nem lát belőle a T...
-
dptrsk
addikt
Az, hogy hogy adja el a Telekom a telefont lényegtelen(sim lockal vagy nélküle). Kap egy szállítmányt, IMEI számokat beírja a rendszerbe, amit Telekomként ad el a MOL/blue mobile rendszerében tiltólistára tesz, mivel a Telekomos kedvezményeket nem adja, ha blue mobilelal kedvezményes percdíjakon beszélgetsz.
Az IMEI számot akkor veszik ki a tiltólistáról, ha kifizeted a feloldási díjat(15000 ft) vagy eltelik pár év. Olcsóbb megoldás, ha áttérsz Telekomos csomagra.
-
addikt
ezt értettem elsőre, de ugye azt írja, hogy "gyárilag független", ami nálam azt jelentené, hogy függetlenként vette, de most úgy néz ki, hogy valóban ezekből a tipusokból véletlenül kimaradt a sim-lock, de amúgy függőek lennének. a szerződést még nem tudta megkeresni az eladó.
ezt a 15000 Ft-os árat csak hasból mondta a kolléga, vagy ez konkrétan szerepel valamelyik díjszabásukban? márkafüggetlenítés nincs (olcsóbban)?
-
St3ven
addikt
Abból nem derül ki, így szerintem pietrasko-é lesz a helyes megoldás. Az IMEI tiltás egyfajta adminisztratív intézkedés, azon nem segít a készülék - műszaki értelemben vett - függetlenítése.
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
addikt
sajnos nem kaptam meg a számlát, ebbe a témában ennyit tudok a telefonról:
http://hardverapro.hu/apro/elado_fuggetlen_htc_one_x_16gbIt's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
-
addikt
hozzáteszem, szerintem ennek a tájékoztatásnak szerepelnie kéne a Blue mobile honlapján, de ott csak a sim lock-ról írnak, ez a készülék pedig nem sim lock-olt.
az is elég durva, hogy az egész témáról csak itt találni bármit is a magyar google szerint
-
addikt
+@(#2229) St3ven
köszönöm mindkettőtöknek.
oh, ez eddig elkerülte a figyelmem. és ezt tudomásul kell venni, vagy elintézik T-nél/Blue mobile-nál, ha bemegyek?
a készülék maga gyárilag független az eladó szerint, tehát nem tudom mi alapján van joga erre a T-Mobile-nak.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
sziasztok!
nem tudom hova írjak, de talán ez megfelelő lehet.
vettem ma egy használt Andriod-os HTC One X-et, amelyet a tulaja elvielg a T-Mobile-nál vett és független. Vásárlás előtt kipróbáltam a saját sim-emmel (amely Telenor-os) és azzal rendesen felcsatlakozott a hálózatra. Itthon belekerült az a blue mobile-os SIM, amivel a jövőben használva lenne és nem tud felcsatlakozni a T-mobile hálózatára, azzal a hibaüzenettel, hogy "Az ön SIM kártyája nem engedi meg ehhez a hálózathoz való csatlakozást". természetesen ezzel a SIM-mel a többi hálózatra se megy a csatlakozás, ugyanez a sim másik telefonban gond nélkül felcsatlakozik.
mi lehet a probléma?
-
McLaca
őstag
Én egy éve nem találom...
Szerintem elfelejtették kiszedni az opciót, amikor kékre konvertálták a magenta felületet.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
addikt
Szép estét!
Kértem egy önkiszolgáló felületre történő korlátozott funkcionalitást biztosító aktiváló kódot. Viszont írja kattintsak a "Korlátozás feloldása" link-re, na az hol van, mert én nem találom az oldalukon, pedig beléptem az ügyfélszolgálatukra. -
törölt tag
Na, ilyenkor különösen örülök, h otthagytam a telenyomort a blue-ért
-
addikt
Köszi mindenkinek a hasznos tanácsot
-
Tomy007
tag
akkor a duo is marad 9ft ?
-
St3ven
addikt
"2015. július 1-jétől hatályos változások
Pontosításra kerültek a mobilinternet hozzáféréssel, illetve a blue Duó szolgáltatás módosításával kapcsolatos feltételek.
blue mobile Díjszabás 1.17; 2.1.2; 2.1.3.2. pont;ÁSzF Törzsszöveg 2.5.4;4.2.3 pont"
Forrás: [link]
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
McLaca
őstag
Utánajársz, megkérdezed.
Családon belül nyilvánvaló, azon túl meg a fenti metódus. Vagy nem foglalkozol vele és csak azt veszed észre, hogy nem fogy annyira az egyenleged. Csak azért meg - gondolom - nem fogsz telefonálni, mert ingyen van, ha amúgy nem telefonálnál, nemde?Üdv!
-
addikt
Az jó dolog, hogy 33 percet adnak ajándékba felöltéskor, de honnan fogom tudni, hogy ki Blue Mobilos ?, mert csak arra érvényes.
-
Tomikaa.
tag
IMEI szűrés mikortól van a magenta függő telefonoknál? A Blue Mobile is fog árat emelni? (Az áremelés magentáéknál tudtommal a nem módosítható szerződések bevezetése miatt lesz.)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz KamuMazsola #2207 üzenetére
1 helyen átírtam az "internet"-re, de semmi, majd újraindítottam már, mert ki vettem a régi simet, így meg 3G-t ír.
Ja, ez még nem az internetre vonatkozó, hanem a sima telefonos hálózatra értendő, hogy 2G/3G, netezni még nem néztem.[ Szerkesztve ]
-
-
Aktív témák
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hyundai, Kia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- További aktív témák...