- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Blue Mobile
Aktív témák
-
McLaca
őstag
válasz Sir Sparrow #4192 üzenetére
Ez a helyzet már régóta fennáll, már jó ideje olcsóbb a roaming SMS, mint az itthoni.
Más: kb. 95 napja aktiváltam uroljára a 133MB-os netet, közben volt 5 nap szünet és 2x333MB-os net. Most próbáltam megrendelni újra a 133MB-ost és teljes árat vonna - ha lenne annyi az egyenlegen.
Szóval ez a "90 napon túli utolsó aktiválás" a jelek szerint így nem mindig alkamazható.
Most azon aggódom, hogy ha 100MB-ost rendelek 1 hónapig, utána tudok-e újra 133MB-ost rendelni kedvezményesen... A 33MB-ost tudnám, de az nem elég.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
padzso
tag
Skype most már működik bluenet xxl-en? Pár hónapja azzal szívtam, hogy nem néztem a hálózatsem..bisz-baszt, most már nincs benne kitétel. Eddig Tesco volt, az ugye feladta, a 2 gigát a voda szépen kivezette.
A 3 "nagy szolgáltatónak" eszméletlenül zagyva nem-előfizetős internete van (mi a tök.m az a baromság, hogy net mobilra meg tabletre meg laptopra?? Internet, aztán jól van! Nem vagyok nagyon képben magyar kínálattal.) Bluenál legalább tiszta sor!
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Kovi1987
tag
Üdv mindenkinek,
Most lettem Blue Mobileos, Telekomtól mentem át márkaváltással, számhordozással. Kérdésem hozzátok, hogy a Blue Mobileos SIM kártyán is kellene lennie olyan alkalmazásoknak, mint amilyen a T-s SIM kártyán volt, vagy nem? (autópálya matrica, lottó, parkolás stb stb.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Oroszlánom #4184 üzenetére
Hívd újra, ha ilyen értetlenkedés megy, aztán előbb-utóbb egy értelmeset is kifogsz.
-
SztiviVander
őstag
Szerintem meg te nem érted jól ami le van írva
de mellesleg 2014 májusban 30Ft volt az sms, 2015 augusztusban pedig már 23Ft (bármelyik EU-s mobilhálózaton roaming-olva). itt vannak az sms-ek amiket a külföldi hálózatra csatlakozáskor kaptam hogy mi mennyi. már akkor is írtam asszem hogy kész vicc hogy átmegyek ausztriába és roaming-olva 23Ft-ot fizetek (és valóban csak annyit vont le) míg idehaza saját hálózatban meg 33-at. de most nézem hogy az összes itt felsorolt maximum díj annyi amennyi a tavaly augusztusi sms-ben van, szóval blue/tmobil tekintetében nem változik semmi, ők ezek szerint jóval elébe mentek a változásoknak. akkor már csak idehaza kellene leszoktatni a kedves "versengő" mobilcégeket az árkartellről és talán elérnénk a nyugati alacsony árakat (ha már a magas ottani fizetéseket nem is fogjuk soha).[ Szerkesztve ]
-
Sir Sparrow
tag
válasz Sir Sparrow #4192 üzenetére
A 27%-os ÁFA-t nem számoltam rá, uh az okozta a difit, úgy már kijön a 23,01 HUF!
-
Sir Sparrow
tag
Hát az NMHH doksiban amire a cikk is hivatkozik valóban az áll, hogy az SMS nem lehet minden díjjal együttvéve 0,06 EUR/SMS-nél drágább.
A végén még tényleg beáll az a helyzet, amit írtam, hogy külföldi EU-s utazásnál olcsóbban küldök haza SMS-t, mint itthonról a szomszédnak!
Ezen nem tudom, h sírjak-e vagy nevessek, annyira abszurd!Mondjuk már csak azt nem értem, hogy a 0,06 EUR/SMS milyen átváltási árfolyamon lett 23,01 HUF (ill az NMHH szerint 23,07 HUF), ugyanis ez azt jelentené, h jelenleg 1 EUR = 383 HUF (a mostani árfolyam pedig 311 HUF). Ráadásul cikk is és a benne lévő hivatalos NMHH hivatkozás is direkt leírja, h jelenlegi árfolyamon számítva!
A 0,06 EUR 311 HUF-os árfolyamon számítva pedig 18,66 HUF/SMS!
Valami nem stimmel![ Szerkesztve ]
-
Doosa
aktív tag
Kösz a válaszokat!
Megnyugodtam, hogy nem én vagyok a hülye. Gondoltam nem vacakolok papírokkal csak betelefonálok aztán had menjen, így is lett volna csak aztán mondja, hogy "akkor 4G képes nano sim". Hát mondtam neki, hogy nem, de ő egészen biztos volt benne, náluk nincs micro 4G-s sim. Még egy fél percig próbáltam udvariasan meggyőzni, hogy DE VAN aztán feladtam, marad a papír. -
g0dl
addikt
Jól értem, hogy itt azt írják nem csak roaming, de összesen korlát is van. Ez SMS-re 23 Ft, tehát külföldről kétharmad áron küldhetek sms-t?
-
szemmelver
aktív tag
Leirom a kis tortenetem. A multheten igenyeltem sim kartya cseret, de en nem hivtam oket, hanem az oldalukon levo kartya cserevel kapcsolatos dokumentumot letoltottem, kinyomtattam, kitoltottem, majd be scanneltem es elkuldtem nekik emailben ez volt vasarnap este 10 ora korul. Hetfon delelott kaptam az emailt, h keresem rogzitettek, es hamarosan megfog keresni az ugyintezo. Igy is volt... Masnap(kedden) delelott hivott, h csutortokon hozza a futar, at-e tudom venni, mert ha nem, akkor irjak meghatalmazast. Ennyi
Normal SIM kartyat kapunk, amibol ki lehet torni a microsimet
-
betyarr
veterán
válasz Oroszlánom #4184 üzenetére
délelőtt még csuklóból ment nekik,de úgy néz ki,hogy így estére bedobták a mély vízbe a gyengébb értelmi képességű bagázst
[ Szerkesztve ]
-
-
dptrsk
addikt
válasz Oroszlánom #4178 üzenetére
A tájékoztatóban benne van, hogy ha nem érkezik meg jelezd a határidő előtt 1-2 nappal, mert a határidő után csak személyes azonosítás játszik.
-
Doosa
aktív tag
Most akartam 4G-s kártyát igényelni telefonos ügyfél zolgálton és a nő váltig állítja, hogy 4G-s ből csak nano sim van, micro/sima nincs. Ez igaz?
-
Oroszlánom
tag
Csakhogy mindenki tudja, aki nem budapesti!
Vettem a nejemnek is egyet kb.2 hete. Nem kapta meg az aktiváló kódot.Le is tiltották azonnal. Ők elküldték, de azonosító számot nem tudnak adni érdeklődjek a postán. Ott meg: menjek a t-mobilhoz! Ha nem szeretném elveszíteni a rátöltött összeget akkor menjek fel személyesen Budapestre és ott elintézhetem, hogy aktiválják. Nooooormááááááááááááális? -
Sayuar
senior tag
válasz zsolt31982 #4176 üzenetére
persze [link]
-
zsolt31982
csendes tag
Sziasztok! Lenne vkinek eladó sim kártyája megvenném!
-
Herbali
tag
válasz milenda #4172 üzenetére
Szia. Köszi. Ezt honnan hámoztad ki. Én nem találtam ilyen infót. Bár ez engem kevésbé érint mert én csak a net miatt rendeltem, de ha bemásolnád a leírást azt megköszönném!
Voip-on telefonálok. Azt ugysem tudja überelni semmi. Max a viber, mert az meg ingyen van.[ Szerkesztve ]
-
milenda
tag
válasz Herbali #4158 üzenetére
Annyi kiegészítést engedj meg, hogy az egy óra beszélgetés egy euróért csak Spanyolországba irányuló hívásokra, valamint a tartózkodási országon belül érvényes. Ha tehát Németországban vagy, német mobilokat és spanyol mobilokat tudsz hívni, de például magyart nem, minden más irányt blokkolnak.
-
betyarr
veterán
most beszéltem a blue ügyfélszolgálattal 3g->4g sim csere ügyben.először azt mondták,hogy kizárólag csak a megadott állandó lakcímre viszi ki a futár a kártyát.na mondom jó,akkor majd visszatérünk rá valamikor nyáron,amikor otthon leszek szabadságon.letettük,majd 1 perc múlva hívott az üi. akivel beszéltem,hogy utána nézett és lehet kérni másik szállítási címet is.
azért írtam le,hátha másnak is hasznos az infó. -
Sir Sparrow
tag
válasz Frosttide #4135 üzenetére
...kezdem őket megsajnálni az itthoni körülmények miatt, amiért a nyereségük töredékéről (6,5%, 5 milliárd feletti bevétel esetén, kevesebb bevételnél alacsonyabb a kulcs) le kell mondaniuk különadó jogcímen! (Egyébként különadó előtt sem voltak olcsóbbak a percdíjak!)
Nyilván az itthoni 27%-os ÁFA és a különadó miatt sokszorosa az átlag-percdíj nálunk, mint tőlünk nyugatabbra (ahol az ÁFA mondjuk 20% és nem pedig a töredéke)! A szolgáltatók rommá keresik magukat nálunk és valóban nem kicseszésből, hanem mert errefelé (Közép- és Kelet-Európában) inkább megtehetik! Csak 1 példa találomraSt3ven, Herbali: Kár, hogy csak a "többletköltségre" vonatkozik a szabály! Ezt nem tudtam.
De legalább úgy tűnik olcsóbb lesz összességében a roaming hívás, mivel ezért nyilván nem emelik meg az itthoni percíjakat csak hogy tartsák a roaming hívások árait. Az durva lenne!
Köszi az infot![ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
A prepaid Voda előfizetésemen annyira eltörölték a roaming díjakat, hogy mostantól 73 Ft egy perc hívás és 23 Ft egy sms és 4.4 Ft a hívásfogadás.
Eddig az utóbbi ingyen volt, az sms drágább és a hívásindítás olcsóbb. Persze választhatok olyan ingyenes opciót is, amiben az sms jóval drágább, a fogadásért csak havi 60 perc felett kell fizetni és a hívásindítás csak a szokásos otthoni percdíjjal történik meg.
Magyarul a szolgáltatói lobbi elérte, hogy átlagban semmi nem lett olcsóbb, ellenben átláthatatlan lett a roaming díjszabás. Ez megspékelve azzal, hogy lépten-nyomon megy a néphülyítés, miszerint a Vodafone eltörölte az EU roaming díjakat, megérdemelne egy néhány tízmilliós büntetést. (Természetesen azelőtt, mielőtt egy csomó ember egyenlege csapolódik meg emiatt.) -
McLaca
őstag
válasz milenda #4153 üzenetére
Ahogy netre mennél külföldön (roaming net előfizetés nélkül is), egyből a blue felülete jön be, és ott megrendelheted valamelyik netcsomagot. Vagyis június 1-től csak a GPRS limitet.
Akkor is, ha már itthon megrendelted. Olyankor is először ez az aktiválós weboldal jön be, csak azt hiszem, annyit ír, hogy ez meg ez van megrendelve, és ott csinálni semmit nem tudsz (csak talán nyugtázni), de mindenképp betöltődik elsőnek.
(Azt csak halkan megjegyzem, hogy míg a Bule a roaming SMS árát egyszerűen 23 Ft-ra árazta be, ami a maximált roamingdíj, addig a telenyomor meglépte azt a lehetőséget, hogy akinek eleve magasabb az SMS díja, mint 23 Ft, annak a magyarországi díjat kell fizetnie, így a május 1 előtti egységes 23 Ft-ból pl. egy Praktikumosnak 51Ft-ra emelkedik. Egyre hihetetlenebb az a cég...)Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
Pítőr
aktív tag
válasz betyarr #4163 üzenetére
Hívd fel az ügyfélszolgálatot, és kérj 4g képeset! Megmarad az egyenleged! Nem az első 30 napon kell lemondani, hanem a 31.-en, mert ugye 60nap az akciós, és persze a 31.-től a 60.-ig élni fog a net!
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=P%EDt%F5r
-
betyarr
veterán
tavaly márkaváltottam,de nem 4g képes sim-et kaptam.olvastam,hogy lehet csere sim-et kérni.kérdésem,hogy ingyen cserélik ki?(így,a márkaváltás után kapott csere sim-et is?) illetve,ilyen esetben megmarad a számlámon az egyenleg,vagy elvész és inkább beszéljem le a csere előtt?
ami kérdés még foglalkoztat: ha a netet megrendelem (pl a 90ft-osat) és mondjuk következő nap le is mondom (abból a célból,hogy ne feledkezzek el az 1 hó lejárta előtt lemondani és ne vonja le automatikusan a következő havi,már drágább árat) akkor attól 30 napig ugye él a net nálam,nem kapcsolják ki a lemondással?vagy ezt rosszul gondolom?
-
Sayuar
senior tag
válasz Gabesz08 #4159 üzenetére
mihez képest?
román feltöltős voda:
4500 Ft érvényes 28 napig
13 GB adat
4500 belföldi perc/SMS
400 perc EU-ba
román voda korlátlan
olasz voda korlátlan
spanyol voda korlátlan
2 hónap ingyen HBO
valami zonga nevezetű ingyen zene (spotify szerűségre tippelek)A tisztánlátás végett írtam a fenti sorokat: nem akarok vitát nyitni, a hsz-em se azért írtam hogy bezzeg ott...átköltözni se nem akarok.
-
Gabesz08
újonc
Én Blue Mobilés vagyok vagy 2—3 éve. Most alap net 500ft,arra hogy e-mail és Facebook elérhető legyek elég. Minden feltöltéshez jár 33perc hálózaton belüli ingyenes lebeszélhetőség. Szerintem eléggé elfogadható.
-
Herbali
tag
Itt 100 mb-ot kapsz egy EUR-ért valamint egy óra beszélgetést szintén egy EUR-ért 24 órára:
Én rendeltem magamnak egy ilyet. Az egész eu-ban használható. 5 EUR a kezdőegyenlege. Gyakorlatilag csak a postaköltség van.
Pár napos kinttartózkodásra teljesen ideális.
Egy hét alatt ideért egy borítékban.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sir Sparrow #4134 üzenetére
Veszel egy nemmagyaa blúmobiltot, oszt meg van ódva a gondod
[ Szerkesztve ]
-
milenda
tag
Még valami. Az ÁSzF szerint „A blue World GPRS Limit be és kikapcsolása díjmentes az USSD kód használatával, erről a részletes tájékoztató és a többi be/kikapcsolási lehetőség a www.bluemobile.hu oldalon található.” Ti látjátok valahol az erre szolgáló USSD kódot a honlapon?
-
McLaca
őstag
válasz Herbali #4149 üzenetére
Eddig ~75Ft volt MB-onként. Szóval ahhoz képest már baráti. Ezért is futtatják ki a Move S és Move M csomagokat, mivel azok drágábbak lennének, mint sima adatforgalom alapon.
Most már a Telenor NetRoaming hetijegye (a 100MB-os) sem versenyképes így. Az 100MB-ért kért 1990 Ft-ot.Üdv!
-
-
4Grider
nagyúr
válasz milenda #4148 üzenetére
A hatályos ÁSZF alapján a külföldi netezéshez a blue World GPRS Limit szolgáltatás bekapcsolása szükséges. Viszont egy szóval nem írják, hogy ennek feltétele lenne egy hazai net díjcsomag előfizetése.
A blue World GPRS Limit-el az EU-n belül 19.1 Ft-os MB díjjal lehet netezni. Ettől azért jellemzően olcsóbbak a helyi prepaid net opciók. -
milenda
tag
válasz Herbali #4147 üzenetére
Blue mobile honlap a május 1-jei változásokról:
Az 531/2012/EU roaming rendelet módosításáról szóló 2015/2120 EU rendeletnek való megfelelés érdekében a Díjszabásokban a roaming díjakra, továbbá a belföldi díjcsomagokra vonatkozó rendelkezésekben módosítások történtek, meghatározásra került a hívásokért, SMS-ekért valamint adatforgalmazásért a Szolgáltató által az Előfizető díjcsomagjában meghatározott belföldi díjra az Európai Unión belül roaming helyzetben felszámításra kerülő többletdíj, valamint az MMS küldés díja. A többletdíj mértéke: indított hívás: 19,1 Ft/ perc, fogadott hívás 4,3 Ft/perc, SMS: 7,6 Ft/db, adatforgalom: 19,1 Ft/megabájt. Az MMS üzenetek díja: 19,1 Ft/db. -
milenda
tag
Sziasztok!
Jól értem, hogy mostantól EU-külföldre menet nem kell semmilyen adatroaming-csomagra előfizetnem? Egyszerűen használom az itthon már kifizetett adatmennyiséget 19,10 Ft/MB felárért? -
Oroszlánom
tag
válasz Herbali #4139 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm a segítséged.
Sajnos nekem még nincs 4G képes telefonom. Két és fél éve vettem, akkor még nem volt ennyire divat. Nem szeretném lecserélni, de ha szükséges, akkor nincs mit tenni.
Lehet kipróbálom a sim cserét, hátha javít a dolgon. Sosem lehet tudni mik az összefüggések. -
Sayuar
senior tag
válasz Herbali #4137 üzenetére
jól ki van ez találva.....hogy megszívassák az embereket.
Amiről senki se nem beszél:
2015-ben a maximális roaming kisker ár 19 eurocent + áfa volt.
A "magyar" telekom cégek ezt úgy kommunikálták, hogy az EU által szabályozott roaming díjszabás 19 eurocent; még véletlenül se nem használták a maximális szót. Miért? Mert volt egy nagyker ár: 5 eurocent. Szóval a kisker ár lehetett volna 6 eurocent, 12 eurocent, vagy 13,5 eurocent....de nem, a maximálisat vágták a nyakunkba!Mit csinált a román digi mobil 2015-ben? A maximális nagyker árra (5cent) minimális hasznot tett rá: 0,0016 eurót, így lett a diginek a kisker ára 0,0516 euró, és nem 0,19 mint a többi lehúzást maximalizáló telekom cégnek.
Érdemes megnézni, most is ennyi a percdíjuk: nem tettek egy buznyákot se az 5 eurocentes nagyker árra! Nem számolják fel a hazai percdíjakat roamingban. Roamingban ugyanannyiért hívják az egész EU-t, nem úgy mint mi: a magyar és a barangolt ország helyi tarifával, más EU országot pedig a magyarországi nemzetközi díjakkal hívhatjuk.
Digi: 5 eurocent és kész. ENNYI. Nincs matek, nincs plusz költség.
1 szó mint száz: az EU a maximum árat szabályozza, amit a "magyar" telekom cégek úgy értelmeznek, hogy nosza, ennyi maximum, akkor mi azt mind akarjuk. Az, hogy a roaming díjak esetén is telhetetlenek igazolja, hogy a magyar belföldi percdíjak nem a különadók miatt közelítik a csillagos eget, hanem a mohóság az elsődleges szempont.
-
Herbali
tag
válasz Oroszlánom #4127 üzenetére
Már elérhető a 4G hálózat a Blue-nál is. Én a telefonos ügyfélszolgálatot felhívva kértem egy simkártya cserét 4G-sre. Pár nap alatt kiküldték futárral.
Szeptember óta Voip-on telefonálok 3-3,7 Ft-os percdíjakon mobil irányba. Vezetékest hívása 0,6 Ft/perc. Az utóbbi négy hónapban Net&Roll tesztkártyával. (250 Ft/hó)
A 4G és a MobileVoip alkalmazás cseréje Zoiperre nagyban javította a Voip hívások minőségét.
Nem is értem, hogy miért beszél még valaki 33 Ft-os percdíjakon. -
Herbali
tag
Sokan félreértelmezik az egységes roamingdijak fogalmát.
Idézek a Bluemobil dijszabásából:"Az Európai Unió területén érvényes, EK rendelettel szabályozott roaming díjak:
EU roaming többletdíj fogalma: A 2015/2120 EU rendelet szerinti, a hívásokért, SMS-ekért valamint adatforgalmazásért a
Szolgáltató által az Előfizető díjcsomagjában meghatározott belföldi díjra az Európai Unión belül roaming helyzetben felszámításra kerülő díj.EU roaming többletdíj mértéke:
indított hang hívás esetén 19,1 Ft/ perc;
fogadott hang hívás esetén a hívásfogadás 4,3 Ft/perc;
küldött SMS esetén 7,6 Ft/db;Fizetendő díjak:
Európai Unió tagállamai valamint Andorra, Liechtenstein, Norvégia, Izland (továbbiakban EU) mobil hálózataiból
Magyarországra indított hívás esetén a díj a belföldi más mobil irány díja megnövelve 19,1 Ft/ perc többletdíjjal; de maximum
72,8 Ft/perc;
Hanghívás indítás az Európai Unió tagállamaiból az Európai Unió tagállamaiba, kivéve Magyarországra: 72,8 Ft/perc
Hanghívás fogadás az Európai Unió tagállamaiban: 4,3 Ft/perc
A hanghívásoknál a számlázás másodperc alapú és hívásindítás esetén az első 30 másodperc díja minden esetben
kiszámlázásra kerül. Minden megkezdett egység díjköteles.Tehát az itthoni percdíjad + a roaming díj. Senki sem gondolhatja, hogy egy másik ország hálózatából majd olcsóbban telefonál haza, mint itthon a saját hálózatból.
[ Szerkesztve ]
-
St3ven
addikt
"Ha itthoni szomszédot hívok mobilon fizetek 33 HUF-ot percenként, ha pl. Franciaországban nyaralok és hazatelefonálok, meg fizetek 15,5 HUF-ot percenként!
De ezek a maximális többletdíjak, amit felszámolhatnak a szolgáltatók, nem pedig a fizetendő díjak.
[ Szerkesztve ]
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
Frosttide
tag
Nem akarom a szolgáltatókat védeni, de nyilván mások a gazdasági körülmények is.
Külföldön gondolom nincs 27%-os áfakulcs, ágazati különadó, nem hoznak visszamenőleg érvényes jogszabályokat és nem módosítják azt két nap alatt stb.Biztos nem kib....ásból drágábbak az árak, mint a jobb életkörülményeket nyújtó országokban. Hülyeség is lenne a cégektől.
Egy stabil környezetben lehet hosszú távra tervezni, hosszabb időre kalkulálni a beruházások megtérülését, míg egy bizonytalan helyzetben ahol nem nagyon lehet előre tervezni ott minél hamarabb meg kell térülnie, mert ki tudja mit hoz a holnap. -
Sir Sparrow
tag
Csak érdekesség képpen!
Tudom, hogy itthon a BlueMobile perc- és SMS díjak kedvezőbbek a többi szolgáltató díjaihoz képest (a többi kártyáshoz képest mindenképp), de ez az EU-s direktíva milyen pofátlan helyzetet teremt a költségek közötti különbségekben!
Hogy lehet ezt épp arcbőrrel kibírni, hogy az országhatáron belüli SMS és perdíj nem kevéssel többe kerül a roaming díjakhoz képest? (a kérdés költői!)
Ha itthoni szomszédot hívok mobilon fizetek 33 HUF-ot percenként, ha pl. Franciaországban nyaralok és hazatelefonálok, meg fizetek 15,5 HUF-ot percenként!Azért ez mutatja, hogy itthon mennyire rommá keresik magukat a szolgáltatók!
Minden itthoni mobilszolgáltató elmehet a...!
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz Oroszlánom #4132 üzenetére
Az asszony gondját a 4G-s mobil oldotta meg. 3G-n nem lehetett vele voipozni (Telekom).
-
Zeki
nagyúr
válasz Oroszlánom #4127 üzenetére
4G-n a bluemobile mobilevoippal vagy SIPGO-val okés.
-
Laza...
addikt
-
Laza...
addikt
-
ztoldy
senior tag
Nem tudom volt-e már, de mától nincs VOIP tiltás a mobilinternet csomagok esetén.
[ Szerkesztve ]
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
umkumiut
csendes tag
Hálás köszönet! Tehát még mindig él ez az akció. [7. melléklet]
-
umkumiut
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy jelenleg a Blue Move M roaming csomagban mennyi az adatkeret és az érvényességi idő?
Sajnos ellentmondásos információ van a bluemobile honlapján...Az online ügyfélszolgálaton a szolgáltatás megrendelésénél azt írják, hogy 2015.07.01-től visszavonásig 50MB/1 nap helyett 100MB-ot 3 napig lehet felhasználni.
A bővebb leírást kínáló link már nem működik, de találtam egy másik leírást: [link]
Itt az érvényesség 2015.09.30-ig tart.A legfrissebb ÁSZF 6.2.1 pontjában szintén csak 50MB és 1 napos érvényesség szerepel.
[link]Mi lehet az igazság?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Sir Sparrow #4105 üzenetére
Tényleg 90Ft-ot vont le Megrendeltem az S-t.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
tlac
nagyúr
válasz szemmelver #4118 üzenetére
ez elég egyértelműen megmondja, hogy nem sikerült elküldeni
-
szemmelver
aktív tag
válasz Sir Sparrow #4116 üzenetére
Rendben koszonom a segitseget! Valamit kaptam igen.
"The following message to <ugyintezes@bluemobile.hu> was undeliverable.
The reason for the problem:
5.x.0 - Message bounced by administratorFinal-Recipient: rfc822;ugyintezes@bluemobile.hu
Action: failed
Status: 5.0.0 (permanent failure)
Diagnostic-Code: smtp; 5.x.0 - Message bounced by administrator (delivery attempts: 0)" -
Armahun
addikt
válasz szemmelver #4115 üzenetére
Én nem küldtem vissza csak azt a két lapot amire írtam.
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Sir Sparrow
tag
válasz szemmelver #4115 üzenetére
Igen, számít! Ne legyen az email csatolmánya 5 MB fölött semmiképp se.
...de arról is kellett volna hogy kapjál egy error üzenetet emailbe, h nem sikerült kézbesíteni. Nézd meg a spam mappádat is![ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
válasz szemmelver #4113 üzenetére
1-2 nap normálisan.
Mekkora volt a mail mérete?Üdv!
-
szemmelver
aktív tag
válasz szemmelver #4085 üzenetére
Erre valaki tud mondani valamit?
-
McLaca
őstag
Megrendelni is.
Akciós árat von le, ha a feltételek adottak. Akkor is, ha normál ár van kiírva. Vagyis - a domino-s online ügyfélszolgálattal ellentétben - blue-nál mindig a normál árat írja.
Üdv!
-
rsanyi20
tag
Ezt a lemondást-aktiválást neten is meglehet csinálni?
Szeretem az energiaitalt. Az energiaital is szeret engem.
-
Sir Sparrow
tag
válasz kissjani85 #4106 üzenetére
Igen, jól értelmezed!
-
kissjani85
csendes tag
Akkor ebbol az is kovetkezi, hogy a Blue M is 90 Ft az elso 2 honapban, ha jol ertelmezem. Ez remek hir igy fogok tenni.
Koszonom a tippet. -
Sir Sparrow
tag
válasz kissjani85 #4104 üzenetére
A folyamatos 90,- HUF-os netre van megoldás!
Váltogatni kell 60 naponta a BlueNet S és a BlueNet M között, így az adott net csomag az utolsó aktiválás (vagy 30 nap utáni automatikus újraaktiválás) után eltelik az a 90 nap, ami a kritérium a 90,- HUF-os akciós net megrendeléséhez. Érdemes a 60 nap lejárta előtt pár nappal lemondani az aktuális net csomagot, hogy nehogy automatikusan újraaktiválja már a normál drágább havidíjért. Attól hogy lemondod a 30 nap letelte előtt még használhatod a netet, mint ha mi se történt volna (mivel már kifizetted) csak nem történik meg az automatikus újraaktiválás.
Ilyen egyszerű![ Szerkesztve ]
-
kissjani85
csendes tag
Sziasztok!
Engedjétek meg, hogy megosszam veletek ezen szolgáltatóval kapcsolatos friss tapasztalataimat.
Két kártyám van tőlük:
1, Menyasszonyom által második kártyaként használt SIM-et fogtam be A7000-embe csak internet végett. Hisz még eddig a T-mobil adott 1090 Ft-ért 200 MB-t itt kapok 490 Ft-ért 333 MB-t és ha vége az akciónak akkor váltok az 1290 Ft-osra és 1GB vel tudok majd gazdálkodni. Visszalassítás nincs szóval minden frankó.2, A régi Lumia 520-amba kerül amit kizárólag futásra használok (Endomondo + olyan helyeken futok ahol gond van azért nem árt). Ezt a kártyát frissen vettem és be is állítottam rajta a 90Ft-s netet, de a tájékoztatót hallgatva kiderült, hogy csak 2 hónapig 90 Ft mert aztán már ez is 490 Ft lesz. Na sebaj nem létszükséglet, de jó lett volna rögtön feltölteni a futás eredményeit + messengeren váltani pár szót még az ember várja a buszt vagy hasonló (ezek visszalassított neten is elmennek).
Remélem jól kalkuláltam a dolgokat és nem bánom meg a váltást. Különösen az első esetben.
Köszönöm a sok hasznos infót és tapasztalat megosztást az előttem szólóknak!Ui.: Mind a két boltban vásárolt SIM 4G-s volt.
-
Zeki
nagyúr
Én azt sem tudom hol és hogy tudom megnézni mikor jár le a netes előfizetésem.
Aktív témák
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!
- Milyen monitort vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen széket vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardcore café
- alza vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...