- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Blue Mobile
Aktív témák
-
-
jozsi968
tag
A Telenort én is többre tartom a Telekomnál. Szerintem a vezetékeshívó többet ér a domino most 9 Ft-os hálózaton belüli percdíjánál. My Menüből elérhető az 5 Ft-os hálózaton belüli és a 9 Ft-os percdíj minden hálózatba. /Tudom, egy idő után egyre nagyobb csomagokat kínálnak, de később ez visszaáll a "normálisra"./ S még sorolhatnám az előnyeit, attól függetlenül, hogy nem a Telenor az elsődleges kártyám. De ez itt a Blue mobil topic és ez itt OFF.
-
McLaca
őstag
Elvileg igen, bár eddig amikor külföldön jártam, mindig volt aktív netcsomagom itthonra is. De ha egyébként épp nincs itthoni neted, valamelyik "régi" mindig kijön akciósra 84Ft-ért.
Jogos, a Maraton tényleg ilyen. Most csak a 4GB/4000 Ft-os csomag jut eszembe, ahol 1Ft 1MB. Viszont a percdíjak kevésbé jók, de lehet online adategyeztetni. 2 számhordozás és egy márkaváltás után viszont már nehezemre esik megint piszkálni.Üdv!
-
McLaca
őstag
Az EU rendelet szerint 30 nap/100 perc a méltányos felhasználás a hívásfogadás tekintetében (ÁSZF szerint), azaz itt van "értelme", mert ezek a Move UE csomagok napi 180 percig biztosítják a többletdíj-kedvezményt (persze eleve maximálva van a lehetséges percdíj és SMS díj roaming helyzetben), de amilyen drágák a csomagok, úgy erősen kétséges a létjogosultsága, kivéve, ha valaki szófosó. Az indított hívásoknál ilyen méltányossági korlátról nincs infó az ÁSZF-ben. Csak a legdrágább csomagnak van létjogosultsága, ha pont 1GB-ot netezel el 1 hét alatt és több mint 100 percnyi hívást fogadsz. Ha ennél kevesebb bármelyik, akkor teljesen értelmetlen, sőt, ráfizetésesek a csomagok.
Amit a telekom oldalán linkeltél, az meg valami őskövület lehet, mert látom, hogy 250MB-ra becsülik az 50€-s limitet, és az alapján 74,8 Ft-ra jön ki 1MB, de az több mint egy éve volt. Kb. egy éve 19Ft körül van (vagyis volt) 1MB.
Az ÁSZF egyértelműen idézi a rendeletet, ami szerint a roaming kedvezmény opciókra, bónuszokra, választható szolgáltatásokra nem vonatkozik, így a külön rendelt netcsomagokra sem. Mondjuk annyira ez nem gáz, mert pl. 540Ft-ért 200MB-ot lehet forgalmazni roaming helyzetben, és nem fogy az itthoni neted (külföldön pedig lehet, hogy jobban használod, mint itthon). Nekem ez konkrétan így jobban tetszik, mert abszolút felhasználás-arányos. Itthon gyakran vagyok wifi közelében, így sokszor elég 133, vagy 333MB (most is 100MB-ot sem használtam el, és 12-én fordul a 333Mb-os csomag), ha utazok, akkor viszont sokszor kell a mobilnet, simán odateszek 100-200MB-ot 4-5 nap alatt.
Lehetne ilyen MB díjas opció akár belföldön is azoknak, akik megállnak egy hónapban 400MB alatt.Üdv!
-
Doosa
aktív tag
Valami adatbázis hiba van náluk, és bármit csinálnak úgy fogja érzékelni a rendszer számhordozáskor, hogy nem történt meg az adategyeztetés és a két szolgáltató között rekedsz a váltáskor, a T-nél egyből a tiltólistára kerülsz.
Magam sem értem (valószínűleg az ügyintéző sem), de a lényeg, mint ahogy a fenti példa mutatja, ha megpróbálkozol váltani, akkor a blue-s kártyád már nem fog működni a T-s meg még nem. És sajnos nem tudják megmondani, hogy ebből az állapotból megmenthető-e a számod vagy egyszerűbb egy újat csinálni. -
mzso
veterán
Rákérdeztem, azt mondta mindjárt. Aztán valami szpemre akart regisztráltatni, mondom az nem kell. A végén meg csak nem olvasta vissza. Aztán a végén amikor kérdeztem, hogy ennyi lenne-e akkor sem olvasta vissza, csak mondta, hogy igen. Úgyhogy már nem volt kedvem ilyen töketlennel szenvedni, oszt letettem.
-
pl: e-mail kliens beállításaiban van, hogy hány percenként ellenőrizze a fiókot
google térkép idővonal folyamatos, biztos hogy nem pushde a push is adatmennyiség, és simán van nekem egy csomó (óránként 5)
akiket meg fiatalokat látok (14-21 éves) azoknak folyamatosan pittyeg a telefon, hogy új push üzenet jött -
törölt tag
"A hívószám-lekötési idő 90 nap, mely a rendelkezésre állási idő lejárta után kezdődik. A hívószám-lekötési idő alatt Ön nem indíthat, és nem fogadhat hívásokat, de hívószámát megtartja, s ha feltölti számláj át, ismét igénybe veheti a blue mobile szolgáltatást. A hívószám lekötési idő lejártával a hívószám megszűnik, s a szolgáltatás csak új SIM- illetve készülékcsomag megvásárlása útján vehető igénybe!"
[link] 3. oldal, fent.
-
DS39
nagyúr
-
Sayuar
senior tag
nem aktiválnak semmilyen napinetet sem...tapasztalatból tudom. Lelövik.
Ami nekem tökéletesen megfelel, mivel így ha pl. 25 nap alatt elhasználtam a havi megújuló 1GB adatkeretem, akkor először lemondom, majd újra rendelem 30 napra.
Na ezt nem lehet megcsinálni a telenorral, mert a "kártyás ciklussal" olyat szívsz, hogy csak: ha a 25-ik napon rendelsz plusz adatot, akkor az 5 napig fog élni....Szóval erre a vodafone tuti tarifára kell hogy lépjen a bluemobile....33 Ft vagy 19 Ft...nem mindegy.
joelke HU
nekem nincs ilyen gondom. Most bluemobile nettel 17 nap után még van 580 MB-om. -
joelke HU
őstag
De úgy tudom a vodánál nincs lassítás, ha elfogy a keret akkor lelövik... Vagy tévedek?
Sayuar
Én megfogadtam, hogy nem rendelek 1 gigás netet. Múltkor megrendeltem és egy nap alatt simán elpacsáltam, mert véletlenül kikapcsoltam a Wi-Fi-t és youtube-ot néztem vele. Marha boldog voltam mikor jött az SMS, hogy ennyi volt... Szóval nekem nem opció, sajna úgy se tudnám beosztani egy hónapig. A 90 Ft-osnál meg kénytelen vagyok megtartóztatni magam :p -
-
-
Dinter
addikt
Tegnap kaptam meg, de én hívtam fel ma őket. Mindegyik ügyintéző rendszerhibára panaszkodott. Azon gondolkozom, hogy nem az e a probléma, hogy a T-s simem még aktív, és akkor két kártya lenne ugyanazzal a számmal? Na mindegy, írtam nekik, várom a válaszukat.
-
Herbali
tag
Sokan félreértelmezik az egységes roamingdijak fogalmát.
Idézek a Bluemobil dijszabásából:"Az Európai Unió területén érvényes, EK rendelettel szabályozott roaming díjak:
EU roaming többletdíj fogalma: A 2015/2120 EU rendelet szerinti, a hívásokért, SMS-ekért valamint adatforgalmazásért a
Szolgáltató által az Előfizető díjcsomagjában meghatározott belföldi díjra az Európai Unión belül roaming helyzetben felszámításra kerülő díj.EU roaming többletdíj mértéke:
indított hang hívás esetén 19,1 Ft/ perc;
fogadott hang hívás esetén a hívásfogadás 4,3 Ft/perc;
küldött SMS esetén 7,6 Ft/db;Fizetendő díjak:
Európai Unió tagállamai valamint Andorra, Liechtenstein, Norvégia, Izland (továbbiakban EU) mobil hálózataiból
Magyarországra indított hívás esetén a díj a belföldi más mobil irány díja megnövelve 19,1 Ft/ perc többletdíjjal; de maximum
72,8 Ft/perc;
Hanghívás indítás az Európai Unió tagállamaiból az Európai Unió tagállamaiba, kivéve Magyarországra: 72,8 Ft/perc
Hanghívás fogadás az Európai Unió tagállamaiban: 4,3 Ft/perc
A hanghívásoknál a számlázás másodperc alapú és hívásindítás esetén az első 30 másodperc díja minden esetben
kiszámlázásra kerül. Minden megkezdett egység díjköteles.Tehát az itthoni percdíjad + a roaming díj. Senki sem gondolhatja, hogy egy másik ország hálózatából majd olcsóbban telefonál haza, mint itthon a saját hálózatból.
-
McLaca
őstag
Dehogynem. Fordulónap után 30 napig megy még az aktuális csomag, aztán megrendeled a másikat, ami 2x30 napig kedvezményes, ez így együtt 90 nap az előző csomag utolsó fordulójától.
Azért tuti ez, mert nekem volt már 29 napig is érvényes a csomag (írtam is korábban), emiatt nem jött ki a 90 nap és váltásnál teljes árat számláztak.Üdv!
-
mzso
veterán
No kipróbáltam én is. Majdnem beszoptam, az volt a szerencsém, hogy 990Ft-nál kevesebb pénzem volt. Így csak meghiúsult a szolgáltatás megrendelése.
Jó lenne, ha előre lehetne tudni, hogy mennyit akar levonni. Mert így igen könnyen be lehet szopni.
Mivel 490-nél meg éppen kevesebb pénzem volt így a másikat is bátran kipróbáltam. Azzal már sikerül
Akkor ezt most le kell mondanom, hogy ne vonjon le 490-et amikor lejár? (Annyit mutat időszaki díjnak, de nem néztem amikor először megrendeltem az akciós csomag, hogy a normál díjat mutatja-e vagy az akciósat, úgyhogy nem tudom van-e jelentősége)
Korábban (amikor még neten is megjelent) valaki olyat írt, hogy lehet két hónapi akciós Blue Net M után csak egy hónap akciós BlueNet S-t kell berakni, és akkor lehet folyamatosan 90 Ft-ért net. Nos nekem a 100MB-os BluNet (nem akciós) csomag volt egy hónapig, de teljes árat akart levonni. Úgyhogy ez nem tűnik valószínűnek.
-
McLaca
őstag
Jó ideje már nekem is.
23-án járt le a 133MB-os csomag, lemondtam aznap, 89 nap telt el a 333MB-os utolsó fordulónapja óta. Elvileg ma 91 napnál járok, de most van a rizikómert az egyenlegemből kijön a teljes ár is. A 33MB-os tuti kedvezményes lenne, de az nagyon kevés.
Üdv!
-
boros44
tag
Még azt sem lehet 100%-ra mondani, hogy valóban a T-Mobile-tól származik. Ők sem tudják, hogy honnan származik a telefon.
Ha pedig tényleg a T-hez kéne vinni, akkor oda milyen papírok kellenek? Ugyanis a telefonhoz a használati utasításon kívül semmilyen más papírt nem kaptam hozzá.
-
boros44
tag
Jófogásról vettem használtan. Kártyafüggetlenként volt hirdetve. Ezek révén nem tudom, hogy a telefon honnan számazik. Belepróbáltam egy T-Mobile-os kártyát is (Blue is T-s hálózatot használ ugyebár) és a T-Mobile-os kártyánál semmi gond nem volt, rendesen csatlakozott a hálózatra.
-
joelke HU
őstag
Megmaradt a 90 Ft-os kedvezmény. Most volt aktuális újitanom az egyik kártyámon. Igaz a honlapon nem lehetett bekapcsolni, de a 1777-en megrendeltem. Ott is nyomonkövethető, hogy meddig aktív a szolgáltatás és még mennyi adat forgalmazható le. Remélem ezt még egy jódarabig meghagyják. Mindenesetre én tuti, hogy szeptember 8-ig még 90 Ft-ért netezhetek el 133 megát.
-
törölt tag
Na ne már, hogy az az "extra" szolgáltatás, hogy jobb a lefedettség ráadásul a szolgáltatónak olcsóbb fenntartani!
Amúgy nem kell attól tartani, hogy akkor majd minden Telekomos ide jön át, olcsón telefonálni, meg netezni, amikor a blue mobile szerződések száma a Telekom kártyás ügyfelei között elhanyagolható. A többséget azt sem tudja mennyiért telefonál, nekik jó a "vesztel"... -
McLaca
őstag
-
Aktív témák
Hirdetés
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Delta Force (2024)
- Sorozatok
- Ingatlanos topic!
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged