- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Blue Mobile
Aktív témák
-
törölt tag
válasz Sir Sparrow #4098 üzenetére
Havi 1 ingyen van.
-
-
törölt tag
válasz #73820095 #4095 üzenetére
Na, megvan, és friss, decemberi ászf hivatalos:
"Egyenleg lekérdezése a Domino központon keresztül *** 65 Ft/alkalom"
Kivétel csak a hello holnap: ott 0/61.
De az utsó hívást illetően ez sem egyértelmű, mivel az egyenleg a fő menüpont annál is. Nem ez az első nem egyértelmű az ászf-ben, ha nagyon megnézzük.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #71835392 #4094 üzenetére
Ennek smi infóértéke. Nincs benne, h fizetős-e. Az egyenlegre pedig biztosan bevezettek díjat már jópár éve, és nem hallottam, h eltörölték volna. De ott sme ír smit.
Egyébként pont azért vezették be anno, h ne használják az emberek, ezt mondták is hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
ztibor
senior tag
Nekem inkább egy net csomag hiányzik 100MB és 1GB között.
Úgy vagyok vele hogy a 100MB kevés, az 1GB meg már sok :-)
-
törölt tag
Nem is értem miért nem blue mobilos mindenki, aki kártyás. Itt van a legjobb percdíj, mobilnetben is teljesen jók az árak és abszolút versenyképes mióta van 4G.
Szerintem most ez Magyarország legjobb kártyás szolgáltatása. -
törölt tag
válasz Sir Sparrow #4083 üzenetére
Pont a 1777-en van olyan menüpont, hogy utolsó hívás adatainak lekérdezése. Ha azt kiválasztod elregéli neked az automata, hogy "utolsó hívása x perc x másodpercig tartott és y forintba került". Ezzel faszán ellenőrizhető.
Továbbá telefonon lehet kérni egy adott időszakról díjmentes hívásrészletezőt, ott is lehet ellenőrizni. -
thomas77
senior tag
válasz Sir Sparrow #4086 üzenetére
5-10-20 ember írta le itt a problémáját, de sok ezernek meg zökkenőmentesen ment a hordozás. Azok nem igazán írnak ide be. A családomban több hordozás is volt már. Mindegyik mintaszerű volt. Egyedül a feleségem előfizetésével volt gond. Ott egyértelműen a régi szerződésének kötésekor rögzített téves adatot az ügyintéző. Ez 1 hetes csúszást eredményezett, de ettől még nem mentünk a falnak. Persze senki nem kért elnézést a hibáért, de ez már mellékes.
-
Sir Sparrow
tag
válasz 4Grider #4084 üzenetére
Azért tudnék olyat említeni az eddigi rövid blue-s pályafutásom alatt, ami törvényi kötelezettség volt, de nem az előírásoknak megfelelően zajlott le, mint ahogy a NMHH szerint és az erre vonatkozó törvények szerint kellene. Pl.: számhordozásnál az ügyintézés maximális időtartama (amennyiben nincs tényleges valós indok az elhúzódásra), vagy mondjuk a kártya kézbesítési időpont egyeztetésének teljes hiánya. Kapok levélben egy értesítést, hogy elutasították a számhordozásról a kérelmem, majd pár nap múlva mégis hozza a futár a kártyát (időpont egyeztetés nélkül). Majd ezek után azt a tájékoztatást kapom az üsz-on, hogy újra küldjem el a szerződést mert törölték a számhordozási igényem, és hab a tortán, hogy másnap kiküldik, hogy mikor lesz az időablak, mikor hordozzák a számom. Kezemben a hivatalos elutasítás és mégis megtörténik a számhordozás. He?!?
Bár kétség kívül az ingyenesen hívható szám hébe-hóba felszálázása az más tészta (lenne), bár ezek után már semmin sem lepődöm meg, és ahány embernek volt már problémája itt a fórumon a száhordozásával kapcsolatban (különösebb indok nélkül) rajtam kívül, az is már elég sok eset (sokan reklamáltunk is).
A törvényi szabályozás sajnos nem feltétlen garancia. Pedig...
Szóval résen kell lenni![ Szerkesztve ]
-
szemmelver
aktív tag
Sziasztok!
Az elkuldott kartya csere szerzodesre, mikor kapok valami visszaigazolast? 04.13-an kuldtem el, emailben.
Koszi!
-
4Grider
nagyúr
válasz Sir Sparrow #4083 üzenetére
Ami ingyenes az ingyenes. A számlázási rendszer teljesen automatikus. Bele lehet ugyan nyúlni, de nem érti meg, hiszen túl sokan panaszkodnának, ráadásul elég lenne ha közülük egy a felügyelethez fordulna. Az ügyfélszolgálati számok ingyenessége ui. törvényi kötelezettség.
-
betyarr
veterán
melyik mobilnetes csomag van most akcióban ingyenesen?vagy már lejárt az akció?
-
rsanyi20
tag
Valaki probálta már hogy a 1412-t is ingyenesen lehet-e hívni? Lenne egy kis dolgom ezen a számon, de ha nem ingyenes akkor inkább Telekomos számról hívom
Szeretem az energiaitalt. Az energiaital is szeret engem.
-
törölt tag
válasz Sir Sparrow #4073 üzenetére
Tegyél számlapanaszt, küldenek hívásrészletezőt ingyen, abból kiderül hova ment el a pénz. Olyan is előfordulhat, nem ez lenne az első eset, hogy egy korábbi hívás összegét később vonja le az egyenlegből a rendszer.
-
br.rak
őstag
sziasztok!
Ha valaki dominós kártyáról váltana, akkor a meglévő egyenleget "átvezetik" a blue mobilos kártyára vagy elvész? ( "domino"-ra rákeresve találtam egy 2015. májusi hsz, ami szerint elvész, kérdés, hogy ma is így van-e? Mivel majd 10e forint van rajta, így nem mindegy )
-
Sir Sparrow
tag
válasz 4Grider #4072 üzenetére
Amikor hívtam a 1777-et akkor a blue net S-emet mondtam le, hogy nehogy újraaktiválódjon (5 nap múlva) automatikusan és hogy biztosan meg tudjam rendelni pár nap múlva 90,- HUF-ért blue net M-et.
Hacsak nem számítanak fel a lemondásért díjat (amiről nem tudok), akkor passz, hogy miért vontak le az egyenlegemből.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Sir Sparrow #4071 üzenetére
Mivel a teljes Telekom mobilhálózatból ez ingyenesen hívható szám, nem tudom elképzelni, hogy mi alapján számláznák ki.
-
-
Hovi
aktív tag
válasz Sir Sparrow #4068 üzenetére
Igen, volt eredménye a reklamációnak. Kiküldték rá egy jó hétre a tételes híváslistát, melyből kiolvasható, hogy én voltam a f@sz. Ugyanis mikor beraktam az új simet, kétszer is elcseztem a jelszót az eset Security sim védelemnél, s az küldözgetett bőszen figyelmeztető sms-eket a beállított számra. De ennek az üzeneteknél nincs nyoma. A másik számon viszont igen. Tehát ingyenes mindkét üsz hívása. Később is teszteltem.
-
Ksix
tag
válasz szemmelver #4067 üzenetére
Küldenek majd e-mailben egy visszaigazolást, hogy regisztrálták az igényt, aztán hív majd egy ügyintéző, hogy tisztázza hová kéred a kártyát. És ennél a kiszállításnál kér(het) a futár igazolványt, személyes aláírást.
-
Sir Sparrow
tag
Korábban már volt rá panasz itt a fórumon, de tegnap nekem is leemelték a percdíjat a 1777 hívásakor. Eddig nem néztem meg hívás előtt majd után az egyenlegem sose, uh lehet eddig is így volt. ...de ez milyen már???
...azt tudom elképzelni még, hogy később automatikusan jóváírják, de lehet, hogy ez csak hatalmas naivitás és optimizmus a részemről!#Hovi: A reklamációdnak volt eredménye?
Ha vki hívná (hivatalosan blue hálóból ingyenesen hívható) a 1777-et vagy a +36-30-440-8400-et nézze már meg előtte és utána a *102#-tel az egyenlegét, hogy ez általános-e, hogy mégis felszámolják a hívás díját!
Köszi[ Szerkesztve ]
-
szemmelver
aktív tag
Sziasztok!
Kitöltöttem a "KÁRTYACSERE" szerződést, be scanneltem, és elküldtem e-mailben az ügyintézőnek.
Kész is vagyok? Kapok valami visszajelzést, vagy csak küldik a kártyát?
Tegnap küldtem el nekik amúgy.Köszönöm!
-
ztibor
senior tag
Gyors kérdés. SOS kellene mobilnet. Azon kívül hogy megveszem a Lidl-ben a kártyát még mit kell tennem, és ha kell akkor mennyi idő után jutok net rendelésig?
Előre is kösz az infót.
-
thomas77
senior tag
válasz Oroszlánom #4061 üzenetére
10-et szinte bárhol megy. Többet a tiltás miatt nem. Nem lehet hogy a készüléked nem tud többet?
-
Herbali
tag
válasz Oroszlánom #4061 üzenetére
A blue oldalán az áll, hogy a sebessèg minden csomagnál 10/2 megabit/sec. Tehát böven jó az amit mèrsz.
[ Szerkesztve ]
-
Oroszlánom
tag
Sziasztok! Én i s beléptem a kék világba. Vettem is az akciós blue netet, de a letöltéssel nem vagyok megelégedve. 3g-s telóm van/ ezt használom már 2 éve, de eddig nem mértem sebességet/. A letöltés 1,6 mb/s és 3,6mb/s között ingadozik. Én egy nagyvárosban élek, ahol a 4G és a 3G is ki van építve. Mi lehet a probléma? Ez csak ennyit tudna?
Köszönöm! -
4Grider
nagyúr
válasz szemmelver #4058 üzenetére
A 8 oldalból legalább 6-7 oldalon van kitöltendő/jelölendő mező. Egy szerződés minden oldalát be szoktuk nyújtani.
-
thomas77
senior tag
válasz szemmelver #4053 üzenetére
A szolgáltatót nem érdekli, hogy szétvágtad. Igényelj újat és nem kell új szerződés + megmarad a számod.
-
dashed
senior tag
válasz szemmelver #4055 üzenetére
Ha meg akarod tartani a szamod, kerj kartyacseret 4g kepesre.
Weboldalukon a dokumentumok kozott van a kartyaigenylo lap. Bele kell irni, hogy 4g kepes kartya kell.
Scan, email es varni, hogy hozza a futar ingyen.Ha valami nem vilagos volt mar errol szo a topicban. -> Kereso
3g-s kartyan = 3FF
4g-s kartyan = 64Kfelirat arulkodik.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz szemmelver #4053 üzenetére
Microra kitörhető, a nano a magad vágod.
-
dptrsk
addikt
válasz szemmelver #4051 üzenetére
Akkor az a kártya 99%, hogy nem 4G képes. Tudsz kérni cserét 4G képesre.
-
4Grider
nagyúr
válasz szemmelver #4049 üzenetére
Új típusú kártyával igen. Ilyenek elsősorban még csak az áruházakban (Lidl) vannak. Mikor és hol vetted a sim-et?
-
szemmelver
aktív tag
Sziasztok!
4g mukodik? Vettem 4g-s keszuleket, de csak "edge" van... (Falu). Amugy a keszulek tudja a 800mhz-t. Blue-nak nincs itt lefedettsege? Baratnomnek vodas teloja van, es van 4g...
Koszonom a valaszokat!
-
dptrsk
addikt
válasz thomas77 #4045 üzenetére
3G-n megy hanghívás, SMS, MMS, videohívás, HD hang, internet.
Ezzel szemben 4G-n jelenleg csak internetezni lehet, tehát akinek nincs net csomagja semmi értelme, hogy 4G-n legyen, mert semmi érdemit nem tud csinálni.
3G-nek van értelme, csökkenti a 2G(nagyobb hatótávú) cellák terheltségét(habár manapság nem hiszem, hogy annyira terhelt lenne a 2G frekvencia).
Esetleg olyan helyen is lefedettséget biztosít, ahol 2G nincs. -
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Lejárt tegnap a netem és nem volt egyenleg amiből automatikusan megújuljon.
Ma feltöltöttem, megújult.Azonban eddig 4G volt, mostmar csak 3G.
Összefügg vagy csak véletlen?
Tárgytalan. Már 4G.
Bocsi
[ Szerkesztve ]
-
Kloden
senior tag
válasz Indiant #4034 üzenetére
Én most jöttem át Telenortól, és az első futár nagyszüleimnek nem adta oda a simkártyát, így át sem lett véve, de megadtam neki egy másik címet, szüleimét, ők meg másnap már át tudták venni minden gond nélkül, a futár nem nézte ki veszi át, csak vegye át valaki. Szóval futárfüggő a dolog, ahogy előttem is írták.
És nem kell valós otthoni címet megadni a futárnak, kiviszi munkahelyre is ha úgy van."Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
SztiviVander
őstag
válasz hodostamas #4029 üzenetére
nálam Telekom HU NET profil van csak, bár nem emlékszem hogy letöltött-e mást is csak esetleg rögtön ki is töröltem a fölöslegeseket. de nézz bele a profilok beállításaiba, ha internet.telekom van az apn-nél akkor annak jónak kell(ene) lennie. de ha sima internet van az is működik, asszem csak a 4G miatt kell utána a .telekom is.
-
veterán
Arra majd jönni fog egy levél a SIM kártya aktiválása után. Nyugodtan kérheted a munkahelyedre a kártyát.
Indiant: Futárfüggő. Nekem sikerült úgy átvenni, hogy nem én voltam a tulaj.
[ Szerkesztve ]
Sok HDD egyben, olcsón ---> https://hardverapro.hu/apro/sata_hdd-k_2_5_es_3_5/hsz_1-50.html
-
Sayuar
senior tag
válasz hodostamas #4032 üzenetére
Azt gondoltam, hogy a SIM kártya kiküldése egyúttal a valós lakcím ellenőrzésre szolgál.
Rosszul gondoltam? -
Sayuar
senior tag
Üdv!
1 számot hoznék ide, mert nagyon elegem van a telenyomor szívatásaiból.
Milyen lehetőségeim vannak? Nem szeretnék egy szabadnapot kivenni azért, hogy a lakcímemen várjam a SIM-et.1x már próbáltam számhordozást indítani, akkor kaptam egy emailt, hogy a futár várhatóan "holnap után" fogja kiszállítani a SIM-et. Csak ezért ki is vettem egy szabad napot. Aztán nem történt semmi. A "holnap után"t követő napon hívott a futár: itt vagyok. Mondtam neki, jó vedd elő az időgéped....Felhívtam az ügyfélszolgálatot és visszamondtam a számhordozást.
Nem értem miért nem működik a "ráhordozás"...a vodafonenál működik (és annak idején a tescomobilenál is működött), vagy a postai levélben megküldött, kóddal történő lakcím ellenőrzés.
Meghatalmazás nem játszik, mert egyedül lakom, és ha jól tudom csak azonos lakcímmel rendelkezőt lehet felruházni az átvétel lehetőségével (szomszédot nem).
Munkahelyre szintén nem lehet kérni a SIM-et...
Az Aradi utcába hiába megyek, ott nem adják át a SIM-et, úgyis a lakcímre hozzák...Van valamilyen normális megoldás azoknak, akik nem tudják lakcímükön átvenni a SIM-et?
Bármilyen okos tanácsot szívesen fogadok.
[ Szerkesztve ]
-
Laza...
addikt
válasz hodostamas #4029 üzenetére
Ha nem tudná a 4G-t a telod, akkor nem is látná azt a hálózatot
Never give up!
-
hodostamas
addikt
Sziasztok,
Ti melyik netprofilt használjátok? Nekem a következőket ajánlja fel a telefon(640ds)
- Telekom 4G/LTE
- Telekom 3G
- T-mobile 4G/LTE
- T-mobile 3GTelekom 4G-s profilt állítottam be elsőnek, de állandóan repülő módba kell tennem hogy magára találjon a mobilnet hosszabb wifizés után, most átraktam telekom 3G-re, megnézem így.. Tudom nem tudja a telefon a 4G-t..
Eddig vodafone-os netet használtam és azzal nem volt ilyen gondom.
-
Sir Sparrow
tag
válasz ShadowX #4024 üzenetére
Én ezt használom (ill. pontosabban a PRO verziót) évek óta és halál pontos nincs gondom vele.
Ami fontos a program beállításában, hogy:
- Számlázási szabályok -> Blokkokban számoljon (pipa be), Blokk méret 10 KB, Összeg felkerekítése (pipa be)
- WIFI -> összes pipa kiMilliónyi beállítási lehetőség van még egyébként (a lényeg viszont a fenti beállítás).
Az ingyenes verzióval egy próbát megér. A fenti beállítások a PRO verzióból vannak, de sztem ezek az ingyenes verzióban is léteznek és meg is egyeznek. -
-
ShadowX
őstag
Valaki használ itt androidos adatforgalom mérőt? A beépített helyett kellene valami, mert rendszerint 80-100 megával többet mér, mint amit a blue oldala kiír.
-
-
vadkörte
addikt
Amikor a Blue-s kártyával szerelt telefonomra feltelepítettem mindent és kapott netet - nem mobilnet - hogy lefrissüljön és minden fiókom beaktiváltam, legnagyobb meglepetésemre a Viber aktiváló SMS nélkül működött. Igaz valamilyen Bernadettnek hívtak szerinte. Amúgy László vagyok.
Üdv. V. Körte
-
rsanyi20
tag
Telenornál én is ezt tapasztaltam. De itt sajnos maximum 4kb/s-ot mérek. Nem is lenne ezzel baj, mert eldöcögök vele most is, de a hálozat se valami tökéletes...
De nem panaszkodok, havi 490ft-ért és a 33ft/percért ez nálam teljesen rendben van még így isSzeretem az energiaitalt. Az energiaital is szeret engem.
-
McLaca
őstag
válasz Gézengúz #4000 üzenetére
Rossz HSZ-re kattintottam...
rsanyi20: a Telenor korlátozása olyan, hogy időnként nincs is, időnként meg használhatatlan. De mértem már 48-60kbitet a Blue-val is.Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
vhw
addikt
válasz Armahun #4013 üzenetére
Nem, nem ezt a számot szoktam megadni webshopos vásárlásnál (vicc, hogy amit igen, azon csak igen ritkán, fél évente ha megtalál valami közvéleménykutató/biztosításkötő/"teleshopos" dealer)
Ezen meg szinte kötelezően jön a playback üzi... de ezen kívül más jellegű cucc nem... Akkor kizárható, hogy valami lidlis szponzori biznisz áll a háttérben?
Az esetleges előző számtulaj adhatta meg valami hülye sport oldalon/ftc honlapon a számát "hírlevélre"?"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
PistiSan
addikt
Amikor megújul a mobil internet havonta, az normális hogy nem kapok róla értesítést?
-
-
rsanyi20
tag
válasz SztiviVander #4011 üzenetére
Tehát ha elfogy a 100mb-om, utána is működni fog? Na.. ennek viszont örülök!
Szeretem az energiaitalt. Az energiaital is szeret engem.
-
SztiviVander
őstag
válasz rsanyi20 #3999 üzenetére
ÁSZF:
"Megszűnik az internet alapú hang és videó hívások (VoIP) tiltása a vonatkozó mobilinternet szolgáltatásokban (blue net, blue net plusz, blue net XXL) ezért az erre vonatkozó rendelkezések a blue mobile ÁSzF 2. számú mellékletének vonatkozó pontjaiból törtlésre kerültek."szóval április 30-tól biztos működni fog. azt meg már fél lábon is ki lehet bírni.
-
vhw
addikt
Lövésem nincs... kb egy éve vettem egy üzletben...
Különben is miből lehetne tudni, hogy "újrahasznosított"?Azt hittem ez valami nem agyon reklámozott "szponzori megegyezés", hogy időnként előrefelvett üzenetekkel bombáznak. Ezért gondoltam, hátha más blue-sok is menetrendszerűen kapják...
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
HXY
addikt
A probléma azzal van, hogy a Telekom nagyon hamar újrahasznosítja a telefonszámokat.
Pontosan nem tudom, hogy mennyit van inaktív állapotban egy szám, de szerintem még egy évet se várnak.
Addig örülj, amíg ilyen kevesen hívogatnak.
Nekem anno egy autószerelő telefonszámát adták ki. Naponta többször is hívtak.
Visszamentem, kicsit indulatosabban győzködtem őket hogy, ez használhatatlan, majd adtak ingyen egy új számot. -
vhw
addikt
Pár hetente-havonta újra és újra privát számos spam hívásokat kapok ilyen-olyan állítólagos ftc játékosoktól ilyen-olyan mérkőzésekre invitálnak... Talán az első alkalommal hallgattam kicsit tovább fél percnél, a későbbiekben már pár szó után nyomom ki...
Ez ilyen bluemobilos f*szság?
Csak ettől a szolgáltatótól élvezem ezt a kitüntetett figyelmet - és úgy rémlik már akkor kaptam az első ilyen hívást, mikor még csak kb. 1-2 közvetlen közeli ismerős ismerte a számomat.Mit lehet ezzel kezdeni? Eddig legyintettem rá... majd elmúlik és megúnják, de a 10-dik alkalom után már kezd kissé piszkálni...
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
KurtCobain
őstag
válasz Murphys2 #4005 üzenetére
Hogy jön ide a SIP? A 100MB nekem kevés már, a 133MB is el szokott fogyni a hónap végére, főleg ha valami leszopja a netemet (pl egy nem várt frissítés mondjuk a google play szolgáltatásnál). A legjobb egy 500MB-os csomag lenne a 490 és 1290Ft közötti áron, mondjuk 890Ft-ért. Akkor rendszeresen azt rendelném.
A 1GB meg a jelenlegi használatomhoz sok. A 133 és 333MB-os váltogatása nekem megfelel.
Most pár napig lassítva voltam, kínszenvedés volt úgy netezni.Mmm'kay?
-
Murphys2
tag
válasz KurtCobain #4004 üzenetére
Nem lesz értelme visszatérni, mivel néhány sorral feljebb írták is (és az ÁSZF-ben is bent van), hogy április 30-tól minden tarifacsomagon engedélyezett lesz a SIP.
-
veterán
válasz KurtCobain #4002 üzenetére
Én belementem, meglátjuk vissza-e lehet térni a régi csomagokra.
Sok HDD egyben, olcsón ---> https://hardverapro.hu/apro/sata_hdd-k_2_5_es_3_5/hsz_1-50.html
Aktív témák
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hálózati / IP kamera
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...