- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
-
Mobilarena
Blue Mobile
Aktív témák
-
DS39
nagyúr
T-Pontban nem lehet ilyet intézni?
(Merthogy a szolgáltatás technikai hátterét ők biztosítják) -
DS39
nagyúr
Egymást hívva el tudjátok használni az ajándék perceket.
u.i. a magyar nyelv szép, használjuk helyesen.
-
DS39
nagyúr
GPRS 2017-ben? Durva.
-
DS39
nagyúr
annyira kiforratlan ez a szabályozás, hogy még a kormány sem tudja.
egyelőre annyi biztos, hogy az ideit meg kell csinálni, aztán a szolgáltatóknak júli. 1-ével tiltani a kimaradt számokat, abból lesz némi háborgás várhatóan, aztán akik utána észbe kapnak plusz összegért valószínűleg még menthetik a számukat, a többi kuka.
ezt követően már igazából nem lenne szükséges ez, hiszen a meglévő ügyfelek ellenőrizve, az új kártya vásárlást kell megszigorítani, és ennyi.de ha folytatódik majd a szolgáltató úgy is felhívja az ügyfelek figyelmét erre. (még többet nem akarnak majd elveszíteni, mint amit most nyáron muszáj lesz)
-
DS39
nagyúr
válasz szlibud #6197 üzenetére
számomra jogilag maga a kormányrendelet aggályos, hogy ha ezt nem teszed meg, töröltetik a számodat a mobilszolgáltatóval. azt a számot, amin előre kifizetett percek vannak, és rendelkezésre állási idő ugye.
ha nagyon hozzáértő lennék, simán az európai bíróságra vinném ezt az ügyet...[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz szlibud #6194 üzenetére
ugyanez a szitu. esélytelen kb. elérni őket.
tekintve hogy a Telekom call center intézi ezt is, lehet szándékos?
így akarják kinyírni a Blue Mobile-t? elég durva mennyiségű ügyfelet veszíthetnek, és itt csak a telefonos megoldás él, sem személyes, sem elektronikus ügyintézés nem játszik.[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
hát nem tudom, nekem Telenorral sosem volt ilyen gondom, 2G-n is jó volt a beltéri. ellenben a Voda 2G-je az nagyon vödör hang, lakáson belül mindig levált 3G-ről. (szabadban nincs gond.)
viszont azt aláírom, hogy a Telekom a legjobb ilyen szempontból, beltér, kültér mindegy, akkor is jó a hang.
-
-
DS39
nagyúr
válasz Vigyorka #5713 üzenetére
igen, és ingyenes opcióval 9/19 Ft-os percdíjad lesz abban a csomagban, nem csak két számra, mint a blue-nál időszaki díjjal, szóval az anyacég ezzel ellehetetlenítette a Blue-t, ami a hívás részét illeti, az olcsó net még mindig a lidl-s cucc mellett szól. kérdés, hogy hagyják-e hogy a Lidl lépjen, és olcsósítson, vagy sem. (persze az sem biztos, hogy a lidl akar-e még ezzel a mobilos business-szel foglalkozni, mert a telefon árusítással már lényegében felhagytak - szinte alig marad már készülék az üzletekben -, és sim kártyából is egyre kevesebb van.)
a 3 nagy szolgáltatónak szerintem az az érdeke hogy kiszorítsák a piacról ezeket virtuális szolgáltatókat, amelyekből mára a Blue az utolsó mohikán..[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
-
DS39
nagyúr
idézet: vett pár terrorista kártyás simeket
nem pár sim-et írtam. én is hallottam a hírekben a darabszámot.
de lényegtelen mennyit vettek egy ember nevére. azért mert ezt esetleg rossz célra használták fel, az emberek 99,9%-ának jogait korlátozni balgaság.a herendi-s példám tökéletes erre, hogy ártatlan dolgot is vehetnek ezerszám és rossz célra használják akkor mi van? a terroristákat kellene elfogni (nehéz ügy, más téma) nem a sim vásárlást korlátozni.
de pl. ma a Tesco-ban késből mennyit vehet 1 személy? gondolom bármennyit.
ha jövőhéten felvásárolják a fél készletüket terroristák, majd leszurkálnak vele pár embert egy plázában, akkor két hét múlva már csak évi 5 db-ot lehet majd venni, erkölcsi bizonyítvány bemutatásával, és használnod is csak akkor lehet este a konyhában, ha egy tek-est vendégül látsz?
tényleg félrement ez a világ...
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
az a része "még" érthető lenne, hiszen egy kártyás sim-et bárkinek odaadhatsz bármilyen papír nélkül és tudja használni nélküled is. post-paid esetben meg ugye vagy csekken fizetsz, azt címre küldik, vagy bankszámláról vonják havonta, ott megmaradna a függés, átiratni bármelyiket pedig személyesen lehetne.
-
DS39
nagyúr
t-pontban, vagy telefonon ahogy a szerződés is kötettett.
amúgy tényleg agymenés, vett pár terrorista kártyás simeket, és akkor már korlátozni kell a többi 99%-nak is? noooormális??? ha következő terrortámadásnál herendi porcelánokba "csomagolják" a bombát, és úgy követnek el merényleteket, akkor azt is csak évi 5-öt lehet venni? vagy lehet bezáratják a gyárat is?
tényleg felfoghatatlan logika... -
DS39
nagyúr
a topik összefoglalóban szerepel ez:
Feltöltés működik elektronikusan, T-Mobile kártyaként kell feltöltetni.
Ez a netbankokra vonatkozik? tehát pl az OTP netbankjában megadom a blue-s számot, és opció hiányában, a T-Mobile-t választom, gond nélkül megtörténik a tranzakció?
(anno djuice esetén a Telenor opcióval működött, csak megerősítést szeretnék, hátha próbáltam már valaki)[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
-
DS39
nagyúr
válasz SztiviVander #4475 üzenetére
Új alapból BM-s SIM esetén sem megy az online ü.sz.
-
DS39
nagyúr
válasz SztiviVander #4440 üzenetére
A Telekomnál vissza hallgatják a beszélgetéseket, panaszok esetén főleg. Az illetékes fogja tudni a jogszabályt. Az ügyintéző meg az ügyfél elégedettség arányában kapja a hó végi bónuszt.
-
DS39
nagyúr
nektek működik a bejelentkezés? (online ügyfélszolgálat)
azt írja:
Hiba!
Technikai hiba történt.most lett aktiválva a kártya (levélben lévő kóddal), majd beállítva az 5 jegyű jelszó a 1777-en.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
köszönöm a választ mindenkinek
-
DS39
nagyúr
a lidl üzletekben 1500 és 3500 -as feltöltés van (honlap szerint), 3000 nincs.
ha neten 3000-rel tölteném fel, akkor a rendelkezésre állás 180 vagy 366 nap lesz?
(régen ez volt a standard a szolgáltatóknál, amire már járt az egy év)[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz Dluinet #1683 üzenetére
meg azt is, hogy a két tanú kényszerített
kicsit túl van ez fűszerezve, nem arra bízok meg vkit, hogy vegyen fel jelzáloghitelt a házamra, csak egy mobil szolgáltatóváltás.az lenne a legegyszerűbb, ha lenne egy képviseletük, ahova bemész, és személyesen lerendezed.
csak gondolom vicces lenne ezzel egy T-Pontba beállítani, hogy én Blue Mobile-ra váltanék[ Szerkesztve ]
-
-
DS39
nagyúr
válasz Dluinet #1679 üzenetére
amúgy a BM-re számhordozáshoz miért kell két tanú aláírása, adatai? ezt nem vágom.
(hisz azt a szerződést, amit aktuálisan használsz, azt is egyedül kötöd.)
ha vkinek nem létfontosságú a szám megtartása, jobban jár ha besétál egy Lidl-be, és leakasztja a polcról a sim-et..[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz nightshadow #891 üzenetére
de biztosan vannak gsm boltok ahol ezt megoldják ügyesen.
amúgy ok igazad van, olcsó előbb lesz, de mire ez a BM-hez kerül... előbb a top szolgáltatókhoz, aztán onnan fél-1 év (sikerességtől függően) kikerül a kínálatból, majd utána a Blue/Tesco-hoz. nem holnap lesz.
-
DS39
nagyúr
válasz nightshadow #889 üzenetére
majd ha árulnak micro-sim-es telefont
(szvsz 3-5 év, mire a low-cost kategóriában is az lesz)a 3 nagy szolgáltatónál természetesen van, hiszen a közép- és felső-kategóriás telefonokban már jórészt az van.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
pedig tök világos. veszek jó áron Domino-val (mondjuk karácsonyi akció) egy ütős okostelefont, majd használom BM-mel, mert még mindig a legjobb "felnőtt" tarifa... na ezt nem akarja a T természetesen, ezért IMEI szám alapján tiltanak lefele a hálózatról.
fordítva persze hogy megy, ha vki feladja a jó percdíjakat és a BM (gyenge) telefonjait T-s sim-mel akarja használni, azzal ők csak jól járnak.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz enginev3.0 #700 üzenetére
a turbo sim arra jó hogy a függő telefont átverd, de neked a hálozatot kellene, azt nem fogod tudni, a T letilt imei alapján.
Blue Mobile gyári független telefonnal működik, ill. más szolgáltatótól vett és függetlenített telefonnal.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
miért lenne tévedés?
a mobilinternet tarifáit megtalálhatod a blue mobile oldalán.[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
köszi. hát azért ez nem semmi, kár hogy nincs több ilyen mobilgyártó, mert amit ezek a hazai mobilszolgáltatók leművelnek hogy hálózatfüggő telókat közel független áron adnak kártyásan majd ha legálisan függetlenítenéd 10-20 ezret elkérnek érte.
és hogy on topicba váltsunk:
(#390) dethroner: érdekes ez így, vmi speckó dolog lehet a Blue simekkel, hogy volt T-függő vagy független de T-től vett készülékkel nem megy, viszont az olyan régivel ami még Westel volt, ott igen.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
ebből a mondatból erre következtettem: Motorola Defy, t-mobiltól vett, de független
nem tudtam hogy T árult független telefont. de ha Blue-val nem megy akkor ez mégsem igazán független vmi hálózati tiltás kell legyen benneIstván89: hát ez az amin csodálkozom, mert ha vmilyen telót egy MM-ban vagy Saturnban függetlenül veszek az megy bármivel, külföldivel is. itt akkor a T alakított vmit, lehet hogy ne a telefon tiltja a kártyát, hanem a hálózat tiltja le ezt a telefont, mely gondolom be van regisztrálni mint T-től vett készülék.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz dethroner #368 üzenetére
akik eddig írták itt hogy működött nekik T-sben azok mind régi típusú telefonok voltak, a mostanában vett telókat (ezek jórészt ugye okostelók) a T szépen letiltotta hogy ne lehessen Blue-val használni. ha nem úgy lenne, nem sok kártyás ügyfelük maradna, hisz kedvezőbb percdíjakkal ugyanazt a netszolgáltatást veheted igénybe a Blueval is.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
a telefonos regisztráció és a levélben küldött aktivációs kód közötti időre gondoltam, hogy azalatt tudsz telefonálni.
Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben az adategyeztető levélben szereplő kódot - szerződéses adatai megadásától a levélben maghatározott időpontig - nem küldi vissza, akkor SIM kártyáját letiltjuk.
Az aktiválásra biztosított határidő lejárta előtt SMS-ben figyelmeztetjük Önt. Az aktiváló kód visszaküldésének hiányában a SIM kártya a határidőt követően tiltásra kerül, de a letiltott SIM kártyán lévő egyenleg nem vész el.szóval ezért mondom =Thor=-nak, hogy érdemes rákérdezni az aktiválás sikerességére.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
1. ha erre gondolsz, az előhívószáma 30-as.
2. igen, használhatsz T-s simet a Blue-s telókban (fordítva meg vagy megy, vagy nem)
3. ilyen szempontból hálózaton belülinek számít Blue, szóval szerintem igen, bár a Hoppá díjcsomag részleteit nem ismerem.
(azt tudom ha vki T-s, és olyan kedvezménye van hogy hálózaton belül olcsóbban hív, akkor Blue-s is olyan tarifán hívhat)[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
sajnos igen, ezt a levelet kaptam a múltkor:
...
Köszönjük, hogy levelével hozzánk fordult.A Djuice Extra tarifacsomagot csak 26 éven alatti ügyfeleink vehetik igénybe,a Djuice Control tarifacsomag esetén nincsen ez a kor megkötés.
Bízunk benne, hogy segítségére lehettünk.
...Foose: egyébként mentőcsomagot tud venni bárki, regisztrációnál megadod egy ismerősöd adatait, nem hiszem hogy nincs egyetlen egy rokon, ismerős, haver, stb, aki 14 és 26 év között van, vagy saját gyerek adatai stb.
mindenesetre csak próbálok segíteni.
ha nincs más megoldást, marad a gsm + egy lidl sim, kb 5k-ból meg tudod oldani a váltást így ha jelenlegi telóddal szeretnéd használni.[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
ez nem így van. csak a djuice control ami korhatár nélküli, a többi továbbra is 26 alatti. (külön rá is kérdeztem náluk, mert a djuice extra-ra ráváltottam volna)
kedves Foose! tessék visszavenni az arcból segíteni akartam, 2 év után csupán pár ezer forintért megcsinálják, ha pedig már nem garis a teló bármelyik gsm boltban megoldják szintén potom összegért.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
a bluemobile honlapján ez van:
Hálózat-független készülék esetén a blue mobile mobilinternet szolgáltatások igénybevételéhez a hálózat hozzáférési pontot (APN) "internet”-re kell állítani.
(bár szerintem mennie kellene a T-Mobile-os beállításokkal, ugyanazt a hálózatot használják)
-
DS39
nagyúr
a telefonos aktiválásnál milyen adatokat kérnek? gondolom a szem.ig. + lakcím kártyán lévőket, de azon kívül kell még vmi?
-
DS39
nagyúr
válasz István89 #271 üzenetére
a djuice csak marketingből volt virtuális, azóta sem az, mindent a Telenor munkatársai intéznek. a Tesco az egyedüli tényleges virtuális szolgáltató, nekik tényleg nincs közük a Vodához, csak a hálózatukat használják.
egyébként engem ez az ügyintézés mizéria tart vissza a Bluetól, mert oké leakasztok egy számot a Lidl-ben kifizetem, hazaviszem és akkor még telefonálgassak diszpécserrel..., hát helló 21. század, lehetne egy webes felület ahova beírom a dolgokat elküldöm és várok míg aktív lesz (ez max 3 nap kéne legyen), nem az hogy telefonon diktálgassak személyes adatokat, és aztán meg várjam a csodálatos postát hetek múlva is. szánalom.
külföldön ezek a közértben kapható telefonok pont azért jók mert eldobhatók, nem kell hozzá szerződést kötni, veszed azt használod, hisz feltöltős kit érdekel kinek nevén van, tartozást nem tudsz generálni sehogy sem.[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz vinikorn #214 üzenetére
miért olyan fontos ez neked? a hivatalos oldalon elolvasható minden a szolgáltatóról, aki meg már Blue-s annak a szerződésén egy csomó info is nyilván rajta van, nekik aztán nem érdekük hogy a mobilarena egy topicjában ez szerepeljen
amúgy meg bemész a Lidl-be és elveszel egy szórólapot, oszt csók[ Szerkesztve ]
-
-
DS39
nagyúr
válasz vinikorn #197 üzenetére
ezekre a kérdésekre mind megtalálod a választ a bluemobile.hu-n.
Aktív témák
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!
- Formula-1
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen széket vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Wuthering Waves
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...